|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październik 2021 cz. 3.
Cuddky po jakimś czasie dzidzia ma już rytm ustalony u nas było tak ze karmiłam odbijalam młody zasypiał na 3h w tym czasie spacer wracaliśmy albo teściu go odstawiał i była kupa jak się budził
Straszne mam te skurcze w pachwinach, podskakuje pod sufit z bólu normalnie jakby ktoś mi rozzarzonego pręta wbijal Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#242 | |
|
Zadomowienie
|
[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88928753]No najlepiej na spacer iść po karmieniu. Karmienie i przebieranie zawsze idzie w parze. Ubierasz siebie i dziecko i idziesz. Jak uśnie to się cieszysz. Sama będziesz widziała jakie przerwy pomiędzy kamieniami macie, żeby wrócić i nie wywalać cyca na drodze. Z resztą będzie zima to takich długich spacerów się nie robi.
Nawet ja znam hafija, a mam wywalone na kp. Myślałam, że wszyscy ją znają. ![]() Ja już od początku ciąży wiedziałam, że na koniec ciąży będzie mi odbijać na mózg. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja nie znam ŻADNYCH blogerek 🙈 Kojarzę tylko, że chyba Kasia Tusk jakiegoś bloga prowadzi, ale nigdy na nim nie byłam, bo raczej nie czytam takich rzeczy. Lepiej ogarniam yt. Że już nie wspomnę, że do tej pory też karmienie było tematem, który interesował mnie tyle co zeszłoroczny śnieg, więc ta część internetów jest mi zupełnie obca. Cytat:
|
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Człowiek już raz urodził dziecko i przeżył połóg, ale zawsze będę się zastanawiać czy to lub tamto powinno tak wyglądać
Plus ten połóg jest inny niż poprzedni. Na bank różne miejsca bolą bardziej. Może dlatego, że tak szybko wszystko poszło 🤷 Jestem ciekawa kiedy podbrzusze i krocze przestaną pobolewać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#245 |
|
Konto usunięte
|
Dzwonili do mnie z wynikami krwi, muszę jutro iść na próby watrobowe.
Jeśli nic nie ruszy to w środę na bank zgodzę się na ten masaż szyjki co mi proponują w 40+0 wahałam się ale teraz to już podjęłam decyzje. Nie zaszkodzi a może pomoc a boje się ze coś by poszło nie tak na tym etapie. Zobaczymy co jutro mi powiedzą jeszcze |
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to w kierunku Holestazy Cuddly?
Ja mam dzisiaj wieczór z teściowa właśnie oglądamy jakiś mega głupi film na netflix ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#247 |
|
Konto usunięte
|
Tak :/ zobaczymy co jutro powiedzą mam nadzieje ze uda się z jakimś lekarzem pogadać :/
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze tak na sam koniec :/ masakra. Trzymam kciuki żeby się wyjaśniło
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
W Polsce cholestaza na sam koniec ciąży jest już mniejszym problemem. W sensie biorą do szpitala na wywołanie lub cięcie. Tak jest bezpieczniej.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#250 |
|
Konto usunięte
|
Mamusie październik 2021 cz. 3.
No wlasnie tutaj pewnie będzie albo tabletki najpierw albo wywołanie. Nie wiem jakie będzie dokładnie podejscie bo teoretycznie za chwile i tak termin
i czy dadzą wybór jakiś jeśli o to chodziSzczerze to strasznie nie chciałam wywoływać ale teraz się tylko stresuje bo jak mała będzie po tej stronie będę wiedzieć ze jest ok a tak to się martwię tylko jak mam dwa kopniaki mniej itd ![]() Wiem ze są o wiele gorsze problemy ale nie potrzebnie się stresuje teraz już na dodatek z tymi wszystkimi niedogodnościami sprawia ze czuje się do niczego psychicznie trochę już bo meczy mnie to |
|
|
|
|
#251 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88929697]No wlasnie tutaj pewnie będzie albo tabletki najpierw albo wywołanie. Nie wiem jakie będzie dokładnie podejscie bo teoretycznie za chwile i tak termin
i czy dadzą wybór jakiś jeśli o to chodziSzczerze to strasznie nie chciałam wywoływać ale teraz się tylko stresuje bo jak mała będzie po tej stronie będę wiedzieć ze jest ok a tak to się martwię tylko jak mam dwa kopniaki mniej itd ![]() Wiem ze są o wiele gorsze problemy ale nie potrzebnie się stresuje teraz już na dodatek z tymi wszystkimi niedogodnościami sprawia ze czuje się do niczego psychicznie trochę już bo meczy mnie to[/QUOTE]Nie no twoje obawy są zrozumiałe. Pewnie dowiesz się jutro. W sumie skoro ciąża jest donoszona to opcja z wywołaniem nie wydaje się straszna. I to nie jest tak, że każde wywoływanie jest koszmarne. Może u ciebie jeden bodziec i samo pójdzie , To spotkasz córeczkę kilka dni wcześniej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Cuddly ale w sumie już sam masaż szyjki macicy jest traktowany jako wywoływanie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#253 |
|
Konto usunięte
|
Teoretycznie tak tylko bardziej niby naturalna metoda.
Nie wiem w sumie bo teoretycznie robią masaż tylko raz w TP z tego co mi na razie mówiono i w ten sam dzień zapisują na wywołanie 12 dni po. Wiec chyba nic nie będzie robione w tym czasie już chyba ze się samo ruszy :/ No nic, zobaczymy co powiedzą jutro. |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Nie śpię od 4 męczą mnie skurcze nie są regularne ale bolesne. Młody daje czadu a mi się spać chcę. Za godzinę wraca mąż z pracy.
Wzięłam nospe i się uspokoiło. Wstałam i cały czas boli mnie kręgosłup :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez zubi89 Czas edycji: 2021-10-02 o 07:56 |
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
śniło mi się dzisiaj że urodziłam w 38+2 jedziemy na rynek pokupowac warzyw, owoców, najbliższe dni coś z nich porobie smacznego, i w tym tygodniu robię rolady, ale nasza wołowina będzie dopiero w środę w mięsnym a jutro jedziemy do szwagierki, chyba juz czas odebrać od niej wózek i takie tam ale to 2,5h w aucie w jedna stronę także aktywny weekend ![]() Lady, to już anytime ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Biedna
![]() Cytat:
Ja poszłam rano po chleb i warzywa (mam na zegarku ok 2tys kroków tylko po tej wyprawie) i na 4 pietro to już myślałam, że nie wejdę. Autentycznie się rozpłakałam gdzieś między 2 a 3 piętrem ![]() Mąż pojechał z synem do zoo dzisiaj takze ja dzisiaj laba. I pierdziele nie sprzątam! Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Btw Karla ja mam wrażenie, że moje dziecko po prostu czeka na Twoje wiesz? ![]() Nie wiem czy tu o tym pisałyśmy, ale my z Karoliną nasze pierwsze dzieci urodziłyśmy tego samego dnia, a teraz mamy termin w sumie z odstępem tygodnia także wszystko się jeszcze może wydarzyć Nawiasem mówiąc to niesamowita historia bo na lutowkach miałyśmy dziewczynę w bliźniaczej ciąży z terminem na 5.02. ale urodzila w grudniu już. I tego 5.02. my z Karoliną urodziłyśmy nasze dzieci i ta Marta od bliźniaczek się śmiała, że w przyrodzie nic nie ginie i skoro miały wyjść dwa bobasy w ten dzień to wyszły Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#258 |
|
Konto usunięte
|
Ja przyjechałam na krew a podłączyli mnie pod KTG w razie co żeby monitorować trochę mała ale jest ok póki co.
Czekam by pogadać z lekarzem |
|
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Twoje poczeka a moje może pociśnie o tydzień skoro Gosi nie przenosiłam i będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#260 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Z OM 2.10 z usg 4.10 (obczailam to w sumie dopiero niedawno
)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#262 |
|
Konto usunięte
|
Aaa ok, ja liczę date z usg/owu bo się zgadza a od OM nie mam co liczyć było by zle bo cykle długie miałam
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Do końca dnia ma jeszcze trochę czasu… 😊
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88930047]Ja przyjechałam na krew a podłączyli mnie pod KTG w razie co żeby monitorować trochę mała ale jest ok póki co. Czekam by pogadać z lekarzem[/QUOTE] Trzymam mocne kciuki, żeby wszystko było ok! |
|
|
|
|
#264 |
|
Konto usunięte
|
Ok wiec u mnie ciśnienie trochę podwyższone, dostaje tabletki na cholestaze i mam brać do wywołania, od 40+0 będą planować wywołanie wiec ogolnie w nast tyg bedzie wcześniej lub pozniej.
Tz może być ze mną dopiero w tym drugim etapie wiec na początek będę sama ![]() Ogolnie już mi wszystko jedno stresuje się za bardzo czy mała jest ok wiec wole to niż czekać i się stresować. |
|
|
|
|
#265 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88930130]Ok wiec u mnie ciśnienie trochę podwyższone, dostaje tabletki na cholestaze i mam brać do wywołania, od 40+0 będą planować wywołanie wiec ogolnie w nast tyg bedzie wcześniej lub pozniej.Tz może być ze mną dopiero w tym drugim etapie wiec na początek będę sama ![]() Ogolnie już mi wszystko jedno stresuje się za bardzo czy mała jest ok wiec wole to niż czekać i się stresować.[/QUOTE]Czyli już zaraz ruszają z wywołaniem. To bardzo dobrze. Mam nadzieję, że szybko ruszy. Czyli u ciebie jak u mnie w szpitalu tez wpuszczają tylko na drugą fazę. Ale później pewnie będzie mógł z wami troszkę zostać Trzymam za was kciuki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
Dzieki dziewczyny stresuje się teraz i miałam dola ale muszę sobie poukładać ro wszystko w głowie. No nie chciałam być sama miałam nadzieje ta pierwsza fazę mieć w domu:/ ale nic nie zrobimy jakoś dam radę będę wam smęcić na grupie może
![]() Muszę teraz wziąć większa walizkę i się spakowac na nowo, dużo rzeczy mi brakuje ale wiem chociaż teraz jak jest wiec muszę rozpakować sobie ciepłu szlafrok więcej skarpetek etc i Słuchawki Kindle itd bo mogę spędzić tam kilka dni zanim się ruszy :/ |
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Cuddly wiem jak ode mnie to brzmi pierwszej panikary na wątku ale wszystko będzie dobrze
![]() ![]() ![]() Najważniejsze że Mała jest pod ścisła opieka i że z nią jest ok a my baby jesteśmy mega silne i sobie poradzimy A na usg Nini w ogóle wychodzi młodsza o 7-10 dni mam nadzieję że mi nie każą tyle czekać bo serio wariatkowo Cisnę 2x dziennie Joge i dodałam do tego jeszcze godzinne spacery po południu bo piękna pogoda u nas Kurcze jak nie urodzę od tego to już nie wiem ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#268 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mnie coraz bardziej kręgosłup dokucza, na takiej głupiej wysokości bo centralnie na samym środku W ogóle jestem dzisiaj taka zdechła, że przeszło mi przez myśl że jakbym miała teraz rodzić to chyba bym musiała w tym miejscu w którym siedzę, bo na samą myśl, że to trzeba do szpitala jechać, na izbie czekać, potem tam latać od drzwi do drzwi aż zdecydują co z człowiekiem zrobić, to czuję, że nie mam siły Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Wtajemniczenie
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;88930288]Dzieki dziewczyny stresuje się teraz i miałam dola ale muszę sobie poukładać ro wszystko w głowie. No nie chciałam być sama miałam nadzieje ta pierwsza fazę mieć w domu:/ ale nic nie zrobimy jakoś dam radę będę wam smęcić na grupie może
![]() Muszę teraz wziąć większa walizkę i się spakowac na nowo, dużo rzeczy mi brakuje ale wiem chociaż teraz jak jest wiec muszę rozpakować sobie ciepłu szlafrok więcej skarpetek etc i Słuchawki Kindle itd bo mogę spędzić tam kilka dni zanim się ruszy :/[/QUOTE]Będzie dobrze. Na szczęście już jesteś tak daleko w ciąży, że może nawet samo się zacznie i jednak wszystko pójdzie szybko i sprawnie. A jeśli będzie wywoływanie to no cóż nic na to nie poradzisz. Tz będzie czekał i wejdzie jak będzie najbardziej potrzebny Cytat:
My się jeszcze ogarniamy. Mała dużo cyca ssie. Wieczorami to ledwo wyrabiam, ale to samo było ze starszą. Przynajmniej w domu mi przesypia po kilka godzin to ja też w nocy łapie przynajmniej te 5h snu łącznie. Ale jest mega słodka w nocy śpimy we trzy w łóżku Starsza non stop chce pomagać przy młodszej. Słodkie to ale też męczące. Za to dzisiaj starsza w większości w rozjazdach. Nawet z tatą była na food truckach i tam bawiła się na zamku dmuchanym takim ogromnym z bajerami. No super filmik tata nagrał Teraz pojechali na działkę, a ja kończę pranie ubrań szpitalnych. U mnie nadal krocze pobolewa. Wracam do wietrzenia nocą. Brzuch wygląda świetnie. Aż szok. Nawet skóra nie jest taka luźna. Coraz mniej mnie wszystko boli. Waga już ta sprzed ciąży, ale mam takie zachcianki aż się boję co będzie jak sobie pozwolę Z jedzeniem staram się nie szaleć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#270 |
|
Konto usunięte
|
Wywoływanie nie jest aż takie straszne.
Ja dziś korzystam z tego, że mały zszedł z pęcherza. Cały dzień coś robię, chociaż wszystko to takie małe rzeczy. Teraz już 3 pralka puszczona. Dopiero pierwszy raz od rana usiadłam. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:56.

normalnie jakby ktoś mi rozzarzonego pręta wbijal 

Obczaj sobie
Ale zazwyczaj siedzimy na podwórku, bo tak wygodniej i bezpieczniej, starszej nie trzeba wtedy aż tak pilnować
Plus ten połóg jest inny niż poprzedni. Na bank różne miejsca bolą bardziej. Może dlatego, że tak szybko wszystko poszło 🤷 
i czy dadzą wybór jakiś jeśli o to chodzi
To spotkasz córeczkę kilka dni wcześniej 

śniło mi się dzisiaj że urodziłam w 38+2
jedziemy na rynek pokupowac warzyw, owoców, najbliższe dni coś z nich porobie smacznego, i w tym tygodniu robię rolady, ale nasza wołowina będzie dopiero w środę w mięsnym
ale to 2,5h w aucie w jedna stronę 

)

W ogóle jestem dzisiaj taka zdechła, że przeszło mi przez myśl że jakbym miała teraz rodzić to chyba bym musiała w tym miejscu w którym siedzę, bo na samą myśl, że to trzeba do szpitala jechać, na izbie czekać, potem tam latać od drzwi do drzwi aż zdecydują co z człowiekiem zrobić, to czuję, że nie mam siły
aż się boję co będzie jak sobie pozwolę