![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Spotykam się z facetem czekającym na rozwód
Ja sobie zdaje sprawę z tego, że rozwód kościelny trwa około 3lat
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Ale jemu to chodzi o ten cywilny w tym momencie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
Czyli tak:
1. Facet jest wierzący, ale brak rozwodu kościelnego nie ma dla niego znaczenia i może wtedy sypiać z inną kobietą. 2. Ma zasadę, że mając żonę może randkować, całować i trzymać za rękę, ale nie może uprawiać seksu, chociaż wszystko inne też jest zdradą. 3. Czuje coś do ciebie, ale woli pozostać WIERNY ŻONIE. 4. Wie, że chciałabyś czegoś więcej, ale ci tego nie daje, bo jego zasady są ważniejsze. Kompletna manipulacja. Autorko, niestety jesteś bardzo naiwna. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
BAN stały
|
Kurczę oni się spotykają 3 miesiące z czego gdy zaczynali ze sobą rozmawiać wydawało mu się i słusznie że raptem 2 tyg dzielą go od rozwodu. Ani nie musiał zakładać że po tygodniu doszłoby do seksów więc nie miał oporów by zapoznać kogoś. Potem złapało go zmrożenie działań jakby ktoś nie zauważył. Pytanie jak się czyta ten wątek jest takie czy facet po tych 3 miesiącach ma jakiś obowiązek iśc do łózka czy może poczekac jeszcze np. 2 i w takim tempie to rozwijać. Skoro dla własnego widzimisię zakłada że chce poczekac do wakacji a autorka nie ma takiego ciśnienia w krzyżu że też może pare tyg odczekać to co za problem.
W sumie to co miał powiedzieć, może sam jest rozdarty. Tak obiektywnie może gorzej dla autorki by było gdyby poszła z nim do łózka po miesiącu znajomości, potem sie wkręciła nie tylko emocjonalnie ale po całości, a w sierpniu on i tak by np. wrócił do żony. Tak przynajmniej ma wybór, może czekać, a równocześnie może bez jego wiedzy lub za tamtego wiedzę randkować z innymi. Dopóki mają dziwaczny status z gatunku ''wiesz mam żonę'' ona raczej tym bardziej nie jest mu niczego winna. Inna sprawa że z tego sama nie korzysta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
lokalna gwiazda
|
Facet jej jeszcze nie pocałował. Mnie to bardziej dziwi, niż brak seksu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
BAN stały
|
Tzn. jedynie autorce zalecam, jeśli nie chce wpakować się na minę, żeby przestała faceta tłumaczyć, pisać mu wymówki. To jest dorosły chłop a ona zachowuje się jak klasyk idiotki z Okuniewskiej (do posłuchania na YT
![]() Ona sama najlepiej wie jak wygląda częstotliwość spotkan oraz rozmów i czy dla niej to jest normalne że po takim okresie czasu nie wylądowali w łóżku ani nawet o u niej w mieszkaniu na skromne przylizanko choćby. ![]() ![]() ![]() Skądś w końcu kobiety tkwiące latami w małżeństwach z gejami się biorą. Jak dla mnie z ględzenia (jak czytamy kolega autorki w gadce jest w miarę ogarnięty a ona chce to łykać) na pewno bo to są z reguły sytuacje kiedy koleś nie mówi ''hej bądź moją przykrywką'' albo ''hej mam problemy z seksem hajtnij się ze mną to dla ogółu będzie że wszystko ze mną takie typowe a o tym że mi nie staje i nie będziemy sypiać to nie będziemy rozmawiać". ![]() ![]() Sama jestem ciekawa czy w ogóle się prześpią i czy jak się prześpią to czy nie będą kolejne kwiatki. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2020-06-07 o 10:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Heh ja już się sama z tego wszystkiego śmieje ;p jasne, że to dla mnie normalne nie jest, ale ja też nie jestem idiotka. Poczekam i zobaczymy co się wydarzy. Jak dla mnie to już dawno powinien mnie pocałować. Z seksem ok, można zaczekać, może nie od razu. Ale pocalowc to powinien po takim czasie. Nie sądzę żeby był gejem , bo w żaden sposób nie daje mi tego odczuć ;p on często mówi o rodzinie itp, zachowuje się jak normalny facet, interesują go męskie sporty , czasem o sprawach damsko męskich też rozmawiamy i wiem, że krótko mówiąc chce mu się bzykać. Ale to jego postanowienie z dupy tego pojąć nie mogę. Tym bardziej , że facet naprawdę jest przystojny i niejedna laska obejrzalaby się za nim na ulicy. On mnie wykończy ;p
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to podkreślanie jego przystojności to wręcz brzmi jak trolling.
Żegnaj Wizaż Forum. Tyle lat za nami. ![]() ![]() Edytowane przez Ellen_Ripley Czas edycji: 2020-06-07 o 22:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
BAN stały
|
Nie on ciebie wykancza tylko sama sobie to robisz, tanczysz jak ci przygrywa. Uparłaś się na niego i masz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Autorko, a nie możesz po prostu mu powiedzieć, że ci to nie odpowiada, potrzebujesz czegoś więcej i niech się po prostu odezwie, gdy będzie gotowy? Jeżeli mu na tobie zależy, to kilka tygodni rozłąki nic nie zmienią, a ty przynajmniej nie dasz sobie wejść na głowę i postawisz granicę. Inaczej, jeżeli coś w końcu z tego będzie, już zawsze on będzie tobą manipulował i będzie tak jak on chce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
jestę wieszczę
|
To jest ostatni mężczyzna w Twoim regionie? Może masz możliwość przeprowadzki?
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#254 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Albo jak pojedziesz z nim na urlop, to powiedz, że masz wyrzuty, zrobiłaś rachunek sumienia i poczułaś względem Boga, że nie jesteś w porzątku, że się z nim spotykasz.
Dlatego postanowiłaś na urlopie odbyć pokutę, zrobić zadośćuczynienie ![]() Ciekawam reacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzeniona
|
Skoro na urlopie będzie dyspensa na seks, to ja bym jednak szła w tę stronę, że facet nie chce, aby żona, rodzina czy ktokolwiek wiedzieli o nowej koleżance i na miejscu ją ukrywa, a na wakacjach nie musi.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Nie pytałam go
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Heh to nie chodzi o to, że na wakacje jest dyspensa ;p tylko o to, że jeśli do wakacji sprawa się nie rozwiąże to wtedy on kończy z tym swoim wewnętrznym postanowieniem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Ty mu cały czas od x spotkań dajesz tą szansę. Zapytaj samą siebie i sobie przeanalizuj na ile on tak naprawdę daje szansę Tobie i Wam. Założyłaś ten wątek nie bez przyczyny, a teraz uciszasz i umniejszasz własne wątpliwości "bo on taki fajny i mnie ujął". Ale nie wszystko się tu zgadza, miejscami jest wręcz dziwnie. Jak dla mnie to jesteś ciepełkiem, którego on teraz potrzebuje, ale specjalnie nie daje Ci konkretnymi gestami nadziei na związek, żeby sobie później innych dróg nie zamykać. Jeżeli czyjeś zachowanie wydaje się być niespójne i coś w nim nie gra, to na ogół po prostu tak jest.
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo nabijesz sobie w jego oczach punkty albo zaciśnie zęby, bo nie o to mu chodziło ale uszanuje i zaakceptuje teraz twoją decyzję. Albo będzie próbował następnych manipulacji, że twoja pokuta jest teraz bezsensowna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
Tak, ja doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że jeśli np ktoś mi mówi że coś z boku wygląda źle i uważa tak już kilka osób to faktycznie warto się zastanowić nad tym , że coś może nie być takie jak mi się wydaje. Ale z drugiej strony patrząc, ja widzę jakieś postępy w tej sprawie 🤪 jak go poznałam był bardzo zamknięty i nieufny, nie chciał mi za wiele mówić o sobie i zwierzać się zbyt mocno. Teraz jest zupełnie inaczej i ze spotkania na spotkania pozwala sobie na coraz więcej względem mnie. Gdyby to faktycznie tkwiło w takim martwym punkcie, to ja też bym z tego zrezygnowała. To się trochę posuwa do przodu, ale bardzo po malu. Powiedział mi ostatnio, że jak poznał swoją żonę to pocałował ją dopiero po kilku miesiącach. Wydaje mi się, że on dąży do tego, żeby zbudować silna więź między nami i później przejść do innych spraw. Ostatnio się widzieliśmy i on stopniowo pozwala sobie na coraz większą czułość w stosunku do mnie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Nie chcę go też pytać ciągle "kiedy i kiedy". Zapytałam go na koniec maja jakoś, to jeszcze nic nie wiedział
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Dubel
Edytowane przez dylematka2 Czas edycji: 2020-06-08 o 11:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
to jest twoja sprawa co robisz ze swoim zyciem.
Zycze ci powodzenia, z rozwodem pewnie mu zejdzie. Ja bym gosciowi nie ufala, ppoznawanie nie polega na tym ze ty sie musisz wysilac, liczyc na ^ postepy^, itd. To dorosly chlop a nie pies ze schroniska. No ale coz, skoro tak sie napalilas to tak rob. Ja w zeszlym roku poznalam faceta, ktory sie rozwodzil. ![]() ![]()
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.