|
|
#241 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Absurdy dnia codziennego
A taki była fajny wątek...
|
|
#242 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#243 |
|
Rozeznanie
|
Mam nadzieję
![]() Dla mnie największym absurdem jest to, że przy zakładaniu kanalizacji na moim osiedlu wygląda to tak:Jedna ekipa niszczy asfalt na drogach osiedlowych drugaekipa kopie rowy ,coś w nich układa i zakopuje te rowy. Przyjeżdża kolejna ekipa, kopie rowy, układa rury, zakopuje rowy. Okazuje się, że ta druga ekipa czegoś nie dopilnowała, dlatego przyjeżdża jeszcze jedna ekipa żeby naprawić błędy drugiej ekipy. Kiedy wydaje się, że już wszystko ok przyjeżdza jeszcze inna grupa pracowników, którzy wylewają asfalt na drogi. Wszystkie prace zajęły okres od kwietnia do października. Przyszła zima, szyscy odetchnęli z ulgą, że końcu wszystkie wykopki się skończyły i że już nikt nie starci zawieszenia w samochodzie. Po zimie przyszła wiosna i okazało się, żehistoria z kopaniem i zakopywaniem zaczyna się od początku. ( Jedna ekipa niszczy asfalt na drogach osiedlowych drugaekipa kopie rowy ,coś w nich układa i zakopuje te rowy. Przyjeżdża kolejna ekipa, kopie rowy, układa rury, zakopuje rowy. Okazuje się, że ta druga ekipa czegoś nie dopilnowała, dlatego przyjeżdża jeszcze jedna ekipa żeby naprawić błędy drugiej ekipy. Kiedy wydaje się, że już wszystko ok przyjeżdza jeszcze inna grupa pracowników, którzy wylewaja asfal na drogę). Historia prawdziwa, wydarzyła się na moim osiedlu. Brak słów.
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#245 |
|
Rozeznanie
|
A, na dodatek jak położyli asfalt to z takich małych kamyczków. Teraz trzeba jezdzić z zamkniętymi szybami w pozycji obronnej żeby kamieniem nie dostać. Nie wspominając o karoserii samochodu :/
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
A to może i jeszcze historia mojej wiochy się tu kwalifikuje.
Cytat:
![]() Wójt gminy w panoramie powiedział, że to mieszkańcy zrywali ogłoszenia pierwszego dnia. Było ich kilka, skąd mieszkańcy mieli wiedzieć, że woda nie nadaje się do picia?! Dopiero później pojawiło się ich więcej. Przez jakiś tydzień woda śmierdziała farbą, benzyną. Później na mój nos w łazience miałam basen, chloru w wodzie co niemiara. Żal... Na szczęście mnie wtedy nie było w domu. Tzn. odkąd woda zaczęła śmierdzieć byłam 2 dni i wyjechałam.Wnioski? Mieszkam w Ciemnogrodzie.
|
|
|
#247 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzis TŻ dzownil zamowic pizze...Skladal zamowienie na dwie duze XXL pizze...na ulotce napisane jest, ze sos czosnkowy gratis...wiec pyta czy otrzyma dwa sosy do dwoch pizz...pani na to, ze niestety nie bo przydzielaja tylko jeden sos do jednego zamowienia. TŻ pyta czy moze zadzwonic za chwile i zlozyc drugie zamowienie na druga pizze, to moze wtedy dostane drugi sos - Pani odpowiada - Oczywiscie mozna tak zrobic, ale bedzie pan musial zaplacic 2 razy za dowozke
![]() Nie polecam TELEPIZZY...chyba, ze to tlyko u mnie w miescie tacy intelygenti ludzie pracuja.
|
|
#248 |
|
Wtajemniczenie
|
swietny watek
![]() wg mnie glupota jest wysylanie krotkich autobusow w godzinach szczytu, albo w porze, gdy wraca mnostwo ludzi ![]() kino, teatr, ksiazki-ostatnio luksus, na ktory przecietnego czlowieka rzadko stac . a pozniej slyszy sie, ze polacy nie uczestnicza w wydarzeniach kulturalnych ![]() zgadzam sie co do bezplatnej edukacji
|
|
#249 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Inzynierem z dziedziny rozwiazan sanitarnych nie jestem - wiec nie podam tu konkretnych rozwiazan. Jednak wydaje mi sie, ze skoro udalo sie zbudowac dosc sprawne instalacje kanalizacyjne dla blokow, urzedow, calych kompleksow budowli, to chyba nie przekracza obecnej wiedzy technicznej skonstruowac rozwiazanie kanalizacyjne dla pociagow. Zwlaszcza, ze juz teraz mozna spotkac toalety w autobusach dalekobieznych. Z tego co wiem, tam juz dziur na autostrade nie ma. Wydaje mi sie takze - to juz tylko moja prywatna opinia - ze na tym temacie nie powinno sie oszczedzac. |
|
|
|
|
|
#250 |
|
Raczkowanie
|
A propos szamba!Jak budujesz dom i chcesz mieć szambo 1000 litrów musisz mieć pozwolenie z urzędu miasta a jak chcesz mieć zbiornik na gnojowice na 10000 litrów to nie musisz mić żadnych pozwoleń
|
|
|
|
|
#251 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
U mnie w osiedlowym sklepiku zrobili mega promocję na chleb VASA, przeceniony o 1 zł bo był przeterminowany o 1,5 miesiąca Że nikt się za to niebierze:/Inny absurd: zoo i spartanskie warunki dla zwierząt (np. krokodyle w słynnym wrocławskim zoo) Sprzedaż zwierząt w zoologicznych. Moim zdaniem każdy gatunek powinnien być kupowany u wysepcjalizowanego hodowcy a nie, że jakis facet pomyślał sobie, że otworzy zoologiczny i zrobi na tym biznes. Nie można dobrze się zajmować taką chmarą zwierząt. Ehh i te piękne ary w klatkach na pasażu w hipermarkecie ![]() Gdzie Ci zieloni? Kolejny absurd: hiperwypasiona płatna autostrada z Katowic do Krakowa (przecież to tylko 13 zł w jedną stronę i tylko 10 zwężeń) |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#252 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z tego co wiem, nie mają prawa sprzedawac produktow spozywczych przeterminowanych nie mają też prawa dać go nikomu za darmo! ja tak mialam z kakao- robie moje "teramisiu" (podrabiane tiramisu) a tu nei ma kakao! pedze do sklepu, wygrzebalam kakao wedla na ktorejs polce a facet patrzy-nie moge go pani sprzedac i nie chcial mi go nawet za darmo dac, w końcu wymogłam że dwa tygodnie dla kakao to chyba nie tragedia a tam teramisiu czeka i w ogole..dal sie ublagac ale był baardzo niepocieszony DLATEGO MOWIE- NIE MAJA PRAWA **** SPRZEDAWAC PRZETERMINOWANYCH ART ŻYWNOŚCIOWYCH ktos wejdzie, niedoczyta i kupi sama ostatnio kupilam jogurt przeterminowany w sklepie przy pracy, ale nie chcąc robic sobie problemow z tymi babami tylko poinformowalam wspolpracowników a sama zaczelam sie przygladac opakowaniom to jest dopieor absurd-wyprzedawac przeterminowane jedzenie chamstwo
|
|
|
#254 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla mnie szczytem absurdu jest to, ze koszt utrzymania wieznia to okolo 1400zł miesiecznie (tak podaja google), a kiedy staram sie o stypendium socjalne to wystarczy ze w rodzinie mam 504 zł na glowe na miesiac i juz stypendium nie dostane, bo przeciez zyje w bogatej rodzinie. Dodam do tego, ze taki wiezien wcale nie musi kupowac biletów miesiecznych, ani nie musi oplacac sobie studiów. Szczytem absurdu jest tez to, ze taki wiezien w ogole nie musi pracowac, bo przeciez panstwo polskie zabrania zmuszania ludzi do pracy. W efekcie, wiezien nie musi robic nic, dostaje jedzonko, ma dostep do tv (pewnie do internetu tez
) istne wczasy.Kolejnym absurdem wynikajacym niejako z przykladu powyzszego jest to, ze jak mężczyzna (czasem kobieta, choc zadziej) nie placi alimentów, to idzie za to siedziec do wiezienia gdzie, podatnik równiez musi za niego placic te 1500zł miesiecznie, aha, no i tego dluznika alimentacyjnego tez nie mozna zmusic do pracy. ![]() Jezeli cos poknocilam w powyzszych przykladach, to poprawicie mnie. Nie znam sie za bardzo na prawie, opisalam tylko sytuacje taka, jaka slysze od znajomych, lub z prasy. Jezeli jestem w bledzie, to chetnie sie dowiem jak ta sprawa naprawde wyglada (moze bedzie bardziej optymistycznie niz sie spodziewalam) |
|
|
|
|
#255 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#256 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, skąd pomysł, że zawartość toalet w pociągach <niekoniecznie naszych :P> jest czy powinna być wymieniana na 'przystankach', ale to nieważne
Inne czasy , inne rozwiązania; kiedyś ludzie załatwiali się w sławojkach, dziś używają pachnącego papieru tłoczonego w pieski czy motylki i podgrzewanych muszli. ![]() Pomijając zatem wątpliwą przyjemność z korzystania toalety w podróży pociągiem i to, że (być może) sikanie do takiej dziury wymaga nie lada ekwilibrystyki <edit - tego, by nie wyjść mokrym >- rzeczywiście, traumatyczne doświadczenie, idziesz sobie torowiskiem, a tu spróchniała kupa leży, no straszne.
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2008-02-12 o 23:05 |
|
|
|
|
#257 |
|
Zakorzenienie
|
A co do listonoszy, ja do nich nie mam pretensji, nie wiem, czy za pensję listonosza chciałoby się komuś radośnie taszczyć kilogramy przez ileś tam godzin i latać z nimi po piętrach, ale to trzeba porządnie popracować by nie sypać złotymi myślami
, że nikt nikogo do jakiegoś etatu nie zmusza, i by wiedzieć, jak pachnie np. zapychanie na kasie z prędkością światła , bo klienci ''się niecierpliwią''; byłam kiedyś świadkiem w jakimś urzędzie, czekając w kolejce do okienka, jak pani śmigała za szybą jak mały tipitopter, a ludzie sapali jakby jej co najmniej ręce do tyłka przyrosły.
![]() Edytowane przez Aeterna Czas edycji: 2008-02-12 o 23:06 |
|
|
|
|
#258 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez tu malusi absurd dodam. co prawda nie polski a amerykanski:
moja babcie - kobiete wiekowa przy zakupie piwa pytano o id ja sie tam po prostu pokladalam ze smiechu
|
|
|
|
|
#259 |
|
Raczkowanie
|
To może ja też się wypowiem.
Dla mnie mega wielkim absurdem jest to, że muszę płacić lekarzom za moje leczenie, za wypisanie skierowania na badania i nie chodzi mi o prywatnych lekarzy. Dlaczego mam im dodatkowo płacić? Przecież mają co miesiąc wynagrodzenie! I niech nikt nie mówi, że oni mają ciężką pracę, codziennie po kilka godzin. Co mnie to obchodzi! To oni wybrali sobie ten zawód! Kolejny absurd ( już przez kogoś wspominany) Dlaczego na własnym podwórku, zakupionym przez ciężką pracę, nie mogę umyć samochodu? Dlaczego w jakimś mieście, gdybym tam mieszkała, musiałabym płacić za deszcz? Przecież to jest chore!! Te teletubisie!!! Przecież caały świat się z nas śmieje!!!!! Euro 2012 !!!! Kto w ogóle zgłaszał nasze państwo ?? Jedna wielka kompromitacja !! Czemu niemcy zabierają nieruchomości polakom po kilkidziesięciu latach? (Biednemu watr w oczy) Dlaczego Ci co mają władzę nie uporządkują tego? Dlaczego nasi żołnierze są w Iraku i innych państawach? USA tyle obiecywało!! A nawet wiz nam nie znieśli! Można to tylko mnożyć i mnożyć !! Dochodzę do wniosku, że muszę zostać politykiem, posłanką, bo zarobię dużo i się nie narobię. Ale pomimotego i tak stąd nie wyjadę. Edit Ktoś też wspominał o wypadku we Francji i obiecanej pomocy pieniężnej od państwa. Z jakiej racji rodziny ofiar mają dostać pieniądze? Powinni tylko wypłacić tym, którzy przeżyli i potrzebują dalszego leczenia! Wątpie, żeby rodziny ofiar poległych za te pieniądze postawili np. ładny pomnik. I tak by dostali odszkodowania. A tacy zwykli ludzie, dajmy na to inwalidzi, nie mają wózka, bo ich nie stać i całymi dniami widzą świat przez okno. Pewnie mnie zlinczujecie za to, ale takie jest moje zdanie. Kaczak zrobił to na pokaz, a tak naprawde wszyscy mają, nas Polaków głęboko gdzieś! |
|
|
|
|
#260 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I tez nie zgadzam się z przyznaniem takiego wysokiego odszkodowania.. po 100 000 za kazdego poszkodowanego o ile dobrze pamietam?? ![]() To nie pierwszy tego typu wypadek i nie ostatni.. A ofiarom poprostu sie "poszcześciło" że wypadek wydarzył sie akurat teraz kiedy zbliżamy się do wyborów..
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Zakorzenienie
|
A po co se prezydent (i premier) robi kampanię?
Za pieniądze z PiSu. Za pieniądze podatników.Je_Taime, kaczki musiały czymś zabłysnąć. ![]() A czy wszystkim rodzinom ofiar, które zginęły pod zawaloną halą wypłacono odszkodowanie? Coś mi się wydaje, że jednak nie. Był ostatnio jakiś reportaż własnie o tych odszkodowaniach, ale oglądałam tylko chwilę. edit: W mojej mieścinie, pani sprzątająca w banku spółdzielczym zawsze wylewa brudną wodę na chodnik i ulicę. Hmm, może kiedyś pokuszę się o telefon na policję w tej sprawie.
|
|
#262 |
|
BAN stały
|
I ja się wypowiem. Czy to absurd czy nie - same oceńcie ale wkurzyłam sie niemiłosiernie.
Kupowalam szpileczki, śliczne, poprostu boskie, ale jak zwykle miałam problem z rozmiarem. 38 bardzo ciasne, 39 chlupie... Pani i pan sprzedający skakali wokół mnie i doradzali, a to że się rozchodzą, ato że to kórka - na to ja ,że juz pare razy dalam się nabrac na takie "rozchadzanie"i buty teraz leżą w szafie. Więc pan mi mówi, żebym wzięła 38 w domu założyła skarpetki i pochodziła w szpileczkach cały wieczór i na bank się rochodzą a jak jednak nie to bez problemu wymieni je na 39, tak też uczyniłam. Załozyłam wieczorem skarpety , pochodziłam po domku, ale nie byłam przekonana. Pech chciał, że zapomniałam ich ze sobą wziąć. Ale by sprzedawca o mnie nie zapomniał poszłam do nich zaraz po pracy i powiedziałm, że jednak chcę te większe ale zapomniałm szpileczek ze sobą wziąći, że przyniosę następnego dnia z samego rana. Oczywiście nie było problemu, nawet odłożyli mi ostatnia parę 39. Uprzedzili tylko że jutro będzie ktoś inny kto mi szpilki wymieni. Przychodzę następnego dnia, opowiadam kobiecie całą sytuację, ona bierze buty i mi mówi że nie wymieni mi tych butów bo były noszone,.... ja jej mówię,że owszem ale po domu , a ona że chodziłam w nich po dworzu. To jej tłumaczę, że to by była głupota z mojej strony zwłaszcza, że sie inaczej umawiałam ze sprzedającym, dodatkowo był to okres wielkich deszczy - i pytam się jej czy wyobraża sobie jak by ta podeszwa wyglądała jakbym w nich wyszła na dwór? a ona mówi że ona umie rozpozanć buty "chodzone", aż z tych nerwów i bezsilności płakać mi suię zachciało, pokazuje wrednemu babsztylowi pierwszy lepszy but z jej sklepu, który miałam pod ręką i porównuje z moim - niczym sie nie różnił był nawet bardziej brudny, a ona że nie ze mój ma rysy na samym czybku podeszwy i to jest oznaka że chodziłam po dworze. Proszę więc babę by zadzwoniła do osoby która mi te buty sprzedawała i zapytała się w jakim byly stanie, i jak sie umawialiśmy itd,. Owszem zadzwoniła ale mówi jej że ona ich nie przyjmię bo chodzilam w nich po dworze.... no normalnie szlag mnie trafił. Już nie wytrzymałam..najbardziej mnie wk.... jak któś mi wmawia coś co nie miało miejsca. Baba powiedziala że mam przyjść jak bedzie ktoś kto mi te buty sprzedawał . Potraktowano mnie jak jakiegoś przekręta i kłamczuchę..... Tak mnie ta cała sytuacja wkurzyła, że juz dałam sobie spokój i więcej tam nie poszłam, dałam za wygraną, pewnie póżniej obie babki doszły do wniosku że jednak kłamałam no bo przecież nie przyszłam drugi raz. Nie jestem typem człowieka co umie się wykłócać o swoje (niestety..) choć uważam że jak na swoją gczeczną osobowość walczylamjak lew.. ![]() Jak sie póżniej okazało buty się rozchodziły...i mimo że są wygodne i ładniutkie to więcej do nich nie pójdę . przepraszam,że się tak rozpisałam ale jak soie to wszystko przypomniała to znowu się we mnie wzburzyło..... |
|
|
|
|
#263 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kto dokladnie? Cytat:
Cytat:
Z jakich zrodel wiesz ile i nad czym pracuja politycy? skad takie wnioski? Znacie sie osobiscie? |
|||
|
|
|
|
#264 |
|
Raczkowanie
|
Chętnie odpowiem na Twoje pytania...
Idąc do lekarza chce mieć 100% pewność, że wyleczy mnie bez przyjmowania koperty, czego z doświadczenia nie mogę powiedzieć. To tak samo jak idziesz do mięsnego i prosisz sprzedawczynię, żeby Ci zapakowała świeżą kiełbasę. Ona mówi, że nie ma. Wyjmujesz załóżmy 20 zł i jej dajesz, a ona leci na zaplecze i mówi, że o jednak się znalazła i to nawet dzisiejsza. (Tylko taki przykład mi wpadł do głowy). Dla przykładu http://www.youtube.com/watch?v=H-3V-...lated&search=# Uważam tak, ponieważ obiecywano dużo rzeczy, a jak dotąd ich nie widać. Zebyś nie prosiła o przykład to gdzie są te 3 miliony mieszkań, gdzie są te autostrady, które były obiecywane dobre pare lat temu? Poseł czy posłanka? Mężczyzna czy kobieta? Oto jest pytanie! Nie korzystam z żadnych źródeł i nie wiem ile pracują politycy, ale wiem, że ciężko im nie jest. Tak jak wyżej napisała Ines-ka i Lady Eileen. Oczywiście, że się znamy. Moja kaczka biega po podwórku i ma mnie gdzieś, bo dzisiaj nie dostała śniadania. Jeszcze jakieś pytania? Chętnie odpowiem.
|
|
|
|
|
#265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jest jeszcze kilka innych "politycznych" stanowisk. Tak na szybko - minister, ambasador, prezydent miasta etc etc. Jest w czym wybierac. ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#266 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły mi do głowy o tej jakże późnej porze 2 rzeczy:
pierwsza: kupuję (a raczej próbuję kupić) spodnie, biorę mój rozmiar i rozmiar większy (bo jestem pesymistką ), mierzę mój rozmiar - za duże, porównuję z większym - utopiłabym się wiec nawet nie mierzę... idę po rozmiar mniejszy, przymierzam - nie jestem w stanie nawet przeciągnąć przez tyłek a to tylko jeden rozmiar różnicy... to w końcu który rozmiar jest mój ![]() druga: pomijając oczywistą sprawę że niekoniecznie przystanek pod moim blokiem musiał być remontowany przez 3 miesiące przez co ludzie musieli czekać na autobus na trawniku, chodniku i gdzie popadnie ok 50 metrów dalej od remontowanego przystanku gdzie na dodatek nie było rozkładu, to jednak bardziej zaintrygował mnie fakt że asfalt w okolicach rzeczonego przystanku wylewany był około godziny 15 w 30 kilku stopniowym upale, samochody jeździły, ludzie chodzili i wszystko tonęło w świeżym, gorącym asfalcie
|
|
|
|
|
#267 | |
|
Raczkowanie
|
W moim mieście tak zachowują się wszyscy lekarze, z którymi miałam do czynienia.
To były przykłady. Jeśli nadal nie wiesz dlaczego tak uważam to napisze tak. Przez tyyyle lat nie wybudowano porządnego stadionu, wątpie, że przez 5 lat im się to uda i nie chodzi o jeden stadion, ale o kilka. Cytat:
.Wiem, wiem i to baaardzo dobrze. Wiem, że sobie przychodzą, albo nie przychodzą na posiedzenia sejmu, że jak już tam zawiatają to sobie siedzą w wygodnych, bo niedawno odnawianych, fotelach, że nawet jak im się nudzi to sobie zasypiają, a pieniążki, nasze pieniążki sobie idą w "czyste" rączki. Żyć nie umierać.
|
|
|
|
|
|
#268 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przez tyle lat (okres sredniowiecza) chlopi odprawiali panszczyzne, a jednak przyszedl taki moment, ze nie bylo juz chlopow, ani panszczyzny. Mam wymieniac dalej? Cytat:
![]() ale nie tylko poslowie immunitet posiadaja - http://pl.wikipedia.org/wiki/Immunitet Cytat:
Rozumiem, ze tu rowniez mowa o poslach z Twojego miasta? * ze sobie pozwole na niewinny zarcik
|
||||
|
|
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie cały czas zastanawia to, czemu na deklaracji o wyborze położnej jest wybór płci
...
|
|
#270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w Polsce jeszcze o tym nie wiemy. A lekarze i pielęgniarki wyjeżdżają na Zachód to coś może więcej wiedzą
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:32.

no przeciez dalej jest.....

klik

Że nikt się za to niebierze:/

Za pieniądze z PiSu. Za pieniądze podatników.