![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 - 💗 część 7
Aga zgadzam się co do angielskiego.
U nas basen za miesiąc to 160 zł. 2 razy w tygodniu po 45 min. U nas z jedzeniem nie ma problemu czy to w domu czy w przedszkolu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Zainteresowalam sie basenem no i coz jak to zwykle u bywa dostalam odpowiedz
' Niestety nie prowadzimy już zajęć dla maluchów w Xyz ze względu na zmianę przepisów dotyczących jakości wody na basenie.' U mnie w miescie zajec nie ma wcale dla maluchow, a tu pisalam do miasta z 15 km od nas. Troche to martwi z ta woda bo tam zazwyczaj jezdzilismy na basen, u nas zimna woda i brud straszny.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 -
![]()
My jutro robimy kolejne podejście do przedszkola, po ponad tygodniowej przerwie. Ciekawa jestem, jak będzie ...
A z regularnymi zajęciami na basenie to chyba się wstrzymam jeszcze z rok - tzn. do przeprowadzki. W Kato będziemy mieć niedawno otwarty basen dosłownie parę kroków od domu. A tak szczerze...to ja sama nie jestem za bardzo "wodnym stworzeniem" (bardziej plażowym ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2020-09-21 o 20:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubie basen, a glownie jego dzialanie na moje bole kręgosłupa. Jak ręką odjął. chodziłabym czesciej z nimi, gdyby nie fakt ze musze ich sama ogarniac, a to mnie przerasta, wiec chodzimy tylko jak maz jest i czas na to
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
My przynajmniej co tydzien chodzimy na basen, u mnie wszystkie atrakcje basenowe sa otwarte. Czasem wszyscy razem, czasem jedno z nas z mala. Maz ostatnio nie lubi z nia chodzic sam, bo wtedy musi ja zabierac do meskiej lazienki. A Eliza nauczyla sie roznic miedzy chlopcem a dziewczynka i glosno komentuje pod prysznicem, kto ma peniski, kto nie ma, i jak duze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Wtajemniczenie
|
Poszedł Jurek do przedszkola - z wielkim płaczem i krzykiem. A ja wróciłam do domu - też z płaczem. Nie nadaję się do tego
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Madziek - współczuję ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Moj na szczescie chodzi ladnie do przedszkola podoba mu sie.Moze pomogl fakt ,ze to drugi jego rok.Zaczal zlobek od 2rz .Wtedy przez prawie dwa tygodnie plakal i zostawoalam go stopniowo najpierw na godzine po kilku dniach 2 az przestal plakac.
Co do basenu to napewno fajna sprawa same plusy.My zaczniemy za rok.Teraz popoludniami chodzimy do logopedy na terapie zajeciowe I mowy 3 razy w tyg. Cale Lato na codzien niemal kapal sie w morzu co bardzo lubi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Madziek a to ta, która ma Jurka w grupie?
Asterik super z tym morzem. Zazdroszczę bliskości. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Wtajemniczenie
|
Nie, woźna, która "przejmuje" dzieci w drzwiach. Bardzo ją lubię i zawsze była mi baaardzo dużą pomocą w pracy, dlatego zacisnęłam zęby.
Wróciłam do domu, zabrałam się za ogarnianie rzeczy po wyjeździe, pranie, sprzątanie i mycie okna do tego i zeszły ze mnie emocje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Madziek haha. Widzisz, kilka dni i się zaaklimatyzuje.
Ja też Jasia podglądałam wczoraj przez szkolne okno, jak był na placu zabaw. 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 -
![]()
No I moja teraz tez chora. Szczerze nie wiem co z nia robic w domu, ostatnio byla chora pol roku temu i maz z nia zostal. Jest cala w skowronkach, ze dostala leki. Puscilam jej teraz bajki, ale to na 20 minut zajecie. Troche wycinala, malowala,koncza mi sie pomysly. Spac nie chce.
Wzielam oficjalne opiekuncze, choc tu jest to bardzo malo platne. Szczerze to wczesniej po prostu mowilam szefowej, ze na 1 dzien nie moge przyjsc bo dziecko chore i nie przychodzilam. Zadna z moich szefowych nie wiedziala, czy i jak poinformowac hr-y, wiec zgodnie odpuszczalysmy te procedure. Obecnego szefa juz oswiecilam informacja, ze urlop opiekunczy istnieje. Sent from my SM-J610FN using Tapatalk Edytowane przez agnieszka_kak Czas edycji: 2020-09-23 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka zdrowia dla małej. Jak się czuje?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
E tam mala, wazne ze ja przetrwalam
![]() W piatek chcemy znowu jechac od lekarza, zeby obwiescil koniec choroby. Inaczej moj "opiekunczy" potrwa dwa tygodnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka, zdrówka dla Elizy
![]() U nas Emilka ma coś ok. 14,5 kg. Już dawno nie ważyłam i ok. 95 cm. Nosi ubrania na 98. Co do angielskiego, to też polecam Super Simple Songs, Cocomelon lub Little Angel. Emilka uwielbia i bardzo szybko łapie różne zwroty. Zawsze jak myje zęby, to śpiewa "brush my teeth" a jak się czesze to "comb my hair" ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
O tak, Cocomelon też oglądamy
![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
Drugi dzien chorowania. Jutro idzie do przedszkola.
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Jaś rano miał 38 stopni gorączki i nie poszedł do przedszkola. O 14 miał 39, to dostał syrop. Poza gorączką nic więcej nie ma. Ani kaszlu, ani kataru.... Hm...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
♡ + ♡ = ♡♡♡♡
|
Zdrówka dla wszystkich naszych dzieciaczków.
Moje właśnie wracają do zdrowia i od przyszłego poniedziałku chciałabym je posłać do przedszkola ☺ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Moj maz jest zdania, ze corka powinna zostac w domu. Oswiadczylam mu, ze prosze bardzo, niech ON z nia zostaje, bo ja dluzej nie przetrwam. Owszem, kaszlnela kilka razy, poza tym energia ja roznosi. 3 razy mi dzis spadla z tej samej kanapy i raz z krzesla, bo skakala. Poszlam tez na plac zabaw, a po poludniu juz mialam tak dosc placu zabaw ze wsadzilam w wozek i popchalam do centrum handlowego oddalonego o 3km specjalnie w celu kupna nowego kubka (stary pekl gdy zrzucila ze stolu). Wiec nie chodzi do przedszkola, ale chodzi na plac zabaw i do sklepu, tez mi chorowanie...
Minus, ze tym durnym swiadczeniem opiekunczym nie mozna sie dzielic! dzwonilam do lekarza, i nie moze wypisac czesci dni na mnie, czesci na meza. Ja juz podpisalam, wiec mam teraz z nia siedziec az bedzie zdrowa. A kiedy bedzie zdrowa? Ano dopiero wtedy jak przyjde na kontrole i lekarz to potwierdzi. W zyciu nie przyszloby mi do glowy potwierdzac, ze dziecko jest zdrowe. No wiec poklocilam sie z mezem i jedziemy jutro bladym switem. A prawo pracy jest durne, no. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Mala przeszla lekarza
![]() Uwazam, ze takie chodzenie "na kontrole" obciaza system zdrowotny. U mnie w miescie generalnie brakuje pediatrow, sama bardzo dlugo szukalam lekarza ktory przyjmuje nowych pacjentow. A zaswiadczenia trzeba tez przynosic na poczatku roku szkolnego, przed kazda wycieczka, no i po zakonczeniu kazdej infekcji... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Aga nie dosc ze obciaza system zdrowotny to jeszcze ciaga sie praktycznie zdrowe dziecko do przychodni z zarazkami i chorymi ludźmi
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Nie ma idealnego rozwiazania ale niestety w dluzej mierze winni sa rodzice co posylaja chore ,niedoleczone dzieci do szkoly. U mnie np. Niemal wszystcy maja prywatnych pediatrow Nikt nie biega tutaj po przychodniach ,szpitalach bez konkretnego powodu. Po takie zaswiadczenia to do prywatnych lekarzy gdzie umawiasz godzine i nie czekasz w tlumie
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, u nas trochę lepiej, jak Staś chodzi do przedszkola, jest spokojniejszy w domu. Tiki też się nie pojawiają. Ale zapisałam nas na diagnozę SI, będzie w październiku. Ostatnio nawet, gdy chłopak mu zabierał zabawkę, oddał bez prostetu.
Gdy poświęcamy mu więcej czasu, jest dużo lepiej. Młodsze rodzeństwo dla takiego malucha to jednak duże obciążenie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
Poli tak, to ogromne obciążenie. Maasz rację. Daj znać , jak po badaniach.
Dziewczyny kupujecie w Douglasie? Mam bon na 200 zł i nie wiem co kupić ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zadomowienie
|
Niedawno nauczylam sie robic makijaz (lepiej pozno niz wcale) z tutoriali na YouTube,wiec w douglasie kupilabym zestaw 4 dobrych pedzli, paletke z cieniami, podklad pod cienie, puder i brazer. 200 zl na to nie wystarczy, ale generalnie- kolorowke. Priorytetem bylyby pedzle, bo od razu zaczal mi wychodzic makijaz oka odkad mam lepsze.
Sent from my SM-J610FN using Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka jakie pędzle polecasz?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
O tak, dobre pędzle dużo zmieniają! Ja mam zestaw z Hakuro i są niezłe (jak na moje niewielkie potrzeby). Ale nie wiem czy są w Douglasie, ja zresztą dostałam je w prezencie
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- A u nas na tapecie pierwsze w życiu zapalenie oskrzeli ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Madziek ojej
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:38.