Jak dbacie o w³osy biochemiczki? Nasze patenty na piêkne w³osy - ZBIORCZY - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-02-07, 17:56   #241
Agaaa-a
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 700
Dot.: Jak dbacie o w³osy biochemiczki-czyli nasze patenty na piêkne w³osy

W³asnie odkry³am szampon hipp i uwa¿am , ¿e jest boski . Takich miêciutkich sypkich i b³yszcz±cych w³osów to ja nigdy nie mia³am .
A przed myciem wcieram jeszcze oliwke hipp we wlosy(by³a zakupiona w innym celu). Ten duet sprawdza siê u mnie ¶wietnie. Polecam
I ten cudowny zapach
Agaaa-a jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-08, 10:13   #242
kotbalamot
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 79

Faktycznie. Po entuzjastycznych recenzjach na wiza¿u zakupi³am szampon HIPP i dzi¶ umy³am nim w³osy. Potem bardzo obci±¿ajaca maska bananowa Inebrya . W³osy s± puszyste , bardzo b³yszcz±ce, podatne na uk³adanie i co najwa¿niejsze , nie swêdzi mnie skóra g³owy. Poczekam do utra aby oceniæ jak wp³ywa na przet³uszczanie w³osów.
Muszê jeszcze wypróbowaæ Babydream z Rossmana ale nie szampon tylko ¿el do k±pieli z pompk±. Myjê nim córeczce cia³ko i w³oski . B³yszcz± jej sie po nim zabójczo i sa puszyste.
kotbalamot jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-08, 10:30   #243
L_V
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 249

Cytat:
Napisane przez kotbalamot Poka¿ wiadomo¶æ
Potem bardzo obci±¿ajaca maska bananowa Inebrya .
A co to jest ta maska bananowa??
L_V jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-08, 10:39   #244
evitka21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 588

Cytat:
Napisane przez L_V
A co to jest ta maska bananowa??
http://www.allegro.pl/item161274787_...l_1000_ml.html

http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=14167

ja mia³am kiedy¶ odlewkê papajowej-dla mnie przeciêtna

evitka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-09, 09:55   #245
kotbalamot
Raczkowanie

Zamówi³am przez internet tu : http://www.kosmetyki-sklep.com/
W tym sklepie maj± od¿ywki Kallos w bardzo atrakcyjnych cenach. Od¿ywka litrowa z placent± i mleczna maja rewelacyjne opinie na wiza¿u. Rzeczywi¶cie s± bardzo dobre i tanie chocia¿ za troche obci±¿aj± mi w³osy. Zakupi³am w tym sklepie te¿ maskê bananow± 1 litr za 55 z³. jak za tê cenê ca³kiem dobra.

Zapomnia³am dopisaæ , ze swego czasu bardzo pomog³y moim w³osom odzywki w spreyu Gliss Kur-a bez sp³ukiwania ( z jedwabiem oraz do farbowanych). Mia³am popalone , pokruszone w³osy tuz przy twarzy , ryska³am po myciu regularnie i teraz mam w dobrej kondycji.
Stary 2007-02-09, 10:09   #246
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêkujê ¶licznie
Stary 2007-02-09, 14:38   #247
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V
Dziêkujê ¶licznie
bardzo proszê

ja od siebie mogê poleciæ wam maskê alfaparf semi di lino-moja ocena jest w KWC

Stary 2007-02-10, 00:11   #248
tofik9tt
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 2
Question a co z farbowaniem w³osów?

Od jakiego¶ czasu powoli realizuje zasady filtromaniaczek i jestem bardzo zadowolona, ale ci±gle nie wiem co zrobiæ z w³osami. Nie mogê obyæ siê bez farbowania, a chcia³abym ich za bardzo nie zniszczyæ,no i jestem w kropce. Czy kto¶ wie co¶ na temat farb i szamponów koloryzuj±cych. Co polecacie i co najmniej zniszczy w³osy. BARDZO BÊDÊ WDZIÊCZNA ZA POMOC.
tofik9tt jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-10, 08:43   #249
L_V
Zakorzenienie

£±czê w±tki.
Stary 2007-02-10, 08:45   #250
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo proszê

ja od siebie mogê poleciæ wam maskê alfaparf semi di lino-moja ocena jest w KWC
ANo ja siê na te alfa-parfy czajê ju¿ od d³u¿szego czasu. Z tym¿¶e ja prostujê w³osy i potrzebuje czego¶ super-odzywczego, maska moze moze byæ wrêcz ciê¿ka, regeneruj±ca. Zastanawiam siê nad seri± prof.L'oreala, nad now± seria do w³osow prostowanych Farouka i wlasnie nad Alfaparf.... Kto¶ tu prostuje w³osy?
Stary 2007-02-11, 19:58   #251
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V
Kto¶ tu prostuje w³osy?
ja czasem prostujê
ale ostatnio nie za czêsto.
Ta moja maska alfaprf ma napisane ¿e jest mocno regeneruj±ca, do zniszczonych w³osów.
Zerkê³am znów na KWC na opinie o niej i s± one conajmniej skrajne...
Dla mnie jedyna "wada" to zapach móg³by byæ ³adniejszy (ten mi trochê mêskie perfumy przypomina)
Mogê ci próbeczkê zrobiæ

s³ysza³am dobre inie o serii l'oreala absolut repair,ale na faktyczne znizczone w³osy,je¶li s± ok.,to ponoæ mo¿e za bardzo obci±¿aæ.

a czy u¿ywa³ kto¶ keastase? (od¿ywek,masek)
ja tylko oleo relax i taka sobie by³a (jak na tak± cenê)

Stary 2007-02-12, 21:30   #252
green.eyed
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 546

Hej dziewczyny, w³a¶nie kompletujê swoje pierwsze zamówienie na mazid³ach (ju¿ do¶æ przyd³ugawe, ale co tam!) i zastanawiam siê nad jedwabiem. My¶licie ze mo¿naby go by³o u¿ywaæ bez dodatków od razu na w³osy, tak jak ten jedwab z farouka, czy jednak lepiej zrobiæ które¶ serumZainteresowa³a mnie tez jedna z w³a¶ciwo¶ci kwasu hialuronowego, a dok³adnie ta:
„*jest niedra¿ni±cym ¶rodkiem przyspieszaj±cym wzrost w³osów”. Pzyznam ze jako¶ osoba notorycznie (ale ma³o skutecznie) zapuszczaj±ca w³osy jestem bardzo zainteresowana t±¿e w³a¶ciwo¶ci±. Tylko jak tego u¿ywaæ, ¿eby osi±gn±æ najlepszy efekt?
green.eyed jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-13, 08:41   #253
evitka21
Zakorzenienie

podpytwa³am kiedys lidie o stosowanie jedwabiu bez dodoatków,ale stanowczo mi odradzi³a-za t³usty i za ciê¿ki.Ale jakby¶ rozrobi³a troche z woda destylowan± to pewnie by³o by ok (w mazid³ach jest przepis na serum z jedwabiem i pantenolem na przyklad)

ja kw HA do szamponu nie dodawa³am, dziewczyny tu pisa³y ¿e troche usztywnia wlosy,wiêc nie próbowa³am ( i tak mama sztywne)
O d³ugofalowych efekatch nic mi nie wiadomo.
Ale jak zamierzasz kupiæ, to pooeksperymentujesz, moze akurat ci pdpasuje

Stary 2007-02-13, 10:36   #254
nom_de...
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 157

Ja od jaiegos czasu uzywam serum z jedwabiem i d-pantenolem i powiem, ze jest niczego sobie Jednorazowo "rozpsikuje" na wlosach ok. 4 ml tego cuda. Wlosy po tym sa przede wszystkim gladsze
nom_de... jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-13, 11:47   #255
green.eyed
Rozeznanie

Dziêki za odp evitka21, widzia³am to serum z pantenolem, ale na razie zrezygnuje z jego zakupu (staram sie usilnie jako¶ okroic moj± liste zakupów mazidlowych ), poza tym musze jeszcze zu¿yæ gotowe produkty, ktore mi zalegaja na pó³ce A z kw HA to sobie pokombinujê, a nu¿ cos z tego bêdzie
Stary 2007-02-13, 12:25   #256
Noor
¯andarm na emeryturze

Wiadomo¶ci: 3 438

Cytat:
Napisane przez green.eyed Poka¿ wiadomo¶æ
zastanawiam siê nad jedwabiem. My¶licie ze mo¿naby go by³o u¿ywaæ bez dodatków od razu na w³osy, tak jak ten jedwab z farouka, czy jednak lepiej zrobiæ które¶ serum
Odrawdzam w stê¿eniu wiêkszym, ni¿ 2-3%
Cytat:
Napisane przez green.eyed Poka¿ wiadomo¶æ
jest niedra¿ni±cym ¶rodkiem przyspieszaj±cym wzrost w³osów”. Pzyznam ze jako¶ osoba notorycznie (ale ma³o skutecznie) zapuszczaj±ca w³osy jestem bardzo zainteresowana t±¿e w³a¶ciwo¶ci±. Tylko jak tego u¿ywaæ, ¿eby osi±gn±æ najlepszy efekt?
Na pewno nie na same w³osy Je¶li ju¿, to na skórê g³owy.

Cytat:
Napisane przez evamoni Poka¿ wiadomo¶æ
ciekawa jestem czy istnieje jakis skladnik w szamponach, ktory jest odpowiedzialny za elektryzowanie sie wlosow? od czego to wlasciwie zalezy, ze po jednych szamponach wlosy daja sie latwo uczesac i ulozyc a po innych fruna za szczotka ( ciagle ta sama ). Przejechalam sie tak na tfu Loreal Professionel szamponie i piance dodajacym objetosci.
Elektryzowaniu siê w³osów zapobiega np. polyacrylamide.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraiñskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W miêdzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-13, 12:57   #257
green.eyed
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Noor Poka¿ wiadomo¶æ
Odrawdzam w stê¿eniu wiêkszym, ni¿ 2-3%
Na pewno nie na same w³osy Je¶li ju¿, to na skórê g³owy
No tak, jasne ze na skóre glowy, tylko pytaj±c jak tego uzywaæ mia³am na mysli raczej stê¿enie lub przyk³adow± mieszaninê, tak aby nie zrobic sobie krzywdy tj przyspierszyc ich wzrost na nie np wszytskie utraciæ
Stary 2007-02-13, 13:00   #258
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez green.eyed
staram sie usilnie jako¶ okroic moj± liste zakupów mazidlowych ), poza tym musze jeszcze zu¿yæ gotowe produkty, ktore mi zalegaja na pó³ce
mam permanentnie ten sam problem.
I staram sie powoli wychodzic z chomikarstwa

Stary 2007-02-13, 13:42   #259
KENZO
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 856

dziewczyny prosze wpisujcie szampony bez sls i odzywki bez silikonow- ja bardzo chcialabym przejsc na naturalna pielegnacje- dotychczas uzywalam tylko profesjonalnych kosmetykow , ale chcialabym wyprobowac teraz jak wloski beda zachowywac sie przy naturalnej pielegnacji a naprawde trudno jest znalesc dobry szampon lub odzywke bez tych skladnikow
KENZO jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-13, 14:05   #260
justa79
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 023
GG do justa79

Cytat:
Napisane przez KENZO Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny prosze wpisujcie szampony bez sls
zachêcam do zapoznania siê z w±tkami redakcyjnymi.
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=140497

Klikaj codziennie:
http://www.zmilosciserc.pl/donate.php
http://www.pajacyk.pl
http://www.polskieserce.pl

Nie udzielam indywidualnych porad poza forum!
justa79 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-13, 14:25   #261
KENZO
Rozeznanie

dziekuje Justa, juz wczesniej czytalam ten watek ale nie ma tam zbyt duzego wyboru, poza tym bardzo zalezy mi rowniez na tym by moc dobrac z tej samej serii odzywke bez silokonow, alkoholu itd- czyli o takie typowo naturalne kosmetyki
Stary 2007-02-13, 14:40   #262
agnieska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 827

Cytat:
dziewczyny prosze wpisujcie szampony bez sls i odzywki bez silikonow- ja bardzo chcialabym przejsc na naturalna pielegnacje- dotychczas uzywalam tylko profesjonalnych kosmetykow , ale chcialabym wyprobowac teraz jak wloski beda zachowywac sie przy naturalnej pielegnacji a naprawde trudno jest znalesc dobry szampon lub odzywke bez tych skladnikow
Cytat:
dziekuje Justa, juz wczesniej czytalam ten watek ale nie ma tam zbyt duzego wyboru, poza tym bardzo zalezy mi rowniez na tym by moc dobrac z tej samej serii odzywke bez silokonow, alkoholu itd- czyli o takie typowo naturalne kosmetyki
Szampon dobierz do potrzeb skóry g³owy, a od¿ywkê do potrzeb w³osów - szampon jest za krótko na w³osach by móg³ je regenerowaæ, wa¿niejsze jest to ¿eby nie pl±ta³ w³osów. Naturalne kosmetyki maj± czêsto alkohol jako konserwant, nie wiem czy tak samo jest w kwestii kosmetyków do w³osów. Ja ze swojej strony proponujê, ¿eby¶ spojrza³a wla¶nie osobno na potrzeby skóry g³owy i w³osów, druga kwestia - nie wiem z czego wynika Twoja obecna chêæ zaznajomienia siê z kosmetykami naturalnymi (czy zmiana sposobu pielêgnacji ogólnie na naturaln± czy po prostu odrzucenie tych d³ugich sk³adów z wiêkszo¶ci± silikonów i perfum), ale popatrz na od¿ywki z.one czy te¿ na od¿ywkê Biosilka z kwasami owocowymi - du¿o "ro¶linek", ma³o silikonów, nie obci±¿aj± (szczególnie ten z.one - bardzo p³ynna od¿ywka, przez to pewnie bêdzie niewydajny, Biosilk te¿ mnie trochê dra¿ni t± niewydajno¶ci±)
agnieska jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-02-13, 15:35   #263
KENZO
Rozeznanie

Agniesko dziekuje rozejrze sie w internecie za tymi kosmetykami z-one kosmetyki biosilka mialam - kilka szamponow i odzywek i oczywiscie jedwab, ale tej z kwasami owocowymi jeszcze nie Chcialam troche zminimalizowac moja kolekcje i zaczac uzywac jednego ale dobrego, naturalnego zestawu - szampon i odzywka, wloski mam zdrowe, nie farbowane ale ostatnio swedzi mnie skora g³owy i dodatkowo z racji tego ze mam bardzo delikatne wlosy to wiekszosc masek i odzywek profesjonalnych niepotrzebnie obciaza mi wlosy. Postanowilam przerzucic sie na kosmetyki naturalne rowniez z innych powodow bo ostatnio gdzies obilo mi sie o uszy ze kosmetyki marketowe i profesjonalne - wiadomo naszpikowane sa chemia i ponoc stosowane przez dluzszy czas i w nadmiarze moga powodowac ³amanie sie wlosow , ich matowosc i ogolny zly stan Swoja droga to kiedys jako dziecko stosowalam tylko delikatny szampon i wlosy malam jak z reklamy a teraz musze o nie solidnie dbac zeby byly zdrowe, chyba rowniez przyzwyczailam je do nadmiaru kosmetykow - bo uwielbiam testowac ciagle to nowe produkty - maski, szampony, odzywki, sera , mleczka wygladzajace , nablyszczacze i takie tam - ale mam zamiar z tym skonczyc i zobacze jak sie wloski beda sprawowac
Stary 2007-02-13, 15:42   #264
agnieska
Zakorzenienie

Je¶li swêdzi Ciê g³owa - spróbuj czego¶ z kwasem BHA (Dercos) lub LHA (Kerium) - ja wybra³am Dercosa, bo LHA jako¶ mnie w Effaclarze nie przekona³o a ostatnio mia³am straszne problemy w³asnie ze skór± g³owy i pomog³o
Stary 2007-02-13, 15:57   #265
KENZO
Rozeznanie

O to musze sprobowac tego Dercosa , choc dzis przejrzalam KWC i wyprobuje tez wychwalany przez wizazanki szampon Hipp, oliwke Hippa bardzo lubie wiec moze i ten szampon mi przypadnie do gustu. Wydaje mi sie ze wlasnie SLS moze mnie podrazniac i stad to swedzenie, ale zauwazylam ze wiele osob skarzy sie na swedzenie skory glowy - ja jeszcze jakis czas temu nigdy nie mialam takiego problemu, teraz rowniez nie mam ³upie¿u tylko wlasnie w niektorych miejscach odczuwam swedzenie Wiec mam zamiar wyprobowac delikatnego Hippa i jeszcze musze wybrac jakas delikatna bezsilikonowa i koniecznie u³atwiajaca rozczesywanie ( mam dlugie wlosy ) od¿ywke , wlasciwie to zalezy mi tylko na tym aby wlosy sie dobrze rozczesywaly , ale chyba to zapewniaja tylko silikony prawda?
Stary 2007-02-13, 16:10   #266
agnieska
Zakorzenienie

Od mniej wiêcej roku unika³am SLSów w szamponach, ale nie uchroni³o mnie to od swêdzenia, teraz zrzucilabym to na porê roku (mimo ¿e czapek nie noszê) je¶li szampon w³osów nie spl±cze, to nie bêd± potrzebne silikony - ja np. bezproblemowo rozczesujê po Farouku
Stary 2007-02-13, 16:24   #267
KENZO
Rozeznanie

Hmmm skoro mowisz ze unikalas SLS a swedzenie i tak sie pojawilo to moze faktycznie jest to spowodowane pora roku ... ale podejrzewam tez to ze po nalozeniu maseczki lub odzywki lubie wlosy spiac na czubku glowy i tak sobie chodze po domu, wiec moze maska dotyka skory glowy i stad to swedzenie ... musze poprobowac nakladac od polowy dlugosci i ich nie spinac w tym czasie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-13, 19:40   #268
green.eyed
Rozeznanie

Cytat:
mam permanentnie ten sam problem.
I staram sie powoli wychodzic z chomikarstwa
Taaa, sk±d jak to znam? 5 róznich ¿eli pod prysznic, tyle¿ samo balsamów i nie mam kiedy tego zuzyæ. Za to mam mlodsza siostre która chetnie by sie tym zaopiekowa³a (zreszta robi to pod moja nieobecno¶c ) Ale jest tez dobra strona tego chomikowania - od d³uzszego czasu zachowywalam roznej wielkosci buteleczki i sloiczki - dzieki temu nie musze kupowac pojemniczkow na nowe mazidelka

P.S. Sorki za offtopa
Stary 2007-02-14, 17:48   #269
kotbalamot
Raczkowanie

Dziewczyny , na w³asnym przyk³adzie przekona³am siê ,¿e swêdzenie lub ³upiez mog± byæ wynikiem stosowania do mycia takiej a nie innej wody. Swego czasu mieszka³am w górach ( ponad rok) i w kranach mieli¶my wodê czerpan± z odwiertu wprost z górskiego ¿ród³a , bez zadnych chlorów, zmiêkczaczy, odkamieniaczy czy ¶rodków dezynfekcyjnych - taka czysta górska , miêkka ¼ródlana woda. Po dwóch tygodniach mycia siê w tej wodzie znikn±³ mi problem swêdzenia i ³upie¿u mimo, ¿e u¿ywa³am wówczas kiepskich szamponów. Mia³am piêkne , jêdrne , miêsiste nawil¿one w³osy ( mimo farbowania , pasemek i taniutkich od¿ywek) bez rozdwojonych koñcówek . Nie musialam te¿ wklepywac takiej ilo¶ci kosmetyków nawil¿ajacych do ciala i do twarzy jak poprzednio. Po powrocie do Wroc³awia problem z notorycznym swi±dem , notorycznym rozdwajaniem i wysuszaniem koñcówek w³osów powróci³.

Dlatego moja rada - je¿eli kto¶ ma problem ze swi±dem lub ³upie¿em i mimo stosowania odpowiednich kosmetyków problem nie mija, dobrze by³oby spróbowaæ myæ g³owê w przefiltrowanej wodzie ( w porz±dnym filtrze) albo wzorem gwiazd Hollywood op³ukac w³osy w mineralce. Slysza³am te¿ o metodzie p³ukania wlosów d³ugo gotowan± wod± tj, do ogromnego gara nalewa sie wody , pozostawia w stanie wrzenia przez oko³o 5 min. i po ostygnieciu stosuje siê do ostatniego p³ukania. Zabieg gotowania zmiêkcza wodê i ulatnia sie z niej wiêkszo¶æ swiñstw typu chlor.
Stary 2007-02-14, 18:43   #270
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez green.eyed
od d³uzszego czasu zachowywalam roznej wielkosci buteleczki i sloiczki - dzieki temu nie musze kupowac pojemniczkow na nowe mazidelka
buteleczek, pojemniczków,pude³eczek (ró¿nej wielko¶ci) te¿ mam za du¿o i ...jakos nie mogê sie z nimi rozstaæ,bo ci±gle mi sie wydaje ze mi sie przydadz±...

ach baby o maja problemy...nie ?

Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:04.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.