|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieciaczki Lipcowo-sierpniowe 2006:)
Hej Dziewczyny
Bylam dzis z Alexandra na co dwu tygodniowej kontroli u lekarze Mala wazy 4.930 kg i mierzy 58 cm Rosnie Niunia jak na drozdzach Za dwa tygodnie Alex dostanie szczepionke a za 11 dni skonczy 2 miesiace . Moja Mala dostaje codziennie po 6 kropelek paje je Jej lyzeczka na pozatku sie krzywila pozniej jej posmakowaly ale czasami zdaza jej sie krzywic przy witaminkach . Wybredna ta moja alexandra . Mala juz nie dlugo skonczy dwa miesiace i widac wielka zmiane od kilku dni czesciej sie usmiecha rozmawia z miskiem juz b.dobrze go widzi, rozmawia tak jak ja to mowie z panem niewidkiem ktorego widzi na scianie. Juz nie musze na szzescie cagac jej po rekach juz sie chyba pomalu odzwyczaila znalazlam na nia sposob . Wkladam ja do auto baby i tam sobie siedzi a jak zaczyna poplakiwac to zaczynam ja bujac i po jakims czasie usypia. Teraz sobie spi w nosidelku auto baby wytawilam ja na ogrodku. Ciekawe jak dlugo pospi....Kasiu otworz zdjecie w Paincie wejdz w zakladke Image potem w Stretch / Slew otworzy ci sie okieno w ktorym mozesz wpisac Szerokosc i dlugosc w procetach wpisz w oba okienka po 90 powinno wystarczyc aby wkleic zdjecie na forum .
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
ale piekna ta Twoja corcia
cos niesamowitego!!tak bardzo mnie zauroczyly ze zdjecia ze nie wiem co jeszcze powiedziec badz dumna mamusiu z tak pieknej coruni![]() wszytskie Wasze pociechy sa nieziemsko slodkie juz nie moge sie doczekac swojej corci
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi sliczna ta Twoja Niunia
Powiem ci ze jak Mala wciska piastke do buski to oznacza ze jest glodna .... Tak robi moja Ala jak chce jesc to oznacza ze jest okronie glodna . Blondi czy mogla bys mi powiedziec gdzie kupilas ten przewijak na lozeczko ???Marti jestem dumna z Alex nawet nie wiesz jak ;D twpja niunia tez napewno bedzie slodkim cukiereczkiem
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
nie zauwazylam niuni Doridee-ale pieknie Ci urosla ta Twoja gwiazdeczka
dziewczyny jak tak dalej pojdzie to te chlopaki oszaleja przy tak pieknych kobietkach jak podrosna piekne te dzieciaczki![]() Milo w koncu masz powod do dumy
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi ale Natalka sie zmieniła od ostatnich zdjątek, pięknie przybrała - moja Ala wygląda przy niej jak szypiorek - nikt mi nie wierzy że potrafi zjeść 140ml...
Marti Twoja królewna też będzie taka słodka
|
|
|
|
#246 |
|
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim!
![]() Moja Emi waży już 4 800 i mierzy 64 cm Od porodu przybrała 1 400 i urosła 11 cm Wcina jak szalona. Wiecznie głodna Jest tylko jedna sprawa, która mnie martwi. Często zwraca po kąpieli. Je a potem trach! Idzie paw buzią i nosem. Nie jest to codziennie, ale zdarza się. Zaraz potem, dosłownie po minucie drze się, że jest głodna. Trzeba znowu dać jej butlę i wszystko gra. Zastanawiam się co jest nie tak. Przecież podnoszę ją, żeby odbiła... Nie traci na wadze, wszystko jest ok. Może lecieć z nią do lekarza?
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Wenezjo mojej Malej jakis czas teakmu tak mocno sie odbijalo ze byla zalana od gory do dolu
Spioch i spodenki byly do zmiany a sliniaczek to byl tylko jako ozdoba.... ale teraz jest ok odlewa sie ale juz nie tak. Teraz to odbija sie jej twarozkiem a jak mowililam o tym dla lekarz to mowila ze to jest normalne...tylko ze Ali nie odlewalo sie noskiem ...
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
Wenezja może spróbuj kąpać przed karmieniem? Ja tak robię i jest O.K., co prawda muszę wszystko robić w locie bo mała głodna ale przynajmniej mam pewność że nie uleje całego posiłku
Zresztą Ona tak lubi sie kąpać, że buntuje się dopiero przy ubieraniu ![]() Ostatnio moja Ala ma jakieś fochy.. i nauczyła się zasypiać na rączkach :/ Ale jak mam jej nie wziąć kiedy płacze?? No i z tym spaniem w dzień to też kiepsko - wtedy co ją tak chwaliłam, że przespała cały dzień to dlatego, ze była po szczepieniu A ja myślałam, że mam takie grzeczne dziecko |
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
Dawno mnie nie było bo i czasu nie mam.Wieczorem to już mi się nie chce odpalać kompa jak mała zaśnie.Ostatnio strajkuje i nie chce jeśc w nocy .Śpi mocnym snem od 20 do 5 rano.Troszkę się tym martwię.Zaczyna mi zasypiać w dzień,co było jeszce niedawno nie do pomyślenia.Może ze dwa razy po godzince śpi.
Dziewczyny stosujecie wkładki laktacyjne? Zaczynam się zastanawiać czy muszę je używać bo to dziadostwo dość drogie 15 zł za 30 wkładek.A trzeba na dwa cycki zakładać ,sama nie wiem.A może można to czymś zastąpić? Moja mała skończyła dwa miesiące i teraz już jej kolejny tydzień leci.Nie mam pojęcia ile waży obecnie ale po ubrankach widzę ,że rośnie.Spodenki które były za duże ma teraz za kolanko.Pampersy trójki zakładamy. A jak wasze figurki? Ja spadłam 12 kilogramów po ciąży jeszce mi 4 zostały aby ważyć tyle ile przed.Ale mam lenia i nie mam siły na ćwiczenia.Postanowiłam się zapisać na aqua aerobic.Uwielbiam wodę to może lepiej mi pójdzie. Dziewczyny karmiące cyckiem co ile karmicie swoje małe i przez ile jedzą czasu? Witaminkę d podaję też raz dziennie 2 krople. A cebion tylko w przypadku kataru 2 razy po 5 kropli. Jem wszystko i mała nie ma problemów.Prócz fasolowych produktów. A jeśli chodzi o ulewnie to moja też miała takie akcje że jak chlusnęła to i nosem poszło.Ale teraz ją podnoszę do odbicia i jak ręką odjął. No i staram się ja karmić na godzina przed kapaniem góra.Bo potem od tarmoszenia zawsze coś pójdzie. |
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczynki Fajne wam maluchy porosły Z mojego Damianka to sie fajny pucus zrobił...dokarmiam go juz, bo mu cyca mało , no i rosnie chłopczyk . Jemu tez sie czasem ulewa, ale nie tak bardzo jak to opisujecie. Ooo dzis dokładnie konczy 3 miesiące. Fajnie sie usmiecha i juz jest z nim zupełnie inny kontaktSzkoda ,ze juz lato za nami, tak miło sie spacerowało..oby jesień była ładna Pozdrawiam trzymajcie sie zdrowo
Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich. To oddanie swojej przyszłości i swojego szczęscia w ręce drugiego człowieka. To zaufanie bez reszty. To odsłoniecie swoich słabości http://foto.onet.pl/508v6,ee4b3skoc4gc,644ih,u.html?V=1
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Atka śliczny avatarek, Damianek jest przesłodki
Ucałuj go z okazji 3-ego miesiąca Z naszego wątku jest najstarszy! Szkoda, że tak rzadko zaglądasz ale przy dwójce dzieciaczków pewnie jest to niemożliwe.. Ala dziś znowu przespała cały dzień czyli niekoniecznie to działanie szczepionki ![]() U mnie waga się zatrzymała.. ale i ja za bardzo o to nie dbam - jem za trzech bo inaczej sił nie mam... gondola z którą kursuję na 4 piętro waży 13 kg. a co to będzie za kilka miesiecy jak Ala podrośnie?? Smaruję się też bardzo niesystematycznie (wczoraj nawet balsamu nie wklepałam bo Ala płakała). zjadłam dziś kawałek pizzy - mam nadzieje, że Ala dobrze to zniesie ![]() U nas dzis była okropna pogoda.. już czuć że jesień
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny chcecie aby wasze Maluszki dobrze spaly ??? Polecam sciagnijcie sobie z netu kolysanki Grzegorza Turnala i Magdy Umer sciagniecie je z Emula sa genialane Mala przy nich super usypia ! ! ! W cigu dnia moze spac nawet kilka godzin
Wtedy ja mam wiecej czasu dla siebie
|
|
|
|
#253 |
|
Rozeznanie
|
Doridee, karmię ją po kąpieli i takie akcje mam. Ręce rozkładam i nie wiem co począć. Zapytam położnej jak do nas wpadnie
![]() Rania, ja stosuję wkładki i idą jak woda Wiecznie chodzę ulana mlekiem. Jak zapomnę odciągnąć mleko to mi po brzuchu wszystko leci. Człowiek uwiązany na całego. Ja wzięlam się na sposób i kupuję wkładki laktacyjne w rossmannie. Za pudełko 30 szt. płacę 5,99 Są trochę grube, nawet bardzo w porównaniu np. z Canpolem, ale i tak siedzę w domu no i obcisłych bluzek nie noszę. Może spróbuj ich. Zawsze to drugie tyle za tą cenę
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja juz dostałam okres...wczesnie cos chyba , ale tak to jest jak sie dziecko dokarmia i mniej mleka sie produkuje . Pozdrawiam i zdjęcia Damianka zostawiam ...3 miesiące już ma i śmieje się na głos faaaajnieeee
Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich. To oddanie swojej przyszłości i swojego szczęscia w ręce drugiego człowieka. To zaufanie bez reszty. To odsłoniecie swoich słabości http://foto.onet.pl/508v6,ee4b3skoc4gc,644ih,u.html?V=1
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jakie slicne te wasze dzieciatka nic tylko pozadzroscisc
![]() ja muze sie jakos zmiusic i wybrac z amla do lekarza na konrole po chorobie ale jakos nie moge dotrzec do tej przychgodni podoga jest tak paskudna ze mam jeszce dodoatkowa wymowke mam nadzije ze nie na dlugo ![]() milko podaj prosze jak zatytulowane sa te kolysanki bo akurat nie ma emula tylko torenta i nie moge tego znalesc
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
z góry przepraszam za pismo ale Natalka wisi mi u cycka i mam tylko jedna reke wolna. atka73, ależ uroczy ten Twoj Damianek - przesliczny chlopczyk i jaki juz duzy. Jestem ciekawa ile juz waży bo wyglada na sporego bobaska. Powiedz mi czy od dawna śmieje sie na glos bo moja Natalka jest od niego tylko 9 dni młodsza ale jeszcze nie zaczeła smiac sie glosno. milka, przewijak dostałam w spadku od siostry po jej dziecku ale z tego co sie orientuje to mozna takie kupic w wiekszosci sklepów z artykułami dla dzieci. Osobiscie uwazam ze to bardzo przydatna rzecz jesli nie ma sie komody z przewijakiem. doridee, rzeczywiscie moja Natalka to olbrzymek w porównaniu z Twoja Alą ale miedzy dziewczynkami jest ponad miesiac róznicy a u małych dzieci taka różnica jest widoczna bardzo wyraźnie. Zobaczysz, jeszcze chwila i Twoja Ala też będzie takim pulpecikiem. Dziewczyny czy jak jest taka kiepska pogoda to tez wychodzicie na spacerki? U mnie dzis było bardzo pochmurno i co jakis czas kropiło wiec zostałam z Natalką w domu. Teraz juz coraz czesciej bedzie brzydka pogoda i tak naprawde to nie wiem czy mam np. brac parasol i tez z nia wychodzic czy zostawac w domu i wietrzyc ja tylko na balkonie? Pozdrawiam, |
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Ciampurku te kołysanki nosza nazwę "Kołysanki-utulanki"
Ja też zamierzam sobie je ściagnąć ale Andrzej wczoraj podłączył jakiś inny program, w którym jeszcze się nie łapię.. Milka taki przewijak ja również mam, jest praktycznie w każdym sklepie z dziecięcymi rzeczami. Faktycznie bardzo przydatny i wygodny ![]() Blondi ja z Alą wychodze nawet w takie okropne dni.. No i efekt dziś był taki, że złapał nas deszcz Na dodatek nie miałam parasola ani foliowego pokrowca na wózek :/ Muszę go dopiero kupić bo w zestawie z wózkiem nie było. Ja niestety nie mam balkonu... Uroki poddasza. Mam pytanko porównawcze.. czy Wasze dzieciaczki zaciskają jeszcze piąstki? A jak nie to kiedy przestały? Moja Ala jutro kończy 7 tyg. i jeszcze zaciska piąstki.. Aha, i czy leżąc na brzuszku podnoszą główkę, na jak długo? |
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Doridee moja Nadia już piąstek nie zaciska tak cały czas,ma w większości wyprostowane paluszki.Ale jeszce nie umie chwytać sama.Z tymi piąstkami to tak ok 8 tygodnia chyba mija.Jak małą położę to trzyma główkę dość długo nawt ze 3 -4 minutki i obraca ją za głosem.
dziś ją zważyli i ma 5600.To przybrała kilo przez miesiąc.To ładnie.Dokarmiać nie muszę.A już się tak tym martwić zaczynałam.Ostatnie 3 dni mało jadła i okazało się że ma pleśniawki i to jej przeszkadza.Nie chciała ssać. Mamy smarować 3 razy dziennie nystatyną i podawać cebion na zakwaszenie jamy ustnej. |
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
Czesc, byłam dziś na szczepieniu z synkiem, nawet niezapłakał jak wbiła mu igłe, dostał szczepionke 6w1, w czwartek skonczy 2 miesiące waży 4540 przybiera na wadze 600 miesięcznie, wydaje mi się że to mało bo on je co 3 godz z cycka i jeszcze musze mu dawać butelke bo jest nienajedzony. Ile wasze dzieciaczki przybierają w ciągu miesiąca?
|
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
Witam . Blondi Damianek smieje sie fajowo tak od kilu dni i tez nie zawsze ..jak go rozsmiesze to tak fajnie głosem sie smieje . Ile wazy powiem jutro, bo idziemy sie wazyc i mierzyć .Mój maluch ma zacisniete piastki ...to znaczy miewa i to czesto, moze nie tak mocno jak wczesniej, ale zaciska jeszcze .Pozdrawiam
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
moja Natalka tez zaciska piastki ale czy jest w tym cos nieprawidlowego?wydawalo mi sei ze wszytkie dzeci ta maja?
Doridee dziekuje za informacje postaram sie sciagnac te kolysanki moze to pomoze wkoncu zasnac mojej Natce ![]() pozdrawiam |
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny pytałam o te piąstki bo mieliśmy podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego i po prostu obserwuję Mała pod tym kątem.. W internecie mało jest informacji na ten temat, w zasadzie wszystkie noworodki mają wzmożone napięcie (stąd właśnie zaciśnięte piąstki, unoszenie główki, prężenie się itp.), ale z czasem niektóre z tych objawów powinny ustępować. Dzięki za informację - uspokoiłyście mnie
Lekarze udzielają wszelkich informacji tak lakonicznie, że człowieka szlag trafia Ciampurku w wyszukiwarce wpisz "kolysanki" (bez polskich znaków) - ja już mam ściagniete, ale jeszcze nie słuchałyśmy MartuniaK moja Ala w ciagu 4 tyg. przybrała 900g., jednak dokarmiam ją sztucznym... niestety ściąganie mleka nie pobudza mi laktacji mam go coraz mniej A najgorsze jest to, że Ala całkowicie odrzuciła pierś... Gdy próbuję ja przystawić dławi się, krzywi i płacze Chyba nie muszę pisać jak mi przykro... ehhh..
Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2006-10-03 o 19:07 |
|
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
Doridee- prosze podaj mi linka do strony z której ściągałaś te kołysanki, bo ja coś niemoge jej znalezc.
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
hej mamusie,
ależ miałam dzis popołudnie!! Parę godzin walczyłam z Natalką o kciuka. Mała była bardzo senna ale zasypiała oczywiście tylko na parę minut. W przerwach spania pakowała palucha do buzi a ja go ciągle jej wyjmowałam i próbowałam włozyć smoczka (kupiliśmy dziś jeszcze 2 różne smoczki -chicco i nuby o kształcie zbliżonym trochę do kształtu palca). Myślałam że mała da się oszukać i zacznie któregoś ssać i na początku rzeczywiście tak było. Possała trochę chicco ale im bardziej była zmęczona tym mniej chętnie go ssała. Wreszcie wogóle przestała go brać do buzi i urządziła mi taki ryk że musiałam ja ponad godzinę nosić i uspokajać. Więc na dziś dałam spokój ale od jutra znów podejmuję walkę. Wogóle to ostatniiej nocy załozyłam jej na rączki rękawiczki niedrapkki żeby miala utrudniony dostęp do palucha i o dziwo rano rękawiczki nie były mokre od sliny więc nie próbowała go ssać. Dziś też jej założe i zobaczymy co bedzie. Zauważyłam, że odkąd mam z nią ten problem to przestałam sie wysypiać. śpie teraz bardzo czujnie, nasłuchuję tylko czy mała nie mlaska przy ssaniu palucha i ciąglę budzę się w nocy i sprawdzam ją. Mam nadzieję, że jej ten paluch wreszcie minie albo się oduczy go ssać bo inaczej to się wykończę. A poza tym postanowiłam nauczyć ja samodzielnego zasypiania (ostatnio zasypia wyłącznie przy cycku inaczej wrzeszczy). Kupiłam na allegro książkę T.Hogg i postanowiłam zastosować sie do jej rad. Już nie mogę się doczekać kiedy przyjdzie. Mam nadzieję, że mi pomoże i Natalka da mi trochę odpocząć od siebie. Poza tym to nadal mała nie chce spać na spacerze, dziś latałam z nią po parku ze 2 godz. i to opuszczona budą żeby mogła obserwować drzewa bo inaczej wrzeszczała i niestety nie usnęła....ehhh....... |
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny! Nie zaglądałam dawno bo mała czasem w dzień nie daje mi chwili spokoju i też nie śpi jak wasze dzieciaczki!
Byliśmy teraz na weselu i Emilke zostawiliśmy z moją mamą no i urządziła babci serenade i musieliśmy wracać dobrze że mieliśmy bliziutko,uśpiłam ją i pojechaliśmy znów się bawić ale myślami byłam przy córeczce i chciałam być już przy niejEmilce też zdaża sie jeszcze zaciskać piąstki ale lekarz doradził mi żebym je prostowała i widze poprawe!A jeśli chodzi o ssanie rączek to robi to ciągle bez względu czy jest najedzona czy nie i strasznie się ślini ale widze że to normalne bo wasze maleństwa też tak robią ![]() Moja mała 25 września skończyła 2miesiące i ważyła 5400 i mierzyła 63cm wiec też mam co nosić! Doridee widze że mamy ten sam problem z pokarmem bo mi już też strasznie zanika a chciałam jeszcze karmić już nie wiem co zrobić żeby mieć więcej pokarmu bo mała chodzi wiecznie głodna i woła jeść co godzine więc musze ją dokarmiać sztucznym!
|
|
|
|
#267 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie mamusie! U nas w porządeczku, oprócz wzdęć niestety, no cóż chyba trzeba się uzbroić w cierpliowość aż to minie, skoro żadne środki nie są w pełni skuteczne. Tymuś jest grzeczniutki, jeśli nic mu nie dolega to jest super. Jeśli chodzi o karmienie, Raniu pytałas, to u nas jest bardzo różnie, przeważnie jednak do godziny 14 tak od rana to maluszek je często, chyba, że troche pośpi. Często to nawet co pół godzinki, ale nie je dużo, on juz tak lubi jakoś na raty
A je też różnie czasem 10 minutek czasem 20, naprawde żadnej reguły, za każdym razme niespodziankaWkładki laktacyjne stosuję, no niestety nie wyobrażam sobie inaczej faktycznie troche to kosztuje, zastanawiam się nad kupnem wkładek wielorazowych do prania AVENTu, czy coś wiecie na ten temat, czy to higieniczne???? 6 wkładek kosztuje 28 złotych. Na razie stosuje Belli, ale jak to tylko będę w Rossmanie to sie rozejrze za tamtymi.Załączam zdjęcia mojego synka, są to zdjęcia z pierwszego miesiąca życia, 1 fotka jeszcze ze szpitala;teraz ma już ponad 8 tygodni.
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
[
jednak dokarmiam ją sztucznym... niestety ściąganie mleka nie pobudza mi laktacji mam go coraz mniej A najgorsze jest to, że Ala całkowicie odrzuciła pierś... Gdy próbuję ja przystawić dławi się, krzywi i płacze Chyba nie muszę pisać jak mi przykro... ehhh..[/quote]doridee, witaj! jeśli wolno mi cos wstracic - nie pzrejmuj sie tym ze mała nie chce piersi - u mnie było t osamo, Filip sam zrezygnował, walczyłam zeby go przystawaić, ale wiecej mnie to nerwów i stresu kosztowało, niz miało to jakiś pożytek. Suma sumarum , ze stresu straciłam resztki pokarmu, laktator tez ni pomagał. Widać taki urok naszych pociech. Malutkiej nic nie bedzie na mleku modyfikowanym, zobaczysz! Nie zadreczaj sie, to najważnijesze,bo to pułapka na sama siebie, a środowisko i artykuły w prasie kobicej niestety nie pomagają, wrecz pzreciwnie. No ale głowa do góry! I zdrówka Wam życze!
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
znów miałam piekielny dzień. Nie wiem co się dzieje z Natalką ale nie chce spac w ciągu dnia, marudzi i popłakuje. Oczy same jej sie zamykają a mimo to walczy ze soba i nie śpi. Najchętniej przeleżałaby cały dzień przy cycu (i to tylko w pozycji, w której obie lezymy na łóżku). jak tak dalej pójdzie to znów wybiorę się z nia do lekarza żeby ją zbadać czy to tylko humory czy coś jej może dolega. Jedyne dobre w tej sytuacji jest tylko to, że Nataleczka na nowo przekonała sie do cyca, chętnie ssie (wydaje mi się nawet że wkurza ją ostatnio butelka albo nie smakuje jej mleko modyfikowane bo ostatnio często wypluwa smoka, wierci sie, odkręca i nie chce ssać a jak ją wezme do cyca to malo go nie połknie w całosci tak łapczywie ssie ). Produkcja mocno mi się przez to zwiększyła i na dzięń dzisiejszy chociaz odciąganie mleka w celu pobudzenia laktacji mi odeszło. Problem jest jeszcze w tym, że Natalka chce do cyca niemal bez przerwy i nie nadążam z produkcją. Przez to ona się znów wścieka a ja nic nie mogę zrobić. Moja Natalka tez jeszcze ma czasem zacisnięte piąstki, chociaz nie tak często. Zauważyłam u niej ostatnio, ze zaczęła im sie bacznie przyglądać - moze zacznie swiadomie chwytać? Może wiecie kiedy niemowlak powinien zacząć to robić? Aha, jesli chodzi o rączki to oprócz znienawidzonego przezemnie ssania kciuka Natalka często ostatnio pakuje palce do buzi i gryzie paluchy. Nieraz dziabnie sie tak mocno że aż zapłacze . Zastanawiam sie czy to nie pierwsza oznaka zblizajacego sie ząbkowania? Może zaczynają ją juz swędzieć dziąsła? Co o tym myslicie? |
|
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślałam, że będę ściagać i tak dotrwam do 6-ego miesiąca.. a tu figa Mleka coraz mniej. Ale będe ściagać dopóki całkiem nie zniknie, może chociaż te pierwsze trzy miesiace uda mi się pokarmić ją swoim mlekiem (zawsze to przeciwciała). Blondi ciesz się, że Natalka na nowo pokochała cyca - zazdroszczę Blondi, myślę że na ząbkowanie to jeszcze za wcześnie, chociaż córeczka koleżanki zaczęła ząbkować chyba w 4-tym miesiacu.. więc może to już to ![]() Ala dziś znowu przespała prawie cały dzień Zawsze jak Andrzej ma wolne Ala jest grzeczna jak baranek. A jak jestem sama cały dzień to wtedy pokazuje co potrafi :/Alabama śliczny synuś |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

Rosnie Niunia jak na drozdzach
. Moja Mala dostaje codziennie po 6 kropelek paje je Jej lyzeczka na pozatku sie krzywila pozniej jej posmakowaly ale czasami zdaza jej sie krzywic przy witaminkach . Wybredna ta moja alexandra 
cos niesamowitego!!tak bardzo mnie zauroczyly ze zdjecia ze nie wiem co jeszcze powiedziec
Nie traci na wadze, wszystko jest ok. Może lecieć z nią do lekarza?

, ale tak to jest jak sie dziecko dokarmia i mniej mleka sie produkuje