|
|
#241 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki PRLu
Ja pamiętam saturatory.
Pamiętam, że przy saturatorach były dłuuuuugie kolejki. Cytat:
Chyba je wystawię na Ebayu.![]() Cytat:
Ta druga fryzura to była na małpę. Późnie [po latach] z bratem śmalismy się, że to fryz na czeskiego metala. Niektórzy jeszcze do tej fryzury robili sobie trwałą ondulację, to już w ogóle był odjazd. ![]() Cytat:
![]() Mówisz, że ta młoda z Labiryntu miała fruzurę na małpę? Nieeee ona miała inną, ale nie wiem jak ona (ta fryza) się nazywałaCytat:
Niestety nie da się w nich chodzi, przynajmniej ja nie potrafię się w nich poruszać i nie umiem się do przekonac do nich. Jak pisałam wcześniej-buty są mojej mamy, każdy ma innych chód i ona je nieźle wykoślawiła, zwłaszcza prawego buta. Na szczęście, bo jeszcze by mnie kusiło, aby w nich śmigać po ul.
|
|
|
|
#242 | |
|
KWC
|
Cytat:
Pamiętacie przybyszów z matplanety? Moja siostra ostatnio przymierzała kurtkę puchową i stwierdziła, ze jej nie chce, bo wygląda jak SIGMA.. jej syn zapytał: jaka Sigma, co za sigma? Już nie zakumał, niestety, dziecko kapitalizmu |
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
'dwa matplanetyczne znaki dwóch przyjaciół z jednej paki...''
niestety, dla niektórych to abstrakcja i bzdura, dla nas miłe wspomnienia
|
|
#244 |
|
Zakorzenienie
|
jak mnie ci pi i sigma wkurzali, jejciu, nie moglam ich zniesc,ale byly czasy ze nie bylo nic innego w tv to 'trzeba' bylo ogladac i to
chociaz bardzo milo mi sie to wspomina, wtedy czlowiek jakos umial docenic to co bylo
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Jejku. Spray, o Sigmie i Pi to ja już dawno zapomniałam, a faktycznie przecież to lubiłam
Pamiętam też już później taki program był, gdzie dorośli udawali dzieci, siedzieli w szkolnych ławkach i tam psocił jakiś chochlik Pamiętam, że to leciało zawsze akurat jak wracałam ze szkoły
|
|
|
|
|
#246 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam mydło JAcek i Agatka!!! zajrzyjcie:
http://www.allegro.pl/item146292244_...la_dzieci.html Lea ea ma też inne, ciekawe przedmioty: http://www.allegro.pl/show_user_auct...hp?uid=5281820 a kto pamięta Pora na Telesfora? - miałam przyjemność słuchać tego programu na płytach winylowych Jeśli macie ochotę posłuchać dialogu dwóch , przesympatycznych smoków z Paniem Zygmuntem od Pankracego- polecam stronę: http://www.nostalgia.pl/index.php?op...=97&Itemid=131po wejściu w "Pora na telesfora" można wejść w multimedia- i sciągnąć dwa pliki muzyczne http://www.nostalgia.pl/index.php?op...=98&Itemid=132Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#247 |
|
KWC
|
miałam taką. Identyczną! łza się w oku kręci..http://www.allegro.pl/item147936190_...a_20_lat_.html
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Pomadka oglądałam wczoraj "Legalną blondynkę" i manikiurzystka tam miała Twoje buty
Baaaardzo podobne
|
|
|
|
|
#250 |
|
Zakorzenienie
|
ja tez, nawet mam je teraz na sobie jak czytam ten watek
![]() czesc z rzeczy, ktore pokazujecie na zdjeciach pamietam, czesc nie. Ja te czasy pamietam jako dziecko, wiec mi faktycznie wystarczalo mydlo, szampon czy pasta do zebow. problemem faktycznie bylo to, ze to wszystko ciezko bylo dostac w sklepie, ja nie tesknie za tymi czasami. Moi rodzice tesknia, twierdza, ze dzieki prl skonczyli studia, bo nie tylko byly za darmo, ale ogolno dostepne i jeszcze dostawali stypendia socjalne, pieniadze, dzieki ktorym mieli za co zyc w czasach studenckich. |
|
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#252 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sie wychowalam na tej bajce... łapy, łapy, cztery łapy, a na łapach pies kudłaty...
|
|
|
|
|
|
#253 | |||||
|
Zakorzenienie
|
lubilam
a pamietacie akademie pana kleksa?? po dzis dzien nie raz puszczaja w tv powtórki Cytat:
"domowe przedszkole" oczywiscie również, a zwlaszcza kultowa byla piosenka. Nigdy nie mialam jubilatu, tez mialam wigry, czerwone, bardzo duzo jezdzilam. Cytat:
wrotki nakladane na buty - pamietam i mialam Cytat:
![]() Cytat:
bo to w koncu byl program edukacyjny![]() pana skaczacego po fortepianie tez lubilam, i tez nie pamietam jak sie nazywal. tik tak i fasolki ok, ale juz bez wiekszych emocji. zajac poziomka to w jakim programie byl?? Cytat:
ja nigdy nie mialam, ale to bylo moje wielkie marzenie
Edytowane przez Rena Czas edycji: 2006-12-10 o 16:48 Powód: błąd ortograficzny:( |
|||||
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie w tik taku
Mam nawet w mp3 piosenkę "Zając poziomka" ![]() W ogóle mam full fasolek itp. , bo mój Cypisek lubi do tego tańczyć i ostatnio jak przyszła moja kuzynka, to jej puściłam naszą ulubioną piosenkę z tamtych czasów i aż się poryczałyśmy ze wzruszenia (pamięta ktoś? "bo fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego..." )
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Impersono: "aby bawic sie, aby bawic sie, aby bawic sie na calego..."
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
ojej ojej nie przypominac mi prosze.... kilka lat temu bylam na sylwestrze w akademiku, a tam nad ranem kilku panów upiło się, zamknęli się na trzy spusty w pokoju ... i i i ... nie było by w tym nic zlego, gdyby nie to, ze zostawili na kompie puszczona na caly regulator ta wlasnie piosenke, nie szlo ich dobudzic, wiec mielismy trzy godziny z "fasolkami" ...
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam "Fanazję" Uwielbiałam też "Papa papugo", ale nie śpiewały tego fasolki Rena: ja mam fasolki na całą parę codziennie , bo moje dziecię co wieczór domaga się dyskoteki i tańczymy sobie do "hiciorów"
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnio stoję sobie w kolejce do kasy, przede mną panna w moim wieku z córą lat ok 5. Mała śpiewała: "Ogórek, ogórek, ogórek, zielony ma garniturek.I czapkę i sandały, zielony, zielony jest cały"
![]() się wzruszyłam
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
Bridge- ostatnio mój Tż mnie zszokował, bo powiedział, że on nigdy nie słyszał "ogórka"
|
|
|
|
|
#260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to pamięta? "a ja rosnę i rosnęęęęęę, latem, zimą na wiosnęęęęęęę, i niedługo przerosnęęęęę, mamę, tatęęęęęę i sosnęęęęę!"
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Widziałam w tym tygodniu w 2 sklepach perfumy "Być może.."
|
|
#262 |
|
BAN stały
|
"Ogorek" jest znanym hitem z lekcji muzyki w podstawówce
|
|
|
|
|
#263 |
|
Zakorzenienie
|
he.. pamietcie piosenke ktorej sie trzeba bylo uczyc w szkole
bugswiegaa budiet sonce, bugswiegda budiet nieba, budswiegda budiet mama, bugswiegda budziet ja albo jeszcze jedna .. dieduszka maroz szto ty nam prinios, dzieduszka maroz szto ty nam prinios.. ta tak pod swieta
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pamiętam, oczywiście. piosnki o dziadku mrozie mnie nie uczyli ![]() a "biełyje rozy" pamiętacie? to dopiero był hit! mam go gdzieś nawet
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
ile tego
dubel
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#267 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
(czyt.po rrusku
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
pamietam, a pozniej z tego hicioru jakis zespol disco polo cover zrobil ![]() ja sobie jakos ostatnio sciagnelam za to kalinke w wykonaniu rosyjskiej armii to dopiero odlot
|
|
#269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobiłam sobie z jednej takiej butelki i mydelniczki lampę. Wszyscy mi jej zazdrościli
|
|
|
|
|
|
#270 | |
|
KWC
|
Cytat:
Tylko, ze u mnie dzieciaki w podstawówce śpierwały: ogórek, ogórek ogórek, wsadziłam ogórka se w dziure.. ..i czapkę i sandałyy.. ( ten moment mnie zawsze rozwalał Szampon w kształcie kurczaka w jajku też pamiętam
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:35.

Chyba je wystawię na Ebayu.
serio,spróbuj w nich wyjsc

Uwielbiałam też "Papa papugo", ale nie śpiewały tego fasolki