|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: PWSZ w Nysie
Dziewczyny przepraszam ze tak sie wtrace ale jakie byly progi na kosmetologie w tym roku? Moze orientujecie sie tez jak bylo na innych uczelniach np w Poznaniu na AM?
|
|
|
|
|
#242 |
|
Przyczajenie
|
Na kosmetologie do nysy przyjmowali wszystkich pewnie bedzie spory odsiew na 1 roku... a w poznaniu w tamtym roku jak skladalam bylo ciezko wiem ze chemie rozszezona chcieli na 80% wiec sporo... wiem ze do szczecina na medyczna nie bylo tak trudno z tego co patrzylam na punkty... zerknij sobie na stronki uczelni tam jeszcze sa listy z rekrutacji i sa podane punkty ile kto zdobyl... pozdrawiam
|
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Ivuś tez jestem za niedziela
im wiecej nas tym lepiej ![]() Ale inauguracja jest chyba pod koniec tygodnia a nie w poniedzialek chociaz sama nie wiem.. A moze jakies parapetówki urzadzimy :P jak sie bawic to bawic Wkoncu to studia
|
|
#244 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to co wstepnie niedziela?? buziaki la wszystkich
|
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
To jakos smiesznie tak, ze inauguracje pod koniec tygodnia... ale kto powiedzial ze nie moze byc smiesznie
a ja mam tak wielka wiedze na temat 1 roku kosmetologii ze... szkoda mowic hehe no ale wiem jakie beda przedmioty bo pisalam maila do jakiejs babeczki z 2 roku (lama taka jak ja nie mogla tego znalesc na stronce, na ktorej zreszta nic nie moge znalesc), czeka nas fizjologia, anatomia, biologia z genetyka, psychologia, odnowa biologiczna, fizjoterapia, promocja zdrowia, etyka zawodowa, historia kosmetyki, j. obcy i techniki relaksacyjne... co do tego ostatniego to mam watpliwosci czy mi sie przyda bo relaksowac sie to ja potrafie... a i jeszcze bardzo mila studentka 2 roku kazala sie nie denerwowac i zapewniala ze wystarczy chodzic na wyklady i uczyc sie notatek i jakos wszytsko pojdzie... wiec od dzisiaj sie relaksuje i nie martwie sie na zapas, bo jeszcze mi sie jakies zmarszczki zrobia i co ja wtedy bede pieniadze na kosmetyczke wydawac?? hehe
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
oczywiscie zartuje fajnie ze mamy okazje sie poznac jeszcze przed rozpoczecim zajec zawsze bedzie razniej wogole to cos malo piszecie laseczki odwyzajcie sie czesciej buziaki dla was
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
A czytałam wlasnie o tej inauguracji na jakimś forum i własnie studenci tam z drugiego- trzeciego roku pisali ze zawsze byla wlasnie pod koniec tygodnia:P My jestesmy przyzwyczajone ze poczatek roku zawsze 1-go he he i dlatego smiesznie ale np w opolu inauguracja jest 16 dopiero <o ile dobrze pamietam:P> hehehe
No i wie4m tylko ze musimy sie zaopatrzyc ale to juz w szkole w ten przybornik za 300 zl i fartuch za 120 :P jakos to bedzie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to naglownej z kad mamy niby to wszystko wiedziec??
|
|
|
|
#249 |
|
Raczkowanie
|
ja tam strasznie nie lubie wiedziec wszystkiego na ostatnio chwile tym bardziej ze juz nie moge sie doczekac
i jestem ciekawa co i jak bedzie.pewnie za jakis czas bede tesknila za wakacjami ale na dzien obechy juz chciala bym byc w Nysie
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
tez mnie właśnie to denerwuje ze nic nie pisze na stronie dlatego szukam po forach.. na innych stronach innych uczelni pisze kiedy jest inauguracja a u nas nie;/ jak przyjadę do pójdę do tej szkoły i wszystkiego sie wypytam dokładnie
A tez już bym chciała być w NYSIE a wakacje strasznie mi się dłużą ![]()
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
oj widze ze nysa sie ceni, w poznaniu starczyl fartuch za 40 zl, moze tu sa jakies specjalne fasony
a przybornik moze sie przydac wkoncu sie porzadnie uczlowiecze a mi zadne inauguracje i immatrykulacje nie potrzebne wszytsko to nudne i trzeba galowo ubierac... :/ jak dla mnie to moga mi dac juz dyplom licencjata hehe a co do mojego relaksowania... to nie ma jak piwo z ukochana osoba w milym miejscu... albo super ekstra duza porcja deserku samemu przy jakims kryminalku to sie nazywa relaks a nie beda mi kazac pewni rekami i nogami machac i moze jeszcze przez to schudne a 20 lat juz moje sadelko zapuszczam
|
|
|
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja nic nie wiem, jestem zielona jeśli chodzi o wiedzę na temat tego co powinnyśmy mieć a czego nie na studiach - czekam na instrukcje od wykładowców, a fartuch już mam![]() A na wyższych uczelniach tak to bywa z inauguracjami...maja opóźnienie pewnie dlatego że więcej roboty od pierwszego jest i na pierdoły czasu nie mają ale my możemy sobie zrobić inaugurację w niedzielę, choć to taki dzień raczej kościelny i jakoś nie wypada chyba szlajać sie po knajpach (?)![]() Może lepiej byłoby w piątek coś urządzić jak się już poznamy pierwszego dnia ? Co o tym sądzicie? jakiś plan zajęć będzie itd. bo po takiej niedzielnej imprezce to ładnie będziemy wyglądać pierwszego dnia hehehe a nie sądzę żeby takie spotkanie bez % się odbyło ![]()
|
|
|
#253 |
|
Przyczajenie
|
Witam Wszystkich
ja także idę do Nysy w tym roku i jakoś tak dziwnie się czuję nie wiem, macie może też tak jak ja? Na dodatek czekam na odpowiedź w sprawie akademika jak nie dostanę to się chyba pokrzyce, bo teraz o mieszkanko będzie ciężko Jak na razie zauważyłam, że wszystkie się wybieracie na kosmetologię i się już znacie a jest może tutaj ktoś kto wybiera się na zdrowie publiczne?Pozdrawiam i życze miłej soboty |
|
|
|
|
#254 |
|
Raczkowanie
|
No piątek też mi odpowiada byle nie sobota bo mam ten slub
Racja zapomnialam ze niedziela to zly dzien pewnie nawet nic nie bedzie otwarte a piątek jak znalazl A jeszcze nie jest ogloszone kto dostal akademik a kto nie? Bo bardzo duzo dziewczyn juz wie.. Podobno bylo 300 chetnich a 50 miejsc ;/ Wiec może rozglądaj sie juz kochana za mieszkaniem.. poki jeszcze cos mozna znalesc.![]()
|
|
#255 |
|
Przyczajenie
|
Pomarańczaaaa na akademik też liczyłam i sie przeliczyłam
teraz szukam mieszkania i jak narazie to nic nie mam ale sie wybieram do Nysy |
|
|
|
|
#256 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cześć Pomarańczko ![]() Ja dla pewności wolałam mieć w razie czego jakieś mieszkanie nawet szukając akademika. Z mieszkania zawsze możesz zrezygnować gdy będziesz miała akademik, a tak masz teraz kłopot Ale powodzenia - napewno coś się znajdzieAsiulka268 to widzę, że jak narazie Tobie piątek pierwszego tygodnia nauki odpowiada. Hmmm...tak byłoby chyba najlepiej. Trochę by się poznało miasto i zlokalizowało jakieś knajpki. Może potem w praniu wyjdzie, że tak jak np. w Toruniu mają czwartki tak u nas jeden dzień w tyg. będzie dla studentów
|
|
|
#257 |
|
Wtajemniczenie
|
Dwa dni temu dowiedziałam sie, ze moj kumpel z klasy bedzie studiował kosmetologie w Nysie
opiekujcie sie nim
|
|
|
|
|
#258 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale to jak chcecie milo bylo by sie poznac przed rozpoczeciem chocby i jeden dzien a oczywscie w nastepny piatek mozemy rozbib bal na bogato wiecie o czym mowie?
|
|
|
|
#259 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Niesamowite poprostu: meżczyzna na kosmetologii ![]() Prawda jest taka, że może mieć delikatniejsze dłonie od niejednej przyszłej pani kosmetyczki. Napewno go poznamy odrazu, jeśli rzeczywiście będzie jako ten jedyny
|
|
|
#260 |
|
Raczkowanie
|
tego sie niespodziewalam dziewczyny ze bedzie wsrod nas facet hahaha sa dwa typy
albo mezczyzna do ktorego beda kolejki w jego salonie albo ciapek ktory zposrod 300 dziewczyn bedzie szukal potencjalnej kandydatki na zone haahahah ale ubaw
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
Fajnie jest mieć dziewczynki jednego chłopaka w grupie
![]() |
|
|
|
|
#262 |
|
Raczkowanie
|
laseczki cos was nie widac czyzby forum nam umieralo??
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
ja mialam 3
|
|
|
#264 |
|
Przyczajenie
|
no nie koniecznie
|
|
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
szczęściara z Ciebie
|
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
dobrze ze chociarz jedna nysanka jest obecna
szczesciara ??hmm... byly plusy i minusy z kad jestes??
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
jestem z okolic Żywca
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#268 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A gdzie dokładnie mieszkasz bo ja akurat Żywiec znam pozdrawiamAsiulka862 Panterka dzięki dziewczyny ![]() Myszka co do tego chłopca na Waszym kierunku to zgadzam się z Tobą.Napewno będziecie mieć wesoło ha ha |
|
|
|
|
|
#269 |
|
Przyczajenie
|
tu sie zgadzam z Tobą wszystkie ogłoszenia które znalazłam w banku kwater już są nie aktualne albo poprostu potrzeba większej ilości osób aby je wynająć
. No to jak znasz Żywiec i ewentualnie okolice to jestem z Pewli Małej nie wiem czy coś Ci to mówi |
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
[quote=isis88;5297835]tu sie zgadzam z Tobą wszystkie ogłoszenia które znalazłam w banku kwater już są nie aktualne albo poprostu potrzeba większej ilości osób aby je wynająć
. No to jak znasz Żywiec i ewentualnie okolice to jestem z Pewli Małej nie wiem czy coś Ci to mówii hmm szczerze to nie ale pewnie mojej siostrze tak ona się w Żywcu urodziła i studiuje w Bielsku a poza tym mamy w tych okolicach rodzinkę hmm ja już się cieszyłam bo była fajna oferta by zamieszkać z chłopakiem, nawet zgodził by się na 2 osoby ale to już nieaktualne ![]() A może byśmy razem czegoś poszukały co Ty na to? TY się wybierasz na kosmetologię tak? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

odwyzajcie sie czesciej buziaki dla was