|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: TANIE LINIE LOTNICZE- adresy, promocje, wrażenia
Hej. Mam pytanie do wizażanek, które latały wizzairem. Na ich stronie jest napisane, że w bagażu rejestrowanym (w luku) nie można przewozić płynów. Czy oni to egzekwują? Bo chciałam wrzucić do bagażu kilka butelek wody (zamkniętej), tonik do twarzy i pewnie coś jeszcze się znajdzie. Czy mogę mieć jakieś nieprzyjemności, jeśli zauważą np. wodę w moim bagażu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Tylko że ja chciałabym to spakować do bagażu rejestrowanego. Ok, wodę sobie odpuszczę, ale muszę wziąć tonik, a wczoraj specjalnie na wyjazd kupiłam odżywkę do włosów 200ml w sprayu (czyli w płynie). Przelać się nie da. I co teraz? Nie wierzę, że ludzie nie mogą wziąć kosmetyków ze względu na te przepisy.:/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
No właśnie nie wiem, czy mogę. N stronie wizzair jest napisane:
Przedmioty niedozwolone w bagażu rejestrowanym:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Mowa tutaj o bagażu głównym, a nie podręcznym i są to bardziej zalecenia niż obostrzenia, także możesz spokojnie zapakować rzeczy o których mowa powyżej, aczkolwiek nie polecam np. pakowania komputera. Mój znajomym tak pożegnał się z matrycą w swoim laptopie :/.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
Pytanie z innej beczki
Czy wystarczy mi 2,5h (lądowanie o 18.00 odlot o 20.30) na przedostanie się z jednego samolotu do drugiego? Zakładając, że pozbieranie sie po pierwszym locie (odbiór bagażu itp) potrwa 1h. A na okienko odpraw drugiego chce być 1h wcześniej. Zostaje mi 30min. Ktoś miał takie szybkie przesiadki? Lotnisko Dusseldorf-trudne w "obsłudze"? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny błagam was pomóżcie mi. Zarezerwowałam dwa bilety na stronie ryanair i trzy razy wyskoczył mi komunikat że rezerwacja jest odrzucona, gdy ponowanie chciałam zarezerwować wyskoczyło że jest podwójna rezerwacja a jeszcze później że wszystko zostało wysłane na e-mail ale patrzę tam i nic nie ma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
Kupiłam wczoraj bilety w Ryanair. Nie miałam żadnych problemów. Wszystko potwierdzone za 1x, mail przyszedł szybko. Płaciłam Mastercardem kredytówką
Lot na 13.09 Wroc-Weeze-Marakesz powrót 24.09 z Fezu koszt całkowity 427,50/osoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
wiem, że to wątek dot.promocji biletów itd, ale innego nie znalazłam a mam pytanie. Za kilkanaście dni lece Wizz Air'em- bilet zamawiałam w marcu. Od kwietnia są nowe zasady dotyczące odprawy. Czy ktoś wie, czy jak zamawiałam bilet przed 1kwietnia, czyli przed zmianą regulaminu obowiązuje mnie odprawa online? Nie chce bulić kasy na lotnisku za to, że tego nie zrobiłam. A jakos spokoju mi to nie daje ;/ Pomoże ktoś?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Promocje w locie ! Każdy kto chociaż raz chciał polecieć do Tbilisi wie, że nie było to łatwe przesiadki dodatkowe opłaty i stracony czas dlatego teraz dla wszystkich miłośników tego cudownego kraju LOT otworzył w końcu bezpośrednią linię Warszawa-Tbilisi i to za rozsądną cenę 566zł bilety http://www.fly4free.pl/tanie-loty-do...akze-w-swieta/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie odnośnie RYANAIR.
Możliwe że będę lecieć tym samolotem po wakacjach i pasuje mi kupic bilet już teraz, z tym że nie wiem czy potrzebuje kupować dodatkowy bagaż (lecę na weekend). Czy jeżeli zrobię np. dziś rezerwację przez internet a na bagaż się zdecyduję jednak w późniejszym terminie to czy będę musiała za ten bagaz płacić więcej niz jakbym to teraz zrobila? czytałam na ten temat na ich stronie ale właśnie nie rozumiem tego zapisu. I jeszcze jedno pytanie (nigdy tego nie robiłam wiec nie wiem) robac teraz rezerwacje przez internet kiedy ja musze placic za ten bilet? teraz od razu czy moge kiedy mi pasuje? czyli np blizej odlotu
![]() |
#254 |
Wtajemniczenie
|
Kupując torbę wraz z biletem płacisz za nią (tą 15 kg) 64 zł. Dokupując torbę później płacisz 84 zł (64 + 5e za płatność kartą). W Ryanairze od razu się kupuje bilet i za niego płaci.
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Hmm no właśnie nie wiem czy potrzebny mi bagaż czy nie, ale to będzie w sumie taki długi weekend 5 noclegów
![]() Niby mogę się ubrać na cebulkę do samolotu bo i tak będzie chłodno ale plecak może mieć tylko 10 kg nie wiem czy to nie za mało
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
W krótkim rękawku? patrzyłam na pogodę i ma być około 12-13 stopni, wydaje mi się nie nie będize za ciepło
![]()
![]() |
#259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
dziewczyny polecam Wam piękną Azję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Zdecydowałam się tylko na torbę podręczną, bez przesady to w końcu tylko kilka dni
![]() Mam jeszcze takie drobne pytanie w związku z tym, bo planowałyśmy z dziewczynami wziąć sobie trochę jedzenia żeby zaoszczędzić i tam wszystkiego nie kupować, czy do tej podręcznej mogę zabrać jedzenie typu, zupka w proszku,wafle ryżowe, tylko takie pakowane jedzenie szczelnie zamknięte?
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
tanie bilety
witam moje drogie. wraz z przyjaciolka szukamy tanich biletow lotniczych, zeby zrobic sobie malutki wypadzik do ktoregos z europejskich miast. pisze, bo moze korzystalyscie z tego i mozecie polecic jakies bilety?
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: tanie bilety
ja kupiłam niedawno z Gda do Bristolu w dwie strony za 150 zł bez dużego bagażu ale na 4 dni 10 kg mi wystarczy
![]() ![]()
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
jest od tego caaaały wątek....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Jak to jest z lotami z Wizzair; czy np. do promocyjnej ceny 69zł z Wrocławia do Londynu trzeba doliczyć jeszcze jakieś opłaty?
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
podejrzewam, że opłaty lotniskowe oraz opłate za bagaż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
jak klikniesz w wybrany lot (datę) to się podlicza cena w całości, potem ewentualnie dodajesz bagaż rejestrowy, pierwszeństwo wejścia na pokład itp i opłatę za "opłatę" (jak płacisz kredytówką to ci się dolicza)
wzystko jest w cenniku i masz wyszczególnione przy zaznaczaniu lotu za co jest policzone a za co nie (bo np jest promo-odprawa on line za free) |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Poszukaj na stronie Ryanair, wejdź na stronę fly4free.
Ja najtaniej leciałam do Włoch, za 24zł w dwie strony ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
czy korzystał ostatnio ktoś z połączeń germanwings z Krakowa do Kolonii-Bonn? nie wiecie co sie 'dzieje' że nie można zarazerwowac biletu na grudzień? nie maja umowy dalej, czy nie obsługują juz połączeń takich? probowałam cos ze strony odczytać, ale np w podlinku dotyczącym lotów zimowych strona mi sie nie wyświetla. ciekawe czy to chwilowa niedyspozycyjność strony czy po prostu zawieszenie obsługi danego kierunku
![]()
''...kimkolwiek jesteś, cokolwiek robisz, jeśli naprawdę z całych sił czegoś pragniesz, znaczy to że owo pragnienie zrodziło się w duszy wszechświata, a spełnienie tego pragnienia to Twoja misja na Ziemi...'' ![]() ''Największe szczęscie w świecie na końskim leży grzbiecie'' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
zielony stworek
|
Dodatkowo płaciłam tylko 22zł za przelew (nie mam karty kredytowej). Nie brałam bagażu rejestrowego (płatny dodatkowo, nie wiem ile się płaci).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:03.