Mamusie kwietniowo - majowe:))) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-11-21, 11:19   #241
Meme
Zadomowienie

GG do Meme
Dot.: Mamusie kwietniowo - majowe:)))

Meczy mnie potworna zgaga, chociaż nie wiem czy to zgaga, bo takowej chyba nigdy nie miałam. W każdy mrazie drapie mnie w gardle, w przełyku, takie jakieś dziwne uczucie, jakby kwaśne, na pewno nie zapalenie gardła czy coś. Zauważyłam, ze za każdym razem, jak wypije herbate owocową, ale najgorsze jest to ,ze po jabłkach, a ja bez nich życ nie umiem! Musze dziennie 2-3 zjeść! Co to moze być?

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 11:37   #242
marandi
Raczkowanie

GG do marandi

Moim zdaniem to zgaga,choć sama na na szczęscie , tego nie przeżyłam.

Jesli chodzi o imiona, jak Wam się podoba:
Dominika, Beata lub Natalia
ewentualnie Szymon albo Krzysztof .

Mam pytanie : czujecie już ruchy?
marandi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 11:51   #243
pyciaczek
Raczkowanie

Hej dziewczyny! Wczoraj byłam u lekarza i prawdopodobnie będę miała córeczkę! A wszyscy w rodzinie nastawili się już na chłopca (i u mnie i u TŻ w najmłodszym pokoleniu są same dziewczynki więc przydałby się jakiś facet).
Niedługo wybieram się na usg trówymiarowe. Jeśli któraś z Was też się wybiera to radzę dobrze poszukać, bo u mnie w jednym szpitalu kosztuje 250zł, a w innym 50zł . Nie wiem skąd te różnice w cenach...
Na początku stycznia zaczynam szkołę rodzenia, trwa 2 miesiące, więc do porodu się wyrobię.
Co do wagi to też mam problem, zawsze byłam szczupła, a teraz przytyłam już 5 kg. Ale ja będę miała silną motywację do schudnięcia-w sierpniu mam ślub (mój własny ), więc muszę jakoś wyglądać.
Mnie też męczy zgaga, szczególnie wieczorem i w nocy. Ratuję się miętowymi cukierkami i herbatkami, a lekarz pozwolił mi brać manti.
Pozdrawiam-ja i moja Julcia (chyba ).
pyciaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 11:58   #244
gosik79
Zakorzenienie

Mój brzucho też już sporo urósł ale spodnie ciążowe które kupiłam są wciąż za duże, na szczęście mam jeszcze 2 pary dzinsów w które wchodzę bez problemu bo są stretchowe.

W grudniu w końcu idę na USG bo mój lekarz jest na urlopie właśnie do końca listopada. Zacznę wtedy 22 tydzień, mam nadzieję że dziecko okaże się łaskawe i pokaże co tam ma .

Co do wagi 2,5kg przed obiadem a 3 po na plusie heh, chyba nie jest tak źle.

Kupiliśmy juz laktator bo wracam do pracy we wrześniu, wózek i kilka ubranek z allegro. Porównując ceny sklepowe z Allegro, no cóż, wydaje mi się zdecydowanie większość rzeczy bardziej opłaca się kupić właśnie tam (mam na myśli te "większe" finansowo zakupy typu właśnie laktator).

Przy drugim dziecku pewnie macie to już z głowy, ja nadal zastanawiam się co będzie nam potrzebne.

Edytowane przez Mariqa
Czas edycji: 2006-11-22 o 23:01
gosik79 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 12:45   #245
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

Co do zgagi to na szczescie nie mialam ale mozliwe, ze to co czujesz Meme to wlasnie to..
Marandi co do imionek to mi sie z Twoich propozycji podoba najbardziej Dominika i Szymuś
jak bede miec syna to moze tez bedzie mial tak na imie.. choc zastanawiamy sie jeszcze nad Miłoszem a dziewczynka to: Amelka, Bianka, Lena lub Kalina mamy trudny wybór
a co do ruchów to ja nie jestem na 100% pewna, ze to to ale czuje takie delikatne pukniecia, takie pekajace baloniki i czasami takie smieszne laskotanie w brzuszku mam nadzieje, ze dostane szybko juz tego kopa bo za 2 dni koncze 20 tydz. wiec do dziela
Pyciaczek gratuluje córuni moj mały łobuz nie chce pokazac co ma miedzy nóżkami (moze za 2tyg. odkryje przed nami swa tajemnice
Gosik widze, ze juz masz troszke pokupowane, ja to nie ma nic.. a tak mnie kusi, zeby juz cos pokupowac
Dziewczyny poróbcie sobie ticersy przynajmniej bedziemy wiedzialy, ktora jest w ktorym tygodniu
baska201 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 13:56   #246
gosik79
Zakorzenienie

Ja miałam ale albo to źle robię albo na wizażu nie można stosować obrazków jako podpisów i pokazywał mi się tylko link.
Stary 2006-11-21, 14:01   #247
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

to dobrze Ci sie pojawialo.. ja tez mam tylko link wiec wklejaj go do podpisu

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 14:51   #248
Mariqa
Wtajemniczenie

była ze 2 tygodnie temu możliwosć załączenia obrazka do podpisu, ale po okresie próbnym Admin zrezygnował z tej opcji
Suwaczek z pewnością się nie wyświetli, wizaż ma za małą moc serwera, by uruchomić odpowiednie kody.
Stary 2006-11-21, 16:54   #249
buena
Wtajemniczenie

Co do imion...
Imię Lena o dkiedy pamiętam mi się podoba, ale nie dam tak, bo koleżanka z pracy tak nazwała swoja córeczkę.
Mi podobaja się: Nadia i Pola dla dziewczynek, a dla chłopca Olek.
Mojemu mężowi nie bardzo podchodzą te imiona, zwłaszcza Pola . Ale jeszcze tak na poważnie nie rozmawialiśmy o imionach. Mamy jeszcze czas.
Dziś albo mi się wydawało albo poczułam, ruch, tak jakby wypychało nóżkę. Tym bardziej, że za chwilę poczułam to samo w tym samym miejscu . To chyba było to bo było dziwnie, dziwnie przyjemnie .
buena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-21, 19:37   #250
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Jesli bedzie dziewczynka: Kinga, Martyna albo Małgorzata. Czuje, ze bedzie dzioucha, przynajmnije tak sobie wmawiam!
Dla chłopca nic nie mamy, jakos chłopca tym razem nie biorę pod uwagę. w zeszłej ciaży tez tak było: nawet nie zastanwailismy sie nad zenskim imieniem - od samego początku czułam że bedzei chłop - i jest!
W pon. mam wizyte i gina, i mam nadzieje że tym razem coś nie cos sie dowiem o moim baby,głównie chodzi mi o płeć!!! Bo normalnie oszaleje z ciekwosći! A co do ruchów, to u mnie juz coś zaczyna "bulgotać i przelwwać się" ale o kopniaka raczej jeszcze kawałek.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-11-21, 19:45   #251
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Wszystkie wymienione przez was wyzej imiona bardzo mi sie podobają

FILIPEK

MADZIA

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-21, 20:55   #252
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

u mnie dzis maluszek rozchulal sie na dobre chyba.. dzis znwou czulam kopniaczki caly czas w tym samym miesjcu.. jak przykladalm reke to przestawal a potem w nia uderzal tak mi sie wydawalo a nawet lekko bylo juz widac jak mi sie cos tam rusza wlansie w miejscu gdzie dostalam kopY jak sie ciesze, bo juz sie zaczynalam martwic, ze 20 skonczony a kopow nie ma a tu niespodzianka
Stary 2006-11-22, 00:17   #253
gosik79
Zakorzenienie

Ja już pisałam tyle, że nie wiem czy w tym wątku. Dziewczynka Maja (opcjonalnie Martyna ale TŻ chce koniecznie te pierwszą propozycję) a chłopak Mikołaj.
Połowie znajomych nie podoba się albo jedno albo drugie.

Ja nie czuję kopniaków, tylko takie bulgotanie w brzuchu jakby mi się gazy zbierały, z tego co wyczytałam to właśnie młody się tak gimnastykuje. Szaleje szczególnie wieczorem kiedy się położę na wznak, śmieszne uczucie tym bardziej że rusza się jak szaleniec.
Stary 2006-11-22, 09:28   #254
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Mi sie podoba i jedno i drugie, chłopcu zawsze chiałąm dać Mikołaj, tylko mój tż jakis nie ten teges pod tym wzgledem ,a na Maje to zauważyłam ostatnio jakas moda.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-11-22, 09:35   #255
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

U mnie z Mikołajem bylo podobnie, mojemu tz tez sie nie podbalo..
ahh coz za faceci z nich
Stary 2006-11-22, 09:35   #256
Siasiek
Zadomowienie

Gosik tak to jest na poczatku z tymi dzieciaczkami, ruchy najpierw sa jak odglosy z jelit:P a pozniej to jak dostaniesz kopa tak wspomnisz jak fajnie bylo jak tylko bulkało
Ja juz jestem w 34 tc i moj Cezary tak kopie mnie strasznie ze w nocy spac nie moge, cale szczescie ze pomaga glaskanie i malutki sie uspokaja

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 10:04   #257
khuna
Raczkowanie

Ja dziś idę na usg genetyczne i mam nadzieję, że zobaczę co tam jest za Dzidziuś.
Kopniaki czuję wyraźnie, choć od wczoraj prawie cały czas cisza

CO do imion do dla dziewczynki chciałam: Ismena, ewentualnie Aida, Oktawia, Oliwia; dla chłopca Kubuś, Artur lub Seweryn.

Zgagę mam b.często, piję wtedy pepsi lub miętkę-trochę pomaga

NOWY WĄTEK 20.08.2007

Kosmetyki
khuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 10:08   #258
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Czym jest usg genetyczne?

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-11-22, 10:16   #259
Siasiek
Zadomowienie

USG genetyczne to usg z bardzo duza dokladnoscia, moze wykryc wady plodu i jest robione na czulym pozadnym sprzecie. Tez na takowym bylam, jedno badanie kosztowalo mnie 150 zl ale teraz mam nagrane wszystko na kasecie i kiedy chce moge sobie spojrzec na Czarka, niesamowicie fajna sprawa z takim nagraniem

Na badaniu w 13 tygodniu doktor juz wiedzial ze to bedzie chlopczyk, wiec to raczej dobra rzecz

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-11-22, 10:42   #260
gosik79
Zakorzenienie

Fajnie, że chociaż wam podoba się Maja, u nas jakoś to imię nie jest popularne ( na szczęście). Mi też w 14 tygodniu lekarz przepowiedział chłopaka, ale zobaczymy za jakieś 2 tygodnie.

Co do Mikołaja to z ta myślą oswajałam TŻta od początku naszej znajomości i teraz twierdzi, że jemu się to imię zawsze podobało, nie będę go wyprowadzać z błędu.
Stary 2006-11-22, 12:16   #261
marandi
Raczkowanie

GG do marandi

A ja nie czuję jeszcze ruchów . Może jeszcze trochę za wcześnie .. jestem w 17 tygodniu. Choć to druga ciąża, więc chybba powinnam już je czuć ...

Poza tym od wczoraj mam jakieś plamienia , jesli do jutra się nasilą będę musiała iśc do lekarza.
A czy któraś z Was ma takie takie uczucie ucisku w podbrzuszu? Byłam u lekarza tydzien temu i było wszystko ok, ale zglosiłam ten ucisk w podbrzuszu i kazał kupic no-spę. Poza tym biorę jeszcze Luteinę.

Khuna - fajne imiona wymysliłaś dla dziewczynek. Podobają mi się ,ale sama nie miałabym odwagi nazwać córki Ismena ani Aida, szczególnie, że w połączeniu z moim nazwiskiem brzmiało by to po prostu śmiesznie.

Czekamy na wyniki Twojego badania genetycznego. Ja też idę 20 grudnia.

Gosik - a jaki kupiłaś wózek? Myśmy sprzedali nasz stary wózek po synku i teraz musimy kupic nowy. Mam tylko zwykłą spacerówkę.

Pyciaczek - gratuluję córeczki. Tez marzę o dziewczynce

Mój synek ostatnio bardzo interesuje się Dzidziusiem w moim brzuchu i wczoraj mówił do niego przez moje usta. Musiałam otworzyć usta i wtedy on do niego wołał : "co tam robisz?!! "

Pozdrawiam i bięgnę po Małego do przedszkola.
marandi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-22, 12:35   #262
baska201
Zadomowienie

GG do baska201

kurcze napisalam wiadomosc i ja wcielo wrrr.
Marandi juz sobie wyobrazam jak Twoj synus tak rozmawia z dzidzia smiesznie musialo to wygldac
a co do tych plamien to ja juz bym biegla do lekarza taka juz jestem.. a jesli chodzi o ten ucisk w podbrzuszu to ja chyba mialam co innego.. bo mi strasznie twardnial brzuszek.. bralam na to luteine, nospe i magnez.. na szczescie powoli to ustepuje..
a co do plci to ja czuje, ze w moim brzuszku plywa mala ksiezniczka ciekawe na ile sprawdzi sie moja kobieca intuicja
Stary 2006-11-22, 13:02   #263
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Ja też powinna brac Luteinę...juz od jakiś 2.5 tyg. i wzięłam moze 2-3 tabletki...kompletnie zapominam o "prochach", jedyce co biore to Folik,a miałam juz kupić witaminy dla kobit w ciaży...moze jutro wreszcie to zrobię....A luteine na bóle w podbrzuszu, jak przy okresie i n skurcze. Ale jak tylko ja kupiłam to mi "w tajemnieczy sposób" przeszło...no moze nie do końca...ale mniej mnie to meczy. A co do plamień, to też bym poszła do lekarza, zwłszcza, jeśli się nasilą.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-11-22, 19:40   #264
gosik79
Zakorzenienie

Wózek kupilismy taki 2 w 1,12 kg, firmy ani modelu nie pamiętam jakiej bo na razie stoi u mojego w pracy, dowiezie go w poniedziałek jak wróci. Wygląda dość porządnie.
Niektórzy nam doradzali właśnie ten typ, inni mówili żeby nie kupować 2w1, no cóż zobaczymy jak się sprawdzi, najwyżej kupimy drugi i tyle.

Co do pigułek to ja też ciągle o nich zapominam, chociaż na lodówce i w komórce mam zapisane żeby je brać. Alarm się włącza, ja go wyłączam...
Stary 2006-11-22, 20:46   #265
wmagda
Raczkowanie

hehe, mi też po głowie chodzi Lena bądź Pola. muszę jeszcze wymyśleć coś dla chłopca, bo mój mąż chce koniecznie - jeśli będzie chłopiec - imię Leon! mi się podoba Igor, ale już jest taki chłopiec w kręgu bliskich znajomych
wmagda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-23, 07:15   #266
Aatena
Zadomowienie

My z mężem nie możemy dogadać się co do imienia. Dla dziewczynki myślałam o Krystyna - tak mają na imię obie przyszłe babcie, ale jeszcze nie wiem(y). Co do imienia dla chłopaka, to mąż chciałby Andrzej (jego imię), ale ja nie chcę. Nie mam swojego typu - wiem tylko jak nie chcę nazwać maleństwa. Ostatnio wszystkie rozmowy na temat imienia mąż ucina, śmieje się, że dziecko sobie samo wybierze imię i nam powie
Aatena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-23, 09:19   #267
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez gosik79 Pokaż wiadomość
Wózek kupilismy taki 2 w 1,12 kg, firmy ani modelu nie pamiętam jakiej bo na razie stoi u mojego w pracy, dowiezie go w poniedziałek jak wróci. Wygląda dość porządnie.
Niektórzy nam doradzali właśnie ten typ, inni mówili żeby nie kupować 2w1, no cóż zobaczymy jak się sprawdzi, najwyżej kupimy drugi i tyle.

Co do pigułek to ja też ciągle o nich zapominam, chociaż na lodówce i w komórce mam zapisane żeby je brać. Alarm się włącza, ja go wyłączam...

Gosik, my tez mamy wózek 2w1 czyli głeboko spacerowy i uważam ze to najlespzy wybór, a wózek po porstu sprawdza sie w kazdej sytuacji. Po 1 kiedy rodziłam zimie i Fifek był malutki spokojnie jeździł w głębokim, a kiedy pzryszła juz wiosna i lato i próbował siadac a zaczła to robic bardzo szybko nie musielismy kupować na gwałtu rety spacerówki, tylko podnosiliśmy oparcie wózka. A jak sie zmeczył to cyk i znowu leżymy!Poza tym w sklepie, w którym kupwalismy wózek doradzono nam, ze dziecko powinno mieć skończony rok, zeby spokojnie, bezpiecznie i wygodnie siedzieć w spacerówce z prawdziwego zdarzenia. Ja uwazam ,ze dobrego wybory dokonaliscie.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-11-23, 09:31   #268
khuna
Raczkowanie

Wróciłam właśnie z usg genetycznego. Dzidzia zdrowa, gin całą Foczkę sprawdził-jest ok, tylko jest trochę więcej wód płodowych ale w granicach normy...i DZIEWCZYNKA!!!!!!!!!!!Tak DZIEWCZYNKA powiedział na 100%.
Jestem taka szczęśliwa

U mnie to koszt 180zł m ale badanie prowadzone na porządnym sprzęcie, nagranena cd, i wydrukował gin kilka zdjęć.

A moja Foczka trzymała podczas badania pępowinę w rączce

NOWY WĄTEK 20.08.2007

Kosmetyki
Stary 2006-11-23, 09:37   #269
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Khuna gratulacje!!!!! Super, ze juz cos wiesz! Ja czekam do pon. ale nie wiem czy nawet nie do srody, bo nie zorbiłam badań i chyba bede musiaął pzresunać wizytę....A jak z terminem wg usg? zmienił ci się ,czy tak jak wg OM? Ja też chce dziewczynkę....ale bedzie jazda, jak bedzie drugi chopak....

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-11-23, 09:55   #270
khuna
Raczkowanie

według OM mam na 11 kwietnia a wg usg na 9 kwietnia w zasadzie to żadna różnica

Foczka waży 350g

I problem jest nadal z imieniem
Chciałam Ismena, ale "ogółu" się nie podoba.

Wczoraj leżeliśmy w łóżku z mężem 2h i debatowaliśmy i stanęło narazie na:
Wiktoria, Izabella-może być ale Iza...będzie ciężko

NOWY WĄTEK 20.08.2007

Kosmetyki
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości