Mamy wrześniowe 2021 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2021-01-16, 15:35   #241
kghyt
Raczkowanie

Dot.: Mamy wrześniowe 2021

Cytat:
Napisane przez POLAshi Pokaż wiadomość
Super u mnie dzisius miał 9mm a tez nie słuchałam serduszka tylko widziałam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Oo to duzy kropek

kghyt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-16, 20:43   #242
runawaytrain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kghyt Pokaż wiadomość
Jestem już po
Termin mam wyliczony na razie na 11.09, kropka ma 5,8mm i jestem wyliczona na 6 tydzień. Było widać małe serduszko ale lekarz na wstępnie powiedział że słychać będzie dopiero w 10tyg

Można mnie chyba również dopisać, 31 lat, pierwsza ciąża

Gratulacje!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
runawaytrain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-18, 15:26   #243
sale_girl
Zadomowienie

Cześć, przycupnę tu u Was, bo tydzień temu wyszły mi 3 pozytywne testy Dziś 6+6.

Pierwszy raz w życiu w ogóle podejrzewam, że mogę być w ciąży. Apka wyliczyła mi TP na 21 września, ale jest to fizycznie niemożliwe obstawiam raczej ostatnie dni miesiąca. Zresztą 21.09 mamy rocznicę ślubu, więc może jednak nie

Wizytę mam dopiero 3 lutego (to będzie 9+1 :O), do tego czasu mam mieć zrobione 3x bHCG z progesteronem co 48 godzin i wysyłać lekarce wyniki. Pierwsze kłucie w czwartek.

PS. Nawet nie pamiętałam, że miałam kiedyś taki nick na wizażu Z 5 lat nie używałam tego konta, a dalej jest xd
sale_girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-18, 18:47   #244
Andainn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sale_girl Pokaż wiadomość
Cześć, przycupnę tu u Was, bo tydzień temu wyszły mi 3 pozytywne testy Dziś 6+6.

Pierwszy raz w życiu w ogóle podejrzewam, że mogę być w ciąży. Apka wyliczyła mi TP na 21 września, ale jest to fizycznie niemożliwe obstawiam raczej ostatnie dni miesiąca. Zresztą 21.09 mamy rocznicę ślubu, więc może jednak nie

Wizytę mam dopiero 3 lutego (to będzie 9+1 :O), do tego czasu mam mieć zrobione 3x bHCG z progesteronem co 48 godzin i wysyłać lekarce wyniki. Pierwsze kłucie w czwartek.

PS. Nawet nie pamiętałam, że miałam kiedyś taki nick na wizażu Z 5 lat nie używałam tego konta, a dalej jest xd
Hej Gratulacje! Jak Twoje samopoczucie?

Mnie appka wylicza termin z miesiączki na 22.09., a aktualnie 6+5 Też jeszcze nie byłam u lekarza, wizyta za 2 dni, ale słabo się czuję ostatnio i trochę się denerwuję, czy wszystko ok.

Stary 2021-01-18, 19:06   #245
POLAshi
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj

Ja zaczynam świrować bo jak mnie mdlilo na niektóre zapachy tak przestało ... i już się martwię

POLAshi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-18, 19:10   #246
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Witaj

Ja zaczynam świrować bo jak mnie mdlilo na niektóre zapachy tak przestało ... i już się martwię

Nie stresuj się na zapas

Mnie częściej mdliło jak byłam w pracy, teraz dużo śpię, a mdli mnie jak wstanę z łóżka, teraz też mam trochę słabsze objawy, niż na początku stycznia, ale nie skupiam się na tym, tylko liczę, że będzie dobrze

f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-18, 19:12   #247
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Andainn Pokaż wiadomość
Hej Gratulacje! Jak Twoje samopoczucie?

Mnie appka wylicza termin z miesiączki na 22.09., a aktualnie 6+5 Też jeszcze nie byłam u lekarza, wizyta za 2 dni, ale słabo się czuję ostatnio i trochę się denerwuję, czy wszystko ok.

Dzięki i Tobie też i Wam wszystkim gratulacje

Ja się czuję dość dobrze, po testach miałam 2 takie gorsze dni, ale chyba mnie po prostu jakaś choroba brała, bo jest już dużo lepiej Też się trochę martwię, bo od jakichś 2 tygodni nie ma dnia, żebym nie czuła jakiegoś kłucia w podbrzuszu, a to jajnik któryś, a to coś innego... Przez pierwsze parę dni w ogóle czułam, jakbym tam w środku wszystko miała zaciśnięte na amen, ale koleżanka mi podpowiedziała, że to może mieć podłoże nerwowe. Jutro idę na cytologię, miałam już od jakiegoś czasu umówioną, więc podpytam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2021-01-18, 19:17   #248
tlenekcynku
Raczkowanie

Cytat:
Witaj

Ja staram się nie świrować - powinnyśmy się dziewczyny cieszyć, że objawy przechodza! A na forum jest jakas opinia, że jak nie ma objawów to coś jest nie tak ...
Ja sobie skonsultowałam objawy ciazowe z moja mama i babcia - żadna z nich nie miała praktycznie żadnych, oprócz jakiegoś zmęczenia czy coś. Dodam, że wszystkie dzieci zdrowe 10/10.

Także proszę przestańcie juz z tymi objawami i cieszcie się ze nas natura oszczędza🥂

tlenekcynku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-18, 19:25   #249
Michiru
Zakorzenienie

Hej też nieśmiało się witam. Dziś robiłam test, 2 grube krechy na które nie trzeba było nawet 5 sekund czekać. Na betę się nie wybieram, bo nie czuję potrzeby, wizytę z USG mam umówioną na 1 lutego. Wg apki tp wypada na 16 września
Mam 33 lata i to moja 5 ciąża. Mam już 2 synków (6lat i maluch 7miesięcy) i 2 aniołki. Jedynymi moimi objawami na razie jest ucisk na pęcherz i żyły na biuście, przy okazji chyba zaczynam tracić apetyt. Biorąc pod uwagę moje wcześniejsze ciąże to teraz staram się nawet nie myśleć, jak to będzie wyglądać ani się nawet nie przyzwyczajam, bo ja zachodzę w ciążę łatwo a potem zaczynają się schody....

Michiru jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-18, 19:29   #250
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tlenekcynku Pokaż wiadomość
Ja staram się nie świrować - powinnyśmy się dziewczyny cieszyć, że objawy przechodza! A na forum jest jakas opinia, że jak nie ma objawów to coś jest nie tak ...
Ja sobie skonsultowałam objawy ciazowe z moja mama i babcia - żadna z nich nie miała praktycznie żadnych, oprócz jakiegoś zmęczenia czy coś. Dodam, że wszystkie dzieci zdrowe 10/10.

Także proszę przestańcie juz z tymi objawami i cieszcie się ze nas natura oszczędza🥂

Mądrze mówi, polać jej wody z cytryną!

Witam Nowe Wrześniówki

f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-18, 20:11   #251
runawaytrain
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tlenekcynku Pokaż wiadomość

Zgadzam się i chętnie bym przyjęła ciążę bez objawów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-18, 20:38   #252
kghyt
Raczkowanie

Jak samopoczucie po weekendzie?
Ja już mam za sobą pierwszaą akcje paniki z wizyta na pogotowiu o 22 w niedziele

Cytat:
Witaj

Spokojnie myśle ze chwilowo Ci odpuściło, ale zaraz może być nawrot

Cytat:
Napisane przez Michiru Pokaż wiadomość
Hej też nieśmiało się witam. Dziś robiłam test, 2 grube krechy na które nie trzeba było nawet 5 sekund czekać. Na betę się nie wybieram, bo nie czuję potrzeby, wizytę z USG mam umówioną na 1 lutego. Wg apki tp wypada na 16 września
Mam 33 lata i to moja 5 ciąża. Mam już 2 synków (6lat i maluch 7miesięcy) i 2 aniołki. Jedynymi moimi objawami na razie jest ucisk na pęcherz i żyły na biuście, przy okazji chyba zaczynam tracić apetyt. Biorąc pod uwagę moje wcześniejsze ciąże to teraz staram się nawet nie myśleć, jak to będzie wyglądać ani się nawet nie przyzwyczajam, bo ja zachodzę w ciążę łatwo a potem zaczynają się schody....

Gratulacje

Stary 2021-01-18, 20:43   #253
theali
Zakorzenienie

Atmosfera u mnie w pracy to równia pochyła, z każdym tygodniem jest coraz gorzej. Więc coś czuję, że rozważę zapomnienie znacznie wcześniej, niż początkowo zakładałam Do tego wyszło mi brzydkie uczulenie na rękawiczki, które ostatnio nam dosłali, a muszę nosić rękawiczki przez cały czas

theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-18, 20:57   #254
kghyt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Atmosfera u mnie w pracy to równia pochyła, z każdym tygodniem jest coraz gorzej. Więc coś czuję, że rozważę zapomnienie znacznie wcześniej, niż początkowo zakładałam Do tego wyszło mi brzydkie uczulenie na rękawiczki, które ostatnio nam dosłali, a muszę nosić rękawiczki przez cały czas

Myśle że nie ma się co poświęcać tylko dbać o siebie. A w pracy już ktoś wie u Ciebie?

Stary 2021-01-18, 21:05   #255
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Myśle że nie ma się co poświęcać tylko dbać o siebie. A w pracy już ktoś wie u Ciebie?

Szefowa i ze trzy inne osoby. Wyszło przypadkiem (jak potrzebowałam wizyty u lekarza na już, a planowo byłam w pracy do późnego wieczora).
Na tej wizycie pewnie jeszcze nie wezmę zwolnienia, bo chcę osobiście limfopenia dziadków, którzy mieszkają na drugim końcu Polski, a nie chce ryzykować kontroli akurat jak mnie nie będzie. Ale na kolejnej już chyba tak.
Najlepszy był komentarz mojej mamy, jeszcze nieświadomej mojej ciąży: to się trochę odstresuj, zrelaksuj, i starajcie się o dziecko.

theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-01-18, 22:23   #256
POLAshi
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak samopoczucie po weekendzie?
Ja już mam za sobą pierwszaą akcje paniki z wizyta na pogotowiu o 22 w niedziele

Spokojnie myśle ze chwilowo Ci odpuściło, ale zaraz może być nawrot

Gratulacje

Może wróci ze zdwojoną siłą za karę, ze się martwiłam hehe

Stary 2021-01-19, 09:36   #257
Michiru
Zakorzenienie

Ja wiem, że jak mi się zacznie koszmar i będzie obejmować wymioty i mdłości to idę wyprosić odpowiednie tabletki, bo muszę sobie jakoś poradzić bez leżenia i zdychania.
Ja dziś zaczęłam dzień od odwołania szczepienia na żółtaczkę, bo w obecnej sytuacji i tak mi go nie wykonają. Zaczęłam w grudniu szczepienia, bo muszę mieć usunięty woreczek żółciowy, ale przez pandemię nawet niewiadomo kiedy zabieg to i szczepienie się nie pali. Potem zadzwoniłam na infolinię luxmedu by się dowiedzieć, czy zwykła wizyta u gina u nich zapewnia dokładnie to samo co usługa prowadzenia ciąży, którą też mam w abonamencie, ale niestety bez możliwości odbycia takich wizyt u mnie w mieście. I nic się nie dowiedziałam, bo 2 konsultantów i położna nie wiedzieli🤦🤷

Stary 2021-01-19, 10:05   #258
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:

Ja wiem, że jak mi się zacznie koszmar i będzie obejmować wymioty i mdłości to idę wyprosić odpowiednie tabletki, bo muszę sobie jakoś poradzić bez leżenia i zdychania.
Ja dziś zaczęłam dzień od odwołania szczepienia na żółtaczkę, bo w obecnej sytuacji i tak mi go nie wykonają. Zaczęłam w grudniu szczepienia, bo muszę mieć usunięty woreczek żółciowy, ale przez pandemię nawet niewiadomo kiedy zabieg to i szczepienie się nie pali. Potem zadzwoniłam na infolinię luxmedu by się dowiedzieć, czy zwykła wizyta u gina u nich zapewnia dokładnie to samo co usługa prowadzenia ciąży, którą też mam w abonamencie, ale niestety bez możliwości odbycia takich wizyt u mnie w mieście. I nic się nie dowiedziałam, bo 2 konsultantów i położna nie wiedzieli🤦🤷

Czemu nie możesz odbyć u siebie wizyty z prowadzeniem ciąży? :O Właśnie niedawno dołączyłam do firmowego luxmedu i się zastanawiałam nad wizytą u kogoś, w Katowicach te lekarki mają dobre opinie, a może warto byłoby mieć kogoś awaryjnie w miarę blisko. Moja ginekolog przyjmuje prywatnie dość daleko, a ja bez prawka :/ Mam luxmed tuż obok domu, ale z jakiegoś powodu wczoraj nie mogłam tam umówić żadnej wizyty, nawet jak z ciekawości chciałam internistę...
Stary 2021-01-19, 10:25   #259
kghyt
Raczkowanie

Cytat:

Ja dziś zaczęłam dzień od odwołania szczepienia na żółtaczkę, bo w obecnej sytuacji i tak mi go nie wykonają. Zaczęłam w grudniu szczepienia, bo muszę mieć usunięty woreczek żółciowy, ale przez pandemię nawet niewiadomo kiedy zabieg to i szczepienie się nie pali. Potem zadzwoniłam na infolinię luxmedu by się dowiedzieć, czy zwykła wizyta u gina u nich zapewnia dokładnie to samo co usługa prowadzenia ciąży, którą też mam w abonamencie, ale niestety bez możliwości odbycia takich wizyt u mnie w mieście. I nic się nie dowiedziałam, bo 2 konsultantów i położna nie wiedzieli

Chyba dla nich to nie to samo, ja ostatnia wizytę miała jako zwykła a kolejne mam już zaplanowane jako prowadzenie ciąży, zauważyłam ze wizyt prowadzenia ciąży jest mniej i nie wszyscy lekarze są dostępni na te wizyty. To wszystko tez podchodzi pod to ze masz założona karte ciąży i wszystkie wizyty i badania idą pod ta jedna kategorie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-01-19, 10:47   #260
Michiru
Zakorzenienie

U mnie w Gliwicach nie mają prowadzenia ciąży, a ja nie mam możliwości na każdą wizytę do Katowic jeździć. Na ich stronie jest informacja, żeby się skontaktować w takim przypadku no to zadzwoniłam. I oni nawet nie mogli mi powiedzieć że się różni i dlaczego. Kpina jakaś. Płacimy za abonament a nic poza kilkoma lekarzami nie możemy załatwić 🤦 ze starszymi dziećmi na samą opiekę medyczną i badania wydałam przez całą ciążę chyba ze 3tys. Teraz mnie już na to nie stać, a na NFZ nikogo polecanego nie mam z USG na każdej wizycie , a nie co którąś... Masakra. Na razie umówiłam się na 1 lutego do Katowic, ale nie mam możliwości podrzucać za każdym razem dzieci żeby robić sobie takie wycieczki.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

A teraz odesłali mnie do Amazona, jakby firma dzięki której mamy abonament miała coś wspólnego z tym, że Luxmed nie zapewnia opieki w ramach prowadzenia ciąży w moim mieście tylko trzeba zapierdzielać do Katowic. Ręce opadają. Sama swego czasu obsługiwałam infolinię i brak mi słów na to.

Stary 2021-01-19, 10:50   #261
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
U mnie w Gliwicach nie mają prowadzenia ciąży, a ja nie mam możliwości na każdą wizytę do Katowic jeździć. Na ich stronie jest informacja, żeby się skontaktować w takim przypadku no to zadzwoniłam. I oni nawet nie mogli mi powiedzieć że się różni i dlaczego. Kpina jakaś. Płacimy za abonament a nic poza kilkoma lekarzami nie możemy załatwić 🤦 ze starszymi dziećmi na samą opiekę medyczną i badania wydałam przez całą ciążę chyba ze 3tys. Teraz mnie już na to nie stać, a na NFZ nikogo polecanego nie mam z USG na każdej wizycie , a nie co którąś... Masakra. Na razie umówiłam się na 1 lutego do Katowic, ale nie mam możliwości podrzucać za każdym razem dzieci żeby robić sobie takie wycieczki.

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

A teraz odesłali mnie do Amazona, jakby firma dzięki której mamy abonament miała coś wspólnego z tym, że Luxmed nie zapewnia opieki w ramach prowadzenia ciąży w moim mieście tylko trzeba zapierdzielać do Katowic. Ręce opadają. Sama swego czasu obsługiwałam infolinię i brak mi słów na to.

Rzeczywiście fatalnie to brzmi, zwłaszcza, że z Gliwic do Katowic to jednak nie jest takie hop-siup, zwłaszcza przy tej pogodzie Mam koleżankę z Gliwic, która rodziła w zeszłym roku, podpytam ją, czy kogoś poleca
Stary 2021-01-19, 13:25   #262
alleyezonme
Zakorzenienie

Hej, przyjmiecie mnie ?
To moja 3cia ciąża, ale na pokładzie jeden synek który w marcu skończy 3 latka.
Właśnie wracam od lekarza - u mnie dziś 8+2 jest serduszko i wszystko na tym etapie prawidłowo. Termin na 31.08-1.09 ale poprzednio przenosiłam o tydzień więc teraz też tak się nastawiam.
U mnie energia na poziomie -100 po południu dosłownie zasypiam na siedząco.

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-19, 17:59   #263
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Rzeczywiście fatalnie to brzmi, zwłaszcza, że z Gliwic do Katowic to jednak nie jest takie hop-siup, zwłaszcza przy tej pogodzie Mam koleżankę z Gliwic, która rodziła w zeszłym roku, podpytam ją, czy kogoś poleca
Jakbyś mogła i jeśli ma kogoś na NFZ to byłabym wdzięczna po x telefonów na infolinię luxmedu udało mi się umówić wizytę w ramach prowadzenia ciąży na czwartek na 9 wreszcie jakiś konsultant coś wyczarował.

Stary 2021-01-19, 18:04   #264
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f
Konto usunięte

Dziewczyny co do LuxMedu to jeśli nie mają odpowiedniego lekarza w danym mieście to można jeszcze zwrócić się na infolinię z prośbą o zgodę na zwrot kosztów ze względu na brak danej usługi w danym mieście. Wtedy na całą ciążę ma się zgodę, chodzi się do swojego wybranego lekarza, bierze faktury, wysyła z odpowiednim wnioskiem do LM i zwracają pieniądze.

Zazwyczaj jest też opcja "Swoboda leczenia" gdzie idzie się do swojego lekarza, bierze fakturę, wysyła z wnioskiem do LM i zwracają 70%.

Korzystałam w ubiegłym roku ze obydwu opcji w razie problemów z załatwieniem tego piszcie priv, postaram się pomóc.

Pozdrowienia i zdrowia dla maluszków, wrześniówka 2020

Wysłane z mojego SM-A705FN przy użyciu Tapatalka
d1b06f3951e378bb3fdc33711a759ec9373c9f74_6556ad7364f3f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-19, 18:04   #265
Michiru
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alleyezonme Pokaż wiadomość
Hej, przyjmiecie mnie ?
Właśnie wracam od lekarza - u mnie dziś 8+2 jest serduszko i wszystko na tym etapie prawidłowo. Termin na 31.08-1.09 ale poprzednio przenosiłam o tydzień więc teraz też tak się nastawiam.

Hej, super że serduszko już bije i wszystko ok szkoda, że tak zmęczona jesteś. Ja miałam tak przy poprzedniej ciąży aż do 4 miesiąca, zasypiałam na stojąco, a w pracy nie było ze mnie wielkiego pożytku. Aż się dziwiłam, że nikt poza 1 osobą się nie kapnął, co mi jest. Od 5 miesiąca byłam już na L4, bo za bardzo mi się brzuch spinał, więc wtedy mogłam więcej odpoczywać. Teraz mam nadzieję, że mnie większość atrakcji ominie, bo obawiam się, że mojego kilkumiesięcznego synka nie będzie interesować, że mama się źle czuje

Stary 2021-01-19, 18:58   #266
kghyt
Raczkowanie

Cytat:
Hej, przyjmiecie mnie ?

Witamy
Doskonale Cię rozumiem z tym spadkiem energii mam podobnie...

Ja dziś umieram za mną pierwsze wymioty jeszcze w pracy dziś jakby wszyscy się uwzięli z telefonami i mailami jak tak dalej będzie to chyba zacznę zastanawiać się czy nie wsiąść l4

Stary 2021-01-19, 19:02   #267
POLAshi
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, przyjmiecie mnie ?

Witaj

Stary 2021-01-19, 19:10   #268
alleyezonme
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, super że serduszko już bije i wszystko ok szkoda, że tak zmęczona jesteś. Ja miałam tak przy poprzedniej ciąży aż do 4 miesiąca, zasypiałam na stojąco, a w pracy nie było ze mnie wielkiego pożytku. Aż się dziwiłam, że nikt poza 1 osobą się nie kapnął, co mi jest. Od 5 miesiąca byłam już na L4, bo za bardzo mi się brzuch spinał, więc wtedy mogłam więcej odpoczywać. Teraz mam nadzieję, że mnie większość atrakcji ominie, bo obawiam się, że mojego kilkumiesięcznego synka nie będzie interesować, że mama się źle czuje

Czekam aż to zmęczenie minie bo mojego syna też to nie interesuje według niego "spanie jest nudne" i szkoda czasu na odpoczynek ale mąż jakoś daje radę go zająć bo ja po prostu MUSZĘ się przespać po południu. Odrzuciło mnie też kompletnie od mojej ukochanej kawy
Całe szczęście pracuje zdalnie jak na razie więc nikt nie widzi moich gorszych dni

Jeśli życie to chwila, wykorzystam tą chwilę - tyle

alleyezonme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2021-01-20, 08:04   #269
runawaytrain
Rozeznanie

Cześć wszystkim nowym wrześniówkom i powodzenia dziś u lekarza na wizytach, dziewczyny!

Stary 2021-01-20, 08:19   #270
sale_girl
Zadomowienie

Cytat:
Jakbyś mogła i jeśli ma kogoś na NFZ to byłabym wdzięczna po x telefonów na infolinię luxmedu udało mi się umówić wizytę w ramach prowadzenia ciąży na czwartek na 9 wreszcie jakiś konsultant coś wyczarował.

Pytałam i niestety, ale na NFZ nie ma nikogo Trzymam kciuki za tę najbliższą wizytę, musisz jechać do Katowic czy u siebie?

Miałam wczoraj cyto, spytałam o te moje kłucia i czy to tak ma być. Usłyszałam, że w ciąży się do wielu rzeczy trzeba przyzwyczaić i że mam sobie to "zaobserwować", bo do końca drugiego miesiąca takie bóle mogą się pojawiać, ale potem już nie powinny. Jakoś nie kupiła mnie tą argumentacją ale zobaczymy.

Osłabienie i rzyganko mnie na razie, odpukać, omija, ale chyba jestem trochę za Wami, bo dopiero mi się zaczyna 7 tydzień
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości