Absurdy dnia codziennego - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-22, 18:23   #241
magdalenazz
Rozeznanie

GG do magdalenazz Wyślij wiadomość przez MSN do magdalenazz
Dot.: Absurdy dnia codziennego

A taki była fajny wątek...
Stary 2007-08-22, 18:32   #242
Afra86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenazz Pokaż wiadomość
A taki była fajny wątek...
no przeciez dalej jest.....
Stary 2007-08-22, 18:40   #243
magdalenazz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Afra86 Pokaż wiadomość
no przeciez dalej jest.....
Mam nadzieję

Dla mnie największym absurdem jest to, że przy zakładaniu kanalizacji na moim osiedlu wygląda to tak:Jedna ekipa niszczy asfalt na drogach osiedlowych drugaekipa kopie rowy ,coś w nich układa i zakopuje te rowy. Przyjeżdża kolejna ekipa, kopie rowy, układa rury, zakopuje rowy. Okazuje się, że ta druga ekipa czegoś nie dopilnowała, dlatego przyjeżdża jeszcze jedna ekipa żeby naprawić błędy drugiej ekipy. Kiedy wydaje się, że już wszystko ok przyjeżdza jeszcze inna grupa pracowników, którzy wylewają asfalt na drogi. Wszystkie prace zajęły okres od kwietnia do października. Przyszła zima, szyscy odetchnęli z ulgą, że końcu wszystkie wykopki się skończyły i że już nikt nie starci zawieszenia w samochodzie. Po zimie przyszła wiosna i okazało się, żehistoria z kopaniem i zakopywaniem zaczyna się od początku.

( Jedna ekipa niszczy asfalt na drogach osiedlowych drugaekipa kopie rowy ,coś w nich układa i zakopuje te rowy. Przyjeżdża kolejna ekipa, kopie rowy, układa rury, zakopuje rowy. Okazuje się, że ta druga ekipa czegoś nie dopilnowała, dlatego przyjeżdża jeszcze jedna ekipa żeby naprawić błędy drugiej ekipy. Kiedy wydaje się, że już wszystko ok przyjeżdza jeszcze inna grupa pracowników, którzy wylewaja asfal na drogę).

Historia prawdziwa, wydarzyła się na moim osiedlu. Brak słów.
Stary 2007-08-22, 18:51   #244
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenazz Pokaż wiadomość
Dla mnie największym absurdem jest to, że przy zakładaniu kanalizacji na moim osiedlu wygląda to tak:Jedna ekipa niszczy asfalt na drogach osiedlowych drugaekipa kopie rowy ,coś w nich układa i zakopuje te rowy. Przyjeżdża kolejna ekipa, kopie rowy, układa rury, zakopuje rowy. Okazuje się, że ta druga ekipa czegoś nie dopilnowała, dlatego przyjeżdża jeszcze jedna ekipa żeby naprawić błędy drugiej ekipy. Kiedy wydaje się, że już wszystko ok przyjeżdza jeszcze inna grupa pracowników, którzy wylewają asfalt na drogi. Wszystkie prace zajęły okres od kwietnia do października. Przyszła zima, szyscy odetchnęli z ulgą, że końcu wszystkie wykopki się skończyły i że już nikt nie starci zawieszenia w samochodzie. Po zimie przyszła wiosna i okazało się, żehistoria z kopaniem i zakopywaniem zaczyna się od początku.

( Jedna ekipa niszczy asfalt na drogach osiedlowych drugaekipa kopie rowy ,coś w nich układa i zakopuje te rowy. Przyjeżdża kolejna ekipa, kopie rowy, układa rury, zakopuje rowy. Okazuje się, że ta druga ekipa czegoś nie dopilnowała, dlatego przyjeżdża jeszcze jedna ekipa żeby naprawić błędy drugiej ekipy. Kiedy wydaje się, że już wszystko ok przyjeżdza jeszcze inna grupa pracowników, którzy wylewaja asfal na drogę).

Historia prawdziwa, wydarzyła się na moim osiedlu. Brak słów.
Moje miasto ma podobną historię zapisaną na/w asfalcie. W sumie jak ktoś ma duszę artystyczną, to w tych warstwach może się dopatrzeć obrazów - tak jak z patrzeniem na chmury. Bo oczywiście nie zdzierają całego asfaltu tylko kawałki i w te miejsca robią plamy ze smoły. W różnych kształtach...

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-22, 18:55   #245
magdalenazz
Rozeznanie

A, na dodatek jak położyli asfalt to z takich małych kamyczków. Teraz trzeba jezdzić z zamkniętymi szybami w pozycji obronnej żeby kamieniem nie dostać. Nie wspominając o karoserii samochodu :/
Stary 2007-08-22, 19:45   #246
Ines-ka
Zakorzenienie

A to może i jeszcze historia mojej wiochy się tu kwalifikuje.

Cytat:
Woda z wodociągu wiejskiego w Kamionce nie nadaje się do spożycia. Taka informację ogłosił Urząd Gminy w Kamionce. Wodę można używać jedynie do celów sanitarnych.
Woda w kranach mimo iż nie jest mętna czy brudna posiada nieakceptowalny zapach. Trwa analiza przyczyn tego zjawiska. Wyniki analiz znane będą prawdopodobnie dopiero w poniedziałek.
Wodę pitną dostarcza mieszkańcom obecnie beczkowóz.
Jeden beczkowóz na całą gminę.
Wójt gminy w panoramie powiedział, że to mieszkańcy zrywali ogłoszenia pierwszego dnia. Było ich kilka, skąd mieszkańcy mieli wiedzieć, że woda nie nadaje się do picia?! Dopiero później pojawiło się ich więcej. Przez jakiś tydzień woda śmierdziała farbą, benzyną. Później na mój nos w łazience miałam basen, chloru w wodzie co niemiara.
Żal...

Na szczęście mnie wtedy nie było w domu. Tzn. odkąd woda zaczęła śmierdzieć byłam 2 dni i wyjechałam.

Wnioski? Mieszkam w Ciemnogrodzie.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-24, 18:22   #247
elly2
Wtajemniczenie

Dzis TŻ dzownil zamowic pizze...Skladal zamowienie na dwie duze XXL pizze...na ulotce napisane jest, ze sos czosnkowy gratis...wiec pyta czy otrzyma dwa sosy do dwoch pizz...pani na to, ze niestety nie bo przydzielaja tylko jeden sos do jednego zamowienia. TŻ pyta czy moze zadzwonic za chwile i zlozyc drugie zamowienie na druga pizze, to moze wtedy dostane drugi sos - Pani odpowiada - Oczywiscie mozna tak zrobic, ale bedzie pan musial zaplacic 2 razy za dowozke

Nie polecam TELEPIZZY...chyba, ze to tlyko u mnie w miescie tacy intelygenti ludzie pracuja.

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-24, 19:49   #248
Tusio
Wtajemniczenie

swietny watek

wg mnie glupota jest wysylanie krotkich autobusow w godzinach szczytu, albo w porze, gdy wraca mnostwo ludzi

kino, teatr, ksiazki-ostatnio luksus, na ktory przecietnego czlowieka rzadko stac . a pozniej slyszy sie, ze polacy nie uczestnicza w wydarzeniach kulturalnych

zgadzam sie co do bezplatnej edukacji
Stary 2007-08-25, 13:04   #249
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blablinka Pokaż wiadomość
innym nie pasuje to, ze w pociagach sa dziury w toaletach. moze ktoras ma pomysł, jak sprawnie wymieniac pojemniki/wypompowywac szambo na minutowych stacjach? o dłuzszych mowy nie ma, bopociag wtedy za długo jedzie. ponadto w tak starych maszynach niemozliwym byłoby zamontowanie czegokolwiek tak, aby nie śmierdziało. i kolejny powod do narzekan.
Pokusze sie o odpowiedz. Nikt nikomu nie karze wypompowywac szambo na kazdej stacji (nawiasem mowiac postoj na stacji trwa minimum 5 minut). I tez w zaleznosci od charakteru pociagu, zatrzymuja sie one z rozna czestotliwoscia.

Inzynierem z dziedziny rozwiazan sanitarnych nie jestem - wiec nie podam tu konkretnych rozwiazan. Jednak wydaje mi sie, ze skoro udalo sie zbudowac dosc sprawne instalacje kanalizacyjne dla blokow, urzedow, calych kompleksow budowli, to chyba nie przekracza obecnej wiedzy technicznej skonstruowac rozwiazanie kanalizacyjne dla pociagow. Zwlaszcza, ze juz teraz mozna spotkac toalety w autobusach dalekobieznych. Z tego co wiem, tam juz dziur na autostrade nie ma.

Wydaje mi sie takze - to juz tylko moja prywatna opinia - ze na tym temacie nie powinno sie oszczedzac.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 11:30   #250
Wizażynka
Raczkowanie

A propos szamba!Jak budujesz dom i chcesz mieć szambo 1000 litrów musisz mieć pozwolenie z urzędu miasta a jak chcesz mieć zbiornik na gnojowice na 10000 litrów to nie musisz mić żadnych pozwoleń
Wizażynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 11:31   #251
Wizażynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Westalka Pokaż wiadomość
U mnie, w jednej z osiedlowych drogerii, sprzedawali przeterminowane (o rok, czasami nawet dwa lata) kosmetyki, które odstraszają już samym wyglądem. Oczywiście, każdy produkt - a są to produkty z tzw. średniej półki - można nabyć w super korzystnej cenie.

Tylko lecieć i kupować.. taka okazja..

U mnie w osiedlowym sklepiku zrobili mega promocję na chleb VASA, przeceniony o 1 zł bo był przeterminowany o 1,5 miesiącaŻe nikt się za to niebierze:/

Inny absurd: zoo i spartanskie warunki dla zwierząt (np. krokodyle w słynnym wrocławskim zoo)

Sprzedaż zwierząt w zoologicznych. Moim zdaniem każdy gatunek powinnien być kupowany u wysepcjalizowanego hodowcy a nie, że jakis facet pomyślał sobie, że otworzy zoologiczny i zrobi na tym biznes. Nie można dobrze się zajmować taką chmarą zwierząt. Ehh i te piękne ary w klatkach na pasażu w hipermarkecie

Gdzie Ci zieloni?

Kolejny absurd: hiperwypasiona płatna autostrada z Katowic do Krakowa (przecież to tylko 13 zł w jedną stronę i tylko 10 zwężeń)
Wizażynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 11:48   #252
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wizażynka Pokaż wiadomość
Kolejny absurd: hiperwypasiona płatna autostrada z Katowic do Krakowa (przecież to tylko 13 zł w jedną stronę i tylko 10 zwężeń)
Potwierdzam, jest tu wiele do zrobienia w tym temacie.
Stary 2007-08-26, 11:55   #253
kariera85
Wtajemniczenie

GG do kariera85

Cytat:
U mnie w osiedlowym sklepiku zrobili mega promocję na chleb VASA, przeceniony o 1 zł bo był przeterminowany o 1,5 miesiącaŻe nikt się za to niebierze:/

Inny absurd: zoo i spartanskie warunki dla zwierząt (np. krokodyle w słynnym wrocławskim zoo)

Sprzedaż zwierząt w zoologicznych. Moim zdaniem każdy gatunek powinnien być kupowany u wysepcjalizowanego hodowcy a nie, że jakis facet pomyślał sobie, że otworzy zoologiczny i zrobi na tym biznes. Nie można dobrze się zajmować taką chmarą zwierząt. Ehh i te piękne ary w klatkach na pasażu w hipermarkecie

Gdzie Ci zieloni?

zgłaszać takich byznesmanów!!
z tego co wiem, nie mają prawa sprzedawac produktow spozywczych przeterminowanych
nie mają też prawa dać go nikomu za darmo!
ja tak mialam z kakao- robie moje "teramisiu" (podrabiane tiramisu) a tu nei ma kakao!
pedze do sklepu, wygrzebalam kakao wedla na ktorejs polce a facet patrzy-nie moge go pani sprzedac
i nie chcial mi go nawet za darmo dac, w końcu wymogłam że dwa tygodnie dla kakao to chyba nie tragedia a tam teramisiu czeka i w ogole..dal sie ublagac ale był baardzo niepocieszony

DLATEGO MOWIE- NIE MAJA PRAWA **** SPRZEDAWAC PRZETERMINOWANYCH ART ŻYWNOŚCIOWYCH
ktos wejdzie, niedoczyta i kupi

sama ostatnio kupilam jogurt przeterminowany w sklepie przy pracy, ale nie chcąc robic sobie problemow z tymi babami tylko poinformowalam wspolpracowników a sama zaczelam sie przygladac opakowaniom

to jest dopieor absurd-wyprzedawac przeterminowane jedzenie
chamstwo
Starring: Cudowna Dieta Mniej Żreć
kariera85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 12:46   #254
wesna
Wtajemniczenie

Dla mnie szczytem absurdu jest to, ze koszt utrzymania wieznia to okolo 1400zł miesiecznie (tak podaja google), a kiedy staram sie o stypendium socjalne to wystarczy ze w rodzinie mam 504 zł na glowe na miesiac i juz stypendium nie dostane, bo przeciez zyje w bogatej rodzinie. Dodam do tego, ze taki wiezien wcale nie musi kupowac biletów miesiecznych, ani nie musi oplacac sobie studiów. Szczytem absurdu jest tez to, ze taki wiezien w ogole nie musi pracowac, bo przeciez panstwo polskie zabrania zmuszania ludzi do pracy. W efekcie, wiezien nie musi robic nic, dostaje jedzonko, ma dostep do tv (pewnie do internetu tez ) istne wczasy.

Kolejnym absurdem wynikajacym niejako z przykladu powyzszego jest to, ze jak mężczyzna (czasem kobieta, choc zadziej) nie placi alimentów, to idzie za to siedziec do wiezienia gdzie, podatnik równiez musi za niego placic te 1500zł miesiecznie, aha, no i tego dluznika alimentacyjnego tez nie mozna zmusic do pracy.

Jezeli cos poknocilam w powyzszych przykladach, to poprawicie mnie. Nie znam sie za bardzo na prawie, opisalam tylko sytuacje taka, jaka slysze od znajomych, lub z prasy. Jezeli jestem w bledzie, to chetnie sie dowiem jak ta sprawa naprawde wyglada (moze bedzie bardziej optymistycznie niz sie spodziewalam)
wesna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 12:56   #255
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
a dlaczego Ty tego nie zgłosiłaś?
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 13:29   #256
Aeterna
Zakorzenienie

Nie wiem, skąd pomysł, że zawartość toalet w pociągach <niekoniecznie naszych :P> jest czy powinna być wymieniana na 'przystankach', ale to nieważne
Inne czasy , inne rozwiązania; kiedyś ludzie załatwiali się w sławojkach, dziś używają pachnącego papieru tłoczonego w pieski czy motylki i podgrzewanych muszli.
Pomijając zatem wątpliwą przyjemność z korzystania toalety w podróży pociągiem i to, że (być może) sikanie do takiej dziury wymaga nie lada ekwilibrystyki <edit - tego, by nie wyjść mokrym >- rzeczywiście, traumatyczne doświadczenie, idziesz sobie torowiskiem, a tu spróchniała kupa leży, no straszne.

Edytowane przez Aeterna
Czas edycji: 2008-02-12 o 23:05
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 13:43   #257
Aeterna
Zakorzenienie

A co do listonoszy, ja do nich nie mam pretensji, nie wiem, czy za pensję listonosza chciałoby się komuś radośnie taszczyć kilogramy przez ileś tam godzin i latać z nimi po piętrach, ale to trzeba porządnie popracować by nie sypać złotymi myślami , że nikt nikogo do jakiegoś etatu nie zmusza, i by wiedzieć, jak pachnie np. zapychanie na kasie z prędkością światła , bo klienci ''się niecierpliwią''; byłam kiedyś świadkiem w jakimś urzędzie, czekając w kolejce do okienka, jak pani śmigała za szybą jak mały tipitopter, a ludzie sapali jakby jej co najmniej ręce do tyłka przyrosły.

Edytowane przez Aeterna
Czas edycji: 2008-02-12 o 23:06
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 15:09   #258
taka_sobie_jedna
Wtajemniczenie

ja tez tu malusi absurd dodam. co prawda nie polski a amerykanski:
moja babcie - kobiete wiekowa przy zakupie piwa pytano o id ja sie tam po prostu pokladalam ze smiechu
taka_sobie_jedna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 16:39   #259
Je_Taime
Raczkowanie

To może ja też się wypowiem.

Dla mnie mega wielkim absurdem jest to, że muszę płacić lekarzom za moje leczenie, za wypisanie skierowania na badania i nie chodzi mi o prywatnych lekarzy.
Dlaczego mam im dodatkowo płacić? Przecież mają co miesiąc wynagrodzenie! I niech nikt nie mówi, że oni mają ciężką pracę, codziennie po kilka godzin. Co mnie to obchodzi! To oni wybrali sobie ten zawód!

Kolejny absurd ( już przez kogoś wspominany)
Dlaczego na własnym podwórku, zakupionym przez ciężką pracę, nie mogę umyć samochodu?
Dlaczego w jakimś mieście, gdybym tam mieszkała, musiałabym płacić za deszcz?
Przecież to jest chore!!
Te teletubisie!!! Przecież caały świat się z nas śmieje!!!!!
Euro 2012 !!!! Kto w ogóle zgłaszał nasze państwo ?? Jedna wielka kompromitacja !!
Czemu niemcy zabierają nieruchomości polakom po kilkidziesięciu latach? (Biednemu watr w oczy)
Dlaczego Ci co mają władzę nie uporządkują tego?
Dlaczego nasi żołnierze są w Iraku i innych państawach? USA tyle obiecywało!! A nawet wiz nam nie znieśli!
Można to tylko mnożyć i mnożyć !!
Dochodzę do wniosku, że muszę zostać politykiem, posłanką, bo zarobię dużo i się nie narobię.

Ale pomimotego i tak stąd nie wyjadę.

Edit
Ktoś też wspominał o wypadku we Francji i obiecanej pomocy pieniężnej od państwa.
Z jakiej racji rodziny ofiar mają dostać pieniądze? Powinni tylko wypłacić tym, którzy przeżyli i potrzebują dalszego leczenia! Wątpie, żeby rodziny ofiar poległych za te pieniądze postawili np. ładny pomnik. I tak by dostali odszkodowania. A tacy zwykli ludzie, dajmy na to inwalidzi, nie mają wózka, bo ich nie stać i całymi dniami widzą świat przez okno.
Pewnie mnie zlinczujecie za to, ale takie jest moje zdanie. Kaczak zrobił to na pokaz, a tak naprawde wszyscy mają, nas Polaków głęboko gdzieś!
Je_Taime jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 18:37   #260
Lady Eileen
Zadomowienie

GG do Lady Eileen

Cytat:
Napisane przez Je_Taime Pokaż wiadomość

Kolejny absurd ( już przez kogoś wspominany)
Dlaczego na własnym podwórku, zakupionym przez ciężką pracę, nie mogę umyć samochodu?

Edit
Ktoś też wspominał o wypadku we Francji i obiecanej pomocy pieniężnej od państwa.
Z jakiej racji rodziny ofiar mają dostać pieniądze? Powinni tylko wypłacić tym, którzy przeżyli i potrzebują dalszego leczenia! Wątpie, żeby rodziny ofiar poległych za te pieniądze postawili np. ładny pomnik. I tak by dostali odszkodowania. A tacy zwykli ludzie, dajmy na to inwalidzi, nie mają wózka, bo ich nie stać i całymi dniami widzą świat przez okno.
Pewnie mnie zlinczujecie za to, ale takie jest moje zdanie. Kaczak zrobił to na pokaz, a tak naprawde wszyscy mają, nas Polaków głęboko gdzieś!
Z tego co wiem samochodu nie można myć na posesji bo detergenty zanieczyszczają glebe..

I tez nie zgadzam się z przyznaniem takiego wysokiego odszkodowania..
po 100 000 za kazdego poszkodowanego o ile dobrze pamietam??

To nie pierwszy tego typu wypadek i nie ostatni.. A ofiarom poprostu sie "poszcześciło" że wypadek wydarzył sie akurat teraz kiedy zbliżamy się do wyborów..

Mój flickr

Lady Eileen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 18:59   #261
Ines-ka
Zakorzenienie

A po co se prezydent (i premier) robi kampanię? Za pieniądze z PiSu. Za pieniądze podatników.

Je_Taime, kaczki musiały czymś zabłysnąć.

A czy wszystkim rodzinom ofiar, które zginęły pod zawaloną halą wypłacono odszkodowanie? Coś mi się wydaje, że jednak nie. Był ostatnio jakiś reportaż własnie o tych odszkodowaniach, ale oglądałam tylko chwilę.

edit: W mojej mieścinie, pani sprzątająca w banku spółdzielczym zawsze wylewa brudną wodę na chodnik i ulicę. Hmm, może kiedyś pokuszę się o telefon na policję w tej sprawie.
Ines-ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 20:04   #262
Niuniaczek
BAN stały

I ja się wypowiem. Czy to absurd czy nie - same oceńcie ale wkurzyłam sie niemiłosiernie.

Kupowalam szpileczki, śliczne, poprostu boskie, ale jak zwykle miałam problem z rozmiarem. 38 bardzo ciasne, 39 chlupie... Pani i pan sprzedający skakali wokół mnie i doradzali, a to że się rozchodzą, ato że to kórka - na to ja ,że juz pare razy dalam się nabrac na takie "rozchadzanie"i buty teraz leżą w szafie.

Więc pan mi mówi, żebym wzięła 38 w domu założyła skarpetki i pochodziła w szpileczkach cały wieczór i na bank się rochodzą a jak jednak nie to bez problemu wymieni je na 39, tak też uczyniłam.

Załozyłam wieczorem skarpety , pochodziłam po domku, ale nie byłam przekonana. Pech chciał, że zapomniałam ich ze sobą wziąć. Ale by sprzedawca o mnie nie zapomniał poszłam do nich zaraz po pracy i powiedziałm, że jednak chcę te większe ale zapomniałm szpileczek ze sobą wziąći, że przyniosę następnego dnia z samego rana. Oczywiście nie było problemu, nawet odłożyli mi ostatnia parę 39. Uprzedzili tylko że jutro będzie ktoś inny kto mi szpilki wymieni.

Przychodzę następnego dnia, opowiadam kobiecie całą sytuację, ona bierze buty i mi mówi że nie wymieni mi tych butów bo były noszone,.... ja jej mówię,że owszem ale po domu , a ona że chodziłam w nich po dworzu. To jej tłumaczę, że to by była głupota z mojej strony zwłaszcza, że sie inaczej umawiałam ze sprzedającym, dodatkowo był to okres wielkich deszczy - i pytam się jej czy wyobraża sobie jak by ta podeszwa wyglądała jakbym w nich wyszła na dwór? a ona mówi że ona umie rozpozanć buty "chodzone", aż z tych nerwów i bezsilności płakać mi suię zachciało, pokazuje wrednemu babsztylowi pierwszy lepszy but z jej sklepu, który miałam pod ręką i porównuje z moim - niczym sie nie różnił był nawet bardziej brudny, a ona że nie ze mój ma rysy na samym czybku podeszwy i to jest oznaka że chodziłam po dworze. Proszę więc babę by zadzwoniła do osoby która mi te buty sprzedawała i zapytała się w jakim byly stanie, i jak sie umawialiśmy itd,. Owszem zadzwoniła ale mówi jej że ona ich nie przyjmię bo chodzilam w nich po dworze.... no normalnie szlag mnie trafił.
Już nie wytrzymałam..najbardziej mnie wk.... jak któś mi wmawia coś co nie miało miejsca. Baba powiedziala że mam przyjść jak bedzie ktoś kto mi te buty sprzedawał .

Potraktowano mnie jak jakiegoś przekręta i kłamczuchę.....

Tak mnie ta cała sytuacja wkurzyła, że juz dałam sobie spokój i więcej tam nie poszłam, dałam za wygraną, pewnie póżniej obie babki doszły do wniosku że jednak kłamałam no bo przecież nie przyszłam drugi raz. Nie jestem typem człowieka co umie się wykłócać o swoje (niestety..) choć uważam że jak na swoją gczeczną osobowość walczylamjak lew..

Jak sie póżniej okazało buty się rozchodziły...i mimo że są wygodne i ładniutkie to więcej do nich nie pójdę .

przepraszam,że się tak rozpisałam ale jak soie to wszystko przypomniała to znowu się we mnie wzburzyło.....
Niuniaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-26, 23:13   #263
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Dla mnie mega wielkim absurdem jest to, że muszę płacić lekarzom za moje leczenie, za wypisanie skierowania na badania i nie chodzi mi o prywatnych lekarzy.
Dlaczego mam im dodatkowo płacić? Przecież mają co miesiąc wynagrodzenie! I niech nikt nie mówi, że oni mają ciężką pracę, codziennie po kilka godzin. Co mnie to obchodzi! To oni wybrali sobie ten zawód!
A jaki system lecznictwa jest przez Ciebie preferowany?
Cytat:
Te teletubisie!!! Przecież caały świat się z nas śmieje!!!!!
A kto dokladnie?
Cytat:
Euro 2012 !!!! Kto w ogóle zgłaszał nasze państwo ?? Jedna wielka kompromitacja !!
dlaczego tak uwazasz?
Cytat:
Dochodzę do wniosku, że muszę zostać politykiem, posłanką, bo zarobię dużo i się nie narobię.
dlaczego akurat poslanka?
Z jakich zrodel wiesz ile i nad czym pracuja politycy?

Cytat:
Kaczak zrobił to na pokaz, a tak naprawde wszyscy mają, nas Polaków głęboko gdzieś!
skad takie wnioski? Znacie sie osobiscie?
Stary 2007-08-26, 23:46   #264
Je_Taime
Raczkowanie

Chętnie odpowiem na Twoje pytania...

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
A jaki system lecznictwa jest przez Ciebie preferowany?
Idąc do lekarza chce mieć 100% pewność, że wyleczy mnie bez przyjmowania koperty, czego z doświadczenia nie mogę powiedzieć.
To tak samo jak idziesz do mięsnego i prosisz sprzedawczynię, żeby Ci zapakowała świeżą kiełbasę. Ona mówi, że nie ma. Wyjmujesz załóżmy 20 zł i jej dajesz, a ona leci na zaplecze i mówi, że o jednak się znalazła i to nawet dzisiejsza. (Tylko taki przykład mi wpadł do głowy).

Cytat:
A kto dokladnie?
Dla przykładu http://www.youtube.com/watch?v=H-3V-...lated&search=#

Cytat:
dlaczego tak uwazasz?
Uważam tak, ponieważ obiecywano dużo rzeczy, a jak dotąd ich nie widać. Zebyś nie prosiła o przykład to gdzie są te 3 miliony mieszkań, gdzie są te autostrady, które były obiecywane dobre pare lat temu?

Cytat:
dlaczego akurat poslanka?
Poseł czy posłanka? Mężczyzna czy kobieta? Oto jest pytanie!

Cytat:
Z jakich zrodel wiesz ile i nad czym pracuja politycy?
Nie korzystam z żadnych źródeł i nie wiem ile pracują politycy, ale wiem, że ciężko im nie jest.

Cytat:
skad takie wnioski?
Tak jak wyżej napisała Ines-ka i Lady Eileen.

Cytat:
Znacie sie osobiscie?
Oczywiście, że się znamy. Moja kaczka biega po podwórku i ma mnie gdzieś, bo dzisiaj nie dostała śniadania.

Jeszcze jakieś pytania? Chętnie odpowiem.
Stary 2007-08-26, 23:58   #265
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Idąc do lekarza chce mieć 100% pewność, że wyleczy mnie bez przyjmowania koperty, czego z doświadczenia nie mogę powiedzieć.
To tak samo jak idziesz do mięsnego i prosisz sprzedawczynię, żeby Ci zapakowała świeżą kiełbasę. Ona mówi, że nie ma. Wyjmujesz załóżmy 20 zł i jej dajesz, a ona leci na zaplecze i mówi, że o jednak się znalazła i to nawet dzisiejsza. (Tylko taki przykład mi wpadł do głowy).
to jest zachowanie konkretnych lekarzy.

Cytat:
Uważam tak, ponieważ obiecywano dużo rzeczy, a jak dotąd ich nie widać. Zebyś nie prosiła o przykład to gdzie są te 3 miliony mieszkań, gdzie są te autostrady, które były obiecywane dobre pare lat temu?
Pytanie dotyczylo euro 2012, nie autostrad.

Cytat:
Poseł czy posłanka? Mężczyzna czy kobieta? Oto jest pytanie!
jest jeszcze kilka innych "politycznych" stanowisk. Tak na szybko - minister, ambasador, prezydent miasta etc etc. Jest w czym wybierac.

Cytat:
Nie korzystam z żadnych źródeł i nie wiem ile pracują politycy, ale wiem, że ciężko im nie jest.
To nie wiesz, ale wiesz?
Stary 2007-08-27, 00:12   #266
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Przyszły mi do głowy o tej jakże późnej porze 2 rzeczy:

pierwsza: kupuję (a raczej próbuję kupić) spodnie, biorę mój rozmiar i rozmiar większy (bo jestem pesymistką ), mierzę mój rozmiar - za duże, porównuję z większym - utopiłabym się wiec nawet nie mierzę... idę po rozmiar mniejszy, przymierzam - nie jestem w stanie nawet przeciągnąć przez tyłek a to tylko jeden rozmiar różnicy... to w końcu który rozmiar jest mój

druga: pomijając oczywistą sprawę że niekoniecznie przystanek pod moim blokiem musiał być remontowany przez 3 miesiące przez co ludzie musieli czekać na autobus na trawniku, chodniku i gdzie popadnie ok 50 metrów dalej od remontowanego przystanku gdzie na dodatek nie było rozkładu, to jednak bardziej zaintrygował mnie fakt że asfalt w okolicach rzeczonego przystanku wylewany był około godziny 15 w 30 kilku stopniowym upale, samochody jeździły, ludzie chodzili i wszystko tonęło w świeżym, gorącym asfalcie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 00:13   #267
Je_Taime
Raczkowanie

Cytat:
to jest zachowanie konkretnych lekarzy.
W moim mieście tak zachowują się wszyscy lekarze, z którymi miałam do czynienia.

Cytat:
Pytanie dotyczylo euro 2012, nie autostrad.
To były przykłady. Jeśli nadal nie wiesz dlaczego tak uważam to napisze tak. Przez tyyyle lat nie wybudowano porządnego stadionu, wątpie, że przez 5 lat im się to uda i nie chodzi o jeden stadion, ale o kilka.

Cytat:
jest jeszcze kilka innych "politycznych" stanowisk. Tak na szybko - minister, ambasador, prezydent miasta etc etc. Jest w czym wybierac.
O to Ci chodziło. To już wyjaśniam! Pierwsze co mi wpadło do głowy, dodam jeszcze, że chyba bym miała immunitet. By się przydał .

Cytat:
To nie wiesz, ale wiesz?
Wiem, wiem i to baaardzo dobrze. Wiem, że sobie przychodzą, albo nie przychodzą na posiedzenia sejmu, że jak już tam zawiatają to sobie siedzą w wygodnych, bo niedawno odnawianych, fotelach, że nawet jak im się nudzi to sobie zasypiają, a pieniążki, nasze pieniążki sobie idą w "czyste" rączki. Żyć nie umierać.
Stary 2007-08-27, 17:07   #268
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
W moim mieście tak zachowują się wszyscy lekarze, z którymi miałam do czynienia.
Skad jestes?

Cytat:
Przez tyyyle lat nie wybudowano porządnego stadionu, wątpie, że przez 5 lat im się to uda i nie chodzi o jeden stadion, ale o kilka.
przez tyyyyle lat (kilka tysiecy) odkad istnieje ludzkosc nie bylo telefonow komorkowych, a jednak przyszedl iles lat temu taki moment, ze one powstaly.

Przez tyle lat (okres sredniowiecza) chlopi odprawiali panszczyzne, a jednak przyszedl taki moment, ze nie bylo juz chlopow, ani panszczyzny.

Mam wymieniac dalej?

Cytat:
O to Ci chodziło. To już wyjaśniam! Pierwsze co mi wpadło do głowy, dodam jeszcze, że chyba bym miała immunitet. By się przydał .
nie wiem, czy chce wiedziec do czego Ci ten immunitet*
ale nie tylko poslowie immunitet posiadaja - http://pl.wikipedia.org/wiki/Immunitet

Cytat:
Wiem, wiem i to baaardzo dobrze. Wiem, że sobie przychodzą, albo nie przychodzą na posiedzenia sejmu, że jak już tam zawiatają to sobie siedzą w wygodnych, bo niedawno odnawianych, fotelach, że nawet jak im się nudzi to sobie zasypiają, a pieniążki, nasze pieniążki sobie idą w "czyste" rączki. Żyć nie umierać.
nie ma nic gorszego niz nudzic sie w pracy.
Rozumiem, ze tu rowniez mowa o poslach z Twojego miasta?

* ze sobie pozwole na niewinny zarcik
Stary 2007-08-27, 17:11   #269
Narek
Zakorzenienie

Mnie cały czas zastanawia to, czemu na deklaracji o wyborze położnej jest wybór płci ...

TF, CE, obwodówka- zrobione
Bieganie + Turbo Ewy Ch.
Narek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 17:27   #270
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narek Pokaż wiadomość
Mnie cały czas zastanawia to, czemu na deklaracji o wyborze położnej jest wybór płci ...
Bo pewnie medycyna tak bardzo się rozwinęła, że przy zajściu w ciążę nie ważna jest płeć, tylko my plebs w Polsce jeszcze o tym nie wiemy. A lekarze i pielęgniarki wyjeżdżają na Zachód to coś może więcej wiedzą

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości