Czysta micha cz.-8 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-07-08, 18:27   #241
b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Konto usunięte

Dot.: Czysta micha cz.-8

Cytat:
Napisane przez nestle301 Pokaż wiadomość
Kopnięta to może miksuj,blenduj posiłki? Takie szejki rób. Bo się wykończysz biedna

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nawet tego mi się nie chce. Dobrze, że chociaż wypieliłam już wszystko to mam z głowy na jakiś czas. Mogę umrzeć na kilka dni

Nie no a tak serio, to muszę wiśnie zebrać, bo zaraz mi opadną. Jutro robię dżem wiśniowy 🤤

Cieszę się, że mogę być w domu, na KRUS-ie, że nie pracuję na etacie i w takich sytuacjach mogę sobie po prostu przeleżeć dzień czy dwa bez łaski pracodawcy, bez tłumaczenia się itd. Dobrze, że maliny mamy późniejszej odmiany, to może do końca sierpnia się uda ogarnąć tego zęba. Na malinach chyba najlepiej zarobimy, bo już chętnych mamy mnóstwo na nie, a jeszcze białe są W tym roku ładnie obrodziły i są w ogóle krzaki na moją wysokość Będzie co zbierać

W ogóle wszyscy narzekają na plony a u nas rośnie wszystko jak opętane. Dobra, cebula nam trochę padła, ale reszty jest od groma i ciut ciut. I dla nas i dla chętnych kupujących. Wiśni to mam tyle, że nie wiem czy mi słoików starczy. Chyba też trochę sprzedamy.

Ale to chyba dlatego, że my później zaczęliśmy ogród robić. Niektórzy niecierpliwi już od marca/kwietnia zaczynali a później były przymrozki i wszystko im padło. A my na spokojnie poczekaliśmy aż się ociepli i wszystko mamy ładne.

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 18:42   #242
nestle301
Zakorzenienie

Moja czereśnia też zmarzła i muszę kupować kobiałkę za 30 złAle były tak pyszne,słodziutkie ,że już ich nie ma

Stary 2020-07-08, 19:20   #243
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Kqq pięknie tam masz

Gryzia fajne takie foty usg

Kopnieta wiem, że się powtarzam, ale mi slabo kiedy sobie pomyśle o Twojej przygodzie z Panią dentystka. No ale kompletnie mnie to nie dziwi. Moja mama, człowiek latający ciągle na przeglądy, chuchający na zimne, 2 lata temu miała takie przeboje, że zaliczyła 4 dentystów i chirurga szczekowego w mieście wojewódzkim. Sprawę ogarnęła nowa dentystka w moim.pipidowie rodzinnym, a mama ostatecznie wydała 2 albo 3 koła, straciła 3 tygodnie z życia i 5 kg, a ma niedowaga... także ten.

Ja z nowymi paznokciami i wracam dopiero do domu. Za to zrobiłam warzywne zakupy i jestem szczęśliwa. Jak mało do szczęścia czasami potrzeba.

Jutro mamy gości, kolegów z pracy A. W końcu mogę ćwiczyć nawet gdy w dużym pokoju ktoś jest, bo ja sobie ogarniam miejsce w sypialni. Jeny jaki to komfort.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2020-07-08, 21:01   #244
nestle301
Zakorzenienie

Tak mi się nie chciało,ale 40 minut wyjechane. Chcica na jedzenie ciut mniejsza,więc bez skrępowania melduję czystą

Stary 2020-07-08, 21:07   #245
kejtiCe
Zakorzenienie

Ja dzisiaj zjadłam kilka ciastek, więc nie było czystej. Ale siostra mnie poczęstowała i takie były pyszne

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 21:16   #246
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Kqq pięknie tam masz

Gryzia fajne takie foty usg

Kopnieta wiem, że się powtarzam, ale mi slabo kiedy sobie pomyśle o Twojej przygodzie z Panią dentystka. No ale kompletnie mnie to nie dziwi. Moja mama, człowiek latający ciągle na przeglądy, chuchający na zimne, 2 lata temu miała takie przeboje, że zaliczyła 4 dentystów i chirurga szczekowego w mieście wojewódzkim. Sprawę ogarnęła nowa dentystka w moim.pipidowie rodzinnym, a mama ostatecznie wydała 2 albo 3 koła, straciła 3 tygodnie z życia i 5 kg, a ma niedowaga... także ten.

Ja z nowymi paznokciami i wracam dopiero do domu. Za to zrobiłam warzywne zakupy i jestem szczęśliwa. Jak mało do szczęścia czasami potrzeba.

Jutro mamy gości, kolegów z pracy A. W końcu mogę ćwiczyć nawet gdy w dużym pokoju ktoś jest, bo ja sobie ogarniam miejsce w sypialni. Jeny jaki to komfort.

Wysłane z mojego SM-A405FN przy użyciu Tapatalka
Heh nie pocieszasz Chwilowo humor mi wrócił, bo się znarkotyzowałam solpadeiną Nawet odkurzyłam i pościeliłam łóżko

Ja to odpoczywam od gości. Co weekend jak TŻ przyjeżdża to są koledzy. Wczoraj mnie jeden wiózł do apteki, bo TŻ zapomniał i ukradł mi kluczyki do samochodu (pojechały z nim do pracy). I ten kolega się mnie pyta czy mi się nie nudzi samej w domu. A ja serio odpoczywam. Jestem aspołeczna chyba I chyba bym się nie odważyła ćwiczyć podczas ich wizyt

b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 21:55   #247
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Kopnienta nie chciałam Cię nastraszyć. U mamy to była zupełnie inna rzecz jakby co, musieli jej ściągać koronkę i grzebać pod nią, a stolatolog, który ją zakładał (i ponoć przed wyleczył wszystkie zęby), oczywiście nie podjął się ściągnięcia swojego dzieła, bo nie. Gnojek

Muszę jutro poćwiczyć, bo inaczej z nimi usiądę i tez wypiję, a nie chcę. W piątek od razu po pracy lecimy na alko do jednej knajpy, a w sobotę mamy znowu gości u nas. Także zamiast 3 dni, będą 2 dni z alko, chipsami i innym gófnianym jedzeniem.
Stary 2020-07-08, 21:58   #248
picknick
Raczkowanie

U mnie dziś joga i czysta miska
Niby się ogarniam, ale w ostatnich dniach jakoś tak mi brakuje pary, nie wiem co jest... Ech...

picknick jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 21:59   #249
Likka9
Zakorzenienie

My jutro w gości,na weselna flaszkę , więc dzisiaj zrobiłam szarlotkę to zaniosę. Mały kawałek spróbowałam, czy kruche dobre wyszło

Ostatni raz pozwoliłam babie na targu podać mi jabłka, no takie paskudne mi dała,że tylko na ciasto się nadawały. Dzisiaj pojechałam kupiłam normalne bo ja bez jabłek w domu jak narkoman na głodzie

Kopnienta współczuję przeżyć z zębem.
Ja dwa lata temu miałam kanałowe leczenie , wydałam na to z tysiaka lekką ręką,a prawdopodobnie mi z...bali. Bo coś mnie tak pobolewa, dostałam skierowanie na RTG szczęki to muszę zrobić i wrócić z tym do mojego nowego dentysty. Jak będę musiała znowu go leczyć to się wkurzę.

Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 22:12   #250
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Likka narobiłaś mi smaka, jak możesz!

Zawsze na wszelakich ryneczkach staram się sama zmacać owoce i warzywa, bo można wtopić.

Chyba będziesz mi się kojarzyć jako jałbkożerca
Stary 2020-07-08, 22:30   #251
Likka9
Zakorzenienie

Ja to w ogóle jabłka najbardziej lubię z Lidla albo drugiego sklepu takiego naszego okolicznego. Tam zawsze są świeże, twarde. Z Lidla to lubię te zielone albo mocno czerwone.

Stary 2020-07-08, 22:33   #252
kami_165
Zadomowienie

Hej.
Jestem na bieżąco, ale nie daje rady odpisywać. Ogarnięcie dwóch córek, domu, szykowanie jedzenia i jeszcze delikatny trening zabiera mi praktycznie cały dzień. W końcu uruchomiłam bieżnie i szybko na niej maszeruje jak na razie, do tego hula-hop... Jutro mam usg, trzymajcie kciuki, oby nie był potrzebny kolejny zabieg

Kopnięta mój kuzyn chodził z narzędziem 2 lata i dopiero teraz zdecydował się na wyciągnięcie, z tym że go nie bolało.

