![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Kolczyk "Monroe" nad górną wargą
Dziewczęta, mam pytanie
![]() Tak właściwie, to jak długo trzeba przemywać dziurę i płukać ją od wewnątrz? Moja Monroe ma już trzy tygodnie, nadal na kolcu osadza się limfa... ale znając siebie, to ja i pół roku mogę płukać i przemywać ![]() Tylko żebym nie przesadziła w drugą stronę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
cały okres gojenia [1,5-2 miesięcy]. 2-3 razy dziennie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Przemywałam solą, znaczy patyczkiem, a potem Octeniseptem.
Ale narazie nic nie pomogło. Wcześniej miałam mały strupek wokół. Ale teraz to normalnie zrobiło mi się na pręcie aż :O ![]() Co 10 minut przemywam rumiankiem, bo strup się robi i zasycha i boli. ![]()
![]() |
#244 |
Zadomowienie
|
przekłucie jest świeże dlatego też strupki nie są czymś nadzwyczajnym. mogą sią pojawiać przez cały okres gojenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Dzięki, za odp. Nie wiem czy to wytrzymam
![]() ![]() ![]() Bo przez ten strup, kolczyk mi się nie chce ruszać, znaczy przesuwać, bo on się robi na tym wystającym prencie ![]() ![]()
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Mam Monroe od kilku godzin - zrobił mi kolega brata, który pracuje w studiu, ale na domówce. Tzn. kolczyk odkażony, rękawiczki, wenflon i takie tam
![]() ![]() ![]() Jeśli przemywam wodą utlenioną i płuczę sodą będzie w porządku? ![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
Kurde! Od kilku dni mam to samo co ty shane00!!!
Strup mi się na pręcie robi i kolczyk nie chce mi się chować z powrotem ![]() Staram się często zmywać, ale jak jestem poza domem, nie zawsze jest ku temu okazja. A teraz od dwóch dni pojawia mi się ropa ![]() Myślę żeby założyć krótszego kolca, bo wciąż 10 noszę, może po prostu jest za długi? Pomoże Tribiotic na tą ropę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
kolcyzk wymienisz jak przekłucie się zagoi. to, że strupek robi się na kolczyku jest normalne. nie należy też przesadzać z pielęgnacją 2, max. 3 razy dziennie wystarczy.
jeśli to faktycznie ropa, to trybiotyk pomoże lecz musisz go ostrożnie stosować-nie może się dostać do kanału oraz używaj go nie dłużej niż 5-7dni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Nietoperkowa - Ja nadal to mam, coś okropnego..
![]() Chociaż już trochej lepiej, bo wcześniej to mi tak dużo zachodziło tym strupkiem.. Też mam 10mm, ale ja mam dopiero 8 dni ![]() I też jestem często poza domem i nie mam okazji przemywać, a to się nie chce ruszać. ![]()
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Co za rożnica czy się chce ruszać czy nie? Jak się goi, to ma się nie ruszać. A limfa się osadza, bo się goi. Powinnyście się wręcz cieszyć.
![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
Jak mówię to się rusza nie.?
Różnica jest, bo on mi odstaje, wtedy na tym pręciku robi się strupek. I kolczyk nie chce wejść z powrotem do środka. Wystaje bardzo dużo, a ze środka się wbija.. A mam pytanie : Po jakim czasie można moczyć kolczyka w basenie.? Znaczy nurkować. ![]() ![]() Może są jakieś plastry że da się jakoś zakleić. ![]()
![]() Mój <3 Kotek ; * Dążę do celów ![]() Edytowane przez shane00 Czas edycji: 2009-07-30 o 18:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
korzystać z basenów itp można po zagojeniu.
![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Aha, to szkoda..
![]() A nie można jakoś tego zakleić..?
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
ni9enie można-a piercer ic nie powiedział jakie ograniczenia niesie przekłucie się w sezonie letnim?
teraz to narzekanie to musztarda po obiedzie
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
a czy orientujecie się może ile czasu kolczyk się zarasta? i czy w ogóle może się zrosnąć? tzn chodzi mi o to, że miałam na początku po przebiciu bardzo grubą sztangę i chciałbym, żeby dziurka zrosła się do mniejszej grubości.
już dość długo nosze kolczyk z cieńszą sztangą, ale to się chyba prawie w ogóle nie zrasta.
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Ehh, no wiem ..
![]() Teraz żałuję że zrobiłam w wakacje ![]()
![]() |
#257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Dot.: Piercing a'la Marylin Monroe
ja osobiście mam tylko 6 kolczyków w uszach w lewym 4 i w prawym 2 . Ale przymierzam się do zrobienia sobie Monroe
![]() Tylko mam dwa małe pytania ; od ilu lat można go zrobić? Od 18 czy od 16? I czy strony na których się go ma[prawa lub lewa] coś oznaczają? ;] Z góry thx. =) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Dot.: Piercing a'la Marylin Monroe
nie ma ograniczenia wiekowego. jeśli masz mniej niż 18 lat to musisz mieć zgodę rodzica ew. musisz się z nim pojawić w studiu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
no to w sumie powinien się kanał nieco zmniejszyć. A moze delikatnie zdarza Ci się wciągać kuleczkę do środka?
A odnośnie stron, to w różnych kregach róznie się uważa. Czasem mówią, że jak dziewczyna ma przebite po prawej to jest lesbijką, czasem to samo mówią o lewej stronie xD Takie jakieś duperele. Ja zrobiłam po tej co mi się bardziej u mnie podobało ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wybierajac miejsce przeklucia kierujemy sie wlasna estetyka i technicznymi mozliwosciami i tyle
![]() |
![]() |
#263 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do bólu to stłumiłam go upartością.. Ból to chyba najmniejszy problem, przecież każdy chyba jest w stanie wytrzymać najgorsze męki, żeby osiągnąć swój cel (przynajmniej ja tak mam). Warga przez 2-3 dni była napuchnięta i było mi strasznie ciężko bo kolczyk od środka mi przeszkadzał. Potem się przyzwyczaiłam. Tylko jest jedno ale: Sciągniesz po dłuższym czasie to masz bliznę. Do tej pory mam taką "kropkę wgłębioną". |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A gdy mimo strupków jednak kawałek kolca się chowa, do kanału z powrotem dostaje się, tak limfa jak i brud... Przez to właśnie pojawiła mi się ropa i lekki stan zapalny ![]() Nie wiem co na to specjaliści, ale ja zmieniłam kolca na 8mm, smarowałam raz dziennie Tribioticiem i czasem przemywałam spirytusem salicylowym. Po tygodniu - nieziemska poprawa. Nie mam ropy, nie mam opuchlizny, nie mam stanu zapalnego. Limfa pojawia się tylko wtedy, gdy przez dłuższy czas nie przemywam kolca. A gdy przemywam regularnie, są jedynie jej śladowe ilości. O dziwo kolec szczęśliwie przetrwał nawet Woodstockowe warunki, pełne kurzu, potu i poalkoholowej niemocy uniemożliwiającej pamiętanie o właściwej higienie i wdychanie spirytusowych oparów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Ja mam po prawej tylko dlatego, bo po lewej mam wystającego kła i kolec pewnie by wystawał i się zaczepiał o zęba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Czy taki kolczyk przeszkadza w całowaniu ? :/ Słyszałam takie opinie i trochę mnie to martwi..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
ja mam cos innego niz madonne-bo zestaw jestrum,snake bites +standard labret-i w niczym nie przeszkadza
MISS VENFLON PORTFOLIO Edytowane przez miss venflon Czas edycji: 2009-08-05 o 21:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
na poćzatku tematu bylo coś o magnesach imitujących kolczyk. czy ktoś może napisać coś więcej w tym temacie ? bardzo mnie to interesuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
http://allegro.pl/search.php?string=...personal_rec=0
tutaj masz te kolczyki na magnes-jakby coś się nie wyświetliło to na allegro w wyszukiwarce wpisz : KOLCZYKI NA MAGNES |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
TrujacaRoslina Też się bałam że w całowaniu będzie przeszkadzać
![]() Ale jednak, nie. ! Nic a nic nie czuje ![]() ![]() ![]() G12acka A kolczyki na magnes są, ale czy to się trzyma.? Wydaje mi się że nie. ![]() A czemu nie możesz zrobić.? ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:45.