|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: ~~Głodówka~~
ciekawe nie powiem. zdrowa metoda odchudzania..
..wow. polecam poczytać o zdrowym odchudzaniu i skutkach głodówki (spowolniony metabolizm, wypadające włosy etc.) co najwyżej, raz na jakiś czas można sobie zrobić dzień tzw. oczyszczający, w którym się pije tylko soki bez cukru, wody etc. ale to maksymalnie raz w tyg! |
|
|
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
No to ja przechodziłam taki dzień głodówki, ale tylko jeden i to pod nadzorem dietetyczki, ale już następnego dnia miałam jakieś owoce, warzywa i każdego dnia coraz to więcej, aż siódmego dnia było już 1000-1200 kalorii, więc powoli coraz to więcej. W życiu nie podjęłabym się nie jedzenia przez kilka dni! Dla mnie to głupota i porażka w myśleniu, bo inaczej tego nazwać się nie da.
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
jak Ci sie udało zrzucic 16 kg??/ I przez jaki czas??
|
|
|
#244 |
|
Wtajemniczenie
|
Jakieś 14-15kg straciłam od września 2007 do grudnia 2007/stycznia 2008, więc mniej więcej 4-5 miesięcy. Później przed maturą przytyłam dwa kilo, bo obżerałam się słodyczami i od miesiąca/półtora znowu się odchudzam, na razie mam jakieś 4kilo mniej
|
|
|
#245 |
|
Przyczajenie
|
Cześć. A zdradź mi może tę tajemnicę jak ci się udało tyle schudnąć. Ja próbuję i nic. Po ciąży zostało mi do zrzucenia 5 kilo ( urodziłam w kwietniu 2008 ) i za nic w świecie waga nie spada. Może któraś z Was miała ten problem ?
|
|
|
|
|
#246 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieje dziewczyno że to tylko prowokacjana "wspólnym odchudzniu" pojawił się ostatnio watek z zasadami dotyczącymi prawidołej redukcji zaczęty przez Anniee polecam
|
|
|
#247 |
|
Raczkowanie
|
Lekarze polecają głodówkę jako najlepszą metodę na oczyszczenie organizmu.Głodówka potrafi wyleczyć różnego rodzaju ciężkie choroby.Dla nie doświadczonych polecam www.glodowka.pl
|
|
|
|
|
#248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, ale jeśli chodzi o odchudzanie, to ja schudłam dzięki odpowiedniej diecie. Poszłam do dietetyka, przeprowadził ze mną "wywiad" o moim trybie życia, co jeść lubię, czego nie, jak często, o której chodzę spać zazwyczaj, wstaję itp itd i później ułożył mi pod te upodobania dietę. Schudło mi się bardzo szybko i bez żadnych efektów ubocznych. 4-5miesięcy i byłam już o 15 kg mniejsza ![]() "Lekarze polecają głodówkę jako najlepszą metodę na oczyszczenie organizmu.Głodówka potrafi wyleczyć różnego rodzaju ciężkie choroby.Dla nie doświadczonych polecam www.glodowka.pl" A zdradź mi proszę, jakie Ty masz w tym doświadczenie? I powiedz o jakiej głodówce mówisz. Chodzi mi o jej długość i jak ją sobie tak w ogóle wyobrażasz? No i jeszcze ile masz lat, bo to też bardzo ważne.
|
|
|
|
#249 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#250 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#251 |
|
Zadomowienie
|
ja stweirdzilm ze bede jadac sniadanie jakich maly jogurt obiad i potem moze jakis owoc lub znow jogurt zeby byly chociaz te 4 posilki... ale chcialam siezapytac czy jedno dniowa glodowkapomoze mi schudnac? nie robie jej ze wzgledu na odchudzanie ale ze wzgledu na pozbycie sie toksyn z organizmu poniewaz juz od dawna walcze z uczuleniem pod oczami i mysle ze to chyba bedzie najlepsza metaoda;/ myslicie ze to przyczyni sie do szybszego schudniecia... bedzie trudno ..weim..
ale bede pic jogurt (bo zeladek tego nei musi przerabiac wiec jest jak picie) i sie trpche tym najem..dodam ze dosc szybko chudne.. a chcialabym schudnac ok 8 kg..prosze odpiszcie
|
|
|
#252 |
|
Wtajemniczenie
|
Niestety, ani jogurt ani owoc nie sa posilkiem.
|
|
#253 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
no ale jesli chodzi o glodowke to zeby nic nie jesc to jogurt jest odpowiedni , prawda?
ale z tego co wiem i widzialam w wielu dietach np w gazetach to duzo osob je na 2 sniadanie np kiwi czy jablko czy salatke woocowa... czyli to chyba jest posilek.. wiadomo ze od rau nie bede sie wzorowo odzywiac bo trzba sie tego wyuczyc i powiedzmy miec w domu ten chleb waza... ja takiego nie posiadam i tak dalej...
|
|
|
#255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przenoszę na KZ.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#256 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, Twoje rady sa bardzo madre
|
|
#257 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiosenka w końcu umieściła w odpowiednim miejscu ten wątek...
|
|
|
#258 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żałuję tylko, że wątek pojawił się na ogólnej Dietetyce a nie na KZ, zareagowałabym znacznie szybciej. I bardzo proszę - nie namawiaj nikogo do głodówek, bo nie wiesz nawet, jaką krzywdę możesz - pewnie nieświadomie - wyrządzić. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A cheb wasa wcale Ci nie jest potrzebny. Nawet lepiej jeść pełnoziarniste, normalne pieczywo. No ale to nie ten dział.
|
|
|
#259 |
|
Zadomowienie
|
ludowa
glodowka tak przy okzji, jesli chodzi o odchudzanie bo musze oczyscic organizm i od dawna wiaodmo ze na oczyszczenie to ejst najlepsze... poztym organizm nie bedzie wiedzial czy robie to dla odchiudzania czy uczylenia wiec chyba oby dwie moje "slabosci" na tym skorzystaja? kurcze to ja juz nei wiem jak mam sie odzywiac.. zawsze slyszlm ze ok 5 posilkow dziennie w malych ilosciach no i duzo owocow i warzyw;/ zero slodyczy
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#261 |
|
Raczkowanie
|
Proszę Cię nie marnuj sobie życia ,bledne kolo glodowka--->anoreksja--->jojo--->bulimia nie pakuj sie w to!!
|
|
#262 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
no tak jednodniowa;D duzej bym nie wytrzymala;D bede jesc jogurt;D i duzo pic
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
To ja się przyłącze bo znów mi nie wyszło... Od jutra [13.07] : ) Wczoraj caly dzien nic n ie jadlam a na wieczor.... napad ;(
|
|
|
#265 |
|
Zakorzenienie
|
Takie 'napady' będą się zdarzały często, bardzo często, jeśli nie będziesz jeść w dzień. Kobieto, po kiego diabła Ci to? Chcesz schudnąć, tak?
|
|
#266 |
|
BAN stały
|
nie polecam glodowki.
Ja bylam na glodowce(choruje na ed) i coz,schudlam extremalnie szybko juz 3 kg i dzis przed chwila skonczylo sie napadem w postaci slodyczy za 40 zlotych(kilka siatek xD).Ledwo siedze z bolu no i glodowka na marne bo juitro bedzie te 3 kg wiecej,wygladam jak w ciazy po godzinie napadu .NIE POLECAM GLODOWKI. Predzej czy pozniej czeka taki napad i wiazacy sie z tym bol brzucha,poczucie winy i mega efekt jojo. |
|
|
|
|
#267 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm.... powiem Wam dziewczyny że chyba ten typ tak ma. Niektórzy chcą schudnąć powoli i skutecznie, ale to wymaga wysiłku, a niektórzy wolą poczytac o diecie kopenhaskiej czy innej głodówce, bo jedyne co muszą zrobić to wypić rano kawe i zjesc kotleta wieczorem. O wiele to prostsze niz liczenie kalorii, makroskładników, mikroelementów itd. I niestety nie da sie takim osobom wmówić, że nie ma diety-cud i nie ma zdrowego chudnięcia bez wysiłku.
|
|
|
|
|
#268 |
|
Przyczajenie
|
Witam chcialaabym abyscie wyrazily swoja opinie na temat "glodowki" ..
Otoz wyczytalam w internecie pewna wypowiedz i dziewczynie udalo sie zrzucic 12 kg w 2 tygodnie.. pila ona tylko wode przez 2 tyg, podobno pierwsze 3 dni nie mozesz wytrzymac z glodu mozesz czuc sie oslabiona i moze byc zimno lecz 4 dnia dostajesz Powera i nawet nie chce Ci sie wody pic ale jak wiadomo trzeba ta wode pic zeby organizm sie nie odwodnil. Chce zaczac od nastepnego tygodnia dodam iz stosowalam juz wiele diet i kazda konczyla sie dla mnie efektem jojo ![]() waze 65kg przy wzroscie 166cm moj cel to od 52-55kg. mysle ze glodowka to jedyny ratunek bo inne diety nie pomagaja mi. Co wy o tym myslicie? A tu wypowiedz na temat glodowki jednej z dziewczyn ktora to przeszla "pierwszą głodówke robilam 2 lata temu aby troche zrzucic udało mi sie wtedy schudnąć 11 kg w ciągu dwóch tygodniu a procz tego poczułam sie swietnie jakby ktoś we mnie posprzątał miałam bardziej slniące włosy i ładniejsza cere i czułam sie lekko potem przeszłam na diete 1000 kalorii zaczełam duzo mniej jesc bo mi to starczało potem zrobiłam sobie druga głodówke po 7 miesiącach schudłam 8 kg i po tej równiez poczułam sie cudownie trzeci raz zrobiłam głodówke dla samego oczyszczenia bo juz zgubiłam zalegające kilogramy jednam schudłam jeszcze 5 kg tym razem głodowka trwała 10 dni czułam sie jeszcze wspanialej po niej teraz mam zamiar zrobić 4 podejście i mam naadzieje ze znów poczuje się cudownie w koncu zblizająs sie swieta moze wiec warto oprocz pożadku w domu zrobić pożadek w swoim organizmie" czekam na wasze opinie kochane |
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Glodowka 14 dniowa
na temat glodówek dziewczyny wypowiadały się juz wielokrotnie.
Głodówka nie jest sposobem na schudnięcie. Utracisz gownie woda a nie tłuszcz, skóra stanie się wiotka, straci jędrność, a chyba nie o to chodzi. Zdrowe odzywianie plus ruch, ujemny bilans kcal, zajrzyj na nasze codziennie jadłospisy dziewczyny pomagaja tam w komponowaniu jadłospisów takze redukcyjnych. zdrowe tempo chudięcia to 0,5-1kg na tydzień, trwale i zdrowo bez szkody dla orgaznizmu. Głodówka to nie ratunek a niszczenie własnego orgaznizmu. Pozdrawiam.
|
|
#270 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Glodowka 14 dniowa
a ja czytalam ze jakis profesor czy doktor mniejsza o ot nie pamietam zalecal glodowke byle u osob zdrowych jako oczyszczenie organizmu niewiem jak to wplywa na organizm na pewno dosc oslabiony obawialabym sie tutaj efektu jo jo gdyz nie jesz nic przez kilka dni a tu nagle wilczy glod niewiem jakby to bylo w sumie tez bym chciala sprobowac ale niewiem jak sie bede czula nie jedzac np. 2 dni czy bede mogla lazic i wszystko robic czy bede oslabiona i bede siedziec w domu co ta dziewczyna jeszcze pisala?
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.

wystarczy Marzena 

.\mam takie jedno pytanie do wizażanek od którego roku życia można stosować głodówke.Bo ja myśle, że głodówkę na przeczyszczenie i spalanie można stosować już od 10roku 

, ale jeśli chodzi o odchudzanie, to ja schudłam dzięki odpowiedniej diecie. Poszłam do dietetyka, przeprowadził ze mną "wywiad" o moim trybie życia, co jeść lubię, czego nie, jak często, o której chodzę spać zazwyczaj, wstaję itp itd i później ułożył mi pod te upodobania dietę. Schudło mi się bardzo szybko i bez żadnych efektów ubocznych. 4-5miesięcy i byłam już o 15 kg mniejsza
ale bede pic jogurt (bo zeladek tego nei musi przerabiac wiec jest jak picie) i sie trpche tym najem..dodam ze dosc szybko chudne.. a chcialabym schudnac ok 8 kg..