MAJORKA - miejsc gdzie spełniają się marzenia - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-29, 08:18   #241
Basjenia
Zadomowienie

Dot.: MAJORKA - miejsc gdzie spełniają się marzenia

Tenebrosa-dziękuję ci bardzo za meila....wybieram się po 12 września i zaproponowali mi 19euro...to chyba trochę sporo skoro ty załatwiłaś 16....trzeba będzie ich podejść meilowo jeśli chodzi o voucher-ja już go mam więc muszę tylko podać specjalny kod który się na nim znajduje... wiem że może te moje obawy są śmieszne ale tyle się teraz słyszy o ludziach koczujących na lotniskach oszukanych przez biura podróży, pośredników itd....
możecie mi polecić jakąś stronę z tanimi liniami?tylko tak żebym się w tym połapała-a jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o samodzielne bookowanie

korzystałyście na miejscu z mapy, przewodnika? warto kupować czy raczej się oczytać przed wyjazdem?
Basjenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-29, 11:37   #242
tenebrosa
Wtajemniczenie

Ja rezerwowałam loty do Palma de Mallorca z Norwegiana, więc polecam tą linię lotniczą.

Co do vouchera, to masz na myśli czek eurorest? Bo jeśli tak to on nie wystarczy. Chodzi o to, żeby hotel przysłał Ci dokument potwierdzający rezerwację noclegów w danym terminie za daną kasę (czyli te stawki żywieniowe) u nich. Nam w Mediodii najpierw też proponowali 19, bo chcieliśmy początkowo 5 noclegów, potem jak zapytaliśmy o cenę za 7 noclegów to zeszli na 16.

Map i przewodników nie kupowaliśmy. Przed wyjazdem obczailiśmy w necie fajne miejsca (u nas Sa Calobra, Formentor, jaskinie Cuevas del Drach), które chcemy zwiedzić i wydrukowaliśmy sobie informacje na ich temat - np. ceny biletów, godziny otwarcia. Po przyjeździe podjechaliśmy z Arenalu do stolicy i poszliśmy do informacji turystycznej - tam dostaliśmy wszelkie info potrzebne do samlodzielnego podróżowania po wyspie: rozkład jazdy autobusów i ceny biletów autobusowych, gdzie jest dworzec itd.
Stary 2010-08-03, 12:39   #243
Basjenia
Zadomowienie

a powiedzcie mi ile tak w przybliżeniu może kosztować dzienne wyżywienie?mam możliwość wynajęcia taniego hostelu i nie wiem czy nie bardziej mi się to opłaca niż hotel z wyżywieniem.....w kwestii lotu znalazłam bardzo fajne ofert ale jestem w Palmie o 24...bez sensu logować się już do hotelu o tej godzinie...jak myślicie ma sens zostawić bagaż w przechowalni i poszlajać się po mieście?czy nie damy rady fizycznie?
Stary 2010-08-03, 13:26   #244
biia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Basjenia Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi ile tak w przybliżeniu może kosztować dzienne wyżywienie?mam możliwość wynajęcia taniego hostelu i nie wiem czy nie bardziej mi się to opłaca niż hotel z wyżywieniem.....w kwestii lotu znalazłam bardzo fajne ofert ale jestem w Palmie o 24...bez sensu logować się już do hotelu o tej godzinie...jak myślicie ma sens zostawić bagaż w przechowalni i poszlajać się po mieście?czy nie damy rady fizycznie?
zależy od wieku i kondycji fizycznej ale pamiętaj, że doba hotelowa zaczyna się około 14, więc do tej godziny musielibyście być na nogach, lepiej chyba hotel i przekimać po podróży. ale ja stara jestem i by mi się nei chciało :P

biia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-03, 13:34   #245
tenebrosa
Wtajemniczenie

Wyżywienie w naszym hotelu (Mediodia) kosztowało nas 16 euro dziennie, ale po negocjacjach i z czekiem eurorest. Śniadania + obiadokolacje.
Wyżywienie na mieście - to zależy co Cię interesuje: pizze, kebaby - kilka euro, paella dla jednej osoby ok.10-12 euro (chociaż my trafiliśmy w jednej knajpie na promocję - porcja dla dwóch osób za 12 euro), drinki średnio 8 euro.
My też mieliśmy nocne loty i to w obie strony i generalnie zrobiliśmy tak, że po przylocie braliśmy hotel - mimo, że zjechaliśmy do niego dopiero ok. 4.00 rano, a z powrotem na ta noc co wylatywaliśmy to już nie braliśmy hotelu. Też jestem zdania, że po podróży lepiej się przespać i mieć możliwość, żeby od razu zadekować się w hotelu.

W Palmie byliśmy o godz. 1.00 i wtedy nie ma autobusów, to musisz brać taksę - ok. 20 euro w jedną stronę (lotnisko jest tak naprawdę bliżej Arenalu niż Palmy i jedzie się może 10 minut). A gdzie Ty Basjenia jedziesz, do Arenalu właśnie? Bo jeśli w nocy byście byli to tam jest jeden myk z taksówkami: trzeba na takim placu autobusowym przy lotnisku zadzwonić takim guziczkiem i taksa przyjeżdża. Bo tak normalnie to tam nie stoją taksówki.

Z powrotem to musieliśmy wymeldować się z hotelu o 11.00 a lot mieliśmy dopiero o 3.00 następnego dnia Fizycznie daliśmy radę Zostawiliśmy bagaże w hotelu i poszliśmy na zakupy, na murek przy plaży, posiedzieliśmy na skwerku pod palmami, potem poszliśmy do hotelu się przebrać w tej przechowalni i wieczorkiem skoczyliśmy na paellę i drinki w ramach kolacji pożegnalnej z Majorką. Ok. 23 zebraliśmy się do hotelu, wzięliśmy bagaże i pojechaliśmy ostatnim autobusem na lotnisko w Palmie.
Stary 2010-08-04, 20:26   #246
carmin12
BAN stały

Hejoo

Jak wygląda sprawa palonka na majorce? w llorek de mar 2 lata temu było np tak że stali z niby
owocami, naszyjnikami bransoletkami i trzeba było zagadać i bez problemu szło załatwić świetne w świetnych
cenach

Jak się ma ta sprawa na majoreczce? słyszałam że tam również jest świetny stuffik
i bardzo dobrych cenach tylko zastanawiałam się czy targać jakieś dopalacze z
pl czy na miejscu będzie coś dużo lepszego czy jest może jakieś miejsce w
którym idzie załatwić coś naj lepszego w naj lepszych cenach czy jak się trafi?

Oraz jak się ma sprawa dyskotek, jaka jest w tym roku naj większa, z naj lepszymi efektami i naj lepszą muzyką? czytałam dużo o RIU Palace, ale może jest jakaś inna lepsza bądź zbliżona do niej by zwiedzić więcej niż tylko jeden klub?

Pozdrowionka
carmin12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-04, 20:51   #247
tenebrosa
Wtajemniczenie

Oprócz RIU fajny jest też podobno Mega Park, niedaleko Riu się znajduje, w Arenalu rozdają ulotki dotyczące imprez w tamtym miejscu. Z Arenalu bezpośrednio jedzie autobus 21 i pod Riu i pod Mega Park.

W kwestii "palonka" to wybacz, ale nie pomogę, bo nic nie palę.

A tak wygląda Mega Park:
Stary 2010-08-04, 20:53   #248
aklina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez carmin12 Pokaż wiadomość
Hejoo

Jak wygląda sprawa palonka na majorce? w llorek de mar 2 lata temu było np tak że stali z niby
owocami, naszyjnikami bransoletkami i trzeba było zagadać i bez problemu szło załatwić świetne w świetnych
cenach

Jak się ma ta sprawa na majoreczce? słyszałam że tam również jest świetny stuffik
i bardzo dobrych cenach tylko zastanawiałam się czy targać jakieś dopalacze z
pl czy na miejscu będzie coś dużo lepszego czy jest może jakieś miejsce w
którym idzie załatwić coś naj lepszego w naj lepszych cenach czy jak się trafi?

Oraz jak się ma sprawa dyskotek, jaka jest w tym roku naj większa, z naj lepszymi efektami i naj lepszą muzyką? czytałam dużo o RIU Palace, ale może jest jakaś inna lepsza bądź zbliżona do niej by zwiedzić więcej niż tylko jeden klub?

Pozdrowionka
Załawtić można bez problemów, ale z tego co uświadomili mnie koledzy- jest drogo i się nie opłaca. Oprócz Riu masz też Paradise, ale Riu lepszy. Jeszcze z Arenala są organizowane wypady do BCM za chyba 40euro i do Titos za 30
Stary 2010-08-09, 20:45   #249
Basjenia
Zadomowienie

Tenebrosa-jesteś boska jeśli chodzi o doradztwo bardzo Ci dziękuję... aktualnie jednak z racji "wypalenia turystycznego" wszystko zostawiam mojemu mężczyźnie do załatwiania.... a jak to jest z mężczyznami chyba większość z nas wie-wszystko na ostatnią chwilę. chcę tam jechać ale nie mam aż takiego ciśnienia żeby sobie flaki wypruwać samej... cóż moje wewnętrzne bolączki-nieważne... w każdym bądź razie jeśli już mi się uda tam dotrzeć na pewno przywiozę specjalnie dla Ciebie słoneczną fotkę
w sprawie lotów-ja szukam na fly4free.pl . masz jakiś inny portal do tego?może Wy coś dziewczyny znacie?
Stary 2010-08-09, 21:13   #250
aklina
Rozeznanie

Ja jeszcze wchodze na skyscanner.pl ...
Stary 2010-08-09, 21:34   #251
tenebrosa
Wtajemniczenie

Basjenia, dzięki, cieszę się że mogłam coś tam podpowiedzieć i chyba zaraz się zaczerwienię od tych pochwał

A co do lotów, to mi akurat na gg pokazała się reklama, że Norwegian ma tanie loty na Majorkę, więc sprawdziłam, pasowało mi i dalej nie szukałam.

Co do tych ogólnych wyszukiwarek, to mi tam rzadko kiedy pokazują się rzeczywiście atrakcyjne cenowo oferty i wolę po prostu na konkretny termin sprawdzać bezpośrednio na stronie danej linii lotniczej. Często zdarza mi się podróżować liniami narodowymi danego kraju - np. ze Swissem do Szwajcarii, British Airways do Londynu czy AirFrance do Francji, bo właśnie wbrew pozorom to u tych regularnych przewoźników są często najatrakcyjniejsze oferty.
Albo wpisuję w google np. "warszawa-majorka" i wtedy można trafić na jakąś stronę z dobrymi ofertami lotów na najbliższy czas , bo są aktualnie promowane

Aha, inny sposób załatwienia tych lotów jaki przychodzi mi do głowy to można popytać w biurach podróży, które mają w ofercie wczasy na Majorce i spróbować zarezerwować przez nich - wtedy polecisz jakimś czarterem z turystami danego biura. Wiem, że rezerwacja samego lotu jest to możliwa np. w TUI (chociaż nie wiem czy konkretnie z PL na Majorkę).

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-18, 16:38   #252
boszenka69
Zakorzenienie

Hej dziewczyny

Piękne zdjęcia i bardzo przydatne informacje Kierując się Waszymi uwagami, zanotowałam, które miejsca warto odwiedzić/zwiedzić
Lecimy z TŻem na Majorkę 25. sierpnia (miasteczko El Arenal). Napiszcie proszę, które kluby w tamtej okolicy polecacie, a które odradzacie Będę wdzięczna za każdą opinię
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 12:50   #253
Trele_Morele
Zakorzenienie

Cześć. Potrzebuję szybkiej rady
Chcę wykupić wakacje 7 dni na Majorce.
Znalazłam ofertę ^CHYBIŁ TRAFIŁ^ tzn. jadę na ślepo , i na lotnisku biuro podróży przydziela mi hotel . Jedyne informacje jakie mam to to , że hotel będzie miał *** , będzie miał basen , swoje restauracje i bary , nie daleko plaży i mieści się w jednej z tych miejscowości : Santa Ponsa, Magaluf, Palma Nova, C'an Pastilla, El Arenal. Nie byłam nigdy na Majorce i boję się trochę że trafię na jakąś dziure. Cena jest okazyjna , opcja all inclusive wychodzi mnie o 180 funtów taniej niż w konkretnym hotelu *** , i tylko 50funtów drożej niż self catering. Biuro podróży to lowcostholidays , sprawdzone , moi rodzice byli juz dwa razy z tego biura i jeżdżą także znajomi , ale nikt z nich nie był jeszcze na majorce. Co o tym myślicie ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-24, 13:44   #254
tenebrosa
Wtajemniczenie

El Arenal - byłam tam w maju tego roku. To miejscowość tętniąca życiem, i w dzień i w nocy, nastawiona na Niemców, wiec musisz liczyć się z ich wszędobylskim towarzystwem. Zdecydowanie Arenal to nie dziura, jest tam wszystko co potrzeba.

W Magaluf ponoć podobnie jak w El Arenalu (wiem ze słyszenia, bo znajomi tam byli) z tym że nastawiony na Anglików.

Niestety tylko odnośnie tych dwóch miejscówek mogę się wypowiedzieć. Jakbyś trafiła na jakiś hotel w jednej z tych miejscowości, to będzie OK i możesz lecieć bez obaw. Chyba, że szukasz raczej cichej i spokojnej miejscowości, z dala od zgiełku, to wtedy nie podpasuje Ci ich klimat.
Stary 2010-08-24, 14:17   #255
Trele_Morele
Zakorzenienie

Mówiąc szczerze hotel jest mi obojętny .. Mam zamiar wynająć samochód i dojechać gdzie się da Wiem że wszędzie są jakieś ciemne dziury , i obawiam się że na tym polega właśnie ta promocja.. Nie wiem czy zaryzykować ?

KCIUKI DLA ANI

Stary 2010-08-24, 15:52   #256
tenebrosa
Wtajemniczenie

To już sama musisz zdecydować i zaryzykować. Skoro piszesz, że hotel nie jest taki ważny i masz zamiar pojeździć po wyspie autem, to ja bym brała. Co innego gdybyś miała siedzieć tylko na miejscu w hotelu i nie ruszać się nigdzie poza swoją miejscowość. Zaoszczędzone pieniądze wydasz na wynajem auta, paliwo i ewentualnie bilety wstępu czy wieczorne drinki Majorka jest zazwyczaj droga w ofertach biur podróży, a naprawdę warto ją zobaczyć i szkoda by było gdybyś np. na rzecz droższego hotelu zrezygnowała z zobaczenia jakiegoś miejsca na wyspie. A poza tym jednak istnieje jakaś szansa, że trafisz na hotel w Arenalu lub Magaluf, a nie do jakiejś "dziury" (chociaż wcale nie wiem czy te inne miejscowości są takie złe).
Stary 2010-08-24, 15:56   #257
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Magaluf i PamlaNova to miejscowości obok siebie, ja nigdy nie mogłam się połapać, w której w danej chwili jestem [mieszkałam pomiędzy nimi] . Także jednego dnia można iść na plażę do PalmyNovej,a drugiego do Magaluf.
Ja tam byłam na przełomie lutego i marca.
Jak ja byłam to nic się nie działo, ale ogólnie jest tam baaaaardzo dużo barów/dyskotek/sklepików i... perfumerii- fajna jest sieć TinTin [bardzo przystępne ceny za kosmetyki wysokopółkowe i perfumy, często były obniżki o 20%].
Blisko do Palmy ok. 20km, autobus 104 na pewno jeździ.
Dużo Anglików tam i Niemców, dzięki czemu łatwo dogadać się po angielsku.
Jak chcesz wypożyczyć samochód to uważaj na pieszych, kierowcy na Majorce zatrzymują się przed każdym przejście [jak ktoś stoi, żeby przejść] i przepuszczają pieszych. Parkują równolegle, tak, że stykają się często zderzakami. Ja się zawsze zastanawiałam, jak oni wyjeżdżają, kiedy przed i za sobą mają może z 10cm max, a często po prostu się stykają z innymi samochodami, koszem na śmieci . Normą też jest jak ktoś parkuje, że przywali lekko tyłem w Twój samochód, ale z tego, co zauważyłam, to normalne i nikt tam z tego powodu nikomu awantury nie robił [w Polsce chyba by się pozabijali za coś takiego].

Jakbyś coś potrzebowała to tanie sklepy: Eroski [jest ich dużo], Marcedona i Lidl [widziałam po jednym w Palmie Novej].

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

Edytowane przez layla_lbn
Czas edycji: 2010-08-24 o 16:05
layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-26, 20:32   #258
xkolanx
BAN stały

majorka pierwszy wypad

Witam

Lecimy z kumplem na magaluf w terminie 31.08 - 07.09

wylot z Bristol(anglia)
bedziemy w hotelu Royal Beach Hotel
wiek 25 i 26 lat

jesli bedzie ktos w tym okresie piszcie na gg 316 38 58... wiecej ludzi wieksza impreza
pozdrawiam

Edytowane przez xkolanx
Czas edycji: 2010-08-26 o 20:53
xkolanx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-08-28, 23:11   #259
Trele_Morele
Zakorzenienie

No to my też lecimy ale nie wiemy gdzie dokładnie . 22.09 może ktoś w tym czasie na Majorce ?

KCIUKI DLA ANI

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-09-03, 19:02   #260
ciocia89
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
No to my też lecimy ale nie wiemy gdzie dokładnie . 22.09 może ktoś w tym czasie na Majorce ?
My wybieramy się 22.09 do Voranova w miejscowości Palma Nova. jesteśmy parą w wieku 21, 23.

Edytowane przez ciocia89
Czas edycji: 2010-09-03 o 19:19
ciocia89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-03, 20:34   #261
biia
Wtajemniczenie

szkoda, ze jak ja jechałam to nikt sie nie wybierał.

biia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-04, 13:49   #262
Trele_Morele
Zakorzenienie

MY też jesteśmy parą w tym samym wieku Co za zbieg okoliczności : Możliwe że będziemy w tej miejscowości , bo to jedna z naszej opcji . Odezwij się na PW może się spotkamy . Czym więcej tym lepsza zabawa )

KCIUKI DLA ANI

Stary 2010-09-08, 22:06   #263
wiolus1405
Raczkowanie

O proszę, 11.09 ja i mój TŻ również odwiedzamy majorke ; > zobaczę jakichkolwiek polaków od razu będę zagadywać !

73 72 71 70 69 68 67 66 65

o5.09.2oo6 <3
wiolus1405 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-09, 12:04   #264
Trele_Morele
Zakorzenienie

Szkoda że nie kilka dni pźniej

KCIUKI DLA ANI

Stary 2010-09-18, 21:49   #265
MaagdusiA1
Przyczajenie

Byłam na Majorce od 28.08-5.09. Moje najwspanialsze jak do tej pory wakacje ;-)
Majorka jest super ! Polecam każdemu ;-)
Mieszkaliśmy w El Arenal miejscowość bardzo fajna, blisko do stolicy Palmy, 1,25e kurs autobusikiem (25,23,15)
W Arenalu ładna plaża oraz fajny deptak z palemkami.
Ciepłe krystaliczne morze.
Polecam robienie zakupów w 2 supermarketach Eroski i Mercadone

POOLECAM MALLORCE

w załączeniu kilka fotek podsyłam
MaagdusiA1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-19, 18:54   #266
Maajjka
Przyczajenie

witam.

...Lecimy na Majorke 3 pazdziernika, hotel mamy wykupiony w Alcudii nazywa sie Piscis moze ktos z forumowiczow bedzie tez tam w tym czasie.
Maajjka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 10:46   #267
sophisti
Przyczajenie

Witam forumowiczki
Z Majorki wróciłam parę dni temu i z pewnością każdemu będę ją polecać Byłam wraz z TŻem i dwójką znajomych na 11 dni, pogoda bardzo ładna, brak męczących upałów, temperatura w okolicach 27-29 stopni. Niestety od września zaczynają się pochmurne dni i nas również takie nie minęły (zazwyczaj 2 dni słońca, 1-1,5 zachmurzenia często prawie 100-procentowego) ale te pochmurne dni były idealne na zwiedzanie i generalny odpoczynek dla spieczonej skóry

Wszystko organizowaliśmy sami, przelot Ryanairem z Frankfurta, bardzo przestronny i schludny apartament z basenem niedaleko Port d'Alcudia (Alcanada). Nie mieliśmy możliwości wykupienia wyżywienia, co zresztą nie stanowiło dla nas problemu, bo mieliśmy aneks i sami przyrządzaliśmy śniadanka a czasem i obiadki, na czym zdecydowanie przyoszczędziliśmy

Wyspę zwiedziliśmy autem, które mieliśmy wypożyczone na tydzień - liznęliśmy trochę Palmy, objechaliśmy równinę Majorki, Sa Calobrę, z plaż polecam Cala Torte, Calo des Moro i Cala Varques (na dwóch ostatnich poza piaskiem możliwość skoków do wody ) Wybieraliśmy raczej odludne, dzikie plaże, nie te w miejscowościach turystycznych przy hotelach

Jeśli chodzi o języki to jest dobrze znać niemiecki, my porozumiewaliśmy się po niemiecko-angielsko-hiszpańsku i nie było większych problemów (dla tych którzy chcą spróbować swoich sił z hiszpańskim, przypominam, że mieszkańcy mówią po katalońsku i sporo słówek się różni )

Cytat:
Napisane przez Maajjka Pokaż wiadomość
witam.

...Lecimy na Majorke 3 pazdziernika, hotel mamy wykupiony w Alcudii nazywa sie Piscis moze ktos z forumowiczow bedzie tez tam w tym czasie.
O hotelu nic powiedzieć nie mogę, ale mieszkałam pod portem Alcudii, Alcudia to raczej spokojna miejscowość, generalnie wschodnie wybrzeże uważam za spokojne i bardziej urokliwe od głośnej Palmy, ale co kto woli

Edytowane przez sophisti
Czas edycji: 2010-09-20 o 10:52
sophisti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-09-20, 11:27   #268
tenebrosa
Wtajemniczenie

Piękne zdjęcia, widzę że kolejne osoby zachwyciła Majorka Fajnie, że udało Wam się trochę pozwiedzać. Oglądając fotki, aż się rozmarzyłam i wracam myślami do mojego majowego pobytu na tej wyspie A zwłaszcza Sa Calobra wywołuje magiczne wspomnienia, bo to miejsce naszych zaręczyn
Stary 2010-09-20, 21:14   #269
Trele_Morele
Zakorzenienie

Sophisti ; Czy mogę zapytać ile płaciliście za wynajem samochodu ?

I czy ktoś powie mi ile powinnam mieć kieszonkowego na 7 dni i dwie osoby ? NIe wliczając specjalnie posiłków gdyż mamy wkupioną full opcję. Chciali byśmy za to popróbować jakiś sportów wodnych , może jakieś nurkowanie . Odwiedzić delfinarium itd. Dziękuje

Stawiamy raczej na jakieś atrakcje , niż podziwianie widoczków . Nie chodzi nam jednak o dyskoteki , lecz o coś jak w/w . Polecicie mi coś ? Wyjeżdzam juz w środę rano

KCIUKI DLA ANI

Stary 2010-09-22, 17:50   #270
sophisti
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
A zwłaszcza Sa Calobra wywołuje magiczne wspomnienia, bo to miejsce naszych zaręczyn
zazdroszczę niezmiernie

Cytat:
Napisane przez Trele_Morele Pokaż wiadomość
Sophisti ; Czy mogę zapytać ile płaciliście za wynajem samochodu ?
widzę, że wizażanka już wyjechała a mnie niestety nie było na wizazu - mimo wszystko może przyda się ta informacja innym

Nasz wynajem autka był dosyć spontaniczny. Na początku planowaliśmy wynająć je gdzieś po środku naszego pobytu na jakieś 5 dni. Przylecieliśmy jednak wieczorem 5 września, a hotel mieliśmy od następnego dnia więc uznaliśmy, że najbezpieczniej nocke będzie spędzić w aucie, zawsze ewentualnie można się przespać gdzieś na poboczu Na lotnisku w Palmie jest masa wypożyczalni, do niektórych były kolejki po 40-50 osób, ale nasze zmęczenie nie pozwalało nam tyle czekać, więc popytaliśmy w 2,3 mniej obleganych i wybraliśmy Goldcara.

Na początku wynajęliśmy auto na 3 doby co wyniosło nas 76 euro + 68 za pełny bak (jeśli zwracasz pełny bak to oddają Ci 75% z tego 68). Po paru dniach wynajęliśmy auto ponownie (w naszej okolicy nie bardzo było co bez auta robić, a wypożyczenie samochodu wg. mnie zdecydowanie bardziej opłaca się niż jeżdżenie autobusami) na 5 dni - koszt 180euro za wszystko, ale można było oddać pusty bak Wypożyczaliśmy dwa razy Forda Fieste VII, oba z 2010 roku, w sumie na całej wyspie rzadko spotyka się takie autka jak Matiz czy Panda - widuje się właśnie Fiesty lub z mniejszych Forda Ka II Warto też czasem przyjść później kiedy mają mało klientów, bo sami oferują atrakcyjniejsze ceny, za drugim razem pojechaliśmy do wypożyczalni w południe kiedy była masa klientów, więc wytargowaliśmy tylko diesla jako ponowni klienci . Przyoszczędzić można również rezerwując auto wcześniej przez Internet

Edytowane przez sophisti
Czas edycji: 2010-09-22 o 17:52
sophisti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości