Mamy LIPCOWE 2019 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-10-03, 19:40   #241
marttb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy LIPCOWE 2019

mala biegaczka - to super! Wracacie samolotem czy na czterech kółkach?

my tez w miare regularnie staramy sie kąpać, ale dokładnie sen A. jest w zasadzie zależny od snu starszej

aurora - zdrowka na przyszlosc jesli ktorys z domownikow chory to lepiej odwlec szczepienie ja ze szczepieniem syna czekalam az corce minie katar

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-04, 09:14   #242
sovianka
Rozeznanie

Zostawiacie na noc zapalone światło w pokoju? Bo u nas świeci się mała lampka i tak się zastanawiam, że może to też wpływa na częste pobudki syna?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sovianka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-04, 09:25   #243
martynka89
Zakorzenienie

Unhappy Dot.: Mamy LIPCOWE 2019

Cytat:
Napisane przez sovianka Pokaż wiadomość
Zostawiacie na noc zapalone światło w pokoju? Bo u nas świeci się mała lampka i tak się zastanawiam, że może to też wpływa na częste pobudki syna?

Wczesniej zapalalam, ale od kilku nocy, gasze.

Przestawialam mojego az... dwie noce. Dzis sie obudzil, juz mialam wstac i go pobujac, zeby zasnal, bo myslalam, ze znow o 3 wstal a okazalo sie, ze jest 5 rano. Zjadl, chwile postekal i poszedl spac. W koncu pospalam 6 godzin ciagiem i czuje sie lepiej.

Maly znow ma zaparcia i sie denerwuje w dzien, wiec tym bardziej sie ciesze, ze w nocy swoje odespal.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-04, 10:17   #244
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Martynka dzięki za zdjęcia. Znalazłam jednak filmik jak te wkłady ich składać i o ja durna - składałam je po długości, a nie szerokości Ostatnio jestem niewyspana i to widać Właśnie malej założyłam pierwszy raz na dłużej i zobaczymy. Bibułek nie trzeba zawsze? Ja mam wprawdzie 3 rolki ich, ale spróbuję bez.
Wczoraj wieczorem założyłam jej z wkładem takim, jak do kieszonek, ale szybko się rozpłakała i mokre to faktycznie było. Ona i w jednorazówkach często sygnalizuje, że jej mokry pampek przeszkadza więc podejrzewam, że tu może być tak, że po jednym sikaniu będziemy się przebierać.
Muszę się tego nauczyć i przyzwyczaić i ja i ona. Mąż to też będzie wyzwanie :P
Trochę jeszcze mi się to wydaje wielkie, ale takie najwyraźniej ma być. Jak będzie starsza będzie pewnie łatwiej, ale już ją będę przyzwyczajać. Przynajmniej na dzień, zobaczę, jak w nocy. Na noc mogę te kieszonki w sumie zakładać.

Mój starszak teraz ma opuchliznę dość sporą po szczepieniu. Muszę to obserwować. Nic mi nie mówiła pielęgniarka, że jeśli będzie większe niż 3cm to się zgłosić. Też nie wiem, jak to wygląda już u takiego starszego dziecka. On dostał w ramię.

Marttb lecimy wszyscy. Mąż jeszcze tu potem wróci, bo musi transport nadać z agd. Ja będę przez ten czas u mamy, a mieszkanie będzie czekało, bo bez pralki i lodówki nie mam po co tam być. W ogóle bez niczego, bo ani łóżka dla starszaka ani nic.

Ale do końca listopada już będziemy wszyscy u siebie

My światło mamy zgaszone, dawniej spaliśmy z zasłoniętą całkiem roletą, bo mamy latarnię centralnie za oknem sypialni, ale odkąd mała jest to nie zasłaniamy i jest jaśniej w pokoju przez co ona się nie budzi, bo w tej ciemni się budziła właśnie częściej, bo nic nie widziała.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
mala_biegaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-04, 11:02   #245
57358d5eaa2ba5832713bfc6887653c221c8aa55_603d8068b70a4
Konto usunięte

Sovianka, ja nie zapalam. Nauczyłam tak starszaki że nie zasną bez światła, a to też niedobrze bo jak ja nie zgasze to się pali całą noc. A i czasem w nocy sami sobie zapalają. Dla mózgu to niekoniecznie dobre.

Dzisiaj mam spadek formy, w zasadzie od wczoraj.

Mała, to mała/duża rewolucja już niedługo.
57358d5eaa2ba5832713bfc6887653c221c8aa55_603d8068b70a4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-04, 11:09   #246
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_biegaczka Pokaż wiadomość
Martynka dzięki za zdjęcia. Znalazłam jednak filmik jak te wkłady ich składać i o ja durna - składałam je po długości, a nie szerokości Ostatnio jestem niewyspana i to widać Właśnie malej założyłam pierwszy raz na dłużej i zobaczymy. Bibułek nie trzeba zawsze? Ja mam wprawdzie 3 rolki ich, ale spróbuję bez.
Wczoraj wieczorem założyłam jej z wkładem takim, jak do kieszonek, ale szybko się rozpłakała i mokre to faktycznie było. Ona i w jednorazówkach często sygnalizuje, że jej mokry pampek przeszkadza więc podejrzewam, że tu może być tak, że po jednym sikaniu będziemy się przebierać.
Muszę się tego nauczyć i przyzwyczaić i ja i ona. Mąż to też będzie wyzwanie :P
Trochę jeszcze mi się to wydaje wielkie, ale takie najwyraźniej ma być. Jak będzie starsza będzie pewnie łatwiej, ale już ją będę przyzwyczajać. Przynajmniej na dzień, zobaczę, jak w nocy. Na noc mogę te kieszonki w sumie zakładać.

Mój starszak teraz ma opuchliznę dość sporą po szczepieniu. Muszę to obserwować. Nic mi nie mówiła pielęgniarka, że jeśli będzie większe niż 3cm to się zgłosić. Też nie wiem, jak to wygląda już u takiego starszego dziecka. On dostał w ramię.

Marttb lecimy wszyscy. Mąż jeszcze tu potem wróci, bo musi transport nadać z agd. Ja będę przez ten czas u mamy, a mieszkanie będzie czekało, bo bez pralki i lodówki nie mam po co tam być. W ogóle bez niczego, bo ani łóżka dla starszaka ani nic.

My światło mamy zgaszone, dawniej spaliśmy z zasłoniętą całkiem roletą, bo mamy latarnię centralnie za oknem sypialni, ale odkąd mała jest to nie zasłaniamy i jest jaśniej w pokoju przez co ona się nie budzi, bo w tej ciemni się budziła właśnie częściej, bo nic nie widziała.
Moj robi kupe raz na dzien albo raz na dwa dni, wiec bibulek uzywam tylko, jak wiem, ze moze zrobic. Po kupie, wiem, ze nastepnych kilka pieluch, to bedzie siku, wiec nie klade, chyba, ze gdzies wychodzimy, bo te papierki zmniejszaja uczucie mokrego. Moj nie lubi miec mokro, czy to w jedno czy wielo, ale te 3 godziny pomiedzy karmieniami spokojnie wytrzymuje. Jak mala jest baaaardzo wrazliwa, to kup tani koc polarowy, potnij na wkladki i kladz na prefild od strony pupy, moze pomoze, bo polar daje uczucie suchosci.

Fajnie, ze wracacie. Zazdroszcze, tez bym chciala.
Stary 2019-10-04, 11:12   #247
Patti_1
Rozeznanie

Ja zapalam małą lampeczke. Bez tego chyba bym nie zasnęła, jak się przebudzę muszę sprawdzić czy mały oddycha no taka paranoja

Patti_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-04, 11:58   #248
marttb
Zakorzenienie

[1=57358d5eaa2ba5832713bfc 6887653c221c8aa55_603d806 8b70a4;87223099]Sovianka, ja nie zapalam. Nauczyłam tak starszaki że nie zasną bez światła, a to też niedobrze bo jak ja nie zgasze to się pali całą noc. A i czasem w nocy sami sobie zapalają. Dla mózgu to niekoniecznie dobre.

Dzisiaj mam spadek formy, w zasadzie od wczoraj.

Mała, to mała/duża rewolucja już niedługo.[/QUOTE]

Tak, ja też. Generalnie psychicznie czuje się fatalnie, a i fizycznie bardzo zmęczona.

Ja przy córce palilam gdy probowalam ja trzymac w lozeczku, jak spala z nami w lozku to juz nie.
Przy A. nie pale ani tak ani tak, ale to może dlatego ze lozeczko mam przy samym łóżku. No i staram sie go odkladac ostatnio do łóżeczka i idzie nam na razie jakos. Dzisiaj spał do 5, potem miałam wybor albo rozmowy z rana albo sen w ramionach mamy.

Mala - to podobnie wprowadzimy sie na swoje

Stary 2019-10-04, 12:48   #249
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martynka89 Pokaż wiadomość
Moj robi kupe raz na dzien albo raz na dwa dni, wiec bibulek uzywam tylko, jak wiem, ze moze zrobic. Po kupie, wiem, ze nastepnych kilka pieluch, to bedzie siku, wiec nie klade, chyba, ze gdzies wychodzimy, bo te papierki zmniejszaja uczucie mokrego. Moj nie lubi miec mokro, czy to w jedno czy wielo, ale te 3 godziny pomiedzy karmieniami spokojnie wytrzymuje. Jak mala jest baaaardzo wrazliwa, to kup tani koc polarowy, potnij na wkladki i kladz na prefild od strony pupy, moze pomoze, bo polar daje uczucie suchosci.

Fajnie, ze wracacie. Zazdroszcze, tez bym chciala.
U nas teraz po rota nadal luźne kupy bardzo i zdarzają się kleksy więc często zmieniam - czasem nawet co godzinę - jednorazówki to idą jedna za drugą. Ale właśnie nie chcę tych bibułek dawać na początku. Zobaczymy... muszę się przestawić na to zdecydowanie

Nie podoba mi się to z tym wkładem poskładanym - duże to i mała nie wie jak ma pracować nóżkami. Póki co założyłam jej ze zwykłą tetrą, niech powoli się adaptuje.
Ewentualnie teraz nakupię takiej tetry, a jak będzie starsza to wtedy te wkłady będę używać.
Też ten ochraniacz jej się strasznie odciska na skórze, ok to jest?

Byłam właśnie w tesco i nie ma tego proszku, zamówię online.

Może Wy kiedyś też wrócicie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Tak, ja też. Generalnie psychicznie czuje się fatalnie, a i fizycznie bardzo zmęczona.

Ja przy córce palilam gdy probowalam ja trzymac w lozeczku, jak spala z nami w lozku to juz nie.
Przy A. nie pale ani tak ani tak, ale to może dlatego ze lozeczko mam przy samym łóżku. No i staram sie go odkladac ostatnio do łóżeczka i idzie nam na razie jakos. Dzisiaj spał do 5, potem miałam wybor albo rozmowy z rana albo sen w ramionach mamy.

Mala - to podobnie wprowadzimy sie na swoje
To piąteczka

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2019-10-04, 15:14   #250
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
U nas teraz po rota nadal luźne kupy bardzo i zdarzają się kleksy więc często zmieniam - czasem nawet co godzinę - jednorazówki to idą jedna za drugą. Ale właśnie nie chcę tych bibułek dawać na początku. Zobaczymy... muszę się przestawić na to zdecydowanie

Nie podoba mi się to z tym wkładem poskładanym - duże to i mała nie wie jak ma pracować nóżkami. Póki co założyłam jej ze zwykłą tetrą, niech powoli się adaptuje.
Ewentualnie teraz nakupię takiej tetry, a jak będzie starsza to wtedy te wkłady będę używać.
Też ten ochraniacz jej się strasznie odciska na skórze, ok to jest?

Byłam właśnie w tesco i nie ma tego proszku, zamówię online.

Może Wy kiedyś też wrócicie

To piąteczka
No niestety, nie sa idealnie plaskie, tak jak jednorazowki i musza miec grubsze gumki, ktore przetrwaja pranie, wiec moga sie troche odciskac. U mojego to norma z reszta jemu nawet jednorazowki zostawiaja slady. Szczerze z biegiem czasu bardziej polubilam gruba tetre (140) niz prefoldy, bo mozna ja zlozyc na wiecej sposobow. Prefoldy wole, jak wiem, ze bedzie kupa.
Ja mam prefoldy w rozm 1 czyli do 7 kg i na noworodku byly ogromne. Szybko zlecialo i teraz leza idealnie.
Ja bibulki uzywam, bo jak moj robi kupe raz na 2 dni, to jest armagedon
Stary 2019-10-04, 16:24   #251
mala_biegaczka
Zakorzenienie

Cytat:
No niestety, nie sa idealnie plaskie, tak jak jednorazowki i musza miec grubsze gumki, ktore przetrwaja pranie, wiec moga sie troche odciskac. U mojego to norma z reszta jemu nawet jednorazowki zostawiaja slady. Szczerze z biegiem czasu bardziej polubilam gruba tetre (140) niz prefoldy, bo mozna ja zlozyc na wiecej sposobow. Prefoldy wole, jak wiem, ze bedzie kupa.
Ja mam prefoldy w rozm 1 czyli do 7 kg i na noworodku byly ogromne. Szybko zlecialo i teraz leza idealnie.
Ja bibulki uzywam, bo jak moj robi kupe raz na 2 dni, to jest armagedon
Mojej tez jednorazówki się odciskają ale nie aż tak. Nic no próbujemy., poki co księżniczka spi. Zobaczymy co tam się dzieje jak wstanie.
Choćbym miała tym zmniejszyć ilość zużywanych jednorazowych to zawsze to na plus. I dla jej pupy i dla całej reszty.
Te prefioldy z bambino mio są one size no i naprawdę są ogromne :/ będą chyba ok dopiero od size 2.

Michaś +03.07.2015 12tc.
Mikołaj <3 28.05.2016
Hania <3 28.06.2019
Stary 2019-10-04, 18:11   #252
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Mojej tez jednorazówki się odciskają ale nie aż tak. Nic no próbujemy., poki co księżniczka spi. Zobaczymy co tam się dzieje jak wstanie.
Choćbym miała tym zmniejszyć ilość zużywanych jednorazowych to zawsze to na plus. I dla jej pupy i dla całej reszty.
Te prefioldy z bambino mio są one size no i naprawdę są ogromne :/ będą chyba ok dopiero od size 2.
U mnie przy wielo, idzie jedna paczka jednorazowek na miesiac (okolo 60szt). Zakladam na noc i na dluzsze wyjscia, ale byc moze zrezygnuje calkowicie z jednorazowek, jak skompletuje jakis chlonny zestaw.
Z tymi jednorozmiarowymi to faktycznie moze byc problem dla takiego malucha. Pamietam jak te do 7kg upychalam w otulacz dla noworodka.
Stary 2019-10-04, 18:22   #253
AuroraCoriolis
Zadomowienie

Cytat:
Mocna ma opuchlizne? Mi powiedziala pielegniarka, zeby zglosic sie do lekarza, jesli bedzie czerwony obrzek wiekszy niz 3cm.

patrz a nam nic takiego nie mowili
bylo wiecej na pewno ale juz dzisiaj schodzi zacherwienienie wiec uff, choc czuje jeszcze duza twarda gule po skora. Ogolnie najgorsza szczepionka

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
aurora - zdrowka na przyszlosc jesli ktorys z domownikow chory to lepiej odwlec szczepienie ja ze szczepieniem syna czekalam az corce minie katar

dzieki

mowilam lekarce ale stwierdzial,ze jak karmie cyckiem to zaden problem, jakby nie patzrec mala wyglada najlepiej z nas wszystkich bo my z mezem to tragedia

Cytat:

ja gasze bo nie moge usnac przy zapalonym. Czytalam gdzies tez ze przy swietle oczy pracuja i jak sie duzo dziecku swieci w nocy to potem krotkowzrocznosc jest rozwija .

No i nie chce przyzwyczajac, siostrzenica ma 9 lat i nie ma bata zeby przespala noc bez lampki bo tak ja nauczyli

Mala- a dlugo mieszkaliscie za granica?
AuroraCoriolis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-04, 19:42   #254
sovianka
Rozeznanie

Mega mnie mały dzisiaj przestraszyła, tak zaczął krzyczeć, że aż się wystraszyłam, nie moglismy go z mężem w ogóle uspokoić, dopiero jak trochę ponowiliśmy to zasnął, nie wiem czy to ze zmęczenia czy o co chodzi...mam nadzieję, że to się już więcej nie powtórzy, bo to był niesamowity ryk i krzyk!

Stary 2019-10-04, 20:23   #255
Patti_1
Rozeznanie

Cytat:
Mega mnie mały dzisiaj przestraszyła, tak zaczął krzyczeć, że aż się wystraszyłam, nie moglismy go z mężem w ogóle uspokoić, dopiero jak trochę ponowiliśmy to zasnął, nie wiem czy to ze zmęczenia czy o co chodzi...mam nadzieję, że to się już więcej nie powtórzy, bo to był niesamowity ryk i krzyk!

Może się wystraszył czegoś?
Mój F właśnie nieświadomie przekręcił się z brzuszka na plecki.. no i zaczyna wykręcać się do tyłu głową i plecki podnosi do góry, robi tak jakby mostek W nocy spał w poprzek łóżeczka, tak się wiercił. Masakra, już się zaczyna a dziś kończymy 3 miesiące, jak to leci

Patti_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-04, 21:26   #256
sovianka
Rozeznanie

Nie wiem o co chodzi właśnie...już miał od tamtej pory jeszcze dwa takie ataki płaczu

Stary 2019-10-05, 11:38   #257
sovianka
Rozeznanie

Dzisiaj mamy powtórkę z rozrywki... przeraźliwy krzyk, trzeba go trochę pokołysać i zasypia...czy to możliwe żeby tak wrzeszczał z przemęczenia? Już sama nie wiem...bo wydaje mi się, że śpi ostatnio sporo w ciągu dnia, przed tym jak zaczyna się ten placz nie daje żadnych oznak zmęczenia mam nadzieję, że to minie, bo to dopiero drugi dzień taka sytuacja, a ja jestem przerażona....

Stary 2019-10-05, 11:56   #258
kevschaa
Zakorzenienie

My jutro kończymy 3 miesiące i mała też odgina głowę do tyłu i mostki robi. Zostawiłam ja na łóżku i co jakiś czas zaglądałam i był obrót o prawie 360 stopni

Wszystko ją interesuje i cały czas pluje...

Za to z brzuszkiem coraz lepiej, nawet jak jej nie ułóże dobrze rączek to potrafi się podnieść na przedramionach, a z ułożonymi wytrzymuje kilka minut. Myślałam że nigdy się tego nie nauczy tak nie lubiła tej pozycji.

I cały czas się wygina żeby widzieć telewizor :/ a dlaczego? Raz zostawiliśmy ją z moją mamą na godzinę i okazało się że z tego pół godziny jej tv pokazywała. I jeszcze mi się tym pochwaliła że Zuzia z takim zaciekawieniem oglądała...

Wczoraj na spacer ubrałam jej czapkę i bardzo jej się nie spodobało. Na szczęście aplikacja szumis z dźwiękiem odkurzacza działa w takich sytuacjach (wózek albo fotelik samochodowy) i szybko się uspokaja i zasypia. Polecam spróbować, bo byłam sceptyczna, a za każdym razem włączenie nam pomaga.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20191004_122343.jpg (84,9 KB, 48 załadowań)
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-05, 12:05   #259
martynka89
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj mamy powtórkę z rozrywki... przeraźliwy krzyk, trzeba go trochę pokołysać i zasypia...czy to możliwe żeby tak wrzeszczał z przemęczenia? Już sama nie wiem...bo wydaje mi się, że śpi ostatnio sporo w ciągu dnia, przed tym jak zaczyna się ten placz nie daje żadnych oznak zmęczenia mam nadzieję, że to minie, bo to dopiero drugi dzień taka sytuacja, a ja jestem przerażona....

U nas bylo to samo kilka dni temu. Piszczal tak przerazliwie przez jeden dzien, na drugi byl spokoj a trzeciego dnia, powtorka z rozrywki. Nie wiem co to bylo, ale przeszlo.
Stary 2019-10-05, 13:19   #260
marttb
Zakorzenienie

Cytat:

U nas bywało tak kilka razy, nie wiek skąd i dlaczego, ale ululanie pomagało

kevscha - tak, przy corce tez mialam taka apke na tel, na szczescie A. nie potrzebuje. z tą tv to norma, dla dzieci to obraz, duzo sie dzieje. Nasz A. jak sie okazuje też lubi. Tak stwierdzil mąz. Niby drugie dziecko, juz przerabialismy temat ze tv dla takiego dziecka to za dużo, a tu od nowa trzeba tłumaczyć.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

kevscha - sliczna malutka na policzku tak sie zadrapała?

Stary 2019-10-05, 13:59   #261
sovianka
Rozeznanie

Śliczna Zuzia!