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
My jutro w gości,na weselna flaszkę , więc dzisiaj zrobiłam szarlotkę to zaniosę. Mały kawałek spróbowałam, czy kruche dobre wyszło

Ostatni raz pozwoliłam babie na targu podać mi jabłka, no takie paskudne mi dała,że tylko na ciasto się nadawały. Dzisiaj pojechałam kupiłam normalne bo ja bez jabłek w domu jak narkoman na głodzie

Kopnienta współczuję przeżyć z zębem.
Ja dwa lata temu miałam kanałowe leczenie , wydałam na to z tysiaka lekką ręką,a prawdopodobnie mi z...bali. Bo coś mnie tak pobolewa, dostałam skierowanie na RTG szczęki to muszę zrobić i wrócić z tym do mojego nowego dentysty. Jak będę musiała znowu go leczyć to się wkurzę.

Ja miałam w zeszłym tygodniu kanałowe ósemki wydałam tak jak Ty 1050zl. Ale mnie nic boli, mam nadzieję że zrobiony porządnie.

Edytowane przez kami_165
Czas edycji: 2020-07-08 o 22:35
kami_165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-08, 22:37   #253
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Fanką jabłek nigdy nie zostanę, ale jak coś to smakuje mi odmiana Lobo.

Wiecie, że ja po za wyrywaniem i plombowaniem (i lakowaniem w odległych latach 90tych) nic nie miałam więcej w zębach grzebane. Nawet w życiu mnie ząb nie bolał. Odpukac chyba powinnam
Stary 2020-07-08, 22:37   #254
kami_165
Zadomowienie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Gryzelda kawaler rośnie, jeszcze nie dawno moja mała była w brzuchy, a tu już 3 miesiące

Stary 2020-07-08, 23:17   #255
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82
Konto usunięte

Gryzelda super!
Współczuję tych problemów z zębami. Jakby mi coś została w zębie to pewnie bym połowę dentystów w mieście obdzwoniła. Masakra

Byliśmy dzisiaj w cukierni, tej samej drugi raz. Była tam dzisiaj pani co to wszystko wytwarza. Jakie to wszystko pyszne . Jeszcze nam dała spróbować zanim kupiliśmy.
Potem w centrum kolacja z muzyką na żywo i winem
Będę okrągłą kulką.

Wysłane z mojego Mi Note 10 przy użyciu Tapatalka
8f44be8657be3d2a3733d9c7d3db3d2234bdc5f1_65838332e9b82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-07-09, 07:17   #256
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kami_165 Pokaż wiadomość
Gryzelda kawaler rośnie, jeszcze nie dawno moja mała była w brzuchy, a tu już 3 miesiące

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Mój dziś kończy 8 już jest taki duzy

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-09, 08:14   #257
Wolha wRedna
Zakorzenienie

kqq jak nam będziesz nadal dodawać takie ładne zdjęcia to masz nasze całkowite rozgrzeszenie z bycia kulką
Stary 2020-07-09, 09:41   #258
Aisha_Q
Zadomowienie

Ooo Kopnienta współczuję. Brr. Mojemu TŻ się ząb złamał i też od kilku dni była jazda, wczoraj w końcu miał wizytę to cały dzień w nerwach chodził. Twierdzi, że znieczulenie mu nie działało, rozwiercili mu dwa zęby a na koniec nie mogli zatrzymać krwawienia więc nie są skończone.

Też miałam kiedyś przejścia z zębami, ale od jakiegoś czasu tylko przeglądy. No i planuję wybielanie.

U mnie ogólnie w tygodniu czysto i siłownia zgodnie z planem. Gorzej w weekendy, ciągle jakieś okazje. W najbliższy np. mam wyjazdowy wieczór panieński. W poprzedni aż dwie imprezy.

Aisha_Q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-09, 11:20   #259
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Aisha, ja mam czasami wrażenie, że z moim trybem życia, spotkaniami towarzyskimi itp. nie da się zejść poniżej pewnej wagi. No chyba, że dowaliłabym ostre trening taki 5-6 razy w tygodniu.

Widzę po sobie, że w marcu i kwietniu ze względu na brak spotkań potrafiłam dobic do 58 kg, a nawet czasami widziałam 57 z przecinkiem. Teraz to jest po prostu niemożliwe.
Stary 2020-07-09, 11:43   #260
Likka9
Zakorzenienie

Albo trzeba wprowadzić zdrowsze żarcie, mniejsze porcje na spendach jeśli są tak częste.
Ja lubię jedzenie więc w gościach biorę łyżkę tego, łyżkę tamtego. Jak akurat wypada to niosę też coś swojego. Wybieram mniejsze zło. Ciasta kawałek,a nie trzy . Dzisiaj idziemy po południu,więc pewnie będzie obiad, to wiadomo zjem cała porcje. Ale już sobie odpuszczę przekąski,a słodkiego kawałek wciągnę.
Teraz często w czasie posiadowy idziemy się przejść, to też dobrze robi na żarcie chociaż ostatnio panowie wzięli na spacer po wiosce flaszkę i zagryche, żeby nie paść z pragnienia chyba

Stary 2020-07-09, 12:10   #261
dorota8500
Zadomowienie

Kopnienta współczuję dla mnie dentysta to dramat bez znieczulenia nie dam zakleic dziurki. Nie wspomnę nawet i wyrywaniu Bo jeszcze nigdy nie rwalam mam wszystko swoje żeby w paszczy

Kami to podobnie jak mój mały za dwa tygodnie kończy trzy miesiące

Dziś waga laskawsza ciekawe czy jednorazowo czy jutro też będzie lepiej niż tydzien temu.

dorota8500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-09, 12:21   #262
Wolha wRedna
Zakorzenienie

Likka tylko Ty chyba bardziej piszesz i na takich bywasz - imprezy rodzinne czy ze znajomymi są "spokojniejsze" często ze swoim jedzeniem robionym przez Ciebie lub kogoś.

U mnie to jest jak za czasów studenckich. chipsy, zamawianie pizzy, kfc, fast foody , alko, darcie japek do muzyki z yt itp itd. Trudno zjeść kawałek pizzy, albo jednego stripsa z kfc A jak masz te spotkania 3 dni pod rząd to już w ogóle kosmos.

Przynajmniej ja nie mam tak silnej woli, żeby kiedy inni jedzą to co napisałam samej wszamać kanapkę.

Dzisiaj z premedytacją zamierzam ćwiczyć, niech zamiawiają jak będe to robić lub kapać sie po. Jutro idziemy do kanjpy gdzie oprócz alko jest też jedzenie takie normalnie, nie orzeszki. W sobotę po prostu robię sushi. Ratuję się jak mogę.

Edytowane przez Wolha wRedna
Czas edycji: 2020-07-09 o 12:25
Wolha wRedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-09, 12:24   #263
Likka9
Zakorzenienie

A no,my już chyba za starzy na takie spendy zresztą u nas w gronie nigdy zamawianie jedzenia czy chipsy nie były jakoś powszechne na imprezach. Do wódeczki otwierało się słoiki od mamy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-07-09, 12:27   #264
Wolha wRedna
Zakorzenienie

U mnie się kiedyś jadło na potęgę choćby tosty, ale te dzisiejsze towarzystwo po prostu lubi szastać kasą jeśli chodzi o jedzenie. I weź się wybij jak 7 innych osób ma odwrotne zdanie.
Stary 2020-07-09, 12:54   #265
Aisha_Q
Zadomowienie

U mnie imprezy tak bardziej jak u Wolhy. Jest jedno "danie główne" typu pizza, zapiekanki albo lasagne. Do tego jakieś przekąski typu chipsy. No i pijemy, raczej drinki, wino, piwko - z tego też leci sporo kcal. Jak idziemy do knajpy to też się zamawia jedzenie. No i najgorsze są jakieś całodniowe imprezy, wielogodzinne. Wtedy już nie ma opcji żeby nie polecieć z kaloriami. Chyba, żebym nic nie piła i jadła swoje pudełka, ale nie mam tyle samozaparcia.

Teoretycznie mogłabym też zmniejszyć kalorie w ciągu tygodnia, ale z doświadczenia wiem, że odbije się to na moim samopoczuciu, siłach na siłowni i spowoduje większe parcie na jedzenie w te "luźne" dni.

Stary 2020-07-09, 12:57   #266
dorota8500
Zadomowienie

Wolha to faktycznie musi być trudne. Rozumiem to bo ja nigdy np na święta nie czuje się najedzona, mam wtedy ochotę na frytki albo pizzę. U nas też podobnie jak u likki bardziej sałatki i coś przygotowanego w domu, niestety choć dla mnie dobrze bp nie najadam się takimi rzeczami.

Nie cierpię tych majonezowych sałatek, ciast itp

dorota8500 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-09, 12:59   #267
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wolha wRedna Pokaż wiadomość
Likka tylko Ty chyba bardziej piszesz i na takich bywasz - imprezy rodzinne czy ze znajomymi są "spokojniejsze" często ze swoim jedzeniem robionym przez Ciebie lub kogoś.

U mnie to jest jak za czasów studenckich. chipsy, zamawianie pizzy, kfc, fast foody , alko, darcie japek do muzyki z yt itp itd. Trudno zjeść kawałek pizzy, albo jednego stripsa z kfc A jak masz te spotkania 3 dni pod rząd to już w ogóle kosmos.

Przynajmniej ja nie mam tak silnej woli, żeby kiedy inni jedzą to co napisałam samej wszamać kanapkę.

Dzisiaj z premedytacją zamierzam ćwiczyć, niech zamiawiają jak będe to robić lub kapać sie po. Jutro idziemy do kanjpy gdzie oprócz alko jest też jedzenie takie normalnie, nie orzeszki. W sobotę po prostu robię sushi. Ratuję się jak mogę.
Dokładnie. Ja na różnych imprezach rodzinnych też się powstrzymam, zjem trochę, coś tam poskubię, ale na takich ze znajomymi to zawsze hulaj dusza. Albo zamawiamy żarło, albo mam taką koleżankę, z którą zawsze robimy dużo pysznego, kalorycznego jedzenia i naprawdę nie da się zjeść troszkę. A do tego morze alkoholu 🤣

22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-07-09, 13:02   #268
Aisha_Q
Zadomowienie

Dziewczyny, ja się dziś zorientowałam, że od prawie tygodnia myję włosy odżywką
W sumie nie były złe tylko szybko się przetłuszczały.

Od jakiegoś czasu zamawiam w necie takie rosyjskie, fajnie mi się sprawdzają. No i ostatnie zamówienie to były balsamy a nie szampony. Ale napisy po rosyjsku to nie zauważyłam.

Stary 2020-07-09, 13:50   #269
Konto usunięte

Dzień dobry
Dzisiaj mam trochę lepszy humor. Trochę mniej boli. Byłam u dentystki na cito, nic nie zrobiła oprócz zdjęcia, ale dała receptę. Trochę mniej boli. Powiedziała, że to bardzo skomplikowany przypadek i żebym jednak szukała jakiegoś lepszego specjalisty. Najlepszego jakiego znajdę w okolicy.
Podzwoniłam po dentystach, ale no najbliższy termin na 6.08, więc jak to powiedziała - muszę czekać i się modlić w razie bólu. Jakby coś to mam dzwonić do nich, to może przepiszą coś przeciwbólowego mocniejszego na przetrwanie. Dostałam też gratis Tramadol od pani z kieszeni jej prywatny na w razie w jakby było tragicznie, to doraźnie mogę wziąć.

No nic, idę skorzystam z fajnej pogody, bo nie za gorąco i z tego, że chwilowo mogę żyć z bólem i zerwę wiśnie. Będę dzisiaj robiła dżem i wiśnie w syropie

Co do imprez - u nas to tak zależy. Czasem coś zamawiamy, czasem jest grill i słoiki domowe a czasem kiełbasa z ogniska. Wszystko zależy od okoliczności. Mi na takich imprezach najtrudniej się powstrzymać jednak przed zamawianą pizzą albo drinkiem (sok ananasowy z malibu, a to morze cukru). Do mięsa z grilla mnie jakoś nie ciągnie specjalnie. Zwykle podczas takiego grilla zjem 1 kawałek karkówki i ewentualnie 1 kiełbaskę o ile jest dobra no i z 5 pieczarek. Sałatek majonezowych nie robimy. Robię pomidory z cebulką albo sałatę z pomidorem i jogurtem. Czasem paprykę w słupki pokroję. Z majonezem to tylko sos czosnkowy robię, ale ja czosnku nie lubię, to TŻ z kolegami zjada
Jakby mi ktoś przyniósł ciasto to bym zjadła, ale nie mają w zwyczaju na słodko imprezować chłopaki, więc tyle wygrać.

Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267
Czas edycji: 2020-07-09 o 13:53
Stary 2020-07-09, 14:03   #270
44fee507034f68ecff0b692d635bddccdf886c4e_65540ba289b10
Konto usunięte

Treść usunięta
44fee507034f68ecff0b692d635bddccdf886c4e_65540ba289b10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości