|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Pomocy!!!
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#242 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moje włosy... nie radzę sobie z nimi... POMOCY!
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#243 |
|
Raczkowanie
|
Szczerze to miałam taki sam problem jak ty...tez mam długie włosy..też zniszczyłam prostownicą hehe...i tez sie puszą ale znalazłam na to sposób.Otóż jak umyjesz włosy to susz je czesząc grzebieniem na dół..jak będa wilgotne to wetrzyj w nie (trochę) Wosku to włosów...ja polecam z firmy Joanna "nabłyszczający"..kosztuj e tylko ok 8zł i tu zactuje z opakowania "takze do włosów szorstkich i zniszczonych" ...następnie jak już wysuszysz to możesz wetrze odrobinę kremu modelującego "techno" z firmy Lecher a gdy całkowcie wysuszysz włosy możesz jeszcze w końcówki nanieść troche wosku...gwarantuje ze podziała =) Więc ałość układania fryzry zajmuje mi ok 10-15 minut =) zaczynając od całkowiie mokrych włosów
|
|
|
|
|
#244 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam, nałożyłam, trzymałam, spłukałam, wysuszyłam i...dozłam szoku -
NIE MAM SIANA! |
|
|
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Wax na prawde pomaga na takie sianowate włosy. No i oczywiście przy regularnym stosowaniu efekty będą jeszcze bardziej widoczne
|
|
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
Hmmmm... no wosk muszę kupić...
A jeszcze jakieś sposoby? Czy zawsze je będę musiała układać, czy coś u fryzjera mogą mi zrobić? |
|
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
wosk nie jest fajny, mi przetluszczal wlosy. Ja uzywam szamponow, odzywek a od czasu do czasu maseczki kilkuminutowej. Plukam tez w rumianku co jakis czas. No i nie mam sianowatych wlosow (czasami w lecie tylko) moze dzieki temu. Myslalam zeby kupic jedwab u fryzjerki (10zl) pomaga on cos?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#248 |
|
Raczkowanie
|
co do jedwabiu (zwanym kryształkami) to mi pomaga ten z rene blanche, do kupienia tylko za pomocą internetu. ja mam non stop suche włosy, bo słońce i farbowanie robi z nimi niestety swoje a na dodatek uzywam częśto szmaponów do włosów przetłuszcających się, ale wiem,że dobra odżywka powinna pomóc
natualio moze powinnaś spróbowac odżywki WAX do włosów suchych, odżywkę niestety trzeba trzymac na główce dosyć długo ale za to są efekty, włosy lśniace i nie puszące się. nie polecam żadnych balsamów czy wosków, bo one niesamowicie obciążają włosy i je sklejają.
|
|
|
|
|
#249 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#250 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W każdy razie spróbować mozna. Ja jeszcze do niedawna też miałam włosy w tragicznym stanie, a to zawdzięczam genialnej żelaznej prostownicy... Włosy były w okropnym stanie - na odżywki, szampony, maski itd., itd. wydałam majątek. W końcu doszłam do wniosku, że jedynym wyjsciem w tej sytuacji jest obcięcie. Jakieś 5 miesięcy temu ścięłam je do ramion. Teraz sięgają mi do połowy łopatek i wyglądają o niebo lepiej niz wtedy, gdy były długie. Cały czas je namiętnie zapuszczam, a rosną mi w nienajgorszym tępie(przyznaję się - stosuje 'dopalacze') .Na regenerację polecam olejek rycynowy, do kupienia w aptece( 30g - ok.2zł) i jest super. Odżywia i wzmacnia cebulki i włosy, a po jego użyciu są mięciuteńkie i błyszczące i najważniejsze - szybciej rosną (ja wieczorem smaruję mokre włosy i wmasowuję go w skórę głowy, zakładam na to czepek kąpielowy i wełnianą czapkę[ciepło aktywuje działanie olejku] albo ręcznik i idę spać. Rano spłukuję. - ta metoda jest najlepsza i daje lepsze efekty niz dolewanie do szamponów czy odżywek. [trochę domownicy się krzywo patrzą z czym ja chodzę spać, ale co się nie robi dla włosów...])
|
|
|
#251 |
|
Raczkowanie
|
mam problem ze swoimi włosami,są do ramion i są cieniutkie i wyglądają jak kopa siana.Stosuje oczywiście odzyżywki,jem witaminy ale to nic nie daje,
Kręce je na szczotce ale fryzura utrzymuje sie najwyżej godzine,a bez kręcenia wygładam jak miotła. Włosy wiszą i są jak przylizane.Moze którać z was tez ma takie włosy i poradziła sobie z nimi,albo znalazła dobrego fryzjera?Prosze doradzcie(jestem z warszawy),pa
|
|
|
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: cienkie,sianowate włosy ratunku!!!!
Kochana na forum jest duzo watkow na ten temat
wystarczy poszukac i znajdziesz odpowiedz polecam szampony i balsamy Gliss Kur plynny jedwab lub regenerujace.Mi troche pomogly.. zreszta jest duuuuuuuuuuuzo profesjonalnych kosmetykow.Napewno cos znajdziesz
|
|
|
|
|
#253 |
|
Raczkowanie
|
a znasz moze dobrego fryzjera który potrafiłby zrobić coś z tymi moimi piórami?odżywek mam pełno,ale nie ma cudów! Nigdy nie będe miała gęstych włosów,są dzieki nim gładkie,miłe w dotyku ale to pióra nie włosy kiedy zbiore je wszystkie w garść to maja objętość gługopisu DRAMAT i do tego nie moge trafić na fryzjera który umiałby cos z nich zrobić
|
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
hmmm tak naprawde to jeszcze nigdy w zyciu nie trafilam na dobrego fryzjera....chodzilam do roznych salonow,bulilam duzo kasy i zawsze bylam niezadowolona :P mysle,ze powinnas pochodzic po lepszych salonach frzyjerskich i popytac o jakies kuracje odzywcze (slyszalam o takich ktore sa wykonywane na kosmetykach Joico)ponoc daja super efekt.Poszukaj tez tych kosmetykow na allegro.Sa dosc drogie ale sama przymierzam sie do ich kupna bo podobna sa rewelacyjne
Wiadomo,ze odzywki z drogerii nie daja dobrych efektow<najwyzej do nastepnego dnia > a uzywasz Wax'a?? mi troszke pomaga
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
przede wszystkim dobre odzywki i modelowanie wlosow na mokro.. tak by zmienic strukture wlosa... podejrzewam ze siano tworzy sie z wysuszenia wlosow parwidlowow nawilzone wlosy nie powinny sie "puszyc" moim zdaniem co mozesz zrobic to pic duzo wody w ciagu dnia tak by dostarczyc jej wlosom.. dwa by odpowiedni poziom wody czyli 10% znajodwal sie we wsloach a nie uciekal musisz dobrze regenerowac wlosy zamykajac szczelnie oslonki wlosa to moga robic jedynie dobre odzywki jestes z warszawy proponuje wyrzucic wszystkie komercyjne odzywki reklamowe a isc kupic pozadna odzywke na chmielne jest hurtownia fryzjerska dobra odztywke kupisz i prfesjonalna fakt trzeba troche dac np 80 zl ale starcza ona na pol roku durgim dobrym sposobem domowym jaki slyszalam od fryzjerek jest maska z majonezu
30 min na glowie z majonezem potem dobrze umyc splukac nie praktykowalam to nie potwierdze
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
a cieniowanie wlosos nie polecam.... zrobi to wieksze siano jakie masz poniewaz wlosy sa nierownomiernie obicete co powoduje ze latwiehj sie zaczepaiaja o siebie pusza i cuiezko je rozczesac...
|
|
#257 |
|
Raczkowanie
|
dzieki dziewczyny!ja mam właśnie wycieniowane włosy - koszmar,myślałam ze optycznie to zwiekszy ich oblętość ale jest odwrotnie!Całe zycie marzyłam o gęstych ,długich włosach a mam 3 włosy na krzyż.
|
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
[pierwsza sprawa od stosowania prostownic i farb do wlosow niszczy sie oslonka wlosa jak i rowniez jego warstwa korowa ( ta we wnatrz) wlos sam sie nie odbuduje.. jest martwy poza powierzchnia skory dlatego trzeba duzo czasu zanim odzywki pomoga.. tylko regularne stosowanie dozywekr egeneracyjnych i masek moze odbudowac strukture wlosa.... sa suche i sianowate bo za malo w nich wody i oslonki sa poplaone przepuszczja wode ktora odparowuje efekt siana.... pierwsza psrawa jest taka nie uizywasz suszarek zadnych zadnych prostownic... druga sprawa kladzuiesz po kazdym umyciu odzywke glis kur regeneracyjna plus dwa razy w tyg maske profesjonalna!! zadne komercyjne nic za 10 zl... kup prawdziwa odzywke z jedwabiem badz skladnikami odzywczymi.. w ciagu dnia duzo wody pij tak by dostarczyc ja wlosom i witaminy ktore wzmocnia korzen wlosa... to trzebna ropbic regularnie tak by przynioslsoe fekt czasami trzeba czekac bnardzo dlugo nawet pol roku a czasami po prostu wlos jest tak uszkodzony ze nie da sie mu pomoc i trzeba czekac az odrosnie nowy w tym miejscu
druga sprawa jeszcze jest slone promieniowanie ktore dodatkowow wyszusza twoje wlosy dlatego pdo spodem sa miekkie i ladne.. stosuj specjalne filtry na wlosy przeciw uv
|
|
#259 |
|
Zakorzenienie
|
tez mam cienkie wlosy ale cienkie wlosy sa tak samo mocne jak geste wlosy
jesli sa nie uszkodzone i pienke wlosy to nie koniecznie geste nawet ceinkie wlosy mga byc pienke slniace i ladnie sie ukldac dobrze zadbane nie cieniuj wlosow jesli masz problem z sianem ja zrobilam taki blad i nie polecam tego lepiej na dlugosci zostawic rownomiernie jedynie koncowki wlosa nadac jakis ksztalt
|
|
#260 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: pomocy - siano:((((
Cytat:
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam takie włoski, kiedyś je cieniowałam brzytwą u fryzjera ale doszłam do wniosku że ich stan jest jeszcze gorszy.
To juz lepiej je jakoś wystopniować, popazurkować.
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
nom potwierdzam cieniowanie wloskow odpada,robi sie wieksze siano na glowce
|
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Prostownicy nie używam już od pół roku (ale do grzywki owszem, za każdym razem- używam tych maseczek i jest ok). Nie suszę włosów suszarką- wieczorem myję, ręcznikiem owijam, w wilgotne nakładam krem odbudowujący i idę spać.
Ja włosów obciąć NIE MOGĘ ponieważ kiedyś podcięłam do ramion (no może z 5 cm za ramiona) i miałam szopę, że szok... o_O. Mógłby ktoś powiedzieć coś na temat tej odżywki WAX? Wpisałam w allegro i wyskoczyło mi pełno różnych firm i produktów... A moje włosy NIE SĄ popalone- one zawsze takie były, od zawsze... zawsze jak chodziłam do przedszkola itp. troszkę wilgoci- już miałam króciutkie sianko i masę loczków. A ten rumianek? A olejek rycynowy?? |
|
|
|
|
#264 |
|
Rozeznanie
|
Echh sianko sianko...
Kurczaki nic mi nie pomaga... prostownice mam porządną, mamusiną, ale co z tego jak jeszcze bardziej wysusza włosy a moim problemem jest własnie ich nawilzenie... mam prawie proste jak druty... to prawie to wlasnie problem ich puszenia... jak sobie nałoże hektolitry sunsilka wygładzającego (fiolet) to coś tam daje... ale oczywiscie na 2h...Pozdrawiam siankowate wizazanki
|
|
#265 |
|
Rozeznanie
|
Hm, też mam cienkie i pocieniowane włosy, ale myślę że zanim je pocieniowałam były bardziej przylizane i takie smutne... Teraz bardziej mi się podobają.
Ze wszystkich rzeczy, które kiedykolwiek utraciła, najbardziej żal jej było rozumu... Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz... She walks on the boulevard of broken dreams. |
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
to tez zalezy od wloskow
od sposobu dbania o nie itp
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Efekt był całkiem fajny, tylko to trochę nieekonomiczne
|
|
|
|
#268 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#269 |
|
KWC
|
Prawda, ze te włosy to straszne siano?
Nie mogę patrzeć na włosy tej modelki z popularnych aukcji internetowych. Ta fryzura woła o pomstę do nieba! Straszliwe siano! Musiałam to tutaj wkleić, bo TŻ jakoś tego nie widzi a mnie strasznie to denerwuje.
|
|
|
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Prawda, ze te włosy to straszne siano?
Ta dziewczyna może aż tak dużego siana na głowie nie ma, ale widać, że ma włosy rozjaśniane a taki zabieg bardzo niszczy włosy, poza tym włosy ma wymodelowane, wyprostowane, sądze że jak by je tylko umyła i wysuszyła nie wyglądałaby zaciekawie no i jest jakaś taka sztuczna, ale to jest tylko moje zdanie
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

na rynki kosmetyków do włosów tego rodzaju jest bardzo dużo,
.
Kręce je na szczotce ale fryzura utrzymuje sie najwyżej godzine,a bez kręcenia wygładam jak miotła.
Włosy wiszą i są jak przylizane.Moze którać z was tez ma takie włosy i poradziła sobie z nimi,albo znalazła dobrego fryzjera?Prosze doradzcie(jestem z warszawy),pa

polecam szampony i balsamy Gliss Kur plynny jedwab lub regenerujace.Mi troche pomogly..
*
MIŁEGO DNIA