![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rudowłose Wizażanki...Łączmy się
Ja też jestem ruda z wyboru
![]() I uwielbiam swój kolor włosów. Naturalny mam taki bardzo lekko miedziany ciemny blond, a od niedawna farbuję na głęboką miedź ![]() Wszyscy twierdzą że pasuje, a niektórzy nie mogą uwierzyć że farbuję, więc chyba mi pasuje ![]() A mam takie pytanko: Drogie rude wizażanki - jakiego odcienia różu do policzków? Ja mam niebieskie oczka i jasną karnację i właśnie się zastanawiam jaki odcień powinnam wybrać...
![]() |
![]() |
#242 |
Raczkowanie
|
Hej,
poszukuję naturalnie rudych dziewczyn do portretów, jeśli któraś z Was mieszka w Warszawie i chciałaby mi zapozować (proste zdjęcia, portrety - plener, max godzina czasu ![]() ![]() Tutaj są stare zdjęcia (z zeszłego roku) robione gdzieś w biegu, możecie obejrzeć: http://foxylejdis.blogspot.com/ Chce zrobić projekt foto o rudzielcach (w przyszłości) Mail to: hitomii@gazeta.pl Dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
czy rudowłose są zawsze ciepłymi typami kolorystycznymi? bo mnie jako rudzielcowi pasują też chłodne kolory- błękit, fiolet, szafirowy.
a jak jest z wami?
![]() |
#244 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#245 |
Zadomowienie
|
Ja się świetnie czuję w zimnych tonacjach.
Uważam że pasują do mojej jasnej karnacji i niebieskich oczu. Ponawiam moje pytanko o róże do policzków: jakie odcienie dla rudzielców?
![]() |
![]() |
#246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
[I]ja tez mam perełki z oriflame uwielbiam je mam juz 3 z kolei ale wystarczaja na długo ,predzej podzieliłam s ei z kumpelka na połowe.i róż z BOUrjois 33 lilas d'or blush,rewelacyjny,niby roz ale z połyskującym złotawym i naprawde jest nietypowy]
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
Pisałam w tym wątku pod zmienionym nickiem - a więc wstawiam swoje zdjęcie - rudej z wyboru (pewnie zafarbuje henną by dać bardziej czerwony odcień)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy któraś z was farbowała tym Garnierem? może ktoś wkleić fotki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
odsylam cie do jej postu i zdjec: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1383
![]() |
![]() |
#252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam dziś szamponetki Marion kolor miedź,zobaczę jak wyjdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Rozeznanie
|
hej,no ja mam to obecnie na głowie od 2 tygodni i jeszce mam kolor.tak chcialam na chwile cos innego.trzymalam na glowie 40minut
![]() |
#254 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#255 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poszukam jakies fotki pozniej to wkleje
![]() |
![]() |
#256 |
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Zacznę może od tego że naturalnie jestem blondynką,do tego bardzo jasną. Przez 19 lat zyłam z blondem na glowie i nigdy nie było mi z nim źle. Mam jasną karnację i bałam się jakichkolwiek zmian. Potem,znudzona własnym wyglądem zaryzykowałam i zafarbowałam wlosy szamponetką i tak o to stałam się ruda. Pierwszym kolorem byl rudy-odcien orzecha juz nie pamiętam jakiego tak czy siak wyszła marchewka. Bardzo fajny kolor,niestety szybko schodził. Kolejną moją opcją byl kolor z Palette nr .318 rubinowa czerwień. Myślałam ze wyjdą mi rude(byłam blondynką wiec kolor nie łapal tak jak powinien),a wyszły rude z domieszką czerwonego. Przyznam że byłam na początku zawiedziona,myslałam ze będą pięknie rude,ale z czasem się przekonałam że są przynajmnirj bardziej ogniste. Teraz uzywam wyłącznie tej szaponetki i powiem Wam ze dopiero po ok.15 myciach schodzi ten czerwony. Jest caly czas ale juz nie tak mocny. Ostatni raz włosy farbowałam....ponad dwa miesiące temu(szamponetką!) i teraz kolor nadal jest zywy i pelen blasku.Jedynie jest mniej tej czerwieni a więcej koloru rudego. Jedynie co to odrosty ![]() Jak czuję się z tą zmianą? swietnie ![]() ![]() Pewnie kiedyś wrócę do blondu,ale jeszcze nie teraz ![]()
I've got to get myself together now Forgetting the past it's all 'bout the here and now Now I know I could make it if I try And Jah never let my perseverance die 'Cause I want to give my all and all.... Gentleman |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Artistic soul - prosimy o zdjęcia czupryny
--------------------------------------------------- Ja postanowiłam wrócić do mojego pierwotnego koloru po 1,5 roku farbowania. Natura jednak najlepiej dobiera kolory - przy farbie zawsze miałam wrazenie ze karnacja, makijaz i kolor ciuchów trochę się gryzie, niezależnie od wybranych odcieni . Od tygodnia psikam grzywę sprayem rozjaśniającym Joanny, od czerwono-rudego po 3 użyciach przeszłam do koloru gryczanego miodu, jeszcze 2 użycia i odzyskam mój niepotrzebnie przyciemniany farbami strawberry blond. Jezeli wyjdzie mi za jasny spróbuję płukanki z cebuli albo nagietka zeby delikatnie rozognić kolor włosów,do farb mam uraz. Mój naturalny jest taki jak na fotkach z pierwszej strony wątku , ale naszło mnie by był bardziej intensywny. No i poszły w ruch różne farbiska ( Garnier 100% ) i saszetki Marion. Niestety żadne z nich nie dawały u mnie fajnej ognistej rudości bez czerwieni , takiej marchewkowej ![]() Dlatego potem próbowałam henny - ponoć daje piękną, ciepłą rudośc. Kolor faktycznie marzenie , ale tu UWAGA : Jeżeli macie naturalnie grube, kręcone włosy pomyślcie 2 razy zanim użyjecie henny. U mnie spowodowała ogromne wypadanie włosów - po czesaniu miałam ich pełną szczotkę. Ze człowiek głupi po 2 mies zahenniłam ponownie - mialam odrosty i nie do konca byłam przekonana czy był to efekt po hennie. Po tyg znów wzmożone wypadanie. Od 3 mies leczę sie Seboradinem i juz jest ok, ale było groźnie i włosy juz nie są tak mega gęste, ot średnia krajowa ![]() U mnie na 90% spowodowała to henna. Henna była naturalna - dobrej jakości, ja sama nie chorowałam ( regularnie robię morfologię, niedawno badałam tarczycę ), stresu nie było więcej niz zwykle. Potem znalazłam w wizażowym wątku o hennie iz przy porowatych włosach henna może powodowac ich obumieranie - myslę ze było to własnie to. Byc moze co włos to reakcja, jednak jeżeli macie podobne włosy do moich ( kręcone, grube , z tendencją do puszenia ) moze byc podobnie. ========================= ======== Postaram się o zdjęcia, narazie komputer źle wspópracuje z cyfrówką, obraża się i zawiesza.
![]() |
#258 |
Wtajemniczenie
|
restless
![]() ![]() zartuje oczywiscie ![]() ![]() w koncu wlosy zniszczylam dokumentnie , ale mniejsza z tym . z farb nieprofesjonalnych polecam niszczone na forum pallette numer moge sprawdzic , wychodzic sliczny rudy bardzije ognisty , ale nie mega. jesli chodzi o profesjonalne farby znam nmnostwo i jesli chcesz daj znac opisze kilka. pozdrawiam ps sprobuj artego z siemienia lnianego rewelacja ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
Narazie nie będę farbować, dam włosom odpocząć po rozjaśnianiu. Moze troche przesadziłam z tym obrażaniem się na farby, odczekam z miesiąc i poszukam czegoś profesjonalnego, żeby dodać kolorytu i jednocześnie nie było odrostów, przy małej różnicy z naturalnym kolorem nie będzie ich widać, a mam z tym problem,włosy rosną tak szybko ze nieomal to słychać.
![]() Obecny efekt mi się podoba , cera wygląda lepiej gdy na włosach nie mam czerwonego połysku, ubrania lepiej sie komponują, ale do ideału brakuje ciut ognia. Zależałoby mi odcieniu jasnorudym, ale o ton ciemniejszym od mojego obecnego ( jest teraz taki jak na pierwszym zdj), zeby byl ciepły, bez czerwieni. Np coś takiego jak na drugim zdjęciu. Znasz moze coś podobnego? Byłabym niezmiernie wdzięczna za podpowiedz. ![]() O siemieniu lnianym coś slyszałam - ze dobre jako odżywka i wewnętrznie stosowane zmniejsza łysienie androgenowe. Kiedyś próbowałam się zmuszać, moze czas się przeprosić, więcej włosów zawsze sie przyda. Aha i ten link chyba jeszcze nie był podawany : http://redheadmodels.blogspot.com/ kompletny zbiór zdjęć rudowłosych modelek, można oglądac godzinami
Wątek Rudowłosych Wizażanek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=202470 Poszukuję starych zapachów Guerlain !!! Edytowane przez restless Czas edycji: 2009-08-11 o 22:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Zakorzenienie
|
osz, fajowy link. jak tak oglądam to żałuję, że nie mogę zapuścić włosów...długie są bardziej wyraziste
![]()
![]() |
#261 |
Wtajemniczenie
|
Restless to siemie lniane to fabra profejsonalna bez amoniaku
![]() ![]() numer tego zelu bo to chyba wlasnie tak sie nazywa to 8.43. mozesz wybrac silniejsza lub slabsza wersje wody. rok temu robilam je nawet na spalone ciemnym brazem i rozjasnioniem wlosy. nic sie nawet nie stalo a kolor byl lepszy znacznie. obecnie po raz pierwszy sprobowalam odcienia rudosci z artego i jestem zachwycona ![]() ![]() ![]()
What’s the difference between a terrorist and a redhead? … you can negotiate with a terrorist." ![]() „Może się zdarzyć, że urodziłaś się bez skrzydeł, ale najważniejsze, żebyś nie przeszkadzała im wyrosnąć.” Coco Chanel ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
a gdzie można zakupic owo cudo? Na stronie artego nie ma sklepu a inne nie prowadzą ich farb.
![]()
![]() |
#263 |
Wtajemniczenie
|
ja kupuje w sklepie za farbami profesjonalnymi nazywa sie "wszystko dla wlosow" to jest grupa pollwella o ile sie nie myle. maja dosc drogo , ale ja jestem b zadowolona
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
A ja tak od miesiaca farbuje sie szamponetka Mariona- kolor miedziany- poprawiam co 2 tygodnie i jest ok- wczesniej duzo eksperymentowalam i klaczyska sie poniszczyly- najpierw mango Loreala, potem czerwieniami, a potem sie chcialam tej czerwieni pozbyc i znowu Mango-tyle ze nie chciala zejsc- teraz mam taka cemniejsza miedz ale powoli sie rozjasnia
![]()
![]() |
#265 |
Przyczajenie
|
Witam rudzielców
![]() ![]() Muszę wczytać się w ten wątek, bo jestem ciekawa, jakie macie sposoby na podkreślenie kolorku. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny! Jakis czas temu pofarbowałam u fryzjera wlosy z wieloletniego blondu na intensywny miedziany. Niestety zaczely mi sie wyplukiwac juz po pierwszych myciach. Mam zamiar poprawic w domu Ferią Loreala lub farbą Majirel (jeszcze nie wiem na co sie zdecyduje) , nie mam kasy iść drugi raz w tym miesiacu do salonu. Nigdy nie farbowalam w domu włosów...
Problem tkwi w tym , że odrosty mam intensywne a to co bylo farbowane płowieje.. Jak teraz nalożyć farbę , żeby zintensyfikować tylko końce, a nie wyjść jak papuga? Czy ominąć odrosty czy kłaść na całość? Dzięki za rade z gory. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
restless możesz mi powiedzieć coś więcej o tej półkance cebulowej?
Po wakacjach coś się dzieje z moim ślicznym kolorkiem(naturlnym)...zr obił się zbt blond ![]()
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
Witam po krótkim urlopie
![]() Płukanka cebulowa to odwar z łusek cebuli. Barwi się w ten sposób np jajka na święconkę. wg źródeł z netu : "Płukanka koloryzująca do włosów Systematycznie stosowana nadaje włosom blond połysk, miękkość i ładny złoty odcień. Można jej używać do włosów naturalnie jasnych i rozjaśnianych. 2 garście suchych łusek cebuli, 1 litr wody Łuski zalać wodą, zagotować, odstawić na 30 minut. Przecedzić i płukać włosy po umyciu. " Widziałam też wersję z większą ilością łusek/litr. Chodzą także niezrewidowane plotki o przyrudzających właściwościach nagietka. Sama też po niedawnej wyprawie do Włoch ( wróciłam 2 dni temu i przez opaleniznę nie poznaję się w lustrze ![]() Narazie czekam na poprawę stanu grzywy (szczegóły poniżej), za jakies 2 tyg spróbuję tej płukanki, może tez nagietka, czasem dodaję suszu do kąpieli i nieco ozłaca wannę. Mam takze w zapasach takie cuś : http://www.allegro.pl/item728951120_...oto_50_ml.html jest też wersja miedziana ++++++++++++++++++++ Przy okazji : od paru mies. moje włosy zrobiły się troszkę smętne, takie oklapnięte i prostowały z loków w lekkie fale, na czubku były proste ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=310644 Winą są więc najpewniej silikony w nabłyszczaczach i kremach z jedwabiem ( którymi poganiałam lekko zniszczone henną włosy). Zniwelowały naturalny skręt włosów przez obciążanie ich i wbudowywanie się. Normalnie kosmetycznie pasożyty ![]() Odstawilam , wyczyściam włosytak ze az biedaki piszczały i od 3 dni myję odżywką wg ww wskazówek. Efekt - lekkie uniesienie od nasady juz po pierwszym odżywkowaniu, niesamowity połysk, wzmocniony skręt, jakby gęściej. Oby tak dalej, strasznie chciałabym wrócić do moich loków sprzed paru lat . W sumie sama jestem sobie winna - nie szanowałam ich - najpierw niepotrzebne farbowania , potem masa odżywek z szkodliwymi jak się teraz okazało ulepszaczami , pogarszające stan nabłyszczacze...Teraz wiem ze lepszy nieco spłowiały i potargany rudy włos , ale zdrowy i naturalnie błyszczący niż chemicznie podkręcony kolor i pozornie perfekcyjna stylizacja - włosy wcześniej czy później się zbuntują.
Wątek Rudowłosych Wizażanek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=202470 Poszukuję starych zapachów Guerlain !!! Edytowane przez restless Czas edycji: 2009-09-03 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
Witam! zawsze byłam naturalną blondynką ale po jakimś tam czasie stwierdziłam że to nudne i zaszalałam z henną.Wyszedł mi nawet nawet ładny rudy i nie żałuję.Jest mało kobitek-rudzielców w moim otoczeniu, przez co czuję się wyjątkowa.Macie podobne odczucia.,.?
![]() |
#270 |
Raczkowanie
|
restles - dziękuję
![]() justyna15 - ja się czuję wyjątkowa i piękna ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.