AKWARIUM - część II - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-01-20, 18:51   #241
ka_ma
Zakorzenienie

Dot.: AKWARIUM - początki !! II

probowalam zrobic zdjecia glonojadom ale kiepsko idzie, chowaja sie (chociaz widze ze coraz czesciej buszuja w ciagu dnia) a pozatym moj aparat jest do d....
jedyne co udalo mi sie zrobic to takie zdjecie, szkoda ze nieostre ale generalnie fajnie sie ustawily, mozna porownac wielkosc samca afry i malego groszka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg groszek i afraJPG.jpg (112,5 KB, 22 załadowań)
ka_ma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 20:21   #242
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Ale świetny groszek! Cudny!
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-20, 22:53   #243
Malla
Nie depcze krokusów

Nie będę oryginalna: cudny!
Stary 2008-01-20, 23:12   #244
ka_ma
Zakorzenienie

magrest kobieto gdzies Ty sie podziewala Ivone juz wsyslo na dobre

dzieki dziewczyny wiecie jaki on jest smieszny plywa jak szalony w toni wodnej, dodatkowo ma taki wzrok jakby byl spiacy albo polprzytomny i co smieszniejsze przewraca oczami dokladnie tak samo jak kiryski zadne inne moje glonojady tak nie robia, musze pozyczyc od taty aparat moze wtedy uda sie porobic im jakies konkretniejsze fotki, probowalam tez zrobic tego drugiego ale kolory sa okropnie przeklamane - z zielonych kropek robia sie zolte zwyklych glonojadow to nawet nie widac na fotkach
wklejam jeszcze jedno jakie udalo sie zrobic i tyle
Malla fajna ksywke mi podsunelas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg groszek2.JPG (100,8 KB, 18 załadowań)
Stary 2008-01-21, 11:06   #245
Malla
Nie depcze krokusów

Ja tylko użyłam określenia "w grochy", to Magrest podsunęła "groszka". A nie jest groszek? A jest!
Stary 2008-01-21, 18:12   #246
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Cytat:
Napisane przez ka_ma Pokaż wiadomość
magrest kobieto gdzies Ty sie podziewala Ivone juz wsyslo na dobre
A szwendałam się tu i tam...

A groszek jest naprawdę uroczy. Tak jak normalnie nie pałam wielką miłoscią do glonojadów, tak tego az bym przytuliła taki słodziak
Stary 2008-01-23, 16:20   #247
201704240951
Konto usunięte

Wszystkich wyssało

Dziewczyny - potrzebuję Waszej rady.
Dopadły mnie krasonosty, zielenice i resztki sinic - jakies mieszanki tych glonów.
Co jest dobre na nie ? Zaciemnić akwarium na dwa dni ? Nie chciałabym stosowac chemii, ale jeśli zajdzie taka potrzeba, to będe zmuszona. Wodę zmieniam regularnie co 2 tygodnie 10%. Za mało? Te glony to siedzą głównie na roślinkach, na szybach prawie sie pozbyłam.
Czekam na Wasze cenne rady
201704240951 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 16:29   #248
awia
Zakorzenienie

jaki masz zbiornik? ile litrów? ile rybek? jakie oswietlenie.
10% na 2 tygodnie to za rzadko
powinno być 10 % tygodniowo normalnie.'

Krasnorosty nie lubia zadbanego zbiornika, regularnych podmian.
Takze zmniejsz nawóz, jesli uzywasz, rob małe podmiany (10%)
dwa razy w tygodniu, ogranicz karmienie, recznie usun glony lub zainfekowane liscie.
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 18:40   #249
201704240951
Konto usunięte

112l, 15neonek, 3 glonojady i te dwie niezidentyfikowane. Karmienie ograniczam, maja przynajmniej jeden dzień głodówki w tygodniu. Oki - będę większą ilosć wody zmieniać Póki co to zasłoniłam akwarium i poczekam 2 dni.
Stary 2008-01-23, 21:19   #250
ka_ma
Zakorzenienie

awia ma racje podmiany zdecydowanie za male i zbyt rzadkie - podmiane co 2 tygodnie mozna robic w duzych zbiornikach przy sporej nadfiltracji, w mniejszych co tydzien
tak ja napisala - mniejsze podmiany a czesciej

na sinice - zaciemnienie calkowite akwa na pare dni, innym glonom tez pomoze - tylko taka kuracja jest fajna dla zbiornikow bez roslin raczej

ja za to nie mam glonow juz praktycznie wcale 4 glonojady jednak robia swoje

moje ryby sa jednak smieszne wczoraj sobie lezalam na wyrku i patrzylam co one wyprawiaja - jeden z samcow notorycznie sprzata swoje lokum, kiedys jak robilam podmiany to przewracalam mu jego lokal do gory nogami, mieszalam piach i biedak musial zaraz po moim sprzataniu urzadzac sobie wszystko od nowa wiec po pewnym czasie przestalam mu tam zagladac i nie ruszam mu niczego, ale porzadek musi byc i wczoraj widzialam ze tam cos porzadkowal, w pewnym momencie zauwazylam ze ma na pysku cos bialego, plywal tak z tym jakis czas az w koncu postanowilam zwlec swoj tylek z wyra i zobaczyc co on zmajstrowal - okazalo sie ze wbila mu sie w zeby kuleczka ze styropianu (pod piachem mam 1 cm styropian) a on kopie zawsze do dna i wynosi caly piach na zewnatrz

glonojady - 2 ancistrusy jak tylko na siebie sie natkna zaczynaja sie puszyc i czasami nawet zaczepiac, natomiast z tymi nowymi zyja za pan brat, siedza w jednym miejscu ba nawet ostatnio siedzialy prawie ze na sobie...hm moze te nowe to samice

samiec afry ma przekichane ostatnio, odkad zdetronizowala go samica innego gatunku nie moze odzyskac swojej pozycji ani mieszkania, a jak wiadomo - nie ma mieszkania to nie ma i bara bara bo do tej pory mogl zaoferowac samicy wielki zamek, romantyczny nastroj bo ciemno tam strasznie a teraz co najwyzej moze skusic ja za przeproszeniem zawalonym odchodami miejscem na piachu pod filtrem, i widze ze samica cos nie bardzo chce skorzystac z tej oferty wczoraj dwoil sie i troil, probowal powynosic te wszystkie nieczystosci, nawet skorzystal z przyspieszonej metody porzadkow czyli brzuch do piachu i machanie pletwami co powodowalo istna burze piaskowa...ale nic z tego

natomiast rzecz ktora mnie zaskoczyla najbardziej - po kilku latach skrywania sie jeden samiec ujawnil swa prawdziwa plec - cale te lata bylam pewna ze to samica, po tym jak zdetronizowal dotychczas przewodzacego w stadzie samca i zaczal zabawiac sie z samicami nie mam juz watpliwosci...to musi byc przezycie, tyle lat maskowac sie i udawac samice
Stary 2008-01-23, 22:15   #251
201704240951
Konto usunięte

To rzeczywiście masz śmieszne rybki az sie uśmiałam
Ja mam 3 glonojady ( 2 młode i jedna samica dorosła/dojrzała ). I co - obijają się Samica to już totalny l4eń, siedzi tylko w kacie i nic nie robi :P A te dwa małe od czasu do czasu widzę jak ssą szybkę Zastanawiam się czy nie kupic kosiarek ?

Cytat:
natomiast rzecz ktora mnie zaskoczyla najbardziej - po kilku latach skrywania sie jeden samiec ujawnil swa prawdziwa plec - cale te lata bylam pewna ze to samica, po tym jak zdetronizowal dotychczas przewodzacego w stadzie samca i zaczal zabawiac sie z samicami nie mam juz watpliwosci...to musi byc przezycie, tyle lat maskowac sie i udawac samice

No tu juz sie całkiem roześmiałam
Stary 2008-01-23, 22:29   #252
ulinek77
Przyczajenie

Wiecie co........ mam akwarium i miałam glonojada, odebrałam dziwne wrażenie, że on łapie małe rybki ( gubiki, mieczyki, molinezje) i ........złapałam go na tym i na drugi dzień odniosłam do sklepu. Ale miałam go przez 4 lata i wyrósł na duuuuuuużegoooooooooooooo potworka hehehe
jak myslicie czy to możliwe?
ulinek77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 22:39   #253
201704240951
Konto usunięte

