![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wasze pierwsze perfumy to...
pierwszy mój zapach to Masumi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Rozeznanie
|
Z dzieciństwa pamiętam różany olejek babci i Curarę którą dostałam na Wielkanoc
![]() Później było multum zapachów Avonu/Oriflame`u, i Gucci Envy który mama dostała ale jej się nie spodobał więc oddała mi ![]() Pierwszym górnopółkowym "świadomie zakupionym" był Amor Amor ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Mój pierwszy zapach w szkole postawowej to olejek różany z róży bułgarskiej zakupiony na Bazarze Różyckiego,następnie w Liceum Medycznym zakupiłam sobie wodę toaletową BASIA w szklanej butelce,kupowało się w kiosku.Zapach zbliżony do kremu nivea,potem jezdziłam 60km do stolicy żeby w perfumerii na Chmielnej zakupić sobie Rive to były zajzajery..a na 18 dostałam od chłopaka Masumi takie z kuleczką i wtedy zaczeła się przygoda z Pewexem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Zakorzenienie
|
Christina Aguilera 30 ml, z Rossmanna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Moimi pierwszymi "perfumami" jakie dostałam, był zapach o nazwie bodajże "MQ", kupione za 10 zł w niewielkiej drogerii xD Kolejnymi, były otrzymane z okazji 13-tych urodzin avon'owskie "Celebre", które uwielbiałam i uważałam wówczas za baaardzo górnopółkowe
![]()
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
Takie z półki sephorowej to Miss Dior Cherie
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#248 |
Rozeznanie
|
moje pierwsze to chyba Puma flowing z tego co pamiętam, miałam chyba 15 lat
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Zadomowienie
|
Cacharel Amor Amor, bardzo je lubiłam i z chęcią znowu bym je "ponosiła"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Dune Dior + Tresor Lancome - pierwsze poważne perfumy, było to ok. 16-17 lat temu...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 |
Rozeznanie
|
Moje pierwsze to dziecięca brzoskwinia z Avonu, nie pamiętam nazwy - buteleczka z zakrętką w formie brzoskwini. Miałam jakieś 7-8 latek :P
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
Jeszcze się nie interesowalam zapachami wtedy, a w liceum mieliśmy wymianę zagraniczną i dziewczyna, która mnie odwiedziła, przywiozła mi zestaw Cacharel Noa, który mi nota bene zużyły mama z siostrą
![]() Nie liczę tu jakiejś dziwnej podrobki Cool Water (nazywało się to to Ocean Waves), sprawione mi przez koleżankę pod koniec podstawówki na urodziny. Ale cały został zużyty do odświeżania powietrza.
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Moje pierwsze takie super -to były Black Orchid dlatego teraz mocno zdziwiona byłam tymi Toma Forda...bo jakoś tak znajomo mi pachną.
![]() Nadmieniam, że tamte były wieki temu ![]()
![]() |
#254 |
Zadomowienie
|
"Dziecięciem"
![]()
silva rerum Edytowane przez escritora Czas edycji: 2009-09-07 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
Moje początki?
Najpierw podbierane od mamy, później już własne Celebre Avonu. I jeszcze od mamy: Perceive, który nawet mile wspominam. Prezenty gwiazdkowe: Adidas Fruity Rhytm, Floral Dream. Pewnie jakieś jeszcze adidasa, które nie zapadły mi w pamięci. I w sumie nie zachęciły mnie do wniknięcia w świat zapachu. Wręcz było mi obojętne, bo te ''perfumy'' mnie nie urzekły. Jednymi z pierwszych były również z Avonu Be...Kissable A takie pierwsze droższe to Lacoste - Dream of Pink - prezent od faceta. Było to ponad rok temu, perfum jeszcze nie wykończyłam, faceta też ;-) A moja kolekcja perfum się znacznie poszerzyła i odkryłam nową miłość... zapachów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
perfumowy zawrót głowy
|
Pierwsze prawdziwe to Joop Femme - jako 16 -latka przywiozłam od kuzynki z Niemiec próbeczkę wody i saszetki żelu pod prysznic i balsamu i zachorowałam na ten zapach. Później trzymałam te puste saszetki i fiolkę w szafce na klucz i od czasu do czasu wąchałam i mówiłam sobie, że kiedyś będę je mieć.
![]() 3 lata później dostałam cały zestaw pełnowymiarowy wodę, balsam i żel. Perfum tych z przerwami używam do dziś. Troszkę przez sentyment ale zwyczajnie bardzo mi odpowiadają. Z niższej półki używałam Limarę, Impulse itp ale szczególnie wspominam dezodoranty i mgiełkę CD ale w sklepach już tego nie ma chyba.
![]() |
#257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pierwsze prawdziwe perfumy to Joop! Le bain. Mialam wtedy 17 lat. Do dzisiaj je lubie choc minelo 20 lat... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
never say no to panda
|
najpierwsiejsze to jakaś bezimienna bladoróżowa woda toaletowa z kompletu kosmetyków dla małych dziewczynek (przywiezionego przez moją Rodzicielkę z Francji)
potem przez długi, długi czas Gabriela Sabatini - Bolero (jaka szkoda, że wycofane, miło by było sobie zapach przypomnieć) natomiast pierwsze górnopółkowe... hmm... tu rywalizuje Deep Red Hugo Bossa z Soleil Fragonarda, a już nie pamiętam, który był pierwszy
Edytowane przez cbr Czas edycji: 2009-09-07 o 20:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
hypnotic poison
![]() po dzis dzien ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#260 |
DobraRada-NieGłaszczGada.
|
Oui-Non Kookai
![]() ![]() Psikałam się tym zapachem długo, potem od kogoś dostałam inne. Co ciekawe, tych drugich nie pamiętam, ale te pierwsze tak. Za to tego drugiego "adoratora" pamiętam ( to mój dzisiejszy mąż), ale od kogo dostałam Kookai - no za Chiny sobie nie mogę przypomnieć ![]()
![]() |
#261 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam to samo!!!! Kookai Oui-non były pierwsze-prawie-prawdziwe, ale ja nawet nie mogę sobie przypomnieć, czy je dostałam czy kupiłam.... Wcześniej miałam jakieś takie zakupione w liceum w jakimś komisie, z francuskiem napisem i trochę odbiegające nawet od ówczesnych moich wyobrażeń w temacie perfum idealnych, ale na inne nie było mnie stać. Po Oui-non dostałam (od mojego obecnego męża)... no nie pamiętam, jakieś z etykietką w kobaltowym kolorze, ładne, dosyć słodkie, ale nie przesadnie... A potem nastała dłuuuuuga era Le Monde Est Beau, a świat rzeczywiście wtedy piękny był ![]() ![]() ![]() Bardzo podobały mi się wtedy: Amarige, Laura, Sunflowers oraz Fire&Ice Revlona, którego wspomnienie mnie przesladuje, bo wydaje mi się, że były naprawdę ciekawe i podobne do Cristobala. I jeszcze kupiłam kiedyś koleżance polskie (chyba) perfumy Paola, ze zdjęciem dziewczyny w aksamitnej ciemnej sukience na kartoniku. No była prawdziwa poezja! Żałowałam, że nie kupiłam sobie drugich, i do dzis żałuję.
Edytowane przez OlaVS Czas edycji: 2009-09-09 o 09:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny- może któraś pamięta tamto Black Orchid.
![]()
![]() |
#263 |
Perfume Lover
|
Moj pierwszy zapach to Dolce Vita- mialam 11 lat i pojechalam do cioci do Niemiec. Tam oddala mi swoj flakon DV, uzywalam jako totalnej swietosci, do dzisiaj zostalo mi pare kropel na dnie
![]() Potem byly perfumy Fragonarda- Etoile du Sud. Tez mialam 11 lat i bylam z mama na wycieczce w Paryzu- nie, rodzicielce nie strzelilo do glowy, zeby kupowac bachorowi perfumy, po prostu w ramach wycieczki, byla wizyta w ich salonie i muzeum, na koniec mozna bylo sobie dac wcisnac jakis zapach za minimalna doplata, wiec obie skorzystalysmy. Zapach podobal mi sie tylko na poczatku, byl duszacy, ostry - dzisiaj bym ich nie uzyla, wtedy zreszta tez niechetnie, po kropelce i tylko na specjalne okazje. Pamietam, ze w tamtym roku nowoscia byly slynne Oblicque- Givenchy, w kazdej paryskiej perfumerii, musialam te trojaczki porzadnie obwachac, do dzisiaj nie dorobilam sie nawet probki i juz mi to nie jest raczej pisane ![]() Rok pozniej przybyly mi Lacoste For Women- mama zrobila dosc pokazne zakupy we wloskiej perfumerii i dostala 100ml tester tychze, zapach jej sie nie spodobal, wiec ja go odziedziczylam. Byl swiezy, delikatny, taka elegancka mgielka. Chyba nie sa juz produkowane. I znowu rok pozniej- mama prenumerowala Twój Styl, z tego co sie orientuje, teraz nie sa juz tak hojni, ale w 2003 prezentem w ramach prenumeraty bylo 30 ml Beyond Paradise- Estee Lauder. I znowu- mama zapach wziela w ciemno, nie spodobal sie jej i ja go dostalam. Mam go do dzisiaj, nie wiadomo dlaczego, ale oszczedzam najbardziej ze wszystkich. Moja milosc od pierwszego wachniecia. Z innych pierwszych zapachow- to Avon- Passion Dance i Pur Blanca, zuzylam po dwa flakony jednych i drugich, te byly tak na codzien, a wysokopolkowce na specjalne okazje.
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
Individual Blue Avon, które dostałąm od siostry wiele lat temu...
![]() A pierwsze takie "porządne" kupiłam w tym roku - Ange ou Demon (do dziś moja wielka miłość ![]()
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
http://www.omfragrances.com/images/Watt%20Pink.jpg
Watt - był to rok 1995 ![]() Edytowane przez Xsekret Czas edycji: 2009-09-09 o 18:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Lancome Oui
Dostałam od mamy. Mam do nich duże sentyment. Wiecie czy produkują je jeszcze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Perfume Lover
|
Zagranica spokojnie do dostania. U nas nie.
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Mama mi kupiła coś z Refanu - wiem że zapach świetny, ale nie pamiętam numeru. Właśnie wybieram się do nich i na pewno coś kupię jeszcze...
![]() |
#269 |
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
"Świetny zapach z Refanu" brzmi jak oksymoron...
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1-wsze w ogóle - Christine (Pamięta je ktoś może? Miałam dwie wersje, białą i fioletową, bardzo porządny porcelanowy flakon). 1-wsze od rodziców - Wykrzyknik. 1-wsze od koleżanek - Some One (obecnie wiem, że podróbka CK ONE, ale był rok ca.1995, tak że wiecie ![]() 1-wsze od TŻ - Angel (do dziś miłość, a TŻ jest teraz mężem). Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez anka_res Czas edycji: 2009-09-12 o 20:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:22.