![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Próbować do skutku!!!!!!!
AMILAMIJA co ty na to
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
pomysł zaczerpnęłam z tego forum http://www.forum.e-mama.pl/viewtopic.php?t=4517 Myślę, że i u nas coś takiego można zrobić. Bedzi nam łatwiej kibicować i trzymać kciuki i nie trzeba będzie sie ciągle dopytywać. W każdym miesiącu można odnawiać i przenosić zafasolkowane mamy do innego. Macie pomysła na wątek dla zafasolkowanych mamuś po akcji "świeca"? A. |
![]() ![]() |
![]() |
#243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny według http://www.byckobieta.pl/kalkulator-...-plodnych.html wychodzi że jestem w trakcie płodnych dni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
a ja bede miala plodne dni od 26
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
a ja będę miała od 29 - ciekawe...
#248 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
#252 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczynki, ale fajnie wymysliłyście to zestawienie. Podoba mi się. Tylko faktycznie jak się do tego zabrać? Może spytałybyśmy moderatora? Ale byłoby fajowo
![]()
#253 |
Zakorzenienie
|
tez podoba mi sie zestawienie tylko widze ze zadna z nas nie wie jak do tego sie zabrac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
no właśnie ,jak się zabrać do tego
![]() ![]()
#255 |
Wtajemniczenie
|
Zaraz zapytam Marqa ona jest moderatorem może coś podpowie
![]()
#256 |
Wtajemniczenie
|
Ik, wiadomość już wysłałam do Mariqa z zapytaniem czy by nam pomogła lub chociaż coś podpowiedziała jak sie za to zabrać. Jak będzie coś wiadomo to dam wam znać
![]()
#257 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
Jak tylko dostanę widomość to się odezwę ale już nie dzisiaj bo muszę zmykać więc do jutra. Pozdrawiam Staraczki
![]()
#259 |
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny od 3 dni nie zagladalam a tu takie zmiany. Dostalam poznym wieczorem ta woja @,mialam przez 2 dni bardzo bolesna,nawet nie chcialo mi sie siadac do kompa,za kilka dni znowu starania.
Fredziunia,gratulacje,no wreszcie cos pozytywnego na naszym watku ![]() A u mnie nienajlepsza wiadomosc,moj maz mial badane nasienie i wyniki nie najlepsze,tzn,ze ilosc tych ruchliwych plemnikow jest troche mniejsza,zaplodnienia to nie wyklucza,ale w danym cyklu mozliwosc zaplodnienia jest mniejsza anizeli przy b.dobrych wynikach. Ale mial jakies nowe badanie,po ktorym lekarz przepisze cos na wzmocnienie. Najprawdopodobniej wina jest stresujacy tryb zycia,on duzo pracuje,czesto sie nie wysypia.W takich czasach zyjemy. ![]() Przeczytalam ,ze wyszla propozycja nowego watku,nie powiem b interesujaca,ja w tym tygodniu,niewiele mam czasu,ale w nastepnym popatrze na linki ktore dodalyscie,moze na tej podstawie bedzie mozna opracowac ten nowy pomysl. Caluje wszystkie staraczki ,trzymajcie sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny,
mam te wyniki badań: toxo G - negatywne (0.3 IU/ml) - norma < 2 toxo M - negatywne (0.121 IU/ml) - norma < 0,499 Progesteron - 1,35 ng/ml (norma: Faza folikularna 0,27-2,61 Faza lutealna 5,25-38,68) Prolaktyna - 14 ng/ml (norma 1,39-24,20) Badanie robione 21 dc. I jak te wyniki? Wygląda na to, że nie jest źle...chyba, że z progesteronem, bo w 21 dc powinna byc ta druga faza, tak? Nie wiem, dlaczego nam się nie udaje...może to TZ ma jakiś problem? Poczekam na wizytę i USG. Pozdrawiam A |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
Kochane, a Wy chcecie takie zastawienie zrobić jak u nich na 1 stronce w 2 poście w tym wątku na e-mamie?
czy to jakaś tabela ma być /bo to nie przejdzie ![]() Bo można przecież wyedytować pierwszą wiadomość i wpisać kolejno kto i co, kiedy i jak ![]() jak np tutaj świetne mają te liczniki cyklu, ale u nas to nie przejdzie ![]() ![]() Reasumując proszę-
wyłonić osobę do korekcji cykli- no bo z tego co zrozumiałam trzeba będzie edytować w każdym miesiącu, tak?
Podumajcie, ja jutro po południu będę to coś wymyślimy razem ![]()
![]() |
#262 |
Rozeznanie
|
Moim zdaniem ten progesteron masz za niski. A przy niskim progesteronie są kłopoty z zagnieżdżeniem się jajeczka
![]() Połykasz trochę tabletek i powinno być ok ![]() A badałaś estriadol? Mnie zawsze lekarz kazał robić jednocześnie (między 20 a 25 dc) progesteron, estriadol i prolaktynę. Kiedyś go pytałam i mówił, że ważne jest nie tylko jakie są wyniki dla danego hormonu, ale również jaka jest zalezność między estriadolem a progesteronem.
Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka. Don Herold http://www.suwaczek.pl/cache/090aadb4fe.png Edytowane przez KasikB Czas edycji: 2006-11-21 o 21:59 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Nie robiłam estradiolu. Konsultowałam jeszcze przed samym badaniem ze swoją doktor co i jak i mówiła, żeby na razie te podstawowe zrobić, na wizycie miałysmy omówić wyniki, zrobić USG i zaplanować, co dalej.
Tak mnie właśnie ten progesteron zastanawiał...A nie może być tak, że mam rozciągniętą drugą (środkową) fazę cyklu i 21 dc to u mnie jeszcze ta druga faza, a nie trzecia?? Dodam, że wcześniej miałam długie cykle (ok 35-40 dni). Lekarz dała mi luteinę (podejrzenie braku owulacji lub właśnie to przedłużenie drugiej fazy cyklu). Po luteinie skrócił mi się cykl do 28 dni. Z tego co wiem, to gdyby doszło do zapłodnienia, to luteina "pomaga" w zagnieżdżeniu i utrzymaniu jajeczka. Tak? Nie wiem, można gdybać. Pójdę (zamierzam 6 grudnia) na wizytę, będzie usg (niby ok 12-14 dc), powinno być widać jajeczko. I wtedy powinno się więcej wyjaśnić. Zaparłam się. Mogą mnie kłuć, mogę łykać witaminy i wstrętne piguły. Wszytko, byle by dzidzia się na świecie pojawiła! Pozdrawiam A. |
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewuszki!!!!! Czytałyście posta od Mariqa? Trzeba się zastanowić co i jak i dać znać, żeby to sprawnie i łatwo poszlo. Sypcie pomysłami
![]()
#265 |
Wtajemniczenie
|
Jak Wm się podoba ten kalendarz dzieciaczków? Może coś takiego by się utworzyło??????????
#266 |
Zakorzenienie
|
nio, może być coś takiego. Tylko, żeby jedna osoba pilnowała wpisów, edytowała post na podstawie zgłoszeń.
Nie wiem, czy miałoby to być w tym wątku czy stworzyć nowy wątek tak aby ten jeden post był na poczatku, bo tutaj może w koncu zaginąć. |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Wtajemniczenie
|
Zobaczymy co doradzi Mariqa, mam nadzieję, że coś z tego wypali
![]()
![]() |
#268 |
Wtajemniczenie
|
post pierwszy można przyczepić
![]() Co ma się znaleźć dokładnie w tym spisie: , np staraczka nick- dalej? data urodzenia? od kiedy wyczekuje bociana? data OM? owulacja? Z tym, że jak pisałam wyżej będzie to wymagało korekty systematycznej ze strony jakiejś chętnej -ja nie mogę zająć się tym z prostej przyczyny- moderacja forum i tak zabiera mi bardzo dużo czasu ![]()
![]() |
#269 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślę, że mogłoby to wyglądać tak:
Nick-imię i wiek bądź data urodzin- który cykl starań-kalendarzowe dni płodne(ewentualnie)-OM Co Wy na to Staraczki?
#270 |
Zakorzenienie
|
coś mi sie wydaje ze cięzko bedzie nam pozbierac wszystko do kupy
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:21.