|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
Pokaż wyniki sondy: | |||
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% | |
Głosujący: 0. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#241 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maseczki domowej roboty?
A ktoś wie coś na temat maseczki z soli?
Pytam, bo właśnie przeczytałam artykuł: http://www.kobieta.wp.pl/kat,26369,w...?P%5Bpage%5D=1 i zastanawiam się, czy ktoś sprawdził działanie ![]()
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Dot.: kosmetyki z kuchni
up...
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Ja robie sobie maseczke z drożdzy i czasem z samych białek! Moim zdaniem drożdże są skuteczniejsze i to o wiele! Cera jest gładka, sprężysta i dobrze oczyszczona! Ale dla utrwalenia efektu robie sobie jeszcze dokładny peeling i przemywam na koniec tonikiem odświeżającym
![]() ![]()
Moje Twory: Seria G&M i wcześniejsze zapraszam do oglądania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() z cyklu MŻ: Najlepsza żona to taka, ktora ma cztery ręce i nie ma języka ![]() ![]() by kobitka z bazaru MŻ=mądrości życiowe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
tego gluta z ssiemienia a wlosacch sie nie splukuje,prawda??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Raczkowanie
|
Nie doszukałam się , więc dodam:
Moja ulubiona maseczka z czekolady - łyżka czubata mąki ziemniaczanej pół tabliczki rozpuszczonej czekolady rozrobić z jogurtem - do konsystencji gęstej śmietany . Nałożyć na twarz i zostawić na ok 20 min (do zastygnięcia ) Maska odżywia ,odświerza i odstresowuje skórę (polecam do cery zmęczonej oraz dla palaczy ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 |
Przyczajenie
|
![]()
Swietny watek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
mary j znam ten bol..takze mam cere tlusta-to kompletna masakra...
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Dot.: Ręcznie robione maseczki do twarzy
CZeść, znalazłam w gazecie parę, przepisów na maseczki i peelingi:
Owsiany peeling z aromatem pomarańczowym - 2 łyżki stołowe rozdrobnionych płatków owsianych - łyżka startej skórki pomarańczowej - odrobina ciepłej wody Wymieszaj składniki na gęsta masę i wcieraj delikatnymi, kolistymi ruchami w skóre twarzy, po czym z myj wodą. Peeling do stóp - pół filizanki posiekanych orzechów włoskich - 2 łyzki stołowe oliwy bądż oleju sojowego - łyżeczka miodu Połącz składniki w jednolita paste i wcieraj ja w stopy (dłonie tez mozna nia nacierać ![]() Owsiana maska do pielęgnacji dłoni - 2 stołowe łyzkki płatków wosainych - łyżka soku z cytryny - łyzka oliwy - pół filiżanki wody Płatki wsyp do wody. Gdy nasiakną, dodaj sok z cytryny i oliwe. Wszytsko wymieszaj. Odstaw na parę chwil. Papkewmasuj w dłonie i trzymaj 5 minut. Po zmyciu wetrzyj krem. Maska dla cery miesznej - łyżka otrebów - łyzka miodu - żółtko Wymieszaj dokładnie podukty. Nałóż gruba warstwę papki, a po 20 minutach spłucz letnia wodą. Maseczka działa odświeżająco i zmiękczająco. Maseczka miodowa - 1 duża łyzka płynnego miodu - 2 duże łuzki twarozku - 3 krople wody różanej (w sklepach z żywnością orientalną) Miód wymieszaj z twarozkiem, dodaj wode różaną. Nałóż na twarz gruba warstwe maseczki, pozostaw na 15 minut, nastepnie spłucz ciepłą wodą. Maseczka drożdzowa przeciw wypryskom - 20 g drożdży - trochę mleka Rozdrobnij drożdże, zalej lekko podgrzanym mlekiem i wymieszaj wsyztsko na jednolita papke. Maseczkę najlepiej nałozysz pedzelkiem. pozostaw ja na twarzy i szyi na 20 minut, po czym zmyj ciepłą wodą. Drożdże otworza i oczyszczą pory, a to zapobiegnie powstawaniu pryszczy. To narazie tyle, sama jeszcze żadnego z tych przepisów nie testowałam, ale to kwestia czasu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Przyczajenie
|
Dot.: Ręcznie robione maseczki do twarzy
Zrobiłem sobie maseczke tą z jabłbkiem tartym i mąką ziemniaczaną bo to tylko miałem w domu. Jutro albo kiedy indziej powiem jakie efekty!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
up
![]() Jak kosmetyki domowe to polecem peeling do buzi. W przepisie (nie pamietam juz skad go mam taki jest stary) jest: dwie lyzeczki mogdalow dwie lyzeczki mleka pol lyz. maki pol zyzeczki miodu Rozetrzyj migdaly w blenderze dodaj mleko, miod i make - i ucieraj do uzyskania gestej konsystencji. Wmasuj w buzie (jak peeling ![]() To przepis - a ja robie na oko ![]() Joko tonik polecany jest - ocet jablkowy z woda (najlepiej destylowana) w proporcjach 1/3 porcja octu na 3 porcje wody. Z avokado - dobra jest maseczka do wlosow - wymieszac z jogurtem naturalnym i nakladac na wilgotne wlosy.
![]() |
#251 |
Raczkowanie
|
takiego wątku właśnie potrzebowałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj wieczorem przetestowałam z cebuli, robiłam juz wcześniej jak miałam duży wysyp i wtedy chyba cóś pomogło. A teraz to nie umiem ocenić, chyba się muszę dokładniej w lusterku przejżeć
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Dot.: Re: kosmetyki z kuchni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#255 |
Zakorzenienie
|
Lemonka zrobiłam maseczkę w taki sposób: ugotowałam dwie cebule, rozgniotłam na miazgę, dodałam łyżkę mąki ziemniaczanej i położyłm na 30 min. na twarzyczkę
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
a no i mam dziewczynki pytanko: jak zrobie sobie zaraz maseczkę z zielonej glinki to muszę dodatowo jeszcze myć po niej twarz żelami, tonikam itd. czy dopiero rano??? spać chyb apójdę dość wsześnie bo po tym całodniowym okropnym bulu jestem wykończona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
hm.. po maseczce proponuje przetrzec twarz kupnym tonikiem i nalozyc jakis odzywczy lekki krem..poniewaz jezeli kladziemy krem a nie polozymy toniku to nic nie daje.. dzieki tonikowi skora odzyskuje prawidlowy odczyn przez co wchlania kremik..
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
dzięki lemonka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maseczka z cebuli
aby rece nie pachnialy cebula myje sie je woda z sola..
ale nie wiem czy taki dodatkowy zabieg na twarzy nie zaszkodzilby..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Dot.: Maseczka z cebuli
W związku z tym, że miałam troszkę czasu dla siebie postanowiłam przetestować cebulową maseczkę. Utarłam troszkę cebuli, dodałam płatki owsiane i łyżkę miodu. Wymieszałam i nałożyłam na buźkę. Po około pół godzinie zmyłam, a że wyczułam lekkie ściągnięcie na brodzie stwierdziłam, że maźnę się kremikiem nawilżającym.
Po jednym razie efekty maseczki nie są jakieś spektakularne. Czuć, że buźka świeża, mięciutka i gładziutka. O dodatkowo przeczyszczonych kanałach łzowych i górnych drogach oddechowych nie będę wspominać ![]() ![]()
![]() |
#261 |
Kasia o...
|
![]()
Ja uwielbiam zabawy w maseczki domowe ale takie niezbyt wyszukane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() PS drożdzową się trudno zmywa więc nakładam grubą wartstwę gęstej maseczki, która gdy zaschnie zaczyna pekać a wtedy pochylam się nad gazetą i wykonuję parędziwnych min i cała maseczka odpada ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Zadomowienie
|
Dot.: Kosmetyki domowej roboty
Mam prośbę, mogłabyś napisać jak taką kąpiel zrobić? Jak to ma wyglądać?Nie rozumiem za bardzo. Dziękuję
![]()
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
ja tez kocham naturalne własnorecznie robione kosmetyki!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Kasia o...
|
magdaa_j nie ma sprawy
![]() Bierzesz jakiś woreczek np.myjkę (musi przepuszczać wodę) lub starą skarpetkę (jak ja robie) i wsypujesz do środka płatki owsiane, po czym zawiązujesz sznureczkiem żeby nie uciekły ![]() ![]() Mogłabyś równie dobrze wsypać płatki od razu do wanny, ale wtedy na 100% spotkasz się z panem hydraulikiem który będzie musiał oddykać Ci odpływ z wanny ![]() ![]() Mam nadzieję, że teraz jest dla Ciebie wszystko jasne, jak coś, to pisz smiało. Polecam tą kąpiel bo działa cuda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#266 |
Kasia o...
|
Niestety stosuję ją okazjonalnie bo się jakiś czas temuz robiłam leniwa, ale teraz wracam do formy
![]() ![]() Ile płatków...? Hmm... nie wiem tak na oko ze 2 czubate łyżki do zupy że tak powiem ![]() Buzka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję bardzo ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj masaz twarzy mialam wiec peeling sobie podaruje ale za 4 dni z kaszki manny zrobie sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Zadomowienie
|
Ja właśnie wyszłam z wanny robiłam sobie kąpiel z płatkami owsianymi
![]() ![]() ![]()
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Oj, jaki fajny watek! Czemu ja go wczesniej nie zauwazylam!
Jak mam czas to zawsze staram sie cos naturalnego mojej buzce zafundowac - maseczki z drozdzy czy platkow owsianych z cynamonem i smietana. Bede sledzic, bo warto ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.