Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-26, 23:26   #241
Aliszcze
Zakorzenienie

Dot.: Spóźniający się okres - wątek zbiorczy

Przeżywam to samo własnie zaczął się 46 dzień cyklu a okresu ani widu ani słychu sexu nie uprawiałam od 3 miesięcy ( tyle trwa moja przerwa w braniu tabletek anty),jedynie petting,jednak zrobiłam sobie wczoraj test ciążowy dla uspokojenia nerwów (uspokoiłam się trochę bo test wyszedł negatywny ). Jutro zamierzam zgłosić się do mojego lekarza. Trochę się martwię, bo moje cykle bywają nieregularne jak nie biorę tabletek anty,no ale taka duza przerwa to już lekka przesada jedyne co mnie niepoki co uporczywy ból jajnika. Od ponad tygodnia mnie boli,nie jest to nieznośny ból ale takie uporczywe kłucie,niezależnie czy siedzę,leżę czy chodzę czy miewacie takie kłucia?czy może to byc oznaka zbliżajacej się miesiączki?obym dopchala się na wtorek do mojego lekarza

Opiumalfa,trzymam kciuki
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-01, 16:32   #242
Opiumalfa
Zakorzenienie

Dot.: Spóźniający się okres - wątek zbiorczy

okres jest luteina pomogła
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-03, 20:56   #243
Balbinka85
Raczkowanie

Czy to możliwe,doradźcie!

Biore 3 opakowanie taletek antykoncepcyjnych,w trakcie drugiego kochalam sie z Moim Chlopcem,w przerwie dostalam okres,obfity 5-dniowy<Tego dnia co zwykle,czyli teoretycznie wsio powinno byc w porzadku>.Dodatkowo zabezpieczalismy sie prezerwatywa.Dzis wzielam ost tabletke z 3 opakowania,okres zawsze pojawia sie w piatek..czyli jeszcze pare dni.Ale ja po przeczytaniu na forum o mozliwosci bycia w ciazy i miesiaczkowania strasznie zaczelam sie denerwowac.Czy to mozliwe w moim przypadku?Zaczal mnie dzis brzuch bolec w dolnych partiach co mi sie nie zdazalo w ost miesiacach.MOze to wynik stresu..Doradzcie.Dziekuj e
Balbinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-03, 21:04   #244
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: Czy to możliwe,doradźcie!

Jak jest w twoim przypadku -nie wiem.Ale żadna antykoncepcja,ani tabletki ani prezerwatywa nie daje 100% pewności.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-03, 21:37   #245
Aliszcze
Zakorzenienie

Jeśli brałaś tabletki zgodnie z zaleceniem,nie zapomniałaś o żadnej czy też nie spóźnialaś sie z ich braniem to nie masz się czym martwić biorę z przerwami 6 lat tabletki. Często mam przez kilka miesięcy okresy "jak w zegarku" a tu nagle dostaje 2 dni później lub wcześniej,mimo,ze łykam tabletki okres okresowi nierówny,nawet jak się bierze tabletki nie martw się a ból brzucha może mieć róznorakie przyczyny
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-03, 21:55   #246
Balbinka85
Raczkowanie

O zadnej tabletce nie zapomnialam,raz tylko wzielam pozniej o 3 godz,a tak pozactym to sie pilnowalam z ich regularnym braniem.POza tym hmm..tak po przejrzeniu doglebnie tutejszych watkow,pomyslalam ze juz wsz sie moge spodziewac:/I chyba lepiej zrobic test..tylko ze to tez jest stresNarazie czekam do piatku,do okresu.
Stary 2006-04-03, 22:00   #247
Sovilo
Zakorzenienie

Tabletki i prezerwatywa- nie wierzę w ciążę. A brzuch boli Cię, ponieważ się denerwujesz, uszy do góry, nic nie będzie
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-03, 22:15   #248
Balbinka85
Raczkowanie

Jej dziekuje za podniesienie na duchuAle sila rzeczy..serio zaczelam myslec nad tym jak oduczyc sie takie paniki,czy WY tez tak macie?czujecie wciaz to ryzyko,zero pewnosci?Wrr..Myslalam ze tabletki ja daja..
Stary 2006-04-03, 23:42   #249
tutusia
Rozeznanie

Bo tabletki dają pewnośc. Wystarczy w to uwierzyć. Nie zadręczaj się wątpliwościami, bo to tylko zepsuje Ci radość seksu. Prezerwatywa + tabletki anty? nie widzę tu możliwości wpadki (chociaż różne rzeczy się na tym świecie zdarzają), ale j od ponad roku zabezpieczam się tylko tabletkami i mamusia nie jestem. Głowa do góry, stres na bok!
tutusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-04, 08:09   #250
kasieńka:)
Rozeznanie

Wink Dot.: Czy to możliwe,doradźcie!

A ja Cie rozumiem w 100%. Po narodzinach Synka łykałam tabsy i współzyłam. I pózniej gdy okres się spóźniał od razu miałam wizje bycia w ciązy. "Na pewno jestem w ciązy... Tylko jak ja sobie poradze... Synek będzie miał roczek a tu już drugie dziecko? Przeciez mam studia, prace... Nie dam rady tego wszystkiego pogodzić... ". Po prostu jeśli duzo się poczyta o "wpadkach", lub samemu się ją przezyje to wizje,że jesteś w ciązy będa Cie nekać. Ale nie można się tak zadręczać... U Ciebie bycie w ciązy jest mało prawdopodobne... Tabletki Anty... Prezerwatywa... No powiem szczerze... Plemniki Twojego partnera musiały by być jakieś... WYJĄTKOWE
kasieńka:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-04, 18:23   #251
asia26
Zadomowienie

GG do asia26 Send a message via Skype™ to asia26

zób sobie test a watpliwości się rozwieją choc wyadje mi się mało prawdopodobne abyś była w ciaży !

pzdr
asia26
asia26 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-04-07, 08:54   #252
Balbinka85
Raczkowanie

Jej dziewczyny..i nic.Zawsze okres dostaje w piatki odkad biore tabletki!fakt jest jeszcze rano,ale zawsze mniej wiecej w tych godzinach dostawalam..
Stary 2006-04-07, 11:36   #253
kasiasiar
Zakorzenienie

To wszystko przez nerwy.Na prawdę przy takim zabezpieczeniu(tabletki i prezerwatywa)szanse na ciąże są zerowe.To na pewno nie ciąża a stres lub przyczyną może być zła tolerancja tabletek.Rozluźnij się i nie wyczekuj na okres a na pewno wzystko będzie ok.Przez nerwy sama się blokujesz i spinasz i to może spowodować brak lub przesunięcie okresu.
Ja tabl anty biorę 7 lat i nie stosuję żadnej innej metody a nawet parę razy zdarzyło mi się przyjmować tabletkę z dużym opóźnieniem i...nic złego się nie zdarzyło
Pozdrawiam i życzę więcej luzu..
Aha tabletki anty dają 99,9%pewności .A ten 0.01% to u kobiet które po prostu zapomniały wziąć tabletki
pozdrawiam
kasiasiar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 11:53   #254
Taverney
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Balbinka85
Jej dziewczyny..i nic.Zawsze okres dostaje w piatki odkad biore tabletki!fakt jest jeszcze rano,ale zawsze mniej wiecej w tych godzinach dostawalam..
Balbinko, nie denerwuj się tak zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, ale jak się będziesz tak stresować, to możesz trochę opóźnić krwawienie i jeszcze bardziej się zdenerwujesz. Nie wygląda mi to na możliwość ciąży, poczekaj spokojnie, pomyśl sobie, że niec złego się nie stało Czekaj spokojnie.
Taverney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-04-07, 18:17   #255
Balbinka85
Raczkowanie

Ok KObitki,okres jest..tylko jakis taki skromny a odkad biore tabletki jest raczej obfity..Hm..i znow mi to dalo do myslenia!Echh

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-04-07, 19:20   #256
Sovilo
Zakorzenienie

Hej, ja zawsze dostaję w środę, w różnyc godzinach A że Twój jest skąpy... Kobietanie jest szwajcarskim zegarkiem
Sovilo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 10:03   #257
nomini21
Przyczajenie

Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3

mam nieregularne miesiaczki , 18 kwietnia mialam normalny okres po czym 12 maja wystapilo u mnie plamienie. Nie biore tabletek antykoncepcyjnych.od wczoraj mniej wiecej czyli 30 maja bardzo bola mnie sutki. Prosze o pomoc co to oznacza?
nomini21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 10:23   #258
paula78
Zakorzenienie

Dot.: pomocy!!!!!!!!!

ciąża?
tylko bezposredni kontakt z lekarzem wyjasni sytuacje.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 10:35   #259
sylwia.gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez paula78
ciąża?
tylko bezposredni kontakt z lekarzem wyjasni sytuacje.
dokladnie to co pisze paula78-nie zdiagnozujemy Cię przez internet...
sylwia.gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 10:49   #260
marcelina73
Wtajemniczenie

proponuję zrobić test ciążowy
marcelina73 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 11:23   #261
nomini21
Przyczajenie

jakies 2 lata temu spoznial mi sie okres 2 miesioace poszlam do ginekologa , nastraszyl mnie ale to byl tylko spozniajacy okres . Obecnie po jakims czasie po plamieniu bolal mnie jakos tak jeden jajnik. miesiaczki zawsze mialam bardzo obfite czy przy ciazy zawsze wystepuje podwyzszona temp. ciala?
nomini21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-05-31, 12:36   #262
Beata87
Raczkowanie

hmm..nie napisalas czy wspolzylas z zabezpieczeniem czy bez. jesli wspołzyłas bez zabezpieczenia to mozliwa jest ciaza..chociaz chyba w czasie ciazy nie ma zadnego plamienia przed spodziewana miesiaczka..a wogole ja rowniez jak spodziewam sie miesiaczki to strasznie mnie bola sutki jak je sciskam na przyklad a potem bola mnie cale piersie wiec moze spoznia ci sie miesiaczka bo pewnie myslisz ze jestes w ciazy. I jak bys była wciazy to bys miala rownież inne objawy (chociaz kazdy organizm jest inny ) ale wystepuje temperatura powyzej 37 stopni, jest sie bardzo sennym i zmeczonym oraz mialabys rozpulchniona szyjke macicy..no i nudnosci..
Beata87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 14:46   #263
ciekawy
Przyczajenie

spuzniajaca sie miesiaczka

witam mojej dziewczynie spuznia sie miesiaczka powinna miec 23.05. wczoraj zrobilismy test ciaznowy i nie pokazał zeby była w ciazy. Ją nic nie boli piesi, brzuch itp. I moje pytanie brzymi: CZY moze byc ona w ciaży?? I kiedu mozna spodziewac sie miesiaczki.
ciekawy jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2006-06-02, 15:17   #264
Fresa
Zakorzenienie

Dot.: spuzniajaca sie miesiaczka

Cytat:
Napisane przez ciekawy
I kiedu mozna spodziewac sie miesiaczki.
Tego nie wie nikt,a już na pewno my nie znamy odowiedzi na to pytanie.A w ciąży może być jak najbardziej-czasem test wychodzi negatywnie ,a okazuje się ,że dziewczyna jednak jest w ciąży .Warto powtórzyć test i zapisać się do ginekologa.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 15:38   #265
sylwia_p123
Raczkowanie

Twoja dziewczyna wcale nie musi byc w ciazy. Mnie kiedys okres spoznial sie 2 tygodnie, mojej kolezance ponad miesiac. Pani ginekolog powiedziala mi, ze moglo to byc wywolane stresem lub brakiem jakiegos hormonu.
sylwia_p123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 16:24   #266
ciekawy
Przyczajenie

Zapomniał bym ze zasami ale bardzo rzadko ja brzuch boli.
Stary 2006-06-02, 17:51   #267
czuczenka
Zakorzenienie

a zabezpieczaliscie sie czyms???

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2006-06-02, 20:19   #268
ciekawy
Przyczajenie

przewaznie tak ale zdazyło sie dwa razy bez prezerwatywy. Ale wtery pilnowałem sie
Stary 2006-06-02, 20:54   #269
czuczenka
Zakorzenienie

pilnowalem sie czyli ze co? stosunek przerywany mam rozumiec? no to wiesz ze to nie ejst metoda zabezpieczająca niestety no ciezko cokolwiek powiedziec , przeciez nie jestesmy lekarzami, niech dziewczyna zrobi test jeszcze raz... i wybierze sie do ginekologa a moze jakies stresy miala dziewczyna co spowodowalo opóźnienie miesiączki??

Już Pani Licencjat
teraz sie MaGistRuje
5-ty rok na Wizażu

DUKAM
czuczenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-06-02, 21:24   #270
ciekawy
Przyczajenie

witam ze to nie jest metoda ale... Co do strasu to koniec roku szkolnego i starania sie o oceny. I tak gdzies stras zaczol sie około 23.05. I czy to mozliwe zeby przesto tak długo spuzniała sie miesiaczka?? A co do testu zrobimy go po jutrze.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości