Szkło Weneckie-zakupy Zagranicą :) - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne > Biżuteria

Notka

Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-13, 17:06   #241
laauraa17
Raczkowanie

Dot.: Szkło Weneckie-zakupy Zagranicą :)

Dla mnie jeszcze 2 takie:

http://cgi.ebay.co.uk/6-Handmade-Lam...QQcmdZViewItem
laauraa17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 17:09   #242
Tsu
Wtajemniczenie

Ogłoszenie parafialne

Dziewczyny, myślę, że na razie tyle aukcji, ile zamówiłyśmy wystarczy Wybierzmy, to co zostało do końca (inaczej nie wezmę )
Rzecz w tym, że teraz sumuję koszty ze sobą i wychodzi mi na to, że by bez płacenia cła nie pójdzie...
Próbowałam się dodzwonić do Urzędu, ale nikt nie odbierał - jeszcze jutro spróbuję i jak nie, to się przejdę osobiście.
Jeżeli nie chcecie płacić cła, to jest pewien pomysł...
Jest pewien pomysł - żeby porobić "kilka" paczek - tzn. do mnie i do Zirrel przyszły by paczki, o wartosci 60$. I zrobiłybyśmy tak tyle razy, aż wszystkie aukcje, które chcemy zostałyby kupione. Fajnie by było, gdyby udałoby mi się namówić Zuzkę, Isskrę czy Isani do współpracy w tej sprawie, ewentualnie zwalę się na głowę koleżankom... - ale to najpierw chciałam się Was zapytać, czy takie rozwiązanie by Wam odpowiadało.
Powinnam być już w stanie płacić kartą około piątku, a jeśli nie, to w poniedziałek na 100%. Jeden list idzie z Chin tydzień. Do świąt jeszcze czas jest i myślę, że byśmy się wyrobiły...
Także teraz czekam na Waszą decyzję.
Tsu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 17:39   #243
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Jestem za, bez cła o wiele ciekawiej by te zakupy wyglądały.
Stary 2007-11-13, 19:03   #244
Tsu
Wtajemniczenie

Ogłoszeń parafialnych ciąg dalszy...

Ok, podliczyłam wszystko - z kosztami przesyłki takimi, jak podał threadmybeads - wyszło 535,46$...
Czyli licząc, że za każdym razem do mnie i Zirrel przyjdą paczki o łącznej wartości około 120$-122$, to będzie wymóg przeprowadzenia 5 takich akcji... Wiem, ze za 5 paczek, trzeba będzi za każdym razem zapłacić troszkę więcej - ale mam nadzieję, ze nie będziecie o to złe - bo w ten sposób unikniemy wizji cła. Spróbuję to wszystko tak poustawiać, żebyśmy za każdym razem miały jak najbardziej korzystną zniżkę. Fajnie by było, gdyby udało się nam dogadać z innymi Wizażankami... Pytać się już ich?
I najważniejsze pytanie:
Zgadzacie się?
Wiem, że Zirrel, ja i Rosemary jesteśmy na tak... A reszta?

Aha! Abra, powiedz, czy Ty chcesz któreś lampworki ze zbiorowych? - tzn, tak zrozumiałam, jakbyś chciała te, co zostały... Ale wcale nie jestem tego taka pewna Jeżeli nie - to nie wiem, czy chcesz żebym Ci je wysłała indywidualnie - bo cena przekracza 62$ i musiałabyś płacić cło - decyzja należy do Ciebie.
Stary 2007-11-13, 19:19   #245
laauraa17
Raczkowanie

ja jestem za
Stary 2007-11-13, 19:20   #246
zuwiolka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tsu Pokaż wiadomość
Ogłoszeń parafialnych ciąg dalszy...

Ok, podliczyłam wszystko - z kosztami przesyłki takimi, jak podał threadmybeads - wyszło 535,46$...
Czyli licząc, że za każdym razem do mnie i Zirrel przyjdą paczki o łącznej wartości około 120$-122$, to będzie wymóg przeprowadzenia 5 takich akcji... Wiem, ze za 5 paczek, trzeba będzi za każdym razem zapłacić troszkę więcej - ale mam nadzieję, ze nie będziecie o to złe - bo w ten sposób unikniemy wizji cła. Spróbuję to wszystko tak poustawiać, żebyśmy za każdym razem miały jak najbardziej korzystną zniżkę. Fajnie by było, gdyby udało się nam dogadać z innymi Wizażankami... Pytać się już ich?
I najważniejsze pytanie:
Zgadzacie się?
Wiem, że Zirrel, ja i Rosemary jesteśmy na tak... A reszta?

Aha! Abra, powiedz, czy Ty chcesz któreś lampworki ze zbiorowych? - tzn, tak zrozumiałam, jakbyś chciała te, co zostały... Ale wcale nie jestem tego taka pewna Jeżeli nie - to nie wiem, czy chcesz żebym Ci je wysłała indywidualnie - bo cena przekracza 62$ i musiałabyś płacić cło - decyzja należy do Ciebie.
Oczywiście zgadzam sie, fajnie gdyby było bez cła. Zależy mi tylko aby koraliki dotarły do mnie konca listopada (wiadomo, zamówienia świąteczne).
Stary 2007-11-13, 19:23   #247
Tsu
Wtajemniczenie

To napiszcie, której z Was się śpieszy! Mnie np: nie, ja mogę być ostatnia. Ale żebym wiedziała, choć mniej wiecej jak wszystko poustawiać...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-11-13, 19:39   #248
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

Tez bym chciała do końca listopada, jeśli się da myślę, że nam z zuwiolą to można razem do Gdańska słać, nie? Jesteśmy w kontakcie...
Stary 2007-11-13, 19:53   #249
Tsu
Wtajemniczenie

Rose, Wiolu, to Wam mogę przesłać Wasze indywidualne razem. Bo z grupowych, to niczego nie bierzecie razem w ogóle Ale... Zrobiłabym to w ten sposób, że do Was dotarłaby paczuszka indywidualnych do Gdańska - a do mnie i Zirrel akucje z Waszymi grupówkami... Tak by się chyba dało załatwić
Stary 2007-11-13, 20:17   #250
ABRA_ABRA
Zadomowienie

jak cos zostanie w brazie moge zabrac..
ABRA_ABRA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 20:20   #251
ggagatka
Zakorzenienie

GG do ggagatka

tsu, jeśli wszystko podliczyłaś i wiesz co robisz i to rzeczywiście będzie opłacało się to ja sie na wszystko zgadzam. Co prawda nei u miem tego wszystkiego zrozumieć...
Bo cła sie nie płaci do 60$? A przecież wyliczyłaś że zapłaciłybyśmy za wszytko 535,46$ To ile tych paczek by musiało być?? Mam nadzieje że żadna nie zginie.
Stare dzieje:
+ debiut
+ gliniaki

ggagatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-13, 20:22   #252
Zirrel
Raczkowanie

Jak by się dało, to wolałabym, żeby paczka z tymi moimi indywidualnymi też nie szła ostatnia, ale nie musi iść pierwsza.

No i oczywiście, jestem za
Zirrel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 20:43   #253
Tsu
Wtajemniczenie

Gagatko, juz ustaliłam na PW z Zirrel, że razem się zajmiemy rozdzielaniem lampworków i przesyłaniem ich dalej - dlatego bo obie jesteśmy z Łodzi, jedna do drugiej podjedzie z paczuszką (jedna dostanie jedną za 60$, druga drugą za 60$ - czyli razem za 120 za jednym zamachem, w tym samym czasie do Gdańska poleci paczka za 60 - i już mamy z głowy 180$ na "pierwszy rzut". I zostają jeszcze trzy wtedy...)
Zresztą ja tłumaczę zapewne pokrętnie i to dlatego, przepraszam...

Ja moge ze swoich indywidualnych na razie zrezygnować, jezeli to coś ułatwi w ogólnym rozliczeniu.

Ed: Zirrel, Twoje same indywidualne już się na cło nadają
Stary 2007-11-13, 20:43   #254
ABRA_ABRA
Zadomowienie

Co chodzi o mnie... moja moze isc ostatnia... i tak mama wpadnie do mnie na Swieta.... wiec i tak przed Swietami nic nie sprzedam .

Mam pytanko... czy moja paczka moze byc nadana do Szwajcarii???
Jezeli bedzie z tym problem to podam adres do mamy, do Polski.
Stary 2007-11-13, 20:59   #255
Tsu
Wtajemniczenie

Abro, wolałabym mimo wszystko przesłac do Polski Bo nie wiem jak by wyglądały koszta do Szwajcarii, jak z ubezpieczeniem, itd. A w Polsce już wiem jak to się odbywa...

Dziewczyny, zrobię tak. Wkleję aktualną tabelkę i wkleję tabelki z poszczególnymi "paczkami", ok? Do północy powinnam się wyrobić...

Ed: się pomyliłam i źle spojrzałam w numerki w tabelce -_-'

Edytowane przez Tsu
Czas edycji: 2007-11-13 o 21:50
Stary 2007-11-13, 21:14   #256
zuzka92
Zadomowienie

GG do zuzka92

Jeśli potrzebne będą łapki do rozdzielania pięknych korali i nie przeszkodzi w tym mój gówniarski wiek, to chętnie pomogę
zuzka92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-13, 21:16   #257
Rosemary
Zakorzenienie

GG do Rosemary

TSU, ok, Ty tam kombinuj jak najlepiej, żebyśmy nie straciły wierzę w Twoją kompetencję. Myślę, że Wiola nie będzie miała nic przeciwko temu.
Stary 2007-11-13, 21:37   #258
laauraa17
Raczkowanie

Mi również zależy na tym aby paczka przyszła do końca listopada nawet może być sam początek grudnia
Stary 2007-11-13, 22:13   #259
Kagan
Wtajemniczenie

Tsu ja to już się zgadzam na wszystko, bylebyśmy były do przodu, a nie do tyłu . Moja stara głowa i tak tego nie jest w stanie pojąc , więc zdaję się całkowicie na Ciebie. A co do terminu moich lampworków, to ja chętnie zobaczyłabym moje na początku grudnia, o ile oczywiście bedzie to wykonalne. I jeszcze jedna sprawa. Jeżeli nie będzie chętnych na te, które ja chciałam http://cgi.ebay.co.uk/6-Handmade-Lam...QQcmdZViewItem to wezmę je jako indywidualne.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-14, 00:50   #260
Tsu
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zuzka92 Pokaż wiadomość
Jeśli potrzebne będą łapki do rozdzielania pięknych korali i nie przeszkodzi w tym mój gówniarski wiek, to chętnie pomogę
Zuziu, jeszcze by Nam się Twój adres przydał - tzn. gdyby mogła do Ciebie przyjść paczuszka z zamówieniem, taka bez cła do płacenia, którą byś musiała po prostu odebrać, to byś się zgodziła...? Prosimyyyy
Ja dziewczyny moge albo do Was do Łodzi/Zgierza gdzieś podjechać albo zapraszam do siebie - mieszkanie jest duże, miejsca starczy dla wszystkich Biżuteryjek-Wizażanek z Łodzi

Jak sie Zuza zgodzi, to będzie super bo ładnie się podzieli zamówienia
Stary 2007-11-14, 07:34   #261
Tsu
Wtajemniczenie

Wiolu, pozwoliłam sobie "wykończyć" ten zestaw: http://cgi.ebay.co.uk/17-Handmade-La...QQcmdZViewItem

Wolne pozostają:
http://cgi.ebay.co.uk/15-Handmade-La...QQcmdZViewItem

Tabelka z wolnymi aukcjami:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DO WZIĘCIA.JPG (32,7 KB, 9 załadowań)
Stary 2007-11-14, 08:24   #262
ABRA_ABRA
Zadomowienie

http://cgi.ebay.co.uk/15-Handmade-La...QQcmdZViewItem
ja reszte porywam
Stary 2007-11-14, 08:35   #263
ABRA_ABRA
Zadomowienie

Tsu - na priwie wyslalam namiary
Stary 2007-11-14, 15:16   #264
peggy_blue
Zakorzenienie

Ja się zgadzam na takie rozwiązanie, jeśli rzeczywiście to się opłaca. do mnie paczka może nie iść pierwsza, ale najlepiej, żeby koraliki były na początku grudnia.
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-15, 18:23   #265
ABRA_ABRA
Zadomowienie

Jakas cisza nastala.... Dziewczyny nie wiem czy sama mam sobie zamawiac????
Stary 2007-11-16, 00:11   #266
Tsu
Wtajemniczenie

A wiec tak...

W urzędzie celnym dostałam potrzebne informacje: każda paczka jest otwierana i sprawdzana - nawet w przypadku gdy nie bedzie ceny na paczce. Jeżeli rachunek w paczce albo cena na niej będzie przekraczała 60$ to wtedy trzeba naliczyć od jej wartosci 22% cła i 7%VATu - i tutaj nie ma wyjątków. Za to, nie ma nic nielegalnego w tym, ze przyjdzie kilka paczek od jednej osoby do kilku - z tym nie ma najmniejszego problemu... Urzędniczka potwierdziła, ze jest to całkiem sprotne robienie zakupów.

Dalej: Jeśli chodzi o tabelki i rozsyłanie, to za pierwszym razem by 1 paczuszka poszła do Gdańska, 3 do Łodzi - do mnie, Zirrel i Zuzy. I później, niestety, jeszcze tak trzy razy - niestety ceny są nieubłagalne, a nie chcę przekraczać magicznego progu 60$.

I teraz powinnam wkleić tabelki i napisać, kiedy to wszystko kupię... I tu zaczyna mi się cholernie ciężko pisać. Mianowicie nie mogę tego zrobić.

Krótko mówiąc: zawaliłam, powinnam zostać zaszczuta, schować się i nie pojawiać na wizażu przez najblizsze pół roku. Jestem gorsza niż świnia.

Mówiąc szerzej... Mój wniosek o kartę wypukłą został przyjety negatywnie. Urzędniczka nie poinformowała mnie, ze obrót w wysokości około 5 tysięcy w ciągu 3 ostatnich to za mało i powinny te obroty sięgać 7 tysięcy. Oznacza to, że nie będę miała karty, a najbliższy wniosek o jej przyznanie mogę zgłosić za kolejne 3 miesiące... Czyli zawaliłam, narobiłam niepotrzebnych nadziei i zmarnowałam Wam mnóstwo zamówień.

Na razie jestem podłamana, jeszcze sie przed chwilą z Ukochanym pokłóciłam i w połączeniu z moją depresją nie chce mi się na razie żyć...

Może za miesiąc zbiorę się na odwagę i znowu zajrzę na wizaż... Na razie sie trochę boję, dlatego pisze już po północy...
Stary 2007-11-16, 09:00   #267
ABRA_ABRA
Zadomowienie

nie ma sprawy...
Stary 2007-11-16, 12:55   #268
peggy_blue
Zakorzenienie

Tsu, nie przejmuj się tak, to nie zależało od Ciebie, czy dostaniesz kartę, czy nie. Nie zamierzam się obrażać anie nic z tych rzeczy bo wszyscy jesteśmy ludźmi i każdemu z nas może się coś nieoczekiwanego przytrafić.
peggy_blue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-16, 19:47   #269
Kagan
Wtajemniczenie

Tsu, peggy_blu ma rację. Nie jest to Twoja wina, że nie zostałaś dokładnie poinformowana o obrotach jakie musisz mieć na koncie. Fakt, szkoda, że lampworków nie bedzie, ale nie uważam, żeby to był powód, aby się na Ciebie obrażać. Tak więc uszy do góry i nie martw się, linczu nie będzie. No i nie uciekaj nam z wizażu
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-16, 21:14   #270
laauraa17
Raczkowanie

Ja również zgadzam się z dziewczynami Tsu nie ukrywaj się To nie jest Twoja wina oczywiście szkoda że nie będzie tych śliczności ale My się nie gniewamy na Ciebie
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Biżuteria

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości