Mamy marcowe 2019 cz. 6 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-02-08, 06:49   #241
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Dot.: Mamy marcowe 2019 cz. 6

Cytat:
Napisane przez kaylla Pokaż wiadomość
Eunice - ja tez nie doradze. Znajac siebie bym odpuscila kp, ale ja nie jestem jakas wielka fanka kp. Jak bedzie mleko i nie bedzie przeszkod to pewnie jakis czas bede karmic, ale jakby jakies przeszkody wystapily to ja bardzo szybko bym z tej "przyjemności " zrezygnowala. Ale jesli zalezy ci na kp, to chyba bym sprobowala na twoim miejscu jeszcze chociaz przez chwile podtrzymac ta laktacje. Moze szybciej ci sie poprawi niz po miesiacu.

Ja juz pod ktg. I oczywiscie znowu mialam pobierana krew, przez wczorajsze wysokie wyniki. Tak wiec przerwy i pobieranie co drugi dzien nie sa mi dane. No i dzisiaj konczymy 35 tydzien, jeszcze tydzien i mam nadzieje ze wezma sie za wywolywanie ibze max za 2 tygodnie bede mogla myslec o wyjsciu ze szpitala z maluchem.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Najbardziej ci tego pobierania krwi co chwila współczuję. Mnie to już by do psychiatryka wywieźli ba twoim miejscu.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-08, 06:54   #242
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eunice9 Pokaż wiadomość
Przy kp bezpieczny jest Dopegyt, i to też w małych dawkach. Ja mam maksymalną która mało co daje, bo nadal mam skoki do 170/110 i konieczne są inne leki z których już nie można przy kp. Chociaż w szpitalu też się nie dogadali i dawali mi jeden lek, położnicy twierdzili że bezpieczny przy kp więc dawali moje mleko małej. A potem zgadałam się z lekarką od noworodków i okazało się że ten lek jednak bezpieczny nie jest No nic, na razie i tak mleko odciągam bo moje cycki mają i tak nadprodukcję Zobaczymy jak będzie z ciśnieniem, może serio się szybko unormuje.
A z banku mleka niestety nie można korzystać już po wyjściu

No to *upa, szkoda ze z banku mleka już nie będziecie mogły korzystac, bo to by fajnie rozwiązało problem.
Ciężko coś doradzać, bo ja akurat wierze w „moc KP”, a dla takiego wcześniaka na pewno korzyści jest jeszcze więcej. Ale tak samo ważna jesteś Ty i Twoje zdrowie! Gdybys jeszcze chociaż miała pewność kiedy te leki będziesz mogła odstawić, a tak jedna wielka niewiadoma.
Życzę Ci po prostu byś podjęła taka decyzje, której nie będziesz sobie później wypominać

Ooo a jeszcze tak sobie pomyslałam, ze może byś spróbowała porozmawiać z jakimś doradca laktacyjnym - jak utrzymać laktację na takim „minimalnym” poziomie, by jednak odciąganie nie zajmowało Ci teraz dużo czasu, ale w razie odstawienia leków dało się ja jeszcze rozbujać?
Day_dreamer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-08, 06:56   #243
aniaaxd2
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
nie umiem odejść, nie wiem jak ...

http://www.pmiska.pl/ -----> klikam codziennie , ty tez mozesz
aniaaxd2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-08, 07:00   #244
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć

Kaylla to już blisko rozwiązania. Mąż ogarnął wyprawkę i wszystko gotowe?

Przybijam piątkę tym opadającym z sił, codziennie popołudniu czuję się zmęczona,a nic takiego nie robię, pokręcę się po domu, małe zakupy,obiad,zwykle czynności,które wcześniej wykonywałam i potem padam na twarz. Najchętniej ucielabym sobie drzemkę w dzień,ale nie zawsze się uda. Pod tym względem czuję się jak w I trymestrze. Do tego mam katar i na nowo problem z oddychaniem

Tak, wszystko ogarniete, poprane, przygotowane tylko rodzic i wracac do domu

kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-08, 07:07   #245
aniaaxd2
Zakorzenienie

Mamy marcowe 2019 cz. 6

Dziewczyny, to co robi moja mama przechodzi ludzkie pojęcie dorośli ludzie tak się nie zachowują moim zdaniem.
Żeby traktować własna córkę i jej chłopaka jak powietrze? Wnuczki tez nigdy nie odwiedzi? Nie będzie ja interesować? Zreszta, już nie interesuje bo nawet pokoju nie chciała zobaczyć

Stary 2019-02-08, 07:13   #246
Eunice9
Zakorzenienie

Troszkę was nadrobiłam
Co do KTG to w obu szpitalach w których byłam robili ok. pół godziny, ale jak coś im się nie podobało to potrafili przedłużać do 1.5h. Czasem po 2x dziennie tyle leżałam
Rose_mar, jeśli chodzi o płyn do higieny intymnej to ja miałam w szpitalu zwykłego białego jelenia w płynie i jego używałam w tym celu i do mycia blizny. W domu mam płyn do higieny intymnej z Ziai i też spoko. A octeniseptem podobno kiedyś psikali bliznę po CC, ale teraz u mnie w szpitalu już nie, więc tylko myłam dokładnie i zagoiła się bardzo ładnie.
Zaczarowana, nie mam śpiworka i na razie nie będę kupować. Mała nauczyła się na wcześniakach spać zawinięta w burrito i w rożku i póki nie wyrośnie to tak będzie spać i w domu a potem pomyślę o śpiworku ewentualnie.
Konsternacja, pieluchy tetrowe fajne kupiłam u Hubiego, tylko te droższe, premium czy coś i są super.
Aska, 1 trymestr szybko leci? Te 1.5 miesiąca od 6 do 13-14 tygodnia to były najdłuższe w moim życiu, z rzyganiem co pół godziny i piciem tylko nutridrinkow, czekając na magiczny 2 trymestr (który okazał się niewiele lepszy ) A jeśli chodzi o stres to też chyba ten 1 trymestr był jednak dla mnie najbardziej stresujący. Czy jest zarodek, czy jest serduszko, jakieś krwawienia, bóle, potem prenatalne.
Molila, mnie pod koniec ciąży tez bolal mocno brzuch przy przewracaniu się na bok. Ale nie wiem na ile to normalne, może u mnie przez tą małą ilość wód tak było czy coś
Owocelki, kciuki żeby dalej było dobrze! Na pewno nie będzie na tyle źle żeby robić cc od razu A co do stresu tżów to mój jest zwykle oazą spokoju i w sumie teraz też tak było, podobno tylko mu się ręce zatrzęsły gdy nagle zadzwoniłam: "hej, musisz wziąć dziś wolne bo mnie tną" Ale potem dzielnie i mega na spokojnie był ze mną przy całej cesarce, zagadywał itd. Jak na faceta który boi się igieł i ogólnie jak on to mówi "flaków", to super. Gorzej zniósł patrzenie jak położna robi mi zastrzyk w brzuch Ale teraz w domu sam mi robi Także Ciastko to ten sam typ do twój, na SR prawe mdlał, a daje radę, więc jest nadzieja!
Baja, gratulacje udanej wizyty i dużej dzidzi
Jeśli chodzi o darmowe pieluchy z Rossmanna - tez nie dostałam maila mimo skończonego 34 tc Zresztą jak dzidzia już urodzona to też się należy, ale nie wiem jak to zmienić w apce

---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Day_dreamer Pokaż wiadomość
No to *upa, szkoda ze z banku mleka już nie będziecie mogły korzystac, bo to by fajnie rozwiązało problem.
Ciężko coś doradzać, bo ja akurat wierze w „moc KP”, a dla takiego wcześniaka na pewno korzyści jest jeszcze więcej. Ale tak samo ważna jesteś Ty i Twoje zdrowie! Gdybys jeszcze chociaż miała pewność kiedy te leki będziesz mogła odstawić, a tak jedna wielka niewiadoma.
Życzę Ci po prostu byś podjęła taka decyzje, której nie będziesz sobie później wypominać

Ooo a jeszcze tak sobie pomyslałam, ze może byś spróbowała porozmawiać z jakimś doradca laktacyjnym - jak utrzymać laktację na takim „minimalnym” poziomie, by jednak odciąganie nie zajmowało Ci teraz dużo czasu, ale w razie odstawienia leków dało się ja jeszcze rozbujać?
W sumie dobry pomysł. Jest doradca w szpitalu, może pogadam z nią przy okazji odwiedzin u Łusi.

Stary 2019-02-08, 07:13   #247
aniaaxd2
Zakorzenienie

Ile paczek tych najmniejszych pieluch kupujecie? Ja mam dwa opakowania, w sumie 100 pieluch i słyszałam żeby następne kupować już większe.

Stary 2019-02-08, 07:21   #248
rose_mar
Zadomowienie

Eunice - o właśnie Day dobrze pisze, może właśnie skontaktuj sje z doradcą laktacyjnym, w szpitalu w którym rodziłas nie ma takiej osoby?
Ja bym chciała kp, tak się boję ze sie nie uda ze czuje ze będę tą osobą, która popadnie przez to w depresję. Z rodziny mojego męża co rusz każdy pytal jka zamierzam karmic i jak odpiwiadalam ze chce kp ale czy dam radę to sie okaze to oczywiście wielkie oczy i zdziwienie, bo jakby to sie miało nie udać.

Kaylla - kurcze, Ty to sie masz z tym szpitalem. Oby te kwasy Ci tak dalej nie skakaly. Jednak w razie czego juz blizej niż dalej do terminu.

aniaaxd2 - to co robi Twoja mama przechodzi ludzkie pojęcie, ona zawsze byla taka czy ostatnio jej tak odbija? Spróbuj chociaż trochę się tym nie przejmować, wiem ze to bardzo trudne, ale myśl o swoim dziecku, którymu dodatkowe stresy nie są potrzebne.

Dziewczyny bylam wczoraj na wizycie i jestem mega wkurzona na lekarke. Chodzę prywatnie, a okazuje sie ze kolejny wolny termin do niej to 4.03 (teoretycznie 3 dni przed tp). Wczoraj bylam na wizycie u jej zastępczyni, za 2 tygodnie tez do niej ide,bo mi kazala kontrolować teraz co 2 tygodnie. Kurcze, czuje się mega olana przez prowadzącą.
No ale nic, pobrala mi gbsa, zbadala mnie, podobno mam rozwarcie na 1cm,szyjka juz nie twarda, mala w 36+0 wazy 2700. Nie dostalam żadnego opisu, ani żadnego zdjęcia - a to zawsze moja ginka mi dawala.
Czasami się zastanawiam czy nie lepiej bylo prowadzić ciążę równolegle na nfz, bo wiem ze koleżanki miały ktg raz w tygodniu juz pod koniec ciazy a tutaj nawet chyba sprzętu do tego nie mają.
Sorki za te powyższe żale, ale jestem mega mega zla na to ze tak naprawdę zostałam w ostatnich tygodniach bez prowadzącego lekarza.
rose_mar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-08, 07:26   #249
aniaaxd2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rose_mar Pokaż wiadomość
Eunice - o właśnie Day dobrze pisze, może właśnie skontaktuj sje z doradcą laktacyjnym, w szpitalu w którym rodziłas nie ma takiej osoby?
Ja bym chciała kp, tak się boję ze sie nie uda ze czuje ze będę tą osobą, która popadnie przez to w depresję. Z rodziny mojego męża co rusz każdy pytal jka zamierzam karmic i jak odpiwiadalam ze chce kp ale czy dam radę to sie okaze to oczywiście wielkie oczy i zdziwienie, bo jakby to sie miało nie udać.

Kaylla - kurcze, Ty to sie masz z tym szpitalem. Oby te kwasy Ci tak dalej nie skakaly. Jednak w razie czego juz blizej niż dalej do terminu.

aniaaxd2 - to co robi Twoja mama przechodzi ludzkie pojęcie, ona zawsze byla taka czy ostatnio jej tak odbija? Spróbuj chociaż trochę się tym nie przejmować, wiem ze to bardzo trudne, ale myśl o swoim dziecku, którymu dodatkowe stresy nie są potrzebne.

Dziewczyny bylam wczoraj na wizycie i jestem mega wkurzona na lekarke. Chodzę prywatnie, a okazuje sie ze kolejny wolny termin do niej to 4.03 (teoretycznie 3 dni przed tp). Wczoraj bylam na wizycie u jej zastępczyni, za 2 tygodnie tez do niej ide,bo mi kazala kontrolować teraz co 2 tygodnie. Kurcze, czuje się mega olana przez prowadzącą.
No ale nic, pobrala mi gbsa, zbadala mnie, podobno mam rozwarcie na 1cm,szyjka juz nie twarda, mala w 36+0 wazy 2700. Nie dostalam żadnego opisu, ani żadnego zdjęcia - a to zawsze moja ginka mi dawala.
Czasami się zastanawiam czy nie lepiej bylo prowadzić ciążę równolegle na nfz, bo wiem ze koleżanki miały ktg raz w tygodniu juz pod koniec ciazy a tutaj nawet chyba sprzętu do tego nie mają.
Sorki za te powyższe żale, ale jestem mega mega zla na to ze tak naprawdę zostałam w ostatnich tygodniach bez prowadzącego lekarza.

Chyba zawsze była taka mściwa i zawistna

Stary 2019-02-08, 07:28   #250
CiastkoveLove
Zakorzenienie

Hej
Położyłam się wczoraj spać to zaczęły mnie łapać jakieś skurcze takie z bólem okresowym. Znaczy się lżejsze jak okresowe no ale już byłam lekko w panice i już miałam wizje wyjazdu do szpitala i porodu. Ale zrobiłam rundkę po mieszkaniu, jakoś się wyciszyłam i przeszło. To już te przepowiadające czy jak? U mnie dziś 34+0, wstaje zaraz i jadę do sklepu bo lodówka pusta.
Ania współczuję sytuacji z mamą ale z tego co piszesz to jest taki sam typ jak mój ojciec. On też jak się obraził na nas to traktował jak powietrze, zresztą robi tak za każdym razem jak mu coś nie pasuje i coś jest nie po jego myśli. Po naszym ślubie, gdzie oczywiście musiał całe poprawiny popsuć i po awanturze jaka mu zrobiłam to nie odzywaliśmy się w sumie 2 lata do siebie, z czego pół roku mieszkaliśmy razem i dzieliliśmy kuchnię i łazienkę, to dopiero był koszmar. Potem się wyprowadziliśmy bo nie dało rady wytrzymać, do tej pory ani razu nas nie odwiedził mimo że mieszkamy 5 km dalej i co śmieszniejsze przyjeżdża czasem do teściów zebrac plotki i się na nas pożalić ale tylko wtedy jak nas nie ma. Twoja matka tak samo jak mój ojciec to wysoko toksyczni ludzie od których trzeba się odcinać niestety bo inaczej zabiorą cała chęć do życia.
Co do pieluch to ja mam tylko 2 paczki 1 dady tych po 20pare sztuk, też nie wiem ile się powinno mieć na początek.

CiastkoveLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-08, 07:31   #251
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

Cytat:
Napisane przez aniaaxd2 Pokaż wiadomość
Ile paczek tych najmniejszych pieluch kupujecie? Ja mam dwa opakowania, w sumie 100 pieluch i słyszałam żeby następne kupować już większe.

Ja mam z 1 (2-5kg) tylko ta paczke darmowych pampersow 22sztuki, a sama kupilam w biedrze 64 sztuki 2 (3-6 kg), raczej 1 nie bede kupowac, mala ma wazyc ponad 3 kg

Dzien dobry
Dzis wizyta u lekarza, dopiero po 18 zeby maz zdazyl ciekawa jestem ile mloda juz wazy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-08, 07:34   #252
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:

Mam 2 małe paczki Pampersów 1 i 1 paczkę Dady. Chociaż nie wiem czy nie będziemy używać tych z Lidla, podobno są fajne No i nie mam na razie żadnych 0, zobaczymy jak mała wyjdzie że szpitala jaki będzie nosić rozmiar i najwyżej się kupi. Ogólnie to nie ma sensu chyba robić dużych zapasów, można kupić zawsze jakby co Nie dokupowalabym na razie jak masz już 100.

Stary 2019-02-08, 07:36   #253
rose_mar
Zadomowienie

Współczuję Wam dziewczyny takich rodziców...ja to zupełnie jestem w szoku czytając takie historie, moi wszystko by mi oddali bym tylko była szczęśliwa i mam nadzieję, że ja taka będę dla mojej córki.
Grunt, że macie teraz swoje rodziny i napewno tak jak oni nie będziecie traktować swoich dzieci.
Kurcze, mama Ani siedzi u niej i fochy strzela, to jest dla mnie nie do zrozumienia, skoro jej tak źle to niech sie wyprowadzi i niech da Ci w spokoju spędzić te ostatnie chwile w ciąży. Coś czuję ze po porodzie nic sie nie zmieni, a może jeszcze większe pretensje będzie miała bo np. Dziecko płacze...
Stary 2019-02-08, 07:37   #254
Eunice9
Zakorzenienie

Dziewczyny, help, jak to jest z macierzyńskim? Jak złoże wniosek od razu o macierzyński i rodzicielski to automatycznie wybieram opcje 80%, a jak tylko o macierzyński to 100-60%? I wtedy w jakim czasie musiałabym złożyć o rodzicielski?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

Cytat:
Napisane przez rose_mar Pokaż wiadomość
Współczuję Wam dziewczyny takich rodziców...ja to zupełnie jestem w szoku czytając takie historie, moi wszystko by mi oddali bym tylko była szczęśliwa i mam nadzieję, że ja taka będę dla mojej córki.
Grunt, że macie teraz swoje rodziny i napewno tak jak oni nie będziecie traktować swoich dzieci.
Kurcze, mama Ani siedzi u niej i fochy strzela, to jest dla mnie nie do zrozumienia, skoro jej tak źle to niech sie wyprowadzi i niech da Ci w spokoju spędzić te ostatnie chwile w ciąży. Coś czuję ze po porodzie nic sie nie zmieni, a może jeszcze większe pretensje będzie miała bo np. Dziecko płacze...
U mnie jest tak samo, nie wiem jak można tak traktować swoje dziecko, smutno się to czyta strasznie

Stary 2019-02-08, 07:37   #255
rose_mar
Zadomowienie

Ja mam poki co 2 paczki pampersow rozm. 1 a do odbioru mam jeszcze gratisowa paczkę. Czyli łącznie będę miała 66 sztuk.
Ale juz kolejne zamierzam kupic w rozm. 2,myślę czy nie kupić od razu dady albo tych z lidla.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-08, 07:45   #256
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, help, jak to jest z macierzyńskim? Jak złoże wniosek od razu o macierzyński i rodzicielski to automatycznie wybieram opcje 80%, a jak tylko o macierzyński to 100-60%? I wtedy w jakim czasie musiałabym złożyć o rodzicielski?

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:36 ----------

U mnie jest tak samo, nie wiem jak można tak traktować swoje dziecko, smutno się to czyta strasznie

Z tego co pamietam to tak to wlasnie jest. Jak zlozysz od razu wniosek o roczny urlop to masz placone 80%. A jak chcesz 100 i 60 to najpierw skladasz wniosek o ten pierwszy urlop a potem o 2.
Jesli dobrze pamketam to o ten 2 urlop trzeba zlozyc wniosek najpoznoej 3 tygodnie przed koncem urlopu macierzynskiego ale tez mozna to zrobic duzo wczesniej. Ja chyba skladalam jakis miesiac czy dwa po porodzie zeby miec z glowy i zeby mi pozniej nie ucieklo.

Stary 2019-02-08, 07:53   #257
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamietam to tak to wlasnie jest. Jak zlozysz od razu wniosek o roczny urlop to masz placone 80%. A jak chcesz 100 i 60 to najpierw skladasz wniosek o ten pierwszy urlop a potem o 2.
Jesli dobrze pamketam to o ten 2 urlop trzeba zlozyc wniosek najpoznoej 3 tygodnie przed koncem urlopu macierzynskiego ale tez mozna to zrobic duzo wczesniej. Ja chyba skladalam jakis miesiac czy dwa po porodzie zeby miec z glowy i zeby mi pozniej nie ucieklo.

Dzięki Dopytam jeszcze w HR przy składaniu wniosku. Na pewno chcę 100-60, być może nie będę brała rodzicielskiego w ogóle, a może wrócę na 1/2 etatu jeśli się zgodzą O to też muszę dopytać, czy serio tak można.

Stary 2019-02-08, 08:01   #258
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Dopytam jeszcze w HR przy składaniu wniosku. Na pewno chcę 100-60, być może nie będę brała rodzicielskiego w ogóle, a może wrócę na 1/2 etatu jeśli się zgodzą O to też muszę dopytać, czy serio tak można.

Rodzicielski mozna laczyc z praca na max pol etatu i pracodawca musi sie na tk zgodzic, no chyba ze rodzaj pracy yo wyklucza i nie da siw tego sensownie rozwiazac.
Ja przez to siedzenie w szpitalu tez zaczelam rozmyslac o tym, czy by nie pokombinowac troche z praca laczona z macierzynskim. W innym wypadku macierzynski skonczy mi sie powoedzmy w lutym, urlopem zaleglym dociagne do konca marca i jak sie zacznie robic fajnie i cieplo to akurat bede musiala wracac do pracy. Dlatego rozwazam powrot do pracy gdzies od polowy wrzesnia na pol etatu na powoedzmy 6-7 miesiecy, a potem odebranie reszty urlopu wiosna i zaleglego urlopu dziekj czemu kolejna wiosne i czesc lata bede mogla spedzic w domu. Tylko rozwazam ten wariant jedynie w przypadku gdyby udalo mi sie w pracy dogadac zeby to godzinowo wychodzilo pol etatu, ale zeby to nie bylo tak ze codziennie po 4 godziny, bo takie rozwiazanie odpada. No nic, na razie mysle i jeszcze nie doszlam do konkretnych wnioskow

Stary 2019-02-08, 08:06   #259
45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241
Konto usunięte

Cytat:
Dziewczyny, to co robi moja mama przechodzi ludzkie pojęcie dorośli ludzie tak się nie zachowują moim zdaniem.
Żeby traktować własna córkę i jej chłopaka jak powietrze? Wnuczki tez nigdy nie odwiedzi? Nie będzie ja interesować? Zreszta, już nie interesuje bo nawet pokoju nie chciała zobaczyć

Aniu, to jest toksyczna osoba. Trzeba się odciąć Mówi się, że rodziny sie nie wybiera, że to mama... Ale nie czarujmy się, nie można traktować tak dzieci... Gdyby ktoś stosował nad Tobą przemoc fizyczną nie było by problemu z reakcją. A to co ona wyprawia to przemoc psychiczna, a Ty jesteś w ciąży i Twoje zdenerwowanie może wpływać na dziecko. Zastanów się czy nie postawić ultimatum. Masz jakieś rodzeństwo?

45326ef568a8cdb5ffa32c642ee06bebadb9e802_60456925b2241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-08, 08:08   #260
kaylla
Zakorzenienie

Cytat:

Rodzicielski mozna laczyc z praca na max pol etatu i pracodawca musi sie na tk zgodzic, no chyba ze rodzaj pracy yo wyklucza i nie da siw tego sensownie rozwiazac.
Ja przez to siedzenie w szpitalu tez zaczelam rozmyslac o tym, czy by nie pokombinowac troche z praca laczona z macierzynskim. W innym wypadku macierzynski skonczy mi sie powoedzmy w lutym, urlopem zaleglym dociagne do konca marca i jak sie zacznie robic fajnie i cieplo to akurat bede musiala wracac do pracy. Dlatego rozwazam powrot do pracy gdzies od polowy wrzesnia na pol etatu na powoedzmy 6-7 miesiecy, a potem odebranie reszty urlopu wiosna i zaleglego urlopu dziekj czemu kolejna wiosne i czesc lata bede mogla spedzic w domu. Tylko rozwazam ten wariant jedynie w przypadku gdyby udalo mi sie w pracy dogadac zeby to godzinowo wychodzilo pol etatu, ale zeby to nie bylo tak ze codziennie po 4 godziny, bo takie rozwiazanie odpada. No nic, na razie mysle i jeszcze nie doszlam do konkretnych wnioskow

Stary 2019-02-08, 08:12   #261
Eunice9
Zakorzenienie

Cytat:

O kurczę, nie wiedziałam że pracodawca musi się zgodzić! No to super by było Tym bardziej że u mnie właśnie te godziny można sobie ustalać praktycznie jak się chce, więc jakby dziecko miało wizytę u lekarza czy coś to nie byłoby problemu.

Stary 2019-02-08, 08:14   #262
Linka25
Zakorzenienie

Eunice czyli dostalas leki i informacje ze najprawdopodobniej potrwa to miesiac. Daj sobie ten miesiąc. Jesli po miesiacu bedzie nadal zle, przestaniesz odciągac.

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-08, 08:16   #263
meesha
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to meesha

O nie, chyba wyszla mi opryszczka, juz tak dawno nie mialam dobrze ze dzis gin to sie podpytam o hascovir... :/
Stary 2019-02-08, 08:22   #264
Linka25
Zakorzenienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;86474725]Najbardziej ci tego pobierania krwi co chwila współczuję. Mnie to już by do psychiatryka wywieźli ba twoim miejscu.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Mnie pobieranie krwi nie rusza zupelnie. Rozne inne rzeczy roznie znosze ale.pobieranie krwi jest mi obojetne.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:

Ja tez wierze w moc kp. Ocxywiscie nie za wszelka cenę. A u Eunice sytuacja jest wyjatkowa i trudna.
Pomysl z doradca bardzo dobry.

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:

Nie skomentuje bo to by bylo niegrzecznie obrazac Twoja mame. To w koncu Twoja mama. nie przejmujs sie kochana.

Stary 2019-02-08, 08:22   #265
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Eunice - ja składałam od razu na cały rok z zaznaczeniem, ze pierwsze pół chce 100%, a potem 60%. Wszystko rozpisałam dokładnie datami i było ok, a moja kadrowa o wszystko robi fochy

Ania - zgadzam się z dziewczynami, to jest toksyczna relacja. A od takich trzeba się odciąć. Jeśli zamiast być wsparciem ma Cie na każdym kroku „niszczyć” to niech zabiera manatki i się wyprowadza.
Stary 2019-02-08, 08:25   #266
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:

Nie erobie zapasów.

Stary 2019-02-08, 08:28   #267
Day_dreamer
Wtajemniczenie

Mamy marcowe 2019 cz. 6

Meesha - kciuki za wizytę.

Ja tez nie robię zapasów pieluch, będziemy dokupywać ma bieżąco, taki rozmiar jaki będzie potrzebny

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Owocelki - Ty dziś do szpitala? Jak się czuje mąż, mam nadzieje ze Cie nie zaraził.

Flofferek - pisałaś jak wczoraj przeżyłaś wyprawę do labu?

Sorry za mój budyń jesli już pisałyscie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-02-08, 08:41   #268
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Ja już po wizycie. W zasadzie bez zmian. Szyjki nie było już co mierzyć, a małego też nie zmierzyła bo nie ma sensu tak często. Jak skończę 36tydz to mam odstawić tabletki. Leoś dziś cały czas jajka pokazywał. i mam zrobić znowu posiew moczu.

Pampków mam ok 100 szt. Bo 2 paczki kupiłam, a 2 dostałam. Więcej nie kupuję.

Ania kiedy twoja matka się wyprowadza? Nie ma sensu się męczyć.
Nas też teściowa traktuje jak powietrze. A z moimi rodzicami ja zerwałam kontakt. Jestem ciekawa teraz co Leosiowi będziemy mówić jak zapyta o dziadków. No ale jednak ważniejsze jest zdrowie psychiczne niż jakieś tam byle jakie relacje.

W ogóle odebrałam nowy dowód i wyglądam w nim jakbym ważyła z jakieś 100kg więcej. Mam nadzieję, że na żywo tak nie wyglądam.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-08, 08:43   #269
Flofferek
Zakorzenienie

Cytat:
Meesha - kciuki za wizytę.

Ja tez nie robię zapasów pieluch, będziemy dokupywać ma bieżąco, taki rozmiar jaki będzie potrzebny

---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ----------

Owocelki - Ty dziś do szpitala? Jak się czuje mąż, mam nadzieje ze Cie nie zaraził.

Flofferek - pisałaś jak wczoraj przeżyłaś wyprawę do labu?

Sorry za mój budyń jesli już pisałyscie
Hej. Chyba coś pisałam. Ogólnie to ciężko. Miałam przejść parę metrów i się poryczalam, bo bolało, brak sił i mały naciskał na mysz (okropne uczucie). Wracając mąż podwiozl pod klatkę, to myślałam, że nie doczlapie się do drzwi. Także już mam stresa na przyszły piątek, bo wtedy nie mam nikogo do towarzystwa.

A dziś kuźwa załadowałam luteinę, 1 tabletka spoko, druga chyba źle włożyłam, bo piecze mnie, szczypie, uwiera, nie mogę jej zlokalizować. Kilka razy już tak miałam i pójście na siku pomagało a tu dupa i siedzę jak fakir na szpilkach.

A tak to asekuracyjnie wzięłam wieczorem nospe i zero twardego brzucha, więc do rana pospalam.
Najlepsze, że już prawie spałam i coś przesunęłam rękę koło brzucha. Za chwilę ☠☠☠aniec siersciuch wstał odbił się od ręki i wyskoczył. A on jest dość ciężki.

Nic nie pisze, bo w sumie cały czas ten brzuch i macica bolą. I jestem tak strasznie zmęczona ciąża. Szczerze mówię, ze to nie dla mnie.
I sram się porodem coraz bardziej.
Chciałam umówić położna do domu, ale taki syf, mąż się grzebie, że wcześniej pewnie urodzę, niż kobieta się pojawi.

Właśnie miałam poszukać podania o macierzyński i wysłać do kadr, czy może być. Bo jak z dzidziusiem będzie ok, to biorę pół roku 100 i dwa miesiące 60 i miesiąc urlopu. Jakoś by dociulac do końca roku. U mnie nie opłaca się wracać na pół etatu.

Co do pieluszek to odbierzemy te z rossa i póki co wystarczy.

Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-02-08, 08:53   #270
lusia333
Rozeznanie

Ja biorę od razu rok80% i potem wszystkie zaległe urlopy, więc będę wracać do pracy w lipcu 2020

lusia333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości