![]() |
#241 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Wspomnienia z Dominikany
Cytat:
http://www.thomascook.com/search/hol...questid=418561 ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- shanty87: a tego biura nie znam, jednak moge Ci poswiadczyc ze najwieksze angielskie biura to pełen profesjonalizm i jestem zawsze zadowolona z wakacji ![]()
![]() |
![]() |
#242 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dziękuje bardzo za wszelkie wskazówki i pomoc ,własnie znalzlam swietne biuro ,ktore sprzedaje oferty z niemiec ,ceny sa rewelacyjnie nieskie ,biuro pomaga rowniez w wszelkich formalnosciach i tlumaczeniach na jezyk polski także na 99% jedziemy z nimi ![]() my najprawdopodbniej lecimy do Hotel Grand Palladium Bavaro Resort & Spa 5* / Punta Cana może był ktoś tam? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Rozeznanie
|
No ja właśnie byłam w tym hotelu, opisywałam już go, ale jeszcze w paru słowach - to bardzo rozległy kompleks. Prawdopodobnie będziecie zakwaterowani w którejś z wielu willi, składających się z kilku pokoi/apartamentów. Pokoje są dość duże lub bardzo duże, dwupoziomowe, najczęściej z wanną pośrodku
![]() ![]() ![]() ![]() Jak TŻ wróci, postaram się wrzucić parę zdjęć - choć kilka umieściłam już w wątku. Ech... zabierzcie mnie ze sobą... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 | |
BAN stały
|
Cytat:
super właśnie się cofnełam do poprzednich stron ![]() ![]() ![]() ![]() Masz jakies fotki z hotelu ,czy sa jakies dania z kurczaka? - nie lubie wolowiny ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Możesz korzystać ze wszystkich restauracji, barów, basenów, wszelkich atrakcji na terenie kompleksu, z wyjątkiem jednej części - nazywa się chyba Turquoise czy jakoś tak i jest oddzielona od reszty - chyba jest jakaś megaluksusowa ![]() Z tego, co się orientuje nie wszystkie pokoje mają jacuzzi w pokoju (my mieliśmy), niektóre mają w łazience. Co do pogody to nikt Ci niestety jej nie zagwarantuje - to sezon huraganów jeszcze, choć tę okolicę raczej omijają. Natomiast o temperaturę wody nie musisz się martwić - na pewno będzie ciepła, tak jest przez cały rok ![]() Życzę udanej podróży, na pewno będzie super. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#246 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() btw mam nadzieje,ze wyspa jest romantyczna, bo mam zamiar wyjsc tam za maz ![]() ![]() pozdrawiam serdecznie
![]() |
![]() |
#247 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam drogie wizażanki!
Kilka dni temu spełniło się moje marzenie i razem z mężem kupiliśmy wycieczkę na Dominikanę (Punta Cana) ![]() ![]() Martwi mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie czy rzeczywiście jest tam zagrożenie malarią (taką info dostaliśmy z biura już po zabukowaniu wycieczki ![]() Napiszcie mi proszę co sądzicie na ten temat i czy wy jakieś leki brałyście podczas pobytu tam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#248 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Byłam na Dominikanie z angelskim biurem Tomas Cook.Było rewelacyjnie.Nic o malarii nie słyszałam,zadnych tabletek nie bralismy.Nikt z nas(10 osób-ślub siostry) nie miał nawet najmnieszych niestrawnosci itp.Klimat....gorąco i bardzo,bardzo wilgotno,czuje się to zaraz po wjściu z samolotu.W tm cały urok,bo jest "inaczej".Będziesz zachwycona.Raj na ziemi to dobre określenie.Aaaa weź kilka strojów kąpielowych bo mimo upału ,pranie wciaz niedosuszone. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Hej! Wróciłam dwa dni temu z Punta Cana cała i zdrowa. Nic mi nie było wiadomo o zadnej malari (napewno to i lepiej). Jedzonko, desery, owoce- wszytsko oki. Pilismy drinki z lodem i tez nic nam nie było wiec bez obaw ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Przyczajenie
|
wybrałam kilka fotek
![]()
![]() |
#251 |
Przyczajenie
|
mam tez fotki z miasta jakbyscie chciały zobaczyc
![]() |
#252 |
Przyczajenie
|
ja tez bylam z angielskiego biura i bralismy tabletki na malarie bylismy z dwujka malych dzieci ( prawie 4 lata i rok ) wszyscy lykalismy tabletki , co tydzien po jednej wiesz malaria jest nadal niebezpieczna i szkoda by bylo zeby sie cos przytrafilo i z tego co wiem nie maja one zadnego wplywu na ciaze a choroba moze sie rozwijac do 6 miesicy wiec dla bezpieczenstwa waszych "planow "radzilabym sie skonsultowac z lekarzem , my tez sie szczepilismy i uwazam ze warto wyeliminowac wszelkie ryzyko zeby cieszyc sie wakacjami ..
ja bylam w maju tego roku z cala rodzina ... Thomson czyli Tui zycze udanego wypoczynku |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Kasiutka, podobno leki na malarię to najgorsze świnstwo jakie moze byc. Ja na Twoim miejscu bym ich nie brała. Nie przesadzajmy. Ostatnio moja przewodniczka w Meksyku mowila mi, ze w jej grupie byla dziewczyna, ktora brala te tabletki i z dnia na dzien slabla coraz bardziej. Wyladowala w szpitalu bo doszli ze bierze jakies tabletki. Akurat jej organizm tak zareagowal. I tez lekarz powiedzial jej o zagrozeniu malarii w Meksyku co jest akurat bzdurą.
Poczytaj sobie forum wakacje.pl Jest tam sporo osob jezdzacych na Dominikane i Karaiby. Szukaj dziewczyny o niku bepi Ona ma duza wiedze. Zreszta tam jest naprawde sporo przeróżnych info o Dominikanie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Hej. No i już po wakacjach
![]() Co do rad jakie bym udzieliła to warto zabrać z sobą cos na komary (strasznie nas pogryzły). W hotelu (Oasis Canoa -Bayahibe) wszystko było strasznie drogie np paczka Pringles kosztowała 25$, bikini po 90$ także radzę nic nie zapomnieć ;-) Pogoda była przepiękna. Padało jedynie w nocy, czasem w dzień były chmurki na niebie, co było całkiem przyjemne podczas takiego upału. Słońce opala nawet przez chmury. Pierwszego dnia było bardzo pochmurnie wiec wogóle sie nie smarowalismy olejkami, ku naszemu zdziwieniu wieczorem okazało się, że całkiem nieźle się spieklismy. Warto zabrać jakies plastry bo łatwo o skaleczenia o kamienie w wodzie lub o obtarcia podczas uprawiania sportów na piasku(siatkówka) oraz jak już wspomniano leki na przeziębienia. Polecam wycieczkę na Saonę. Raj na ziemi. Lepiej jechać z miejscowymi wychodzi taniej niż Thomson o 40$ na pare. Jesli chodzi o to ile zabrać pieniędzy dodatkowo to zależy oczywiscie od tego co zamierzacie robić. Pamiątki są wyjątkowo tanie jesli potraficie się targować, a można zapłacić nawet 25% ceny początkowej, więc warto. Dwa tygonie cały czas na terenie hotelu są, pomimo wielu atrakcji, dosć nudne więc warto skorzystać z wycieczek. Koszt od 45 -120 $ za osobę. Brać tylko dolary, a najlepiej wypłacać na miejscu w bankomacie - najlepszy przelicznik. Jesli macie jakies pytania to chętnie odpowiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Razem z chłopakiem chcemy wybrać się gdzies na wakacje w marcu lub kwietniu. Myślałam o Dominikanie...niestety w polskich biurach ceny są niec wygórowane...Myśle o kupnie z jakiegoś biura niemieckiego.Niestety nie mam zielonego pojęcia jakie mają tam ceny i jakie biuro brać pod uwagę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Raczkowanie
|
odn. malarii przed wyjazdem czytałam sporo o zagrożeniu na Dominikanie (lecieliśmy z prawie 2letnim synkiem) i wg WHO malaria na Dominikanie występuje - kolor żółty (na 3kolorowej mapie świata, gdzie zielony-brak, żółty-istnieje ryzyko, czerwony-bardzo duże ryzyko), z tym, że zagrożenie występuje w głębi kraju i przy granicy z Haiti, na zachodzie. W rejonach turystycznych dbają, żeby wszystko było ok, bo biznes musi się kręcić. Spryskują wszystko czymś przeciw insektom. W naszym hotelu nie widziałam przez 2 tyg. ani jednego komara, użądliła mnie za to zwykła, pospolita pszczoła
![]() ![]() Leki na malarię to nie jest wit. C i jeśli planujecie starać się o dziecko, to radziłabym porozmawiać z lekarzem od chorób tropikalnych. 3 lata temu byliśmy zmuszeni je zażywać w Wietnamie i chociaż były to jedne z najdroższych opcji po kilkaset euro (ponoć najmniej efektów ubocznych), to ja chodziłam przez 2 tyg. jak pijana, zwolnione reakcje, poty i bębniące serce. Wiadomo, że każdy organizm reaguje inaczej i może to tylko ja i bardzo gorący klimat, ale mąż wcale nie czuł się o wiele lepiej :/ Nie sądzę więc, że takie leki nie mają wpływu na płód lub kobietę przygotowującą się do ciąży!!! Co do lodu, to wiem, że w biurach podróży mówią, żeby nie pić nic z lodem itd., ale najlepiej zapytać rezydenta z jakiej wody jest robiony lód. W naszym hotelu na samym początku nas poinformowano, że na terenie całego ośrodka lód jest bezpieczny, z wody butelkowej. Nie ma co panikować na wszystko co wypisują ludzie, dobrze poczytać lub popytać, a uniknie się wielu absurdalnych sytuacji ![]() Muszę tu napisać, że w naszym hotelu mieli bzika na punkcie czystości i higieny. Dezynfekowali nam pokój kilka razy w tygodniu, wszędzie na terenie ośrodka stały butelki z żelem antybakteryjnym do mycia rąk i przed wejściem do restauracji wymagano i pilnowano jego używania. Słomki w barach były pakowane indywidualnie, więc miało się pewność, że nikt ich nie dotyka brudnymi łapami i że nie są używane po raz kolejny ![]() Dominikana to piękny kraj i wystarczy się dobrze przygotować, żeby korzystać w pełni z jego cudów bez niemiłych niespodzianek i niepotrzebnego stresu ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Przyczajenie
|
Drodzy...aw zasadzie drogie "forumowiczki"
Wylatuję na Dominikane za miesiac do Hotelu Rui Bambu. Prosze osoby które spedzaly tam wakacje o jakieś refleksje oraz przydatne porady dotyczące zachwań, zwyczajów, wycieczek ale i przedewszystkim pakowania walizki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Hej.
