Do posiadaczy glanów :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-22, 17:34   #241
777samara
Raczkowanie

Dot.: Do posiadaczy glanów :)

Cytat:
Napisane przez Mortyshja Pokaż wiadomość
Wiecie co... po wczorajszym koncercie coraz bardziej zaczęłam lubić moje glany... w prawdzie nie polała się krew.. ale pojawił mi się jeden taki burchel na lewej pięcie.. i nic poza tym... i coraz mniej mnie bolą nogi po przechodzeniu całego dnia w glanach
Jestem bardzo zadowolona z nich

*A na koncercie (Happysad) Było super
Też idę na ten koncert, więc dobrze wiedzieć

Cytat:
Napisane przez ruda7816 Pokaż wiadomość
O, glany, super buty
Jak duzo osob, nosilam steele (wtedy jeszcze steel grip), najlepsze sa jak juz sie rozchodza i rzezba sie troche zetrze, a czubek opadnie. Glany najlepiej rozchodzic latem (trzeba pocierpiec, ale sie oplaci). ja juz w takich butach chodze tylko zima, ale na mrozie one twardnieja i jak sa nowe to ciezko jest. Moje najnowsze glany (HD) kupilam na allegro (oczywiscie nowe, oryginanie zapakowane etc.), bo juz znam te modele, ktore najbardziej lubie (HD wlasnie, Steel, polowalam na underground, ale ciezko bylo) i nie rozchodzilam ich latem (no bo chodze tylko jak zimno) i dalej są twarde, bu . Najlepiej przejsc sie w nich pare razy w upał (byle bez przesady), najlepiej jak sie na spacer z psem idzie, gdzies blisko domu, zeby szybko wrocic, jak zacznie byc goraco. Bo jak sie troche nagrzeja, to sie fajnie pozginaja (pokucać w nich troche) i potem juz beda wygodniejsze.
Ach, wspomnienia, kiedys w glanach to codziennie chodzilam, fajne czasy
bardzo mi się przyda ta informacja, dziękuje za nią Zabieram się za rozchodzenie bucików zanim śnieg spadnie
777samara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-22, 17:48   #242
Ann21
Raczkowanie

Skrzypią..... Ale pdjazd, na ulicy się gapią, na przystanku się gapią, a w szkole: "ale jej skrzypią te kalosze"...
Stary 2007-09-22, 18:09   #243
777samara
Raczkowanie

Hmm nie widzę innej rady jak pochodzić po nawet małych sklepach obuwniczych i popytać o środek do skrzypiących podeszw..
Albo
Przeczytałam na necie : "co do skrzypiących podeszw to kiedyś moczyło się parafiną" , lecz nie mam pojecia kto to napisał i czy mówi mądrze
Stary 2007-09-22, 22:56   #244
Ann21
Raczkowanie

Nom, jutro jadę do Szczecina, to popytam.
Stary 2007-09-23, 12:31   #245
Arwennaa
Raczkowanie

Ja noszę glany 6 lat i mam same dobre wspomnienia. Pierwsze mnie nie uwierały,nie obcierały po prostu super niestety roztopiłam im podeszwę. Rok temu kupiłam 2 nawet 20dziurkowe do kolan niestety z tymi był horror strasznie obcierały i stoczyłam z nimi "wojnę". Heh uważam ,że glany to mój najlepszy zakup. (a jak kogoś kopniesz to ta osoba napewno cię zapamięta)
Stary 2007-09-23, 14:46   #246
777samara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Arwennaa Pokaż wiadomość
Ja noszę glany 6 lat i mam same dobre wspomnienia. Pierwsze mnie nie uwierały,nie obcierały po prostu super niestety roztopiłam im podeszwę. Rok temu kupiłam 2 nawet 20dziurkowe do kolan niestety z tymi był horror strasznie obcierały i stoczyłam z nimi "wojnę". Heh uważam ,że glany to mój najlepszy zakup. (a jak kogoś kopniesz to ta osoba napewno cię zapamięta)
A jakiej firmy były te glany?? Właśnie się czaje na 20dziurkowe albo chociaż 14...
Stary 2007-09-23, 15:48   #247
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 777samara Pokaż wiadomość
A jakiej firmy były te glany?? Właśnie się czaje na 20dziurkowe albo chociaż 14...
moja kumpela ma takie 14tki, jest bardzo zadowolona, fason podobno dobrze dopasowany. oczywiscie, rozchodzic trzeba,pozniej przestaja obcierac
Stary 2007-09-23, 17:21   #248
+roll
Przyczajenie

a ja musze sie moją mądrościa pochwalić Doszłam do wniosku, że skoro już mnie prawie nie gniotą, to wybiore sie na dłuższą przechadzkę, obkleilam nogi tam gdzie mnie do tej pory gniotły i poszłam cała happy. Wróciłam z nogami obgniecionymi w miejscach o ktorych nawet nie myslalam ze da sie je ognieśćTeraz odpoczynek od glanow, bo szczerze mówiąc to bałabym sie teraz do nich nawet stopę włożyć , nie mówiąc już o wychodzienu w nich A w poniedziałek maszeruje do sklepu z reklamacja, z powodu moich pieknych wylatujących prawie śrub.Oby mi tylko nowych nie dali, bo nie chce przechodzić tych pierwszych dni pełnych męki jeszcze raz

+roll jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-23, 19:03   #249
777samara
Raczkowanie

uhh ;/ mam nadzieję że nie amsz tych samych glanów co ja ;p gdzie Cię gniotą? wkładki mogą pomóc. Masz rację, lepiej żeby Ci się wszystko zagoiło najpierw. Śrubek się nie da samemu wkręcić?
Stary 2007-09-24, 13:18   #250
+roll
Przyczajenie

Cytat:
uhh ;/ mam nadzieję że nie amsz tych samych glanów co ja ;p gdzie Cię gniotą? . Śrubek się nie da samemu wkręcić?
Całe pięty mam ogniecione, i co już nie jest zabawne, na samym końcu, tam gdzie się kończą też niemiłosiernie mnie ogniata... Mam 10cio dziurkowe i mam nadzieje ze to minie, narazie musze nosić wysokie skarpetki bo inaczej to nie jest za wesoło Mam ze steela a Ty?? Tzn teraz już nie mam bo oddalam do reklamacjiŚrubek sie nie da niestety, poza tym jak maja mi sie w środku zimy rozwalić to już wole teraz to załatwić. Babka w sklepie mi powiedziała że maja 30 dni na reklamacje...Lepiej niech mi je zwrócą zanim nastaną chłody bo jeszcze nie sa rozchodzone... Już za nimi tęsknieA co do wkładek to nie mam żadnych, zamierzałam kupić dopiero na zime, te filcowe, co by mi zimno nie byłoPozdr!!!

Stary 2007-09-24, 15:49   #251
777samara
Raczkowanie

Też mam steel 10 dziurkowe xD Tam u góry gdzie się kończą mnie nie obceirają. Ale kiedyś w innych glanach obcierały i pary razy wtarłam tam trochę kremu nawilżającego i pomogło. A ja już na samym początku włozyłam wkładki filcowe. I mimo wszzystko troche mnie obtarły ;/ Zamierzam zainwestować dodatkowo w korkowe podpiętki i/lub żelowe zapiętki (dalej mam wrażenie że tam gdzie pięta mam za dużo luzu i dlatego mnie obcierają..) Ile dni masz te glany?
Stary 2007-09-24, 16:11   #252
+roll
Przyczajenie

Cytat:
(dalej mam wrażenie że tam gdzie pięta mam za dużo luzu i dlatego mnie obcierają..)
mam takie samo wrażenie, mam rozmiar 40 , ale jak mierzyłam 39 to wydawało mi sie że sa trochę za małe[bo wiesz, taki mały sekret-ja mam jedna stopę troche dłuższą, na drugą by pewnie były dobre], no i wzięłam 40 i teraz sie zastanawiam czy ta 39tka może by się aż tyle rozbiła?No ale już trudno, zobacze co będzie wogole z nimi, czy je naprawia czy wymienią na nowe-jak na nowe to chyba przymierze 39 najpierw A Ty jaki masz rozmiar? Glany mam od zeszłej środy wiec jakies 6 dni, z tym że ostatnie dwa w nich nie chodziłam...Ja chce moje glany spowrotem!

