|
|
#241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża po tabletkach anty część III
hej, ja zaczelam staranka rok po odstawienia tabsow, wolalam calkowicie oczyscic organizm
|
|
#242 |
|
Raczkowanie
|
rok?to bardzo dlugo czekalas.Ale to pewnie byl czas potzrebny na przemyslenia i poukladanie wszystkiego
a to bardzo wazne.
|
|
#243 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mysle ze 3 miesiace to wystarczajaco, zeby oczyscic organizm
|
|
|
#244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() no i czekam dalej - zajśc w ciążę wtedy kiedy się chce to bardzo trudna rzecz
|
||
|
|
|
|
#245 |
|
Raczkowanie
|
oj bardzo trudno.Najlepiej wtedy zapomniec o planach i przytulac sie bez mysli "ciekawe czy tym razem sie uda".Wiem to po sobie.Po dluzszym czasie robi sie to bardzo meczace dla obu partnerow.
|
|
#246 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no tak, ale sa inne metody anty koncepcji kotre nie pozosatwiaja śladu w orgzanizmie a rok jakos sie przbeiduje o ile ktos chce az taka dluuuga przerwe robic , podobna max 6 miesiecy wystarcza a dla mniej cierpliwych i 3 miesiace starcza !
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
|
#247 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich
Mam OGROMNĄ prośbe do Was kobietki. Od 11 tygodni nie biore tabletek, bardzo chciałabym zajść w ciąże. Moja prośba w sumie to pytanie brzmi tak ![]() Kiedy mogę zacząć "działać " tak aby dziecku nic nie było Będzie to moja pierwsza ciąża, dlatego tak się boje Będę bardzo wdzięczna za szczerośc Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#248 |
|
kosmitka
|
Ja byłam kontrolnie u 2 różnych ginów, jeden z nich powiedział, że wystarczy 1 miesiąc, a drugi powiedział, że nie trzeba wcale czekać. Podobno jedynym możliwym "powikłaniem" jest ciąża mnoga
.Czytałam jednak, że dłuższe używanie tabletek wypłukuje z organizmu kwas foliowy, więc ważne aby od razy rozpocząć przyjmowanie kwasu. I tyle.
|
|
|
#249 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuje bardzo
Po dzisiejszej wizycie u ginekologa dowiedzialam się że najprawdopodobniej jestem w 2-3 tygodniu Nie moge się doczekać jutrzejszego dnia. TAk bardzo chce mieć dzidzie Pozdrawiam
|
|
|
|
|
#250 |
|
kosmitka
|
Moje gratulace! Czyli udało się w 2 cyklu po odstawieniu?
|
|
|
#251 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaak? a jak on to stwierdzil ze w ciazy jestes w 2 czy 3 tygodniu ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
|
|
#252 |
|
Przyczajenie
|
spóźnia mi się okres 4 dni i mówi ze widac na usg malutka kropke, ale nie daje pewności. Mówi też że moge mieć na dniach okres. Ale ja mam nadzieje że to nie będzie okres
|
|
|
|
|
#253 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby nie przyszła @
|
|
|
#254 |
|
Przyczajenie
|
niestety @ przyszła. Ale za pare dni mam dni płodne więc ....
Odezwe sie za miesiąc, mam nadzieje że z pozytywną wiadomościa. Dozobaczenia kobitki Pozdrawiam |
|
|
|
|
#255 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc.
Wlasciwie to jeszcze nie staram sie o dzidziusia, ale pozwolicie, ze będę Was podczytywać? ![]() W tej chwili biorę pigułki, bo mój ślub za 9 miesięcy, a nie chcę prosto ze ślubu wylądować na porodówce ale kilka miesiecy przed slubem odstawie tabletki, zeby zaraz brac sie za majstrowanie malca. pytalam gina, czy nie bedzie jakis problemów potem z zajsciem, ale on stwierdził, ze trzeba odstawic pigułki i wziąść męża ![]() Trzymam też kciuki ze wszystkie starające się przyszłe mamy
|
|
|
|
|
#256 |
|
Rozeznanie
|
Witam. Mam nadzieję, że mnie przyjmiecie?
Ja brałam Diane 35 10 lat z przerwami....nie miałam miesiączek i było to leczenie a nie z powodu antykoncepcji tylko. Moja gin poradziła mi przez 3 miesiące zmienic lek na regulon(ma mniej hormonu) i od razu zacząc działac......działałam i czekam na brak @.....2 dni spóżnienia ale nie wiem z jakiego powodu, bo na tescie jedna kreska
|
|
#257 |
|
Przyczajenie
|
Witam
Mam pytanie. Od 2 miesięcy staramy sie z mężem o dzidzie. Moje pytanie brzmi tak . Po jakim czasie od zapłodnienia można sie dowiedzieć że jest się w ciąży. Miedzy innymi myśle o badaniu bHCG. Będe wdzięczna za szybką odpowiedź Pozdrawiam |
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
a jeżeli zaszłabym w ciąże w trakcie brania tabletek...to czy ma to ogromnie duży wpływ na płod...????????????
|
|
#259 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was Kobietki
Dzisiaj odebrałam wyniku bHCG wynik to 12,96 jest to początek ciąży Dzisiaj zaczął bolec mnie troche brzuch w dole. Czy to jest normalne czy coś złego prosze odpiszcie. Pozdrawiam wszystkich |
|
|
|
|
#260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na bólach ciążowych się jeszcze nie znam ale z tego co często piszą dziewczyny to często się zdarza na początku ciąży, oczywiście jeśli nie jest to bardzo mocny ból.
|
|
|
|
|
|
#261 |
|
Rozeznanie
|
Witam
![]() Odstawiłam pigułki półtora cyklu temu i w marcu planuję zacząc starania o Dzidzię
|
|
|
|
|
#262 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ja odstawiłam tabletki od początku wrzesnia. Jeden lekarz mowił mi ze 2 m-ce wystarczy, a drugi ze 3 . A więc ile lekarzy tyle opini. Ja na dzień dzisiejszy jestem w 6 tygodniu ciąży. Boli mnie troche brzuch niewiem od czego. Ale mam nadzieje że moje maleństwo będzie zdrowe. Pozdrawiam i życze owocnych starań |
|
|
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#264 |
|
Rozeznanie
|
Sonitko, gratuluję i bardzo się cieszę
|
|
|
|
|
#265 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja odstawilam tabletki w sierpniu, glownie z powodow migreny - ale twierdzilam ze odczekam conajmniej trzy miesiac, a w ogole to sie mialam starac w przyszlym roku ale tak sie zdarzylo, ze zaszlam w ciaze w listopadzie
![]() w sumie 3 miesiace odczekane
|
|
|
#266 |
|
Rozeznanie
|
Svinecka, mysle, że to bardzo fajnie, że zaszłas w ciaze przed planowanym czasem. Ja juz przesuwam ta decyzje od dłuzszego czasu bo zawsze sie pojawia cos pilniejszego od Dzidziusia. Co prawda w 2009 pod koniec roku jestem znów planowana do awansu ale jakos mi juz na tym srednio zależy
Poza tym jak jeszcze trochę poodkładam te starania to za kilka lat okaże się, że już za późno
|
|
|
|
|
#267 |
|
Przyczajenie
|
No i może Tobie się akurat udało , ja się staram o dziecko z mężem już ponad 1,5 roku i bezskutecznie.. bardzo długo brałam tabletki..zaczęłam jeszcze w liceum i gdybym wiedziała ,że tak teraz będzie nie brałabym ich, miesiąc temu robiłam badania, i dodatkowo okazało się ,że mam problemy z sercem, lekarz nie wykluczył tego ,że to przez tabletki. I pamiętajcie dziewczyny ,że każda kuracja hormonalna robi nie odwracalne zmiany w organizmie. Samo odstawienie nie przywraca poprzedniego stanu i stąd potem problemy z zajściem w ciążę. Tabletki są dobre – ale na krótki czas.
|
|
|
|
|
#268 |
|
Raczkowanie
|
ja tez się zgadzam ze tabletki mogą utrudnic potem zajscie w ciaze . Ile ja się nameczylam zeby zajsc w ciaze. to nas z mezem kosztowało strasznie duzo nerwow ciaglych badan i prawie zesmy sie poklocili na dobre z tego wszystkiego .ale jakos przetrwalismy ten trudny okres. teraz cieszymy się urokami macierzynstwa
najwazniejsze to nie tracic nadzieji . a tobie proponuje zrobic jakies badania bo to serce to nie koniecznie od tabletek…
|
|
#269 |
|
Zakorzenienie
|
u nas po odstawieniu tabletek udalo sie zasc w ciaze w drugim cyklu
|
|
|
|
#270 |
|
Przyczajenie
|
Hej! Też czytałam o tym że tabsy źle działają na płodność po ich długim stosowaniu i że ogólnie jest tam masa roznych powikłań ; / sama nie wiem co mam o tym myśleć bo slyszalam tez że antykoncepcja hormonalna zaburza działanie osi przysadka jajnika no i potem on faktycznie jak ktos już tu pisal nie dziala tak samo po odstawieniu tabsów. Kto jeszcze słyszał o takich historiach????? Bo sama troche się tym niepokoję.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:38.

a to bardzo wazne.
56->57->58->59->60 

ale kilka miesiecy przed slubem odstawie tabletki, zeby zaraz brac sie za majstrowanie malca. pytalam gina, czy nie bedzie jakis problemów potem z zajsciem, ale on stwierdził, ze trzeba odstawic pigułki i wziąść męża