Panny Młode wrzesień 2008 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-02-25, 08:44   #241
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2
Dot.: Panny Młode wrzesień 2008

oj tak, na serio jestem o wiele bardziej spokojna

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-25, 11:31   #242
madziczek
Zadomowienie

Witajcie Dziewczyny ... to mój pierwszy wpis w tej katerorii tematycznej.

My ślubujemy - jak chyba większość - 13.09.2008 r. godz. 16:00

Na razie mamy załatwony tylko kościół (co dla mnie jest w sumie najważniejsze), na nauki mamy się zgłosić po Wielkanocy.

Zaczynam po mału rozglądać się za sukienką - raczej będę szyła, wiec mam jeszcze trochę czasu.
Co do innych spraw, to wiem, że jest juz bardzo mało czasu, ale ze względów finanowych jeszcze nie bardzo wiemy jaką formę przybierze część po Sakramencie.

I mam dwa pytanka do Warszawianek:
1. czy ma któraś z Was godną polecenia krawcową
2. szukam złodnika (?)- osoby, która zmniejszyła by nam obrączki w sposob fachowy.

Pozdrawiam i życzę dużo przyjemności w przygotowaniach oraz jak najmniej zgrzytów z Waszymi narzeczonymi w tym okresie.
madziczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 09:39   #243
ashaia
Raczkowanie

Angry Dot.: Panny Młode wrzesień 2008

Dziewczyny, musze się komuś wygadać - czuję się po wczorajszych naukach przedmałżeńskich jak po praniu mózgu!
To już na szczęście było ostatnie spotkanie wykładowe! Zostało tylko jedno, gdzie bedzie chyba tylko odbiór zaświadczeń.
Chodzimy na Przybyszewskiego w Poznaniu. Pierwsze 3 były spoko, 4 było nudne, a ostatnie z Panią-Radio-Maryja, ale młodą (wczesna 30), która mówiła o aborcji i antykoncepcji.
1/4 ludzi nie dotrwała do końca wykładu, myślę że nie wytrzymali nerwowo. Pseudo-logiczny sposób argumentacji, który mógłby zostać podważony nawet przez gimnazjalistę trwał ponad 1,5 godziny monologu, gdyż Pani zastrzegła na początku, że gdyby ktoś chciał wdawać się w dyskujsę, to powinien mieć świadomość, że bedzie dyskutował nie tyle z jej poglądami a ze stanowiskiem Kościoła (cztaj: bez dyskusji!).
Nasłuchałam się, ze dzieci osób stosujących antykoncepcje będą się czuły niekochane (bo rodzice zabezpieczali się żeby ich nie było); że antykoncepcja niszy związek, bo kobieta czuje, że partner nie akcepuje jej w całości łącznie z jej płodnością; że antykoncepcja wprowadza nudę w życie seksualne i przyzwyczaja do sexu na żądanie (a kalendarzyk nie? "teraz możemy! nie jestem płodna"), albo że rolą mężczyzny jest być tą stabilną emocjonalnie osobą w związku by chronić kobietę przed jej impulsywnością ... i inne wspaniałości... ech

Nie bede więcej się wywnętrzać, bo może ktoś ma takie poglądy i może się teraz poczuć urażony, ale ja wyszłam wczoraj z zajęć z mózgiem zmielonym na papkę i dziś boli mnie głowa ;p
A ta Pani prawdopodobnie prowadzi poradnię przy tym kościele - tam na pewno nie pójdziemy!

życząc przyjemniejszych doznań z nauk, pozdrawiam serdecznie wrześniowe panny młode
ashaia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 11:06   #244
xstorka22
Raczkowanie

Hey
My bierzemy Ślub 20 wrześnie 2008...apropos nauk, ile tygodni trwaja te spotkania, no i jest jeszcze problem jakm mój narzeczony mieszka w innym mieście, pochodzimy jednak z jednego mista... czy koniecznie musimy razem chodzic na nauki? Troche trudno mi to sobie eyobrazić biorąc pod uwagę fakt, że Damian pracuje i nie ma możliwości dojeżdżać do mnie

Jesteśmy razem http://www.suwaczek.pl/cache/f7cb21a0aa.png

Jesteśmy małżeństwem http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...800830.png</a>

2 cs
xstorka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 11:28   #245
sanetka
Zakorzenienie

my sie zapisalismy do poradni. tez wlasnie prowadzona przez taka nawiedzona babke. dala podobny popis na naukach.
wczoraj jak sie zapisywalismy to przypadkiem nam date napisala na kartce o naturalnych metodach antykoncepcji. i pyta czy znamy, planujemy itp. to TZ jej ze kiedys tak, na razie stawiamy na antykoncepcje. i sie wzburzyla-ciekawe jak spotkania wypadna.
a na pytanie kiedy slub powiedzial jej;" w sobote". i odpuscila

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 12:48   #246
xstorka22
Raczkowanie

Ktoś mi udzieli odpowiedzi dotyczące tej poradni?

Jesteśmy razem http://www.suwaczek.pl/cache/f7cb21a0aa.png

Jesteśmy małżeństwem http://suwaczki.waszslub.pl/img-2008...800830.png</a>

2 cs
xstorka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 18:16   #247
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xstorka22 Pokaż wiadomość
Hey
My bierzemy Ślub 20 wrześnie 2008...apropos nauk, ile tygodni trwaja te spotkania, no i jest jeszcze problem jakm mój narzeczony mieszka w innym mieście, pochodzimy jednak z jednego mista... czy koniecznie musimy razem chodzic na nauki? Troche trudno mi to sobie eyobrazić biorąc pod uwagę fakt, że Damian pracuje i nie ma możliwości dojeżdżać do mnie
Spotkan jest w sumie 10...możesz je zrobic tak czesto jak chcesz....3 spotkania w poradni i skupienieW moim miescie jest tak,ze raczej nie ma obowiązku chodzenia na nauki z Narzeczonym...ale np w jednej parafii,ksiądz powiedzial,ze jesli moj narzeczony nie moze chodzic na nauki to musi "przestudiowac" pewną książkę i potem z niej odpowiedziec...nie kąsam tego za bardzo...ale to zalezy od księdza...jeden jest bardziej wyluzowany,drugi mniej...Generalnie rzecz biorąc nie martw się wszystko da się załatwic
Stary 2008-02-26, 18:34   #248
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Sukienka wybrana,a teraz myśle nad bolerkiem....Wrześniowe Panny Młode, czy Waszym zdaniem do kościoła powinno się mieć zakryte ramiona. Ja mam gorset i najchętniej nie zakładałabym bolerka, chociaż pogody nie jestem w stanie przewidzieć...
A szkoda zapłacić, zrobić i nie wykorzystać, sama nie wiem....
Chyba ksiądz mnie nie wygoni z odkrytymi ramionami...

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Stary 2008-02-26, 18:49   #249
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Też słyszałam, że w sytuacji, gdy narzeczony nie może uczestniczyć w naukach, bo mieszka daleko/pracuje ksiądz prosi o przeczytanie jakiejś książki. Od księdza zależy, czy potem z niej odpyta
Gabi2 nie przewidzi się pogody we wrześniu. Ja zakładałam, że będzie piękne babie lato. Niestety... Jakoś wytrzymałam bez bolerka, bo emocje "rozgrzewają". A ksiądz nic nie wspominał na przygotowaniach, że nie można mieć odkrytych ramion. Jest z tych normalnych proboszczów
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-26, 20:23   #250
elianka
Zakorzenienie

my zapuisaliśmy się na nauki weekendowe....ashaia- wystraszyłaś mnie nieźle.... no bo jak było tak okropnie na jednym spotkaniu, to w jakim ja stanie wróce po całym weekendzie....?

w sobotę idziemy z mamą pierwszy raz oglądać i przymierzać suknie juz nie mogę się doczekać!
Stary 2008-02-27, 11:51   #251
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Gabi 2 ja uważam że do Kościoła trzeba mieć zakryte ramiona.
popatrzmy na zagranice- tam nigdzie nie wejdziesz do świątyni z odkrytymi ramionami.Zgadzam się z księżmi (pytałaś czy cie nie wyrzuci...w Miedzyzdrojach ksiądz zwrócił uwagę nie tylko pannie młodej ale i gościom-fakt ze wczesniej na naukach o tym uprzedzał)Rozumiem ze to jeden jedyny dzień ale chyba nie wygląd jest tu ważny- chyba po coś innego się ślubuje przed Bogiem w Kościele.
Jeżeli masz księdza ktory przymknie oko- proszę bardzo.Wyrażam tylko swoją opinię bo naprawdę żałosne jest jak Polacy ubierają sie na zwiedzanie np Watykanu...eh

Teraz po tej umoralniającej gadce muszę sie pochwalić Kupiłam butki To nic że sukienki jeszcze nie mam Sa to białe Ryłko, takie o jakich marzyłam- udało się je "wyhaczyć" na wyprzedaży
izazusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-27, 12:49   #252
angel1980
Raczkowanie

GG do angel1980 Wyślij wiadomość przez MSN do angel1980

jak jest z ta poradnia?ja mialam 3 zajecia kursu i na jednych z nich byla pani z poradni(miszkam w londynie)-potem dostalismy od Ksiedza list do proboszcza o odbyciu kursu.Czy to musza byc jakies specjalne spotkania w poradni?
Kolejna rzecz-ile powinno sie dac za Msze w Kosciele-jest napisan co laska,ale jak z ym jest naprawde?
Stary 2008-02-27, 13:18   #253
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
Gabi 2 ja uważam że do Kościoła trzeba mieć zakryte ramiona.
popatrzmy na zagranice- tam nigdzie nie wejdziesz do świątyni z odkrytymi ramionami.Zgadzam się z księżmi (pytałaś czy cie nie wyrzuci...w Miedzyzdrojach ksiądz zwrócił uwagę nie tylko pannie młodej ale i gościom-fakt ze wczesniej na naukach o tym uprzedzał)Rozumiem ze to jeden jedyny dzień ale chyba nie wygląd jest tu ważny- chyba po coś innego się ślubuje przed Bogiem w Kościele.
Jeżeli masz księdza ktory przymknie oko- proszę bardzo.Wyrażam tylko swoją opinię bo naprawdę żałosne jest jak Polacy ubierają sie na zwiedzanie np Watykanu...eh
Każdy do tych spraw podchodzi naczej, mam na myśli tutaj zarówno nas -Młodych jak i Księdza, ja wolałabym nie zakładac bolerka i oszczędzić te 200-300zł, bo taka jest prawda , że jest mi ono jedynie potrzebne do Kościoła, bo myśę że nie bedzie takiego mrozu żebym nie dała rady

Chyba lepiej będzie upewnić się w moim Kościele, bo nie chce jakiejś nieprzyjemnej sytuacji...chociaż wydaje mi się że nikt mnie w dniu slubu z kościoła nie wyrzuci

Cytat:
Napisane przez angel1980 Pokaż wiadomość
Kolejna rzecz-ile powinno sie dac za Msze w Kosciele-jest napisan co laska,ale jak z ym jest naprawde?
z tym co łaska to tylko na papierze a tak na prawdę to każdy Ksiądz ma swój cennik, najlepiej spytać się wprost...
mój chce 400-600 za slub plus inne opłaty m.in organista itp

Stary 2008-02-27, 13:52   #254
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Upewnij się bo w Miedzyzdrojach myśleli ze to jakoś obleci a teraz sie wkurzają że ksiądz podczas kazania napomknął o niewłaściwym ubiorze młodej.(powtarzam ze na przygotowaniu do ceremonii wyrażnie powiedział że ramiona mają byc zakryte)

Uuu sporo za ten ślub- u Nas w sumie kiedyś było i 800 zl przy starym proboszczu,znajomi brali ślub 1,5 roku temu i dali 300.

http://tygodnik.onet.pl/1,6574,druk.html

a to dziś czytałam. Polecam lekturę
Stary 2008-02-27, 17:33   #255
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

no to tak czy siak musze kupić bolerko, mama mi dziś powiedziała, że jej znajoma była świadkiem, że w naszej parafii ksiadz zwrócił uwagę Pannie Młodej, że ma odkryte ramiona i to właśnie w czasie kazania na ślubie...

Stary 2008-02-27, 17:39   #256
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Gabi2 a może po prostu jakiś szal? Skoro proboszcz kościoła, w którym bierzecie ślub, ma takie podejście do ubioru Panny Młodej.
PS. To nasz ksiądz jest naprawdę z tych nowoczesnych
Stary 2008-02-27, 17:52   #257
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

szal nie bardzo pasuje...tak mi się wydaje
Trudno, wole nie mieć nieprzyjemności na ślubie, a swoją drogą takie pouczenie na ślubie taktowne to za bardzo nie jest....

Stary 2008-02-27, 17:54   #258
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Dlaczego nie pasuje? A będziesz miała welon?
Stary 2008-02-27, 18:10   #259
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Dlaczego nie pasuje? A będziesz miała welon?
tak, no po prostu moim zdaniem nie pasuje

Stary 2008-02-27, 18:15   #260
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

To w takim razie nie pozostaje Ci nic innego, jak zainwestowanie w bolerko. Chociaż zastanawiam się, skąd te 200-300 zł za bolerko? Tyle kosztuje w salonie? To chyba lepiej dobrać do sukni materiał i uszyć bolerko u krawcowej. Na pewno wyjdzie to mniej niż 100 zł.
Stary 2008-02-28, 08:41   #261
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
jak jest z ta poradnia?ja mialam 3 zajecia kursu i na jednych z nich byla pani z poradni(miszkam w londynie)-potem dostalismy od Ksiedza list do proboszcza o odbyciu kursu.Czy to musza byc jakies specjalne spotkania w poradni?
Zrozumiałam,ze mieszkasz w londynie i tam chodzisz na nauki,tak?W takim razie niew bedę mogła Ci pomóc,bo nie wiem jak to jest po ichniemu...u nas jest tak,że jest 10 nauk o róznej tematycei niektóre prowadzi ojcaszek,a niektore pani z poradni,co nie zmiena faktu,że są potem jeszcze 3 spotkania w poradni,na ktore zapisujecie sie indywidualnie i tam jest juz takie szuru buru,pranie mózgu,wykresy do robienia itd...
A co do opłaty za msze,to skoro co łaska to mozesz dać ile uwazasz...u mnie tak nie mam niestety,ale jeszcze nie wiem ile mnie to bedzie kosztowło,jak mi ksiądz wyskoczy w jakąś kosmiczną sumą to mu podziękujęi pójde tam gdzie będzie taniej...myśle,ze 300 złotych to taka suma akurat i tyle jestem skłonna zapłacić...przecież ksiądz nie moę odmówić jeśli powiesz,że nie stać Cię na więcej...
Stary 2008-02-28, 10:08   #262
Masako
Rozeznanie

Co do bolerka: ja jestem na tak Mam ślub w kswietniu i stwierdziłam, ze nie daj Boże ochłodzenie, kosciół duży, niedogrzany... jak mi ma głos drżec to ze wzruszenia a nie z zimna U mnie dodatkowym czynnikiem jest to, ze nie będe miała welonu i nie chce w kościele wyglądać zbyt nago.

Opłaty kościelne poznam jutro, bo sie wreszcie wybieramy.

A co do nauk. Ja chodze na takie warsztatowe, wiec musimy być z TZ razem, jestem bardzo zadowolona. Pani prowadzi terapie rodziną jest młoda, sympatyczna i poprostu w trakcie dyskusji sugeruje o czym warto porozmawiać przed slubem, bo potem mogą być to punkty zapalne. Wiec jak sie ma mozliwość to warto poszukać dobrego kursu, bo mozna skorzystać, zamiast tracić czas. Pani w poradni powiedziałam ,że kupimy sobie persone, albo ladycomp, bo jestesmy nowoczesni, wiec nie bede analizowała swojego cyklu, pani była zachwycona i podbiła nam kilka pieczątek na raz. Kłamstwo to nie było, bo rzeczywiscie w przyszłości przymierzamy sie do takiego zakupu, a nawet jak człowiek chce sie zabezpieczać inaczej, to warto wiedzieć kiedy można "bez"

Nie można zmienić kobiety. Można zmienić kobietę, ale to niczego nie zmienia.
Masako jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-02-28, 12:23   #263
angel1980
Raczkowanie

GG do angel1980 Wyślij wiadomość przez MSN do angel1980

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Zrozumiałam,ze mieszkasz w londynie i tam chodzisz na nauki,tak?W takim razie niew bedę mogła Ci pomóc,bo nie wiem jak to jest po ichniemu...u nas jest tak,że jest 10 nauk o róznej tematycei niektóre prowadzi ojcaszek,a niektore pani z poradni,co nie zmiena faktu,że są potem jeszcze 3 spotkania w poradni,na ktore zapisujecie sie indywidualnie i tam jest juz takie szuru buru,pranie mózgu,wykresy do robienia itd...
A co do opłaty za msze,to skoro co łaska to mozesz dać ile uwazasz...u mnie tak nie mam niestety,ale jeszcze nie wiem ile mnie to bedzie kosztowło,jak mi ksiądz wyskoczy w jakąś kosmiczną sumą to mu podziękujęi pójde tam gdzie będzie taniej...myśle,ze 300 złotych to taka suma akurat i tyle jestem skłonna zapłacić...przecież ksiądz nie moę odmówić jeśli powiesz,że nie stać Cię na więcej...
Masz racje katia.
Papierek o odbyciu kursu juz dostalismy-to byly zaledwie 3 spotkania i na jdenych z nich byla pani z poradni-ksiadz takze sie udzielalnawet kawal powiedzial-zacytuje:
-przychodzi wieczorem maz do zony jak juz sie klada spac i przynosi jej szklanke z woda i tabletke przeciwbolowa i jej podaje,na to zona
-ale po co mi to?
maz-no jak to,nie boli cie glowa
zona-nie
maz-no to dobrze,to male bara-bara

W kwietniubede w Polsce wiec pojde do proboszcza i sie spytam czy to wystarczy ,gdyz jednak spory problem z tymi naukami,skoro jest sie poza granicamiNO coz,mam nadzieje ze bedzie dobzre.Bardzo pomagaja rodzice-nie wiem co bym bez nich zrobila.
Chcialabym sama wszystko zorganizowac,ale niestety nie da sie bedac nie na miejscu.

Przy okazji zapytam-jak robicie zaproszenia-same czy gotowe kupujecie.Ja zastanawiam sie nad zakupem papieru na allegro i dodania tam naszego zdjecia-takie osobiste skromne zaproszenia.
Stary 2008-02-29, 13:46   #264
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

Przy okazji zapytam-jak robicie zaproszenia-same czy gotowe kupujecie.Ja zastanawiam sie nad zakupem papieru na allegro i dodania tam naszego zdjecia-takie osobiste skromne zaproszenia.
Ja się zastanawiam,bo w sumie nie wiem jaka jest róznica w kosztach W sumie widzialam kilka ładnych wzorów i jeśli róznica kosztów byłaby niewielka to chyba nie chcialoby mi sie bawić w robienie zaproszeń...
Stary 2008-03-02, 17:24   #265
Daisy_80
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Kilka dni temu ustaliłam z narzeczonym datę ślubu.. znaleźliśmy super restaurację (w której kilka lat temu wesele miała moja siostra, więc lokal dobrze znany), zarezerwowaliśmy ją i powoli będziemy przymierzać się do ślubu. Mam nadzieję, że zdążymy ze wszsytkim.
Jak narazie mamy tylko salę, fotografa, w tym tygodniu postaramy się załatwić dj(mamy na oku upatrzonego) oraz jutro wizyta w kościele w celu zarezerwowania godziny. Mam nadzieję, że nie zostaną nam godziny w południe albo pod wieczór
Zastanawiam się czy ze wszystkim zdążymy.. obrączki już mamy (będą wymagały jeszcze lekkiej zmiany wielkości, ale to nam sugerowano zrobić raczej przed ślubem a nie teraz), samochód do ślubu jest, świadkowie jak narazie są (chociaż nie wiem czy osoba nie stanu wolnego może być świadkiem - jutro się przekonamy)...
Najgorzej się obawiam wybrania sukienki.. nie mam zielonego pomysłu narazie jaką bym chciała, czy mam ją zamiawiać w salonie, szyć itp.. nawet się nie przyglądałam za bardzo na stronach jakie modele sukien są teraz oferowane...
Acha, i nauki przedmałżeńskie... Mam nadzieję że uda nam się "obejść" tą całą procedurę i nie będziemy musieli codzić kilka tyogdni po kościołach w celu ich odbycia. To będzie nawet niemożliwe bo zarówno ja jak i mój narzeczony mamy pracę zmianową, więc ciężko będzie się pod tym względem dograć..
Będę Was podczytywała, może o czymś zapomniałam co będzie niezbędne aby teraz załatwic...
Pozdrawiam serdecznie!!!
Zapomniałam dopisać: ślub 6,09,2008
Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-02, 19:06   #266
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Daisy_80 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Kilka dni temu ustaliłam z narzeczonym datę ślubu.. znaleźliśmy super restaurację (w której kilka lat temu wesele miała moja siostra, więc lokal dobrze znany), zarezerwowaliśmy ją i powoli będziemy przymierzać się do ślubu. Mam nadzieję, że zdążymy ze wszsytkim.
Jak narazie mamy tylko salę, fotografa, w tym tygodniu postaramy się załatwić dj(mamy na oku upatrzonego) oraz jutro wizyta w kościele w celu zarezerwowania godziny. Mam nadzieję, że nie zostaną nam godziny w południe albo pod wieczór
Zastanawiam się czy ze wszystkim zdążymy.. obrączki już mamy (będą wymagały jeszcze lekkiej zmiany wielkości, ale to nam sugerowano zrobić raczej przed ślubem a nie teraz), samochód do ślubu jest, świadkowie jak narazie są (chociaż nie wiem czy osoba nie stanu wolnego może być świadkiem - jutro się przekonamy)...
Najgorzej się obawiam wybrania sukienki.. nie mam zielonego pomysłu narazie jaką bym chciała, czy mam ją zamiawiać w salonie, szyć itp.. nawet się nie przyglądałam za bardzo na stronach jakie modele sukien są teraz oferowane...
Acha, i nauki przedmałżeńskie... Mam nadzieję że uda nam się "obejść" tą całą procedurę i nie będziemy musieli codzić kilka tyogdni po kościołach w celu ich odbycia. To będzie nawet niemożliwe bo zarówno ja jak i mój narzeczony mamy pracę zmianową, więc ciężko będzie się pod tym względem dograć..
Będę Was podczytywała, może o czymś zapomniałam co będzie niezbędne aby teraz załatwic...
Pozdrawiam serdecznie!!!
Zapomniałam dopisać: ślub 6,09,2008
O nareszcie ktoś z Lublina na tym temacie!

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 08:17   #267
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
O nareszcie ktoś z Lublina na tym temacie!
????ja też jestem z Lublina,ale co tam...

Daisy_80 witamy!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-03-03, 10:46   #268
izazusia
Wtajemniczenie

GG do izazusia

Gratulacje Nowej Wrześniowej Pannie Młodej
Świadkiem może być każda osoba która ukończyła 18 rok życia bez względu na stan cywilny,wiarę itp.
Tak powiedział mi ksiądz poniewaz moim świadkiem jest osoba rozwiedziona.

życzę owocnych przygotowań
Stary 2008-03-03, 12:25   #269
Doro22_10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
????ja też jestem z Lublina,ale co tam...

Daisy_80 witamy!!
Sorki, mój błąd- nie zwróciłam uwagi, mam nadzieję, że mi wybaczysz.. A tak poza tym dzisiaj wybraliśmy obrączki i zamówiliśmy, mają być po świętach- już się nie mogę doczekać

Jesteśmy razem: 13.09.2003

Zaręczyny: 13.05.2007

Nasz ślub: 13.09.2008
Doro22_10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-03, 13:44   #270
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doro22_10 Pokaż wiadomość
Sorki, mój błąd- nie zwróciłam uwagi, mam nadzieję, że mi wybaczysz.. A tak poza tym dzisiaj wybraliśmy obrączki i zamówiliśmy, mają być po świętach- już się nie mogę doczekać
Hehe no co Ty przeciez ja się nie gniewam
A jakie te wasze obraczki?Klasyczne czy w jakimis wzorkami,kolorowe itd?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości