|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spóźniający się okres - wątek zbiorczy
Przeżywam to samo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Opiumalfa,trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Spóźniający się okres - wątek zbiorczy
okres jest
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Czy to możliwe,doradźcie!
Biore 3 opakowanie taletek antykoncepcyjnych,w trakcie drugiego kochalam sie z Moim Chlopcem,w przerwie dostalam okres,obfity 5-dniowy<Tego dnia co zwykle,czyli teoretycznie wsio powinno byc w porzadku>.Dodatkowo zabezpieczalismy sie prezerwatywa.Dzis wzielam ost tabletke z 3 opakowania,okres zawsze pojawia sie w piatek..czyli jeszcze pare dni.Ale ja po przeczytaniu na forum o mozliwosci bycia w ciazy i miesiaczkowania strasznie zaczelam sie denerwowac.Czy to mozliwe w moim przypadku?Zaczal mnie dzis brzuch bolec w dolnych partiach co mi sie nie zdazalo w ost miesiacach.MOze to wynik stresu..Doradzcie.Dziekuj e
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to możliwe,doradźcie!
Jak jest w twoim przypadku -nie wiem.Ale żadna antykoncepcja,ani tabletki ani prezerwatywa nie daje 100% pewności.
#245 |
Zakorzenienie
|
Jeśli brałaś tabletki zgodnie z zaleceniem,nie zapomniałaś o żadnej czy też nie spóźnialaś sie z ich braniem to nie masz się czym martwić
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
O zadnej tabletce nie zapomnialam,raz tylko wzielam pozniej o 3 godz,a tak pozactym to sie pilnowalam z ich regularnym braniem.POza tym hmm..tak po przejrzeniu doglebnie tutejszych watkow,pomyslalam ze juz wsz sie moge spodziewac:/I chyba lepiej zrobic test..tylko ze to tez jest stres
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Tabletki i prezerwatywa- nie wierzę w ciążę. A brzuch boli Cię, ponieważ się denerwujesz, uszy do góry, nic nie będzie
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Jej dziekuje za podniesienie na duchu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Bo tabletki dają pewnośc. Wystarczy w to uwierzyć. Nie zadręczaj się wątpliwościami, bo to tylko zepsuje Ci radość seksu. Prezerwatywa + tabletki anty? nie widzę tu możliwości wpadki (chociaż różne rzeczy się na tym świecie zdarzają), ale j od ponad roku zabezpieczam się tylko tabletkami i mamusia nie jestem. Głowa do góry, stres na bok!
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
![]()
A ja Cie rozumiem w 100%. Po narodzinach Synka łykałam tabsy i współzyłam. I pózniej gdy okres się spóźniał od razu miałam wizje bycia w ciązy. "Na pewno jestem w ciązy... Tylko jak ja sobie poradze... Synek będzie miał roczek a tu już drugie dziecko? Przeciez mam studia, prace... Nie dam rady tego wszystkiego pogodzić... ". Po prostu jeśli duzo się poczyta o "wpadkach", lub samemu się ją przezyje to wizje,że jesteś w ciązy będa Cie nekać. Ale nie można się tak zadręczać... U Ciebie bycie w ciązy jest mało prawdopodobne... Tabletki Anty... Prezerwatywa... No powiem szczerze... Plemniki Twojego partnera musiały by być jakieś... WYJĄTKOWE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zadomowienie
|
zób sobie test a watpliwości się rozwieją choc wyadje mi się mało prawdopodobne abyś była w ciaży !
pzdr asia26 ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Jej dziewczyny..i nic.Zawsze okres dostaje w piatki odkad biore tabletki!fakt jest jeszcze rano,ale zawsze mniej wiecej w tych godzinach dostawalam..
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
To wszystko przez nerwy.Na prawdę przy takim zabezpieczeniu(tabletki i prezerwatywa)szanse na ciąże są zerowe.To na pewno nie ciąża a stres lub przyczyną może być zła tolerancja tabletek.Rozluźnij się i nie wyczekuj na okres a na pewno wzystko będzie ok.Przez nerwy sama się blokujesz i spinasz i to może spowodować brak lub przesunięcie okresu.
Ja tabl anty biorę 7 lat i nie stosuję żadnej innej metody a nawet parę razy zdarzyło mi się przyjmować tabletkę z dużym opóźnieniem i...nic złego się nie zdarzyło Pozdrawiam i życzę więcej luzu.. Aha tabletki anty dają 99,9%pewności .A ten 0.01% to u kobiet które po prostu zapomniały wziąć tabletki pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Ok KObitki,okres jest..tylko jakis taki skromny a odkad biore tabletki jest raczej obfity..Hm..i znow mi to dalo do myslenia!Echh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Hej, ja zawsze dostaję w środę, w różnyc godzinach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
mam nieregularne miesiaczki , 18 kwietnia mialam normalny okres po czym 12 maja wystapilo u mnie plamienie. Nie biore tabletek antykoncepcyjnych.od wczoraj mniej wiecej czyli 30 maja bardzo bola mnie sutki. Prosze o pomoc co to oznacza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy!!!!!!!!!
ciąża?
tylko bezposredni kontakt z lekarzem wyjasni sytuacje. |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Wtajemniczenie
|
proponuję zrobić test ciążowy
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
jakies 2 lata temu spoznial mi sie okres 2 miesioace poszlam do ginekologa , nastraszyl mnie ale to byl tylko spozniajacy okres . Obecnie po jakims czasie po plamieniu bolal mnie jakos tak jeden jajnik. miesiaczki zawsze mialam bardzo obfite czy przy ciazy zawsze wystepuje podwyzszona temp. ciala?
|
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
hmm..nie napisalas czy wspolzylas z zabezpieczeniem czy bez. jesli wspołzyłas bez zabezpieczenia to mozliwa jest ciaza..chociaz chyba w czasie ciazy nie ma zadnego plamienia przed spodziewana miesiaczka..a wogole ja rowniez jak spodziewam sie miesiaczki to strasznie mnie bola sutki jak je sciskam na przyklad a potem bola mnie cale piersie wiec moze spoznia ci sie miesiaczka bo pewnie myslisz ze jestes w ciazy. I jak bys była wciazy to bys miala rownież inne objawy (chociaz kazdy organizm jest inny ) ale wystepuje temperatura powyzej 37 stopni, jest sie bardzo sennym i zmeczonym oraz mialabys rozpulchniona szyjke macicy..no i nudnosci..
|
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
spuzniajaca sie miesiaczka
witam mojej dziewczynie spuznia sie miesiaczka powinna miec 23.05. wczoraj zrobilismy test ciaznowy i nie pokazał zeby była w ciazy. Ją nic nie boli piesi, brzuch itp. I moje pytanie brzymi: CZY moze byc ona w ciaży?? I kiedu mozna spodziewac sie miesiaczki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: spuzniajaca sie miesiaczka
Cytat:
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Twoja dziewczyna wcale nie musi byc w ciazy. Mnie kiedys okres spoznial sie 2 tygodnie, mojej kolezance ponad miesiac. Pani ginekolog powiedziala mi, ze moglo to byc wywolane stresem lub brakiem jakiegos hormonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
Zapomniał bym ze zasami ale bardzo rzadko ja brzuch boli.
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
a zabezpieczaliscie sie czyms???
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
przewaznie tak ale zdazyło sie dwa razy bez prezerwatywy. Ale wtery pilnowałem sie
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
pilnowalem sie czyli ze co? stosunek przerywany mam rozumiec? no to wiesz ze to nie ejst metoda zabezpieczająca niestety
![]() ![]()
#270 |
Przyczajenie
|
witam ze to nie jest metoda ale... Co do strasu to koniec roku szkolnego i starania sie o oceny. I tak gdzies stras zaczol sie około 23.05. I czy to mozliwe zeby przesto tak długo spuzniała sie miesiaczka?? A co do testu zrobimy go po jutrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:12.