|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowo - majowe:)))
Meczy mnie potworna zgaga, chociaż nie wiem czy to zgaga, bo takowej chyba nigdy nie miałam. W każdy mrazie drapie mnie w gardle, w przełyku, takie jakieś dziwne uczucie, jakby kwaśne, na pewno nie zapalenie gardła czy coś. Zauważyłam, ze za każdym razem, jak wypije herbate owocową, ale najgorsze jest to ,ze po jabłkach, a ja bez nich życ nie umiem! Musze dziennie 2-3 zjeść! Co to moze być?
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem to zgaga,choć sama na na szczęscie , tego nie przeżyłam.
Jesli chodzi o imiona, jak Wam się podoba: Dominika, Beata lub Natalia ewentualnie Szymon albo Krzysztof . Mam pytanie : czujecie już ruchy? |
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny! Wczoraj byłam u lekarza i prawdopodobnie będę miała córeczkę! A wszyscy w rodzinie nastawili się już na chłopca (i u mnie i u TŻ w najmłodszym pokoleniu są same dziewczynki więc przydałby się jakiś facet).
Niedługo wybieram się na usg trówymiarowe. Jeśli któraś z Was też się wybiera to radzę dobrze poszukać, bo u mnie w jednym szpitalu kosztuje 250zł, a w innym 50zł . Nie wiem skąd te różnice w cenach...Na początku stycznia zaczynam szkołę rodzenia, trwa 2 miesiące, więc do porodu się wyrobię. Co do wagi to też mam problem, zawsze byłam szczupła, a teraz przytyłam już 5 kg. Ale ja będę miała silną motywację do schudnięcia-w sierpniu mam ślub (mój własny ), więc muszę jakoś wyglądać.Mnie też męczy zgaga, szczególnie wieczorem i w nocy. Ratuję się miętowymi cukierkami i herbatkami, a lekarz pozwolił mi brać manti. Pozdrawiam-ja i moja Julcia (chyba ).
|
|
|
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brzucho też już sporo urósł ale spodnie ciążowe które kupiłam są wciąż za duże, na szczęście mam jeszcze 2 pary dzinsów w które wchodzę bez problemu bo są stretchowe.
W grudniu w końcu idę na USG bo mój lekarz jest na urlopie właśnie do końca listopada. Zacznę wtedy 22 tydzień, mam nadzieję że dziecko okaże się łaskawe i pokaże co tam ma .Co do wagi 2,5kg przed obiadem a 3 po na plusie heh, chyba nie jest tak źle. Kupiliśmy juz laktator bo wracam do pracy we wrześniu, wózek i kilka ubranek z allegro. Porównując ceny sklepowe z Allegro, no cóż, wydaje mi się zdecydowanie większość rzeczy bardziej opłaca się kupić właśnie tam (mam na myśli te "większe" finansowo zakupy typu właśnie laktator). Przy drugim dziecku pewnie macie to już z głowy, ja nadal zastanawiam się co będzie nam potrzebne. Edytowane przez Mariqa Czas edycji: 2006-11-22 o 23:01 |
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Co do zgagi to na szczescie nie mialam ale mozliwe, ze to co czujesz Meme to wlasnie to..
Marandi co do imionek to mi sie z Twoich propozycji podoba najbardziej Dominika i Szymuś ![]() jak bede miec syna to moze tez bedzie mial tak na imie.. choc zastanawiamy sie jeszcze nad Miłoszem a dziewczynka to: Amelka, Bianka, Lena lub Kalina mamy trudny wybór![]() a co do ruchów to ja nie jestem na 100% pewna, ze to to ale czuje takie delikatne pukniecia, takie pekajace baloniki i czasami takie smieszne laskotanie w brzuszku mam nadzieje, ze dostane szybko juz tego kopa bo za 2 dni koncze 20 tydz. wiec do dziela![]() Pyciaczek gratuluje córuni moj mały łobuz nie chce pokazac co ma miedzy nóżkami (moze za 2tyg. odkryje przed nami swa tajemnice![]() Gosik widze, ze juz masz troszke pokupowane, ja to nie ma nic.. a tak mnie kusi, zeby juz cos pokupowac ![]() Dziewczyny poróbcie sobie ticersy przynajmniej bedziemy wiedzialy, ktora jest w ktorym tygodniu
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam ale albo to źle robię albo na wizażu nie można stosować obrazków jako podpisów i pokazywał mi się tylko link.
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zadomowienie
|
to dobrze Ci sie pojawialo.. ja tez mam tylko link
wiec wklejaj go do podpisu
|
|
|
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
była ze 2 tygodnie temu możliwosć załączenia obrazka do podpisu, ale po okresie próbnym Admin zrezygnował z tej opcji
![]() Suwaczek z pewnością się nie wyświetli, wizaż ma za małą moc serwera, by uruchomić odpowiednie kody.
|
|
|
#249 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do imion...
Imię Lena o dkiedy pamiętam mi się podoba, ale nie dam tak, bo koleżanka z pracy tak nazwała swoja córeczkę. Mi podobaja się: Nadia i Pola dla dziewczynek, a dla chłopca Olek. Mojemu mężowi nie bardzo podchodzą te imiona, zwłaszcza Pola . Ale jeszcze tak na poważnie nie rozmawialiśmy o imionach. Mamy jeszcze czas.Dziś albo mi się wydawało albo poczułam, ruch, tak jakby wypychało nóżkę. Tym bardziej, że za chwilę poczułam to samo w tym samym miejscu . To chyba było to bo było dziwnie, dziwnie przyjemnie |
|
|
|
|
#250 |
|
Zadomowienie
|
Jesli bedzie dziewczynka: Kinga, Martyna albo Małgorzata. Czuje, ze bedzie dzioucha, przynajmnije tak sobie wmawiam!
Dla chłopca nic nie mamy, jakos chłopca tym razem nie biorę pod uwagę. w zeszłej ciaży tez tak było: nawet nie zastanwailismy sie nad zenskim imieniem - od samego początku czułam że bedzei chłop - i jest! W pon. mam wizyte i gina, i mam nadzieje że tym razem coś nie cos sie dowiem o moim baby,głównie chodzi mi o płeć!!! Bo normalnie oszaleje z ciekwosći! A co do ruchów, to u mnie juz coś zaczyna "bulgotać i przelwwać się" ale o kopniaka raczej jeszcze kawałek.
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie wymienione przez was wyzej imiona bardzo mi sie podobają
|
|
#252 |
|
Zadomowienie
|
u mnie dzis maluszek rozchulal sie na dobre chyba.. dzis znwou czulam kopniaczki caly czas w tym samym miesjcu.. jak przykladalm reke to przestawal a potem w nia uderzal tak mi sie wydawalo
a nawet lekko bylo juz widac jak mi sie cos tam rusza wlansie w miejscu gdzie dostalam kopY jak sie ciesze, bo juz sie zaczynalam martwic, ze 20 skonczony a kopow nie ma a tu niespodzianka
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już pisałam tyle, że nie wiem czy w tym wątku. Dziewczynka Maja (opcjonalnie Martyna ale TŻ chce koniecznie te pierwszą propozycję) a chłopak Mikołaj.
Połowie znajomych nie podoba się albo jedno albo drugie. Ja nie czuję kopniaków, tylko takie bulgotanie w brzuchu jakby mi się gazy zbierały, z tego co wyczytałam to właśnie młody się tak gimnastykuje. Szaleje szczególnie wieczorem kiedy się położę na wznak, śmieszne uczucie tym bardziej że rusza się jak szaleniec .
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Mi sie podoba i jedno i drugie, chłopcu zawsze chiałąm dać Mikołaj, tylko mój tż jakis nie ten teges pod tym wzgledem
,a na Maje to zauważyłam ostatnio jakas moda.
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
U mnie z Mikołajem bylo podobnie, mojemu tz tez sie nie podbalo..
ahh coz za faceci z nich
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zadomowienie
|
Gosik tak to jest na poczatku z tymi dzieciaczkami, ruchy najpierw sa jak odglosy z jelit:P
a pozniej to jak dostaniesz kopa tak wspomnisz jak fajnie bylo jak tylko bulkało ![]() Ja juz jestem w 34 tc i moj Cezary tak kopie mnie strasznie ze w nocy spac nie moge, cale szczescie ze pomaga glaskanie i malutki sie uspokaja
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
Ja dziś idę na usg genetyczne i mam nadzieję, że zobaczę co tam jest za Dzidziuś.
Kopniaki czuję wyraźnie, choć od wczoraj prawie cały czas cisza ![]() CO do imion do dla dziewczynki chciałam: Ismena, ewentualnie Aida, Oktawia, Oliwia; dla chłopca Kubuś, Artur lub Seweryn. Zgagę mam b.często, piję wtedy pepsi lub miętkę-trochę pomaga
|
|
|
#258 |
|
Zadomowienie
|
Czym jest usg genetyczne?
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
USG genetyczne to usg z bardzo duza dokladnoscia, moze wykryc wady plodu i jest robione na czulym pozadnym sprzecie. Tez na takowym bylam, jedno badanie kosztowalo mnie 150 zl ale teraz mam nagrane wszystko na kasecie i kiedy chce moge sobie spojrzec na Czarka, niesamowicie fajna sprawa z takim nagraniem
Na badaniu w 13 tygodniu doktor juz wiedzial ze to bedzie chlopczyk, wiec to raczej dobra rzecz
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że chociaż wam podoba się Maja, u nas jakoś to imię nie jest popularne ( na szczęście). Mi też w 14 tygodniu lekarz przepowiedział chłopaka, ale zobaczymy za jakieś 2 tygodnie.
Co do Mikołaja to z ta myślą oswajałam TŻta od początku naszej znajomości i teraz twierdzi, że jemu się to imię zawsze podobało, nie będę go wyprowadzać z błędu .
|
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
A ja nie czuję jeszcze ruchów
Poza tym od wczoraj mam jakieś plamienia , jesli do jutra się nasilą będę musiała iśc do lekarza.A czy któraś z Was ma takie takie uczucie ucisku w podbrzuszu? Byłam u lekarza tydzien temu i było wszystko ok, ale zglosiłam ten ucisk w podbrzuszu i kazał kupic no-spę. Poza tym biorę jeszcze Luteinę. Khuna - fajne imiona wymysliłaś dla dziewczynek. Podobają mi się ,ale sama nie miałabym odwagi nazwać córki Ismena ani Aida, szczególnie, że w połączeniu z moim nazwiskiem brzmiało by to po prostu śmiesznie. Czekamy na wyniki Twojego badania genetycznego. Ja też idę 20 grudnia. Gosik - a jaki kupiłaś wózek? Myśmy sprzedali nasz stary wózek po synku i teraz musimy kupic nowy. Mam tylko zwykłą spacerówkę. Pyciaczek - gratuluję córeczki. Tez marzę o dziewczynce Mój synek ostatnio bardzo interesuje się Dzidziusiem w moim brzuchu i wczoraj mówił do niego przez moje usta. Musiałam otworzyć usta i wtedy on do niego wołał : "co tam robisz?!! " ![]() Pozdrawiam i bięgnę po Małego do przedszkola. |
|
|
|
|
#262 |
|
Zadomowienie
|
kurcze napisalam wiadomosc i ja wcielo
wrrr.Marandi juz sobie wyobrazam jak Twoj synus tak rozmawia z dzidzia smiesznie musialo to wygldac![]() a co do tych plamien to ja juz bym biegla do lekarza taka juz jestem.. a jesli chodzi o ten ucisk w podbrzuszu to ja chyba mialam co innego.. bo mi strasznie twardnial brzuszek.. bralam na to luteine, nospe i magnez.. na szczescie powoli to ustepuje.. a co do plci to ja czuje, ze w moim brzuszku plywa mala ksiezniczka ciekawe na ile sprawdzi sie moja kobieca intuicja
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
Ja też powinna brac Luteinę...juz od jakiś 2.5 tyg. i wzięłam moze 2-3 tabletki...kompletnie zapominam o "prochach", jedyce co biore to Folik,a miałam juz kupić witaminy dla kobit w ciaży...moze jutro wreszcie to zrobię....A luteine na bóle w podbrzuszu, jak przy okresie i n skurcze. Ale jak tylko ja kupiłam to mi "w tajemnieczy sposób" przeszło...no moze nie do końca...ale mniej mnie to meczy. A co do plamień, to też bym poszła do lekarza, zwłszcza, jeśli się nasilą.
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
Wózek kupilismy taki 2 w 1,12 kg, firmy ani modelu nie pamiętam jakiej bo na razie stoi u mojego w pracy, dowiezie go w poniedziałek jak wróci. Wygląda dość porządnie.
Niektórzy nam doradzali właśnie ten typ, inni mówili żeby nie kupować 2w1, no cóż zobaczymy jak się sprawdzi, najwyżej kupimy drugi i tyle. Co do pigułek to ja też ciągle o nich zapominam, chociaż na lodówce i w komórce mam zapisane żeby je brać. Alarm się włącza, ja go wyłączam...
|
|
|
|
|
#265 |
|
Raczkowanie
|
hehe, mi też po głowie chodzi Lena bądź Pola. muszę jeszcze wymyśleć coś dla chłopca, bo mój mąż chce koniecznie - jeśli będzie chłopiec - imię Leon! mi się podoba Igor, ale już jest taki chłopiec w kręgu bliskich znajomych
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zadomowienie
|
My z mężem nie możemy dogadać się co do imienia. Dla dziewczynki myślałam o Krystyna - tak mają na imię obie przyszłe babcie, ale jeszcze nie wiem(y). Co do imienia dla chłopaka, to mąż chciałby Andrzej (jego imię), ale ja nie chcę. Nie mam swojego typu - wiem tylko jak nie chcę nazwać maleństwa. Ostatnio wszystkie rozmowy na temat imienia mąż ucina, śmieje się, że dziecko sobie samo wybierze imię i nam powie
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Gosik, my tez mamy wózek 2w1 czyli głeboko spacerowy i uważam ze to najlespzy wybór, a wózek po porstu sprawdza sie w kazdej sytuacji. Po 1 kiedy rodziłam zimie i Fifek był malutki spokojnie jeździł w głębokim, a kiedy pzryszła juz wiosna i lato i próbował siadac a zaczła to robic bardzo szybko nie musielismy kupować na gwałtu rety spacerówki, tylko podnosiliśmy oparcie wózka. A jak sie zmeczył to cyk i znowu leżymy!Poza tym w sklepie, w którym kupwalismy wózek doradzono nam, ze dziecko powinno mieć skończony rok, zeby spokojnie, bezpiecznie i wygodnie siedzieć w spacerówce z prawdziwego zdarzenia. Ja uwazam ,ze dobrego wybory dokonaliscie.
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Wróciłam właśnie z usg genetycznego. Dzidzia zdrowa, gin całą Foczkę sprawdził-jest ok, tylko jest trochę więcej wód płodowych ale w granicach normy...i DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!Tak DZIEWCZYNKA powiedział na 100%.
Jestem taka szczęśliwa ![]() U mnie to koszt 180zł m ale badanie prowadzone na porządnym sprzęcie, nagranena cd, i wydrukował gin kilka zdjęć. A moja Foczka trzymała podczas badania pępowinę w rączce
|
|
|
#269 |
|
Zadomowienie
|
Khuna gratulacje!!!!! Super, ze juz cos wiesz! Ja czekam do pon. ale nie wiem czy nawet nie do srody, bo nie zorbiłam badań i chyba bede musiaął pzresunać wizytę....A jak z terminem wg usg? zmienił ci się ,czy tak jak wg OM? Ja też chce dziewczynkę....ale bedzie jazda, jak bedzie drugi chopak....
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
według OM mam na 11 kwietnia a wg usg na 9 kwietnia w zasadzie to żadna różnica
![]() Foczka waży 350g I problem jest nadal z imieniem ![]() Chciałam Ismena, ale "ogółu" się nie podoba. Wczoraj leżeliśmy w łóżku z mężem 2h i debatowaliśmy i stanęło narazie na: Wiktoria, Izabella-może być ale Iza ...będzie ciężko
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:20.

. Nie wiem skąd te różnice w cenach...
).

. Ale jeszcze tak na poważnie nie rozmawialiśmy o imionach. Mamy jeszcze czas.
. To chyba było to bo było dziwnie, dziwnie przyjemnie

, jesli do jutra się nasilą będę musiała iśc do lekarza.