![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Cześć, przycupnę tu u Was, bo tydzień temu wyszły mi 3 pozytywne testy
![]() Pierwszy raz w życiu w ogóle podejrzewam, że mogę być w ciąży. Apka wyliczyła mi TP na 21 września, ale jest to fizycznie niemożliwe ![]() ![]() Wizytę mam dopiero 3 lutego (to będzie 9+1 :O), do tego czasu mam mieć zrobione 3x bHCG z progesteronem co 48 godzin i wysyłać lekarce wyniki. Pierwsze kłucie w czwartek. PS. Nawet nie pamiętałam, że miałam kiedyś taki nick na wizażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mnie appka wylicza termin z miesiączki na 22.09., a aktualnie 6+5 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#245 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj ![]() Ja zaczynam świrować bo jak mnie mdlilo na niektóre zapachy tak przestało ... i już się martwię ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie częściej mdliło jak byłam w pracy, teraz dużo śpię, a mdli mnie jak wstanę z łóżka, teraz też mam trochę słabsze objawy, niż na początku stycznia, ale nie skupiam się na tym, tylko liczę, że będzie dobrze ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki i Tobie też i Wam wszystkim gratulacje ![]() Ja się czuję dość dobrze, po testach miałam 2 takie gorsze dni, ale chyba mnie po prostu jakaś choroba brała, bo jest już dużo lepiej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja sobie skonsultowałam objawy ciazowe z moja mama i babcia - żadna z nich nie miała praktycznie żadnych, oprócz jakiegoś zmęczenia czy coś. Dodam, że wszystkie dzieci zdrowe 10/10. Także proszę przestańcie juz z tymi objawami i cieszcie się ze nas natura oszczędza🥂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() Mam 33 lata i to moja 5 ciąża. Mam już 2 synków (6lat i maluch 7miesięcy) i 2 aniołki. Jedynymi moimi objawami na razie jest ucisk na pęcherz i żyły na biuście, przy okazji chyba zaczynam tracić apetyt. Biorąc pod uwagę moje wcześniejsze ciąże to teraz staram się nawet nie myśleć, jak to będzie wyglądać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Witam Nowe Wrześniówki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 | ||
Raczkowanie
|
Jak samopoczucie po weekendzie?
Ja już mam za sobą pierwszaą akcje paniki z wizyta na pogotowiu o 22 w niedziele ![]() Cytat:
Spokojnie myśle ze chwilowo Ci odpuściło, ale zaraz może być nawrot ![]() Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Atmosfera u mnie w pracy to równia pochyła, z każdym tygodniem jest coraz gorzej. Więc coś czuję, że rozważę zapomnienie znacznie wcześniej, niż początkowo zakładałam
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Myśle że nie ma się co poświęcać tylko dbać o siebie. A w pracy już ktoś wie u Ciebie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tej wizycie pewnie jeszcze nie wezmę zwolnienia, bo chcę osobiście limfopenia dziadków, którzy mieszkają na drugim końcu Polski, a nie chce ryzykować kontroli akurat jak mnie nie będzie. Ale na kolejnej już chyba tak. Najlepszy był komentarz mojej mamy, jeszcze nieświadomej mojej ciąży: to się trochę odstresuj, zrelaksuj, i starajcie się o dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może wróci ze zdwojoną siłą ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ja wiem, że jak mi się zacznie koszmar i będzie obejmować wymioty i mdłości to idę wyprosić odpowiednie tabletki, bo muszę sobie jakoś poradzić bez leżenia i zdychania. Ja dziś zaczęłam dzień od odwołania szczepienia na żółtaczkę, bo w obecnej sytuacji i tak mi go nie wykonają. Zaczęłam w grudniu szczepienia, bo muszę mieć usunięty woreczek żółciowy, ale przez pandemię nawet niewiadomo kiedy zabieg to i szczepienie się nie pali. Potem zadzwoniłam na infolinię luxmedu by się dowiedzieć, czy zwykła wizyta u gina u nich zapewnia dokładnie to samo co usługa prowadzenia ciąży, którą też mam w abonamencie, ale niestety bez możliwości odbycia takich wizyt u mnie w mieście. I nic się nie dowiedziałam, bo 2 konsultantów i położna nie wiedzieli🤦🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba dla nich to nie to samo, ja ostatnia wizytę miała jako zwykła a kolejne mam już zaplanowane jako prowadzenie ciąży, zauważyłam ze wizyt prowadzenia ciąży jest mniej i nie wszyscy lekarze są dostępni na te wizyty. To wszystko tez podchodzi pod to ze masz założona karte ciąży i wszystkie wizyty i badania idą pod ta jedna kategorie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
U mnie w Gliwicach nie mają prowadzenia ciąży, a ja nie mam możliwości na każdą wizytę do Katowic jeździć. Na ich stronie jest informacja, żeby się skontaktować w takim przypadku no to zadzwoniłam. I oni nawet nie mogli mi powiedzieć że się różni i dlaczego. Kpina jakaś. Płacimy za abonament a nic poza kilkoma lekarzami nie możemy załatwić 🤦 ze starszymi dziećmi na samą opiekę medyczną i badania wydałam przez całą ciążę chyba ze 3tys. Teraz mnie już na to nie stać, a na NFZ nikogo polecanego nie mam z USG na każdej wizycie , a nie co którąś... Masakra. Na razie umówiłam się na 1 lutego do Katowic, ale nie mam możliwości podrzucać za każdym razem dzieci żeby robić sobie takie wycieczki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- A teraz odesłali mnie do Amazona, jakby firma dzięki której mamy abonament miała coś wspólnego z tym, że Luxmed nie zapewnia opieki w ramach prowadzenia ciąży w moim mieście tylko trzeba zapierdzielać do Katowic. Ręce opadają. Sama swego czasu obsługiwałam infolinię i brak mi słów na to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Hej, przyjmiecie mnie ?
![]() To moja 3cia ciąża, ale na pokładzie jeden synek który w marcu skończy 3 latka. Właśnie wracam od lekarza - u mnie dziś 8+2 jest serduszko i wszystko na tym etapie prawidłowo. Termin na 31.08-1.09 ale poprzednio przenosiłam o tydzień więc teraz też tak się nastawiam. U mnie energia na poziomie -100 po południu dosłownie zasypiam na siedząco. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny co do LuxMedu to jeśli nie mają odpowiedniego lekarza w danym mieście to można jeszcze zwrócić się na infolinię z prośbą o zgodę na zwrot kosztów ze względu na brak danej usługi w danym mieście. Wtedy na całą ciążę ma się zgodę, chodzi się do swojego wybranego lekarza, bierze faktury, wysyła z odpowiednim wnioskiem do LM i zwracają pieniądze.
Zazwyczaj jest też opcja "Swoboda leczenia" gdzie idzie się do swojego lekarza, bierze fakturę, wysyła z wnioskiem do LM i zwracają 70%. Korzystałam w ubiegłym roku ze obydwu opcji ![]() Pozdrowienia i zdrowia dla maluszków, wrześniówka 2020 ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy ![]() Doskonale Cię rozumiem z tym spadkiem energii mam podobnie... Ja dziś umieram za mną pierwsze wymioty jeszcze w pracy dziś jakby wszyscy się uwzięli z telefonami i mailami ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Całe szczęście pracuje zdalnie jak na razie więc nikt nie widzi moich gorszych dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim nowym wrześniówkom i powodzenia dziś u lekarza na wizytach, dziewczyny!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Miałam wczoraj cyto, spytałam o te moje kłucia i czy to tak ma być. Usłyszałam, że w ciąży się do wielu rzeczy trzeba przyzwyczaić i że mam sobie to "zaobserwować", bo do końca drugiego miesiąca takie bóle mogą się pojawiać, ale potem już nie powinny. Jakoś nie kupiła mnie tą argumentacją ![]() Osłabienie i rzyganko mnie na razie, odpukać, omija, ale chyba jestem trochę za Wami, bo dopiero mi się zaczyna 7 tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.