![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze wyroby - gdzie je przechowywujecie?:D
a ja mam teraz takie duuuuże pudełko drewniane z drewnianymi przegródkami - kupione daaaaaaawno w Ikei za parę złotych, a do tego za darmo malowali w myszki i gąsienice :P Przegródek ma 24, są większe, mniejsze...
![]() ![]() Oczywiście mówię o koralikach etc ![]() A potem moja podłoga wygląda wprost ślicznie, kiedy tworzę :P a właściwie, to prawie cały czas są te woreczki porozsypywane, ale tak przynajmniej wszystko widzę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Wtajemniczenie
|
acha:P bo ja mam inne:P
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
jako miejsce na koraliki idealnie sprawdzają się pudełeczka od tiktaków.
I jeszcze małe z przegródkami /takie w jakich się koraliki w Empiku np. kupuje/, Ale drogo to wychodzi /ja mam swoje od znajomej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
1. Gotowe wyroby noszę i przechowuję w metalowej walizce (podobnej do walizeczek z kosmetykami wizażystek) - to wygląda profesjonalnie i jest wygodne, ale w metrze się dziwnie patrzą (policja szczególnie
![]() 2. Koraliki z pudełkach na śrubki z przegródkami, w probówkach (mama pielęgniarka), pudełeczkach po kremach, woreczki, kubeczki... w czym się da ![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Wtajemniczenie
|
zapewne do pracy czy coś :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
oj, różnie... do pracy nie bardzo, bo pracuję (jeśli w ogóle) w takim super sklepie z biżuterią, więc klientom spod lady nie wyjmuję swoich i nie robię prywaty
![]() ![]() ![]() Z walizą podróżuję po mieście i pokazuję w stałych miejscach, co mam nowego ![]() ![]() (dziś mi ją prawie zupełnie opróżniono)
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
ach
![]() opróżniono? w sensie, że tyle sprzedałaś, prawda? bo mój (znaczy mojego taty) samochód też jesienią opróżnili prawie całkiem, tylko w innym sensie (wtedy została tylko kierownica, pedały itp. (znaczy to wszystko przed fotelem kierowcy) i fotelik mojego brata. reszta, no właśnie. opróżniona :| ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
mój dorobek dostał się w dobre ręce, za moją zgodą, przyzwoleniem i za opłatą
![]()
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
Co na kolczyki?
Mam taki mały problem=X tzn w sumie to temat na burze mozgow
![]() Co zrobic z kolczykami? a konkretnie to chodzi mi o to w czym/ na czym je trzymac? ja mam taka puszke i tam wkladam wszelkiego rodzaju kolczyki, wisiorki i inne, ale one mi sie plataja=X myslalam raczej o czyms stojacym na czym mozna je wieszac zeby byly w jednym miejscu x) macie jakies pomysly? jesli tak to bylabym wdzieczna x) z gory dziekuje i pozdrawiam x) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Co na kolczyki?
może w tym pudełku, ale w woreczkach foliowych?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
był kiedyś wątek o przechowywaniu, tam było tyyyyle pomysłów
![]() Generalnie woreczki strunowe - srebro nie ciemnieje i nie trzeba szukać drugiego do pary :p ja mam kolczyki właśnie w woreczkach i całość leży w koszyczku na półce pod ręką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
Też za strunowymi
![]() ![]() Kiedyś miałam pudełko po butach, a wszerz powbijane 2 patyczki na szaszłyki hihi ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Wtajemniczenie
|
Ja mam tablice korkową na której co lepsze okazy wieszam w woreczkach a reszte na pinezkach... Mam starą fote xD teraz troszke zmodernizowałam to bo mi sie nie mieściły kolczyki
ale ogolnie na półce fajnie wygląda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
chciałam zrobic coś recznie, myslalam o czyms takim: narysuje a paincie xD chodzi tylko o schematyczny rysuneczek, wiec wybaczcie mi to
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
x) dziekuje za odpowiedzi, a nie macie przypadkiem pojecia jak zrobic cos takiego?<rys w paintcie>=X bylabym bardzo wdzieczna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
Wracając do tematu przechowywania koralików itp. woreczki strunowe jakoś mi nie pasowały wiec kupiłam słoiczki do przechowywania ozdób do paznokci.:P Trochę kosztowne - bo 1szt kosztuje ok 1zł, ale BAAARDZO PRAKTYCZNE, wygodne, koraliki się nie gubia - same plusy:P Ja kupiłam takie na allegro - przykładowo takie jak te: http://www.allegro.pl/item268764140_...zakrecane.html
http://www.allegro.pl/item269381918_...ltaniutko.html tylko warto zwrócić uwagę na pojemność słoiczków bo sa 5ml i 10ml. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Wszystko trzymam w roznych rozmiarow woreczkach strunowych popakowanych w pudełka z przegródkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie moje zrobione kolczyki wieszam na tekturce z bloku A3
![]()
![]() |
#263 |
Raczkowanie
|
A ja mojej ak narazie nie wielkie zbiory trzymam w woreczkach.. szykuję sobie tabicę jak już któraś dziewczyna powiedziała ale moje zbiory nie są zbytnio imponujące narazie
![]()
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przechowywanie
Z gory przepraszam za odswiezenie tematu, ale potrzebna mi porada...
Licze na wyrozumialosc . Jakies porady jak najlepiej zabrac sie do uporzadkowania przesylki tej wielkosci? Poprzednia jeszcze nie do konca rozlokowana a w drodze jeszcze dwie, na szczescie mniejsze ![]() W jaki sposob Wy sobie radzicie z porzadkami po wiekszych "zakupach"? I czy macie swoje sposoby na "rozlokowanie" koralikow i kamieni, jakies kryteria? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
o matko, skąd Ty tyle rzeczy wytrzasnęłaś - chyba normalnie napadłaś na sklep z koralikami.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Wtajemniczenie
|
o qurcze... wow.Takiej paczki to ja jeszcze nie widziałam ale chyba bede musiała podpowiedziec Mikołajowi to wtedy zobacze
![]() Jest bardzo podobny wątek, przechowywanie też tam jest- http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=137057 Mozna pare inspiracji do pozadkowania swoich skarbow znalezc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Wow! Substytut, zazdroszczę
![]() Już Ci mowię. Mam kilka pudełek z przegródkami, opisanych i przeznaczonych na: -druty i linki -szklane korale -mineały i inne materiały naturalne -elementy metalowe (bigle ,zaciski, przekładki itp) - narzędzia - gotowe wyroby -wyroby do skończenia, bądź rozebrania W nich, zapakowane dodatkowo w woreczki strunowe ( poza narzędziami ![]() Dzięki temu szukając czegoś mogę po omacku grzebać łapą i nie dostawać szału, że nie mogę tafić na potrzebny element ![]() Pudełka mam z IKEA. SPisują się wzorowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
A_qq, calkiem dobra koncepcja na rozklokowywanie. Do niedawna mialam wszystko w woreczkach, ale szalg mnie trafial z przeszukiwaniem. Teraz w pudelku mam bardzo nierozsadnie porozmieszczane (czarne, przezroczyste, czerwone, zielone, zotle, niebieskie, howlit (albo turkus - nigdy nie wiem
![]() ![]() Amambada, watek o miejscu pracy widzialam, interesuja mnie jednak tez jakies podpowiedzi jak to ogarnac. Bo moze jest jakis sposob tylko ja go jeszcze nie znalazlam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Ja mam hmm.. Taką jakby "szafeczkę" [6 szuflad, w każdej są 4 małe przegródki (4,5 x 7 cm) i 3 duże (5.5 x 15 cm) wysokość ścianki to 2.8 cm].
Mam tam poukładane rzeczy według określonych schematów [parę przykładów]: onysk, black stone, perły szklane, kryształy szklane 10mm +, kryształy szklane 10mm-, kalie, oponki z minerałów. Jak jakaś paczka przychodzi to jest rozdzielane do konkretnych szufladek i przegródek. Na Swarki mam osobny pojemnik z przegródkami [7 - odcienie: niebieskiego, zielonego, czerwonego/różowego, czarne, crystal, brązów i żółci + przegródki na serca, kwiatki]. Na rzeczy metalowe [ogółem srebro, rzeczy posrebrzane, bali metalowe - wszystko mam porozdzielane] w takiej komódce małej jak są w makro dostępne, takie trzykolorowe. Tam mam podział na srebro, posrebrzane i bali. A w trzeciej są narzędzia. Do tego mam takie małe pudełeczko z paroma przegródkami na minerały ze sznurów. W wiklinowym, zamykanym koszyczku trzymam szkło weneckie. W kolejnym pudełku mam wszystkie druty [od 0.25 do 1.0 mm podpisane ag, bądź bez podpisu w woreczkach strunowych dużego formatu]. I mam jeszcze 2 pudełka, mniejsze - jedno na skończone rzeczy, drugie na te do poprawki, do rozebrania. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:34.