![]() |
#241 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapuszczamy włosy
Ja juz zapuszczam prawie 2 lata. W styczniu bedzie dwa lata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Już mam dosyć moich półdługich, pocieniowanych włosów... Chciałabym mieć dłuuugie, prościutkie włoski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wyczytałam na innym wątku że podobno po umyciu włosów powinno się je płukać zimną wodą ![]() ![]()
![]() |
#244 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja zawsze spłukuje zimną wodą ... To poodbno zamyka łuski włoska, dzięki czemu ładniej wyglądaja i sa mniej podatne na uskodzenia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Tyle, że ja bym była zaraz chora od takiego płukania zimną wodą... Jestem bardzo podatna na choroby niestety...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
♥
|
ja tez zapuszczam włosy od jakiegos czasu i zawsze spłukiwałam ciepła woda... ale od dzisiaj spróbuje zimną wodą ... choc tak jak linka jestem bardzo podatna na choroby ale moze to nie zaszkodzi mi... zobaczymy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
BAN stały
|
NIe musisz płukać skóry głowy ... Może po prost płukaj same włosy.
A poza tym ja nie płukam lodowatą wodą tylko raczej chłodną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja miałam bardz długo kórtkie włosy, póżniej takie do ramion, różnie cieniowane, z różna grzywka... i dopiero teraz wiem, że długie włosy to jest to ... Zwłaszcza jak o nie zadbam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Ja już tyle razy zapuszczałam włosy:/...przez całe zycie zapuszczam i nic...
i chyba powoli daje za wygraną, widocznie mi nie urosną dlugie. Nie dawno ścielam odrosty blond farbowania sprzed....2,5 roku...i teraz mam do ramion jak sie mocno skrecą a jak nie to tak troche za ramiona.W zyciu prostowalam 2 razy u fryzjera i pare razy sama, 2 razy farbowałam, wszytskiego żałuje, a ciebie ojcze duchowny prosze o rozgrzeszenie....ehhh ![]() Tego co stosowałam nie sposób wymienić ![]() ![]() Teraz postanowiłam, że nic na siłe i jak mają urosnąć to urosną, ja im w tym nie bede zbytnio pomagać(może poza odżywką biolage na suche włosy, która jest nie wydajna, ale dla mnie super) No i żadnego farbowania do końca życia(chyba że zaczne siwieć ![]() Tylko pozazdrościć tym dziewczynom ktore maja grube geste długie wlosy....moje takie nie są chociaż moga na takie wygladać. Njadłuższe mialam za łopatki zlokowane ale były marnej jakości, wyprostowałam i wypadły(wyprostowane były do połowy pleców ale wyglądały sztywno i było ich na oko jakby złapać w reke 1 cm kwadratowy-taka figa z makiem ![]() Chlip:/ Pozdrawiam, moze zaczne zamawiać maslanke i mleko prosto od krowy po znajomosci...nie ma to jak natura ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Mogę się przyłączyć?
Też zapuszczam włosy,mam nadzieje że tym razem już tego postanowienia nie złamie ![]() Włosy za ramiona,cieniowane,farbow ane(ale aktualnie czekam aż mi odrosnie mój naturalny kolorek,a później może będę kombinować) ![]()
![]() |
#252 |
BAN stały
|
Ja już zapuściłam włosy
![]() Ja zapuszczałam je od długości lekko za ucho W zasadzie nie robiłam z nimi nic, po porstu pozwoliłam im swobodnie rosnać... A okres zapuszczania włosów mogę podzielić na 2 etapy: 1. To kiedy postanowiłam je zapuszczać, wymarzyłam sobie dłuuuuugie włosy, patrzyłąm z zazdrością na dziewczyny o pięknych długich włosach, i strasznie JUŻ chciałam mieć takie włosy, nie mogłam się doczekać, ciąghle myślałam o wymarznej długości ... TO nie było łatwe 2. KIedy już przyzwyczaiłam się do tego, że je zapuszczam, pzrestałam o tym myśleć ... I tak jakoś same sobie rosły a ja już nie myślałam, że musze mieć długie ... Ostatnio koelżanka po wakacjahc powiedziała do mnie: Ale ty masz straaaaaaaaaasznie długie włosy, dopiero wtedy w lustrze dostzregłam, że rzeczywiście tak jest Najlepsza rada jakiej moge wam udzieliuć to po prostu uzbroić się w cierpliwośći nie myśleć o tym cały czas, bo po prostu tzreba CZEKAĆ Włosy nie urosną z dnia na dzień |
![]() ![]() |
![]() |
#253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() JEstem chyba na tym pierwszym etapie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
ja też jestem na tym pierwszym etapie, strasznie się niecierpliwię i zazdroszczę tym, które już mają długie, nawet na tyle długie, że wszystkie włosy mogą zerać w kucyk
![]() ale kupiłam vitapil i już kilka dni go łykam, zobaczymy, mam nadzieję, że pomoże ![]()
#256 |
Zakorzenienie
|
O a ja zamierzam sobie kupic skrzypovite
![]() A w innym wątku wyczytałam, że płukanie włosów w zimnej wodzie pobudza wzrost włosów... Ta.. tylko, że nabawiłam sie takiego bólu gardła i chrypki, że nie moge nic mówić! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Zadomowienie
|
no właśnie, przy niedługich włosach, to nie tylko płucze się włoski, ale i całą głowę zimną wodą brrr...
Klaudynko, nie wiem jak innym Wizażankom bo co organizm to i inna reakcja, ale mi Skrzypovita nie pomogła jakoś spektakularnie, nie zauważyłam żeby włosy ani lepiej rosły, ani mniej wypadały... za to cera zareagowała strasznym wysypem ![]()
#258 |
Wtajemniczenie
|
Ja też zapuszczam... zaczęłam praktycznie dwa miesiące po tym jak obcięłam z włosów do pasa na "boba" do uszu.chodze do fryzjera raz na trzy-cztery miesiące, a rozdwojone końcówki podcinam sobie sama- dzięki czemu szybciej rosną i ładniej wyglądają
Najgorszy okres już mam za sobą ![]() ![]() ![]() ![]() zycze powodzenia wszystkim!! dlugie wlosy rules ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Wtajemniczenie
|
moim problemem jednak jest to że strasznie szybko mi sie przetłuszczają... to byl tez jedene z powodow obciecia,scha strasznie dlugo...
a skrzypovita jest ok!! ja czasem tez sie bawie w rozne plukanki- skrzyp wlasnie (mam mnostwo na dzialce ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
z długimi włoskami jest ciężko, ja mam włosy do pasa
![]() ![]() Edytowane przez ania-160 Czas edycji: 2007-03-17 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
oj ja też chcę mieć długie włoski.. ale chcę również żeby były zdrowe i ładnie wyglądały..stwierdziłam żę nie będę łykać żadnych tabletek na porost włosków.. jak uzbieram kasiorkę to kupię sobie tego waxa bo mam troszkę zniszczone.. ale wierzę w to że jak się nic z nimi nie robi i nie cuduje z różnymi maseczkami też mogą szybko rosnąć:P tak miałam kiedyś jak miałam lekko za pas.. ale nie były one dobrej jakości więc teraz trzeba o nie zadbać aby potem ładnie wyglądały bo teraz mam połowę mniej włosków niż miałam 3 lata temu
![]() ja płuczę chłodnąwodąwłoski i efekt super..są takie mięciutkie, błyszczące i gładkie..ale wiadomo na każdego możę to działaćinaczej.. ja włoski zamierzam podciąć dopiero na sylwestra..czy uważacie żę 3 miesiące to długa przerwa w podcinaniu włosków..?czy możę pójść wcześniej??no i chyba sobie zrobięjakieśpasemka wtedy ![]() ps macie jakiś sposób na puszenie sięwłosków??jakaśmaseczka czy coś?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
bosh
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
ja zapuszczam ponad 3 lata are regularnie obcinam tzn podcinam.
#264 |
Zakorzenienie
|
Gosh, dzisiaj przyjechał mój tata, nie było go 3 miesiące i powiedział, że baardzo urosły mi włosy
![]() Może w końcu tylko ja tego nie widzę? Nie wiem.. ![]() Mam nadzieję, że rzeczywiście urosły ![]() A z zapuszczania zrezygnować nie zamierzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Mnie też ostatnio fryzjerka troche przycięła,a nie tak miało być,ale wybaczam jej to i dzielnie walcze o moje długie kłaczki
![]() Już są za ramiona sporo,więc wszystko idzie zgodnie z planem ![]() A co do podcinania to raz lub dwa razy na dwa miesiące i jest ok ![]()
#266 |
Zadomowienie
|
A moje im bardziej są dłuzsze tym bardziej są oklapnięte i takie bez zycia
![]() Juz wogóle nie mam pomysłu na te moje beznadziejne włosy. |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
iziaczek, u mnie na odwrót, tylko że i tak to niezbyt fajnie wygląda
![]() Przy głowie przyklapnięte a dalej tak beznadziejnie pofalowane... |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Ja juz zapuszczam 2 i pół roku i szybciutko mi rosną ale hym chciałbym jeszcze szybciej i mam pytanie do was takie zabiegi jak farbowanie bo od jakiegos roku systematycznie na blond farbuje juz sianko mam spore , no to czy wolniej rosna od farbowania ?
#269 |
Wtajemniczenie
|
Od farbowania nie rosną wolniej- jak farbujesz na blond to na pewno się łamią i kruszą-stąd niezauważalne tempo wzrostu
![]() Po co farbować? W naturalnych byłoby chyba lepiej. Ale to moje zdanie.
#270 |
Zakorzenienie
|
A od jakich zaczynałeś zapuszczać?
Bardzo ładne włosy! Chciałabym takie proste i gładkie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:34.