![]() |
#241 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dziwne rzeczy,które lubicie robić?
nowość: lubię wąchać sierść mojego psa, pachnie jak dziecko
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#242 |
Zakorzenienie
|
Ja dziwna nie jestem tylko gadam czasem sama do siebie ale to jest w sumie normalne.
![]() I dalej sypie to oregano do wszystkiego co sie nadaje do jedzenia ![]()
![]() |
#243 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#244 |
Rozeznanie
|
.
Edytowane przez beatakob Czas edycji: 2013-03-04 o 09:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#245 |
Rozeznanie
|
- Lubię zapach książek, nie tylko nowych. Uwielbiam przebywać w ich towarzystwie, zdaje mi się, że każda ma osobowość i coś do mnie szepce.
- Zapisuję, przepisuję i notuję wszystko co się da na karteczkach i w terminarzu. - W myślach liczę liczbę sylab, głosek i liter różnych wyrazów sprawdzając czy jest parzysta. Jeśli nie, dopasowuję słowo, które sprawi, że będzie tak jak chcę. - W każdej szufladzie mam idealny porządek. - Uwielbiam zapach deszczu i stanie w nim latem (jak przypomnę sobie tę ulewę... ![]() - Oglądam ckliwe romansidła, przez które na twarzy mam banana przez resztę dnia ![]() - Sprawdzam daty ważności na wszystkim, co jest w zasięgu ręki. Oj dużo mam tych dziwactw, czasami zastanawiam się, jak można ze mną wytrzymać ![]()
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Przypomniałam sobie, że uwielbiam zapach gabinetu dentystycznego, siarki od zapałek
![]()
![]() |
![]() |
#247 |
Rozeznanie
|
- układam kolczyki wg kolorów, a nawet je spisuję w niewiadomym zupełnie celu
![]() - lubię w ogóle wszelkie czynności związane z układaniem w kategorie, porządkowaniem, wyrzucaniem rzeczy niepotrzebnych... co odnosi się też do czyszczenia komputera/poczty ze śmieci, wielkich porządków w szufladach i szafie co jakiś czas, itd, itp... - mam taką manię, że wypowiadane/usłyszane/pisane słowa dzielę sobie w myśli na pół i dopasowuję do siebie poszczególne literki... nie mam pojęcia z czego to wynika i po co mi to, w każdym razie bywa dość męczące i zdecydowanie pasuje do tego wątku ![]()
Edytowane przez lara Czas edycji: 2008-04-30 o 21:21 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#248 |
Zakorzenienie
|
Ja jak się denerwuję to zaczynam sprzątać.
Jak się poperfumuję, to sprawdzam smak bandandki od tych perfum xD"'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#249 |
Wtajemniczenie
|
- uwielbiam wąchać deszcz
![]() - najlepiej mi sie sprząta w najmniej oczekiwanych momentach. np. przed pójściem spać zaczynam porządkować biurko. jakoś tak. - czasami potrafię się jakby odłączyć od rzeczywistości, tak zamyślić, że potem nie wiem co się dzieje. nie tylko na nudnych lekcjach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#250 |
Zadomowienie
|
Uwielbiam "zaciągać się" torebkami herbaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#252 |
Raczkowanie
|
mam dużo takich przyzwyczajen:
- lubię odpakowywać kartony - otwierac i sprawdzać co jest w lodówce - podcinać rośliny, grzebać w ziemi - głaskać moja papugę - patrzeć jak lecą babelki w akwarium - wieszam kolczyki na kubkach od herbaty - równiez uwielbiam zapach benzyny i swiezo odpalonej fajki. Dlaczego wszyscy lubia zapach benzyny? - spie z szlafrokiem . Nie w, tylko z. - kręcic się w kółko, jak o czyms myslę - lubię jak papuga gryzie mój łancuszek, albo jak mnie budzi ![]() - oprócz tego uwielbiam poruszać się w deszczu - jak siedze w autobusie to staje, jak najdalej meneli/ grubych facetów/ oblesnych facetów. Jak sie taki do mnie dosiądzie, to jestem nawet skłonna się przesiąść. Mowcie co chcecie, rzygać mi sie chce na ich widok, a co dopiero, jak się zbliżą do mnie na odlogłość mniej niz 1 m. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
-śpię z polarową poduszką, którą zasłaniam sobie pół twarzy; inaczej nie zasnę,
-stawiam się na miejscu innych ludzi w różnych (nierzadko dziwnych) sytuacjach i wyobrażam sobie, co bym zrobiła, -czasem długi wyraz "rozbijam" w myślach na mniejsze albo czytam od tyłu itp kombinacje (to pewnie przez mój nałóg-literaki), -potrafię przez dłuuuugi czas słuchać jednej piosenki, -czasem odczuwam dziwny "przymus" dotknięcia/przełożenia jakiejś rzeczy w pokoju, -jadąc samochodem/autobusem w dłuższą trasę liczę domy przy drodze i wyobrażam sobie, że np w takim jak 10 z kolei będę kiedyś mieszkać ![]() -wstaję jakieś pół godziny wcześniej niż bym mogła, i wyszykowana do wyjścia siedzę i oglądam teledyski w tv albo leżę na łóżku,
![]() |
#254 |
Raczkowanie
|
Ja uwielbiam wieczorem/w nocy już w piżamie, gdy ciemno w pokoju siadać na parapecie i oglądać niebo, gwiazdy, księżyc; słuchać deszczu, pozwalać by na mnie padał
![]()
![]() |
#255 |
Zadomowienie
|
- zapisuję z neta mnóstwo obrazków, bo są...hm...ładne i szkoda mi je zostawić, a potem i tak z nimi nic nie robię
![]() - zawsze przed użyciem wącham kosmetyk, bez znaczenia czy to błyszczyk, cień,maskara... - kocham układać, przekładać, segregować moje ciuchy, buty, biżuterię i dodatki (czasami kilka razy dziennie) - noszę w torbie mnóstwo rzeczy, które nie są mi do niczego potrzebne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
-Ja mam manie sprawdzania zamknietych drzwi... czy mam klucze w torebce napewno,
-poza tym musi stac przy lozku picie jak ide spac mimo ze wcale w nocy nie pije, -dalej.... sprzwdzam 10 razy dziennie skrzynke mimo ze wiem ze listonosz juz dzis nie przyjdzie, albo ze juz byl... -Rowniez 'krece teledysk' podczas suszenia wlosow :P Wogóle to ja mam takie cos jak w 'Dzien swira" Moja mama to ostatnio stwierdzila... ![]() ![]() ![]() -oo , albo jak pisze do kogos smsa to po ostatnim znaku w wiadomosci musze zrobic spacje... - jak sobie cos mysle to wyobrazam sobie ze pisze te slowa na klawiaturze - i uwieeeelbiam wachac kartki, ksiazki, gazety itp... - wogole mam taka manie, ze jak np gdzies ide i jade to wyobrazam sobie rozne sytuacje ktore moglby sie wydarzyc... Wiem, dziwne to wszystko!! :p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#258 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() * co chwilę muszę 'strzelić' kościami w kciukach, bez tego jakoś mi tak dziwnie ![]() * nawet gdy jestem okropnie zmęczona, śpieszy mi się itp i zobaczę, że np. firanka nie układa się tak jak powinna to muszę koniecznie ją poprawić, przestawić o milimetr jakieś bibeloty na półce, * co jakiś czas robię w laptopie 'generalne porządki', wszystko musi być na swoim miejscu, wszystkie piosenki nazwane według odpowiedniego schematu, żebym mogła je łatwiej znaleźć; każda grupa zdjęć musi być w odpowiednim folderze itd, * zawsze gdy wychodzę z domu mam słuchawki od mp3 na uszach i gdziekolwiek jestem (np w autobusie) ruszam delikatnie ustami do tekstu piosenki lub 'śpiewam' ją sobie w głowie,
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#259 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
Ja lubie cala buzie wysmarowaac gruba wartstwa kremu typu nivea. Wysmarowanej buzi robie zdjecia telefonem lub nagrywam filmy, aby sprawdzic czy krem sie wchlonal. Filmikow/ zdjec nigdy nie kasuje, znajomi zawsze gdy przegladaja pliki w telefonie to sie zaskakuja
![]() aaaaaa i lubie ogrzewac suszarka swoje lozko zanim sie poloze, albo skarpetki zanim je wloze :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#261 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja także kocham zapach benzyny itp., w ogóle wszystko wącham! Na kosmetyk, ktory nie pachnie ładnie w ogóle się nie zabiorę ;x
![]() |
![]() |
#262 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#263 |
Zakorzenienie
|
niedawno zauważyłam:
gdy nucę sobie pod nosem piosenkę, zębami wystukuję sekcję rytmiczną ![]()
![]() |
#264 |
Zakorzenienie
|
ja to mam takiego " ***la" że robie zdjęcia rzeczom które mi sie kończą i które musze wyrzucić np. kosmetyków
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#265 |
Zakorzenienie
|
nie kumam co ta benzyna ma w sobie ale tez wachac lubie.. jakies przejawy "narkomani" czy jak..
![]() Poza tym,mam bzika na punkcie symetrii... to sie tyczy wszystkiego... Przykladow nie bede wymieniac bo za duzo tego.. Potrafie tez nawet przez pare minut gapic sie na kogos i doszukiwac sie w jego twarzy niestymetrii... ![]() To naprawde jest wkurzajace.
![]() |
#266 |
Raczkowanie
|
Lubię:
- kręcić sobie palcem włosy, - układać skarpetki w szufladzie, - zmiatać, - podczas spania lubię spać na zimnej poduszce, więc muszę ją co chwile odwracać, - dawać niemowlakowi palec do rączki i czuć jak zaciska piastki (to takie urocze), - myć swoje buty ![]() - wąchać benzynę też! Jak coś mi się jeszcze przypomni to dam znać ![]()
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
Ja ogólnie wszystko lubie wąchać! benzyna jak najbardzije, a jak sprawdzam skrzynke to lubie wachac jej zapach z wnetrza... staram sie nie zostawiac nic w popielniczce, bo boje sie ze jeszcze moze sie palic... to troche chore, bo widze ze sie nie pali... mam manie wogole sprawdzania wszystkiego co chwile... strasznie to meczace jest...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#268 |
Raczkowanie
|
lubie wąchać książki ( benzynę też )
uwielbiam czytać ulotki od lekarstw |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#269 |
Rozeznanie
|
Widzę, że mam dużo "zboczeń" takich jak Wy
![]() ** zapach benzyny, piwnic, książek, gazet etc - uwielbiam ** czytanie etykiet kosmetyków i ulotek z lekarstw ** zapisywanie całych kartek swoim adresem (najczęściej jak mam nowy długopis, ołówek etc.) ** nienawidzę umazanych opakowań kosmetyków - nie lubię rozlanego szamponu przy zamknięciu, brudnej zakrętki od kremu do rąk etc - takie rzeczy doprowadzają mnie do szału! ** mam manię zrywania etykiet z butelek ![]() ** zbieram reklamówki i pudełka po butach - mam już tego całe góry ![]() ** czasami jak przygotowuję się do kolokwium lub egzaminu, to notatki po polsku w myślach tłumaczę na angielski i uczę się po angielsku ![]() ** jestem pedantką i wszystko u mnie ma swoje miejsce ** gubienie parasolek - moja zmora ![]() Jak coś mi się jeszcze przypomni - dopiszę do listy ![]()
![]() |
#270 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() *uwielbiam robić głupie miny na lekcjach/udawać trupa ![]() ![]() *kiedy mam jakąś nową rzecz, to mam ochotę cały czas jej używać, chociaż nie ma takiej potrzeby. *lubię bawić się długopisem(włączanie i wyłączanie, obracanie palcami przez całą dłoń, machanie nim[już kilka razy leciał przez całą salę ![]() *kocham pisać sms'y ze zmiękczeniami, chociaż wiem, że druga osoba będzie widzieć wyrazy bez ogonków. *zasysać szklankę ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.