|
|
#241 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczamy włosy
Ja juz zapuszczam prawie 2 lata. W styczniu bedzie dwa lata
|
|
|
|
#242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już mam dosyć moich półdługich, pocieniowanych włosów... Chciałabym mieć dłuuugie, prościutkie włoski
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyczytałam na innym wątku że podobno po umyciu włosów powinno się je płukać zimną wodą i podobno rosną jak szalone wypróbuje koniecznie
|
|
#244 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja zawsze spłukuje zimną wodą ... To poodbno zamyka łuski włoska, dzięki czemu ładniej wyglądaja i sa mniej podatne na uskodzenia |
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
Tyle, że ja bym była zaraz chora od takiego płukania zimną wodą... Jestem bardzo podatna na choroby niestety...
|
|
|
|
#246 |
|
♥
|
ja tez zapuszczam włosy od jakiegos czasu i zawsze spłukiwałam ciepła woda... ale od dzisiaj spróbuje zimną wodą ... choc tak jak linka jestem bardzo podatna na choroby ale moze to nie zaszkodzi mi... zobaczymy
a uzywacie jakis specjalnych tabletek, odzywek aby szybciej włosy rosły ? bo ja łykam silinice ( nie wiem czy to cos pomaga czy nie na włosy bo ja to jem spowdu paznokci ? )
|
|
|
|
#247 |
|
BAN stały
|
NIe musisz płukać skóry głowy ... Może po prost płukaj same włosy.
A poza tym ja nie płukam lodowatą wodą tylko raczej chłodną
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Własnie pisałam z kolezanka na gg i ona mówiła zebym tego nei robiła, bo bede brzydko wygladac ha pewnei mi zazdrosci bo ma krótsze |
|
|
|
|
#249 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja miałam bardz długo kórtkie włosy, póżniej takie do ramion, różnie cieniowane, z różna grzywka... i dopiero teraz wiem, że długie włosy to jest to ... Zwłaszcza jak o nie zadbam |
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Ja już tyle razy zapuszczałam włosy:/...przez całe zycie zapuszczam i nic...
i chyba powoli daje za wygraną, widocznie mi nie urosną dlugie. Nie dawno ścielam odrosty blond farbowania sprzed....2,5 roku...i teraz mam do ramion jak sie mocno skrecą a jak nie to tak troche za ramiona.W zyciu prostowalam 2 razy u fryzjera i pare razy sama, 2 razy farbowałam, wszytskiego żałuje, a ciebie ojcze duchowny prosze o rozgrzeszenie....ehhh ![]() Tego co stosowałam nie sposób wymienić chyba wszystko![]() Teraz postanowiłam, że nic na siłe i jak mają urosnąć to urosną, ja im w tym nie bede zbytnio pomagać(może poza odżywką biolage na suche włosy, która jest nie wydajna, ale dla mnie super) No i żadnego farbowania do końca życia(chyba że zaczne siwieć )Tylko pozazdrościć tym dziewczynom ktore maja grube geste długie wlosy....moje takie nie są chociaż moga na takie wygladać. Njadłuższe mialam za łopatki zlokowane ale były marnej jakości, wyprostowałam i wypadły(wyprostowane były do połowy pleców ale wyglądały sztywno i było ich na oko jakby złapać w reke 1 cm kwadratowy-taka figa z makiem )Chlip:/ Pozdrawiam, moze zaczne zamawiać maslanke i mleko prosto od krowy po znajomosci...nie ma to jak natura
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Mogę się przyłączyć?
