![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: fotoepilacja
Jeśli chodzi o efekt tymczasowy to na pewno, czy 2 miesiące nie mam pewności. Tylko przygotuj się, że mimo wszystko będziesz musiała zabieg powtórzyć, a nie jeden raz i gotowe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Anna Ha
|
Zrób sobie wcześniej zabieg próbny na fragmencie ciała (koniecznie tym samym urządzeniem, którym byś robiła docelowo - w tym samym gabinecie! bo co przyrząd to inna specyfika) bo z efektywnością (nawet krótkotrwałą) fotodepilacji bywa bardzo różnie i jest to kwestia indywidualna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
a ja bym nie eksperymentowała - nie masz pewności, jaki będzie rezultat, włosków może nie być, albo mogą być słabsze, ale wciąż widoczne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za odpowiedzi.
![]() Myślę, że pójdę zorientować się do jakiegos salonu, umówię się na jeden zabieg 'rozpoznawczy', a później ewentualnie powtórzę przed samymi wakacjami. I zdam wam relacje jakie efekty były u mnie. ![]() Przyznam, że nawet, gdyby wystarczył choćby na miesiąc, bądź znacząco osłabił odrastające włoski, to i tak byłabym zadowolona.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Przyczajenie
|
![]()
o tak, fotodepilacja jest świetnym rozwiązaniem - no i zdecydowanie powoli wypiera tradycyjną depilację, która tylko na jakiś czas usuwa włosy (bo po pewnym okresie znów odrosną;/). Ja wykonałam zabieg na łydki laserem diodowym Soprano XL - i rewelka! przede mną już drugi sezon bez upierdliwego golenia nóg co drugi dzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
Witam!
Wybieram się właśnie na fotodepilację e-light (IPL+RF) do salonu: Estea Wybrzeże Stanisława Wyspiańskiego 13 53-110 Wrocław Czy któraś z Pań zna ten zakład i może wyrazić swoją opinię? To mój pierwszy zabieg i po komentarzach jestem pełen sprzecznych emocji. Z góry dziękuję za uwagi i sugestie. Pozdrawiam! Andrzej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Anna Ha
|
strata pieniędzy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
a czy laser aleksandrytowy jest jeden? tzn. czy są jakieś jego odmiany? bo ja znalazłam salon, który ma Laser aleksandrytowy Quanta Light, a tu polecałyście Arion
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
Podbijam wątek, może się wypowie ktoś kto miał robioną fotodepilację jakiś czas temu? Bo jak widzę tylko jedna osoba chyba jest zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
czytam czytam i mało kto jest zadowolony. Czy ta depilacja to naprawdę taka ściema??? Ja chce "zrobić" sobie bikini pełne bo maszynka podrażnia mi skórę. W moim mieście jest dostęp tylko do E-Light (IPL+RF) model HM-IPL-B1. Macie jakieś doświadczenia z tym laserem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
![]()
cześć,
ja miałam wykonywane zabiegi fotoepilacji w 2010 roku. Efektu nie było od początku, a miałam wykonane 6 zabiegów na kilka pratii ciała: pachy, bikini pełne, nogi. Włosy jedynie na początku w trakcie wykonywania zabiegów (raz na 3-4 tygodnie) były delikatnie osłabione i było ich trochę mniej. Po skończonej serii szybko zaczęły odrastać. Obecnie mam ich tyle samo jakbym nie miała wykonywanych żadnych zabiegów, na które przeznaczyłam sporą sumę pieniędzy. W 2010 roku fotoepilacja laserem IPL była nowością, obiecywane efekty naprawdę kusiły. Zabiegi robiłam w salonie Beauty Clinique w Warszawie. Osobiście odradzam wszystkim te zabiegi. Ze słyszenia wiem, że efekty które naprawdę utrzymują się trwale można osiągnąć jedynie laserami typu aleksandrytowy. pozdrawiam!
![]() |
![]() |
#252 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
A jaki mialas rodzaj wlosa? Moze zbyt jasne? W moim wypadku nie wchodzi w gre zwykly laser, dlatego inwestuje w fotolaser (e light).
Wysłane z mojego GT-I8160 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Przyczajenie
|
![]()
Właśnie słyszałam, że są różne sprzęty o różnej mocy i to od tego zalezy skuteczność zabiegu fotoepilacji, na ile to jest prawda? Kto ma jakieś doświadczenia? Chciałabym zrobić sobie nogi i bikini w EstheticSkin w Zgorzelcu, ale to stosunkowo nowy salon i nie wiem na ile to prawda, a ceny nie mają małe..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Anna Ha
|
ja się depilowałam parę lat temu laserem aleksandrytowym
pod pachami i bikini głębokie (po chyba 4 zabiegi) i 1 zabieg na łydki.. powiem tak: - pod pachami rosną mi pojedyncze jasne włoski, golę je sobie pro forma co hmm 2 tygodnie? może rzadziej.. - na bikini przydałby si,ę jeszcze 1 zabieg, rosną pojedyncze czarne włoski, ale w porównaniu do tego co było, nie ma żadnego porównania ![]() - na łydki planowałam serię zabiegów, ale po 1 (słownie: jednym) rosną mi teraz bardzo rzadkie włoski ciemne a reszta to jasne.. widzę, że jasnych jest dużo (a jasnych żaden laser nie usunie trwale) i są dość długie, więc i tak je jadę woskiem na ciepło ... ale powiem tak.. to co teraz odrasta po depilacji woskiem, to śmiech na sali ![]() reasumując: laser aleksandrytowy spisał się u mnie na medal osobiście odradzam IPL i diodowe noname (kiedyś zrobiłam "super interes" na jakimś gruponie) - po seriach zabiegów nie było ŻADNYCH trwałych efektów, a ból identyczny jak przy skutecznym aleksandrytowym |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy ktoras moze mi wytłumaczyć różnicę między bikini linia majtek
a zwykłe bikini? Dokad linia majtek? Bo mysle nad tym pierwszym ale szczerze mowiac za bardzo nie potrafie sobie tego wyobrazic. Mozna na jakims zdjeciu modelki w majtkach ? :P
![]() |
![]() |
#257 |
Anna Ha
|
każda klinika/gabinet rozumieją to inaczej...
spytaj u źródła, a nie tu ![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- zależy też, jak jesteś obrośnięta... czy masz włosy tylko po bokach "trójkącika", czy też z tyłu, w stronę odbytu... czyli: jak głęboka jest konieczność depilacji, żeby przy takich czy innych majtkach (stringach/figach) włosy nie wystawały spod nich.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Byłam w gabinecie, zdecydowałam się na zabieg bikini zwykłe, pierwszy 9 stycznia
![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Ja robiłam zabieg usuwania owłosienia wszędzie 3 lata temu aparatem IPL+RF po roku nic mi nie odrastało, zaszłam w ciąże, urodziłam, obecnie mam 6 misięczną córeczke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Przyczajenie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Przyczajenie
|
Myślałam, że mi ten wątek pomoże podjąć decyzję, a zrobił jeszcze większy zamęt w głowie
![]() Jeśli jeszcze ktoś może podzielić sie swoim doświadczeniem, to piszcie proszę, jaką metodą, gdzie i jakie efekty. Szczególnie interesuje mnie Warszawa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zakorzenienie
|
Ja robilam pachy laserem diodowym i po 3 zabiegu wlosy odrosly po o miesiącu ciensze i jasniejsze. Szczerze mowiac nie zgolilam ich jeszcze mimo ze bylam w miedzyczasie na basenie, ich wcale nie widac. Mialam wczesniej grube i mocne wlosy. Acha wazne: robilam tez jeszcze kawalek pod pempkiem i zastaly mi blizny :/mam nadzieje ze znikna. Nastepnym razem robie takze lydki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
W końcu zdecydowałam się na zakup domowego fotoepilatora - Rio IPL 8000. Dwa razy go użyłam i jak na razie szału nie ma. Mam wrażenie, że mi odrastają włosy tak jak po zwykłym goleniu, ale nie wiem.... może za mało ich zniszczyłam dotychczas i rosną te nie zniszczone jeszcze.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#264 |
Anna Ha
|
IPL..? a to pomaga komuś poza dystrybutorami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
IPL domowy - to musi być ściema... fleszem od aparatu można sobie postrzelać - ten sam efekt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Konto usunięte
|
Co sądzicie o tym laserze Light Sheer™ Diode Laser System. Kilka lat temu usuwałem włosy z braków ( nie powien efekt był). Obecnie pojawiło się w paru miejscach troszkę włosów, myślę aby potworzyć zabieg.
Czy ten laser Light Sheer™ Diode Laser System daje dobre efekty ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Przyczajenie
|
Pomaga ale tylko na czas wykonywania zabiegów! Jak się przestaje włosy zaczynją odrastać ! Właśnie przez to przechodzę, można robić do końca życia i płcić i robić, robić!
![]() ![]() ![]() ![]() Ale chyba nie poddam się tak łatwo, mam tak mocne włosy na łydkach że musze się ich pozbyć do następnego lata!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,
jeśli myślicie o zabiegach laserowych, to polecam tylko laser diodowy - producent nie ma większego znaczenia ( o ile tylko nie jest to jakiś chiński badziew firmy " krzak"). Pamiętajcie, zawsze macie prawo przed zabiegiem zapytać się jakim sprzętem będzie wykonywany zabieg. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny IPL tooo słabizna efekt krótkotrwały, nie dajcie sie skusić niskimi cenami bo to wyrzucone pieniądze w błoto po zakonczonej serii wszystko odrasta .. Przykro mi jeśli chcecie powalczyć z włosami to musicie niestety pokusić sie na coś innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.