|
|
#241 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czoło w krostkach pomocy!!!!
A u mnie jest coraz gorzej
Nie wiem czy to wina tego davercinu w żelu czy może tabletek na opryszczke (Heviran) czy jeszcze czegos innego ale codziennie mi "czegos" nowego przybywa
|
|
|
|
|
#242 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nawet na policzkach sie pojawiaja i to nadodatek z tym czyms bialym w srodku A nigdy takich problemow nie mialam.
|
|
|
|
|
|
#244 |
|
Raczkowanie
|
Niestety jestem zmuszona dołączyć się do waszego wątku bo i mnie dotknął ten problem
Od jakiegoś czasu dosłownie całe czoło mam w krostach!!! Niektóre są w kolorze skóry, niektóre czerwone. Czasami zbiera się w nich ropa. Do tego skóra jest jakaś taka podrażniona i różowa Najgorsze jest to że one nie znikają!!! Doradźcie mi co robić! Dodam że mam wrażliwą skórę skłonną do przesuszania. Zainteresował mnie ten krem Linola ale nie wiem czy mogę zacząć go stosować. On nie zapycha albo nie wysusza??? Strasznie się boję że może być jeszcze gorzej!
|
|
#245 |
|
BAN stały
|
Kurcze nie jest dobrze.. Stosuję 2gi tydzień Acne Derm i nie widzę żadnej poprawy
Co mi znikną pryszcze, to pojawiają się nowe.. Do tego mam pełno śladów po starych pryszczach. Moje czoło wygląda coraz gorzej Zostaje mi jeszcze wypróbowanie tego kremu Linola.. |
|
|
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak swoja droga to ja akutalnie mam w miare gladka cere. Brak widocznych pryszczy, nawet te krostki sie zmniejszyly Mam tylko nadzieje ze to nie krotko trwaly efekt albo zasluga wysuszajacej masci bo jak tak to zaniedługo bede miala okropna twarz ...a w czwartek bierzmowanie
|
|
|
|
|
|
#247 |
|
Zakorzenienie
|
ten krem linola nadaje sie na te podskórne ??
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie pomijam pytanie,czy uzywasz wysokich filtrow przy acne,bo to chyba oczywiste karla_92, gratuluje coraz ladniejszej buzki
|
|
|
|
|
|
#249 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#250 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
a mogę używać krem nawilżający na noc i na to nakładać acne derm? a tonik stosuję z Normaderm Vichy..
|
|
|
|
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Maggiczna. powinnas (a nawet musisz) uzywac filtrow,bo dorobisz sie przebarwien na buzce. przy uzywaniu kwasow (a acne derm jest nim) skora robi sie hm.. jakby to powiedziec,delikatna (?) i promienie sloneczne (wbrew pozorom SA ZAWSZE,a w domu przenikaja przez zaluzje/okno) 'wnikaja' w skore i 'uszkadzaja' ja powodujac rozne brzydkie plamy-ktore bardzo,bardzo ciezko usunac (o ile sie w ogole da).
mleczka/toniki moga wchodzic w reakcje z acne derm i nie nalezy ich uzywac w czasie kuracji. chyba zle nakladasz acne... prawidlowo: umyc buzke (zel,mydelko dove), odczekac ok 20 minut (!!!!!) i nalozyc acne derm na cala powierznie mniej wiecej 3 cm leku. jezeli Twoja cera koniecznie wymaga nawilzenia to DOPIERO po godzinie od nalozeniu acne derm mozesz uzyc kremu nawilzajacego. NIE MOZNA nakladac kremu przed aplikacja acne,ani w czasie krotszym niz godzina po nalozeniu acne<-- spowoduje to WYSYP PRYSZCZY. kupilas ten kwas ze wzgledu na pryszcze,przebarwienia,cz y jedno i drugie? jak Twoja cera reaguje na kwas? chodzi mi,czy po nalozeniu odczuwasz pieczenie,ktore po kilkunastu minutach mija? jeszcze jedno - zalwazylas,ze skora schodzi? acne derm przepisal Ci dermatolog,czy sama sie za niego zabralas?. troszke malo wiesz o tym kwasie na wszelki wypadek powiem,ze w czasie kuracji pod zadnym pozorem nie mozesz chodzic na solarium,bo wtedy zrobisz masakre z buzka.acne derm uzywaj 2-3 miesiecy,potem zrob przerwe i pozniej ponownie stosuj |
|
|
|
|
#252 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
lekkie szczypanie odczuwałam tylko na początku, teraz praktycznie w ogóle. Skóra nie schodzi. Zaczełam stosować głównie ze względu na pryszcze, no ale teraz i ze względu na ślady po nich. Do solarium nie chodzę. Czyli pierwsze co jutro zrobię, to kupię krem z filtrami To może ja opiszę co stosuję i jak i jakbyś mogła to napisz czy tak mogę dalej robić Rano przemywam twarz żelem i tonikiem z Normaderm Vichy, potem nakładam krem z tej samej serii. Jak wracam z zajęć to przemywam twarz tonikiem i nakładam Acne Derm. Przeważnie już nie przemywam do wieczora. Czyli ok 22 znowu myję twarz żelem i tonikiem i znowu nakładam Acne Derm. Dzięki z góry za rady
|
|
|
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
Maggiczna,z tego co zrozumialam (pozna pora i ledwo na oczy widze
) to 2 razy smarujesz sie acne derm. moze uzywaj go tylko jeden raz-wieczorem. ja bym na Twoim miejscu uzywala toniku tylko wtedy,gdy nie nakladasz acne na buzke. czyli rano dajesz tonik,tez popoludniu jak wracasz po zajeciach,a wieczorem myjesz buzke, nie nakladasz toniku i po 20 minutach dajesz acne zycze szybkiego wyleczenia buzki. ja juz z moja nie mam sily i z dnia na dzien coraz bardziej sie poddaje. tak wiec,chociaz Wam niech sie uda....a z tego co widze/czytam nie macie zbyt ciezkiego przypadku,wiec powinno byc wszystko dobrze.
Edytowane przez dagna1 Czas edycji: 2007-11-10 o 10:45 Powód: poprawka |
|
|
|
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
j od jakiś 3 tygodni używam na noc isotrexinu i poprawa jest naprawdę ogromna! Wczesniej miałam, no może nie typowe pryszcze, ale grudki podskórne, a teraz zaledwie kilka, naprawdę polecam!
|
|
#255 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem na usunięcie syfków jest jedzienie jaknajmniejszej ilości czekolady, słodyczy, fast-food'ów. Te "krostki" możliwe, że są spowodowane przez wątrobe
radze wam jeść jak najwiecej zdrowych i świeżych potraw, a rezultaty pokażą siępo tygodniu! ![]() Ps. U mnie to zadziałało
|
|
|
#257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym uzywala tylko raz,na wieczor. co do kremu nawilzajacego i ochrony-filtru to mysle,ze nie bedzie zadnego problemu. tylko pamietaj,aby odczekac jakis czas pomiedzy nalozeniem tych dwoch rzeczy- jest to bardzo wazne.Cytat:
|
||
|
|
|
|
#258 |
|
Zakorzenienie
|
a jak stosujecie benzacne?punktowo,czy na jakąś część czoła?
|
|
#259 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
truzkawka,niestety ja mam ryj.. naprawde..
|
|
|
|
|
#261 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) mam o wiele gladsza cere. Ciekawe tylko czy to nie czasem taki zbieg okoliczności![]() Cytat:
Punktowo na pojedyncze pryszcze. |
||
|
|
|
|
#262 |
|
Rozeznanie
|
Nikt nie zasługuje na takie nazewnictwo. A zwłaszcza ty powinnaś najbardziej szcanować siebie. Wiecej wiary! Każdy jest piękny
|
|
|
#263 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#264 |
|
Zakorzenienie
|
truzkawka, podziomka nawet nie wiecie jak takie slowa podnosza na duchu. naprawde bardzo dziekuje Wam
|
|
|
|
|
#265 |
|
Zadomowienie
|
Dagna
Ja teraz jestem chora i buzie cala obsypalo...
|
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
podziomka, zdrowia zycze
ciekawi mnie jedno,dlaczego przy chorobie cera sie pogarsza? a to choroba,a to okres,a to zje sie cos co nie powinno....eh :/
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) Ostatnio jak bylam to babka niby obejrzala buzie, cos tam powiedziala ale nie poinformowala mnie (dopłuki sie nie zapytalam) ze przy davercinie nie powinno sie myc buzi wysuszajacymi żelami antybakternymi bo moze to jeszcze bardziej wysuszyc albo masc moze nie zadzialac jak trzeba czy cos w tym stylu, no ale sama nie raczyla o tym poinformowac I ja też trzymam kciuki Zobaczysz ze za niedlugo bedziesz miec gładka buźke![]() Ja też wlasnie jestem chora, ale u mnie jest na odwrot ![]() A nie wiecie czy zimne powietrze rowniez moze pogarszac cere? Mama mi to ciągle mówi, ze te krosty są m.in od zimna no ale nawet jesli to co mam maske nosic?
|
|
|
|
|
|
#268 |
|
Zakorzenienie
|
karla_92, jezeli to co przepisze mi na kolejnej wizycie nie bedzie dzialac to zmieniam dermatologa. dziewczyny,jaki macie stosunek do salonow,ktore reklamuja sie,ze usuwaja przebarwienia,lecza tradzik? tata chodzil i znalazl taki salon.. jeden zabieg kosztuje 300zlotych (jeden policzek,czyli 600zlotych za oba). trzeba wykonac pare zabiegow,aby wg nich usunac tradzik..i ponowne zabiegi,aby usunac przebarwienia,ktorych mam pelno,cale policzki sa w nich. tata jest gotow wydac nawet kilka tysiecy,abym wyleczyla sie ztego calego syfu. ale,czy to nie jest sciema? nie chce takiej sytuacji,ze bede cieszyc sie,ze po tych zabiegach wszystko to poznika,zaplacimy duzo pieniedzy,a wyjdzie na to,ze bedzie maly efekt,albo nawet nie bedzie.. no,ale wpierw musze wyleczyc stan zapalny zeby na to sie zdecydowac..
![]() karla_92,co do zimnego powietrza o watpie,aby mialo to wplyw na pogorszenie sie cery..wiem jedynie,ze jak jest zimno to zdecydowanie bardziej widac to wszystko na buzce.. dlatego nienawidze zimy :/ ja bym z checia nosila worek papierowy na glowie.. |
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
czy używanie kremów nawilżających może przyczynić się do pogorszenia trądziku??
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:26.

Nie wiem czy to wina tego davercinu w żelu czy może tabletek na opryszczke (Heviran) czy jeszcze czegos innego ale codziennie mi "czegos" nowego przybywa

nawet na policzkach sie pojawiaja i to nadodatek z tym czyms bialym w srodku
Mam tylko nadzieje ze to nie krotko trwaly efekt albo zasluga wysuszajacej masci bo jak tak to zaniedługo bede miala okropna twarz

ale niestety wydaje mi sie ze to taki krotkotrwaly efekt. Chociaż dobre i to
A ten Davercin tez mi nic nie pomaga. Jak go nie używam to jest owiele lepiej

) mam o wiele gladsza cere. Ciekawe tylko czy to nie czasem taki zbieg okoliczności
Zobaczysz ze za niedlugo bedziesz miec gładka buźke