Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Auto Marianna

Notka

Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-23, 18:08   #241
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek
Dot.: Wpadki inteligentnego kierowcy w spódnicy!

Cytat:
Napisane przez ollena Pokaż wiadomość
akurat wtedy nie miałam! pech.

Też mi pech... Skoro stał Ci (częściowo, bo częściowo, ale w Twojej bramie Tobie utrudniając wyjazd) w bramie to jakoś nie jest mi go specjalnie żal Może się czegoś nauczy (o ile oczywiście skojarzy, że mógł komuś w jakiś sposób zawadzać, o czym większość kierowców [akurat pod tym względem najgorsi są faceci] nie myśli jak gdzieś parkuje, wysadza/wpuszcza pasażera- dzisiaj trafiłam na dwóch takich oszołomów, a osoby wsiadające miały ruchy wolniejsze niż mój 95 letni pradziadek ).
Co do kartek/długopisów... Długopisów w torbie mam chyba z 6, ale kartki ani jednej Chociaż kiedyś jak jakiś pacan zastawił TŻowi całą bramę, którą chciał wjechać na podwórko i 10 minut trąbienia i szukania kierowcy nic nie dało, to napisałam "krótki" liścik na chusteczce. Czasami żałuję, że nie mam czołgu

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-23, 23:12   #242
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olilina Pokaż wiadomość
Mam w nim jedną część do wymiany także przy okazji poproszę o sprawdzenie ręcznego. A kontrolka zapewne się paliła, z tym że ja nawet na nią nie spojrzałam.. w ogóle nie myślałam, że to może być to, myślałam, że jednak mam coś z zawieszeniem i dlatego mi stuka
Czemu nie spojrzałam na kontrolki, choć to powinno być pierwszą rzeczą, kiedy coś zaczęło mi się dziać, do teraz nie wiem
no wlasnie

Cytat:
Napisane przez ollena Pokaż wiadomość
akurat wtedy nie miałam! pech.
no pech. Ciekawe jak to okreslisz, jak nast. razem tobie ktos zarysuje samochod
Stary 2009-06-24, 21:03   #243
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Napisane przez srubka Pokaż wiadomość

Nie do mnie, ale:
Jeśli ktoś mi kiedyś zarysuje samochód, bo stanęłam w jego bramie... Proszę bardzo Słowem się nie odezwę, jedyne co, to stwierdzę, że "mądry polak po szkodzie". Bramy nie służą do tego, żeby je chociaż odrobinkę zastawiać Jak ktoś o tym nie wie, to jego problem, na kursie tego bardzo intensywnie uczą

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 21:18   #244
iziaczek
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie

O rany to jest wątek o wpadkach a nie o usilnym pouczaniu kogoś (nadgorliwość gorsza od faszyzmu)

A tak zeby było na temat to nie przytrafiły mi się jakieś większe wpadki ( o dziwo) może z wyjatkiem ruszania na trójce
iziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 02:55   #245
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iziaczek Pokaż wiadomość
O rany to jest wątek o wpadkach a nie o usilnym pouczaniu kogoś (nadgorliwość gorsza od faszyzmu)

A tak zeby było na temat to nie przytrafiły mi się jakieś większe wpadki ( o dziwo) może z wyjatkiem ruszania na trójce
ta od faszyzmu wiesz chociaz co to znaczy?
tylko wkurza mnie, ze ktos ma w dupie innych i przerysuje mu samochod i sie jeszcze chwali.
Stary 2009-06-25, 10:47   #246
SPIDER
Raczkowanie

Cytat:
ta od faszyzmu wiesz chociaz co to znaczy?
tylko wkurza mnie, ze ktos ma w dupie innych i przerysuje mu samochod i sie jeszcze chwali.
Wyluzuj.....

Ten wątek powstał po to, żeby troszkę się pośmiać - myślę, że takie było i jest zamierzenie założycielki tematu, a niektórzy chyba o tym zapomnieli, prawda Pani srubka?

A tak na marginesie, to ciekawa jestem, czy Pani srubka tak bardzo poszukiwałaby właściciela zarysowanego przez siebie auta?! Ja w to osobiście nie wierzę...
SPIDER jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 11:58   #247
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SPIDER Pokaż wiadomość
Wyluzuj.....

Ten wątek powstał po to, żeby troszkę się pośmiać - myślę, że takie było i jest zamierzenie założycielki tematu, a niektórzy chyba o tym zapomnieli, prawda Pani srubka?

A tak na marginesie, to ciekawa jestem, czy Pani srubka tak bardzo poszukiwałaby właściciela zarysowanego przez siebie auta?! Ja w to osobiście nie wierzę...
nie, nie zapomnieli, Pani Spider
jesli komus kiedykolwiek zarysuje samochod, a jego nie bedzie w poblizu, zostawie mu kartke ze swoim nr tel i wiadomoscia. Ja od tego nie zbiednieje, bo pokryje to moje ubezpieczenie, a ktos nie bedzie musial dawac kasy na naprawe.
Btw, nie musisz wierzyc
Stary 2009-06-25, 12:45   #248
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie zapomnieli, Pani Spider
jesli komus kiedykolwiek zarysuje samochod, a jego nie bedzie w poblizu, zostawie mu kartke ze swoim nr tel i wiadomoscia. Ja od tego nie zbiednieje, bo pokryje to moje ubezpieczenie, a ktos nie bedzie musial dawac kasy na naprawe.
Btw, nie musisz wierzyc
A jak odjedzie (jak w tym przypadku) to będziesz go szukać po mieście?
To skończ już ten wątek ciągnąć.
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 18:10   #249
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rzyrafka Pokaż wiadomość
A jak odjedzie (jak w tym przypadku) to będziesz go szukać po mieście?
To skończ już ten wątek ciągnąć.
nie, nie bede go szukac po miescie, bo niby jak?
btw, jak jest mozliwosc zostawienia namiarow na siebie w takiej sytuacji, nalezy to zrobic, a nie na cwaniaka obic samochod i odjechac i byc zadowolonym tylko ze to wynika z kultury, no a tej sie kupic nie da
Stary 2009-06-25, 18:57   #250
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
btw, jak jest mozliwosc zostawienia namiarow na siebie w takiej sytuacji, nalezy to zrobic, a nie na cwaniaka obic samochod i odjechac i byc zadowolonym tylko ze to wynika z kultury, no a tej sie kupic nie da
więc jak nie ma się długopisu i kartki, to można napisać szminką na szybie swoje namiary?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-25, 20:17   #251
srubka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
więc jak nie ma się długopisu i kartki, to można napisać szminką na szybie swoje namiary?
nie trzeba popadac w skrajnosci, nie wierze ze nagle nie ma dlugopisy i kawalka kartki.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-25, 22:07   #252
rzyrafka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, czy nei czytasz ze zrozumieniem? dziewczyna napisała, ze tym miał się zająć jej ojciec a kiedy wrócił z latarką to poszkodowanego nie było już. Czyli własnie nie miała możliwości zostawienia tychże namiarów. To co miała zrobić?
Nadal nie widzisz jałowości tej dyskusji?
Cytat:
nie trzeba popadac w skrajnosci, nie wierze ze nagle nie ma dlugopisy i kawalka kartki.
że zacytuję "Btw, nie musisz wierzyc"
rzyrafka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 10:20   #253
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
to, że Ty zawsze nosisz te rzeczy, nie znaczy, że wszyscy muszą je mieć przy sobie w każdej sytuacji
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 13:57   #254
ollena
Raczkowanie

Cytat:
brak kultury, cwaniactwo?
nie znasz mnie, nie potrafisz uargumentować swojego zdania, tylko idziesz w zaparte, jakbyś chciała na siłę zbawić świat
to był po prostu zwykły zbieg okoliczności, że nieznajomy wrócił akurat w tym momencie, kiedy mój ojciec pewnie szedł w kierunku drzwi z latarką... psa miałam tam na warcie zostawić, czy co?
wina leży po obu stronach, a ja nie mam powodów do dumy, wpis w temacie "wpadki" świadczy o przyznaniu się do winy, a określenie "inteligentny kierowca w spódnicy" o zachowaniu dystansu do sprawy, którego Tobie jak widzę brakuje.

mogłam zostać i kłócić się, że częściowo moja brama była zastawiona, a mój samochód też nie wyszedł bez szwanku
a kiedy człowiek chce zwyczajnie pokryć szkodę, nie zważając na swoje straty, to mu się obrywa i zarzuca brak kultury

dziękuję za wsparcie

Edytowane przez ollena
Czas edycji: 2009-06-26 o 14:05
ollena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-01, 20:51   #255
cyanide sun
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fay8686 Pokaż wiadomość
Ja kiedyś przejechałam na ręcznym jakiś kilometr. I jeszcze się plułam, że mimo iż wrzuciłam trójkę to ten "grat" w ogóle nie może się rozruszać (jechałam 20-letnim Golfem brata a przyzwyczajona jestem do auta służbowego wyposażonego we wszystkie bajery). Mój TŻ zorientował się w czym problem - zwolnił ręczny, na szczęście bez komentarza (choć jego spojrzenie mówiło wszystko). Do celu dojechaliśmy w ciszy.

Drugą fajną przygodę miałam zaraz na początku samodzielnego jeżdżenia (znów z tym Golfem). Zawsze się pilnuję żeby wyłączyć światła po zakończonej jeździe ale kiedyś widocznie w pośpiechu zahaczyłam o włączanie kierunkowskazu przy wysiadaniu, o czym zorientowałam się dopiero po powrocie do samochodu (blisko 12 godzin po zaparkowaniu). Akumulator oczywiście padł i nie moglam ruszyć. Jak na 180-centymetrową blondynkę przystało w mig miałam 6 (!) miłych panów do pomocy. Jeden z nich zapytał czy COŚ TAM (tu oczywiście jakieś fachowe słowo) mam, a ja nie chcąc wyjść na idiotkę (powodzenia ;D) że nie wiem o co pyta powiedziałam że nie mam, że niby zostawiłam w drugim samochodzie (nie mając wówczas oczywiście żadnego innego samochodu). No i przez pół godziny próbowali mnie rozruszać - było pchanie, spychanie z górki, nawet jeden z tych panów wsiadł sam do auta i ta reszta go pchała a ja stałam wśród gapiów. Rany, nawet bezdomny zbieracz złomu zaczął pomagać. Padło podejrzenie że nie ma benzyny, na co ja z oburzeniem że dopiero tankowałam, i że głupoty gadają, nie znają się na autach ;D Jeden z tych panów zapytał "na pewno nie ma pani ze sobą kabli?". "Kable? Takie te z tą metalową końcówką ? mam..."
Oczywiście dokładnie o te kable pytano mnie na początku przed rozpoczęciem tego ulicznego teatru. Myślałam, że się spalę ze wstydu! Dwóch zabrało się za doładowanie mojego samochodu, ja wkurzona zaczęłam podniesionym glosem rozganiać rozchichotany tłum "Proszę się rozejść! Nie ma tu nic do oglądania!". Reszta panów gdzieś się z międzyczasie rozmyła, bezdomny zapytał czy może zabrać pustą puszkę coli z samochodu, dwóm wybawcom podziękowałam i pojechałam do domu... Do dzis po wyjściu z samochodu obchodzę go dwukrotnie sprawdzając czy światła wyłączone....

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Zapomniałam dodać, że kiedyś tak zahamowałam (oczywiście sławetnym golfem) że zderzak odpadł
Serio, w nic nie walnęłam - odpadł od hamowania...
o jejku padlam : hahaha:
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-02, 14:46   #256
cyanide sun
Wtajemniczenie

a ja dzisiaj - pojechalam zatankowac na stacje na ktorej juz kilka razy bylam. samoobsluga - tyle ze w innych gdzie bylam to zawsze facet jakis wychodzi mi zatankowac - a na tej nigdy. no i wzielam to cos zeby nalac paliwa ale licznik zł mi sie nie wyzerował i za cholere nie moglam zatankowac. probowalam kilka razy jak debilka. w koncu wyszedl chlopak "pomóc?" i mi zatankowal. jeszcze jeden tam byl i sie az smial w sensie usmiechal sie. hehe ale obciach. ale z drugiej strony to cos mieli nie tak z tym calym urzadzeniem bo sie nie chcialo wyzerowac i ten chlopak tez cos przestawial. nie wiem czy cos zmienili tam czy jak... hehe
cyanide sun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-03, 10:20   #257
besciara
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cyanide sun Pokaż wiadomość
o jejku padlam : hahaha:
Niezłe . Mi też raz zdarzyło się jechać z ręcznym i taka zdziwiona byłam, że pod górkę tak ciężko podjeżdża. W końcu jak zgasł samochód zobaczyłam co mu leżało na wątrobie . Ręczne w starszych samochodach trzeba traktować mniej delikatnie bo całe nie schodzą .
Stary 2009-07-17, 19:39   #258
NoLQa
Zakorzenienie

GG do NoLQa Wyślij wiadomość przez MSN do NoLQa

Ojejku dziewczyny ale sie usmialam czytajac wasze wpadki Ja od tygodnia mam prawko wiec dajcie mi troche czasu i na pewno i moje tutaj napisze

Studentka!

BLOG - zapraszam
NoLQa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-17, 21:53   #259
tobb
Raczkowanie

Teraz moja kolej. Mam prawko już kilka lat, ale zaczęłam jeździć dopiero od tego tygodnia. Dosłownie od dwóch lat nie siedziałam za kierownicą.
Każdego dnia coś ciekawego mi się przytrafia:
- poniedziałek: jazda bez świateł, na ręcznym
- wtorek: zgasł mi silnik na światłach, włączyły mi się światła drogowe i nie wiedziałam jak wyłączyć
- dzisiaj: jechałam z niezamkniętymi do końca drzwiami i znowu zgasł mi silnik - chciałam podjechać w korku na półsprzęgle
A poza tym parkowanie: na razie tylko przodem, ale w końcu jeżdzę dopiero pięć dni i czuję że każdego dnia jest coraz lepiej, więc myślę że jakoś to będzie.
A tak w ogóle to zauważyłam, że lubię jeździć po rondach
tobb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-18, 15:13   #260
Apiska
Zakorzenienie

Prawko mam od 3 miesięcy, ale zdarza mi się zaparkować na dwóch miejscach parkingowych hehe. Dziś włączyłam silnik bez sprzęgła, chociaż auto zostawiłam na wstecznym hehe. Skutkowało to zrywem.
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-12, 19:16   #261
Suzi_Sun
Rozeznanie

Moje wpadki:
- sławetny reczny: raz jadac z tata gdzies tam sie zatrzymalismy, tata cos pozalatawial, wrocil, ja ruszam, jade i jade i dodaje gazu a auto sie zbiera jakby chcialo a nie moglo, mysle "o co kaman"... tata zamyslony obudzil sie nagle i mowi "no tak, na zaciagnietym recznym to my daleko nie zajedziemy". Raz tez przed wjazdem na dzialke probowalam ruszyc na recznym... ahh te zapominalstwo. (nie dziwota ze potem slabo trzyma)
- na poczatku po odebraniu prawka jade z bratem na parking na osiedlu i widze miejsce a na przeciwko caaala lawka facetow z osiedlowych(takich osiłków) i widze ze sie gapia i patrza, ja stres i jak wjechalam na miejsce to chcialam podjechac i wcisnelam zamiast hamulca gaz co spowodowalo ze autko przeskoczylo prawie kraweznik (brat zalamka a ja marzylam o torbie na glowe)- na szczescie zderzak przezyl
- inna sytuacja, TZ kupil sobie audii TT wiec po jakims tam czasie przyszla pora zebym sobie sprobowala jak sie jezdzi (jak juz wykupil AC i OC i przerejestrowal), wsiadam u mnie pod blokiem, jedziemy do niego (do innego miasta) i kurcze korek, na wiadukcie dosyc stromym no i akurat pech chcial ze na srodku tego wzniesienia zatrzymalam autko- nooo i czas ruszyc.... co ja sie nakombinowalam przy tym ruszaniu...2 razy zgaslo, TZ juz nerwowka i mi ostro tlumaczyc jak puszczac sprzeglo i jak dodawac gazu, no a ja juz widze ze przede mna pusto, za mna korek, nerwy, 3 proba i ...NIC (a balam sie ze mi auto zjedzie i walna w kogos za mna bo stanal nie za daleko), skapitulowalam i SIE PRZESIEDLISMY z TZ. Jak wyszlam z auta to szlam z opuszczona glowa bo bylo mi tak glupio spojrzec na ludzi w korku za mna, juz sobie wyobrazam co oni tam musieli mowic o mnie heheeh.
- złamalam kolpak u nas na osiedlu o kraweznik (bo staja tak tymi autkami ze ciezko sie zmiescic..zwlaszcza mi
- raz w trasie chcac wyprzedzac nie zauwazylam innego auta i juz chcialam rozpoczac manewr ale moj tato zareagowal na szczescie
- sytuacja z dzis, jade do babci na wies, droga ktora zwykle pokonuje codziennie na rowerze, wiem ze jest takie miejsce gdzie czesto stoi policja, jade ostroznie bo dawno za kolkiem nie siedzialam i patrze na licznik w zabudowanym mialam kolo 60, ale ze gora jest to mi jakos deplo, po czym wylania sie pan z suszarka hehe i widze ze mi macha lizakiem. Bylam w szoku totalnym bo mi sie wydawalo ze wolno jechalam,a pan mi pokazuje ze przekroczylam predkosc. To sie nazywa miec pecha. Sprawdzil mnie tez na alkomacie. Taka przygoda.. takze trzeba byc czujnym.

ps. na moje usprawiedliwienie napisze tylko ze mam prawko od 7 lat ale wsiadam za kolko kilka razy do roku od swieta, nie mam swojego bum buma a ojciec i TZ nie daja mi swoich zabaweczek (dranie).
-
Stary 2009-08-12, 23:19   #262
Claris
Zakorzenienie

Suzi_Sun wymiatasz Mandat zapłaciłaś i punkty dostałaś??
Mi się przypomniało, że ja też rozwaliłam kołpak przy pierwszej wizycie na stacji benzynowej z tego stresu przed tankowaniem O taki próg podestu, na którym jest dystrybutor zaryłam.
Claris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 13:14   #263
maedle
Rozeznanie

Wiecie co, po przyczytaniu watku az mi sie razniej zrobilo
To i ja sie dopisze
Rzecz sie dziala jakos tydzien po zdaniu egzaminu, wsiadam w swoje autko, jade do pracy w innym miescie... i wjezdzajac na trase szybkiego ruchu nie chciala mi trojka wskoczyc. Panika. Totalna panika.
Probuje znow - nic. No to zamiast od razu 4 wrzucic ja redukuje na 2 ... O tym jak obroty skoczyly nie musze mowic... Majac wizje calkowicie zniszczonego silnika szybciutko zjechalam na pobocze, wlaczylam awaryjne i wyszlam na chwile zaczerpnac swierzego powietrza co by na zawal nie zejsc i pomyslec co dalej.
Po chwilowym uspokojeniu, zawzięłam sie, wsiadam i jade dalej i nagle panika bo mi dwa kierunki migaja i ni chu chu nie chca sie wylaczyc
Probowalam zmieniac pasy i nic nie pomagalo, one dalej zawziecie udowadnialy mi ze migac potrafia
Az sie rozbeczalam i jechalam z tymi dwoma migajacymi do najblizszego zjazdu w jakis las (to ze po tem nie mialam jak zawrocic na tej waskiej sciezce to juz swoja droga) i dzwonie zaplakana do TZ niech przyjedzie i mnie stad zabierze
TZ spanikowany ze zapewne mialam jakis wypadek bo przez to beczenie duzo nie zrozumial, wyrwal sie z pracy, znalazl mnie gdzies na tej trasie rozstrzesiona i nagle w smiech bo sie okazalo ze glupol ja zapomnialam po prostu awaryjne wylaczyc
Plus jedyny, ze o tej godzinie ruch byl znikomy ale TZ do dzis mi to wypomina...
maedle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 16:58   #264
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez maedle Pokaż wiadomość
Wiecie co, po przyczytaniu watku az mi sie razniej zrobilo
To i ja sie dopisze
Rzecz sie dziala jakos tydzien po zdaniu egzaminu, wsiadam w swoje autko, jade do pracy w innym miescie... i wjezdzajac na trase szybkiego ruchu nie chciala mi trojka wskoczyc. Panika. Totalna panika.
Probuje znow - nic. No to zamiast od razu 4 wrzucic ja redukuje na 2 ... O tym jak obroty skoczyly nie musze mowic... Majac wizje calkowicie zniszczonego silnika szybciutko zjechalam na pobocze, wlaczylam awaryjne i wyszlam na chwile zaczerpnac swierzego powietrza co by na zawal nie zejsc i pomyslec co dalej.
Po chwilowym uspokojeniu, zawzięłam sie, wsiadam i jade dalej i nagle panika bo mi dwa kierunki migaja i ni chu chu nie chca sie wylaczyc
Probowalam zmieniac pasy i nic nie pomagalo, one dalej zawziecie udowadnialy mi ze migac potrafia
Az sie rozbeczalam i jechalam z tymi dwoma migajacymi do najblizszego zjazdu w jakis las (to ze po tem nie mialam jak zawrocic na tej waskiej sciezce to juz swoja droga) i dzwonie zaplakana do TZ niech przyjedzie i mnie stad zabierze
TZ spanikowany ze zapewne mialam jakis wypadek bo przez to beczenie duzo nie zrozumial, wyrwal sie z pracy, znalazl mnie gdzies na tej trasie rozstrzesiona i nagle w smiech bo sie okazalo ze glupol ja zapomnialam po prostu awaryjne wylaczyc
Plus jedyny, ze o tej godzinie ruch byl znikomy ale TZ do dzis mi to wypomina...
boskie: D

Cytat:
Napisane przez Suzi_Sun Pokaż wiadomość
Moje wpadki:

- na poczatku po odebraniu prawka jade z bratem na parking na osiedlu i widze miejsce a na przeciwko caaala lawka facetow z osiedlowych(takich osiłków) i widze ze sie gapia i patrza, ja stres i jak wjechalam na miejsce to chcialam podjechac i wcisnelam zamiast hamulca gaz co spowodowalo ze autko przeskoczylo prawie kraweznik (brat zalamka a ja marzylam o torbie na glowe)- na szczescie zderzak przezyl

-
też tak zrobiłam, ale na kursie parkowałam, instruktor mi mówi: a teraz hamujemy , a ja gaaaz i mi elka na krawężnik wskoczyła

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 19:04   #265
L I L Y
Zakorzenienie

maedle świetna wpadka hahaha.. mało z fotela nie spadłam

* Ćwiczę!
* Zapuszczam włosy!
* Aparatka (góra + dół) 22.03.2013r. - 21.05.2014r.

L I L Y jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 21:14   #266
aniulek87
Rozeznanie

maedle padłam!

aniulek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-14, 22:30   #267
maedle
Rozeznanie

Ja tez padam jak sobie to przypomne Ale kurcze to byla moja druga jazda bez instruktora Na pierwszej to nie wiedzialam nawet jak sie swiatla w moim aucie wlacza i madra wymyslilam ze bede te dlugie ktorymi sie miga trzymac
A swoja droga cholerka od przed wczoraj znow mi ten 3 bieg zaczal swirowac i nie chce mi sie wrzucac 1,2,4,5 leciutenko ze tylko pyk jednym palcem mozna zrobic a kurcze z 3 to jak na silowni.
Tz wmawia mi ze jemu wchodzi normalnie, ze cos wymyslam a mi dopiero za 3-4razem :/ i zwatpilam w siebie, bo Tz uwaza ze nie ma opcji zeby to autko sie popsulo...

Edytowane przez maedle
Czas edycji: 2009-08-14 o 22:33
Stary 2009-08-14, 22:46   #268
Claris
Zakorzenienie

Cytat:
A swoja droga cholerka od przed wczoraj znow mi ten 3 bieg zaczal swirowac i nie chce mi sie wrzucac 1,2,4,5 leciutenko ze tylko pyk jednym palcem mozna zrobic a kurcze z 3 to jak na silowni.
Tz wmawia mi ze jemu wchodzi normalnie, ze cos wymyslam a mi dopiero za 3-4razem :/ i zwatpilam w siebie, bo Tz uwaza ze nie ma opcji zeby to autko sie popsulo...
W mojego ojca aucie też nie chciał trzeci bieg mi wchodzić, a jak mu o tym mówiłam to mnie opieprzał, że zmyślam, że nie wciskam sprzęgła do końca, chociaż wciskałam ale on ma przecież dużo siły, więc nie był to dla niego problem. Pojeździł parę mcy i skrzynia biegów była do wymiany
Claris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-15, 11:44   #269
maedle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Claris Pokaż wiadomość
W mojego ojca aucie też nie chciał trzeci bieg mi wchodzić, a jak mu o tym mówiłam to mnie opieprzał, że zmyślam, że nie wciskam sprzęgła do końca, chociaż wciskałam ale on ma przecież dużo siły, więc nie był to dla niego problem. Pojeździł parę mcy i skrzynia biegów była do wymiany
No wlasnie moj TZ ma kupe sily w lapach i zapewne dlatego nie czuje roznicy a ja ciagle slysze ze sprzegla nie dociskam a przeciez juz jezdze ponad rok tym a3 i dwa razy trase do Polski razem przejechalysmy, i dziwne ze jakos do innych biegow to sie juz dociska...
Dzieki Claris
Az sie przejde dzis do kumpla mechanika niech zerknie, a ja bede miec spokojne sumienie.

Edytowane przez maedle
Czas edycji: 2009-08-15 o 11:57
Stary 2009-08-15, 13:34   #270
Amani
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez padam jak sobie to przypomne Ale kurcze to byla moja druga jazda bez instruktora Na pierwszej to nie wiedzialam nawet jak sie swiatla w moim aucie wlacza i madra wymyslilam ze bede te dlugie ktorymi sie miga trzymac
W moim zaś cholernie źle wchodziła 2jka na dodatek w citroenie C3 gałka do zmieniania biegów to taki prosty patyk, że nigdy nie mam pojęcia "jak go podejść" i chwycić, żeby lżej mi się te biegi zmieniało ile razy to ruszyłam ze skrzyżowania pierwsza, auta za mną a ja cisnę na jedynce a potem zgrzyt i dwójka nie wchodzi
aha, i najważniejsze: mama oddała auto do mechanika, bo tata (silniejszy jak pisałaś, jak to facet) nie widzi problemu... Okazało się, że rzeczywiście coś było nie tak i już chodzi normalnie!

-26kg

Edytowane przez Amani
Czas edycji: 2009-08-15 o 13:35
Amani jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Auto Marianna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości