![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Suknie Maggie Sottero
Paula, a w jakimś warszawskim salonie ją zamawiałaś?
![]() |
#242 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zadomowienie
|
Bardzo możliwie. A jak w ogóle wrażenia po tym wyjątkowym zakupie u nich? Na razie kontaktowałam się z nimi telefonicznie, bo chyba jako jedyni w Wawie mają suknie MS. To jakiś niezbyt niemiły pan zaczął mi wyliczać, że wybrałam sobie najdroższe suknie, że nie mają tego co na stronie MS, a jak będę chciała w ciemno coś zamówić (model jakiego np. nie maja na sklepie) to muszę 100% wartości wpłacić a potem z reguły jest płacz
![]()
![]() |
#244 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o wrażenia to powiem Ci, że ja trafiłam na bardzo sympatyczną panią Marzenkę... Nie umawiałam się na wizytę tylko weszłam "z ulicy". To ona przynosiła mi suknie i pomagała w wyborze. Generalnie wszystkie dziewczyny które tam pracowały tego dnia były sympatyczne i pomocne (m.in. pomagały p. Marzenie mnie ubrać). Radziły mi np. jakie fasony są wskazane dla mnie a jakich powinnam unikać. Zresztą moja koleżanka korzystała z ich usług niecałe dwa lata temu i wszystko było bez zarzutów. Była bardzo zadowolona ze współpracy. Jesli chodzi o tego pana to widziałam go (o ile to ten sam) jak chodził po salonie i zajmował się Panami, bo mają tam masę garniturów męskich. Nie mam z nim żadnego doświadczenia, więc nie mogę się na jego temat wypowiedzieć ![]() Muszę Ci tylko powiedzieć, że na uszycie sukni MS czeka się ok 5 miesięcy plus miesiąc na ewentualne poprawki i dopasowanie. Nie wiem kiedy Ty bierzesz ślub ale myślę, że to istotna dla Ciebie informacja. Ja się nie spotkałam wcześniej z tak długim czasem oczekiwania na suknię. Ale tak czy siak myślę, że warto... one są takie piękne ![]() Nie wiem tez jak wygląda procedura zamawiania sukni u nich nie dostępnej w ofercie... nie wiem jak Ty ale ja bym nie zaryzykowała z zamówieniem sukni wcześniej nie przymierzonej... Normalnie bym się bała co z tego wyjdzie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Tak, słyszałam o tych terminach oczekiwania. Ślub mam 17 lipca i niebawem będę się wybierała do nich. Na razie chciałam właśnie przez telefon wywiedzieć się co i jak. Oczywiście, że zamawianie w ciemno nie wchodzi w gre, bo to co na pięknych zdjęciach , a suknia w realu to nierzadko dwie rózne bajki. Na razie przeglądam zdjęcia i wybieram co mi się wizualnie podoba, a potem będziemy te moje typy weryfikować , czy w ogóle dobrze w danym modelu wyglądam, czy chociażby dana suknia jest do zobaczenia na żywo. Mam nadzieję, że uda mi się znaleźć ta jedyną
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- P.S. Salon ONA i ON ul. Nowolipie 22a, to coś innego jak TYLKO ONA na tej samej ulicy?
![]() |
#246 |
Zadomowienie
|
To ten sam salon. W Warszawie jest 5 salonów, w których ja osobiście się spotkałam z sukniami MS. Są to:
Tylko ONA - Ona i On ul. Nowolipie 22a (mają również mnóstwo garniturów!) Mystique ul. Nowolipki 14 Scarabeo ul. Grochowska 121/125 Abiu ul. Jana Pawła II 14 Bakandi ul. Jana Pawła II 64 W tych salonach mieli suknie MS, lecz w każdym były chyba inne modele. Ja przynajmniej się nie spotkałam z powtarzającym się modelem. Skoro ślub masz w lipcu to masz jeszcze troszkę czasu. Ja na szczęście mam juz za sobą przymierzanie i wybieranie... Jak dla mnie za duży wybór jest w tych wszystkich salonach i nie mogłam się zdecydować. Lecz jak założyłam tą to poczułam, że to ta jedna jedyna ![]() Tobie też tego życzę. Powodzenia w poszukiwaniach. Teraz jesteśmy na etapie wyboru garnituru... jaki ten mój chłop jest wymagający... nawet sobie nie wyobrażałam, że z nim będę miała taka przeprawę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, widzę, że jesteście bardziej w temacie niż ja, stąd moje pytanie - poszukuję modelu Zuri MS. Nie wiecie, w którym salonie oferującym suknie Sottero mogę ją dostać? Czy po prostu muszę dzwonić i pytać?
Najbliżej mam do Krakowa i Rzeszowa. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zadomowienie
|
Przykro mi ale ja nie jestem zorientowana... nawet nie wiem jak ona wygląda
![]() Chyba powinnaś zacząć dzwonić po salonach i po prostu pytać. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Raczkowanie
|
A ja już zamówiłam model NEVAYA kolor ivory i nie mogę się już doczekać aż będzie na mnie.
http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=V7062 Edytowane przez krakusy Czas edycji: 2009-11-15 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Cudna, zresztą jak każda MS ![]() Zamówiłaś przez salon czy bezpośrednio ze Stanów? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
pojawila sie nowa kolekca Maggie Sottero na jej stronie sukienki so jak zwykle boskie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, widzę ze nie tylko ja zwariowałam na punkcie sukien MG
![]() Ślub mam 21 sierpnia 2010r i jak na razie (mam nadzieje ze już mi się nie odmieni ![]() Nie będę kupować oryginalnej sukni w salonie, mam już upatrzona krawcowa u której chce szyć suknie na wzór Aliyah. Chciałabym w niej zmienić tylko troszkę te marszczenia na brzuszku, przede wszystkim chciałabym żeby kończyły się tuż za pasem a nie na biodrach. I żeby marszczenia były bardziej ukośne, co mam nadzieje wyszczupli mi ciut optycznie talie ![]() Co myślicie?
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Zamawiałam w salonie razem z bolerkiem. Chciałam oryginalną, bo jakoś szyte wydają mi się zupełnie inne. Oryginał tak świetnie leży i ma super materiał i jest dopracowany w każdym calu poza tym tylko raz wychodzi się za mąż. Ile u Was kabietki kosztuje ten model w salonach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
Ja uważam, że żadna - nawet najlepsza krawcowa- nie odwzoruje IDEALNIE sukni MS. Przede wszystkim dla tego, że nie ma dostępu do materiałów takiej jakości. Poza tym w wielu modelach (jak np. w moim) cały urok sukni nadają misterne zdobienia które znowu sa nie do podrobienia... Ja przymierzałam w salonie "podróbkę" MS... suknia była uszyta na wzór oryginalnej MS lecz z polskich materiałów i zdobień (jakaś polska firma szyje suknie na wzór MS). Przyznam, że była mocno przeciętna, żeby nie powiedzieć TANDETNA lecz o połowę tańsza - to fakt.
Lecz to jedynie moje osobiste zdanie, którego wcale nie musisz brać pod uwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#256 |
Przyczajenie
|
sukienki MS są prześliczne, to fakt... spodobala mi sie jedna, poszlam do salonu, okazalo sie ze kosztuje przeszlo 6000 zl. niestety nie zamierzam wydac tyle na suknie... szukalam dalej, znalazlam podobna, z salonu Sarah
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Po 2 krawcowa, ręcznie naszywała jej zdobienia, i znalazła przede wszystkim takie które do złudzenia przypominały oryginalne, takie jak na zdjęciu. Po 3 nie każdego stać na suknie za 6000 czy 7000 tys zł, wiec niestety, albo i stety, musi zadowolić się suknia szyta na wzór oryginalnej. Fakt, Twojego zdania nie muszę brać pod uwagę, ale dziękuje za opinie ![]() A jaki model Ty wybrałaś ![]()
![]() |
![]() |
#258 |
Raczkowanie
|
Ja za swoją z bolerkiem będę płacić 3400 zł. a jak wy kobietki? Powiem wam też, że wygląd sukni MS dużo zależy od halki. Mierzyłam na większych kołach i wyglądała prześlicznie i dla porównania na mniejszym to już tak sobie. Ale jest idealnie dopasowana, zakrywa tu i ówdzie niedoskonałości (moja oponka zniknęła) i czujesz, że to suknia ślubna twoja i jedyna i żadna inna. Mierzyłam też podróbkę i uwierzcie jest kolosalna różnica.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zauważyłam, że wiele osób nie potrafi pogodzić sie z krytyką. A przecież nie o to tu chodzi... Zapytałaś co o tym myślimy więc się wypowiedziałam. Jeśli uważasz i masz pewność, że Twoje krawcowa bez problemu Ci uszyje suknię na wzór MS to po co nas pytasz o zdanie??? Skoro potem je krytykujesz. Takiego podejścia nie rozumiem. Napisałam tak, bo uważam, że suknie MS są ciężkie do odwzorowania i nie zamierzam zmienić swojego zdania. Ja też mam "świetną krawcową". Spod jej igły wyszło mnóstwo sukien ślubnych, pięknych sukien... Również rozważałam uszycie kopii. Jednak w moim przypadku, a dokładnie w przypadku mojego modelu tak łatwo by nie było. Zbyt duże wyzwanie nie do przeskoczenia. Gdyby chodziło tylko o naszycie kamieni to był by żaden problem. Jednak mój gorset (tył i przód) oraz cały tren są wyszywane nitką. Krawcowa musiała by włożyć w to dużo pracy... A jej praca kosztuje. W rezultacie prawdopodobnie niewiele bym zaoszczędziła. Więc bez zastanowienia zamówiłam ja w salonie i teraz spię spokojnie, że suknia będzie dokładnie taka jaką przymierzałam. Jeśli chodzi o część finansową to owszem doskonale rozumiem to, że nie każdego stać na taki wydatek. Sama się długo zastanawiałam czy oby dobrze robię kupując tak drogą suknię... Lecz jeśli kogoś jest nie stać to właśnie dla tych osób jest alternatywa w postaci sukien szytych na wzór MS. Lecz tak jak zaznaczyłam w poprzedniej wypowiedzi, decydując się na suknię o połowę tańszą nie można liczyć na to, że będzie ona dokładnie taka sama jak MS... Różnice wymieniłam wyżej więc nie będę ich powielać. W takim razie pozostaje mi życzyć Ci powodzenia. Mam nadzieję, że w tym ważnym dniu wystąpisz w sukni swoich marzeń ![]() Pozdrawiam Moja suknia to Rosemary leigh. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zgadzam się, że różnica jest kolosalna... tak samo jak i w cenie. Coś za coś i nie zmienię zdania ![]() Moja suknia z bolerkiem będzie mnie kosztować 5300. Ja też mierzyłam ją na różnych kołach... Nie ma to jak duże koło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z przedmówczynią, że oryginał zdecydowanie różni się od podróbki. Wiem to z autopsji. Jednak nie trzeba płacić w Polsce prawie 5 tys za suknię M.Sottero. Obserwujcie eBay czy allegro. Udało mi się w ten sposób kupić mój wymarzoną nową suknię za połowę ceny!
![]() |
#262 |
Przyczajenie
|
znalazłam sukienkę Grace Linet za 350 $, którą interesowała się wcześniej któraś z Was , cena na pewno konkurencyjna z ceną w salonie .
Wklejam link :http://www.preownedweddingdresses.co...te-Size-8.html wysyłka także do europy więc warto się zainteresować . Dajcie znać jak któraś ją kupi i wklei fotki jak w niej wygląda ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- i jeszcze jedna baardzo piękna http://www.preownedweddingdresses.co...za-Size-8.html do ceny trzeba doliczyć 22% vatu i 12 % cła od ceny sukni i kosztów przesyłki która wynosi ok 100 $ gdyby celnicy przyjrzeli się bardziej zawartości paczki i to trzeba wkalkulować przy ewentualnym zakupie niestety ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- wymiary podane w calach 1 cal to 2,54 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Rozeznanie
|
Na allegro też można znaleźć kilka ofert sukni MS - ale tez czytajcie dokładnie - bo jest kilka robionych na wzór MS.
Może warto już (raz) używaną zakupić po niższej cenie, zawsze można przeróbki zrobić ![]() Sama byłam zainteresowana tą suknią, jednak jak zobaczyłam w rzeczywiści na ciele, jednak już nie wydawała się taka super, to zalezy jak na kimś leży, ale na modelce wciąz mi się strasznie podoba ![]()
![]() |
#264 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To fakt, że nie do każdego pasuje. Zresztą jak każda inna suknia. Ja się w niej czuję jak królowa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#265 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W rosemary przez ten materiał ułożony na skos pod biustem, wyglądało trochę tak jakbym miała biust strasznie nierówny. Poza tym nad talią od strony prawej tam gdzie jest koronka wydawało się, że mam szerzej niż po lewej stronie, gdzie gładki materiał idzie. I wychodziłam w ogóle nierówna ![]() ![]() paulina119a - A Ty w Rosemary na pewno będziesz pięknie wyglądać w dniu ślubu ![]()
![]() |
![]() |
#266 |
Przyczajenie
|
Witam
Data mojego ślubu 12 .06 a suknia MS już zamówiona ale będzie dopiero w marcu czeka się na sukienki tej firmy naprawdę długo ale uważam ze warto i już doczekać się nie mogę. Pierwszy salon jaki odwiedziłam to salon z sukniami MS i tak zostało do innych salonów już nie chodziłam(dla mnie salonów i sukni jest tak dużo ze jak bym miała wszystkie obejść to chyba bym żadnej sukienki nie kupiła ) wcześniej oglądałam bardzo dużo sukni przez internet ale żadna jakoś nie wpadła mi w oko a suknia MS Charley będzie niedługo moja ![]() link do sukni : http://www.maggiesottero.com/dress.a...&style=S5202CS |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Przyczajenie
|
Kupiłam w Białymstoku salon SheWhite zapłaciłam 3800zł
![]() |
#269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#270 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.