![]() |
#241 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Wakacje w Chorwacji :)
Cytat:
![]() ![]() fajne plaze, mili ludzie z ktorymi spokojnie mozna dogadac sie po ang, fajny bulwar do spacerow przy plazy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Ja też byłam na wyspie Pag w miejscowości Novalja. Od mojego domku do miasta-centrum z knajkami było dość daleko, ale za to miałam prawie dla siebie dziką piękną plażę
![]() Ze wszystkich miejscowości w jakich byłam to najpiękniej było właśnie na Pagu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() chcemy jechac do chorwacji z TZ w nasza podróz poslubną. slub bierzemy 1 sierpnia i tak sie zastanawiamy kiedy jechac czy w połowie sierpnia czy na poczatku wrzesnia?? tyle czytam o tym pieknym kraju i jeszcze bardziej sie nakrecam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja bym mimo wszystko jechala w sierpniu ![]() ![]() bylam w Slano, Orebicu oraz Dubrovniku. planuje w te wakacje! ale jeszcze nie wiem gdzie... wyprawa wlasnym autkiem jak najbardziej polecanaa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Tz tez powtarza, ze skoro podróz poslubna to najlepiej od razu po slubie wiec pewnie w połowoei sierpnia pojedziemy
![]() ![]() edit: aaa własnie ![]() Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2008-12-26 o 10:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
To tez zalezy od tego ile kaski na to możecie przeznaczyć i od tego czy chcecie odpoczywać w tłumie, połowa sierpnia to jest najwiekszy sezon, 15 sierpnia Chorwaci maja święto narodowe, więc grono odpoczywających znacznei się powiększa, ceny są wtedy najwyższe, a tak naprawdę co do pogody to klimat się tak pozmieniał, że nei wiadomo czego się spodziewać. Ja jeżdżę tam od 12 lat i w sumei nei widze jakiejś większej różnicy między lipcem, sierpniem czy wrzesniem
![]() Dołączam się do nimrodel ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
Też mam problem z wyjazdem do Chorwacji. Zaplanowaliśmy z mężem wyjazd w lipcu, niedaleko Trogiru. Mamy dylemat czy zdecydować się na pokój z klimatyzacją czy bez. Nasze dziecko w lipcu będzie miało 1.5 roku. Nie wiemy co jest lepszym rozwiązaniem dla tak małego dziecka. Czy zmiany temperatur mu nie zaszkodzą??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Wtajemniczenie
|
Kochane Chorwacja jest naprawdę piękna i urocza
![]() Miałam okazję przekonać się o tym w sierpniu 2008 roku ![]() Co Wy mówicie, że jest drogo- my byliśmy na Wyspie Ciovo i ceny praktycznie takie same jak w Polsce- żadnej różnicy, nawet piwo ![]() ![]() ![]() ![]() Byłam na 10 dni , tzn 10 dni pobytu i z dojazdem oraz jedzeniem które wzięliśmy z Polski wyszło mnie to 870 zł. Jedzonko wzięliśmy sobie z domku i tak gotowali, ale w żaden sposób nie było to uciążliwe ![]() Prócz tego razem z chłopakiem mieliśmy 200 euro na dwóch z czego wychodzi po 100 na łebka, ale dużo z tego przeznaczyliśmy na skutery lody perefumy na bezcłówce etc ![]() Chorwacja samochodem naprawdę się opłaca ![]() a jeśli jesteście zainteresowani kwaterami to mogę pomóc, bo pracuję w Biurze Podróży ![]() ![]() ![]() My mieliśmy przepiękny 7 osobowy apartament (było nas tylko 5 osób) =3 sypialnie 2 osobowe, jeden pokój dzienny z jadalnią i dodatkowym łózkiem, kuchnia, łazienka i piękny taras z widokiem na morze i grilem ![]() Jak widzicie nie płaciłam dużo, a warunki miałam rewelacyjne, więc nie zrażajcie się do opinii że Chorwacja jest droga ![]()
![]() |
#249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chorwacja 2008!
Witam wszystkie milosniczki Chorwacji
![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem jak bylo rok temu, ale z tego co sie orientuje, we wrzesniu ogolnie bylo jakies zalamanie pogody, ja bylam akurat w Czarnogorze i pogoda byla kiepska, a to przeciez jeszcze bardziej na poludnie niz Cro. Jesli macie jakies pytania odnosnie Makarskiej to chetnie odpowiem. Moze ktos sie waha miedzy Czarnogora a Chorwacja? Jesli tak, to chetnie wybije Czarnogore zglowy, oczywiscie na rzecz wspanialej Chorwacji ![]() Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Wtajemniczenie
|
Chorwacja zdecydowanie przereklamowana
![]() ![]() ![]()
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Kwestia gustu. DLA MNIE Czarnogora, a przynajmniej miejsce w ktorym ja bylam, to jeden wielki plac budowy, totalny balagan pod kazdym wzgledem no i ta dziwna mentalnosc Czarnogorcow... Oczywiscie uwazam, ze jest to miejsce warte zobaczenia i ciesze sie, ze je odwiedzilam, jednak wiecej tam nie wroce, natomiast do Chorwacji z cala pewnoscia
![]() ![]() Mowie tu oczywiscie o moim SUBIEKTYWNYCH odczuciach i nie przecze ze napewno wielu osobom Czarnogora sie podoba bardzo, a nawet bardziej niz Chorwacja. Mi tez powiedzmy, ze sie podobala, jednak nie znalazlam tam niczego, co by mnie urzeklo na tyle, zeby tam wrocic. Co do tej taniosci to musze sie zgodzic, rzeczywiscie w CG jest taniej, nawet powiedzialabym ze taniej niz w Polsce, jednak nie uwazam aby Chorwacja byla znowu tak przerazajaco droga w porownaniu z CG. W Chorwacji ceny sa mniej wiecej takie jak w Polsce (niektore rzeczy tansze niektore drozsze)- a przynajmniej w 2007r tak bylo. Jesli chodzi natomiast o cene samego wyjazdu, to Czarnogora byla o jakies 100zl drozsza, a jechalam z tym samym biurem podrozy ![]() No i jeszcze taka sprawa, ze w Czarnogorze niestety ale wielokrotnie spotkalismy sie z tym, ze kelnerzy, sprzedawcy itd. probowali nas poprostu oszukiwac, a jak ktos chcial sie z nimi dogadac to wykorzystywali swoja totalna nieznajomosc angielskiego i dziwnym trafem polskiego tez nierozumieli, chociaz w innych okolicznosciach szlo im to calkiem niezle :P Zdarzyl sie tez kelner ktory przyniosl nam 8 "gratisowych" bulek ktorych nikt nie zamawial, a pozniej dopisal do rachunku 8euro, albo pani "lodziara" ktora policzyla mi za identyczna porcje lodow, jaka przed sekunda bral kolega, dwa razy wiecej niz jemu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Wtajemniczenie
|
Ja byłam w Czarnogórze za 850 zł za 2 tygodnie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Ja bylam w Czarnogorze za 750zl (10dni/9noclegow) a w Chorwacji za 640zl ten sam termin i ta sama ilosc noclegow. A w cenie wyjazdow bylo dokladnie to samo, no tyle ze standard apartamentu w Chorwacji bylo o niebo lepszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja przytoczylam cene mojego wyjazdu, tylko i wylacznie jako dowod na to, ze wycieczka z tego samego biura podrozy, w tym samym terminie i z tymi samymi swiadczeniami w cenie byla drozsza do Czarnogory niz do Chorwacji. Co nie zmienia faktu, ze nawet jesli chorwacja bylaby drozsza, to i tak bym ja wybrala, bo cena wyjazdu nie jest glownym kryterium mojego wyboru. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() W wolnej chwili zapraszam na stronę moją i tż-ta: www.brela.pl jeszcze nie skończona, bo z wycieczek nie ma zdjęć i reportażu z nich, ale wszystko w swoim czasie ![]()
![]() |
![]() |
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do podrozy samochodem, to bardzo dobry pomysl, my z rodzinka jechalismy w ciemno, przy okazji zwiedzilismy po drodze Podstojna Jame na Slowenii no i wybralismy sobie kwatere, jaka nam sie najbardizej podobala miejscu. Teraz niestety nie mam takiej mozliwosci, wiec tylko autokar wchodzi w gre. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Hmm no ja tu znalazłam tylko jedną wypowiedź odnośnie etgo, że jest drogo......więc nei am co panikować, bo faktycznie drogo nie jest....tak jak pisałaś ceny porównywalne do naszych....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
![]()
Przeszukałam forum, ale niestety nie znalazłam nic o miejscowości Ruskamen.
![]() ![]() Na co zwrócić uwagę, co warto zobaczyć, gdzie pojechać (to nie problem, bo będziemy samochodem), no ogólnie wszystko. ![]() Czekam na informacje. ![]() Ze swojej strony obiecuję relację po powrocie + zdjęcia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Chorwacja - Ruskamen.
Nie byłam w Ruskamen
![]() ![]() Dla mnie obowiązkowy jest Dubrovnik, fakt, będzie to wycieczka na cały dzień, ale na prawdę warto. Ja byłam oczarowana. Ślicznym miasteczkiem jest również Trogir, ale jak patrzyłam na mapę to trochę za daleko może być, w każdym bądź razie - polecam. Wszędzie jest też pełno wycieczek statkiem na którąś z pobliskich wysp - ale to bardziej dla relaksu i zabawy, niż samego zwiedzania ![]() Swoją drogą zazdroszczę, byłam w Chorwacji trzy razy, a chętnie pojechałabym jeszcze raz ![]()
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
hmm, z tych takich dalszych miejsc to może wodospady krka? to będzie jakoś 90km ale myślę, że warto poświęcić jeden dzień
![]() ![]() tu jest troszkę info: http://www.cro.pl/krka.php całkiem ciekawe miejsce ![]() osobiście bardziej podobały mi się jeziora plitvickie (są troszkę dalej, więc nie wiem czy wchodzą w grę, my z trogiru jechaliśmy jakoś 3godziny) http://www.cro.pl/plitvice.php w załączniku zdjęcia z wodospadów (1) i z jezior plitvickich (2,3) jeśli chciałabyś jakieś inne zdj to pisz śmiało, podeślę ![]() ![]() Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2009-09-15 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
|
organizm, dziękuję.
![]() ![]() ![]() wdowa_po_leninie, dziękuję pięknie za zdjęcia - widoki są cudne! ![]() ![]() stronkę podaną przez Ciebie chętnie przejrzę, dzięki jeszcze raz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
noo, coś tam wygrzebałam, za dużo samych widoczków nie miałam, bo na większości ktoś z rodzinki na zdjęciach był
![]() ![]() no ale tak, tutaj zamieszczam zdjęcia z jezior plitvickich kolor wody robi niesamowite wrażenie na żywo ![]() miło wspominam ten wypad, choć było troszkę chodzenia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
a tutaj zdjęcia z wodospadów krka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
|
dziękuję, piękne zdjęcia.
![]() koniecznie muszę się tam wybrać! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Dot.: Chorwacja samochodem,zapraszam..
czy wie ktoś ile trzeba mniej więcej na paliwo liczyć na dalmację? gdzie po drodze opłaca się tankować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:52.