![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wybierz oryginalne imie dla dziecka !
Cicho
![]() ![]() Osobiście nie przepadam za niespotykanymi imionami, moja mama pracuje w przedszkolu i miała kiedyś chłopca, któremu rodzice dali na imię Ariel i wierzcie mi lub nie ale dzieci naprawdę mu dokuczały.Dlatego ja bym tak dziecka nie dazwała ALE niech każdy rodzic zrobi jak uważa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Hehe, oczywiście każdy rodzic ma prawo nazwać dziecko imieniem, jakie tam mu sie podoba, w końcu jego wybór, ale przypomniało mi się imię synka mojej znajomej - Manfred.
Miny ludzi, gdy woła swojego 1,5 rocznego malucha np. w sklepie mówia same za siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A mnie dzieci w przedszkolu nazywaly ''Olka -fasolka'' ![]() Moje imie nie nalezy do oryginalnych... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#246 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Jej..widze, ze dla niektorych osób imię jest wyznacznikiem sytuacji społecznej dziecka w przyszłości, inteligencji, mądrości, elokwencji, zaradności życiowej rodzica... interesujące.
Ważne chyba jest to co się komu podoba, a ta cała otoczka....no nie wiem, moze nie jestem douczona w kwesti wpływu imienia na psychike dziecka czy poziomu inteligencji rodzica jako jego wyznacznik.. No dobra, do rzeczy ![]() ![]() ![]()
![]() |
#248 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ślicznie! ![]()
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
Mnie bardzo podobaja sie imiona: Nadja, Natasza, Weronika, Patrycja
Z chlopiecych: Jakub, Kamil, Sebastian. Tula - Liwia to sliczne imie, bardzo wdzieczne i mile dla ucha, gratuluje oryginalnosci!!! Corcia napewno bedzie wdzieczna, ze nie jest dziesiata Ania, Kasia, Julka czy Wiktora. Ja sama jestem Kasia i wszyscy wolaja mnie z drugiego imienia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Raczkowanie
|
Moja corka nazywa sie Marysia i budzi to ogromne zdziwienie wsrod ludzi, moze dlatego, ze mieszkam obecnie za granica i nazywanie dziecka po polsku! jest niestosowne. Do okola sa Nikole, Presilki, Dzesiki itp, tylko moja jest Marysia, jak ja chrzcilam to nie przypominam sobie zadnego imienia brzmiacego po polsku
![]() ![]() ![]() U stanach jest jeszcze gorzej, bo znow wielkie zaskocznie czmeu dalam tylko jendo imie!!! ![]() ![]() Pozdrawiam wszysktie Marysie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: Imie dla maleństwa.
Mi najabrdziej podobaja sie imiona dla chłopcow
-Kamil -Jakub -Maciej ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zadomowienie
|
Dot.: Imie dla maleństwa.
Mysmy tez mieli problem z mezem. Jeszcze nie wiemy jaka plec i wstepnie mamy: Oskar dla chlopca (bo maz chce a ja nie bardzo) i Marta dla dziewczynki (ja chce a maz nie bardzo)
![]() Oprocz tego podoba mi sie Tomek, Patrycja, Patryk, Grzes, ale niestety - jak mi sie cos podaoba to mezowi nie - i odwrotnie ![]() Co do nietypowych imion - nie wiem po co sie klocic - kazdy lubi co innego i to dobrze bo swiat nie moze byc jednolity ![]()
![]() |
#254 |
Konto usunięte
|
ja gdybym miała chłopca też nazwałabym OSkar (Oliwier też ok), chociaż mąz skłania się bardziej ku Maksymilianowi, ale mamy długie nazwisko więc nie chiałbym dziecku utrudniać zycia długimi nazwami.
A dziewczynka: Maja, Blanka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
A ja bym chciala miec:
chlopiec- Igor, Alan, Dawid albo Denis Dziewczynka- Inga albo Julita Ale to jeszcze dalekie plany ![]() Zapomnialam napisac ze to tez zalezy od nazwiska ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...ie+dla+dziecka Ja proponuje zapoznać się z tym wątkiem .Nie wiem czy komuś pomoże w wyborze imienia ale może pozwoli uniknąć błędu .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
![]()
jeśli wątek juz został poruszony to przepraszam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
![]()
Mam termin dopiero na sierpień ale juz zastanawiam sie jak dać na imie dzidzi w moim brzuszku
![]() MAJA NADIA NINA a jak chłopiec to; MICHAŁ BARTEK KACPER tylko ze nadal nie jestem pewna co do tych imion:/ moze jakaś podpowiedz??
http://bd.lilypie.com/aGlVp2.png <---- TYLE JESZCZE ZOSTAŁO DO NARODZIN NATALKI ![]() http://abcslubu.pl/suwak/08_13_2007_14_4_2007_36.png <----- TYLE JESTEŚMY MAŁŻEŃSTWEM http://suwaczek.com/200301041138.png <---- TYLE JESTEŚMY RAZEM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Dot.: Imie Dla Dziecka
Nie podoba mi się Nadia,ale to kwestia gustu.Chciałam dać córce na imię Maja,ale mojemu mężowi kojarzyło się to z pszczółką i zostałam przegłosowana.Dla chłopca wybrałam Michał,ale urodziłam dziewczynkę.Po wielu dyskusjach ( bo dla męża wszystkie imiona
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
![]()
Z tych co wypisałaś to podoba mi się Nadia i Michał
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
JA jestem za Mają i Michałem
![]() |
#262 | |
Raczkowanie
|
Imie Dla Dziecka
he he Michałek jest super
![]() tylko ze własnei moj TŻ mnie oświecił ze Michał jako imie jest ładne ale w powiązaniu z nazwiskiem nie bardzo pasuje:/ tzn kwestia gustu jesli ktoś lubi Ich Troje to pasuje:p he he ale ja i moj TŻ nieprzepadamy za nimi wiec imie Michał odpada ![]() teraz przegladałm imiona i znalazłam imie KAJETAN jestem w szoku bo nie słyszałam nigy takiego imienia ![]() tylko nie wiem jak do niego by wołano -Kajtek??:P Cytat:
![]() ![]() a jej babcia powiedziała tak jestes Nadulka ![]() bardzo mi sie to spodobało ![]() Maja chyba bardziej mi sie podoba ![]()
http://bd.lilypie.com/aGlVp2.png <---- TYLE JESZCZE ZOSTAŁO DO NARODZIN NATALKI ![]() http://abcslubu.pl/suwak/08_13_2007_14_4_2007_36.png <----- TYLE JESTEŚMY MAŁŻEŃSTWEM http://suwaczek.com/200301041138.png <---- TYLE JESTEŚMY RAZEM ![]() Edytowane przez Madziorka Czas edycji: 2007-02-19 o 22:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
my nazwiemy corcie natalka rozyczka.. jesli chlopczyk to adrian.
ladnie jest kacperek.. jest to ladne imie dla malego chlopczyka a kiedy bedzie nastolatkiem to juz takie sobie:/ wiec jak juz jedno z tych trzech bo ma nie byc michal w. to juz zostancie przy bartku
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
mi się podoba Nadia i Maja a dla chłopczyka Kacper (dobry duszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
Podoba mi sie Maya
![]() Moja cora bedzie Scarlett lub Amber a synek Dave (Davey) - Dla syna podoba mi sie tez Eli ale moj M. absolutnie sie na Eli nie zgodzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Zakorzenienie
|
wszystkie damskie bardzo mi się podobają- sama w styczniu urodziłam Ninę
![]() męskie jakoś mi nie podchodzą, ale jeśli już- Bartek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Zakorzenienie
|
mój TŻ to Bartek i był straaaaaaaaaaasznym dzieckiem, wśród znajomych dzieci znamy jeszcze dwa Bartki i każdy z nich to mały łobuziak
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
My z mężusiem na 90% córeczce damy Amelka a synkowi Kuba lub Szymon
![]()
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
he he no rzeczywiscie Amelia tez jest słodkie
![]() ![]() ![]() ![]() no to zostaje Kacper ![]() ![]() ![]() bo jak narazie to jeszcze duuuzzzzo czasu mam zeby sie zastanowic ![]() ![]() ![]()
http://bd.lilypie.com/aGlVp2.png <---- TYLE JESZCZE ZOSTAŁO DO NARODZIN NATALKI ![]() http://abcslubu.pl/suwak/08_13_2007_14_4_2007_36.png <----- TYLE JESTEŚMY MAŁŻEŃSTWEM http://suwaczek.com/200301041138.png <---- TYLE JESTEŚMY RAZEM ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 |
Zadomowienie
|
Dot.: Imię dla dziecka - wątek zbiorczy
Rety aż wstyd się przyznać, niecały miesiąc do porodu a my nie mamy pojęcia jak dać na imię naszej córeczce.
Zamierzaliśmy dać na imię Wiktoria, ale po tym jak się zorientowałam wiele osób teraz tak daje na imię dziewczynkom, a ja nie chcę żeby moja córcia była piątą Wiktorią w klasie i jakoś tak już mi się przestało to imię podobać. Ale niestety jakoś nie potrafimy wymyśleć nowego, innego. Przyszło nam do głowy Milenka lub Malwinka - ciekawa jestem jak Wam się te imiona podobają? No bo ja już sama nie wiem.... ![]() A jeśli chodzi o imię dla chłopca, to jeśli by nam się trafił chłopak byłby Michałkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.