![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zmarszczkom- od młodości NIE !!!
ja też w sumie nie mam jeszcze zmarszczek (mam 20 lat), ale lepiej przecież zapobiegać niż leczyć, zwłaszcza, że mam suchą skórę. dlatego postanowiłam zacząć profilaktykę Redermic'iem LRP. Jak myslicie - dobrze robię?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Wtajemniczenie
|
Ale Redermic to jest chyba krem po 40-stce ...Chociaż wiem też że dziewczyny piszą o dostosowywaniu kremu do cery a nie wieku...Sama chciałabym wiedziec czego w wieku 23 lat można używać a czego jeszcze się nie powinno..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
ja też mam trochę niepewności i jak na razie postanowiłam odłożyć Redermic na jakąś niedaleką przyszłość
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Wtajemniczenie
|
Ja używam wody termalnej LRP bo ma selen który zwalcza wolne rodniki...a poza tym strasznie przyjemnie się ja stosuje..
Do tej pory nie uzywałam żadnego filtra..Po prostu nie mam pojęcia jaki kupić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
A ja mam 15 lat i ostatnio pojawiły mi się zmarszczki pod oczami >.<
Dużo czasu spędzam przed komputerem, i zauważyłam, że często mruże oczy. Czy poza odizolowaniem się od kompa są jakieś inne sposoby na pozbycie sie tych przeklętych zmarszczek? Nie kupie sobie jakiegoś kremu przeciwzmarszczkowego bo wszystkie są dla mnie za silne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
BAN stały
|
A dlaczego uważasz że są za silne? przecież krem dobiera się do stanu skóry a nie do wieku ( bo właśnie wnioskuję tak że uważasz że skoro masz 15 lat to jesteś za młoda i są za silne dla Ciebie).
Ja proponuję kremy odżywcze- przejrzyj KWC trochę tego jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Przyczajenie
|
jesli chodzi o kremy dla 20 latek to maja takie :kolastyna, AA oceanic ,soraya nie pamietma nazw ale na kazdym kremie tych firm jets napisane od 20 roku zycia wiec pytajcie o to sprzedawczyn a tak to cholera wie czego uzywac bo albo nie pisza nic albo pisza od 25 roku zycia szlak by to trafił
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Rozeznanie
|
Jakich kremów z filtrami najlepiej używac? Czy SPF 15 daje coś czy właściwie jest "ściemą"? Chciałabym chronic swoją skórę nie tylko przed słońcem ale także przed promieniowaniem przenikającym przez szyby i emitowanym przez wiele urządzen ( UVA??? nie wiem zupełnie się na tym nie znam).
I czy znajdę odpowiedni filtr w kremie dla skóry mieszanej frim ERIS lub ZIAJA? Zależy mi żeby o siebie zadbac ale nie mam szansy wydac fortuny na krem na dzień. Doradźcie coś dziewczyny! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
A ja się chciałam zapytać, czy któras z Was może stosowała krem Perfecta Odmładzanie Czysty Retinol?
Bo dzisiaj kupiłam go skuszona tym retinolem ![]() ![]()
![]() |
#252 |
BAN stały
|
Jeśli masz już zmarszczki (to nie ważne czy masz 20, czy 50 lat - lepiej się nimi zając od razu - póki skóra jest jeszcze młoda i silna na tyle by się szybko zregenerować)
Ogólnie jestem za tym, żeby nie kierować się w 100% poleceniami osób...które nie są dermatologiem ![]() Ja osobiście korzystam z innych zabiegów (cellulit i takie tam) ale te centrum dermatologiczne też oferuje mnóstwo metod na pozbycie się zmarszczek. Możesz zapytać się ich ekspertów online - na stronie mają zakładkę 'pytanie do eksperta' odpowiedź dostajesz na maila. Centrum zwie się der-med. Pozdrawiam! I życzę wytrwałej walki z niedoskonałościami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
chciałam jakiś krem apteczny na zmarsczki mimiczne i nie bardzo się orientuje co poza vichy myokine i la roche posay activ c jeszcze jest(mam 27 lat)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
ja polecam maseczkę algową rewelacja wygładza skóre i rozjaśnia sprawdzone , no i dla każdego przedziału wiekowego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() jaki polecacie krem na dzień z filtrem dla mnie? taki który mogłabym stosować pod podkład i by się nie zważył? używałam AA oceanic nawilżający w parze z podkładem AA, był dobry... Nie wiem tylko czy on ma jakiśkolwiek filtr? poza tym na noc czy powinnam używać kremu jakiegoś/ ew. jakiego? i pod oczy coś też muszę zacząć stosować, bo mam w tym miejscu bardzo suchą i cienką skórę ![]() ogólnie ile kosmetyków na takim etapie powinnam uzywać? krem na dzień to wiadomo, pod oczka... jeszcze jakies? przeciwzmarszczkowo to zawilżać i ochraniać przed promieniowaniem, tak?;P zasypuję Was pytaniami, jestem zielona:P Edytowane przez LiCzBa_Pi Czas edycji: 2009-01-12 o 22:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
alkohol, solarium oczywiście ok, nie powinno się, zwłaszcza mając 16 lat :P mając naście lat, najlepiej zapobiegać zmarszczok poprzez mocne nawilżenie skóry. Piszesz, że Twoja skóra jest w kierunku suchej, więc proponuję kremy o bogatej konsystencji (riche) zwłaszcza teraz, zimą! Mój faworyt to La Roche-Posay Hydraphase. Są wersje zarówno z filtrem lub i bez. W ogóle polecam kremy apteczne. Łatwo znajdziesz wszystkie na KWC. Pod oczy, możesz wierzyć lub nie;] https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...a-powieki.html rewelka, rano i wieczorem używam, 3.5 PLN w Rossmanie. natomiast czy na noc krem konieczny? jeśli czujesz, że masz suchą skórą, to oczywiście tak. ale tylko nawilżające. większość kremów jest z założenia pod podkład. natomiast czy mają filtry czy nie to jest napisane na opakowaniu. podkład oczywiście też nawilżający, żadnych matów. pzdr
![]() |
![]() |
#257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
witajcie,jestem nowa i totalnie zielona jesli chodzio te dziedzine.
zmarszczki mam dosc spore kolo oczu (pajaczki).do tej pory kupowalam kremy absolutnie nie patrzac na ich sklad.mam 27 lat,cera mieszana z mala iloscia peknietych naczynek.mysle , ze nadszedl najwyzszy czas by sie z siebie wziac.poradzcie czy wymyslilam te kremy dobrze: na dzien i pod oczy avene ystheal,na noc diroseal?prosze o pomoc (i co z filtrami?mieszkam w hiszpanii...)dziekuje z gory. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
no tak, na to pytanie też odpowiedź padła;] hydraphase :P dosyć drogi, ale bardzo wydajny. te aqualia thermal vichy też ponoć niezłe. generalnie apteczne kremy!
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
no wlasnie za drogi, moja mama powiedziala ze jestem mloda i nie potrzebuje kremow w takiej cenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mogę wymienić jeszcze krem Avene Hydrance Optimale UV (UVA - 15, UVB - 15), kosztuje ok 50 zł.
![]() |
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
To jest jeszcze całkiem fajny filtr http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=18778 cena przyjazna zwłaszcza w promocji
![]() ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
Witam zastanawiam się jakich kremów powinnam używać .. coś na noc, na dzień i może pod oczy w miarę przystępnej cenie.
Mam 19 lat , cerę raczej tłusta miejscowo ( policzki) pojawiaja mi sie popękane naczynka, plus piegi . Nie mam problemów z trądzikiem i wypryskami nie licząc jakiś sporadycznych , pojedyńczych niespodzianek ![]()
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
Pierwsze zmarszczki:(
Mam pytanie dotyczace pierwszych zmarszcze tzw.kurze lapki,zmarszczki mimiczne,jaki krem jest najlepszy
![]() polki sklepowe az sie uginaja pod iloscia kremow i na kazdym mozna wyczytac ze jest swietny,nie wszystkie jednak pomagajaw likwidacji pierwszych nie doskonalosci,prosze o fachowa porade do cery mieszanej po 30 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pierwsze zmarszczki:(
Może spróbuj poszperać w KWC?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Po przeczytaniu dzisiejszego aktykułu na ten temat...nogi same zaprowadziły mnie do drogeri...zainwestowałam w nivea visage Q10...ma niezłą opinie ( rzecz jasna jak zawsze podzielona) =) Także czas pokaże!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Przyczajenie
|
hmm nivea visage Q10,sama go uzywam ale szczeze mowiac nie widze wiekszej roznicy jak po innych kremach,roznia sie chyba tylko firmami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Przyczajenie
|
ja mam 33 lata i tez pierwsze zmarszczki, ale nie wierze w kremy wcale wiec ostatnio bylam na kursie facefitness i to mnie przekonuje jako skuteczna walka ze zmarszczkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.