![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz. 10
Dziewczyny miała któraś sytuację, że zrobiła test w domu i wyszedł pozytywny a z krwi negatywny?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Nikaa miód na moje serce to co napisałaś, mam nadzieję że u mnie będzie podobnie
![]() Martakala nie miałam robionej drożności, ja dziewczyny zachodziłam w ciążę średnio co 6 miesięcy sie udawało, tylko że zawsze koniec ten sam, stąd leczenie immuno. Z tą drożnością to jakaś myśl, jak się nie uda znowu zacznę doktora przepytywać o te sprawy ![]() A co do psychosomatyki.....to fakt może być i ten czynnik, ale jak uwolnić głowę? Może macie jakieś swoje sposoby? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miałam, chyba w listopadzie to było, test pozytywny, z tym że bardzo jasna kreska, ale różowa. Od razu na betę, wynik w ten sam dzień, beta 2,50. Na drugi dzień @. Dziewczyny jeszcze przy okazji zapytam, czy te niedzielne monity są aktualne u doktora? Chyba mi wypadnie jechać w niedzielę tym razem. I może mi pomożecie, w pierwszym stymulowanym cyklu pęcherzyki w 10 dc 21mm, 19mm, 18mm. Dostałam zastrzyk. Myślicie że spróbować w obecnym cyklu stymulowanym jechać 11 dc? Lepiej jak będą ciut większe? Bo ten dziad 18 mm nie pękł mi chyba... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Calineczka miałaś jakieś wskazania do cc czy sama o tym zdecydowałaś ? Ja właśnie stoję przed takim wyborem i nie wiem co mam zrobić, a przeraża mnie poród naturalny i jestem skłonna do cc. Możesz coś więcej napisać o powikłaniach. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Raczkowanie
|
Możecie coś więcej napisać o powikłaniach po cc?
Dlaczego nie chcą się transfery udawać... ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Po cc kiedy najszybciej można podejść do transferu.? Znacie opinie doktora na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmawiałam o tym z doktorem. Powiedział, że bardzo dużo zależy od tego, żeby cięcie dobrze bylo zrobione. No i zadbać o bliznę. I powiedział, że jak o to zadbam to szanse bardzo minimalnie spadną przy kolejnym transferze. Ale mówił też, że od stycznia 2020 o 18 procent więcej ciąż naturalnych jest po in vitro. ![]() U nas powiedział jasno pół roku minie możecie przychodzic. I On wie, że ja będę miała cesarkę. Bo o niej rozmawialiśmy już. Może dopisze, żeby nie było to fajnie, że pół roku ale też zobaczymy jak wyjdzie wszystko w praniu. I czy tak szybko nam zdrowie pozwoli ![]() Mamy jeszcze 5 rodzeństwa. Także muszę się wyrobić przed emerytura naszego doktora ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Ja tez musiałam mieć cc.
Co do powiklan, wszystko zaczęło się, gdy pojawiła się miesiaczka. Okres dochodził do 2 tygodni. Były to plamienia. Juz mnie to zmartwiło. Okazało się,że zbiera mi się plyn w macicy. Jakoś histeroskopia zaradziła temu. Okres teraz wygląda normalnie i płynu jest znacznie mniej. Kolejna niespodzianka wyszła w trakcie monitoringów. Przestały mi pekac pecherzyki, co nigdy wcześniej się nie zdarzało. Także do transferu musze podchodzić tylko na cyklu sztucznym. Poza tym przyrosły mi jajniki po cc. Po transferze plamilam, bo nie dalo się nie naruszyć blizny po cc przy transferowaniu. Dbalam o bliznę. Praktycznie jej nie widać. Wcieralam w nią jakiś drogi olej. Może też przeszkoda przy cc było to,ze bardzo krwawiłam, bo przyjęłam rano neoparin. W wysokiej ciazy neoparin powinien być na noc przyjmowany. Także u mnie same kłody po cc. Nie mam złudzeń,ze ostatni transfer się uda. Nie mam też żalu, co do lekarza, który wykonywał mi cc, bo to jeden z lepszych w moim województwie. Poza tym uratował życie moje i mojego dziecka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Miałaś 6 zarodków?
A czy doktor jest za tym żeby podawać dwa naraz? ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ---------- Ja jestem 6 miesięcy po cc i nie wiem kiedy się do doktora umówić. Zależy mi żeby to było jak najszybciej. Może któraś z Was ma też taki problem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przez wzgląd na inne problemy zdrowotne,nie chcialam. A potem wyszlo,co wyszlo. Moze im wcześniej,tym lepiej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Hej
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Tak dawno mnie tu nie było, że musiałam napisać próbny post Dziewczyny kiedyś byłam jedna z was. Dziś jestem już mama. Piszę w sprawie innej staraczki. Może ktoś oglądał "Nauka czy cud" z M. Rozenek. Tu link: https://radsliwa.wistia.com/medias/x...time=0?wtime=0. Bohaterka Jadzia nadal czeka na szczęście lecz fundusze się wyczerpały Ma problemy immuno. Same najlepiej wiemy ile to pieniędzy kosztuje... Pomóżcie jeśli możecieâ¤ď¸ Jak macie możliwość dajcie dalej, chociaż do dziewczyn na FB: https://zrzutka.pl/wzg4xz Dużo siły kochane i powodzenia Edytowane przez aantkaa Czas edycji: 2021-01-28 o 08:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny wczoraj pisalysmy o psychosomatyce I naszej glowie jako powod ze nie wychodzi i wiecie co? Dzis wlaczam tv a tam w Pytaniu na sniadanie temat psychosomatyki, stresu i jegi wplywu na nasze cialo.
Pani doktor ktora napisala o tym ksiazke powiedziala ze najlepszym sposobem zeby to opanowac i pokonac ten problem jest metoda 4S ![]() Sport, Sen, Seks, Sposób odżywiania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy jeśli wyszły mi w badaniu ANA3 dwa wyniki dodatnie to Sacha nie zakwalifikuje mnie do szczepień? Co w takiej sytuacji?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Calineczko jak ja żegnałam się z doktorem i pytałam kiedy mogę do niego wrócić to on powiedział że zależy czy cc czy normalnie.
Powiedział że po cc najlepiej dłużej niż rok., więc teraz nie wiem co zrobić. Na pewno pojadę do niego niedługo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Jak tu wysłać wiadomość na priv?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Wogóle mi się tak nic nie otwiera
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jakby któraś chciała posłuchać na stronie nasz bocian jest podcast z doc. Paśnikiem
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie do Was dalej są takie długie kolejki w Tarnowie do doktora?
---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Parole robiłaś PGS? Czyli rozumiem że pierwszy transfer udany? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
A już jesteś po cc? Jeśli tak to kiedy jedziesz do doktora?
---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Nie działa mi ta opcja priv, a chciałam Ci się coś zapytać Parole |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale na odchodne go pytałam na ostatniej wizycie kiedy mogę i mi powiedział wlasnie o tym pół roku i nie karmieniu piersią. Wiadomo w praktyce różnie może wyjsc. Dla mnie jeśli już się czujesz na siłach itp to ja bym poszła do niego. Najwyżej Ci powie żebyś poczekała jak coś nie tak będzie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
To mi mówił że dobrze by było po roku nie wcześniej.
Ja mam tez jeszcze zarodki i z tyłu głowy co to będzie.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się spodziewałam, że mi też powie ze przynajmniej z rok odczekać po cc i dopiero a tu pół roku i mogę przychodzic. Ale jak już się czujesz na siłach to możesz próbować. Zresztą najlepiej iść do niego i niech sam oceni wszystko na żywo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Mój ginekolog co potem mnie prowadził mówił mi ostatnio że wszystko u mnie ok i nie widzi przeciwskazan.
Strasznie mnie ciekawi co mi powie i czy mnie pamięta.nigdy na monitoringu nie pytał mnie o nazwisko zawsze pamiętał. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Rozeznanie
|
Ja mam w piątek za tydzień CC. Mam również jeszcze zarodki i chciałabym po nie wrócić i stąd moje pytanie jak dbać o bliznę po CC? Czy chodzi tu o szybką pionizację i potem masaże tej blizny czy coś więcej trzeba robić?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Rozeznanie
|
Dr Przybycień - starania o dziecko z jego pomocą cz. 10
Cytat:
Ja mam dodatnie ANA3 i doktor Sacha zaleca mi szczepienia z immunoglobulin 3 dawki + 1 w ciąży kazda kosztuje 6-7k. Z uwagi na mój allo mlr 47% mam poczekać 3 miesiące ze staraniami i powtórzyć go. Jeżeli spadnie to pozostają mi szczepienia ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:59.