|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ślub od pierwszego wejrzenia - program TVN - cześć II
Coś mi się nie zgadza.. A to nie Anita wzięła nazwisko Adriana?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie,Anita została przy swoim a Agata wzięła męża ale nie wiem czy podwójne czy w ogóle tylko Maćka . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
A kojarzycie tego chłopaka z 1 edycji, Krystiana ? Czy on czasem nie jest z Poznania ? Albo ma brata bliźniaka ?
Taka ciekawostka - będąc za granicą na wakacjach, leciał tym samym samolotem co ja. Był bardzo podobny do tego z tv, ten sam głos, sposób bycia, ale imię mi się nie zgadzało
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Tak, Krystian mieszkał / mieszka w Poznaniu. Ale czy ma brata to nie wiem
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Agata przyjęła jako drugie nawisko Maćka, Ząbczyk-Kiełbowska
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Rozeznanie
|
Ciekawe są te ich umowy z TVN. Na FB nie można co 5 minut zmieniać nazwiska. To samo - nikt z nich nie bierze udział w niczym, że nie wiadomo jakie nazwiska noszą
Jakby ktoś z nich pracował w korpo to wszyscy by wiedzieli co i jak A koledzy z uczelni Przemka?
|
|
|
|
#249 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
Ta Anita ma takie naturalne te rzęsy? Wyglądają jak nogi pająka :P
|
|
#251 |
|
Zakorzeniona
|
Tak twierdzi
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#252 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#253 |
|
Konto usunięte
|
Malować delikatniej albo nawet wcale
Bo to wygląda jakby pare warstw tuszu dawała, przynajmniej ja tak to widzę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#254 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry!
Żałuję, że znalazłam ten wątek dopiero pod koniec edycji ![]() Moje przemyślenia co do uczestników: Anita i Adrian - wydaje mi się, że nadal są razem. Ktoś nawet na fb pisał w komentarzu, że już wkrótce w większym gronie (ale wiadomo, jak to bywa z komentarzami na fb ). Ponadto ten nowy partner Anity obserwuje na insta ją i Adriana. Każdy narzeka na sposób jej mówienia, gesty itp. Ale weźcie pod uwagę jedną rzecz - ona jest artystką i wydaje mi się, że po prostu taki już ma wyrobiony styl bycia oni w ogóle od początku mieli bardzo dojrzałe i racjonalne podejście do tego związku.Agata i Maciek - ona strasznie stłamszona przez swoją matkę. Na początku też zauważyłam, że ma bardzo mało znajomych, przyjaciół. Zwróćcie uwagę, jak niewiele osób było na ślubie od jej strony i nawet do świadkowania nikt się nie kwapił. Myślę, że jej bardzo zależy na tym małżeństwie, bo po prostu czuje się samotna i bardzo potrzebuje takiej bliskiej osoby. On z kolei bardzo przypomina mi Krystiana z pierwszej edycji. Sam nie wie czego chce. I jak na niego patrzę, to mam wrażenie że jest typem faceta, który nic nie zrobi w domu, po pracy tylko kanapa i piwko i najlepiej to podać mu ciepły obiadek pod nos. Martyna i Przemek - moim zdaniem to ona powinna nim porządnie ☠☠☠☠☠☠☠nąć i dosadnie powiedzieć co myśli o jego zachowaniu, życiu itp. Wtedy może by się zmienił, a póki co to ona tym milczeniem daje sobie wejść na głowę. Akcja w klubie to w ogóle dno dna. Dziewczyna siedziała sama w loży a on świetnie bawił się że swoją byłą. Gdyby mnie coś takiego spotkało, to tyle by mnie widział i nie pomogły by żadne tłumaczenia do tego na każdym kroku jej czymś dogryzał. Nawet jeśli się mścił za to, że mu powiedziała że jej się nie podoba to jest jedna duża różnica - ona mu to powiedziała na osobności, a on upokarza ją przy ludziach... Swoją drogą w klubie świetnie dogadywała się z jego bratem... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#255 |
|
BAN stały
|
A ja nie rozumiem zachwytów nad bratem Przemka. Te jego teksty 'masz focha, ale ci się nie dziwię' WTF jak dla mnie Martyna nie miała focha tylko była zażenowana i skrępowana, a jego gadanie potwierdza tylko stereotypowe myślenie wyniesione z domu, że kobiety są humorzaste
Sama Martyna też nie wydaje mi się typem kobiety mimozy. Raczej jest smutna i zagubiona. Chodzi za Przemkiem jak zbity pies. A jego brat jakby był taki w porządku to raczej by mu powiedział, żeby przestał się zachowywać jak skończony buc i ośmieszać przed całą Polską. Edytowane przez f8c2d375a73595a7890227cbb2d3acee309191de_62181c3c5fcdf Czas edycji: 2018-11-15 o 10:39 |
|
|
|
#256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- [1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;86122294]A ja nie rozumiem zachwytów nad bratem Przemka. Te jego teksty 'masz focha, ale ci się nie dziwię' WTF jak dla mnie Martyna nie miała focha tylko była zażenowana i skrępowana, a jego gadanie potwierdza tylko stereotypowe myślenie wyniesione z domu, że kobiety są humorzaste Sama Martyna też nie wydaje mi się typem kobiety mimozy. Raczej jest smutna i zagubiona. Chodzi za Przemkiem jak zbity pies. A jego brat jakby był taki w porządku to raczej by mu powiedział, żeby przestał się zachowywać jak skończony buc i ośmieszać przed całą Polską.[/QUOTE] Wiesz, mi też się w 100% nie podobało to co mówił brat, ale brat to brat, w dodatku młodszy. Sam był zażenowany i zszokowany, więc palnął co mu do głowy przyszło, a z Przemkiem rozmawiał o jego zachowaniu poza kamerami, o czym wspominał. I nawet lektor mówił, że brat wpłynął na zmianę postawy Przemka i jego refleksję nt. swojego zachowania To taki typ, że sam by na to nie wpadł, że głupio zrobił. I jeszcze myśli, że wobec innej dziewczyny to zachowanie by wypaliło, Bosh... nie znam takiej A co byś o bracie nie myślała - to nie on "dojrzał" do decyzji o małżeństwie, zgłosił się do programu i ożenił... ma prawo nie umieć się zachować w takiej niecodziennej, krępującej dla wszystkich sytuacji. Martyna nie jest jego żoną i nie ma wobec niej zobowiązań, domyśla się pewnie, że nic z tego nie będzie, a Przemek jest jego rodziną i pozostanie. Nie wypadało mu po prostu komentować zachowania brata przy kamerach, nie był z nimi też 24/24 od ślubu, żeby mógł mieć pełen ogląd sytuacji, więc raczej czekał na sposobność rozmowy twarzą w twarz, żeby się wywiedzieć i wtedy dopiero przemówić bratu do rozumu, co jakiś tam efekt dało. My też widzimy tylko wyimki Np. brat był zorientowany w problemach Martyny i w tym, że nie kwapi się do przeniesienia do Krakowa, a my nie widzieliśmy jak o tym się dowiedział. Reasumując: tylko Przemek jest winny w 100% i odpowiedzialny za swoje idiotyczne zachowanie na poziomie max gimbazy. Brat jest w porządku, został postawiony w niekomfortowej sytuacji pt. konflikt między lojalnością wobec brata (i szerzej rodziny), a lojalnością wobec nowo poznanej bratowej...
Edytowane przez Markowianka Czas edycji: 2018-11-15 o 13:19 |
|
|
|
|
#257 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#258 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Zupełnie więc nie rozumiem zachwytów nad jego osobą, a tym bardziej sugerowania, że to on powinien zająć się bratową . W porównaniu do samego Przemka wypada dobrze, ale ogólnie to nic specjalnego. Tak samo nie widzę zbytniej zmiany i refleksji po Przemku. On dla mnie jest przykładem toksycznego faceta co ma lepsze i gorsze momenty. W tych lepszych tylko jej odcina i próbuje mówić jak ma żyć, w gorszych leci na całego. Osoba taka jak on w ogóle nie powinna brać udziału w programie, choćby na nie wiem jaką oglądalność liczył TVN. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
Zwiastun u EarlGreya!
Kurde... Martyna mówi, ze nigdy sie tyle nie usmiechała co przy nim, skoro o taki zły to czemu takie miłe słowa w jego kierunku xd najbardziej jestem ciekawa decyzji Agaty i Macka xD |
|
|
|
#260 |
|
Żona Gargamel
|
proponuje dodać do 1 posta nazwy profili uczestników na instagramie, chętnie bym popodglądała
|
|
|
|
#261 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#262 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#264 | |
|
Rozeznanie
|
[1=f8c2d375a73595a7890227c bb2d3acee309191de_62181c3 c5fcdf;86123511]Ja wiem, że brat nie ma zobowiązań wobec Martyny. Nie napisałam też nic o tym, że jest współwinny zachowania brata. Może faktycznie przeoczyłam fragment o tym, że brat próbował mu przemówić do rozsądku, ale raczej bezskutecznie. Podejrzewam też, że nie widzi aż tak dużego problemu w zachowaniu brata. Rozumuje bardziej na zasadzie 'stary, zrazisz ją do siebie' niż 'zachowujesz się jak kompletnych pajac, z ograniczonym myśleniem i zerową empatią'. Jakby mój własny brat odwalał takie rzeczy to raz, że bym w życiu nie pokazała twarzy w TV i nawet biorąc pod uwagę bliskie pokrewieństwo miałabym o nim jak najgorsze zdaniem.
Zupełnie więc nie rozumiem zachwytów nad jego osobą, a tym bardziej sugerowania, że to on powinien zająć się bratową . W porównaniu do samego Przemka wypada dobrze, ale ogólnie to nic specjalnego. Tak samo nie widzę zbytniej zmiany i refleksji po Przemku. On dla mnie jest przykładem toksycznego faceta co ma lepsze i gorsze momenty. W tych lepszych tylko jej odcina i próbuje mówić jak ma żyć, w gorszych leci na całego. Osoba taka jak on w ogóle nie powinna brać udziału w programie, choćby na nie wiem jaką oglądalność liczył TVN. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Nie w sensie, ze współwinny, tylko chodziło mi o to, że gdyby Przemek był normalny, to i brat nie musiałby się spinać, a w takiej sytuacji to brat może wypaść gorzej (oczekuje się, że coś zrobi/powie), niż normalnie by wypadł, jako osoba drugoplanowa. Zresztą na wykopku faceci się burzyli z kolei, że on się za bardzo opiekował Martyną na tej imprezie z byłą, że jakby ich brat taki numer odwalił za ich plecami itp dlatego tu nie ma recepty na to jak się zachować. Jeżeli do tej pory brat nie uczestniczył w takich hecach Przemka to serio mógł nie być przygotowany na taką siarę Czego się spodziewać po 25 latku, skoro jego własny brat po 30 nie potrafi się ogarnąć Ja tam się nim nie zachwycam w sensie potencjalnego partnera dla Martyny.Co do Przemka zgoda w 100% - imbecyl, który nie powinien się był zakwalifikować do programu. Chodziło mi o to, że nawet tą małą "refleksję" spowodował u niego brat. Jasne, ja też tej zmiany nie widzę, tylko dziwię się Martynie co ona z nim jeszcze robi I temu, że niby można na nim polegać, słucha jego porad i go wpuściła do mieszkania. ---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
W sensie ironicznym.Edytowane przez Markowianka Czas edycji: 2018-11-15 o 21:41 |
|
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
"Agata i Maciek - ona strasznie stłamszona przez swoją matkę. Na początku też zauważyłam, że ma bardzo mało znajomych, przyjaciół. Zwróćcie uwagę, jak niewiele osób było na ślubie od jej strony i nawet do świadkowania nikt się nie kwapił. Myślę, że jej bardzo zależy na tym małżeństwie, bo po prostu czuje się samotna i bardzo potrzebuje takiej bliskiej osoby. On z kolei bardzo przypomina mi Krystiana z pierwszej edycji. Sam nie wie czego chce. I jak na niego patrzę, to mam wrażenie że jest typem faceta, który nic nie zrobi w domu, po pracy tylko kanapa i piwko i najlepiej to podać mu ciepły obiadek pod nos."
Ja odnoszę inne wrażenie. W końcu Maciek do tej pory mieszkał sam, a ma fajne, czyste, wysprzątane mieszkanie. Poza tym była taka scena, kiedy wrócił z pracy i robił Agacie herbatę, jak przyszła ta psycholożka to też on poszedł przygotować coś do picia. Ja myślę, że Agata, pomimo, że fizycznie mu się podoba, jest dla niego za sztywna, zbyt zamknięta w sobie i małomówna. Próbował jakoś ją rozkręcić, nie wyszło i się zniechęcił. Być może przeszkadza mu jej milczenie, to, że zawsze on musi wychodzić z inicjatywą, a jej towarzystwo po prostu go męczy. |
|
|
|
#266 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Oni są tak samo tez poubierani, bo te setki chyba nie sa na biezaco, tylko raz na jakiś czas ich biorą i przepytują xd tak mi sie wydaje xd
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#270 |
|
Żona Gargamel
|
Czasami w tego typu show przez cały sezon na przepytkach mają to samo ubrane. Kiedyś czytałam że maja wyznaczone ubrania żeby zawsze je zakładać ale to chyba się tyczyło amerykańskiego Top Model o ile dobrze pamiętam
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:40.

Jakby ktoś z nich pracował w korpo to wszyscy by wiedzieli co i jak
A koledzy z uczelni Przemka?

Bo to wygląda jakby pare warstw tuszu dawała, przynajmniej ja tak to widzę 
oni w ogóle od początku mieli bardzo dojrzałe i racjonalne podejście do tego związku.
do tego na każdym kroku jej czymś dogryzał. Nawet jeśli się mścił za to, że mu powiedziała że jej się nie podoba to jest jedna duża różnica - ona mu to powiedziała na osobności, a on upokarza ją przy ludziach... Swoją drogą w klubie świetnie dogadywała się z jego bratem...