Nie byłam w tym hotelu ale postaram się podać ci kilka mam nadzieję przydatnych informacji. Co do pakowania to koniecznie olejki, słońce opala tam nawet przez chmury. Ja mam dosć ciemną karnację i łatwo sie opalam, nie mam problemu z poparzeniami ale po dwóch tygodniach na Dominikanie skóra mi torszkę schodziła bo przesadziłam ze słońcem. Warto wziąć cos nawilżającego po opalaniu, może być zwykły balsam. Polecam wziąć tabletki na zatrucie pokarmowe, jakies plastry na obtarcia, cos na przeziębienie(łatwo o ból gardła w pokoju z klimą). Tam wszystko jest potwornie drogie. Nie bierz nic z długim rękawem, chyba że na siebie bo w samolocie zimno jak włączą klimę. Przydadzą się długie spodnie i w miare eleganckie buty, bo bywa tak, że na terenie hotelu są fajne restauracje ale wpuszczaja w odpowiednim stroju. Kobiecie radzę wziąć kilka stroji kąpielowych, bo to główne ubranie na codzień. Jesli zamierzacie wybierać się na wycieczkę kładami to wygodne ciuchy będą potrzebne i takie które można pobrudzić. Potrzebna będzie przejsciówka do kontaktu. Na malarię nic nie trzeba b o jej nie ma na Dominikanie(chyba że wybieracie się na wycieczkę na Haiti). Ja wiele ze swoich rzeczy zostawiłam tamtejszym ludziom, pracownikom hotelu i sprzedawcom na straganach. Ze sprzedawcą dobilismy handlu wymiennego: nasze ciuchy za pamiątki z jego stoiska ![]() A jadąc w głąb kraju fajnie mieć cos dla biednych dzieci, jakiegos lizaka, czy cukierka. Widziałam jak ludzie oddawali zabawki, które ich dzieci przywiozły na wycieczkę. Nie dziwię się bo widok dziecka bawiącego sie kilkoma patykami jest naprawdę smutny. Nie wiem co jeszcze chciałbys wiedzieć jak cos to pytaj. Życzę udanego urlopu - napewno będzie, tam jest przepięknie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Przyczajenie
|
Dziękuję
![]() Pyta tu siedząca obok moja dziewczyna bardziej o siebie: Na wycieczkach...adidasy? czy mozna działać w klapeczkach, czy kobiety też muszą się jakoś stroić na te kolacje...a wogóle odnośnie wycieczek to możesz jakies polecić a jakieś odradzić??? POZDRAWIAM |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Hej.
O te kolacje to chodzi głównie o to aby nie isc tak jak na plażę czy podczas opalania. W dzień możesz prosto z wody, taki w cieknącym stroju, kobiety w bikini, niektórzy w reczniku wokół bioder isc i zjesć i nikt ci nic nie powie ale wieczorem wymagają trochę więcej kultury osobistej. Dla kobiety wystarczy jakas zwykła sukienka, klapeczki... jak nie nosisz sukienek to tez nie szkodzi, spodenki też przejdą. Na wycieczki moga być klapki ale jesli wybieracie się na kłady to przydały by się adidasy lub jakies sandały bo nie spadną podczas jazdy. Z wycieczek polecam wyspę Saona.Cos pięknego, raj na ziemi nie skażony cywilizacją.My mielismy dosć blisko bo katamaranem płynelismy ok 1.5 - 2 godzin. Zależy w jakiej częsci Dominikany będziecie.Na katamaranie i na wyspie dalej obowiązuje all inclusive jesli bierzecie, a bierzcie bo inaczej to chyba nie warto bo ceny sa okropnie wysokie na terenie hotelu. Nie polecam wyspy Catalina(chyba tak to się pisało?). Bardzo podobna do Saony a mniej atrakcji. Plusem tej wycieczki było nurkowanie, ale nie głębinowe tylko tzw snorkeling czyli z maską pływasz sobie. Widoki przepiekne.Bardziej polecam Saonę a snorkeling możecie wziąć sobie osobno bez wycieczka na Catalinę. Warto pojechać na Safarii -tzw Monster Truck, poznacie prawdziwe życie na wyspie, którego nie zobaczycie w hotelu, zobaczycie rzekę gdzie kręcono Anakondę, wodospady, trochę dzikiej Dominikany. Słyszałam o fajnych wycieczkach do delfinarium ale nie byłam. Wycieczki można smiało kupować od tamtejszych sprzedawców, jadąc z waszym przewoźnikiem płacicie więcej, a wiadomo, że najlepiej pokażą Domonikanę jej mieszkańcy. Koszt wycieczek jesli dobrze pamietam to 60$ za osobę na Saonę na cały dzień, Catalina ze snorkelingiem 45$ za pół dnia, Safarii było droższe bo od przewoźnika (Thomson) 120$ osoba na cały dzień, Kłady chyba 70$, a delfinarium nie pamiętam bo nie byłam ale cos ok 100$. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
BAN stały
|
Dominikana marzec
Witam w marcu wraz z mężem wybieramy się na Dominikanę ,będzie to nasza podróż poślubna i jedna z najdalszych podróży jak dotąd... . W związku z tym mam do was kilka pytań i mam nadzieję ,że otrzymam odpowiedzi
![]() 1.Jaka temperatura powietrza/wody jest tam o tej porze? 2.Czy trzeba sie na cos szczepić /bądz powinno się 3. Ile wziąść ze sobą pieniędzy (tydzien-6-8dni)? 4.Z jakich wycieczki polecacie na miejscu?,ktore warte sa swojej ceny i ile kosztują? 5.Jak długo trwa lot z Berlina ?na Dominikane 6.Czy był ktoś w hotelu Iberostar Bavaro (punta cana ) bądz grand palladium bavaro &Spa (punta Cana) - proszę opisać dany hotel 7.Czy jedzenie jest zjadliwe(tzn .czy jest kurczak?) 8.Co warto ze sobą zabrac i na co zwrócić uwagę? 9.czy są tam rekiny??? 10. Czy woda jest faktycznie taka lazurowa jak na zdjęciach? bardzo dziękuję... za odpowiedzi.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Wtajemniczenie
|
po Twoich pytaniach widac,ze nie przeczytalas nawet jednego postu na tym watku
![]()
![]() |
#263 |
Przyczajenie
|
Hej. Czy możecie napisać coś o zakwaterowaniu w hotelach? Wiem, że u każdego może być inaczej ale ogólnie jak to wygląda? Mamy ochotę wybrać się w podróż poślubną na Dominikanę. Czy pokoje np. z jackuzi itp są drogie? Poproszę o opinie osób które mieszkały w ciekawych hotelach z wyższym standardem. Dzięki za pomoc.Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
Jesli chodzi o hotele o wyzszym standardzie to polecam Grand Palladium lub Gran Bahia Principe..ja bylam Bahi i moge szczerze polecic planowalam z poczatku Palladium ale tak sie zlozylo ze Bahie trafilam za dobra cene wiec z mezem polecielismy do tego hotelu..hotel 5 gwiazdek ogromny po ktorym jezdzi ciufcia co 5 min jesli niemasz ochoty chodzic po calym kompleksie na nogach...pokoje sa rozne i nawet te z jacuzzi,ale moim zdaniem bezsensu poniewaz w tym pokoju wogole sie niesiedzi i niema sensu wykupowac opcji z takim wyposazniem pokoju..ogolnie to na dominikanie sa raczej same wielkie hotele po prawie kazdych jezdza ciuchcie..i prawie kazdy hotel ma rozne standardy pokoi noa le tak juz juz mowie to szkoda bo naprawde ale to naprawde w tym pokoju to sie tylko spi..sa baseny w niektorych hotelach co maja jacuzzi akurat a bahi jest wiele basenow i miedzy innymi z jacuzzi..takze szczerze zazdroszcze wam wyjazdu bo to piekny kraj mozna sie zakochac od pierwszego wejzenia ja bylam w pazdzierniku 2009 wiec doslownie pare miesiecy temu wiec sluze pomoca jesli chodzi o jakiekolwiek pytania..ale hotel polecam bo jest rewelacja..jedzonko i wogole wszytsko ..niebylo rzeczy do ktorej moglibysmy sie przyczepic..takie 5 gwiazdek to takie naprawde 5 gwiazdek...ahh super..a jezeli chodzi o zakwaterowanie to tu niema nic trudnego wiadomo ze w kazdym hotelu wyglada to inaczej ale z liotniska wiezie was bus lub autobus to juz zalezy od biura z jakiego jedzieci ..zawoza was do hotelu na recepcji dajecie swoje bilety dostajecie klucze i zmykacie do pokoju..przewaznie was ktos zaprowadzi lub zawiezie w naszym hotelu z racji tej ze byl ogromny to nas zawiezli pod same drzwi malym samochodzikiem.a za dolara lub dwa to i bagaze wam wniosa do pokoju..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
Hej! Siedziałam dosyć długo i czytałam wszystkie posty
![]() Ja z mężem wybieamy sie 03 marca ![]() ![]() ![]() ![]() Kto jedzie w Marcu ?- do zobaczenia na jednej z niesamowitych imprez ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czy jest ktos kto tam byl ostatnio? ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Bede wdzieczna za wszystkie informacje..i za zdiecia tez! ![]()
![]() |
![]() |
#267 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do wycieczek to ja polecam bardziej te z miejsowymi, są o wiele tańsze. Czesto stosują promocje, możesz cos stargować. My jak znależlismy inne 2 osoby na wycieczke to stosowali promocję 4 osoby w cenie 3. Jakoscia myslę, że nie odbiegają od tych od przewoźnika. Też obowiązuje all inclusive(przynajmniej u nas tak było, warto spytać co jest w cenie) więc nie trzeba się martwić o napoje czy wyżywienie. Oczywiscie rezydent bedzie starał sie was odwiesc od tego pomyslu mówiąc, ze ubezbieczenie nie obejmuje takich wycieczek i inne ale oni chca namówić do kupna wycieczki od nich. Wybór pozostaje Twój.
![]() |
![]() |
#268 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A gzie znalazlas ludzi, ktorzy oferowali Wam wycieczki? Dwal lata temu bylam na Kubie i pamietam, ze wydalam majatek na wycieczki, bo chcialam zobaczyc jak najwiecej, ale wszystkie byle z biura podrozy. Nie chce sie znowu splukac... I pamietam, ze jakos nikt sie nie napatoczyl z oferta wycieczek ![]() Marzy mi sie znow plywanie z delfinami, tego nie odpuszcze, chcialabym tez zobaczyc wyspe, i Park Narodowy i moze te wieloryby..i nie chce wydac majatku ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() Ale masz sie fajnie ![]() Zdaj relacje koniecznie po powrocie! Pozdrawiam papa
![]() |
![]() |
#269 | |
Raczkowanie
|
[
Cytat:
![]() |
![]() |
#270 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bylam w Egipcie w zeszlym roku i pogadalismy z kelnerem, ktory zalatwil nam taksowkarza i jeszcze z jeda para pojechalismy do miasteczka najblizszego od hotel Alkazair czy cos takiego, nie wiem jak to sie pisze. Ale tez milama stracha. Wszyscy sie na nas gapili, a ja glupia wybralam sie w szortach i bluzeczce na ramiaczka z dekoltem( byl straszny upal, nie do zniesienia) ale zalowalam, bo kazdy sie gapil czulam sie nie sowjo, zwlaszcz biorac pod uwage fakt, ze wszystkie kobiety na ulicach byl od stop do glow pozakrywane jak zakonice w czarne szaty. W banku byl facet z bronia, naprawde bylo strasznie. Jak pojechalismy do mekki, to taksowkarz, ktory byl Chrzescijaninem cay sie pocil i bynajmniej nie z temperatury..tylko z nerwow. Jako kobieta nie moglam tam wejsc i nawet zle wygladalo, ze stoje na schodkach przy wejsciu, zwlaszcza w tych szortach. Kierowca powiedzila nam, ze jakby ktos z muzulmanow nas tu zobaczyl z nim jak ktoras z kobiet weszlaby do mekki, to mogliby go zasztyletowac nastepnego dnia. Tam sa straszne walki religijne. A w miasteczku w ktorym bylismy niestety Chrzescijan byla mniejszosc. Ale sie rozpisalam nie na temat. sorki. Chcialabym sie jeszcze dowiedziec o rafie koralowej i o rekinach?? Ostatnio wyczytalam na necie, ze rekiny sie tam pojawiaja..widzieliscie jakiegos? Orientujesz sie moze co z esprzetem do snorklingu, za ile mozna wyporzyzyc pletwy i okolary? Zastanawiam sie czy kupic, mysle jeszcze o materacu takim dmuchanym, byloby przyjemnie poplywac tylko nie za daleko, bo martwia mnie te rekiny
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:31.