Też zapuszczam włosy,mam nadzieje że tym razem już tego postanowienia nie złamie ![]() Włosy za ramiona,cieniowane,farbow ane(ale aktualnie czekam aż mi odrosnie mój naturalny kolorek,a później może będę kombinować)
|
#252 |
|
BAN stały
|
Ja już zapuściłam włosy
Wklejam swoje fotki :PJa zapuszczałam je od długości lekko za ucho W zasadzie nie robiłam z nimi nic, po porstu pozwoliłam im swobodnie rosnać... A okres zapuszczania włosów mogę podzielić na 2 etapy: 1. To kiedy postanowiłam je zapuszczać, wymarzyłam sobie dłuuuuugie włosy, patrzyłąm z zazdrością na dziewczyny o pięknych długich włosach, i strasznie JUŻ chciałam mieć takie włosy, nie mogłam się doczekać, ciąghle myślałam o wymarznej długości ... TO nie było łatwe 2. KIedy już przyzwyczaiłam się do tego, że je zapuszczam, pzrestałam o tym myśleć ... I tak jakoś same sobie rosły a ja już nie myślałam, że musze mieć długie ... Ostatnio koelżanka po wakacjahc powiedziała do mnie: Ale ty masz straaaaaaaaaasznie długie włosy, dopiero wtedy w lustrze dostzregłam, że rzeczywiście tak jest Najlepsza rada jakiej moge wam udzieliuć to po prostu uzbroić się w cierpliwośći nie myśleć o tym cały czas, bo po prostu tzreba CZEKAĆ Włosy nie urosną z dnia na dzień |
|
|
|
#253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() JEstem chyba na tym pierwszym etapie A znając moje tempo rośnięcia włosów to mam teraz włosy takie do łopatek to poczekam sobie jeszcze gdzieś ze 2 latka... a tak bym chciała już mieć takie
|
|
|
|
|
#254 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
ja też jestem na tym pierwszym etapie, strasznie się niecierpliwię i zazdroszczę tym, które już mają długie, nawet na tyle długie, że wszystkie włosy mogą zerać w kucyk
![]() ale kupiłam vitapil i już kilka dni go łykam, zobaczymy, mam nadzieję, że pomoże
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
O a ja zamierzam sobie kupic skrzypovite
![]() A w innym wątku wyczytałam, że płukanie włosów w zimnej wodzie pobudza wzrost włosów... Ta.. tylko, że nabawiłam sie takiego bólu gardła i chrypki, że nie moge nic mówić!
|
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
no właśnie, przy niedługich włosach, to nie tylko płucze się włoski, ale i całą głowę zimną wodą brrr...
Klaudynko, nie wiem jak innym Wizażankom bo co organizm to i inna reakcja, ale mi Skrzypovita nie pomogła jakoś spektakularnie, nie zauważyłam żeby włosy ani lepiej rosły, ani mniej wypadały... za to cera zareagowała strasznym wysypem może za krótko stosowałam...
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też zapuszczam... zaczęłam praktycznie dwa miesiące po tym jak obcięłam z włosów do pasa na "boba" do uszu.chodze do fryzjera raz na trzy-cztery miesiące, a rozdwojone końcówki podcinam sobie sama- dzięki czemu szybciej rosną i ładniej wyglądają
Najgorszy okres już mam za sobą zycze powodzenia wszystkim!! dlugie wlosy rules
|
|
|
|
#259 |
|
Wtajemniczenie
|
moim problemem jednak jest to że strasznie szybko mi sie przetłuszczają... to byl tez jedene z powodow obciecia,scha strasznie dlugo...
a skrzypovita jest ok!! ja czasem tez sie bawie w rozne plukanki- skrzyp wlasnie (mam mnostwo na dzialce ), pokrzywa, czasem ocet- ale nie lubie po wloski smierdza potem.
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
z długimi włoskami jest ciężko, ja mam włosy do pasa
,sporo czasu czekałam żeby mi takie urosły, ale mam zamiar teraz sciąć niestety za bardzo mnie wkurzają, ale na szczęscie sa prosciutkie i nie musze nic z nimi robic(kiedys zawsze chcialam miec kreconee hehe)ale zycze powodzenia w zapuszczaniu włosków bo warto
Edytowane przez ania-160 Czas edycji: 2007-03-18 o 00:24 |
|
|
|
#261 |
|
Wtajemniczenie
|
oj ja też chcę mieć długie włoski.. ale chcę również żeby były zdrowe i ładnie wyglądały..stwierdziłam żę nie będę łykać żadnych tabletek na porost włosków.. jak uzbieram kasiorkę to kupię sobie tego waxa bo mam troszkę zniszczone.. ale wierzę w to że jak się nic z nimi nie robi i nie cuduje z różnymi maseczkami też mogą szybko rosnąć:P tak miałam kiedyś jak miałam lekko za pas.. ale nie były one dobrej jakości więc teraz trzeba o nie zadbać aby potem ładnie wyglądały bo teraz mam połowę mniej włosków niż miałam 3 lata temu
![]() ja płuczę chłodnąwodąwłoski i efekt super..są takie mięciutkie, błyszczące i gładkie..ale wiadomo na każdego możę to działaćinaczej.. ja włoski zamierzam podciąć dopiero na sylwestra..czy uważacie żę 3 miesiące to długa przerwa w podcinaniu włosków..?czy możę pójść wcześniej??no i chyba sobie zrobięjakieśpasemka wtedy ![]() ps macie jakiś sposób na puszenie sięwłosków??jakaśmaseczka czy coś??
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
bosh
jak ja zazdroszcze kobietkom z dlugimi wloskami ide po ulicy i tylko strzelam oczkami ktora jakie ma a to wina oczywiscie fryzjerki idiotki, ktora sciela mi polowe tego co mialam ale cos z nimi zrobic musialam bo mialam takie niewiadomoco i brzydkie to bylo :P ale teraz zapuszcza mam wax, mam skrzyp, mam herbetke z pokrzywy i bede szalec jeszcze mam olejek rycynowy i w planach seboradin zycze wam i sobie ( ) cierpliwosci duzo damy rade w grupie sila
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
ja zapuszczam ponad 3 lata are regularnie obcinam tzn podcinam.
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Gosh, dzisiaj przyjechał mój tata, nie było go 3 miesiące i powiedział, że baardzo urosły mi włosy
![]() Może w końcu tylko ja tego nie widzę? Nie wiem.. ![]() Mam nadzieję, że rzeczywiście urosły ![]() A z zapuszczania zrezygnować nie zamierzam
|
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też ostatnio fryzjerka troche przycięła,a nie tak miało być,ale wybaczam jej to i dzielnie walcze o moje długie kłaczki
![]() Już są za ramiona sporo,więc wszystko idzie zgodnie z planem ![]() A co do podcinania to raz lub dwa razy na dwa miesiące i jest ok
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
A moje im bardziej są dłuzsze tym bardziej są oklapnięte i takie bez zycia
Juz wogóle nie mam pomysłu na te moje beznadziejne włosy. |
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
iziaczek, u mnie na odwrót, tylko że i tak to niezbyt fajnie wygląda
![]() Przy głowie przyklapnięte a dalej tak beznadziejnie pofalowane... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
Ja juz zapuszczam 2 i pół roku i szybciutko mi rosną ale hym chciałbym jeszcze szybciej i mam pytanie do was takie zabiegi jak farbowanie bo od jakiegos roku systematycznie na blond farbuje juz sianko mam spore , no to czy wolniej rosna od farbowania ?
|
#269 |
|
Wtajemniczenie
|
Od farbowania nie rosną wolniej- jak farbujesz na blond to na pewno się łamią i kruszą-stąd niezauważalne tempo wzrostu
![]() Po co farbować? W naturalnych byłoby chyba lepiej. Ale to moje zdanie.
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
A od jakich zaczynałeś zapuszczać?
Bardzo ładne włosy! Chciałabym takie proste i gładkie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.

Przez rok je zapuszczałaś??? Stosowałaś coś, czy jadłaś, że Ci tak ślicznie urosły?? Ja też chcę w tak szybkim okresie taaaakie dłuuugie...!!

A znając moje tempo rośnięcia włosów to mam teraz włosy takie do łopatek to poczekam sobie jeszcze gdzieś ze 2 latka... a tak bym chciała już mieć takie
ale cos z nimi zrobic musialam bo mialam takie niewiadomoco i brzydkie to bylo :P ale teraz zapuszcza