![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: --> Poloneza czas zacząć, czyli Studniówkowe Odchudzanie <--
jennus, co do SB to moja przyjaciółka zawsze zaczynała ją od II fazy własnie ze względu na zakaz jedzenia owoców w pierwszej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
hamster ja mam nadzieje ze wytrzymam ten jeden tydzień, bo cos czuje ze po swietach bedzie z emna kiepsko
![]() ![]() ![]() ![]() ale cholercia to co jesc w SB w pierwszej fazie, bo widze ze nic nie wolno ![]() ![]()
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Ja własnie pożarłam prawie wszystkie słodyczne,które kupiłam żeby innym dorzucić do prezentów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
no raczej że chomik
![]() a co do tego, co możesz jeśc na diecie SB toprzeczytaj sobie te wątki : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=41266 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=123247 na pewno coś tu znajdziesz!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Rozeznanie
|
no wlasnie, SB wydaje sie skuteczne ALE. wytlumaczcie mi jak mozna przezyc dzien bez jogurtu, mleka, serow, sokow???? helooooł??!! bo ja sobie tego nie wyobrazam. dla mnie, szczegolnie na diecie, podstawa posilkow sa jogurty, platki z mlekiem, owoce itd.
no to jak ?? ![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
ale w sumie to tylko jeden tydzień, więc da rade
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#249 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja w ogole jestem osoba ktora moglaby zyc tylko i wylacznie na przetworach mlecznych i pomidorowych :P taki nalog ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja w zyciu bym 2 tyg. nie wytrzymala, za bardzo kocham dobre żarcie, żeby zrezygnować z chlebkow, owocow i wogole. Chce tylko do studniowki zrzucic troszke brzuszka, dlatego amm zamiar byc na tej diecie tylkot ydzień, a jak sie wkurze to bede jej przestrzegac 3 dni przed studniowką, zeby troszenke oczyscic organizm
![]()
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Kochane te naturalne jogurty wcale nie sa takie naturalne
![]()
![]() |
#253 |
Przyczajenie
|
moim zdaniem jak nie wytrzymasz bez owocow to nic sie nie stanie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
indekg glikemiczny:
WARZYWA szparagi, brokuly 10 brukselka, kalafior 10 kabaczek, cukinia 10 seler naciowy 10 ogorek, kapusta 10 baklazan, papryka 10 jarmuz, szpinak 10 salata, rzezucha 10 grzyby 10 fasolka szparagowa 10 pomidory 23 burak gotowany 65 zielony groszek 68 marchew gotowana 70 kukurydza 78 ziemniaki gotowane 83 mlode ziemniaki 101 frytki 107 dynia 107 puree ziemniaczane blyskawiczne 114 ziemniaki pieczone 158 OWOCE wisnie 32 figi suszone 35 grejfruty 36 brzoskwinie 40 suszone morele 43 brzoskwinie z puszki 43 pomarancze 47 gruszki 47 sliwki 55 jablka 56 winogrono 62 gruszka z puszki 63 rodzynki 64 kiwi 83 mango 86 banan 89 ananas 94 arbuz 103 STRACZKOWE soja gotowana 23 groch suszony 32 czerwona soczewica 36 zielona soczewica 42 czerwona fasola kidney 42 fasola jas 44 czerwona fasola kidney z puszki 74 bob 113 NAPOJE sok jablkowy 41 sok ananasowy 66 sok grejpfrutowy 69 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Przyczajenie
|
CIASTA I CIASTECZKA
biszkopt 66 kruche ciasto 93 rogalik francuski 96 paczek 108 gofry, wafle 109 SLODYCZE I PRZEKASKI orzechy arachidowe 20 czekolada gorzka 22 M&M z orzechami 46 snickerw, twix 70 lody light 71 chipsy 77 pop corn 79 lody pelnotluste 87 baton mars 91 skittels 98 zelki 114 daktyle 146 INNE SLODKOSCI dzem 70 miod 83 cukier 92 PLATKI SNIADANIOWE platki owsiane 40 otreby owsiane 78 muesli z rodzynkami i orzechami 96 cheerios 106 platki kukurydziane 119 PIECZYWO chleb wieloziarnisty 69 pumpernikiel 71 chlebek pita 82 bulka hamburhgerowa 95 bialy chleb 101 bagietka 136 KASZE I PRODUKTY ZBOZOWE kasza jeczmienna 36 spaghetti razowe 53 spaghetti zwykle 59 tortellini z serem 71 kasza gryczana 78 brazowy ryz 79 dziki ryz 81 bialy ryz 83 kuskus 93 kopytka 95 NABIAL jogurt niskotluszczowy bez cukru 20 jogurt niskotluszczowy slodzony 30 mleko pelnotluste 39 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
kamilko
![]() ![]() ![]() ![]() ale te owoce to chyba jednak trrzeba ograniczyc w pierwszym etapie, bo chodzi o to zeby uwolnic sie od praktycznie wszystkich weglowodanow, a w owocach sa przeciez weglowodany i to w niektorych nawet duzo hmm,..... a jak bym zrobila sobie jadlospis z produktow ktore mają ponizej 60 IG to bedzie to samo? bo niektorych rzeczy i tak nie wolno jesc, ale w takim ukladzie to ja za duzo bym nie zjadla :/
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
Jennuś, myśle ze jak najbardziej mozesz, bo specjalnie psozukałam w grudniowym numerze shape'a bo coś mi sie skojarzyło i tam własnie jest o diecie glikemicznej, gdzie jada się produkty wybrane własnie na podstawie IG
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
nie ma sprawy
![]() ![]() btw- to ty na avatarze? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
DIETA GLIKEMICZNA
GŁÓWNE ZASADY: Unikanie produktów zawierających węglowodany, które są szybko trawione i wchłaniane - czyli mają wysoki indeks glikemiczny. Im ten wskaźnik jest wyższy tym gwałtowniej rośnie we krwi poziom glukozy(glikiemia) po spoźyciu danego produktu. Skutkuje to równie szybkim wzrotu poziomu insuliny we krwi, hormonu obnizającego stężenie glukozy, Jeśli organizm nie moze wykorzystać tej ilośći energii,magazynuje ją jako tłuszcz, poziom cukru we krwii spada, a apetyt znowu rośnie, zwłaszcza na słodycze. DLA KOGO: dla zwolenników produktów pełnoziarnistych, ktorzy umieją, zrezygnować ze słodyczy, białego pieczywa i ryżu oraz ziemniakow, jedząc pzy tym odpowiednie ilości chudego mięsa, ryb i lekkiego nabiału. JAK DZIAŁA: ograniczenie spożycia produktow o wysokim IG na rzecz tych oniskim IG zmniejsza wahaniapoziomu cukru we krwi,a przez to odkładanie tłuszczu i nadmierny apetyt. Jedzenie warzyw, pełnoziarnistego piezywa, muesli i razowych makaronów, naturalnych kasz i małych ilośći owoców pomaga utrzymać poziom cukru we krwii na zrównoważonym poziomie i daje długotrwałe uczucie sytośći. Pamietaj, że przy takiej diecie qażna jest ilośc spożywanych tłuszczów.Te zwierzęce (z masła, smalcu, śmietany, tłustego mięsa,.serów) zastąp tłuszczami roślinnymi (np. oliwa z oliwek,oleju rzepakowego, orzechów). zrezygnuj z dan fast food, słodkich i słonych przekasek,jedz za to wiecej tłustych ryb (łsosia, makreli, śledzi). PUŁAPKI: Wiele produktów zawiera spore ilości dodanego cukru, dlatego chcąc kontrolować jego ilośc w diecie, naucz się czytać etykietki. Uważaj na drobne "grzeszki", które dozwolone w innych dietach tutaj nie mogą miec miejsca. zamiast ulubionego batonika zjedz orzechy. a idac do kina siegnij po pocorn a nie chipsy, w pubiebarzeczy restauracji pij wino z wodą, zamiastsłodkiej kawy czy słodzonego napoju. RADY: chcąc szybko schudnać, wystrzegaj się szczególnie połaczeni produktówo wysokim IGz tłuszczem,bo to nasila tendencje do magazynowania tłuszczu! Fatalne kombinjace to np. ziemniaki ze schabowym lubserem,pyzy z holonką czy sznycel zfrytkami, a dobre to razowy makaron zwarzywami,muesli z owocami, ryba z dzikim ryżem. jeśli niejesteś wstanie wytrzymać bez zakazanych przysmaków, pozwól sobie czasem na ich małailosc, ale rób to mozliwie jak najrzadziej. PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS: śniadanie:muesli zjogurtemnaturalnym obiad: sałatka warzywna z indykiem kolacja: paella zbrązowym ryżem ZALETY: -zapewnie utratęwagi bez koniecznosciglodzenia się i wprowadzania drastycznychograniczeń. -wymaga jedynie zapamietaniajakie porudkty i ih polaczenia sa najkorzystniejsze -pomaga zapobiegac cellulitowi -jestkorzysta dlaosóbz cukrzycą 1 i 2 typu WADY: -na poczatku wyadje sie skomplikowana i wymaga nabycia wprawy -odradza niektóre wartosciowe produkty o niezbyt niskim IG<npdynie czy marchee,którewmałychilosc ach nie powodujągwałtownych skoków poziomucukru we krwi. -zalecane w diecie duże ilosc nasion roślin straczkowych i warzyw, zwąłszcza surowychmogaprzycyznić się do powstawaniawzdęć INFORMACJE: pełna lista produktówzwartościami IG na stronie: www.glycemicindex.com i www.kalorie.net ksiązka J. Brand-Miller "Rewolucyjna dieta niskocukrowa" (ok.35zł ) TO TYLE ![]() z gory przepraszam za wszelkie literówki,ale pisałam to w pośpiechu miedzy obiadem rodzinnym a przymusowym spacerem z kuzynami ![]() Jak by co, towtym numerze były jeszcze inne diety,któretez tu mogeprzepisac jakbykogośinteresowały ![]() -Bodynami(12 zasad wg których się odżywia[1-2 kg/tydzień]) -South Beach -Kretenska(jak najmniej profuktówprzetworzonych [1 kg/tydzień]) -Makrobiotyczna(1 kg/tygodniowo) -Low Carm(niskowęglowodanowa[2 kg.tydzień]) -Low Fat(niskotłuszczowa[3k/tydzień]) -Rozłączna(1,5 kg.tydzień) -Kapuściana(6kg/tydzień) -detoks(1-2 kg/tydzień) buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Jeju hamster
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na avatarku ja ![]() ![]()
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
nie ma za co
![]() ![]() a co do zdjęcia to patrz, coś mi umknęło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
czesc słonka:P
![]() ![]() ale pozniej znow. W kazdym badz razie mam pytanko ![]() Rowniez skorzystam z tego co napisała Ham ![]() ![]() Aaa moglabys luuknac na te inne diety w sheapie i mniej wiecej chociaz napisac co to jest "-Bodynami(12 zasad wg których się odżywia[1-2 kg/tydzień])"? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
aaa znacie moze jakas strone na ktorej pisze co zawiera najwiecej cukrow itd? moj tata ostatnio ma problem wlasnie z cukrem, jakos mu sie zbic nie moze i nie wiem wlasnie co mu poradzic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Atośko,jutro Ci przepiszę cała
![]() ![]() co do cukrów, to niestetynie mam pojęcia, ale jak coś znajde to dam znać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a co myslicie o czymś takim??
śniadanie: jajecznica z 3 jajek na oliwie drugie śniadanie: pomarancza obiad: to co mama zrobi ale 3/4 tego co do tej pory jadłam podwieczorek: pomarańcza i jabłko kolacja: serek wiejski albo jogurt naturalny myślicie ze przez jakies 10 dni stosowania takiego systemu da rade wrocić do poprzedniego mojego stanu sprzed 3 dni ![]()
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
Myślę, że chyba tak
![]() ![]() ![]() A teraz coś mnie choroba znów bierze, a chciałam iśc jutro na basen ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
ja sie zarzekałam ze już nic nie zjem dzisiaj, a tata wepchnął we mnie jakies 2 godz. temu też pierogi
![]() ale jest postęp, jestem taka zmobilizowana do działania że już mam za sobą 30 min. skakaknki ![]()
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
eh a ja 4 lata na basenie nie bylam
![]() ![]() kto pojdzie ze mna na basen? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Wtajemniczenie
|
laaaa dziewczyny co mam zrobic mam 6 stycznia a musze jakas wygladac ! co polecacie?
Jednej rzeczy wam brakuje-wszystkim bez wyjątku: odwagi. Nie mówię o jakimś popisyaniu się czymś przed kimś.Chodzi mi o odwagę przeżycia siebie aż do końca.Wszytko jedno gdzie: dożywtnie więzienie, klaztor, ferma wśród bushu czy wyokie stanwsko w jakimś ohydnym wielkim mieście Bogini Sportu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:44.