![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zespół jelita nadwrażliwego
Gastrolog przepisał mi leki Tribux, Metrodinazol, Debridat, Bioprazol i do tego juz bez recepty Dicoflor albo Smecta. Czy czuje poprawe? Powiem szczerze, że tak teraz spokojnie moge siedzieć na lekcjach ... a jesli juz musze isc w WC to nie mam takich skurczy/bóli brzucha przed wyprórznieniem .... Zdarza sie jak sie zdenerwuje, ze potrafie iść do ubikacju 6 razy .... Lekarz powiedział zebym olewała wszytko i sie niedenerwowała.. kurde łatwo powiedzieć... Co do diety to nie moge pić mleka.. wiąrze sie to także z nie jedzeniem jogurtów (nadczym ubolewam moje kochane płatki na mleku ;( ), zadnych smarzonych rzeczy, mieso tylko drobiowe.... eh Oznajmił mi także , ze mam bardzo wrażliwe jelito... i powinnam na nie uwarzać jeśli sie zdenerwuje to moje jelita to odczują i psikus ...
![]()
![]() |
#242 |
Przyczajenie
|
Ja na razie dolegliwości mam za sobą . Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu jak dwa miesiące temu przeprowadzałam dietę oczyszczającą wiele z moich dolegliwości gdzieś umknęło m.in. bóle brzucha. Miałam wrażenie że rozdyma mnie nawet po wodzie. Były to bóle w górnej części brzucha, wysadzony brzuch, częste pobyty w łazience i uwięźnięte( czy jak to się nazywa)gazy.Debridat pomagał tylko chwilowo. Obecnie jem dosłownie wszytsko:kapustę, potrawy smażone,mleczne, tłuste i pikantne. I nic się nie dzieje. Dieta polega na oczyszczeniu jelit. Dzień wcześniej na noc pije się herbatkę przeczyszczającą, pierwszego dnia głodujemy, pijemy tylko soki cały dzień. (Soki robimy z :woda min. niegaz. 2 butelki + soki wyciśnięte z 6 grejf. 3 cytryn,3 pomarań.). Staramy się to wypic przez cały dzień.Raczej to trudne. Wieczorem zalecana lewatywa (jednorazowe opakowanie). Na drugi dzień te soki + owoce, lub woda mineralna plus 1 kg. owoców bez bananów i winogr.Trzeci dzień owoce zastępujemy 70 dkg surowych warzyw. Czwarty i piąty dodajemy 40 dkg ryby(dzielimy np. na 2 posiłki) upieczonej w folii lub w pomidorach i surowe lub podgotowane warzywa . Szósty i siódmy pierś gotowana , siódmego dnia z ciemnym ryżem lub 1 ziemniakiem. Schudłam, waga się utrzymuje cały czas, nie boli mnie brzuch i nie mam kłopotów ze snem jak wcześniej. Gorąco polecam. Aha do tej diety trzeba być zdrowym np. przy cukrzycy odpada. Powodzenia. pozdrawiam wszystkich cierpiących!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
a po tych lekach to przestaje wam burczec bulgotac w brzuchu ??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
...
Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe Czas edycji: 2008-11-02 o 22:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;7516188]ale ja chciałam tylko zauważyć, że każdemu burczy i bulgocze czasem , nawet osobą zdrowym :/ nie wiem o czym dokładnie mówisz, ale generalnie to całkowicie normalne ;> leki moze troche pomogą jeżeli to już coś chorobliwego... ale całkowicie nie zlikwidują bo jak już stwierdziłam takie rzeczy są naturalne
![]() Tylko ze mi bulgocze caly czas bez przerwy tzn sa przerwy ale krotkie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Może ktoś wie więcej na ten temat, bo dla mnie to jest bardzo mało prawdopodobne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
a mi się wydaje że to bardziej za sprawą tego że kobieta zaczyna prowadzić zdrowszy tryb życia, bardziej dba o siebie i stara się jak najmniej stresować , ale żeby wyleczyć od razu to też wątpie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
ja mam bulgotanie,uderzanie,dziw ne jakies odglosy no i gazy..
![]() Pale papierosy,ale nie wiem czy to moze byc przyczyna tego? Mam juz dosc zycia... ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
No ladnie ;/
Ja tez to mam (bylam u lekarza) ale to sie da podobno leczyc ja mam tylko bulgotanie przelewanie sie wody.Nie mam biegunek.Wiec moze latwiej bedzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |||
Wtajemniczenie
|
[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;7504422]ehh a dziecka też się boje ;| wyobrażam sobie poród ;| może to głupie ale co jak bede mieć wtedy problemy
![]() [/quote] Też o tym myślałam, takie sytuacje zdarzają się podczas porodu zdrowym kobietom to co dopiero nam ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
Rzeczywiście początkowo miało być 3 dni tej głodówki, ale znalazłyśmy inną tą 7 dniową a mniej drastyczną no i świetnie się czujemy po niej z koleżanką. A co do tych burczeń i gazów co niektórzy opisują, to trzeba rozróżnić, takie co z łatwością uchodzą, nie jest ich tak dużo, no i strasznie nie boli brzuch są normalne. Ale takie które się tworzą nie tylko po wzdymających pokarmach,ale praktycznie po wszystkich, boli brzuch i wysadza jak conajmniej w 6 m-cu ciąży to już nie przelewki.Kilkakrotne, niepełne wpróżnienia w ciągu dnia to też skutek nadwrażliwości jelit. Przy mojej siedzącej pracy, braku ruchu przez większość dnia to naprawdę było uciążliwe. W czasie stresu to już kaplica. Jestem trzy miesiące po diecie oczyszczającej jelita i jest naprawdę super. Pozdrawiam Wszystkich!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
co do bulgotania... taz mam ... ale czy ja wiem po tych lekach mam je i tak.. takze raczej w tej sprawie u mnie nie pomaga ... jak zaczelam brac leki to od razu inaczej sie czuje i spokojnie moge wysiedzieć na lekcjiach
![]() ![]()
![]() |
#254 |
Konto usunięte
|
...
Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe Czas edycji: 2008-11-02 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
wiecie co,ost dosc duzo czytalam o Kandydozie jelitowej <WOW>
to jest grzyb, ktory zadomowil sie w jelitach po tym jak np antybiotyki wypłukały cała pozytywna flore bakteryjną jelit czytalam,na jednym z forów,ze lekarze czesto myla NDJ z kandydoza,bo sa podobne objawy,ale takze bialy nalot na jezyku,nieprzyjemny zapach ciala ( chyba tego nie mam akurat) ale np jest tez biala czy bezbarwna wydzielina podczas toalety ( to mam ![]() Ale ja chyba najpierw pojde do w kierunku chinskiej medycyny na akupunkture co o tym sadzicie? moze mi pomoze... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
ale spokojnie.Ludzie podobno wychodza z tego na kilka lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
...
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2010-05-21 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
nie widze juz ratunku dla siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
czy ktos slyszal cos o tabletkch colofac? zapisal mi je lekarz mowiac,ze poprawa moze nastapic po kilku tyg. ponad drugi tydz juz biore i nie widze rezultatu,czy ktos wie czy moga wystapic jakies efekty uboczne? gazy mam ciagle,a ost chyba nawet coraz wiecej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Konto usunięte
|
...
Edytowane przez b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe Czas edycji: 2008-11-02 o 22:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
![]()
Witam!
U mnie generalnie bywa różnie, czasami jest lepiej a czasami gorzej i trudno powiedzieć od czego to właściwie zależy. Czy od leków, czy od herbatki, czy kto wie od czego tam jeszcze... Jeżeli coś działalo to na krótką mete. Ta choroba jest o tyle trudna,ze nie łatwo jest ją zidentyfikować, tym bardziej,ze każdy organizm reaguje inaczej. Pozdrawiam: HAMALIELKA
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasze ciało czasem wysyła takie sygnały, gdy mózg śpi i nie kuma co się z nami dzieje. Reakcja obronna, rodzaj pobudki... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
eh... jeszcze zyje ale ledwo... wybrałam sie do babci autobusem (jedzie sie jakieś 70 minut) matko kochana
![]() gdzies tak w 50 minucie mnie przypiliło, ale wysiasc nie moglam jak mnie zaczal brzuch nap***#$#@* ! miewalam takie "ataki" w szkole ale jakos dawlalam rade jak nie moglam wyjsc np. na sprawdzianie to zapieralam sie nogami i rekami zeby nie czuc bolu tak mocno sciskałam rece .... nie moglam wysiasc i nie chciałam.. pomyslałam ze nie po to płaciłam za bilet do babuszki zeby teraz wysiadać ....! wytrzymałam i na miejscu doi WC szybko ... ale kosztowało mnie to sporo bólu i caly wieczor przelezłam jeszce mnie pobolewalo.... takie porzygody mniewam czesto... widac taki moj los!
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
...
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2010-05-21 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam, jakie dolegliwości mogę mieć przy zespole jelita nadwrazliwego i chyba przejdę się do lekarza. Kiedyś lekarz stwierdził, że mam nerwicę żołądka... Tylko to było 6 lat temu. Teraz objawy mi się zmieniły, szczególnie dokuczliwe są gazy. Niestety nie wiem, po jakich posiłkach mam taki problem, bo od dłuższego czasu męczą mnie wzdęcia. Najchętniej niczego bym nie jadła... Bo wtedy to już w ogóle masakra
![]() Co do wypróżniania... ![]() Ost. zaczęłam brać Ranigast, ale w ogóle mi nie pomaga ![]() ![]()
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
przejdź się do lekarza , może pomoże ... ale szczerze mówiąc najlepszym sposobem jest obserwowanie na co jak się reaguje i samemu próbować jakoś z tym walczyć .. a lekarstwa tylko w sytuacjach gdy nie ma innego wyjścia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Niestety, mam gigantyczny problem, żeby określić po jakim pokarmie mam problemy
![]() Wiem, że jak przechodziłam dietę niskowęglowodanową, to żołądek był ''spokojny''...
![]() |
#268 |
Konto usunięte
|
...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam artykuł, ale ten środek odnosi się głównie do zaparć. Obawiałabym się jednak że ma jakieś działanie przeczyszczające skoro jedna osoba powiedziała że chodzi to toalety kilka razy dziennie. Chociaż po niektórych wypowiedziach i galerii zdjęć sądzę, że gdybym coś takiego zobaczyła osobiście po zażyciu tego preparatu to bałabym się iść później znowu do toalety, więc może by mi jednak pomogło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Jak byłam u babci to udalam sie tam do lekarza by przepisał mi leki (bo mi sie skończył) i on sie zdziwil ze mam ZJD "taka młoda a już chora" no coz choroba nie wybiera zapytał sie czy chodze do szkoly a ja na to ze tak a on sie na mnie popatrzyl i zrobil zdziwioana mine .... kurde rozumiem mam biegunki ale musze sobie jakos radzic i to wlasnie w szkole ... mam pytanie czy w zwiazku z tym moge liczyc na zwolnienie z wychowania fizycznego? Czy jak sie zapytam gastrologa o wystawienie zwolnienia to mnie nie zbeszczesci... ?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.