Mięsożerny glonojad ?
Ja w to nie wierzę, choć cuda natury się zdarzają.
Widocznie brakowało mu mięsnego jedzonka. Miał dosyć roślinności.
Stary 2008-01-23, 22:59   #254
ulinek77
Przyczajenie

mięsożerny czy nie ale rybki mi zjadał, złapałam go na tym. reszta moich domowników w to nie mogla uwierzyc dopuki nie zobaczyła na własne oczy!
ulinek77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-23, 23:05   #255
201704240951
Konto usunięte

A to jakie rybki Ci zdajał? Duże, małe ?
Stary 2008-01-23, 23:41   #256
Ivon.a
Wtajemniczenie

GG do Ivon.a

Kama przeczytałam Twoją wiadomość o nowym tajemniczym zakupie i... przyleciałam żeby zobaczyć. Jaki fajny jeszcze nie wiem kto to, ale obejrzę zaraz wszystkie wieści.

Ja dziś wylałam całą wodę i zrobiłam remanent, jutro sadzę rośliny od nowa, wszystkie rybki w małym akwa, przed chwilą jedna z kosiarek mi wyskoczyła, dobrze ze usłyszałam że coś się trzaska i uratowałam w odpowiednim czasie.

Edit : o kurcze 666 w mej wiadomości-niedobrze.
Edit 2: gdzie ja miałam oczy jak proporczykowiec wyskoczył, znalazłam jego zasuszone zwłoki, za późno przykryłam male akwa.

Aleście się rozpisały - fajnie, jest co poczytać. Ja ostatnio jakoś odeszłam od tematu akwarium, kiedyś siedziałam, czytałam, ogladałam, a teraz...jestem zielona w te klocki hehehehe.

Kama widziałam zoologiczny w Auchan - no niestety. Pojechałam ostatnio pooglądać sobie paletki - myślałam że sie trafi jakiś fajny okaz - a tu taka niespodzianka, akwarystyczny zredukowany do minimum.

Edytowane przez Ivon.a
Czas edycji: 2008-01-24 o 05:56
Ivon.a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-24, 15:04   #257
201704240951
Konto usunięte

Witaj Ivon.a

Ty zielona? Nie wierze w to.
Dzis kupiłam BIO FLORIN w sklepie ogrodniczym i to za pół ceny niż na serwisach internetowych sprzedaują. Tylko nie wiem czy nie poczekac z nim aż nie wygram z glonami. Bo ten nawóz ma azot i potas
Akwarium stoi przyciemnione, a wszyscy się dziwią co mi odbiło No to każdemu musiałam tłumaczyć
Stary 2008-01-24, 16:01   #258
Malla
Nie depcze krokusów

Pani Ivon.a się po prostu na Naszej Klasie zasiedziała, tam ją wsysło ;]

ka_ma - świetne masz rybki, a już samce najlepsze!
Stary 2008-01-24, 17:50   #259
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

A ja jeszcze chce zapytać o te podmiany. Wiem, że powinno się je robić co tydzień 10-20% i staram sie tego trzymać (co nie zawsze mi wychodzi, bo nie zawsze mi sie chce), ale niemal każda osoba która się o to pyta robi minę ---> i dziwi sie że tak często podmieniam. Niemal każda osoba odpowiada, że ona to podmienia raz na pół roku, jak się syf zrobi.... I ja nie wiem zupełnie jak przy takiej rzadkiej wymianie wody ci ludzie nie mają problemu z glonami,a ja przy dość częstej (w porównaniu do nich) nadal mam I np. po takich dwóch tygodniach to jest co szorować, oj jest No nie wiem

Kama pyszczak z białą kulką styropianu na zębie wymiata Przebił wszystko Ty to masz ubaw z tymi rybami. A tak wogóle to po co ten styropian pod piachem?

Nika u mnie bioflorin kosztuje 3 zł w kwiaciarni

A Ivona znowu przemeblowanie robi w akwa. Że Ci sie kobieto tak chce
Stary 2008-01-24, 22:41   #260
201704240951
Konto usunięte

Magrest Ale to ile ml? Bo u mnie 5 zł za 1000ml.
Ja tez nie wiem co z tymi glonami. Widocznie nie mają warunków w akwariach, których woda jest rzadziej podmieniana.
Stary 2008-01-25, 08:41   #261
ka_ma
Zakorzenienie

Ivona no nareszcie mam nadzieje ze nie zwiejesz z powrotem lada moment

wsrod tych setek gatunkow glonojadow wbrew pozorom sa osobniki miesozerne

Malla ja wczoraj tez sie zalogowalam na nasza klase, dlugo sie opieralam ale w koncu uleglam bo wszyscy dookola dawno juz tam sa, nadal mam zdanie ze to jedna wielka obluda i wyscig szczurow

magrest styropian dalam pod piach aby zniwelowac ewentualne naprezenia wywolane ciezkimi kamieniami, nawet jedno malenkie ziarenko piasku moze byc niebezpieczne kiedy dziala na nie ogromna sila, koncepcja mi sie zmienila ale styropian nie zawadzi nie chcialo mi sie juz wyciagac a poza tym nigdy nie wiadomo na jaki pomysl wpadne za jakis czas

podmieniania wody raz na pol roku zdecydowanie nie popieram, to jakas paranoja
Stary 2008-01-25, 19:05   #262
Malla
Nie depcze krokusów

ka_ma - zgadzam się co do NK, chociaż przyznaję, że nieraz się uśmiałam do łez (to miłe widzieć, gdy osoba, której nie lubisz, ma gorzej...), spotykając ludzi, z którymi byłam blisko związana wiele lat temu, a nie widziałam ich nawet od 10-15 lat.

Mój tata podmienia połowę wody 3x w roku, a jak się robi brudno, trochę wyparuje lub się rozchlapie, to dolewa do odpowiedniego poziomu albo zmienia jakieś 5%. Filtr na co dzień robi swoje. Woda odstana zawsze w domu jest, podlewa się nią kwiatki.
Stary 2008-01-25, 22:38   #263
201704240951
Konto usunięte

Malla- i nie ma problemów ?

A ja sie muszę śmiać z mego ojca
Był zdziwiony, ze zaciemniłam akwarium. To ten jeszcze roletę spuszcza na cały dzień - to już mają ryby - egipskie ciemności No ale dobrze- glony bardziej oberwią. Jutro podmienię większą ilość wody, trochę wyczyszczę, a od niedzieli już będę normalnie świecić.
Tylko dziwne dla mnie jest to, ze mam za mało watów w żarówkach świetlnych, a tu glony wyskoczyły. No ale sama sobie zawiniłam z tą podmianą wody. Ach te uczenie się na błędach
Stary 2008-01-26, 01:18   #264
Malla
Nie depcze krokusów

nika - w ostatnim roku nie mam problemów, woda przejrzysta. Ale i ryb mniej, bo 2 pary plus 2 single plus 2 glonki.
Stary 2008-01-26, 01:43   #265
Ivon.a
Wtajemniczenie

GG do Ivon.a

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Witaj Ivon.a

Ty zielona? Nie wierze w to.
Dzis kupiłam BIO FLORIN w sklepie ogrodniczym i to za pół ceny niż na serwisach internetowych sprzedaują. Tylko nie wiem czy nie poczekac z nim aż nie wygram z glonami. Bo ten nawóz ma azot i potas
Akwarium stoi przyciemnione, a wszyscy się dziwią co mi odbiło No to każdemu musiałam tłumaczyć
Żadne umiarkowane nawożenie nie wpłynie na rozrost glonów! Każdy nawóz przy przedawkowaniu wspomaga rozwój glonów, dlatego trzeba dobrać odpowiednią dawkę. Piszesz że bio florin ma azot i potas w składzie - to dobrze! W odpowiednij dawce.

Sama muszę wybrać się na zakup bio florinu, bo rosliny z innym nawozem mi zmarniały ooo
Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Pani Ivon.a się po prostu na Naszej Klasie zasiedziała, tam ją wsysło ;]

ka_ma - świetne masz rybki, a już samce najlepsze!
Tak a jak , szukałam tez Kamy, ale Kama się nie zapisała chyba :P
Jak sie ożenię z Rubikiem to będę Pani, Pani Magdo :P

Cytat:
Napisane przez magrest Pokaż wiadomość
A ja jeszcze chce zapytać o te podmiany. Wiem, że powinno się je robić co tydzień 10-20% i staram sie tego trzymać (co nie zawsze mi wychodzi, bo nie zawsze mi sie chce), ale niemal każda osoba która się o to pyta robi minę ---> i dziwi sie że tak często podmieniam. Niemal każda osoba odpowiada, że ona to podmienia raz na pół roku, jak się syf zrobi.... I ja nie wiem zupełnie jak przy takiej rzadkiej wymianie wody ci ludzie nie mają problemu z glonami,a ja przy dość częstej (w porównaniu do nich) nadal mam I np. po takich dwóch tygodniach to jest co szorować, oj jest No nie wiem

A Ivona znowu przemeblowanie robi w akwa. Że Ci sie kobieto tak chce
nawet jakby Cię mega leń złapał, tak jak mnie ( i mam za swoje!) NIDGY ALE TO PRZENIGDY NIE REZYGNUJ Z CZĘSTYCH PODMIAN WODY! Ja uważam że jest wręcz odwrotnie, problemy zaczynają się jak nie ma regularnych podmian wody, pozbywających sie nadmaiaru związków przemiany materii. Częste podmiany wody, odpowiednie ryby, wyważone nawożenie - rybki zadowolone i rosliny zdrowe!

Cytat:
Napisane przez nika135 Pokaż wiadomość
Magrest Ale to ile ml? Bo u mnie 5 zł za 1000ml.
Ja tez nie wiem co z tymi glonami. Widocznie nie mają warunków w akwariach, których woda jest rzadziej podmieniana.
Bzdura nie podmieniajcie wody - rosliny przestana rosnąć, syf w akwarium i pojawią się piekne krzaczki ciemnych glonów, których nazwy sobie teraz nie przypomnę (bo zielono mam w głowie). Przyczyn postawania glonów szukajcie w innych źródłach!

Cytat:
Napisane przez ka_ma Pokaż wiadomość
Ivona no nareszcie mam nadzieje ze nie zwiejesz z powrotem lada moment

wsrod tych setek gatunkow glonojadow wbrew pozorom sa osobniki miesozerne

Malla ja wczoraj tez sie zalogowalam na nasza klase, dlugo sie opieralam ale w koncu uleglam bo wszyscy dookola dawno juz tam sa, nadal mam zdanie ze to jedna wielka obluda i wyscig szczurow

podmieniania wody raz na pol roku zdecydowanie nie popieram, to jakas paranoja
Ja cię jeszcze nie wytropiłam - ale wiesz co przyjemne jest to, ze na prawdę możesz zobaczyć dawnych znajomych, a jeszcze przyjemniejsze jest to że ludzie piszą do Ciebie pw, o tym co u nich słychać itd. Też zauważyłam ten wyścig szczurów, kto ile ma szkół, znajomych itd. Ja staram sie od tego odciąć i piszę tylko do wybranych osób

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
ka_ma - zgadzam się co do NK, chociaż przyznaję, że nieraz się uśmiałam do łez (to miłe widzieć, gdy osoba, której nie lubisz, ma gorzej...), spotykając ludzi, z którymi byłam blisko związana wiele lat temu, a nie widziałam ich nawet od 10-15 lat.
Ja bylam zdumiona tym że osoba z którą miałam poważny konflikt ( i z tego powodu nie chcę się zapisać do jakiejś tam szkoły) wyciągnęła do mnie rękę. Raczej nie miałam takich sytuacji ze z kogoś się śmiałam że się mu nie powiodło, wręcz odwrotnie okazało się że moi znajomi sa np. producentami muzycznymi, dj, tłumaczami biznesowymi itp. i jestem z nich dumna jak to sie życie fajnie toczy
Stary 2008-01-26, 09:34   #266
awia
Zakorzenienie

Niko - po zaciemnieniu nie mozesz normalnie swiecic
bo dopiero wtedy sie dowiesz, co to jest inwazja glonow
musisz zaczac powoli, od 2-3 godzin
i codziennie o godzine wydluzac
az dojdziesz do normalnej liczby godzin
a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach
a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach

Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 11:14   #267
201704240951
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez awia Pokaż wiadomość
Niko - po zaciemnieniu nie mozesz normalnie swiecic
bo dopiero wtedy sie dowiesz, co to jest inwazja glonow
musisz zaczac powoli, od 2-3 godzin
i codziennie o godzine wydluzac
az dojdziesz do normalnej liczby godzin
Ja dziś juz nie zaciemniłam. Ściągnęłam te ręczniki z aqwa, ale nie planowałam świecić. Chciałam świecić od niedzieli, ale dobrze, że mi powiedziałaś. To bym miała dopiero zabawę.

Cytat:
Napisane przez Ivon.a Pokaż wiadomość
Żadne umiarkowane nawożenie nie wpłynie na rozrost glonów! Każdy nawóz przy przedawkowaniu wspomaga rozwój glonów, dlatego trzeba dobrać odpowiednią dawkę. Piszesz że bio florin ma azot i potas w składzie - to dobrze! W odpowiednij dawce.

Bzdura nie podmieniajcie wody - rosliny przestana rosnąć, syf w akwarium i pojawią się piekne krzaczki ciemnych glonów, których nazwy sobie teraz nie przypomnę (bo zielono mam w głowie). Przyczyn postawania glonów szukajcie w innych źródłach!

Czyli dalej nawozić. Tylko u mnie poprzednim nawozem był Aqua Plant B. Teraz zmieniam. Ale zobaczymy. Tylko moczarka u mnie rośnie jak szalona.

Pewnie chodzi ci o glony pędzelkowate ?
Stary 2008-01-26, 11:43   #268
Ivon.a
Wtajemniczenie

GG do Ivon.a

Kurcze widzę że nie jestem w temacie, Nika Ty walczysz widzę z jakimiś glonami, a ja tu piszę jak ni w pięść ni w oko o tym nawożeniu. Ja kiedyś walczyłam z sinicami, przestalam oświetlać akwa, przestałam nawozić, codziennie robiłam duże podmiany i pomogło. Jak sinice ustąpiły, zaczęłam znów nawozić, ale malutkimi dawkami. A sinice to miała pięknę w małym akwa, aż dziw że się rybki nie podusily
Muszę chyba sie nauczyć czytać e zrozumieniem

Pędzelkowate, ale w sumie raczej nazwałabym je krzaczasto - drzewiaste - szkoda że nie zrobiłam fotki
Tak się dzieje jak się akwarium zaniedba, zaniedba się podmiany wody itd. Tragedia. Mało co już się wtedy da zrobić sensownego.

Tak sobię myślę że Kama to mogłaby założyc swojego bloga i na nim opisywać zachowania swoich ryb - ten blog byłby bardzo ciekawy!
Stary 2008-01-26, 12:43   #269
Hisoka
Zakorzenienie

GG do Hisoka

Widzę ,że o glonkach [i glonach :P]. Ja zawsze do nich czułam chyb największy dystans przy odławianiu [omijając sumy i duże pielęgnice :P],ale zakochałam się w swoim gibbicepie [piękny, z ogromną płetwą grzbietową...tylko troche agresywny w porze karmienia] i chyba nawet wyciągnęłabym go ręką

Właśnie-czy gonek może coś zrobić przy wyciąganiu -czyt. potraktować 'tarką', jaimś kolcem ,który skądśtam wysunie [8=] ?
Hisoka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-01-26, 12:56   #270
ka_ma
Zakorzenienie

Cytat:
Tak a jak , szukałam tez Kamy, ale Kama się nie zapisała chyba :P
zapisala sie zapisala i zaraz poda Ci namiary na PW
wczoraj siedzialam tam do 2.30 w nocy serwery smigaja az milo

Cytat:
Tak sobię myślę że Kama to mogłaby założyc swojego bloga i na nim opisywać zachowania swoich ryb - ten blog byłby bardzo ciekawy!
faktycznie gdybym opisywala to wszystko na biezaco to byloby co poczytac czy ciekawy - nie wiem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości