|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, przycupnę tu u Was, bo tydzień temu wyszły mi 3 pozytywne testy
Pierwszy raz w życiu w ogóle podejrzewam, że mogę być w ciąży. Apka wyliczyła mi TP na 21 września, ale jest to fizycznie niemożliwe ![]() Wizytę mam dopiero 3 lutego (to będzie 9+1 :O), do tego czasu mam mieć zrobione 3x bHCG z progesteronem co 48 godzin i wysyłać lekarce wyniki. Pierwsze kłucie w czwartek. PS. Nawet nie pamiętałam, że miałam kiedyś taki nick na wizażu Z 5 lat nie używałam tego konta, a dalej jest xd
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Gratulacje! Jak Twoje samopoczucie?Mnie appka wylicza termin z miesiączki na 22.09., a aktualnie 6+5 Też jeszcze nie byłam u lekarza, wizyta za 2 dni, ale słabo się czuję ostatnio i trochę się denerwuję, czy wszystko ok.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
|
#245 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj Ja zaczynam świrować bo jak mnie mdlilo na niektóre zapachy tak przestało ... i już się martwię ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mnie częściej mdliło jak byłam w pracy, teraz dużo śpię, a mdli mnie jak wstanę z łóżka, teraz też mam trochę słabsze objawy, niż na początku stycznia, ale nie skupiam się na tym, tylko liczę, że będzie dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzięki i Tobie też i Wam wszystkim gratulacje ![]() Ja się czuję dość dobrze, po testach miałam 2 takie gorsze dni, ale chyba mnie po prostu jakaś choroba brała, bo jest już dużo lepiej Też się trochę martwię, bo od jakichś 2 tygodni nie ma dnia, żebym nie czuła jakiegoś kłucia w podbrzuszu, a to jajnik któryś, a to coś innego... Przez pierwsze parę dni w ogóle czułam, jakbym tam w środku wszystko miała zaciśnięte na amen, ale koleżanka mi podpowiedziała, że to może mieć podłoże nerwowe. Jutro idę na cytologię, miałam już od jakiegoś czasu umówioną, więc podpytam
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja sobie skonsultowałam objawy ciazowe z moja mama i babcia - żadna z nich nie miała praktycznie żadnych, oprócz jakiegoś zmęczenia czy coś. Dodam, że wszystkie dzieci zdrowe 10/10. Także proszę przestańcie juz z tymi objawami i cieszcie się ze nas natura oszczędza🥂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
też nieśmiało się witam. Dziś robiłam test, 2 grube krechy na które nie trzeba było nawet 5 sekund czekać. Na betę się nie wybieram, bo nie czuję potrzeby, wizytę z USG mam umówioną na 1 lutego. Wg apki tp wypada na 16 września ![]() Mam 33 lata i to moja 5 ciąża. Mam już 2 synków (6lat i maluch 7miesięcy) i 2 aniołki. Jedynymi moimi objawami na razie jest ucisk na pęcherz i żyły na biuście, przy okazji chyba zaczynam tracić apetyt. Biorąc pod uwagę moje wcześniejsze ciąże to teraz staram się nawet nie myśleć, jak to będzie wyglądać ani się nawet nie przyzwyczajam, bo ja zachodzę w ciążę łatwo a potem zaczynają się schody....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#250 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Witam Nowe Wrześniówki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#252 | ||
|
Raczkowanie
|
Jak samopoczucie po weekendzie?
Ja już mam za sobą pierwszaą akcje paniki z wizyta na pogotowiu o 22 w niedziele ![]() Cytat:
Spokojnie myśle ze chwilowo Ci odpuściło, ale zaraz może być nawrot ![]() Cytat:
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Atmosfera u mnie w pracy to równia pochyła, z każdym tygodniem jest coraz gorzej. Więc coś czuję, że rozważę zapomnienie znacznie wcześniej, niż początkowo zakładałam
Do tego wyszło mi brzydkie uczulenie na rękawiczki, które ostatnio nam dosłali, a muszę nosić rękawiczki przez cały czas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#254 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myśle że nie ma się co poświęcać tylko dbać o siebie. A w pracy już ktoś wie u Ciebie? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na tej wizycie pewnie jeszcze nie wezmę zwolnienia, bo chcę osobiście limfopenia dziadków, którzy mieszkają na drugim końcu Polski, a nie chce ryzykować kontroli akurat jak mnie nie będzie. Ale na kolejnej już chyba tak. Najlepszy był komentarz mojej mamy, jeszcze nieświadomej mojej ciąży: to się trochę odstresuj, zrelaksuj, i starajcie się o dziecko. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#256 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może wróci ze zdwojoną siłą za karę, ze się martwiłam hehe Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Ja wiem, że jak mi się zacznie koszmar i będzie obejmować wymioty i mdłości to idę wyprosić odpowiednie tabletki, bo muszę sobie jakoś poradzić bez leżenia i zdychania. Ja dziś zaczęłam dzień od odwołania szczepienia na żółtaczkę, bo w obecnej sytuacji i tak mi go nie wykonają. Zaczęłam w grudniu szczepienia, bo muszę mieć usunięty woreczek żółciowy, ale przez pandemię nawet niewiadomo kiedy zabieg to i szczepienie się nie pali. Potem zadzwoniłam na infolinię luxmedu by się dowiedzieć, czy zwykła wizyta u gina u nich zapewnia dokładnie to samo co usługa prowadzenia ciąży, którą też mam w abonamencie, ale niestety bez możliwości odbycia takich wizyt u mnie w mieście. I nic się nie dowiedziałam, bo 2 konsultantów i położna nie wiedzieli🤦🤷 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba dla nich to nie to samo, ja ostatnia wizytę miała jako zwykła a kolejne mam już zaplanowane jako prowadzenie ciąży, zauważyłam ze wizyt prowadzenia ciąży jest mniej i nie wszyscy lekarze są dostępni na te wizyty. To wszystko tez podchodzi pod to ze masz założona karte ciąży i wszystkie wizyty i badania idą pod ta jedna kategorie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie w Gliwicach nie mają prowadzenia ciąży, a ja nie mam możliwości na każdą wizytę do Katowic jeździć. Na ich stronie jest informacja, żeby się skontaktować w takim przypadku no to zadzwoniłam. I oni nawet nie mogli mi powiedzieć że się różni i dlaczego. Kpina jakaś. Płacimy za abonament a nic poza kilkoma lekarzami nie możemy załatwić 🤦 ze starszymi dziećmi na samą opiekę medyczną i badania wydałam przez całą ciążę chyba ze 3tys. Teraz mnie już na to nie stać, a na NFZ nikogo polecanego nie mam z USG na każdej wizycie , a nie co którąś... Masakra. Na razie umówiłam się na 1 lutego do Katowic, ale nie mam możliwości podrzucać za każdym razem dzieci żeby robić sobie takie wycieczki.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- A teraz odesłali mnie do Amazona, jakby firma dzięki której mamy abonament miała coś wspólnego z tym, że Luxmed nie zapewnia opieki w ramach prowadzenia ciąży w moim mieście tylko trzeba zapierdzielać do Katowic. Ręce opadają. Sama swego czasu obsługiwałam infolinię i brak mi słów na to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#261 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam koleżankę z Gliwic, która rodziła w zeszłym roku, podpytam ją, czy kogoś poleca
|
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, przyjmiecie mnie ?
![]() To moja 3cia ciąża, ale na pokładzie jeden synek który w marcu skończy 3 latka. Właśnie wracam od lekarza - u mnie dziś 8+2 jest serduszko i wszystko na tym etapie prawidłowo. Termin na 31.08-1.09 ale poprzednio przenosiłam o tydzień więc teraz też tak się nastawiam. U mnie energia na poziomie -100 po południu dosłownie zasypiam na siedząco. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po x telefonów na infolinię luxmedu udało mi się umówić wizytę w ramach prowadzenia ciąży na czwartek na 9 wreszcie jakiś konsultant coś wyczarował.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny co do LuxMedu to jeśli nie mają odpowiedniego lekarza w danym mieście to można jeszcze zwrócić się na infolinię z prośbą o zgodę na zwrot kosztów ze względu na brak danej usługi w danym mieście. Wtedy na całą ciążę ma się zgodę, chodzi się do swojego wybranego lekarza, bierze faktury, wysyła z odpowiednim wnioskiem do LM i zwracają pieniądze.
Zazwyczaj jest też opcja "Swoboda leczenia" gdzie idzie się do swojego lekarza, bierze fakturę, wysyła z wnioskiem do LM i zwracają 70%. Korzystałam w ubiegłym roku ze obydwu opcji w razie problemów z załatwieniem tego piszcie priv, postaram się pomóc.Pozdrowienia i zdrowia dla maluszków, wrześniówka 2020 ![]() Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że tak zmęczona jesteś. Ja miałam tak przy poprzedniej ciąży aż do 4 miesiąca, zasypiałam na stojąco, a w pracy nie było ze mnie wielkiego pożytku. Aż się dziwiłam, że nikt poza 1 osobą się nie kapnął, co mi jest. Od 5 miesiąca byłam już na L4, bo za bardzo mi się brzuch spinał, więc wtedy mogłam więcej odpoczywać. Teraz mam nadzieję, że mnie większość atrakcji ominie, bo obawiam się, że mojego kilkumiesięcznego synka nie będzie interesować, że mama się źle czuje![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#266 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witamy ![]() Doskonale Cię rozumiem z tym spadkiem energii mam podobnie... Ja dziś umieram za mną pierwsze wymioty jeszcze w pracy dziś jakby wszyscy się uwzięli z telefonami i mailami jak tak dalej będzie to chyba zacznę zastanawiać się czy nie wsiąść l4![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
według niego "spanie jest nudne" i szkoda czasu na odpoczynek ale mąż jakoś daje radę go zająć bo ja po prostu MUSZĘ się przespać po południu. Odrzuciło mnie też kompletnie od mojej ukochanej kawy ![]() Całe szczęście pracuje zdalnie jak na razie więc nikt nie widzi moich gorszych dni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim nowym wrześniówkom i powodzenia dziś u lekarza na wizytach, dziewczyny!
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#270 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za tę najbliższą wizytę, musisz jechać do Katowic czy u siebie?Miałam wczoraj cyto, spytałam o te moje kłucia i czy to tak ma być. Usłyszałam, że w ciąży się do wielu rzeczy trzeba przyzwyczaić i że mam sobie to "zaobserwować", bo do końca drugiego miesiąca takie bóle mogą się pojawiać, ale potem już nie powinny. Jakoś nie kupiła mnie tą argumentacją ale zobaczymy.Osłabienie i rzyganko mnie na razie, odpukać, omija, ale chyba jestem trochę za Wami, bo dopiero mi się zaczyna 7 tydzień
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:18.

u mnie dzisius miał 9mm a tez nie słuchałam serduszka tylko widziałam

i jestem wyliczona na 6 tydzień. Było widać małe serduszko ale lekarz na wstępnie powiedział że słychać będzie dopiero w 10tyg 

Gratulacje! Jak Twoje samopoczucie?
Też jeszcze nie byłam u lekarza, wizyta za 2 dni, ale słabo się czuję ostatnio i trochę się denerwuję, czy wszystko ok.

też nieśmiało się witam. Dziś robiłam test, 2 grube krechy na które nie trzeba było nawet 5 sekund czekać. Na betę się nie wybieram, bo nie czuję potrzeby, wizytę z USG mam umówioną na 1 lutego. Wg apki tp wypada na 16 września
ani się nawet nie przyzwyczajam, bo ja zachodzę w ciążę łatwo a potem zaczynają się schody....

Do tego wyszło mi brzydkie uczulenie na rękawiczki, które ostatnio nam dosłali, a muszę nosić rękawiczki przez cały czas 

jak tak dalej będzie to chyba zacznę zastanawiać się czy nie wsiąść l4
ale mąż jakoś daje radę go zająć bo ja po prostu MUSZĘ się przespać po południu. Odrzuciło mnie też kompletnie od mojej ukochanej kawy 

Trzymam kciuki za tę najbliższą wizytę, musisz jechać do Katowic czy u siebie?
ale zobaczymy.