|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XVII
|
|
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie miałam szerokiego uśmiechu, a teraz trochę się to poprawia. Jestem dopiero przy 11 rozkręceniu, więc na razie ta szpara na płytce jest mała, bo mam rozkręcać po pół codziennie, a jeśli zęby bolą - wtedy, kiedy w miarę przestaną. Na razie na szczęście nie ma zmiany w rysach.
|
|
|
#243 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuje za odpowiedź Chciałabym bardzo poszerzyć górną szczękę, przede wszystkim, żeby zaokrągliły mi się policzki, bo na wysokości ust są wciągnięte do środka. Zdecydowałaś się na taki aparat ze względu na uśmiech czy może miałaś problem z pomieszczeniem się zębów? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozumiem. Hm, to może zależy od tego, jaki jest tego powód. Różne są układy zębów, pewnie faktycznie nieraz mogą zmienić nieco wygląd policzków. Prawa górna piątka zaczęła "uciekać" w kierunku podniebienia, ciągnąc równocześnie dziąsła, które zaczęły mi się cofać po tej właśnie stronie Kompletnie nie miałam wyboru. I tak długo czekałam, licząc, że ten proces się zatrzyma, ale było coraz gorzej. Trzeba teraz zrobić dla tej piątki miejsce, bo brakuje odrobiny, żeby normalnie weszła do łuku.
Edytowane przez Aysell Czas edycji: 2018-11-28 o 23:20 |
|
|
|
|
|
#245 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on ci wszystko wyjaśni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
1000
Aha... Szkoda. Wszystko powinno być w razie czego możliwe do wymiany.
|
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, mam wielki problem. Zauważyłam, że odstaje mi tak drut. Jestem za granicą (12 h drogi do domu) i nie wiem co mam robić. Czy to normalne??? Może tak miało być? Nie zwróciłam na to uwagi wcześniej... Ehhhhhh. Co się stanie, jeśli to zostawię w ten sposób na 2-3 tygodnie?
Edytowane przez Nelada Czas edycji: 2018-12-03 o 23:25 |
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście na NFZ. Szczęka poszerzona o 11 mm i efekt jest mega. Jak patrzę w lusterko to szok Więc ogólnie jestem bardzo zadowolona. Taki zabieg prywatnie kosztuje 10 000... Kocham orto, którzy chcą wyciągnąć kasę od pacjentów, zamiast dać konkretne informacje... Najlepiej wszystko u nich zrobić i zapłacić im miliony monet. Polecam z całego serca ten zabieg. Jeśli ktoś marzy o pięknym, pełnym uśmiechu to takie poszerzenie szczęki jest często konieczne. Nie ma się czego bać tylko walczyć o swoje. Szczególne jeśli jest to refundowane Jeśli ktoś ma za wąska szczękę o np. 2mm to idzie to zrobić bez przerwania szwu, jednak jeśli różnica jest już spora tak od 5mm to nie ma raczej wyjścia będąc już po okresie wzrostu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Quadesha Czas edycji: 2018-12-04 o 01:14 |
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź sobie to zagnij płaską stroną widelca,ja tak robiłam właśnie jak mi coś odstawało i orto mówiła,że nic się nie dzieje i ,że mój komfort noszenia jest najważniejszy
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, to nie obciera ani nic, nie czuję tego, dlatego nie zauważyłam od razu. I przestraszyłam się jak to zobaczyłam, oczywiście za granicą. Czyli najlepiej to zostawić i nie ma to wpływu na nic? Można normalnie jeść bez obaw, że coś się "rozpadnie", poruszy, wypadnie?
![]() Może nie będę tego doginać jak mnie nie obciera... ale tak na wszelki wypadek zapytam - jak? Żeby przylegało do pierścienia? |
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli Ci nie przeszkadza to bym na razie tego nie ruszala. Najpewniej nie zostało przecięte i tyle, nie powinno to mieć wpływu na leczenie.
|
|
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Mógł się przesunąć lekko, ale chyba to nic takiego, mi tak orto mówiła
też chodzę z takim, ale wytrzymam do wizyty, bo mam w poniedziałek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Nie,spokojnie.
Drut jest zawsze dłuższy tylko zazwyczaj orto to obcina a u Ciebie być może to przeoczyła a Ty jej nie dałaś znać,że coś Cię drażni w buzi,jak Ci to nie przeszkadza to zostaw nie rusz. Jak masz wosk to oblej dla swojego komfortu a jak zacznie przeszkadzać to zrób to co Ci pisałam z widelcem,przygnieć jego płaską stroną i nie bój się bo nic nie uszkodzisz.
|
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki aparat wybrać?
Cytat:
ale lekarz powiedział że są dużo slabsze, łatwo odpadają i przy mojej wadzie normalnie samoligaturujący metalowy robimy więc nie sprzeczałam się ![]() aparat to teraz normalna sprawa, ja nie mam w ogole z tym problemu choć Cię rozumiem bo też mi się to nie widziało na początku. przy samoligaturującym nie masz gumek więc nic Ci się nie przebarwia i masz w miarę stały, mocny aparat
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
A ja za miesiąc zdejmuje i jakoś się obawiam tego co będzie po
czyli noszenia tych nakładek, funkcjonowania z tym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#262 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bolało mnie bardzo i wizyta nie była zbyt przyjemna, ale myślałam, że będzie gorzej jeszcze najgorszy jest pierwszy tydzień według mnie, potem jest już coraz lepiej z każdym dniem i zapominasz, że coś miałaś zdejmowane u mnie już 4 miesiące bez dołu i nic a nic nie odczuwam, nic mi nie przeszkadza ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To bardzo dziwne wiem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz to już mi obojętne Właśnie czekam w kolejce do orto miałam wejść o 18:20 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mojej to zawsze opóźnienia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję, że do stanu po zdjęciu aparatu też się człowiek szybko przyzwyczai.
U mnie w zasadzie już ostatnia "prosta" haha Noszę wyciągi (w sumie w nocy tylko, bo są dość problematyczne na dzień) i jak się ładnie zajdzie, albo i nie do końca ładnie to to będzie wszystko. Mam wrażenie, że widzę pozytywne zmiany, więc liczę, że niedługo koniec tej przygody. |
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Też już miałam okresy, kiedy nosiłam w dzień. Ale ta kombinacja jest taka, że no za bardzo nic nie powiem, a w pracy to tak średnio mogę sobie na to pozwolić
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Co to są te wyciągi?
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:03.

!
Chciałabym bardzo poszerzyć górną szczękę, przede wszystkim, żeby zaokrągliły mi się policzki, bo na wysokości ust są wciągnięte do środka. Zdecydowałaś się na taki aparat ze względu na uśmiech czy może miałaś problem z pomieszczeniem się zębów?
Kompletnie nie miałam wyboru. I tak długo czekałam, licząc, że ten proces się zatrzyma, ale było coraz gorzej. Trzeba teraz zrobić dla tej piątki miejsce, bo brakuje odrobiny, żeby normalnie weszła do łuku.
on ci wszystko wyjaśni
26.08.2023

o nie... Paprykę też uwielbiam
Więc ogólnie jestem bardzo zadowolona. Taki zabieg prywatnie kosztuje 10 000... Kocham orto, którzy chcą wyciągnąć kasę od pacjentów, zamiast dać konkretne informacje... Najlepiej wszystko u nich zrobić i zapłacić im miliony monet. Polecam z całego serca ten zabieg. Jeśli ktoś marzy o pięknym, pełnym uśmiechu to takie poszerzenie szczęki jest często konieczne. Nie ma się czego bać tylko walczyć o swoje. Szczególne jeśli jest to refundowane 

miałam wejść o 18:20