|
|
#241 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: fotoepilacja
Jeśli chodzi o efekt tymczasowy to na pewno, czy 2 miesiące nie mam pewności. Tylko przygotuj się, że mimo wszystko będziesz musiała zabieg powtórzyć, a nie jeden raz i gotowe
|
|
|
|
|
#242 |
|
Anna Ha
|
Zrób sobie wcześniej zabieg próbny na fragmencie ciała (koniecznie tym samym urządzeniem, którym byś robiła docelowo - w tym samym gabinecie! bo co przyrząd to inna specyfika) bo z efektywnością (nawet krótkotrwałą) fotodepilacji bywa bardzo różnie i jest to kwestia indywidualna.
|
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
a ja bym nie eksperymentowała - nie masz pewności, jaki będzie rezultat, włosków może nie być, albo mogą być słabsze, ale wciąż widoczne.
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi.
Myślę, że pójdę zorientować się do jakiegos salonu, umówię się na jeden zabieg 'rozpoznawczy', a później ewentualnie powtórzę przed samymi wakacjami. I zdam wam relacje jakie efekty były u mnie. ![]() Przyznam, że nawet, gdyby wystarczył choćby na miesiąc, bądź znacząco osłabił odrastające włoski, to i tak byłabym zadowolona.. |
|
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
o tak, fotodepilacja jest świetnym rozwiązaniem - no i zdecydowanie powoli wypiera tradycyjną depilację, która tylko na jakiś czas usuwa włosy (bo po pewnym okresie znów odrosną;/). Ja wykonałam zabieg na łydki laserem diodowym Soprano XL - i rewelka! przede mną już drugi sezon bez upierdliwego golenia nóg co drugi dzień
)) A co ważne, tak już pozostanie na zawsze
|
|
|
|
|
#246 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Wybieram się właśnie na fotodepilację e-light (IPL+RF) do salonu: Estea Wybrzeże Stanisława Wyspiańskiego 13 53-110 Wrocław Czy któraś z Pań zna ten zakład i może wyrazić swoją opinię? To mój pierwszy zabieg i po komentarzach jestem pełen sprzecznych emocji. Z góry dziękuję za uwagi i sugestie. Pozdrawiam! Andrzej |
|
|
|
|
#247 |
|
Anna Ha
|
strata pieniędzy
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zakorzenienie
|
a czy laser aleksandrytowy jest jeden? tzn. czy są jakieś jego odmiany? bo ja znalazłam salon, który ma Laser aleksandrytowy Quanta Light, a tu polecałyście Arion
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
Podbijam wątek, może się wypowie ktoś kto miał robioną fotodepilację jakiś czas temu? Bo jak widzę tylko jedna osoba chyba jest zadowolona.
|
|
|
|
|
#250 |
|
Przyczajenie
|
czytam czytam i mało kto jest zadowolony. Czy ta depilacja to naprawdę taka ściema??? Ja chce "zrobić" sobie bikini pełne bo maszynka podrażnia mi skórę. W moim mieście jest dostęp tylko do E-Light (IPL+RF) model HM-IPL-B1. Macie jakieś doświadczenia z tym laserem.
|
|
|
|
|
#251 |
|
Przyczajenie
|
cześć,
ja miałam wykonywane zabiegi fotoepilacji w 2010 roku. Efektu nie było od początku, a miałam wykonane 6 zabiegów na kilka pratii ciała: pachy, bikini pełne, nogi. Włosy jedynie na początku w trakcie wykonywania zabiegów (raz na 3-4 tygodnie) były delikatnie osłabione i było ich trochę mniej. Po skończonej serii szybko zaczęły odrastać. Obecnie mam ich tyle samo jakbym nie miała wykonywanych żadnych zabiegów, na które przeznaczyłam sporą sumę pieniędzy. W 2010 roku fotoepilacja laserem IPL była nowością, obiecywane efekty naprawdę kusiły. Zabiegi robiłam w salonie Beauty Clinique w Warszawie. Osobiście odradzam wszystkim te zabiegi. Ze słyszenia wiem, że efekty które naprawdę utrzymują się trwale można osiągnąć jedynie laserami typu aleksandrytowy. pozdrawiam!
|
|
|
#252 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
A jaki mialas rodzaj wlosa? Moze zbyt jasne? W moim wypadku nie wchodzi w gre zwykly laser, dlatego inwestuje w fotolaser (e light).
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#254 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie słyszałam, że są różne sprzęty o różnej mocy i to od tego zalezy skuteczność zabiegu fotoepilacji, na ile to jest prawda? Kto ma jakieś doświadczenia? Chciałabym zrobić sobie nogi i bikini w EstheticSkin w Zgorzelcu, ale to stosunkowo nowy salon i nie wiem na ile to prawda, a ceny nie mają małe..
|
|
|
|
|
#255 |
|
Anna Ha
|
ja się depilowałam parę lat temu laserem aleksandrytowym
pod pachami i bikini głębokie (po chyba 4 zabiegi) i 1 zabieg na łydki.. powiem tak: - pod pachami rosną mi pojedyncze jasne włoski, golę je sobie pro forma co hmm 2 tygodnie? może rzadziej.. - na bikini przydałby si,ę jeszcze 1 zabieg, rosną pojedyncze czarne włoski, ale w porównaniu do tego co było, nie ma żadnego porównania ![]() - na łydki planowałam serię zabiegów, ale po 1 (słownie: jednym) rosną mi teraz bardzo rzadkie włoski ciemne a reszta to jasne.. widzę, że jasnych jest dużo (a jasnych żaden laser nie usunie trwale) i są dość długie, więc i tak je jadę woskiem na ciepło ... ale powiem tak.. to co teraz odrasta po depilacji woskiem, to śmiech na sali nie drapie, rośnie wolno, ciemne są tylko miejscami - reszta jasna, długo w ogóle niewidocznareasumując: laser aleksandrytowy spisał się u mnie na medal osobiście odradzam IPL i diodowe noname (kiedyś zrobiłam "super interes" na jakimś gruponie) - po seriach zabiegów nie było ŻADNYCH trwałych efektów, a ból identyczny jak przy skutecznym aleksandrytowym |
|
|
|
|
#256 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ktoras moze mi wytłumaczyć różnicę między bikini linia majtek
a zwykłe bikini? Dokad linia majtek? Bo mysle nad tym pierwszym ale szczerze mowiac za bardzo nie potrafie sobie tego wyobrazic. Mozna na jakims zdjeciu modelki w majtkach ? :P
|
|
|
#257 |
|
Anna Ha
|
każda klinika/gabinet rozumieją to inaczej...
spytaj u źródła, a nie tu ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- zależy też, jak jesteś obrośnięta... czy masz włosy tylko po bokach "trójkącika", czy też z tyłu, w stronę odbytu... czyli: jak głęboka jest konieczność depilacji, żeby przy takich czy innych majtkach (stringach/figach) włosy nie wystawały spod nich.. |
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Byłam w gabinecie, zdecydowałam się na zabieg bikini zwykłe, pierwszy 9 stycznia
|
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
Ja robiłam zabieg usuwania owłosienia wszędzie 3 lata temu aparatem IPL+RF po roku nic mi nie odrastało, zaszłam w ciąże, urodziłam, obecnie mam 6 misięczną córeczke
i wcale nie odrosły mi wszystkie włosy tylko gdzie nigdzie pojedyncze na wąsiku lub na rękach, które dobijam oktualnie, bo nie karmie piersią. Jedyne co to na skutek hormonów zrobiły mi się ciemniejsze włosy na brzuchu i plecach na dole, ale te też dobije w niedługim czasie, Zabiegi robiłam w salonie w Niemczech, ale wiem, że teraz też otworzyli się w Polsce jest to salon "EstheticSkin" w Zgorzelcu. Gorąco polecam. Mają najlepszy sprzęt z IPL-ów. Wypróbowany na własnej skórze .
|
|
|
|
|
#260 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
Myślałam, że mi ten wątek pomoże podjąć decyzję, a zrobił jeszcze większy zamęt w głowie
![]() Jeśli jeszcze ktoś może podzielić sie swoim doświadczeniem, to piszcie proszę, jaką metodą, gdzie i jakie efekty. Szczególnie interesuje mnie Warszawa. |
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Ja robilam pachy laserem diodowym i po 3 zabiegu wlosy odrosly po o miesiącu ciensze i jasniejsze. Szczerze mowiac nie zgolilam ich jeszcze mimo ze bylam w miedzyczasie na basenie, ich wcale nie widac. Mialam wczesniej grube i mocne wlosy. Acha wazne: robilam tez jeszcze kawalek pod pempkiem i zastaly mi blizny :/mam nadzieje ze znikna. Nastepnym razem robie takze lydki.
|
|
|
|
|
#263 |
|
Przyczajenie
|
W końcu zdecydowałam się na zakup domowego fotoepilatora - Rio IPL 8000. Dwa razy go użyłam i jak na razie szału nie ma. Mam wrażenie, że mi odrastają włosy tak jak po zwykłym goleniu, ale nie wiem.... może za mało ich zniszczyłam dotychczas i rosną te nie zniszczone jeszcze.
|
|
|
|
|
#264 |
|
Anna Ha
|
IPL..? a to pomaga komuś poza dystrybutorami?
|
|
|
|
|
#265 |
|
Przyczajenie
|
IPL domowy - to musi być ściema... fleszem od aparatu można sobie postrzelać - ten sam efekt
|
|
|
|
|
#266 |
|
Konto usunięte
|
Co sądzicie o tym laserze Light Sheer™ Diode Laser System. Kilka lat temu usuwałem włosy z braków ( nie powien efekt był). Obecnie pojawiło się w paru miejscach troszkę włosów, myślę aby potworzyć zabieg.
Czy ten laser Light Sheer™ Diode Laser System daje dobre efekty ? |
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
Pomaga ale tylko na czas wykonywania zabiegów! Jak się przestaje włosy zaczynją odrastać ! Właśnie przez to przechodzę, można robić do końca życia i płcić i robić, robić!
![]() ![]() ![]() ![]() Ale chyba nie poddam się tak łatwo, mam tak mocne włosy na łydkach że musze się ich pozbyć do następnego lata!!!! |
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
jeśli myślicie o zabiegach laserowych, to polecam tylko laser diodowy - producent nie ma większego znaczenia ( o ile tylko nie jest to jakiś chiński badziew firmy " krzak"). Pamiętajcie, zawsze macie prawo przed zabiegiem zapytać się jakim sprzętem będzie wykonywany zabieg. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#269 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
miałem zabiegi robione jakieś 4 lata temu i efekt jest dobry, ale wiadomo że po jakimś czasie pojawią się nowe włosy wiec teraz czas zabieg powtórzyć. Jestem umówiony na konsultacje w piątek zobaczymy co usłyszę
|
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny IPL tooo słabizna efekt krótkotrwały, nie dajcie sie skusić niskimi cenami bo to wyrzucone pieniądze w błoto po zakonczonej serii wszystko odrasta .. Przykro mi jeśli chcecie powalczyć z włosami to musicie niestety pokusić sie na coś innego
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.