Stary 2007-09-24, 21:23   #253
777samara
Raczkowanie

ja mam nr 38, taki sam jak butów typu adidasy. Ja mam po prostu chudą stopę, jakbym wzięła 37 to by były za krótkie ;/ wkładka powinna rozwiązać problem
Stary 2007-09-25, 14:32   #254
+roll
Przyczajenie

chyba sie zastosuje jednak też mam chudą stopę, zreszta jak tak nad tym pomysle to właściwie każde buty mi troche z pięty spadają , bo to taki mój "czuły punkt".Licze ze bedzie dobrze, niech mi je tylko oddadzą, bo już zaczynam tęsknic za tymi dziwnymi spojrzeniami kiedy szłam w nich ulicą Co jest takiego w glanach że ludzie reagują na nie gorzej niż na rzeczy typu tatuaże czy piercing??

Stary 2007-09-25, 19:00   #255
777samara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez +roll Pokaż wiadomość
Co jest takiego w glanach że ludzie reagują na nie gorzej niż na rzeczy typu tatuaże czy piercing??

Też się nad tym zastanawiam. Nawet rodzina na mnie najeżdża za glany... Nie wiem czy woleliby, żebym chodziła z różową spódniczką w której widać pół tyłka, różowymi szpileczkami i bluzeczką z wszystkim na wierzchu... Z pewnością byłabym bardziej (jak to moja mama mówi) "kobieca" xD Bo twierdzi że nie widzi w glanach kobiecości.. :| A jak idę ulicą, to faktycznie patrzą na mnie jak na złoczyńce (szczególnie staruszki) oO pf... przecież glany są słodkie
Stary 2007-09-25, 21:32   #256
princess_of_trash
BAN stały

ja 7letnia milosc do glanow przeplacilam plaskostopiem teraz to przekonalam sie tez do innych rodzajow butow nie tylko glany hehe :P ale na jakis dluzszy wypad czy koncert nie ruszam sie bez nich :P
ehh co one przezyly
ehh co one ukopaly
na poczatku zawsze obcieraja ale jak sie rozchodzi to jest super
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg glany.JPG (98,9 KB, 132 załadowań)
princess_of_trash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 21:50   #257
esfira
Zakorzenienie

przezylam juz wszystkie mozliwe docinki o wojskowych, niekobiecych, paskudnych butach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2007.09.07 006.jpg (101,1 KB, 90 załadowań)

Scandinavian Sleeping & Living
esfira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-25, 23:13   #258
777samara
Raczkowanie

Płaskostopie? Akurat od glanów? Nie strasz... Może to nie od glanów tylko ot tak
Stary 2007-09-26, 07:41   #259
cobraverde
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez esfira Pokaż wiadomość
przezylam juz wszystkie mozliwe docinki o wojskowych, niekobiecych, paskudnych butach
he,he,też ciągle słucham takich przytyków,ale nic sobie z nich nie robię.Poza tym,od kiedy o kobiecości świadczy rodzaj buta ?
cobraverde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 09:30   #260
+roll
Przyczajenie

Mi to już obecnie zwisa , jak sie na mnie patrza, zdążyłam się przyzwyczaić, bo to nie podoba sie komuś mój tatuaż, to kolczyk, to fakt że ubieram się zwykle na czarno Zresztą ludzie zawsze znajdą jakiś powód Ale żeby płaskostopie od glanów? Nawet jeśli to i tak będę w nich chodzić

Stary 2007-09-26, 20:23   #261
777samara
Raczkowanie

Zaopatrzyłam się w podpiętki i zapiętki i CHYBA jutro wytestuję chyba==> jeszcze nie zagoiły mi się rany ;(
Stary 2007-09-27, 23:22   #262
Monikita
Raczkowanie

GG do Monikita

Ja też nie rozumiem czego ludzie chcą od glanów.Mam jedne ale tylko 6 dziurkowe.Ostatnio obwieściłam mojej mamie że chcę sobie kupić wysokie i nawet mierzyłam,ale ona mówi że to nie przystoi osobie w moim wieku(25 na karku),że kiedyś ubierałam sie bardziej kobieco a teraz jak fleja i takie tam.Kolezanka też mi powiedziała żebym nie robiła z siebie heavy.To że noszę takie buty i slucham rocka i trochę matalu nie świadczy o tym że jestem jakimś metalowcem.Jezu proszę Was.Ja chyba takich ludzi nigdy nie zroumie
Stary 2007-09-28, 09:49   #263
201704051255
Konto usunięte

Monikita, bo w glany sa passe, sa dla nastolatek, w naszym wieku nosi sie juz buty sceniczne jak new rock
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-28, 10:28   #264
Gothic_Daisy
Zakorzenienie

moja mama też uważa że w moim wieku (30 na karku ) to glanów nosic nie powinnam. Hehe.
A co do new rocków to się zgadzam - super są Kupiłam sobie na 30 urodziny
Stary 2007-09-28, 12:05   #265
cobraverde
Raczkowanie

New rocki na 30-te urodziny?szkoda ,że na to nie wpadłam muszę poczekać do okrągłej rocznicy urodzin W końcu to idealne obuwie ortopedyczne dla starszej pani
cobraverde jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 12:37   #266
201704051255
Konto usunięte

Ja mam dzisiaj, ale w planie mam inny autoprezent, chociaz obiecywalam sobie, oj obiecywalam "na zimę"
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 12:37   #267
Yuki.X
Przyczajenie

Ooh glany są the best Obtarła mnie tylko pierwsza para którą miałam jeszcze w podstawówce,potem już było ok.Glanów do tej pory mam kilka par w różnych długościach i róznych firm,oczywiście zawsze były to tylko i wyłącznie glany szyte bo swierdzam że jak już wydawać pieniądze na te cudne stworzenia to tylko pożądne,jak dla mnie najlepszą firmą jet oczywiście Heavy Duty Mam jeszcze moje pierwsze glany i jak na tyyyle lat i tyyyyle koncertów są super zachowane i oczywiście są to HD Już nie noszę glanów,tzn nie na codzień,oczywiście na koncerty nadal są to najlepsze buciki,no i zgadzam się z paniami że w "naszym starczym wieku" rockowe kozaczki na obcasikach czy butki firmy New Rock są idealne.Zamierzam sobie takie kupić na jesień,zwłaszcza że ostatnio mam dziwny powrót do rocka lat 80tych,w czym mojego zawsze ukochanego Billy'ego Idol'a
Stary 2007-09-28, 23:30   #268
777samara
Raczkowanie

oO założyłam podpiętki w glanach.. I problem z obcieraniem pięty, tam z tyłu, wyżej(tam gdzie ścięgno) się rozwiązał... ALE... odparzyły mi tyły piętek, na samym dole i strasznie boli... nic nie obtarło tylko odparzyło ;( czy to minie z czasem? ech mam nadzieje...
Stary 2007-09-29, 09:31   #269
xxkaciaxx
Raczkowanie

Uhh. A ja z moimi glanami nie mogłam wytrzymać z tym jak skrzypią, więc oddałam je do reklamacji ^^ Pani z HD powiedziała, że już były takie reklamacje i oni naprawiali ^^ yuhuuu, no to tera muszę czekać 2 tyg =.= tylko bd musiała je rozchodzić... ehhh, chyba dam rade
xxkaciaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-29, 12:05   #270
Ann21
Raczkowanie

A moje skrzypią... Oj, mam przechlapane! Ludzie spać nie mogą, bo Ania idzie na przystanek!

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości