Siano Na Glowie - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-05, 10:26   #241
Mariti
Wtajemniczenie

Dot.: Pomocy!!!

Cytat:
Napisane przez pat111
Mój naturalny kolor to blond, więc i tak bym musiała użyć Waxu do jasnych, ale co myślisz o rycynie?
nie ma praktycznie wielkiej różnicy czy użyjesz tego dla blondynek ( oczywiście ma rumianek więc teoretycznie lepiej) niż tego normalnego , bo on nie wpływa w ogóle na kolor włosów
Mariti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 11:20   #242
natualia
Raczkowanie

Dot.: Moje włosy... nie radzę sobie z nimi... POMOCY!

Cytat:
Napisane przez Aga3012
a aja na twoim miejscu sprawiłambym włoskom wakacje, czyli pożądne nawilżanie maseczkmai do włosów suchych, zniszczonych, trudnych do układania na rynki kosmetyków do włosów tego rodzaju jest bardzo dużo,
Używam, używam... i to nic nie daje na te włosy z przodu... z tyłu owszem ...

Cytat:
Napisane przez olokasia
A moze poprostu spróbuj skrócic włosy na całej ich długosci zeby nabrały życia.
Ale wtedy będę miała jeszcze większą szopę... już próbowałam ;/
natualia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 11:28   #243
kamilaklaudia
Raczkowanie

Szczerze to miałam taki sam problem jak ty...tez mam długie włosy..też zniszczyłam prostownicą hehe...i tez sie puszą ale znalazłam na to sposób.Otóż jak umyjesz włosy to susz je czesząc grzebieniem na dół..jak będa wilgotne to wetrzyj w nie (trochę) Wosku to włosów...ja polecam z firmy Joanna "nabłyszczający"..kosztuj e tylko ok 8zł i tu zactuje z opakowania "takze do włosów szorstkich i zniszczonych" ...następnie jak już wysuszysz to możesz wetrze odrobinę kremu modelującego "techno" z firmy Lecher a gdy całkowcie wysuszysz włosy możesz jeszcze w końcówki nanieść troche wosku...gwarantuje ze podziała =) Więc ałość układania fryzry zajmuje mi ok 10-15 minut =) zaczynając od całkowiie mokrych włosów
kamilaklaudia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 14:53   #244
pat111
Rozeznanie

Kupiłam, nałożyłam, trzymałam, spłukałam, wysuszyłam i...dozłam szoku -
NIE MAM SIANA!
pat111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-05, 16:38   #245
annfas
Zakorzenienie

Wax na prawde pomaga na takie sianowate włosy. No i oczywiście przy regularnym stosowaniu efekty będą jeszcze bardziej widoczne

Always look on the bright side of life...
annfas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 10:11   #246
natualia
Raczkowanie

Hmmmm... no wosk muszę kupić...
A jeszcze jakieś sposoby? Czy zawsze je będę musiała układać, czy coś u fryzjera mogą mi zrobić?
Stary 2006-07-06, 11:17   #247
migdalek
Raczkowanie

wosk nie jest fajny, mi przetluszczal wlosy. Ja uzywam szamponow, odzywek a od czasu do czasu maseczki kilkuminutowej. Plukam tez w rumianku co jakis czas. No i nie mam sianowatych wlosow (czasami w lecie tylko) moze dzieki temu. Myslalam zeby kupic jedwab u fryzjerki (10zl) pomaga on cos?
migdalek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 12:31   #248
Aga3012
Raczkowanie

co do jedwabiu (zwanym kryształkami) to mi pomaga ten z rene blanche, do kupienia tylko za pomocą internetu. ja mam non stop suche włosy, bo słońce i farbowanie robi z nimi niestety swoje a na dodatek uzywam częśto szmaponów do włosów przetłuszcających się, ale wiem,że dobra odżywka powinna pomóc a jedwab, czy jakieś serum bez spłukiwania wygładza włoski tak że się nie puszą, niestety do następnego mycia. a

natualio moze powinnaś spróbowac odżywki WAX do włosów suchych, odżywkę niestety trzeba trzymac na główce dosyć długo ale za to są efekty, włosy lśniace i nie puszące się.

nie polecam żadnych balsamów czy wosków, bo one niesamowicie obciążają włosy i je sklejają.
Aga3012 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 12:51   #249
kamilaklaudia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez migdalek
wosk nie jest fajny, mi przetluszczal wlosy. Ja uzywam szamponow, odzywek a od czasu do czasu maseczki kilkuminutowej. Plukam tez w rumianku co jakis czas. No i nie mam sianowatych wlosow (czasami w lecie tylko) moze dzieki temu. Myslalam zeby kupic jedwab u fryzjerki (10zl) pomaga on cos?
Jeśli hodz o wosk to jest beznadziejny jeśli go wetrzesz dużą iloś i tuż przy skórze..natomiast w mąłej ilości i to tylko od połowy włosów duzo pomaga...jesli chodzi o jedwab wydaje mi sie że jest przereklamowany ale rumianek ma duży plus
kamilaklaudia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 13:23   #250
anakonda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasieńka$$$
Też miałam ten problem. Na szczęście koleżanka poleciła mi super kosmetyk. Jest to mleczko firmy Bielenda. Na opakowaniu napisane jest "Proste jak drut", "Pacyfikator". Mleczko jest naprawdę ekstra. Nakłada się je na wilgotne włosy i suszy suszarką, a włoski same się świetnie układają. Naprawdę polecam.
Hm, a ile kosztuje?

Cytat:
Napisane przez kamilaklaudia
ale rumianek ma duży plus
Rumianek rozjaśnia. Jeżeli nie chcesz miec jaśniejszych włosów to nie polecam. (właściwości regenerujacych też w nim nie zauważyłam).

Cytat:
Napisane przez Aga3012
natualio moze powinnaś spróbowac odżywki WAX do włosów suchych, odżywkę niestety trzeba trzymac na główce dosyć długo ale za to są efekty, włosy lśniace i nie puszące się.
Wax nie na każdego działa tak samo, choć nie wiadomo jak będzie w przypadku natualia. Na moje włosy nie działa wogóle, za to włosy po nim szalenie szybko rosną, a to jest wielki plus. W każdy razie spróbować mozna.

Ja jeszcze do niedawna też miałam włosy w tragicznym stanie, a to zawdzięczam genialnej żelaznej prostownicy... Włosy były w okropnym stanie - na odżywki, szampony, maski itd., itd. wydałam majątek. W końcu doszłam do wniosku, że jedynym wyjsciem w tej sytuacji jest obcięcie. Jakieś 5 miesięcy temu ścięłam je do ramion. Teraz sięgają mi do połowy łopatek i wyglądają o niebo lepiej niz wtedy, gdy były długie. Cały czas je namiętnie zapuszczam, a rosną mi w nienajgorszym tępie(przyznaję się - stosuje 'dopalacze').

Na regenerację polecam olejek rycynowy, do kupienia w aptece( 30g - ok.2zł) i jest super. Odżywia i wzmacnia cebulki i włosy, a po jego użyciu są mięciuteńkie i błyszczące i najważniejsze - szybciej rosną (ja wieczorem smaruję mokre włosy i wmasowuję go w skórę głowy, zakładam na to czepek kąpielowy i wełnianą czapkę[ciepło aktywuje działanie olejku] albo ręcznik i idę spać. Rano spłukuję. - ta metoda jest najlepsza i daje lepsze efekty niz dolewanie do szamponów czy odżywek. [trochę domownicy się krzywo patrzą z czym ja chodzę spać, ale co się nie robi dla włosów...])

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 14:25   #251
elvira
Raczkowanie

Smile cienkie,sianowate włosy ratunku!!!!

mam problem ze swoimi włosami,są do ramion i są cieniutkie i wyglądają jak kopa siana.Stosuje oczywiście odzyżywki,jem witaminy ale to nic nie daje, one poprostu takie były i będą.U fryzjera poprosiłam o wycieniowanie końcówek a przy twarzy zrobić ,,parurki" (to miało dodać objętości i lekkości),ale moim zdaniem jest jeszcze gorzej. Kręce je na szczotce ale fryzura utrzymuje sie najwyżej godzine,a bez kręcenia wygładam jak miotła. Włosy wiszą i są jak przylizane.Moze którać z was tez ma takie włosy i poradziła sobie z nimi,albo znalazła dobrego fryzjera?Prosze doradzcie(jestem z warszawy),pa
elvira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-06, 15:40   #252
blueania
Zakorzenienie

Dot.: cienkie,sianowate włosy ratunku!!!!

Kochana na forum jest duzo watkow na ten temat wystarczy poszukac i znajdziesz odpowiedz polecam szampony i balsamy Gliss Kur plynny jedwab lub regenerujace.Mi troche pomogly..zreszta jest duuuuuuuuuuuzo profesjonalnych kosmetykow.Napewno cos znajdziesz
blueania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 15:59   #253
elvira
Raczkowanie

a znasz moze dobrego fryzjera który potrafiłby zrobić coś z tymi moimi piórami?odżywek mam pełno,ale nie ma cudów! Nigdy nie będe miała gęstych włosów,są dzieki nim gładkie,miłe w dotyku ale to pióra nie włosy kiedy zbiore je wszystkie w garść to maja objętość gługopisu DRAMAT i do tego nie moge trafić na fryzjera który umiałby cos z nich zrobić
Stary 2006-07-06, 17:10   #254
blueania
Zakorzenienie

hmmm tak naprawde to jeszcze nigdy w zyciu nie trafilam na dobrego fryzjera....chodzilam do roznych salonow,bulilam duzo kasy i zawsze bylam niezadowolona :P mysle,ze powinnas pochodzic po lepszych salonach frzyjerskich i popytac o jakies kuracje odzywcze (slyszalam o takich ktore sa wykonywane na kosmetykach Joico)ponoc daja super efekt.Poszukaj tez tych kosmetykow na allegro.Sa dosc drogie ale sama przymierzam sie do ich kupna bo podobna sa rewelacyjneWiadomo,ze odzywki z drogerii nie daja dobrych efektow<najwyzej do nastepnego dnia > a uzywasz Wax'a?? mi troszke pomaga
Stary 2006-07-06, 17:20   #255
Ray
Zakorzenienie

przede wszystkim dobre odzywki i modelowanie wlosow na mokro.. tak by zmienic strukture wlosa... podejrzewam ze siano tworzy sie z wysuszenia wlosow parwidlowow nawilzone wlosy nie powinny sie "puszyc" moim zdaniem co mozesz zrobic to pic duzo wody w ciagu dnia tak by dostarczyc jej wlosom.. dwa by odpowiedni poziom wody czyli 10% znajodwal sie we wsloach a nie uciekal musisz dobrze regenerowac wlosy zamykajac szczelnie oslonki wlosa to moga robic jedynie dobre odzywki jestes z warszawy proponuje wyrzucic wszystkie komercyjne odzywki reklamowe a isc kupic pozadna odzywke na chmielne jest hurtownia fryzjerska dobra odztywke kupisz i prfesjonalna fakt trzeba troche dac np 80 zl ale starcza ona na pol roku durgim dobrym sposobem domowym jaki slyszalam od fryzjerek jest maska z majonezu 30 min na glowie z majonezem potem dobrze umyc splukac nie praktykowalam to nie potwierdze

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-06, 17:22   #256
Ray
Zakorzenienie

a cieniowanie wlosos nie polecam.... zrobi to wieksze siano jakie masz poniewaz wlosy sa nierownomiernie obicete co powoduje ze latwiehj sie zaczepaiaja o siebie pusza i cuiezko je rozczesac...
Stary 2006-07-06, 17:34   #257
elvira
Raczkowanie

dzieki dziewczyny!ja mam właśnie wycieniowane włosy - koszmar,myślałam ze optycznie to zwiekszy ich oblętość ale jest odwrotnie!Całe zycie marzyłam o gęstych ,długich włosach a mam 3 włosy na krzyż.
Stary 2006-07-06, 17:39   #258
Ray
Zakorzenienie

[pierwsza sprawa od stosowania prostownic i farb do wlosow niszczy sie oslonka wlosa jak i rowniez jego warstwa korowa ( ta we wnatrz) wlos sam sie nie odbuduje.. jest martwy poza powierzchnia skory dlatego trzeba duzo czasu zanim odzywki pomoga.. tylko regularne stosowanie dozywekr egeneracyjnych i masek moze odbudowac strukture wlosa.... sa suche i sianowate bo za malo w nich wody i oslonki sa poplaone przepuszczja wode ktora odparowuje efekt siana.... pierwsza psrawa jest taka nie uizywasz suszarek zadnych zadnych prostownic... druga sprawa kladzuiesz po kazdym umyciu odzywke glis kur regeneracyjna plus dwa razy w tyg maske profesjonalna!! zadne komercyjne nic za 10 zl... kup prawdziwa odzywke z jedwabiem badz skladnikami odzywczymi.. w ciagu dnia duzo wody pij tak by dostarczyc ja wlosom i witaminy ktore wzmocnia korzen wlosa... to trzebna ropbic regularnie tak by przynioslsoe fekt czasami trzeba czekac bnardzo dlugo nawet pol roku a czasami po prostu wlos jest tak uszkodzony ze nie da sie mu pomoc i trzeba czekac az odrosnie nowy w tym miejscu druga sprawa jeszcze jest slone promieniowanie ktore dodatkowow wyszusza twoje wlosy dlatego pdo spodem sa miekkie i ladne.. stosuj specjalne filtry na wlosy przeciw uv
Stary 2006-07-06, 17:42   #259
Ray
Zakorzenienie

tez mam cienkie wlosy ale cienkie wlosy sa tak samo mocne jak geste wlosy jesli sa nie uszkodzone i pienke wlosy to nie koniecznie geste nawet ceinkie wlosy mga byc pienke slniace i ladnie sie ukldac dobrze zadbane nie cieniuj wlosow jesli masz problem z sianem ja zrobilam taki blad i nie polecam tego lepiej na dlugosci zostawic rownomiernie jedynie koncowki wlosa nadac jakis ksztalt
Stary 2006-07-06, 17:48   #260
allen15
Rozeznanie

Dot.: pomocy - siano:((((

Cytat:
Napisane przez ajsza
żeby nie było sianka wystarczy wyprostować włosy prostownicą najlepiej ceramiczną
mój problem polega na tym, że po wyprostowaniu włosów wyglądam jak sierota...są takie oklapnięte, jak to wygląda...a siana tez nie chcę miec, więc co robic? Bo tak zle i tak niedobrze.
allen15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 17:54   #261
Sathi
Zakorzenienie

Ja też mam takie włoski, kiedyś je cieniowałam brzytwą u fryzjera ale doszłam do wniosku że ich stan jest jeszcze gorszy.
To juz lepiej je jakoś wystopniować, popazurkować.

MIŁEGO DNIA
Sathi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-06, 19:43   #262
blueania
Zakorzenienie

nom potwierdzam cieniowanie wloskow odpada,robi sie wieksze siano na glowce
Stary 2006-07-06, 20:34   #263
natualia
Raczkowanie

Prostownicy nie używam już od pół roku (ale do grzywki owszem, za każdym razem- używam tych maseczek i jest ok). Nie suszę włosów suszarką- wieczorem myję, ręcznikiem owijam, w wilgotne nakładam krem odbudowujący i idę spać.
Ja włosów obciąć NIE MOGĘ ponieważ kiedyś podcięłam do ramion (no może z 5 cm za ramiona) i miałam szopę, że szok... o_O.
Mógłby ktoś powiedzieć coś na temat tej odżywki WAX? Wpisałam w allegro i wyskoczyło mi pełno różnych firm i produktów...
A moje włosy NIE SĄ popalone- one zawsze takie były, od zawsze... zawsze jak chodziłam do przedszkola itp. troszkę wilgoci- już miałam króciutkie sianko i masę loczków.
A ten rumianek?
A olejek rycynowy??
Stary 2006-07-07, 07:06   #264
Michalewa
Rozeznanie

GG do Michalewa

Echh sianko sianko... Kurczaki nic mi nie pomaga... prostownice mam porządną, mamusiną, ale co z tego jak jeszcze bardziej wysusza włosy a moim problemem jest własnie ich nawilzenie... mam prawie proste jak druty... to prawie to wlasnie problem ich puszenia... jak sobie nałoże hektolitry sunsilka wygładzającego (fiolet) to coś tam daje... ale oczywiscie na 2h...
Pozdrawiam siankowate wizazanki

(TŻ może zostać...)
Michalewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 08:40   #265
lorinka
Rozeznanie

Hm, też mam cienkie i pocieniowane włosy, ale myślę że zanim je pocieniowałam były bardziej przylizane i takie smutne... Teraz bardziej mi się podobają.

Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz...

She walks on the boulevard of broken dreams.

lorinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 08:47   #266
blueania
Zakorzenienie

to tez zalezy od wloskow od sposobu dbania o nie itp
Stary 2006-07-07, 10:04   #267
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michalewa
Echh sianko sianko... Kurczaki nic mi nie pomaga... prostownice mam porządną, mamusiną, ale co z tego jak jeszcze bardziej wysusza włosy a moim problemem jest własnie ich nawilzenie... mam prawie proste jak druty... to prawie to wlasnie problem ich puszenia... jak sobie nałoże hektolitry sunsilka wygładzającego (fiolet) to coś tam daje... ale oczywiscie na 2h...
Pozdrawiam siankowate wizazanki
Ja tak kiedyś wylałam pół butelki mleczka wygładzającego Fructis na włosy Efekt był całkiem fajny, tylko to trochę nieekonomiczne

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-07, 10:22   #268
natualia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ajsza
żeby nie było sianka wystarczy wyprostować włosy prostownicą najlepiej ceramiczną
Ehh... to nie na "nasze" a przynajmniej nie na moje włosy- bo jeszcze bardziej się puszą...
Stary 2006-07-07, 10:25   #269
spray
KWC

Prawda, ze te włosy to straszne siano?

Nie mogę patrzeć na włosy tej modelki z popularnych aukcji internetowych. Ta fryzura woła o pomstę do nieba! Straszliwe siano! Musiałam to tutaj wkleić, bo TŻ jakoś tego nie widzi a mnie strasznie to denerwuje.
spray jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-07, 10:43   #270
margotka222
Raczkowanie

Dot.: Prawda, ze te włosy to straszne siano?

Ta dziewczyna może aż tak dużego siana na głowie nie ma, ale widać, że ma włosy rozjaśniane a taki zabieg bardzo niszczy włosy, poza tym włosy ma wymodelowane, wyprostowane, sądze że jak by je tylko umyła i wysuszyła nie wyglądałaby zaciekawie no i jest jakaś taka sztuczna, ale to jest tylko moje zdanie

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości