![]() |
#241 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Naturalna Pielegnacja Wymagajacej Cery
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
![]()
Znalazłam u siebie takie mydełka: duru natural, glycerine soap with olive oil
Czy ktoś mógłby rozszyfrować mi ten skład: Sodium Tallowate, Glycerin, Aqua, Sodium Cocoate, Sodium Palm Kernelate, Olea Europaea, Parfum, Sodium Chloride, Tetrasodium EDTA, Etidronic Acid, CI 11680, CI 74260. Nie umiem jeszcze (mam nadzieję) czytać składów, próbowałam korzystać ze słowniczka, ale z marnym skutkiem. Czy to mydło jest bardzo chemiczne? Właśnie skończył mi się żel do ciała i zastanawiałam się, czy mogę tego mydełka użyć zastępczo.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
o które to ten łój? ble, na pewno w moim mydle tez to jest ( a ja wegeterianka od siedmiu boleści nigdy nawet o mydlach nie myslałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Justa dzięki za odpowiedź ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
dziewczynki a gdzie moge dostac serum z olejem porzeczkowym? jak czesto i na jak dlugo i czym aplikujecie go na twarz??
![]() wybaczcie te pytania ale dopiero zaczynam testowac naturalna pielegnacje i jestem pod wrazeniem waszej wiedzy... pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
hehe tak tez myslalam bo przeszukalam internetowe sklepy i jakos dziwnym trafem nigdzie owego serum nie bylo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj jest temat: Oleje i hydrolaty, bardzo przydatny ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=144865 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Huston, mamy problema!
w BONIDERMIE też to jest, a fuj! ![]() ![]() no to czym ja się do Mikołaja będę myć ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
Hm... Ja tez w sumie przestaje lubic swoje mydelko (z) Alep... Na poczatku byla duza poprawa cery, ale teraz ciagle sie luszczy i w ogole czuje, ze jest slabo nawilzona.
Sama juz nie wiem czym myc swoja buzke. ![]() ![]() ![]() ![]() Wroce chyba do tradycyjnych micelow... Rosaliac jednak najlepiej sie sprawdza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#257 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.mazidla.com/index.php?opt...id=16&Itemid=2 Ekspresowe serum hialuronowo-witaminowe Ekspresowe serum hialuronowo-jedwabne Ekspresowe serum hialuronowo-ekstensynowe Ekspresowe serum hialuronowo-aloesowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Rozeznanie
|
agniesia_ania - w Mazidłach chyba nie ma na nie przepisu - ja dostałam instrukcję merdania od Lidki mailem. Serum to prościzna - dajesz ciapkę (wielkości ziarnka fasoli) kwasu HA w zagłębienie dłoni i na to dajesz 3-4 krople dowolnego oleju. mieszasz palcem i po sprawie
![]() Ja z Alepu nadal jestem zadowolona, ale też porządnie się nawilżam, bo nie dośc, że mam suchą cerę to jeszcze centralne ogrzewanie daje mi popalić. Zakupiłam ostatnio skwalan w ecospa - bardzo fajny jest. Trochę się bałam, że mnie zapcha, bo naczytalam się o tym, że może on wzmagać objawy trądzikowe. Ale póki co nic złego się nie dzieje. Słuchajcie może wy coś wiecie na temat kryształów japońskich?? używała ich któraś z was? jakie opinie? Znalazłam recenzję w damskiej torebce...brzmi zachęcająco....ale sama nie wiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ale ze mnie gapa - no tak, stoi jak wół, że ekspresowe. Ja szykałam w tytule przepisu kwasu hialurowego i olejku z dzikiej róży, a olejek ten o ile występuje w przepisie, to nie ma go w tytule ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Byłam ciekawa, czy któraś z was już kupiła skwalan. Powiedz, jak go używasz: solo czy robisz coś z niego? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Rozeznanie
|
Chodziło mi o to, że można zrobić najprostsze serum bez żadnych dodatków - tylko kwas HA i olej i na niego przepisu nie ma, bo jest tak banalne
![]() Skwalan - nałożłam raz solo i szczerze się zdziwiłam, bo skwalan nie jest bardzo tłusty i dość szybko się wchłania i ja miałam poczucie, że to trochę za mało jak dla mnie. No i mieszam go teraz z olejem arganowym - pół na pół i nakładam na noc. Tak 3 razy w tyg go stosuję. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja tak własnie robie z tą różnicą że do ciapki oleju daję kroplę kwasu HA 9czyli więcej oleju a mniej kwasu) A czasem daję sam olejek. Własnie ostatino mój ulubiony to pporzeczkowy. Poza tym niezłe są dla mnie róża i komosa. Ale wilee jeszcze bym chciała wypróbować.... Kaszanowiec (macerat)niezbyt mi podpasował do buzi,więc dokupiłam sobie w aptece olejek eteryczny grapefruitowy i mam super pachnący olejek do ciała. Zarówno mąż jak i skóra są zachwyceni ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#264 |
Zadomowienie
|
Wrocilam wlasnie z Euroapteki - ale tam maja wyprzedaze! Niestety Rosaliaca juz nie bylo, a kosztowal tylko 29.99 zl!!!!!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=126822 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zadomowienie
|
jeśli chodzi o pielęgnację skóry to algi (inaczej kryształy japońskie) są super; dolewałam wodę z alg do wanny i po kąpieli miałam skórę, która nie wymagała już balsamu; po myciu włosów spłukiwałam je wodą algową i były jak po dobrej odżywce; nie próbowałam robić maseczek, ale przemywanie buzi wodą też dawało rezultaty; nie mam trądziku, więc nie wiem czy algi go leczą; mogę tylko powiedzieć, że woda z nich fajnie nawilża i wygładza; temat alg przwijał się zresztą już w innych wątkach (w tym momencie przychodzi mi do głowy np wątek o leczeniu cery moczem)
![]() |
#267 |
Rozeznanie
|
lafigue - serdeczne dzięki za opowiedzć, guia - dzięki za linka.....chyba sbie pohoduje takie algi.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
algi to ściema
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
witam wszystkie biochemiczki
![]() Jestem tu nowa i niestety...pozatruwana chemia....Mam juz po 30 i ciagle walcze z roznymi syfkami....Lekarze traktuja mnie jak krolika doswiadczalnego wiec zamierzam sprobowac natury...Zaczelam od RHEA- dla mnie rewelacja...nie sadzilam ze cos o konsystencji sypkiego pudru moze tak doskonale kamuflowac nie dajac efektu maski...Przetestowalam podklad light i medium beige- mieszalam je sobie i wychodzil fajny kolorek....Teraz chyba na stale zajme sie tymi puderkami... ![]() Mam pytanie jako totalny laik ( wiec prosze o wyrozumialosc).Piszecie tutaj o ekspresowym serum HA+ lejek rozany....Ja wyczytalam ze olejek rozany jest dla skory suchej czy moge wiec HA polaczyc z jakims innym odpowiednim dla skory tlustej...? I pyt nr 2 ![]() - czy kwasik HA dziala jak zastrzyczki z k.hialuronowego.Tnz czy przy dluzszym stosowaniu zmniejszaja sie bruzdy? - co sadzicie to kapsulkach rybkach firmy GAL z wiesiolka? Na esentii ludziska pieja z zachwytu....
iwona ![]() ![]() wymianka kosmetyczno-azjatycka https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=906586 super ksiazki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...06#post6154806 Edytowane przez milena72 Czas edycji: 2006-12-06 o 16:33 Powód: poprawka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:18.