|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spóźniający się okres - wątek zbiorczy
Przeżywam to samo
własnie zaczął się 46 dzień cyklu a okresu ani widu ani słychu sexu nie uprawiałam od 3 miesięcy ( tyle trwa moja przerwa w braniu tabletek anty),jedynie petting,jednak zrobiłam sobie wczoraj test ciążowy dla uspokojenia nerwów (uspokoiłam się trochę bo test wyszedł negatywny ). Jutro zamierzam zgłosić się do mojego lekarza. Trochę się martwię, bo moje cykle bywają nieregularne jak nie biorę tabletek anty,no ale taka duza przerwa to już lekka przesada jedyne co mnie niepoki co uporczywy ból jajnika. Od ponad tygodnia mnie boli,nie jest to nieznośny ból ale takie uporczywe kłucie,niezależnie czy siedzę,leżę czy chodzę czy miewacie takie kłucia?czy może to byc oznaka zbliżajacej się miesiączki?obym dopchala się na wtorek do mojego lekarza Opiumalfa,trzymam kciuki
|
|
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Spóźniający się okres - wątek zbiorczy
okres jest
luteina pomogła
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Czy to możliwe,doradźcie!
Biore 3 opakowanie taletek antykoncepcyjnych,w trakcie drugiego kochalam sie z Moim Chlopcem,w przerwie dostalam okres,obfity 5-dniowy<Tego dnia co zwykle,czyli teoretycznie wsio powinno byc w porzadku>.Dodatkowo zabezpieczalismy sie prezerwatywa.Dzis wzielam ost tabletke z 3 opakowania,okres zawsze pojawia sie w piatek..czyli jeszcze pare dni.Ale ja po przeczytaniu na forum o mozliwosci bycia w ciazy i miesiaczkowania strasznie zaczelam sie denerwowac.Czy to mozliwe w moim przypadku?Zaczal mnie dzis brzuch bolec w dolnych partiach co mi sie nie zdazalo w ost miesiacach.MOze to wynik stresu..Doradzcie.Dziekuj e
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to możliwe,doradźcie!
Jak jest w twoim przypadku -nie wiem.Ale żadna antykoncepcja,ani tabletki ani prezerwatywa nie daje 100% pewności.
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli brałaś tabletki zgodnie z zaleceniem,nie zapomniałaś o żadnej czy też nie spóźnialaś sie z ich braniem to nie masz się czym martwić
biorę z przerwami 6 lat tabletki. Często mam przez kilka miesięcy okresy "jak w zegarku" a tu nagle dostaje 2 dni później lub wcześniej,mimo,ze łykam tabletki okres okresowi nierówny,nawet jak się bierze tabletki nie martw się a ból brzucha może mieć róznorakie przyczyny
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
O zadnej tabletce nie zapomnialam,raz tylko wzielam pozniej o 3 godz,a tak pozactym to sie pilnowalam z ich regularnym braniem.POza tym hmm..tak po przejrzeniu doglebnie tutejszych watkow,pomyslalam ze juz wsz sie moge spodziewac:/I chyba lepiej zrobic test..tylko ze to tez jest stres
Narazie czekam do piatku,do okresu.
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Tabletki i prezerwatywa- nie wierzę w ciążę. A brzuch boli Cię, ponieważ się denerwujesz, uszy do góry, nic nie będzie
|
|
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
Jej dziekuje za podniesienie na duchu
Ale sila rzeczy..serio zaczelam myslec nad tym jak oduczyc sie takie paniki,czy WY tez tak macie?czujecie wciaz to ryzyko,zero pewnosci?Wrr..Myslalam ze tabletki ja daja..
|
|
|
|
#249 |
|
Rozeznanie
|
Bo tabletki dają pewnośc. Wystarczy w to uwierzyć. Nie zadręczaj się wątpliwościami, bo to tylko zepsuje Ci radość seksu. Prezerwatywa + tabletki anty? nie widzę tu możliwości wpadki (chociaż różne rzeczy się na tym świecie zdarzają), ale j od ponad roku zabezpieczam się tylko tabletkami i mamusia nie jestem. Głowa do góry, stres na bok!
|
|
|
|
#250 |
|
Rozeznanie
|
A ja Cie rozumiem w 100%. Po narodzinach Synka łykałam tabsy i współzyłam. I pózniej gdy okres się spóźniał od razu miałam wizje bycia w ciązy. "Na pewno jestem w ciązy... Tylko jak ja sobie poradze... Synek będzie miał roczek a tu już drugie dziecko? Przeciez mam studia, prace... Nie dam rady tego wszystkiego pogodzić... ". Po prostu jeśli duzo się poczyta o "wpadkach", lub samemu się ją przezyje to wizje,że jesteś w ciązy będa Cie nekać. Ale nie można się tak zadręczać... U Ciebie bycie w ciązy jest mało prawdopodobne... Tabletki Anty... Prezerwatywa... No powiem szczerze... Plemniki Twojego partnera musiały by być jakieś... WYJĄTKOWE
|
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
zób sobie test a watpliwości się rozwieją choc wyadje mi się mało prawdopodobne abyś była w ciaży !
pzdr asia26
|
|
|
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Jej dziewczyny..i nic.Zawsze okres dostaje w piatki odkad biore tabletki!fakt jest jeszcze rano,ale zawsze mniej wiecej w tych godzinach dostawalam..
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
To wszystko przez nerwy.Na prawdę przy takim zabezpieczeniu(tabletki i prezerwatywa)szanse na ciąże są zerowe.To na pewno nie ciąża a stres lub przyczyną może być zła tolerancja tabletek.Rozluźnij się i nie wyczekuj na okres a na pewno wzystko będzie ok.Przez nerwy sama się blokujesz i spinasz i to może spowodować brak lub przesunięcie okresu.
Ja tabl anty biorę 7 lat i nie stosuję żadnej innej metody a nawet parę razy zdarzyło mi się przyjmować tabletkę z dużym opóźnieniem i...nic złego się nie zdarzyło Pozdrawiam i życzę więcej luzu.. Aha tabletki anty dają 99,9%pewności .A ten 0.01% to u kobiet które po prostu zapomniały wziąć tabletki pozdrawiam |
|
|
|
#254 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, ale jak się będziesz tak stresować, to możesz trochę opóźnić krwawienie i jeszcze bardziej się zdenerwujesz. Nie wygląda mi to na możliwość ciąży, poczekaj spokojnie, pomyśl sobie, że niec złego się nie stało Czekaj spokojnie.
|
|
|
|
|
#255 |
|
Raczkowanie
|
Ok KObitki,okres jest..tylko jakis taki skromny a odkad biore tabletki jest raczej obfity..Hm..i znow mi to dalo do myslenia!Echh
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, ja zawsze dostaję w środę, w różnyc godzinach
A że Twój jest skąpy... Kobietanie jest szwajcarskim zegarkiem
|
|
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz.3
mam nieregularne miesiaczki , 18 kwietnia mialam normalny okres po czym 12 maja wystapilo u mnie plamienie. Nie biore tabletek antykoncepcyjnych.od wczoraj mniej wiecej czyli 30 maja bardzo bola mnie sutki. Prosze o pomoc co to oznacza?
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: pomocy!!!!!!!!!
ciąża?
tylko bezposredni kontakt z lekarzem wyjasni sytuacje. |
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#260 |
|
Wtajemniczenie
|
proponuję zrobić test ciążowy
|
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
jakies 2 lata temu spoznial mi sie okres 2 miesioace poszlam do ginekologa , nastraszyl mnie ale to byl tylko spozniajacy okres . Obecnie po jakims czasie po plamieniu bolal mnie jakos tak jeden jajnik. miesiaczki zawsze mialam bardzo obfite czy przy ciazy zawsze wystepuje podwyzszona temp. ciala?
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
hmm..nie napisalas czy wspolzylas z zabezpieczeniem czy bez. jesli wspołzyłas bez zabezpieczenia to mozliwa jest ciaza..chociaz chyba w czasie ciazy nie ma zadnego plamienia przed spodziewana miesiaczka..a wogole ja rowniez jak spodziewam sie miesiaczki to strasznie mnie bola sutki jak je sciskam na przyklad a potem bola mnie cale piersie wiec moze spoznia ci sie miesiaczka bo pewnie myslisz ze jestes w ciazy. I jak bys była wciazy to bys miala rownież inne objawy (chociaz kazdy organizm jest inny ) ale wystepuje temperatura powyzej 37 stopni, jest sie bardzo sennym i zmeczonym oraz mialabys rozpulchniona szyjke macicy..no i nudnosci..
|
|
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
spuzniajaca sie miesiaczka
witam mojej dziewczynie spuznia sie miesiaczka powinna miec 23.05. wczoraj zrobilismy test ciaznowy i nie pokazał zeby była w ciazy. Ją nic nie boli piesi, brzuch itp. I moje pytanie brzymi: CZY moze byc ona w ciaży?? I kiedu mozna spodziewac sie miesiaczki.
|
|
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: spuzniajaca sie miesiaczka
Cytat:
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
Twoja dziewczyna wcale nie musi byc w ciazy. Mnie kiedys okres spoznial sie 2 tygodnie, mojej kolezance ponad miesiac. Pani ginekolog powiedziala mi, ze moglo to byc wywolane stresem lub brakiem jakiegos hormonu.
|
|
|
|
#266 |
|
Przyczajenie
|
Zapomniał bym ze zasami ale bardzo rzadko ja brzuch boli.
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
a zabezpieczaliscie sie czyms???
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
przewaznie tak ale zdazyło sie dwa razy bez prezerwatywy. Ale wtery pilnowałem sie
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
pilnowalem sie czyli ze co? stosunek przerywany mam rozumiec? no to wiesz ze to nie ejst metoda zabezpieczająca niestety
no ciezko cokolwiek powiedziec , przeciez nie jestesmy lekarzami, niech dziewczyna zrobi test jeszcze raz... i wybierze sie do ginekologa a moze jakies stresy miala dziewczyna co spowodowalo opóźnienie miesiączki??
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
witam ze to nie jest metoda ale... Co do strasu to koniec roku szkolnego i starania sie o oceny. I tak gdzies stras zaczol sie około 23.05. I czy to mozliwe zeby przesto tak długo spuzniała sie miesiaczka?? A co do testu zrobimy go po jutrze.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:18.

własnie zaczął się 46 dzień cyklu a okresu ani widu ani słychu
). Jutro zamierzam zgłosić się do mojego lekarza. Trochę się martwię, bo moje cykle bywają nieregularne jak nie biorę tabletek anty,no ale taka duza przerwa to już lekka przesada

zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, ale jak się będziesz tak stresować, to możesz trochę opóźnić krwawienie i jeszcze bardziej się zdenerwujesz. Nie wygląda mi to na możliwość ciąży, poczekaj spokojnie, pomyśl sobie, że niec złego się nie stało