Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-06, 18:32   #241
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:)

I jak tam niunieczka, coraz bliżej zrobienia testu
a może nie wytrzymałaś i zrobiłaś?

daj znać jak tylko go zrobisz i jakie wyniki
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-06, 20:05   #242
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez freshona Pokaż wiadomość
Dzięki Jestem ciekawa, jak długo mój organizm będzie dochodził do siebie po tak długim łykaniu hormonów. Choć mam nadzieję, że może nie będzie problemów. Trza się nastawić na wersję optymistyczną
Ja tez długo łykałam "anty", jakies 5,5 roku bez przerwy. Wczesniej tez brałam ale nie tak długo. Jak narazie mineło 5 tyg. od odstawienia a okresu "ani widu, ani słychu"

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-06, 20:23   #243
martka83
Zadomowienie

Dziewczyny trzymam kciuki za was. Mam nadzieję że od przyszłego tygodnia dołączycie do listoadowo - grudniowych mamuś

Niunieczek lepiej poczekaj z testem do dnia (nie)spodziewanej @.
Jeszcze w tym dniu ta kreseczka wychodzi strasznie blada, po co masz się wcześniej niepotrzebnie denerwować
martka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-07, 10:12   #244
freshona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martka83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymam kciuki za was. Mam nadzieję że od przyszłego tygodnia dołączycie do listoadowo - grudniowych mamuś
No ja mam nadzieję "zajść" do grudnia. Może w przyszłym roku uda mi się zostać mamą
freshona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-07, 13:05   #245
Myszka_
Raczkowanie

GG do Myszka_

Freshona - też mam taka nadzieję, najbardziej bym chciała zaciążyć w lipcu i mieć dzieciątko w kwietniu, ale co ma być to będzie - daliśmy sobie czas do grudnia na zaciążenie, potem zrobimy przerwę i znów jazda, a jeśli dalej nic nie będzie to lekarz i badania - ale jestem urodzoną optymistką i wierzę, że będzie OK
czego sobie i Wam Wszystkim życzę - korzystając z okazji - Wszystkiego naj, naj na te święta a przede wszystkim spełnienia marzeń!!!!

"Decydowanie się na dziecko-to rzecz doniosła.
To decydowanie się na to, by Twoje serce
spacerowało gdzieś poza Twoim ciałem."

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20050806290117.png
Myszka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-07, 16:07   #246
UnholyOne
Ola-Unhola

Gdyby się nam teraz udało, to termin porodu miałabym na 24 grudnia, a gdyby to jeszcze była córusia, to lepszego prezentu pod choinkę nie mogę sobie wyobrazić

czekam do 14 na brak @ i teścik robię z samego ranka
trzymajcie kciuki!!

Wesołych Świąt i owocnych starań
Stary 2007-04-07, 19:12   #247
majka versace
Zadomowienie

Owcy, kozy czy baranka, prezentu od zająca z samego ranka, święconki
jadalnej, pisanki nie banalnej, dyngusa bardzo mokrego i czasu radosnego
.

Stary 2007-04-09, 09:25   #248
UnholyOne
Ola-Unhola

Question Dot.: Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:)

Cześć Dziewczyny,
jak mijają Święta? Mój żołądek napełnił się chyba za wszystkie czasy i boję się, że się do tego przyzwyczai i będę żarła i żarła

Do testu ciążowego zostało mi 5 dni - poprostu cała wieczność.
Objawy jakie mam do tej pory:
1) kłucie, pobolewanie brzucha (jajników)
2) jak podnoszę synka, to mam wrażenie, jakby coś mnie ciągnęło w brzuchu
3) od trzech dni mierzę temp. i mam 37,1-37,2

zrobiłam sobie test owu wyszedł pozytywny-tzn. kreseczka testowa trochę jaśniejsza od kontrolnej - wg mnie pozytywny.
Ale na innym forum, bardziej związanym z testami i staraniami przeczytałam:

TEST OWULACYJNY ZAWSZE WYCHODZI POZYTYWNY W CIĄŻY,
ale
POZYTYWNY TEST OWULACYJNY PO OWULACJI NIE MUSI OZNACZAĆ CIĄŻY.

Teraz mam 24 dc, owulacja była ok 14dc, czyli nie jest to bezpośrednio po owulacji, więc może.....

Dlaczego ta interpretacja tych wszystkich wyników, objawów itp. jest taka trudna.

Nie ma rady i tak pozostaje mi czekać do soboty.

Dajcie znać jak minęły Wam Święta?

Ninieczka co u Ciebie, wiadomo już cosik?

Stary 2007-04-09, 12:23   #249
majka versace
Zadomowienie

Witam. Święta jak zwykle- SZYBKO mijają. Wczoraj mieliśmy piękną pogodę, po śnadaniu pojechalismy do Kościoła, potem jedzonko, następnie byliśmy na spacerze, potem znowu jedzonko i znowu i znowu. Nic szczególnego.

UnholyOne trzymam kciuki!!! Jak tylko zrobisz test to nas szybko poinformuj. Czekamy z niecierpliwością.

Stary 2007-04-10, 08:08   #250
niunieczek
Rozeznanie

Cześć dziewczyny,
jako że jestem człowiekiem strasznie niecierpliwym w piątek zrobiłam test, niestety jedna kreska a na potwierdzenie tego w sobotę przedwcześnie odwiedziła mnie @, to pewnie z tego przedświątecznego wysiłku (nasprzątałam się jak głupia).
Mam nadzieję że w tym miesiącu nam się uda i pod koniec kwietnia lub na początku maja będę mogła się pochwalić dwoma kreseczkami.

UnholyOne jak się czujesz, myślę że w twoim brzuszku mieszka już mała istotka. Trzymam kciuki żeby teścik wyszedł pozytywny!

Trzymam kciuki za nas wszystkie przyszłe mamusie.
......................... ...
Święta minęły zdecydowanie za szybko, dzisiaj nie chciało się wstawać.
W pierwszy dzień świąt mieliśmy chrzciny siostrzenicy męża, malutka Ola ma 5 miesięcy, jest bardzo pogodnym dzieckiem, non stop się uśmiecha. Jak się urodziła mój mąż siedział cały czas przy jej łózeczku albo nosił na rękach, ciężko było mi go zaciągnąć do domu. Myślę ze będzie wspaniałym tatusiem.
Wczoraj dojadaliśmy pozostałości ze świątecznego stołu dzisiaj jem tylko owoce. Wczoraj zrobiłam przeglad letnich ciuszków, matko nie wejdę w żadną spódnicę i w żadne rybaczki (+ 6 kg) pora zacząć się więcej ruszać zwłaszcza że pogoda dopisuje. Muszę wyciągnąć z graciarni rower i poprosić męża by go przejrzał, nasze przyszłe szczęście musi mieć zgrabniutką mamcię a co.
niunieczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 08:27   #251
UnholyOne
Ola-Unhola

Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:)

Cytat:
Napisane przez niunieczek Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
jako że jestem człowiekiem strasznie niecierpliwym w piątek zrobiłam test, niestety jedna kreska a na potwierdzenie tego w sobotę przedwcześnie odwiedziła mnie @, to pewnie z tego przedświątecznego wysiłku (nasprzątałam się jak głupia).
Mam nadzieję że w tym miesiącu nam się uda i pod koniec kwietnia lub na początku maja będę mogła się pochwalić dwoma kreseczkami.

UnholyOne jak się czujesz, myślę że w twoim brzuszku mieszka już mała istotka. Trzymam kciuki żeby teścik wyszedł pozytywny!

Trzymam kciuki za nas wszystkie przyszłe mamusie.
......................... ...
Święta minęły zdecydowanie za szybko, dzisiaj nie chciało się wstawać.
W pierwszy dzień świąt mieliśmy chrzciny siostrzenicy męża, malutka Ola ma 5 miesięcy, jest bardzo pogodnym dzieckiem, non stop się uśmiecha. Jak się urodziła mój mąż siedział cały czas przy jej łózeczku albo nosił na rękach, ciężko było mi go zaciągnąć do domu. Myślę ze będzie wspaniałym tatusiem.
Wczoraj dojadaliśmy pozostałości ze świątecznego stołu dzisiaj jem tylko owoce. Wczoraj zrobiłam przeglad letnich ciuszków, matko nie wejdę w żadną spódnicę i w żadne rybaczki (+ 6 kg) pora zacząć się więcej ruszać zwłaszcza że pogoda dopisuje. Muszę wyciągnąć z graciarni rower i poprosić męża by go przejrzał, nasze przyszłe szczęście musi mieć zgrabniutką mamcię a co.

Napewno uda się nastepnym razem

Ja juz sama nie wiem, czy nie za bardzo wczuwam się w swój organizm i czy nie wyolbrzymiam tych moich objawów Ale tak bardzo chciałabym malutką Dzidzię. Już nawet wyobrażam sobie jak powiem naszym rodzinom

W sumie nigdy problemów ze zdrowiem nie miałam, @ regularny, mam już synka, więc razem z Tż nie powinniśmy mieć z tym teraz problemów. Dodoatkowo wg wiedzy innych Wizażanek, wcześniejsze branie tabl. antyk. powinno teraz u mnie wywołać wzmożoną płodnośc, więc jestem baaardzo optymistycznie nastawiona

Napewno dam znać jak ie wyniki

Święta tak szybko mijają.
W tym roku za dużo się nie naszykowałam - byłam już zmęczona robieniem 3-częściowych urodzin mojego synka dla licznej rodziny, więc mama mnie wyreczyła. Ja miałam tylko zrobić sałatke warzywną.

Mamusia i teściowa podzieliły sie swoimi upichconymi smakowitościami i lodówkę mam pełną. Teraz tylko trzeba to wchłonąć

A co tu tak cichutko...?
Praca, jeszcze świętowanie, a może odpoczynek po obżarstwie i koleżanki nie mają siły napisać kilka zdań

Edytowane przez Madziorka
Czas edycji: 2007-04-10 o 19:05 Powód: post pod postem !

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-10, 13:57   #252
NIUNCIO
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
A co tu tak cichutko...?
Praca, jeszcze świętowanie, a może odpoczynek po obżarstwie i koleżanki nie mają siły napisać kilka zdań
Rzeczywiście nic się nie chce do tego ta pogoda u mnie leje i leje. Ja też mam podobnie jak Ty jedno dziecko córcię. A teraz chciałabym mieć drugie mam nadzieję że moje opóźnienie @ przyniesie wspaniałą wiadomość. Jutro 9 dni po terminie będzie W jakim wieku masz synka
NIUNCIO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 14:27   #253
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez NIUNCIO Pokaż wiadomość
Rzeczywiście nic się nie chce do tego ta pogoda u mnie leje i leje. Ja też mam podobnie jak Ty jedno dziecko córcię. A teraz chciałabym mieć drugie mam nadzieję że moje opóźnienie @ przyniesie wspaniałą wiadomość. Jutro 9 dni po terminie będzie W jakim wieku masz synka

Bartunio skończył 4 latka 27 marca, więc już kawał chłopiska
Czas najwyższy aby miał rodzeństwo (najlepiej siostrzyczkę ), chociaż pytany mówi, że chce brata, siostrę i dzidzię , a najlepiej to wszystko

A u Ciebie córunia w jakim wieku?

Ja czekam na sobotę - mam nadzieję, że też będzie dobra wiadomość
Stary 2007-04-10, 14:34   #254
pysiamn
Zakorzenienie

Jeszcze niedawno pisałam na tym wątku , i też byłam taka niecierpliwa jak wy
Trzymam za was kciuki " za pozytywne II kreseczki "

*** -12,5kg***
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 16:38   #255
NIUNCIO
Rozeznanie

Cytat:
Bartunio skończył 4 latka 27 marca, więc już kawał chłopiska
Czas najwyższy aby miał rodzeństwo (najlepiej siostrzyczkę ), chociaż pytany mówi, że chce brata, siostrę i dzidzię , a najlepiej to wszystko
Moja córcia 29 kwietnia będzie miała 3 latka więc też już pora na rodzeństwo

To co kiedy testujemy UnholyOne ta beta to trochę droga 35 zł jak nic nie wyjdzie to będę zła a test za 10 zł odżałuję szybciej

Czas edycji: 2007-04-10 o 19:05 Powód: post pod postem!!!
NIUNCIO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 20:10   #256
Myszka_
Raczkowanie

GG do Myszka_

Witam, witam moje kobietki
po świętach czuję się jak mały balonik - choć tak szczerze nie zjadłam tak dużo, bo raz obiad - talerz sałatki i 2 kawałki ciasta... - ale od samego patrzenia czułam się "przeżarta" ... święta jak to święta, szybko zleciały, a wręcz śmigły tak szybko, że nawet ich nie odczułam!!
w niedziele byliśmy u znajomych - posiedzieliśmy jak nigdy pół dnia, tak nam sie fajnie siedziało.... oni mają córcie Niki - 15 mies. no jest porostu fantastyczna, super i w ogóle - odkąd ją zobaczyłam zakochałam się na zabój i to zauroczenie w ogóle mi nie mija, teraz Ewcia jest w ciąży z drugim dzidziusiem - 5 miesiąc, cały czas nic nie było widać, teraz "nagle" brzusio się pojawił - wygląda cudnie!! jak przy Nikoli mało tyje, trochę inaczej jej się brzusio układa, ale wygląda super....
wszyscy się śmieją, że my coś leniwi jesteśmy,bo oni brali ślub tydzień przed nami i już drugie w drodze a u nas nawet 1 nie widać... ale ja tylko odpowiadam, że na każdego przyjdzie pora hehe.... ale tak szczerze, to trochu się boje, że to wcale może nie być takie proste - zrobić dzidziusia,,, choć staram się być optymistką...

-----------------------------------------------------------------

UnholyOne, NIUNCIO - to czekamy na wieści, oby jak najbardziej pozytywne!

niunieczek -
głowa do góry, będzie dobrze i na pewno już niedługo zobaczysz upragnione II kreski i będziemy razem z Tobą cieszyć się z Waszego szczęścia i Ci gratulować - zobaczysz...

pysiamn -
nie wiem czy już to robiłam, jeśli tak to sie powtórzę, jeśli nie to robię to teraz - gratuluję maleństwa które nosisz pod sercem - no na kiedy masz termin...??

---------------------------------------------------------------

mam nadzieję, że ten wątek będzie dla nas szczęśliwy i ten rok sprawi, że spełnia się nasze marzenia=pragnienia o naszych kochanych, upragnionych maleństwach ....

pozdrawiam cieplusio

Stary 2007-04-11, 07:23   #257
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Myszka_ Pokaż wiadomość
Witam, witam moje kobietki
po świętach czuję się jak mały balonik - choć tak szczerze nie zjadłam tak dużo, bo raz obiad - talerz sałatki i 2 kawałki ciasta... - ale od samego patrzenia czułam się "przeżarta" ... święta jak to święta, szybko zleciały, a wręcz śmigły tak szybko, że nawet ich nie odczułam!!
w niedziele byliśmy u znajomych - posiedzieliśmy jak nigdy pół dnia, tak nam sie fajnie siedziało.... oni mają córcie Niki - 15 mies. no jest porostu fantastyczna, super i w ogóle - odkąd ją zobaczyłam zakochałam się na zabój i to zauroczenie w ogóle mi nie mija, teraz Ewcia jest w ciąży z drugim dzidziusiem - 5 miesiąc, cały czas nic nie było widać, teraz "nagle" brzusio się pojawił - wygląda cudnie!! jak przy Nikoli mało tyje, trochę inaczej jej się brzusio układa, ale wygląda super....
wszyscy się śmieją, że my coś leniwi jesteśmy,bo oni brali ślub tydzień przed nami i już drugie w drodze a u nas nawet 1 nie widać... ale ja tylko odpowiadam, że na każdego przyjdzie pora hehe.... ale tak szczerze, to trochu się boje, że to wcale może nie być takie proste - zrobić dzidziusia,,, choć staram się być optymistką...

-----------------------------------------------------------------

UnholyOne, NIUNCIO - to czekamy na wieści, oby jak najbardziej pozytywne!

niunieczek -
głowa do góry, będzie dobrze i na pewno już niedługo zobaczysz upragnione II kreski i będziemy razem z Tobą cieszyć się z Waszego szczęścia i Ci gratulować - zobaczysz...

pysiamn -
nie wiem czy już to robiłam, jeśli tak to sie powtórzę, jeśli nie to robię to teraz - gratuluję maleństwa które nosisz pod sercem - no na kiedy masz termin...??

---------------------------------------------------------------

mam nadzieję, że ten wątek będzie dla nas szczęśliwy i ten rok sprawi, że spełnia się nasze marzenia=pragnienia o naszych kochanych, upragnionych maleństwach ....

pozdrawiam cieplusio

Jak tylko coś się wykluje napewno dam znać Trzymajcie kciuki-jeszcze 3 dni do testowania, a właściwie 2 i 3/4

Cytat:
Napisane przez NIUNCIO Pokaż wiadomość
Moja córcia 29 kwietnia będzie miała 3 latka więc też już pora na rodzeństwo

To co kiedy testujemy UnholyOne ta beta to trochę droga 35 zł jak nic nie wyjdzie to będę zła a test za 10 zł odżałuję szybciej
Ja poczekam do soboty, wtedy mam przewidziany termin na @. Jeżeli pojawi się jedna kreseczka a @ jeszcze nie przyjdzie, to wtedy pójde na betę.

mam pytanko do wszystkich
czy często zdarza się, że jest się we wczesnej ciąży, @ nie przyszła, a test pokazuje jedną kreseczkę??

Stary 2007-04-11, 10:31   #258
Yoasia 22
Rozeznanie

Witajcie!
Razem z TŻ też staramy się o dzidzię. Małżeństwem jesteśmy od roku, ale dopiero drugi miesiąc myślimy na poważnie o dziecku. Boję się, że nie pójdzie tak łatwo-a ja się tak szybko załamuję, kiedy występują jakieś niepowodzenia. Miejmy nadzieję, że wszystko będziek ok.
Pozdrawiam wszystkie Staraczki
Owocnego przytulania
Stary 2007-04-11, 12:30   #259
jukol
Zakorzenienie

GG do jukol Send a message via Skype™ to jukol

Cytat:

czy często zdarza się, że jest się we wczesnej ciąży, @ nie przyszła, a test pokazuje jedną kreseczkę??

jak najbardziej tak
Yoasia 22 witamy i takze zyczymy szybkiego zafasolkowania

Olinek

Paulinka

Edytowane przez jukol
Czas edycji: 2007-04-11 o 12:31 Powód: dopisek
jukol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-04-11, 12:56   #260
adatka
Zakorzenienie

...
Stary 2007-04-11, 14:54   #261
Yoasia 22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jukol Pokaż wiadomość
Yoasia 22 witamy i takze zyczymy szybkiego zafasolkowania
Dzięki
Stary 2007-04-11, 20:00   #262
Myszka_
Raczkowanie

GG do Myszka_

Cytat:
Cytat:

pewnie, że tak !! ależ się moja droga strasznie przejmujesz - domyślam sie, że w domu pewnie prawie po ścianach chodzisz z nerwów i napięcia spowodowanego tym strasznym (!) czekaniem !! spokojnie kochana, napewno będzie dobrze, noi oczywiście trzymam baaardzo mocno kciuki , aha i czekam na wieści
------------------------------------------
Witaj Yoasia 22 wśród nas, trzymamy kciuki za szybkie efekty przytulanek

Stary 2007-04-11, 21:51   #263
Mylka
Raczkowanie

Witam dziewczyny.
Trochę tu nie zaglądałam, to ze względu na nawał obowiązków.Kończę studia, jestem w trakcie ostatniego semestru i pisania pracy mgr ale najważniejsze dla mnie jest to, że podczas starań. Moja @ powinna a raczejk nie powinnna!!!!(oby) pokazać się ok 20-21 kwietnia. Dziewcvzyny mam pytanie kiedy w związku z tym najlepiej zrobić test?
Już nie mogę się doczekać, mam w sobie tyle wiary i nadziei...
Mylka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-11, 23:02   #264
majka versace
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yoasia 22 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Razem z TŻ też staramy się o dzidzię. Małżeństwem jesteśmy od roku, ale dopiero drugi miesiąc myślimy na poważnie o dziecku. Boję się, że nie pójdzie tak łatwo-a ja się tak szybko załamuję, kiedy występują jakieś niepowodzenia. Miejmy nadzieję, że wszystko będziek ok.
Pozdrawiam wszystkie Staraczki
Owocnego przytulania
Witaj.
Najlepiej wymyśl sobie jakiś "termin" zajścia w ciąże. Np. powiedz sobie że dajesz sobie rok na "zafasolkowanie" i przed upływem tego terminu nie martwisz się. Jeśli się nie uda to dopiero pomyślisz o przyczynach. Ale jestem pewna że będzie dobrze!!! I nie będziesz się tak stresować.

Stary 2007-04-12, 07:32   #265
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez Myszka_ Pokaż wiadomość

pewnie, że tak !! ależ się moja droga strasznie przejmujesz - domyślam sie, że w domu pewnie prawie po ścianach chodzisz z nerwów i napięcia spowodowanego tym strasznym (!) czekaniem !! spokojnie kochana, napewno będzie dobrze, noi oczywiście trzymam baaardzo mocno kciuki , aha i czekam na wieści
------------------------------------------
Witaj Yoasia 22 wśród nas, trzymamy kciuki za szybkie efekty przytulanek

Po ścianach jeszcze nie chodzę, nie mogę tego też nazwać przejmowaniem.

Po prostu cały czas o tym myślę, bardzo chcę drugiego dziecka i chciałabym, żeby się nam udało i wszystko było w porządku.

Czasami może mam śmieszne pytania . Bo tak jak wszystko było dla mnie jasne i oczywiste przy pierwszym dziecku, tak teraz czytając różne przypadki poprostu nie wiem co o tym sądzić i tak właśnie głupio się wypytuję.
Stary 2007-04-12, 08:01   #266
Madziorka
Zakorzenienie

GG do Madziorka

Cytat:
Napisane przez Mylka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.
Trochę tu nie zaglądałam, to ze względu na nawał obowiązków.Kończę studia, jestem w trakcie ostatniego semestru i pisania pracy mgr ale najważniejsze dla mnie jest to, że podczas starań. Moja @ powinna a raczejk nie powinnna!!!!(oby) pokazać się ok 20-21 kwietnia. Dziewcvzyny mam pytanie kiedy w związku z tym najlepiej zrobić test?
test najlepiej zrobić w dniu spodziewanej miesiączki
Madziorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-12, 08:18   #267
Yoasia 22
Rozeznanie

Planujemy zajść w ciążę w 2007 roku:)

Cytat:
Napisane przez majka versace Pokaż wiadomość
Witaj.
Najlepiej wymyśl sobie jakiś "termin" zajścia w ciąże. Np. powiedz sobie że dajesz sobie rok na "zafasolkowanie" i przed upływem tego terminu nie martwisz się. Jeśli się nie uda to dopiero pomyślisz o przyczynach. Ale jestem pewna że będzie dobrze!!! I nie będziesz się tak stresować.
Byłam u pani ginekolog i dała nam pół roku. Jeśli do tego czasu sami nic nie wykombinujemy, to mam się u niej zjawić i wtedy będziemy działać
Moim problemem jest to,że za dużo o tym myślę i za bardzo bym chciała już być mamą(może to dlatego że mam dwie ciężarne w rodzinie?)
Kończę teraz studia, jestem w trakcie pisania magisterki- więc może te myśli pójdą na boczny tor.....i wtedy się uda
Pozdrawiam

Cytat:
Witam dziewczyny.
Najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki
Pozdrawiam i powodzenia

Czas edycji: 2007-04-12 o 15:27 Powód: post pod postem
Yoasia 22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-12, 14:24   #268
Mylka
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny zrobię jak radzicie,tylko dzisiejszej nocy nieźle się wystraszyłam. Niewiem dlaczego ale co kilka minut musiałam wstawać, aby opróżnić pęcherz i pojawiło się niewielkie krwawienie.Nie wiem co myśleć.Boję się.
Stary 2007-04-12, 14:32   #269
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Dzięki dziewczyny zrobię jak radzicie,tylko dzisiejszej nocy nieźle się wystraszyłam. Niewiem dlaczego ale co kilka minut musiałam wstawać, aby opróżnić pęcherz i pojawiło się niewielkie krwawienie.Nie wiem co myśleć.Boję się.

Nie martw się-takie krwawienie może np. oznaczać zagnieżdżanie sie jajeczka - jest to jeden z objawów ciąży (chociaż nie wystepuje u wszystkich-zresztą jak każdy objaw, wszystko zależy od organizmu). Napewno wszystko jest ok.

Daj znać jakie wyniki testu

Ja testuję w sobotę (mam nadzieję, że żadna @ mi nie popsuje planów )

Stary 2007-04-12, 17:26   #270
Mylka
Raczkowanie

Dzięki UnholyOne,trochę mnie uspokoiłaś.Nie wiem czy wytrzymam z tym testem do przyszłego piątku.Pewnie nie... ale co tam najwyżej zrobię 2 razy.
Trzymam kciuki za wszystkie planujące i starające się. Trzymajcie się cieplutko dziewczyny.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości