Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-01-12, 16:49   #241
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711
Konto usunięte

Dot.: Dzieci grudniowo-styczniowe 2006/7

a ja tak z innej beczki pieke ciasto drożdżowe i mam pełno dymu w domu! Tak urosło! Musiałam malego izolowac w pokoju.
Dziś moja mama pzyjeżdza. Aż w lekkim szoku jestem, bo ona niechetna wyjazdom z domu-bez niej sie zawali, zostawia siostrze babcie ktorą trzeba opieluchować i oklepać no i ze 250km ma do przejechania...
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 17:11   #242
malgogaj
Zadomowienie

Hi hi hi...moja mama już przyjechała i właśnie piecze ciasto drożdzowe

Czy wasze dzieciaczki usypiaja same? Bo Moje Miłości tylko lulane albo przy cycu a jak jest zmęczony to płacze (choć wyje to lepsze słowo) zamiast zasnąć. Nie wiem co robić z nim...bo jak naucze tylko lulania to bede miała pozamiatane....a zaostawić go w takiej histerii to serca nie mam.
Stary 2007-01-12, 17:24   #243
kamilka23
Zadomowienie

GG do kamilka23

A mnie dopadla biegunka i teraz nie wiem czy moge Mala piersia karmic?? Ale juz wczoraj u mnie bylo cos nie tak, a Tosia ma kupki normalne. Troche mnie to martwi. A ja sama nie wiem skad sie to u mnie wzielo
Stary 2007-01-12, 17:33   #244
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malgogaj Pokaż wiadomość
Hi hi hi...moja mama już przyjechała i właśnie piecze ciasto drożdzowe

Czy wasze dzieciaczki usypiaja same? Bo Moje Miłości tylko lulane albo przy cycu a jak jest zmęczony to płacze (choć wyje to lepsze słowo) zamiast zasnąć. Nie wiem co robić z nim...bo jak naucze tylko lulania to bede miała pozamiatane....a zaostawić go w takiej histerii to serca nie mam.
Moj tez uwielbia zasypiać przy cycu i nie walcze z tym póki co, zresztą zdarza mu sie leżeć i w wózku i zasnąć, często też u tatusia na rękach, więc cyc jedynym ukojeniem do snu nie jest. Zresztą... niech sie przytula ile może, na kolejne przytulanki do cycusia bedzie czekał ze 20 lat

Mój problem numer 2:
krosteczki na buzi które były problemem nr 1 znikają, więc to chyba zadna alergia, ani skaza nie byla uff uff
A teraz problem numer 2: na jezyku zuważyłam białą kropeczkę wielkości łepka od szpilki... czy to może byc poczatek pleśniawek? czy pleśniawki to nalot w buzi a nie kropki??
1d36bece409c03b7a5895977e3eaa07c69f6d3f6_64237171b1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 19:16   #245
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Elu ja mysle ze to nie plesniawki,zawsze jest ich więcej i są tez po bokach jezyka nie tylko na gorze.

Mój mały zasypia sam w łożeczku nie ma lulania, ani spania przy cycu(ja to nie smoczek). Czasami w nocy zdaza(dokladnie 4 razy) mu sie zasnac przy cycku to wtedy go odkladam do lozeczka bez budzenia,ale pozatym zawsze zasypia sam.
Diety zadnej tez nie mam, jem wszystko czekolade, frytki,pierogi z kapusta i grzybami i narazie jest ok.

Pozdrawiam wszystkich.
schatzsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 19:31   #246
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Cytat:
Napisane przez kamilka23 Pokaż wiadomość
A mnie dopadla biegunka i teraz nie wiem czy moge Mala piersia karmic?? Ale juz wczoraj u mnie bylo cos nie tak, a Tosia ma kupki normalne. Troche mnie to martwi. A ja sama nie wiem skad sie to u mnie wzielo
Jak najbardziej karmić piersią
Jeśli ma to podłoże bakteryjne, to tym badziej Mała dostanie od Ciebie przeciwaciała. Gdyby okazało sie, że też coś załapała to jak mówił mi lekarz "brest is the best"
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 21:16   #247
Anulka33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez schatzsi Pokaż wiadomość
Elu ja mysle ze to nie plesniawki,zawsze jest ich więcej i są tez po bokach jezyka nie tylko na gorze.

Mój mały zasypia sam w łożeczku nie ma lulania, ani spania przy cycu(ja to nie smoczek). Czasami w nocy zdaza(dokladnie 4 razy) mu sie zasnac przy cycku to wtedy go odkladam do lozeczka bez budzenia,ale pozatym zawsze zasypia sam.
Diety zadnej tez nie mam, jem wszystko czekolade, frytki,pierogi z kapusta i grzybami i narazie jest ok.

Pozdrawiam wszystkich.
szczęściara z ciebie z tym jedzonkiem
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 22:21   #248
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Elu moga to być pleśniawki ,sprawdz czy nie ma na policzkach.Na wszelki wypadek przemywaj Bużke małemu AFTINEM.
POZDRAWIAM

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-12, 23:41   #249
AnitaSuska
Zadomowienie

Hej dziewczyny
Ja jesli chodzi o diete staram sie nie przesadzac z zarelkiem,robie to dla malego ale i dla sieie,zeby moze przy okazji zrzucic kg na dietcejadam raczej gotowane miasko,mniej smazone,ale nie omijam zupelnie,i mimo,ze slodycze mozna to wkrecam sobie ,ze ja nie mogemusze zrzucic 13kg i koniec!!Kiedys zjadlam kanapke z ogorkiem zielonym,czyli chemia w folii no i Macio od razu mial zielona kupke..

Wlasnie jestem na etapie zastanawiania sie ,jaka wybrac antykoncepcje,bo i mezowi i mi cieknie lsinka,tzn ja nie wygladam jeszcze na tyle apetycznie,ale chlop sie slinino iwc za miesiac moznaby cos poprobowac..Ja juz na fotelu porodowym,kiedy mi gin zakladal szew radzilam sie go jaka antykoncepcje mi poleca,myslalam o wkladce,ale on odradzal,mowil,ze miesiaczki sa dluzsze i bolesne,sama doczytalam,ze czesto turbuja szyjke i sa problemy z zajsciem w ciaze..polecal minipigulki dla karmiacych,czyli cerazzette.. czy ktoras z Was ma jakies o nich zdanie,bo ja nie chcialabym jeszcze sie podtuczac,wrecz rpzeciwnie,a nie wiem jak one z reguly dzialaja

No i jeszcze jedno pytanie..Na jakie szczepionki sie decydujecie dla Waszych maluszkow?zwykle,skojarzo ne 5w1,czy moze 6w1??chetnie poczytam jakie sa Wasze opinie

http://b1.lilypie.com/Vk1Lp1.png
AnitaSuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 11:26   #250
astrzyk
Raczkowanie

Cytat:
Mój zasypia w łóżeczku, czasem od razu a czasem trzeba sie troche pomeczyc, zwykle wieczorem robi sceny. Ale pomaga głaskanie po główce i jednostajne ciii przy uszku . Taki dżwięk pozwala podobno dziecku odizolować sie od hałasu domowego. A z noszeniem na rekach to czytałam, ze lepiej nie przyzwyczajać do długiego noszenia. Jak płacze to wziąść na ręce ale odłożyć zaraz jak się uspokoi, i tak do skutku.

Mam pytanie do mam dzieci z początku grudnnia. Czy zauważyłyście zmniejszenie liczby kupek?

A moje Szczęcie dopadła ciemieniuszka
astrzyk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 12:17   #251
Aranka
Zakorzenienie

Mi połozna kazała małej przecierać buźkę gazikiem namoczonym w wodzie przegotowanej lub mineralce. Nawijam jałowy gazik na palec, maczam w wodie i przecieram języczek, podniebienie i policzki Laurze. podobno osad od mleczka, który w postaci białego nalotu osadza się na języczku sprzyja pleśniawkom.

Dziś byłam na uczelni - zdałam egzamin na 4!!

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 12:22   #252
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

z tego co pamietam to moj ginek wspominal o jednoskladnikowych ale nazwy nie pamietam
sama nie wiem jak z tymi szczepieniami...nie ze zaluje kasy bo to nie tak ale generalnie wszystkie mialysmy podstawowe szczepienia i zyjemy i jest wszystko ok.to szczepienie na gruzlice tez miala tansza wersje bo takie mieli w szpitalu-i uroslo tak jak mialo peklo i wszystko si
mi TZ wyjechal i na jego miejsce Zuzka sie wpakowala do lozka i tak sobie spimy trzeci dzien i radoche obydwie mamy bo mamy siebie na oku hihi
bylam wczoraj u lekarza i Zuzka juz 5130 wazy tylko nie wiem jaka dluga jest...ale ubranka musze przebrac bo w te na 56 to musze wciskac ja wiec ubieramjuz wieksze
yaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 13:06   #253
malgogaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez astrzyk Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam dzieci z początku grudnnia. Czy zauważyłyście zmniejszenie liczby kupek?
U nas też troszke rzadziej ale nie mniej ilościowo. Dzisiaj w nocy np przez trzy karmienia nic a rano dwie duuzzeee Fajnie bo w nocy ciężko mi przewijać. Z tym sikaniem co pisałam wcześniej ze nam sie wylewa bokami z pieluchy to ewidentnie jest moja wina a nie pieluch. Wypróbowałam te Huggies. Rewelacja! Według mnie lepsze od pampersów. Takie przyjemniejsze i węższe w kroku. Dzieki za rady dziewczyny.

Co do antykoncepcji to ja zaczełam już brać Cerazette. Jak na razie mi służy. Zadnych skutków ubocznych ale wiadaomo to początek. Tylko,że zawsze dobrze tolerowałam takbletki. Jedyne co mnie denerwuje to ze trzeba je brac o jednej porze a mi sie to nie udaje niestety. Nawet alarm w telefonie nie działa. Biore prawie zawsze pol godziny po czasie wiec w sumie i tak o jednej porze.

My idziemy na kontrole we wtorek i zobaczymy ile waży Młody. Ale czuje już na reku jego papuciowatą dupcie
Stary 2007-01-13, 13:33   #254
Aranka
Zakorzenienie

Cytat:
U nas też troszke rzadziej ale nie mniej ilościowo. Dzisiaj w nocy np przez trzy karmienia nic a rano dwie duuzzeee Fajnie bo w nocy ciężko mi przewijać. Z tym sikaniem co pisałam wcześniej ze nam sie wylewa bokami z pieluchy to ewidentnie jest moja wina a nie pieluch. Wypróbowałam te Huggies. Rewelacja! Według mnie lepsze od pampersów. Takie przyjemniejsze i węższe w kroku. Dzieki za rady dziewczyny.

Co do antykoncepcji to ja zaczełam już brać Cerazette. Jak na razie mi służy. Zadnych skutków ubocznych ale wiadaomo to początek. Tylko,że zawsze dobrze tolerowałam takbletki. Jedyne co mnie denerwuje to ze trzeba je brac o jednej porze a mi sie to nie udaje niestety. Nawet alarm w telefonie nie działa. Biore prawie zawsze pol godziny po czasie wiec w sumie i tak o jednej porze.

My idziemy na kontrole we wtorek i zobaczymy ile waży Młody. Ale czuje już na reku jego papuciowatą dupcie
malgogaj ja też wolę HUGGIES! Na nich wychowałam już Julię bo się extra sprawdziły a teraz Laurkę.Faktycznie są o wiele miękciejsze od pampersów i mają gumeczki z tyłu przez co lepiej się dopasowywują. Niestety ostatnio nie było ich w markecie i TŻ kupił Pampers2 i co? Wielka lipa-wsio wylatuje między za luźnymi falbankami...

Ogółem albo mi się śpiochy w praniu pokurczyły albo mała tak rośnie bo już mi 3 pary stopami wyciąga...więc je w odstawkę muszę...

Dziś mała cudnie spi - a mi cycki zaraz pękną!

Wszystkie nieba bym oddała aby z TOBĄ dzielić jedno piekło
Aranka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 13:38   #255
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Aranko gratulacje
Mój mały coprawda z połowy grudnia ale już tez mniej kupkuje.
Jak tak zachwalacie hugissy, to ja wyprobuje coprawda z pampersow jestem zadowolona ale zobaczymy może beda lepsze.
Mój mały powoli wyrasta z rozmiaru 62, ciuszki na 56 ubral moze po 3 razy.
Miłego dnia wszystkim.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-13, 15:11   #256
AnitaSuska
Zadomowienie

No no no widze,ze Wasze babelki niezle sa karmione i smigaja w gore tzn.w poziomie
Powiedzcie co wymyslilyscie w sprawie tytch szczpeionek,bo ja juz sama nie wiem,mam troche czasu wizytta 13 lutego,ale chce podjac sensowna decyzje..

Jesli chodzi o pampersy,to 3razy zdarzylo sie ,ze maly sie oblal na plecach,splynelo mu i mial mokra plame..mimo,ze zwracam uwage,zeby mial wysoko pampera to jakos mu wlacialo..Chyba musze sprobowac huggisow..

Stary 2007-01-13, 16:51   #257
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
Elu moga to być pleśniawki ,sprawdz czy nie ma na policzkach.Na wszelki wypadek przemywaj Bużke małemu AFTINEM.
POZDRAWIAM
dzisiaj obok tamtej kropki pojawiał się druga.. więc to chyba pleśniawaki kupiłam Aphtin, narazie daje mu na smoczek 2 kropelki i obracam nim w buzi.
U nas tez już rozm 56 idzie w odstawkę, mały miał 58 cm jak się urodzil więc to tylko chwiliowe ubranka były, a niektóre 62 tez juz się skurczyły..a takie fajne były
Stary 2007-01-13, 19:15   #258
yaira
Rozeznanie

GG do yaira

ja myslalam ze Pampersow nie umiem zakladac bo Zuzka byla kilka razy osikana na plecach w co wierzyc mi sie nie chcialo no bo dziewczynka nie ma jak sobie nalac na plecy...
schatzsi ale w niemczech sa inne pampersy....ja mam w tej chwili niemieckie o niebo lepiej...nie wspominajac ze sa kolorowe w polsce zwykle prawie jak komunistyczne :P
ja mam szczepienia 21 stycznia i nie mam pojecia co z tymi szczepieniami
yaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 20:15   #259
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Dzięki za przepisy dla karmiących!
Powoli dochodzę do siebie po cc, czy któraś z Was też miała cc? Macie jeszcze bóle brzucha i mięśni? Bo ja to nawet odkaszlnąć się boję.

Ela - ja z pleśniawek (miałam uporczywe przez parę lat) wyleczyłam się dzięki witaminie b complex, spróbuj moze jeść więcej potraw zawierających dużo wit b. Aphtin też jest dobry, powinien pomóc.

Moja córeczka od razu zasypia przy cycku, zaczynam ją rozbudzać, glaskać po buzi, uszkacj itp - nic nie pomaga, śpi jak suseł. Ale jak ją położe do łóżeczka to od razu się budzi i chce jeść - co robić??
Co do pampersów to też kilka razu się wylało na plecki - niestety zakupiłam już pokaźne ich ilości , wieć zużyje co mam , a potem spróbuje te huggiesy.
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-13, 21:02   #260
zaba21_22
Zadomowienie

GG do zaba21_22

A ja pomimo że jeszcze 2w1 to zaglądam do was.
Jak czytam wasze opinie dotyczące pieluszek, to cieszę się że kupiłam Huggies, mi je już dawno temu kuzynka polecała, od Pampersów córka koleżanki dostawała uczulenia.

Mam pytanko do was, bo jesteście zorientowane: ile ubranek i jakich potrzebuję wziąć dla małej do szpitala, bo zaczęłam się pakować, ale nie mam pojęcia co będzie mi potrzebne. Wiem że szpital ubiera tylko w kaftanik, więc lepiej wziąć swoje, no i jest tam bardzo ciepło.
Stary 2007-01-13, 22:03   #261
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fibian Pokaż wiadomość
Dzięki za przepisy dla karmiących!
Powoli dochodzę do siebie po cc, czy któraś z Was też miała cc? Macie jeszcze bóle brzucha i mięśni? Bo ja to nawet odkaszlnąć się boję.

Ela - ja z pleśniawek (miałam uporczywe przez parę lat) wyleczyłam się dzięki witaminie b complex, spróbuj moze jeść więcej potraw zawierających dużo wit b. Aphtin też jest dobry, powinien pomóc.
Ja miałam cc ale czuje się juz ok. Czy po cc tez nalezy się zgłosic 6 tyg po na kontrolę? bo nikt mi nic nie mówił...

fibian plesniawi pojawiły się u maęłgo nie u mnie, chyba ze ja mam łykac witaminę i jemu pomoże??
Stary 2007-01-13, 22:15   #262
schatzsi
Wtajemniczenie

GG do schatzsi

Zaba z ubrankami ja Ci nie pomoge bo ja brałam tylko na wyjscie dla małego ciuszki.
Yaira a to ja nie wiedziałam że Pl pampersy są inne,myślałam że takie same tylko różni się rozmiarówka (tutaj new borny są do 3 roz, w pl do 2)
Ja wsumie jestem zadowolona z pampersow mały nigdy nie przeciekł no i nie trzeba rozbierać by spradzić czy jest coś w śroku bo pasek się barwi i wystarczy tylko luknąc, jak zielone to zmieniamy jak żółte to nadają się nadal do użytku.
Stary 2007-01-14, 11:34   #263
sohf
Wtajemniczenie

My używamy Pampersów, ale Huggisy chyba dziś kupię, miałam jednego na próbę i był faktycznie miękciejszy. a i Pampersy są różne. w Polsce tylko jeden rodzaj widziałam, a jedną paczuche przywiozłam z wakacji w 'Holandi i sa fajniejsze niz te nasze polskie. Młody się pare razy obsikał, ale to chyba dlatego, ze ja cos źle zrobiłam, bo zwykle jest ok.

a co do szcepionek, to my stawiamy na 5w1 + dodatkowo żółtaczka. nie wiem czy na raz to będą szczepić, czy przy szczepieniu żółtaczkowym się trzeba umówić na to drugie. idziemy w czwartek na kontrolę to się dowiem.

a co do spania to ogólnie kiszka. Kubełek najchętniej śpi na mamie. a jak mi się wydaje że juz głęboko zasnął i go odkładam, to za 5 min jest krzyk. no zazwyczaj, bo czasem się uda, ze pośpi sam...
sohf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-14, 11:47   #264
AnitaSuska
Zadomowienie

Sohf czy to nie bedzie 6w1 jesli bierzesz 5w1 i zoltaczka?wytlumacz mi jak Abel krowie prosze

Stary 2007-01-14, 16:36   #265
marti86
Zakorzenienie

no to mzoe w koncu i ja sie ujawnie
oto moja Laurkagrzeczna jak aniolek-je i spi czasami sie porozgalada i postrzela minki.zazwyczaj zasypia przy cycusiu i odkladam ja do lozeczka ale zdarza sie i zasnac samej tylko to sie zadko zdarza bo praktycznmie zawsze po karmieniu usypia.
powiedzcie mi dziewczyny po jakim czasie przestalyscie sie czyscic??bo u mnie to 2 dni juz nic nie lecialo tak ze tylko wkladke nosilam i dzis znowu,mam nadzieje ze wszytsko ok.

Zabko wez po jednym pelnym komplecie(body, spiochy czy co tam masz jakies spodenki bluzeczke) na kazdy dzien i jeden zapasowy jakby sie malej ulalo lub cos w tym stylu.u mnie w szpitalu rano brali mala do kapieli i przynosili w kokonie do ubrania.

Fibian ciezka sprawa bo widac mala najada sie na chwile i chce czuc Twoja obecnosc.nie mam pojecia co Ci poradzic.moze bardziej doswiadczone mamcie cosik poradza
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM_0722.JPG (121,5 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_0727.JPG (48,9 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_0756a.JPG (88,3 KB, 38 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_0760a.JPG (119,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_0763a.JPG (71,7 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM_0771a.JPG (115,6 KB, 83 załadowań)

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-14, 16:59   #266
AnitaSuska
Zadomowienie

Marti mala slodziutka rosie i pieknieje o i na fotce w kolorach blue podobna do Ciebie absolutnie
pikna dziołcha
Zabko warto sie dowiedziec jak dlugo bedziesz lezala w spzitalu, plus jais zapas,na ewentualna zoltaczke fizjologiczna i ulaie..kilka sztu body,na to pajacyki chyba najwygodniejsze,skarpetki i pazurki na raczki,chociaz ja mojemu malemu ani razu ich nie zalozylam,dzieci czesto tego nie lubia..
MOjej kolezanki cora do dzis nie chce mnosic prze to zadnych rekawiczek,wiec w zime w trzaskajacym mrozie mala chodzi bez rekawiczek,przezyla traum,e rekawiczkowa..

Fibian moj maly tez wymusza juz chyba powoli towarzystwo moje i mojego cycka..Ale ostatnio zrobilam go w trabe,bralam go do siebei ale w jego poscieli,wiec zawartosc lozeczka u mnei w lozku..i teraz latwiej go przekladac do jego wyrka..no i moze trzeba mala budzic zeby najadala sie na maxa wtedy powinna dluzej pospac..inncyh pomyslow nie mam warto pobrobowac

Stary 2007-01-14, 17:30   #267
marti86
Zakorzenienie

Fibian a moze przed karmieniem zafunduj malej zmiane pieluszki zeby sie dobrze rozbudzila to i wiecej zje.

Anitko naprawde mala podobna do mnietroszku mi ostatnio przylysialaide poleniuchowac puki spi.buzka

marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-01-14, 19:53   #268
fibian
Zadomowienie

GG do fibian

Ela - wiem,że to maluszek ma plesniawki. Dlatego Ty powinnaś łyknąć wit B complex (ja brałam dawkę uderzeniową 6 tabletek dziennie , ale z racji karmienia Ty nie możesz wziąść tyle, to może weź jedną albo jedz żarełko z wit b - płatki owsiane, banany itp)
Anita, Marti - rozbudzam, zmieniam przed karminiem pileuszkę i wcale to nie pomaga. Chyba taka jej uroda
fibian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-01-14, 20:36   #269
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez fibian Pokaż wiadomość
Ela jedz żarełko z wit b - płatki owsiane, banany itp)
jem
Marti sliczne bobo. A co do czyszczenia, to ja urodziłam 19.12 od 2 tyg noszę tylko wkladki ale jest coraz mnej tej wydzieliny i czasem jeszce przy karmieniu czuje macicę. Brzuch tez mam jeszcze widoczny, choc widać że robi się coraz mniejszy, zacznę chyba pas pociążowy zakładać zeby przyspieszyć.
Stary 2007-01-14, 21:47   #270
Anulka33
Raczkowanie

Laski ,moja córcia od 2 dni nie zrobiła kupki .WLOżYłAM JEJ MYDEłKO W DUPCIę ALE NIE POMAGA ,DAJE KOPEREK I RUMIANEK DO PICIA ALE D..A,NIE WIEM CO ROBIć BO rOKSANKA POPłAKUJE MI DZIś JAK NIGDY ,A MOżE JA COS WPIERDZIELILAM ALE MYśLE żE TO WINA TEGO ZE NIE ROBI TEJ KUPULKI .pORADZCIE MOżE CZOPEK GLICERYNOWY ALE ONA MA DOPIERO 5 TYGODNI TO MOZE ZA MALA NA CZPOPKI ?NIE WIEM CO MAM ZROBIC.POZDRAWIM WAS I WASZE sERDUSZKA.
Anulka33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości