|
|
#241 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: loreal true match-puder mineralny(odcień)
Cytat:
Pozdrawiam. |
|
|
|
|
|
#242 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#243 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam N3 - Creamy Beige
![]() To najjaśniejszy odcien z tego co wiem
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A z proporcjami, to chyba metoda prób i błędów.
|
|
|
|
|
|
#245 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny wklejam linka bo chciałam was prosić o radę.
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=382247365 Chciałabym wybrać najjaśniejszy odcień a z tego co słyszałam to ponoć w Polsce jest z tym problem.. Interesuje mnie numer 246 i 458 co o tym sądzicie? Jesli koniecznie ktos myśli ze to jakaś reklama to proszę o usuniecie linka ![]()
|
|
#246 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak udało się wam otworzyc słoiczek?
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
Wystarczy odkręcić
|
|
|
|
|
#248 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba ligiczne ze sama nazwa "słoiczek" wskazuje do tego, zeby go odkrecic
|
|
|
|
|
#250 |
|
Przyczajenie
|
Czy ten puder jest delikatniejszy dla skóry niż podkłady? Odkąd zaczęłam sie malować zauważyłam że skóra na twarzy zrobiła mi się pergaminowa, bez koloru. I nie wiem czy to wina kosmetyków czy anemi( którą wyleczyłam pół roku temu) Moze ktos tez u siebie zauważył taka reakcje po kosmetykach. Myślicie ze ten puder mineralny będzie lzejszy dla mojej cienkiej skóry czy to tylko reklama?
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam mieszane uczucia co do tego kosmetyku
![]() Z jednej strony ma swoje plusy - mniej mi sie w nim przetluszcza twarz, cera jest dluzej swieza no i jest trwaly - nie zostawia sladow na kolnierzykach ![]() Ale irytuje mnie kolor mam N3 ktory jest za ciemny jak dla mnie musze byc opalona zeby mi pasowal. I drugi minus - nie jestem na uczona nosic podkladow - co najwyzej krem tonujacy wiec maske wyczuwam w ekspresowym tempie. I tu tak sie stalo po 1h... Czuje go na twarzy... czuje sie jakby mi sie cos do twarzy przylepilo taki ciezki... A daje go niewiele (z ostroznosci bo jak mowilam nie jestem zwolenniczkom podkladow). No i pedzelka uzywam z Rimmela
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam C3 i twarz mi się odznacza od szyi. A nie chce się tam paćkać. Niestety łatwo też przesadzić z ilością nakładanego pudru (przy używaniu załączonego pędzla). Na pewno jest lżejszy od płynnych podkładów, ale trochę chyba cięższy od zwykłych pudrów. Coś za coś. Ale przynajmniej kryje (dla mnie to zbawienne) i nie zapycha tak jak podkłady. Poza tym jest dobry, gdy nie ma się dużo czasu na malowanie. Nakłada się błyskawicznie.
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zadomowienie
|
hmm nie wiem czy sie zrozumiałysmy, chodziło mi o to wieczko z dziurkami
![]() cytuje: |
|
|
|
|
#254 |
|
Zakorzenienie
|
A po co chcesz otwierac wieczko z dziurkami? Chcesz zmienic kolor pudru i dosypac innego?
![]() Bo chyba po nic innego nie chcialabys tego otwierac
|
|
|
|
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
taak, dokładnie
|
|
|
|
|
#256 |
|
Przyczajenie
|
Nie rozumiem jak jest z tymi kolorami
![]() . To jest tak: C3, C4,C5,C6...N3,N4,N5,N6... W3,W4,W5,W6. Jaki kolor mam wybrać zeby był jak lastin performance 102? tylko żeby nie był różowy tylko bardziej żółty czy beżowy
|
|
|
|
|
#257 |
|
Zadomowienie
|
no i kupilam W4 wiem że miałam kupić W5 ale go nie było... laseczki ten puder jest jakiś ferelny bo sie "waży" na twarzy.... co może być tego przyczyną?
|
|
|
#258 | |
|
Zakorzenienie
|
to co pod nim - krem, filtr, baza, inny podkład
|
|
|
|
#259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast nie wiem, który będzie kolorystycznie przypominał LP 102, bo tego koloru za bardzo nie znam, jest dla mnie zbyt ciemny. Ale obstawiałabym W3 lub N3.
|
|
|
#260 |
|
Zadomowienie
|
no własnie nic nie nakładam na buzie oprócz niego
|
|
|
#261 |
|
Przyczajenie
|
czy amerykanski bare natural to to samo co true match minerals? bo widze ze w usa go nie ma
|
|
|
|
|
#262 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy mineralny puder LOREAL-TRUE MATCH-ktos ma?
dziewczyny - a czym się różni TM od Bare Naturals?
|
|
|
|
|
#263 |
|
Raczkowanie
|
Podnoszę wątek, bo mam być może głupie, ale dla mnie jakże istotne pytnko, zauważyłam, że TM ma różne oznaczenia przy numerach W lub D i nie wiem czy jakieś jeszcze literki, co to dokładnie oznacza??? Odcienie?? Ciepłe i chłodne? Bardzo proszę pomóżcie!!
z góry dziękuję
|
|
#264 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to mam nawet N (zimny to on napewno nie jest )
|
|
|
|
|
|
#265 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
C - cold - chłodne N - neutral - neutralne |
|
|
|
|
|
#266 |
|
Raczkowanie
|
azure dziękuję Ci ślicznie za dokładne wyjaśnienie
że też sama na to nie wpadłam ![]() ponoszę jeszcze pytanie primavery , bo znalazłam właśnie na allegro podkład TMM ale bare natural i w dodatku ma jakieś inne oznaczenia odcieni...nie ma "naszych literek" W, C czy N tylko numery....czy ktoś się orientuje czy to jakaś "ulepszona" wersja może?? Hooopla, podnoszę pytanie swoje i przy okazji primavery Czy ktoś potrafi nam pomóc i wjaśnić o co chodzi z tym pudrem: L'oreal true match minerals "bare naturale" oraz z tymi numerami? Zastanawiam się czy to tylko zmiana opakowania, czy to być może po prostu wersja amerykańska i niczym oprócz opakowania się nie rózni, no ale te numery? czy odpowiadają jakoś odcieniom W1 2 3 4 5 itd oraz C1 2 (...)???? chociaż teraz widzę, że w naszej wersji jest SPF 15 a w tej bare naturale SPF 19 więc cosik chyba to jest innego....
Nowe spodnie & Nowa tunika - zapraszam do wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...04#post9964304 Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-09 o 21:47 Powód: post pod postem |
|
|
|
|
#267 |
|
Zadomowienie
|
Przypuszczam że to wersja amerykańska, ale jakie to ma przełożenie na odcienie europejskie nie mam pojęcia...
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zadomowienie
|
tak to wersja amerykańska, ja zamówiłam na allegro i właśnie taką dostałam. NIczym we właściwościach nie różni się od naszej.
Jeśli chodzi o kolorki to w wesji europeskiej miałam D1 (golden ivory) - w sklepach chyba niedostępny jasny odcień i on odpowiada light ivory z bare naturale. Trzeba po prostu spojrzeć na zdjęcia kolorków i dobrać odcień. Niestety nie wiem jak z innymi kolorami. |
|
|
|
|
#269 |
|
Raczkowanie
|
Czyli wychodzi na to, że jednak sobie takowy bare naturale na allegro zaraz ustrzelę
Echhh tylko, żebym z kolorem trafiła Teraz mam W4 i niestety jest za ciemny Potrzebuję ciepłego, ale jaśniejszego odcienia...
Nowe spodnie & Nowa tunika - zapraszam do wymianki https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...04#post9964304 Edytowane przez Kimberley Czas edycji: 2008-08-27 o 08:04 Powód: literówka |
|
|
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam ten puder od paru miesiecy i muszę napisać z ręką na sercu, że Creme Puff z Max Factor jest moim zdaniem o niebo lepszy
![]() Tru Match Minerals jak dla mnie nie nadaje sie np do zmatowienia buzi - czyli jak sie nalozy podklad to on nie zmatowi tak jak powinien. a CP sobie z tym radzi bez najmniejszych problemow. No i pozostawia smugi na buzi - niewielkie, ale jednak.... Jedyne co jest w nim dobre to to, ze pozostawia na buzi ładny naturalny kolor i buzia promienieje... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
ja dzisiaj chyba domieszam tylko musze pomyslec nad proporcją

mam N3 ktory jest za ciemny jak dla mnie
musze byc opalona zeby mi pasowal. I drugi minus - nie jestem na uczona nosic podkladow - co najwyzej krem tonujacy wiec maske wyczuwam w ekspresowym tempie. I tu tak sie stalo po 1h... Czuje go na twarzy... czuje sie jakby mi sie cos do twarzy przylepilo
taki ciezki... A daje go niewiele (z ostroznosci bo jak mowilam nie jestem zwolenniczkom podkladow). No i pedzelka uzywam z Rimmela