![]() |
#241 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Psychiatra
Cytat:
Gwarantuje Ci, że wyjdziesz z garścią recept ![]() Do terapii namawiałby Cie raczej psycholog. Psychiatra jest nie od tego ![]()
![]() |
#242 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() też zaczęłam się nad tym zastanawiać,nawet jeśli to efekt placebo to może wyleczy mnie z tego,przecież najważniejsze tu jest nastawienie,a skoro po Persenie mam lepsze nastawienie to chyba dobrze ![]() Jak w ogóle działają antydepresanty,czy to to samo co psychotropy?czy tego typu leki leczą,czy tylko tłumią te dolegliwości,działają tylko podczas brania?
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
A moja trwala 1,5 godziny.
#244 |
Zakorzenienie
|
Trpika nie wiem ile juz Cie to dreczy ale ja np mam tak 6 miesiecy totalnego doła ,a pozniej znowu pol roku jest wzglednie dobrze( i tak od paru lat)Teraz wlasnie od czerwca minelo juz 6 miesiecy i znowu wraca.
![]() Faktycznie wstrzymaj sie i poki pomaga Ci persen nie bierz tych silniejszych leków.Jak juz nie bedziesz dawala rady to wtedy |
![]() ![]() |
![]() |
#245 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Z tym, czy leki te leczą, czy nie to jest kwestia dyskusyjna. Znam pare osob, ktore biora antydepresanty na stale, bo objawy wracają przy ich odstawianiu. Natomiast na forum pojawily sie opinie, ze da sie za pomoca takich lekow wyleczyc. Więc nie chce wyrokowac, bo lekarzem nie jestem ![]() W kazdym razie moje zdanie jest takie- jesli nie ma absolutnej koniecznosci, to nie ma co mieszac sobie w mozgu lekami. Bo bywa ze wyrzadza one wiecej szkody niż pożytku.
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Bess,ja miewam tak samo,tylko nie trwa to pół roku,a kilka tygodni.To prawdopodobnie powracająca/sezonowa depresja.
Byłam dzisiaj w kolejce do psychiatry.Idąc tam,nie bałam się w ogóle,tak jakbym szła gdzieś do sklepu .Ilekroć poczuję się dobrze,myślę sobie ,że nie ma potrzeby tam iść,a kiedy źle,to niemal frunęłabym tam.Było za dużo ludzi i dzisiaj nie mógł mnie przyjąć,może to jakiś znak,żeby tam nie iść?Dzięki temu wątkowi czuję się trochę silniejsza,bo wiem,że nie tylko ja TAK się czuję.Chciałabym,żeby to minęło samo,żeby nie musieć tam iść,zawracać sobie i komuś głowy.Za co to wszystko??!
#247 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ni eo tym chciałam. wydawało mi się (tak pisałam wam całkiem niedawno) że teraz gdy sesja skończona właściwie to wszystko zniknie. myliłam się, jest jeszcze gorzej. doszły nieustanne kłutnie z rodzicami, którzy uważają że mam zaburzenia trawienia. mam 170cm i wagę 50kg. Wyglądam normalnie jak inni, schudłam ostatnio kolejne kilogramy ze stresu, ale oni nie rozumieją. Mama biega za mną z talerzem co godzinę, wpycha mi jedzenie na siłę (mam 22 lata!!!!) bo to jej sposób na załagodzenie. oszukuje siebie samą, że to co schudłam przez nerwy "nadrobię" jedząc jak świnka co godzinę talerz. Nasze problemy narastają, a to ja teraz ni epójdę do lekarza, bo nie mam zamiaru obcemu facetowi o swoim życiu opowiadać. Tylko że kółko się zamyka, bo leków też nie wezmę, wiem co zrobiły mojej siostrze. Ja tak na prawdę nie mam problemów: jestem wesołą zgrabną 22 letnią dziewczyną, która ma w domu wszystko czego na pozór potrzebuje: pieniądze na modne ciuszki, kosmetyki własne potzreby, ciekawe studia na kierunku który chciałam, cudownego kochającego Tż za ktorym skoczyłabym w ogień...tylko dlaczego wiecznie w środku czuję niepokój i strach i nerwy i lęk nieustanny co bęzie za chwilę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
|
Side ja schudlam ze stresu do 44/45 przy tym samym wzroscie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Noo opisalam rozne sytuacje w watku : Dokuczaja mi bo jestem chuda"
![]() Edytowane przez bess Czas edycji: 2007-03-30 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S.Też ważę (nie)szczęsne 45 kg ![]()
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#257 |
Zakorzenienie
|
ja jem bardzo dużo, ale to niczego nie zmienia. schudłam w przeciągu ostatniego półtorej roku ok 16kg więc zmiana może być bardzo widoczna dla ludzi którzy mnie rzadziej widują, ale ostanie dwa stresujące miesiące przy dużej ilości jedzenia to ok 5kg. Nie łączyłam tego wcześniej ze stresem. Myślałam że może tabletki antykoncepcyjne. Ale teraz wiem że to stres.
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zadomowienie
|
Heh...A ja ze stresu tyję. Zawsze bylam b szczupła, wrecz chuda, a od czasu jak zaczely sie moje problemy, moja waga systematycznie rośnie
![]() Chcialabym chudnąc ze stresu...
#259 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
takie rzeczy dla mnie to jak witamina C, pomaga jak uwierzysz że pomaga
![]() brałam Persen na moje nerwy i nigdy nie pomagał, to ta sama rodzina...po prostu nie wierzę w takie ogólnodostępne rzeczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
ja bralam.Pisalam wyzej.Moj komentarz do tego leku byl HAHA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny wiem,ze to nie wątek konkretnie na ten temat,ale może pomożemy sobie jakoś,tzn będziemy się tu wspierać?myślę,że to pomaga...tak jak już pisałam wcześniej moja mama kilka lat temu miała nerwicę,sama sobie poradziła z tym,bez leków,bez psychiatry.Jest to dla mnie pewne pocieszenie,że jednak można...takie myślenie pomaga mi.Nieraz też myślę sobie,że może spotkało mnie to,ze nad czymś sie zastanowci,zeby może wreszcie docenic,to,ze jestem zdrowa,ze mam bliskich,zeby docenic wreszcie to zycie...
![]() |
#263 |
Zadomowienie
|
Ja brałam. Prawde mowiac nie zauważyłam żadnego efektu.
Z ziołowych leków wypróbowałam już chyba wszystko co jest dostepne. I jakos niestety takie leki na mnie nie działają. Jedynie Validol pomaga mi na mdłości na tle nerwowym (bo ja, jak sie denerwuje to mam straszne mdłości, a czasem i wymioty ![]() I lubie tez taką zwykła herbatke z melisy. Mam wrazenie, ze troszeczke na chwilę mnie uspokaja.
![]() |
#264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mdłości też mam.Mogę nic prawie nie jeść,a jestem pełna po samo gardło. Tripko,Twoja Mama jest doskonałym przykładem tego,że można sobie poradzić.I trzeba w to wierzyć,bo dlaczego niby nam ma się nie udać?
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
![]() Chciałam opisać Wam teorię dotyczącą intro- i ekstrawertków. Cofnijmy się zatem do czasów kiedy nasi przodkowie żyli w jaskiniach, nasi przodkowie również przejawiali cechy ekstra i introwetyczne.Introwertyc y pilnowali pożądku w obrębie siedliska, pilnowali ognia, zajmowali się potomstwem jednym słowem dbali oład i porządek w obrębie miejsca zamieszkania społecznści.Ekstrawertycy natomiast zajmowali się dostarczaniem żywności i obroną osady.Oba "typy" były niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania i rozwoju społeczności, oba były na równi doceniane i szanowane.Wracamy do naszych czasów...Osoby aktywne przebojowe, agresywne świetnie dają sobie radę,dodatkowo obecnie "typ" ekstrawertyka jest promowany społecznie.Introwertycy nie radzą sobie w tak "agresywnych czasach", nie dość że jest im trudniej to jeszcze ich cechu nie są uznawane jako ważne i potrzebne, obecnie cechy introwertyków są dla społeczeństwa niepotrzebne i nie dość że taki introwertych gożej radzi sobie z codziennością, to na dodatek postrzegani są przez społeczeństwo jako leniwe mimozy... Taka to właśnie teoria ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zdecydowanie należę do osób ekstrawertycznych (bosh... ile to ma sylab! ![]() ciągle jestem w ruchu, żyję w pędzie, mam mnóstwo spraw na głowie i uwielbiam dokładać sobie kolejnych - jednym słowem pojęcie "nudy" i "spokoju" jest mi obce o dziwo ![]() większość nie akceptuje mojego "stylu", wystawia powierzchowną ocenę... próby zmieniania się kończyły się depresją... przecież nic na siłę, a ile można udawać "niesiebie"? wcale nie jest ani fajnie ani łatwo być ekstrawertykiem a przynajmniej nie zawsze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy nie piasłaś ze masz adhd??? jeśli nie to przepraszam za pomyłkę |
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
moja tak samo, dostałam skierowania na badania, na następnej wizycie lekarz powiedział że muszę wyrównać poziom hormonów dał skierowania do endokrynologa i do neurologa...na następną wizytę poszłam z opinia neurologa że wszystko jest ok i od endo że wszystko jest ok pomimo złych wyników TSH
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A to dlatego,ze podczytuje Wasz wątek,dzieki temu dowiaduje sie ,ze miałaś wypadek.Czy dobrze sie czujesz? Dawno nie bylas na innym wątku ![]() Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.