|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy sa tutaj tez mamy dzieci starszych?
Może "starszaki" lepszy
![]() A z moim małym już się wyjaśniło,bo byłam na prześwietleniu - pęknięcie więzadła palca w stawie nadgarstkowym i podpaliczkowym (w tym stylu). Łapa usztywniona i zwolnienie z w-fu. Jak już wiem co i jak,to od razu lepiej
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam nadzieję,ze dzieci zdrowieją, u mnie odpukać na razie spokój.Moee jak szczurek? Mam nadzieję,że coraz lepiej. Momo palucha lepiej prześwietlić, bo różnie bywa. Pozdrowiam Wasze dzieciaczki, ja dzisiaj zaliczam powtórne szczepienie WZW u Maćka
![]() Edit: Teraz doczytałam,że już wiadomo co z palcem, w takim razie niech sobie trzyma go usztywnionego i ...absolutnie nie przemęcza jakimś pisaniem szczególnie w zeszytach....
Edytowane przez aga_xy Czas edycji: 2007-01-18 o 09:03 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Agus szczurek juz niestety zostanie lekko sparalizowany jak to po wylewach bywa..i ciesze sie tylko ze nie lapki tylko lekko ma glowke skrzywiona na bok.. dalej ma zastrzyki i dzisiaj Paula idzie sama z nim do kliniki bo -ja chora.. chce sie spytac czy moze im pomagac za darmo taki ma plan bo jak stwierdzila musi wiecej znac bo idzie na weterynarie( o tym slysze odkad skonczyla 6 lat)..W ogole dziewczyny ostatnio mnie zadziwia, nie wiem co jej sie stalo ale w koncu zaczyna madrze podchodzic ![]() Stwierdzila ze musi miec najlepsza srednia jaka moze wyciagnac bo.. chce sie dostac do dobrego gimnazjum i pozniej do dobrego liceum.. ze juz sie nie bedzie lenic tylko sie bierze za nauke bo to jej przyszlosc, dziewczyny zęby zbieralam z ziemi zadziwia mnie strasznie.. mam nadzieje ze to nie jakis slomiany zapal ktory jej przejdzie szybko ![]() Momus- dzielny ten Twoj synuś
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Moee,bidoku chory
Zdrowiej szybkoPatrz,nie doceniałaś córki,a ona swój rozum ma.Jeśli nadal będzie tak dążyła do celu,to na pewno będziesz miała weterynarza w rodzinie. ![]() Mam nadzieję,że mój Maciek też kiedyś będzie taki mądry.Na razie mówi,że czeka go jeszcze 19 lat więzienia (czyt.szkoły).W planach ma prezydendurę ![]() A w drodze do niej chce zaliczyć zawód strażaka i kanalarza ![]() A tak mój diobeł teraz wygląda
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Za parę dni mamy iść do kontroli do ortopedy - jednak najbliższy wolny termin jest na kwiecień
|
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
Momo śliczny Twój diabeł
Mówisz, ze marzy mu sie prezydentura? Hm ciekawe co facetów tak do władzy ciagnie?A ze spaecjalistami niestety tak wyglada, jak coś pilnego to trzeba prywatnie. Ja z małym muszę do neurologa prywatnie chodzić, wszystkie badania, prześwietlenia też są wtedy płatne. U nas ostatni tydzień szkoły przed feriami, w środę wywiadówka, zobaczymy jak ten mój aniołek? Mam nadzieję, że sie podciągnął od ostatniego zebrania, bo nie ręczę za siebie Na zimowisko jedzie, tylko śniegu ni huhu
|
|
|
|
|
#247 |
|
Rozeznanie
|
Momo dobrze, że pojechałaś na to prześwietlenie. A co do tej nieszczęsnej wizyty u oropedy i innych specjalistów, to faktycznie dramat, płacisz, płacisz a jak potrzebujesz to musisz czekać...grr też mnie to wkurza maksymalnie, ale ostatnio dowiedziałam się od znajomych, że można starać się o zwrot kosztów leczenia z NFZ. Twój przypadek jest uzasadniony, bo wizyta jest konieczna i nie mozesz czekać. Może zadzwoń do NFZ i zapytaj, bo w końcu za co my płacimy ten haracz??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy oczywiście prywatnie - już mi się nie chce denerwować
![]() Ale może warto zarezerwować kwietniową wizytę - do tej pory,to i ja mogę się połamać ![]() Linijka podobno śnieg ma jednak być,więc Twój aniołek jeszcze się wyszaleje na zimowisku ![]()
|
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja dzisiaj po wywiadowce jestem i dowiedzialam sie ciekawych rzeczy miedzy innymi tego ze "corka zrobila mala rewolucje w klasie w sposobie ubierania sie " - dziwne bo moim zdaniem ubiera sie normalnie no i wyladowal moj "aniolek" z 3 z religii.. czym obnizyla sobie srednia ponoc na pytanie siostry co jest w niebie to odpowiedziala " z tego co wiem to- chmury sa na niebie" i tak dyskutuje caly czas na religii.. kurcze myslalam ze ja rozszarpie jak wroce..no i doigrala sie kary na kompa, zabranie komorki, i spanie o 23 ogolnie za pyskowanie bo poleciala sobie dzisiaj ostro do mnie czym starsze to bardziej pyskate ![]() btw. Momus szczurek nie przezyl .. i jest juz nowy w domu
|
|
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
Melduję, że śnieg juz mamy
Moee no ale z Ciebie ostra mamuśka, takie kary dziecku wprowadzać na same ferie! No ale twardym trzeba być nie miętkim, bo nam dzidziory na łeb wlezą. Mimo wszystko zazdroszczę podejścia Pauli do szkoły, mądra dziewczyna. Ja to się chyba nigdy nie doczekam stwierdzenia przez moje dziecko, że nauka to przyszłość U nas wywiadówka dzisiaj, Kuba ma troję z angielskiego tylko, mimo dodatkowych lekcji. Pani stwierdziła że na czwórke nie zasłuzył, ale mam nadzieje, że się zmobilizuje na koniec roku. Ściskam cieplutko, bo zima za oknem |
|
|
|
|
#251 | |
|
Wtajemniczenie
|
o T
Cytat:
, niech się nie zmienia! nie będzie takim bezwolnym barankiem,jakich wiele na tym świecie Ja bym aż takich kar nie dawała!, bo w sumie wyszło na to,że za dociekliwość.... a zakonnica durna skoro sobie rady nie daje, pamiętam uczył mnie taki ksiądz,który się nam nie dał zagiąć! Ale co do pyszczenia to masz rację, trzeba stopować, bo w końcu musimy uczyć te nasze dzieci ,że są granice! No i inne sposoby dogadywania się !Biedny szczurek.... ![]() P.S. Ja mam zebranie po feriach, ciekawe co tym razem podniesie mi ciśnienie ![]() Edit: A śniegu u nas już dobrze za kostki!!! |
|
|
|
|
|
#252 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hormony szaleja i tyle czasami wydaje jej sie ze juz jest dorosla ,a jak powtarzam ze ma ledwie za chwile 13 lat to sie oburza ale za to.. jak prosze zeby pozmywala to mowi ze ma dopiero 12 lat i powinna sie bawic a nie zmywac Co do angielskiego to syn da rade Cytat:
czasami wydaje mi sie ze sie bardziej krepuje niekiedy rowiesnikow niz doroslych.. no ale byla wychowywana wsrod samych doroslych i moze przez to.. dlatego ma czasem za dlugi jezyk do nauczycieli ![]() Co do kar to niestety nie dostala jej za to ze do zakonnicy sie stawiala.. ale za to jak do mnie sie odzywala i jak pyskowala.. zreszta pierwszy raz dostala az tak surowa kare..przewaznie albo jej ograniczalam kompa albo godziny spana.. teraz doszlo wszystko na raz lacznie z zabieraniem komorki jak wraca ze szkoly( dojezdza do szkoly wiec komorke musi miec przy sobie zebym miala kontakt z nia) ale jak tylko wraca to ma polozyc na lodowce Dziewczyny ale zauwazylam ciekawa rzecz.. wydaje mi sie ze te kary jej sie spodobaly ( zaczelam sie zastanawiac czy nie za duze luzy ma ode mnie) wczoraj jakos o 23.05 sama mi powiedziala ze juz po 23,a ja nie mowie zeby poszla spac- wiec idzie zadziwia mnie ![]() dzisiaj za to byla w bibliotece wypozyczyc sobie cos na ferie do poczytania i przyniosla.. "Wieczna Treblinke" i "Holokaust"
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
łał Linijko jak fajnie napisałas
Jakiego masz super syna!Opowiedzcie dziewczyny jakich programów na komputer uzywacie?A właciwie uzywają Wasze dzieci- lub uzywały,co się sprawdziło. Moj 6 latek odkrywa teraz gry - ale jakoś bardziej woli takie "odkrywcze" niż zręcznościowe - przy tych drugich się szybko zniechęca. A takich odkrywczych mamy na ten poziom tylko jedną - Słonia Benjamina o pogodzie. Jakie macie doswiadczenia co mozecie polecić?
|
|
#254 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Aniuafen Mój Kuba jak był w wieku Błażeja bardzo lubił gry z serii Mikołaja, to były Zabawki Mikołaja i Pociągi Mikołaja oraz wszystkie części Hugo. To są takie gry, które mogę Ci z czystym sumieniem polecić, bez przemocy i przede wszystkim nastawione na rozwoj dziecka. Teraz istnieje tylko Fifa, ewentualnie od czasu do czasu jakieś wyścigi samochodowe. Ach dziewczyny jednak moje dziecko bez trójki na semestr, srednia 4,5. Bardzo byłam zaskoczona na wywiadówce, oczywiście pozytywnie i jeszcze pełno ochów i achów pod adresem Kuby usłyszałam Wychodzi na to, że jak chce, to potrafi
|
||
|
|
|
|
#255 | |||
|
Zakorzenienie
|
Przez te Plemiona,to rzadziej na wizaż zaglądam i jestem do tyłu
Cytat:
Dobrze,że ma swoje zdanie,ale oczywiście pyskowania nie popieram.Mój Maciek ma dopiero 8 lat,a też się mądruje jakby wszystkie rozumy pozjadał. Gdy mu czegoś zabronię,to potrafi powiedzieć,że "to jest jego życie i ma prawo z nim zrobić co mu się zechce" Ostatnio też miał 3 dni szlabanu na kompa.I dobrze Moee zauważyłaś - dzieci potrzebują czasami takiego "przypomnienia",kto jest szefem w rodzinie Maciek po tym szlabanie chwilowo spokorniał,tylko ciekawe na jak długo Cytat:
Pierwsza jego gra ,to była Kleopatra - strategiczna.Też miał 6 lat i jeszcze nie umiał czytać,a wiedział o co w niej chodzi. Grał też ze mną w Ogame - grę internetową i dzięki niej podszkolił się w matematyce (dodawanie w setkach i tysiącach nie było dla niego problemem) Może gry dobrałam mu niepedagogicznie ,ale te dziecięce go nudziły Cytat:
A my się czasami na zapas niepotrzebnie martwimy
|
|
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
nastolatki
witam!
trochę głupio pisać o tym w przewijalni, ale inaczej chyba się nie da? jestem ciekawa, czy któraś z Was jest mamą nastolatki? moja córka zaraz skończy 14 lat, więc najtrudniejsze przede mną chętnie pogadałabym z kimś, kto jest w podobnej sytuacji, albo ma ten trudny okres już za sobą
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Ajanno, pozwoliłam sobie przenieść Cię do odpowiedniego wątku- tu spotykaja się Mamy nastolatków
|
|
|
#258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#259 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: nastolatki
Cytat:
Ja tak sobie myslę właśnie ze na pewno jest więcej takich mam nastolatków, które szukają odpowiedniego wątku i nie mogą znaleźć, dlatego pomyślałam zeby założyć podforum dla nas, napisałam zapytanie do dziewczyn tutaj , ale tylko Momo chyba przeczytała No i jest problem z nazwą, bo "Nastolatki" raczej odpada, bo tutaj na forum pełno takich i jeszcze by nas podglądały, trzeba by jakąś taką lekko szyfrowaną nazwę znaleźć
|
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
A myślicie, że na takim podforum byłoby więcej wątków takich jak Wasz?
Nazwe obecnych potforów nadał Złosiek, ale chyba nie do końca one oddają to, co mnie się w koncepcji podziału Mzk widziało ![]() Przede wszystkim widzę już, że trzeba zmienić opisy potforów. Gdyby Przewijalnia zmieniła nazwę na inną - jeszcze myślę jaką- odpowiadałoby to Wam? Albo odseparowac tematy w podforum pt "Przedszkolak i uczeń"? Bo szczerze przyznam, że mam obawy co do powołania podforum tylko dla mam dzieci nastoletnich - nie wiem, czy byłaby jakaś rotacja i zapotrzebowanie- Ale możemy zrobić tak - założyć na głównej Mamie z klasą sondę z zapytowywaniem, czy mamy nastolatków chcą forum tematycznego o ich dojrzewającym potomstwie? Ewentualnie dopytać o tą koncepcję dzieci starszych "przedszkolakowo-uczniowskich" Co o tym myślicie? Jakie macie jeszcze propozycje- bardzo chętnie je poznam- bo tak samej coś wymysleć i jeszcze zadowolić wszystkich to jest niemożliwe
|
|
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
no powolutku pewnie przydałoby się zeby były dwa osobne wątki - dla nastolatkowych i przedszkolakowo-uczniowskich mam. Moze faktycznie lepiej załozyc nowe podforum nawet jesli byłoby mało na razie odwiedzane bo nazwa Przewijalnia jest strasznie fajna... Moze Odchowalnia
I tam wrzucić również tematy przedszkolakowo uczniowskie?
|
|
#262 |
|
Wtajemniczenie
|
aniuafen: "odchowalnia" brzmi fajnie i pasuje do pozostałych
![]() ja naprawdę miałam problem ze znalezieniem tego wątku, więc jestem za utworzeniem nowego - nawet testowego. bergamia: a co do nazwy "nastolatki", to masz absolutną rację - moja córka też korzysta z wizażu i wolałabym, żeby nie czytała, co o niej napiszę a w ogóle to cieszę się dziewczyny, że jest nas więcej bo już się bałam, że może jestem najstarsza na forum moja córka chodzi do 1. klasy gimnazjum i w pierwszy dzień wiosny skończy 14 lat do tej pory jest jedynaczką, ale w maju/czerwcu będzie mieć 2 rodzeństwa (jeszcze nie wiemy jakiej płci)
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Hmmm myślałam tez o tym
. Bo tu na tym watkę zebrały się przede wszystkim mamy nastolatków. A moje dziecię to taki nie maluszek, przedszkolak ale daleko mu do nastolatka. Tylko czy specjalne pod forum jest potrzebne hhhmmmm. A może takie ogólne typu "czas do szkoły" i tam by były wątki nastolatkowi no i takich młodszych uczniów. Takich wątków jest mniej (generalnie chyba użytkowniczki to raczej młode dziewczyny) ale z czasem nasze dzieci podrosną to może i potrzeby będą chyba coraz większe. A po za tym tematy szkolne jak były to z uwagi na mniejszą popularność szybko ginęły w czeluściach wizażu przesuwane na dalsze strony (do których bądźmy szczerzy mało kto zagląda). Z tych moich przydługich dywagacji wyciągam wniosek jestem za założeniem podforum dzieci szkolnych, w którym znalazło by się miejsce dla mam 7, 10 i nasto -latków ajanna Gratuluję |
|
|
|
|
#264 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Anufen ja znam takie edukacyjne: seria "Królik Bystrzak (dla przedszkolaka, zerówkowicza pierwszaka, drugoklasisty) Seria "Oskar odkrywa świat" o przyrodzie. "Matmoludki" "Wirtualna matematyka. Edukacyjne ale w formie zabawy JAcus jeszcze rok temu bardzo je lubił Jak coś mi się przypomni napisze. Mój teraz gra w strategiczne ... ...
|
|
|
|
|
|
#265 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobra.
Teraz jest tak / poproszę Złośka o takie rozszerzenie opisów, bo użytkownicy mylą się często co do tematyki/: Mama z klasą - forum dla rodziców: uroda, prawo, psychika, dylematy dnia codziennego. Poczekalnia- forum o staraniach, ciąży i porodzie Przewijalnia- forum o dzieciach / napiszemy: Forum o niemowlętach i małych dzieciach/. Poprosimy o dodanie jeszcze jednego: "Odchowalnia"? "Dojrzewalnia"? forum o dzieciach w wieku szkolnym Jakie macie sugestie wobec powyzszego? co dodać, odjąć od opisów? Mam szczególny problem w lapidarnym okresleniu tematyki Mamy z klasą- a tam powinno sie znalexć to, co nie dotyczy bezpośrednio dziecka, a rodziców właśnie / np kwestia metod wychowania, depresji poporodowej, zakupów etc.
|
|
|
#266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bergusiu czytalam Twoje zapytanie i czekalam az napisza cos inne dziewczyny teraz napisze co ja uwazam wydaje mi sie to malo trafionym pomyslem.. z tego co widac po tym watku to jest nas garstka..pare osob i malo kiedy zagladnie ktos nowy, a jak juz zagladnie to sie przywita i przestaje pisac..(choc watek ma w swoim panelu na stale ) wiec nowe podforum dla 4, 5 osob dla mnie jest nietrafione choc mozna sprobowac.. nie mowie ze nie
|
|
|
#267 |
|
Rozeznanie
|
Moee całuski gorące dla Ciebie
(co się stało z Twoim avatarkiem??) A moze tak mało mam tu zagląda bo właśnie nie wiedzą, że jesteśmy? Co do podforum...naprawdę jakieś by sie przydało dla rodziców małych i większych "pyskaczy" niekoniecznie faktycznie dla samych nastolatków, nazwa "odchowalnia" podoba mi się
|
|
#268 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jasne- ze mozna sprobowac cos zrobic dla starszakow jak pisalam nie mowie ze nie , moze faktycznie sie cos ruszy jak bedzie widoczne ![]()
|
|
|
#269 |
|
Rozeznanie
|
"Odchowalnia" fajna nazwa, jestem za chociaż poczatkowo myslałam, że jest nas troche za mało. Można spróbować
|
|
|
|
|
#270 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Widzę zapotrzebowanie na już i na przyszłość. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

taki ma plan bo jak stwierdzila musi wiecej znac bo idzie na weterynarie( o tym slysze odkad skonczyla 6 lat)..W ogole dziewczyny ostatnio mnie zadziwia, nie wiem co jej sie stalo ale w koncu zaczyna madrze podchodzic
Zdrowiej szybko

no i wyladowal moj "aniolek" z 3 z religii.. czym obnizyla sobie srednia

. Bo tu na tym watkę zebrały się przede wszystkim mamy nastolatków. A moje dziecię to taki nie maluszek, przedszkolak ale daleko mu do nastolatka. Tylko czy specjalne pod forum jest potrzebne hhhmmmm. A może takie ogólne typu "czas do szkoły" i tam by były wątki nastolatkowi no i takich młodszych uczniów. Takich wątków jest mniej (generalnie chyba użytkowniczki to raczej młode dziewczyny) ale z czasem nasze dzieci podrosną to może i potrzeby będą chyba coraz większe. A po za tym tematy szkolne jak były to z uwagi na mniejszą popularność szybko ginęły w czeluściach wizażu przesuwane na dalsze strony (do których bądźmy szczerzy mało kto zagląda).