Martynka oby u nas też przeszło

Stary 2019-10-05, 16:53   #262
kevschaa
Zakorzenienie

Tak podrapana. Nie wiem jak to robi bo obcinam jej bardzo krótko i nie zostawiam ostrych brzegów.

Raz się obudziłam, patrzę na nią a ona cała twarz w krwi...

Fajnie jest teraz, taka interaktywna i rozumna się zrobiła ale czas tak szybko leci...
kevschaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-05, 17:30   #263
pelnoletnia
Rozeznanie

U nas to samo z tym telewizorem😐 i też mama moja zadowolona że Hela tak się długo patrzyła na telewizor...

Sovianka, u nas trzy dni temu przeraźliwy płacz wieczorem taki nie do utulenia. póki co powtórki nie było ale byliśmy przerażeni.

kev, u mnie z czapką i opaskami jest taki horror że aż się zanosi od płaczu.
pelnoletnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-05, 17:31   #264
pelnoletnia
Rozeznanie

Helcia pozdrawia ze spaceru🙂
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg A630C039-AC61-4E72-8A1F-2735630DE4ED.jpg (103,0 KB, 46 załadowań)
pelnoletnia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-05, 18:11   #265
sovianka
Rozeznanie

Dziewczyny zaraz oszaleję! Znowu był atak płaczu, panikuję, denerwuje się i nie wiem co robić, nagle zaczyna i nagle przestaje, czasem zaśnie, a czesem przejdzie mu tak o i wraca do normy, jest aktywny, guga i się uśmiecha...już sobie wkręcam jakaś chorobę...zajrzałam mu do buzi, bo się ślini i cały czas praktycznie ręką w buzi, pomyślałam, że może zęby i zauważyłam na dole takie białe, jakby właśnie zęby prześwitywały, wcześniej nie zaglądałam nigdy jemu do buzi i nie wiem czy tak miał czy nie? Powiedzcie mi czy wasze dzieciaki też tak mają, czy to rzeczywiście może być ząbkowanie? No ale chyba to trochę za wcześnie, dopiero u nas 11 tydzień....

Stary 2019-10-05, 18:44   #266
marttb
Zakorzenienie

6
Cytat:
Dziewczyny zaraz oszaleję! Znowu był atak płaczu, panikuję, denerwuje się i nie wiem co robić, nagle zaczyna i nagle przestaje, czasem zaśnie, a czesem przejdzie mu tak o i wraca do normy, jest aktywny, guga i się uśmiecha...już sobie wkręcam jakaś chorobę...zajrzałam mu do buzi, bo się ślini i cały czas praktycznie ręką w buzi, pomyślałam, że może zęby i zauważyłam na dole takie białe, jakby właśnie zęby prześwitywały, wcześniej nie zaglądałam nigdy jemu do buzi i nie wiem czy tak miał czy nie? Powiedzcie mi czy wasze dzieciaki też tak mają, czy to rzeczywiście może być ząbkowanie? No ale chyba to trochę za wcześnie, dopiero u nas 11 tydzień....

mozesz zrobic zdjecie?

Stary 2019-10-05, 19:10   #267
sovianka
Rozeznanie

Spróbuję zrobić zdjęcie jak zaśnie

Stary 2019-10-05, 20:00   #268
sovianka
Rozeznanie

Nie wiem czy wstawi mi się to zdjęcie, bo nigdy nie wstawiałam :p ale to chodzi o prawą stronę jak się patrzy na zdjęcie....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 71514603_400055987562528_815492372568735744_n.jpg (32,4 KB, 54 załadowań)
Stary 2019-10-05, 20:21   #269
57358d5eaa2ba5832713bfc6887653c221c8aa55_603d8068b70a4
Konto usunięte

No rzeczywiście coś tam jest ale dziąsła powinny być rozpulchnione i czerwone a tutaj tego nie ma. A jak palcem macasz to jest to twarde i takie ostre? Niektóre dzieci mają szybko ząbki. Może twój do nich należy? Ciężko tak przez net określić co to.
57358d5eaa2ba5832713bfc6887653c221c8aa55_603d8068b70a4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-10-05, 20:32   #270
marttb
Zakorzenienie

Zobacze jak A. zasnie jak to wyglada u niego bo faktycznie wygląda to trochę jak na zęba, ile teraz ma?

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości